Φ bursercan Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2008 Meleklerin seyrettiği bir namaz kılmak ister misiniz? O halde sabah namazını kaçırmayın. Düşünün, tekbir alıyorsunuz, melekler şahit, rûkua gidiyorsunuz melekler şahit, secde anındasınız yine melekler şahit. Sabah namazını ne sıklıkla kılarsınız? Hiç kaçırmamaya mı dikkat edersiniz yoksa arada bir kılmaya mı çalışırsınız? Şayet gönlü ötelere açık kullardansanız harika, yok eğer dikkatli değilseniz sabah namazını kılma hususunda, gelin, nimetten faydalanma adına, beraberce Yüce kitabımıza kulak verelim: ?Güneşin batıya kaymasından, gecenin karanlığına kadar, belli vakitlerde namaz kıl, özellikle de sabah namazını. Çünkü sabah namazında gece ve gündüz melekleri hazır bulunur (şahit olurlar). (İsra Sûresi, 78) Acaba Rabbimiz sabah namazına neden bu kadar önem veriyor? Çünkü, kalbin ulvî olan her güzelliğe açık olduğu en huzurlu vakittir bu vakit. Çünkü, başlanacak olan yoğun ve yeni bir güne hazırlanmanın en doğru ve bereketli olduğu vakittir bu vakit. Çünkü tefekkür için en uygun vakittir bu vakit. Farkına varabilenler için, cennet soluklarının, kalbin derinliklerine kadar nefeslendiği vakittir bu vakit. İnsan bazen taltif görmek ister ya hani. Yaptıklarının, sevdikleri tarafından görülmesini ister. İşte Yüce Allah (cc), kullarına çok büyük bir taltif yapıyor ve o nurdan meleklerini, ibadetimize şahit tutuyor. Düşünün, tekbir alıyorsunuz, melekler şahit, rûkua gidiyorsunuz melekler şahit, secde anındasınız yine melekler şahit. Zikrediyorsunuz Rabbinizi, salatü selamlar gönderiyorsunuz Peygamberinize ve yine melekler yanınızda hazır ve şahit. Gelin dostlar! Sabah namazlarını eğer kılıyorsanız, bu ayeti hatırlayarak, seher vakitlerini daha bir bilinçli idrak edelim. Eğer ki, ihmal ediyorsanız, bugünden tezi yok, beynimizi ve kalbimizi ?Sabah Namazı Vakti?ne ayarlayalım. Sahi insan ömründe kaç kere sabah namazı kılar ki? Bu bilinmez belki; ama bilinen tek gerçek var ki, o vakitte Allah, meleklerini namaz kılan kulunun yanında hazır tutuyor. Haydi kalkın kaçırılmaması gerekli olan sabah namazına ve hissedin o nurdan varlıkları, sağınızda yada solunuzdadır belki kim bilir, dikkatli davranın o halde... alıntı.... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2008 Meleklerin seyrettiği bir namaz kılmak ister misiniz? O halde sabah namazını kaçırmayın. Düşünün, tekbir alıyorsunuz, melekler şahit, rûkua gidiyorsunuz melekler şahit, secde anındasınız yine melekler şahit. Sabah namazını ne sıklıkla kılarsınız? Hiç kaçırmamaya mı dikkat edersiniz yoksa arada bir kılmaya mı çalışırsınız? Şayet gönlü ötelere açık kullardansanız harika, yok eğer dikkatli değilseniz sabah namazını kılma hususunda, gelin, nimetten faydalanma adına, beraberce Yüce kitabımıza kulak verelim: ?Güneşin batıya kaymasından, gecenin karanlığına kadar, belli vakitlerde namaz kıl, özellikle de sabah namazını. Çünkü sabah namazında gece ve gündüz melekleri hazır bulunur (şahit olurlar). (İsra Sûresi, 78) Acaba Rabbimiz sabah namazına neden bu kadar önem veriyor? Çünkü, kalbin ulvî olan her güzelliğe açık olduğu en huzurlu vakittir bu vakit. Çünkü, başlanacak olan yoğun ve yeni bir güne hazırlanmanın en doğru ve bereketli olduğu vakittir bu vakit. Çünkü tefekkür için en uygun vakittir bu vakit. Farkına varabilenler için, cennet soluklarının, kalbin derinliklerine kadar nefeslendiği vakittir bu vakit. İnsan bazen taltif görmek ister ya hani. Yaptıklarının, sevdikleri tarafından görülmesini ister. İşte Yüce Allah (cc), kullarına çok büyük bir taltif yapıyor ve o nurdan meleklerini, ibadetimize şahit tutuyor. Düşünün, tekbir alıyorsunuz, melekler şahit, rûkua gidiyorsunuz melekler şahit, secde anındasınız yine melekler şahit. Zikrediyorsunuz Rabbinizi, salatü selamlar gönderiyorsunuz Peygamberinize ve yine melekler yanınızda hazır ve şahit. Gelin dostlar! Sabah namazlarını eğer kılıyorsanız, bu ayeti hatırlayarak, seher vakitlerini daha bir bilinçli idrak edelim. Eğer ki, ihmal ediyorsanız, bugünden tezi yok, beynimizi ve kalbimizi ?Sabah Namazı Vakti?ne ayarlayalım. Sahi insan ömründe kaç kere sabah namazı kılar ki? Bu bilinmez belki; ama bilinen tek gerçek var ki, o vakitte Allah, meleklerini namaz kılan kulunun yanında hazır tutuyor. Haydi kalkın kaçırılmaması gerekli olan sabah namazına ve hissedin o nurdan varlıkları, sağınızda yada solunuzdadır belki kim bilir, dikkatli davranın o halde... Bu melekler namaz kılan adamın herşeyini gözlüyorlarmış ya, bu melekler "röntgenci melekler" diyebilir miyiz? *** Saygılar. Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2008 Meleklerin seyrettiği bir namaz kılmak ister misiniz? O halde sabah namazını kaçırmayın. Düşünün, tekbir alıyorsunuz, melekler şahit, rûkua gidiyorsunuz melekler şahit, secde anındasınız yine melekler şahit. Meleklerin mesaisi öğle namazına yetişmiyormu Melekler şahit yani öbür dünyada allahın bize atacağı kuru iftira (sabah namazını kılmadın) meleklerin şahitliğiyle açığa kavuşacaktır. (Diğer namazlar içinde şahit gerekiyormudur acaba ) Süslemeler püslemeler börtü böcekler ne güzel alıyorlar insanın aklını... Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2008 Bu melekler namaz kılan adamın herşeyini gözlüyorlarmış ya, bu melekler "röntgenci melekler" diyebilir miyiz?**** Saygılar. Hayır onlarında terbiyeleri var ayıp olan hiçbirşey yapmazlar onlar melektir çünkü sen rahat ol elleriyle kapatırlar gözlerini Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2008 Sabah namazını meleklerin şahadetinde kılmak. Bence bu korkutma felsefesi ile alakalı. Şöyle ki. A-Ben sabah namazını kıldım. B-Ben hiç ses duymadım. Abdest falan...!!!! A-Kıldım diyorum yaaa. B-Bak sabah namazına MELEKLER ŞAHİT ona göre. Beni kandırmaya kalkabilirsin ama onları asla. A-Hadi ya. Daha önce neden belirtmedin ki bunu. Şahiti sağlam tuttun mu. Uflamak puflamak olmaz... Sıcak yatagını bırakıp , kılacan kardeşim. Allahın buna ihtiyacı yok. Senin için istiyor. Ama kılmaz san da İŞKENCE-HANEİ-KÜBRA sında yani cehenneminde yakıyor. ..... Saygılar. Alıntı
Φ Muallim-i Âli Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Meleklerin seyrettiği bir namaz kılmak ister misiniz? O halde sabah namazını kaçırmayın. Düşünün, tekbir alıyorsunuz, melekler şahit, rûkua gidiyorsunuz melekler şahit, secde anındasınız yine melekler şahit. .... Allah hazırlayandan ve paylaşandan ve ona tüm inananlardan razı olsun. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Sabah namazindan sonra melekler kusluk uykusunami yatiyorlar yoksa.O zaman baska vakitlere ne gerek var kalk sabahi kil meleklere göster olay bitsin. Gercekten hic gülecegim yoktu. saygilarla Alıntı
Φ Muallim-i Âli Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2008 Sabah namazindan sonra melekler kusluk uykusunami yatiyorlar yoksa.O zaman baska vakitlere ne gerek var kalk sabahi kil meleklere göster olay bitsin. Kaf Sûresi 17-Üstelik, biri insanın sağ tarafında, biri sol tarafında oturmuş iki alıcı melek de (onun yaptıklarını) alıp kaydetmektedir. 18-İnsan hiçbir söz söylemez ki onun yanında (yaptıklarını) gözetleyen (ve kaydeden) hazır bir melek bulunmasın. İsrâ Sûresi 78. âyette bahsedilen melekler buradaki ayetlerde zikredilen melekler değildir. Gece ve gündüz melekleridir. Güneşin zevalinden (öğle vaktinde Batı?ya kaymasından) gecenin karanlığına kadar (belli vakitlerde) namazı kıl. Bir de sabah namazını kıl. Çünkü sabah namazı şahitlidir.*(İsrâ Sûresi 78. âyet) Diyanetin âyetle ilgili notu ve birçok tefsirde aynı şekilde anlatım var: *Bu âyette, "güneşin zevali", öğle ve ikindi namazlarının, "gecenin karanlığı" da akşam ve yatsı namazlarının vaktine işaret etmektedir. "Fecr" kelimesi ise sabah namazının vaktini belirtmektedir. Tefsir bilginlerinin ifadesine göre sabah namazının şahitli oluşu, gece ve gündüz meleklerinin bu namazın kılınışında hazır bulunmaları demektir. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2008 Madem ki Allah herseyi görüp isitendir,peki sahide ne gerek var Allahla kul arasinda,yoksa Allah'in cok mesguliyeti oldugundan benim göremediklerimi melekler görsünde sahit olsunlar diyemi gönderiyor onlari. Insanlari böyle yanlis tefsirlerle gercekten aldattiginizin farkindamisiniz. saygilarla Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2008 Meleklerin seyrettiği bir namaz kılmak ister misiniz? O halde sabah namazını kaçırmayın. Düşünün, tekbir alıyorsunuz, melekler şahit, rûkua gidiyorsunuz melekler şahit, secde anındasınız yine melekler şahit. Sabah namazını ne sıklıkla kılarsınız? Hiç kaçırmamaya mı dikkat edersiniz yoksa arada bir kılmaya mı çalışırsınız? Şayet gönlü ötelere açık kullardansanız harika, yok eğer dikkatli değilseniz sabah namazını kılma hususunda, gelin, nimetten faydalanma adına, beraberce Yüce kitabımıza kulak verelim: ?Güneşin batıya kaymasından, gecenin karanlığına kadar, belli vakitlerde namaz kıl, özellikle de sabah namazını. Çünkü sabah namazında gece ve gündüz melekleri hazır bulunur (şahit olurlar). (İsra Sûresi, 78) Acaba Rabbimiz sabah namazına neden bu kadar önem veriyor? Çünkü, kalbin ulvî olan her güzelliğe açık olduğu en huzurlu vakittir bu vakit. Çünkü, başlanacak olan yoğun ve yeni bir güne hazırlanmanın en doğru ve bereketli olduğu vakittir bu vakit. Çünkü tefekkür için en uygun vakittir bu vakit. Farkına varabilenler için, cennet soluklarının, kalbin derinliklerine kadar nefeslendiği vakittir bu vakit. İnsan bazen taltif görmek ister ya hani. Yaptıklarının, sevdikleri tarafından görülmesini ister. İşte Yüce Allah (cc), kullarına çok büyük bir taltif yapıyor ve o nurdan meleklerini, ibadetimize şahit tutuyor. Düşünün, tekbir alıyorsunuz, melekler şahit, rûkua gidiyorsunuz melekler şahit, secde anındasınız yine melekler şahit. Zikrediyorsunuz Rabbinizi, salatü selamlar gönderiyorsunuz Peygamberinize ve yine melekler yanınızda hazır ve şahit. Gelin dostlar! Sabah namazlarını eğer kılıyorsanız, bu ayeti hatırlayarak, seher vakitlerini daha bir bilinçli idrak edelim. Eğer ki, ihmal ediyorsanız, bugünden tezi yok, beynimizi ve kalbimizi ?Sabah Namazı Vakti?ne ayarlayalım. Sahi insan ömründe kaç kere sabah namazı kılar ki? Bu bilinmez belki; ama bilinen tek gerçek var ki, o vakitte Allah, meleklerini namaz kılan kulunun yanında hazır tutuyor. Haydi kalkın kaçırılmaması gerekli olan sabah namazına ve hissedin o nurdan varlıkları, sağınızda yada solunuzdadır belki kim bilir, dikkatli davranın o halde... alıntı.... Sevgili Bursercan ; Öncelikle Bu Telif Etmiş Olduğun Eserin İçin Seni Tebrik Etmek İstiyorum. Harika Bir Paylaşım Bu, Çok Teşekkürler. Lakin O Yukarıdaki, Fikir ve Düşünce ler İle Alay Etmeyi Kendilerince Bir Maharet Zanneden Arkadaşlar Varya ; İşte Onları Hiç Umursama. Onlar Yalnız Böyle Alay Edip, Dalga Geçmeyi Bilirler, Ve Böylelikle Kendilerini Herkese Göstermiş, Takdim Etmiş Olurlar, Biz de Onları Ne Kadar Ciddi Almamız Konusunda, Aydınlanmış Oluruz. Evet. Fikir ve Düşünceye Saygı Duyamayanlar, Bizim Muhatabımız Değildirler, ve Olamazlar. Bunu Sakın Unutmayalım. Paylaşımın Adına Tekrar Teşekkürlerimi Sunuyor, Çalışmalarında, Gayret ve Başarı Temenni Ediyorum... Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ Muallim-i Âli Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2008 Madem ki Allah herseyi görüp isitendir,peki sahide ne gerek var Allahla kul arasinda,yoksa Allah'in cok mesguliyeti oldugundan benim göremediklerimi melekler görsünde sahit olsunlar diyemi gönderiyor onlari.Insanlari böyle yanlis tefsirlerle gercekten aldattiginizin farkindamisiniz. saygilarla Allah'ın varlığını reddeden kişinin meleklerin varlılığını reddetmesi gayet normal. Tefsirleri iyi ki politikacılar yapmıyor ! Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2008 Allah'ın varlığını reddeden kişinin meleklerin varlılığını reddetmesi gayet normal. Tefsirleri iyi ki politikacılar yapmıyor ! Varlığını ispatlayamadığı söylencelere inanabilen birisinin, Meleklerin de varlığına inanması gayet normal... Benim asıl şaşırdığım şey Uçan Spagetti Canavarının varlığına nasıl olupta inanmadıkları... Dinleri iyi ki Bilim Adamları yaratmıyorlar... Alıntı
Φ bursercan Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2008 Sevgili Bursercan ; Öncelikle Bu Telif Etmiş Olduğun Eserin İçin Seni Tebrik Etmek İstiyorum. Harika Bir Paylaşım Bu, Çok Teşekkürler. Lakin O Yukarıdaki, Fikir ve Düşünce ler İle Alay Etmeyi Kendilerince Bir Maharet Zanneden Arkadaşlar Varya ; İşte Onları Hiç Umursama. Onlar Yalnız Böyle Alay Edip, Dalga Geçmeyi Bilirler, Ve Böylelikle Kendilerini Herkese Göstermiş, Takdim Etmiş Olurlar, Biz de Onları Ne Kadar Ciddi Almamız Konusunda, Aydınlanmış Oluruz. Evet. Fikir ve Düşünceye Saygı Duyamayanlar, Bizim Muhatabımız Değildirler, ve Olamazlar. Bunu Sakın Unutmayalım. Paylaşımın Adına Tekrar Teşekkürlerimi Sunuyor, Çalışmalarında, Gayret ve Başarı Temenni Ediyorum... Saygılarımla. Doğan Gülbudak cok tesekkur ederım bırvarmıshıcyokmus ve muallım.umarım begenmıssınızdır yazıyı.(bu arada tekrar belırtmek ısterım kı bu yazı alıntıdır) burada yazılarını paylasan tum arkadaslara seslenıyorum:yalnız sızlere bır konuda sunu belırtmelıyım kı ben bu konuyu acarken kesınlıkle ve kesınlıkle tartısılması ıcın acmamıstım.aklımın ucundan ble gecmemıstı dogrusu.sadece ıslam dınıne ınanan arkadaslarla bu guzel yazıyı paylasmak ıstedım.sanırım tartısılmaya suruklenen bır yazıydı bılemıyorum ama gercek budur. bılmenızı ıstedım arkadaslar bılgınıze.... Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2008 Varlığını ispatlayamadığı söylencelere inanabilen birisinin, Meleklerin de varlığına inanması gayet normal... İlkel benliğini eğitemeyerek soyut kavramlara inanmak zorunluluğunu duyan insanlar için, karanlık ve esrarlı şeyler, korkular, masallar, kerametler ve sürekli olarak beyinlerini işletecek, yoracak, akla sığmaz şeyler gereklidir. Masallar, inanılmaz cin ve cadı hikayeleri, sıradan insan ruhu için, yaşamın gerçeklerinden daha çekicidir. *** Din konusunda da bu böyledir. Dinsel inançlar söz konusu olduğunda insanlar "İlkel benlik" ve korkularına yenik düşmüş büyük çocuklardır. Bir din ne kadar "yeri değeri olmayan söz, davranış" ve mucizelerle dolu olursa, onların ruhu üzerinde o oranda tahakküm hakkı kazanır. Sofu, saflıklarına hiçbir sınır koymamak zorunda olduklarına inanırlar. Bir şey ya da şeyler ne kadar çok anlaşılmaz olursa, onlara o oranda ilahi görünür. Bu şeyler ne kadar az inanılabilir olursa, bunlara inanan insanlar, o oranda erdem ve üstünlükler olduğunu sanırlar. O nedenledir ki; İnsanların ilkel benliğine hitap eden "İnanç ustaları" en çok mümkün olmayan şeylerin, onlar için en esaslı şeyler olduğuna insanları inandırmayı başarmışlardır. Çünkü; DİN, İNSANLARIN İLKEL BENLİĞİNİ SOYUT VARLIKLARIN MUCİZELERİYLE KANDIRIR... O nedenle sabah namazlarında meleklerin şahitliğine inanmak ve bu ifadeleri "Harika Bir Paylaşım " olarak değerlendirmek buna inanmış insan ruhu için, son derece doğal ve yaşamın gerçeklerinden daha çekicidir... *tna Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2008 Allah'ın varlığını reddeden kişinin meleklerin varlılığını reddetmesi gayet normal. Tefsirleri iyi ki politikacılar yapmıyor ! Tefsirleri Allaha ortak olanlar yaptiklari icinmi insanlarimiz hurafelerle yasiyorlar,hemen satasin ve hemen camur atin cünkü müslümanligi sadece camilerde tarikatlarda insanlarin beyinlerin zehirleyenler bilirler,Allah adina cennette yer satanlar din sanayisinden gecinenler daha iyi bilirler. Ben mantik ölcüleri dahlinde bir yorumda bulundum,siz ise bana satasarak yanit verdiniz,hangimiz daha müslümaniz simdi,siz benim adima beni inancsiz yapin ve sonrada Allahin adini anin,Kurandaki ayetleri saptirin ve Türbani Allahin emri yapin,iste müslümanim diye Allahi kullananlarin halleri. saygilarla Alıntı
Φ xprensesx Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2008 Varlığını ispatlayamadığı söylencelere inanabilen birisinin, Meleklerin de varlığına inanması gayet normal... Benim asıl şaşırdığım şey Uçan Spagetti Canavarının varlığına nasıl olupta inanmadıkları... Dinleri iyi ki Bilim Adamları yaratmıyorlar... yoo.. bence varlığını allah gösteriyor... yani siz burda gökten bi nida işitmeyimi bekiyorsunuz allaha inanmak için? uçan spagetti canavarıı üzgünüm ama o neye sebep olmuş, kendi imzasını neyde göstermiş de inanalım? bilim dinsiz olduğu müddetçe sadece bilim olmasıyla kalır... halbuki bilim, allahı anlatandır... bursercan, tebrikler güzel bi yazıydı... yenilerini bekliyoruz... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2008 uçan spagetti canavarıı üzgünüm ama o neye sebep olmuş, kendi imzasını neyde göstermiş de inanalım? Çevrene bak, kendine bak, herşeyde Uçan pagetti Canavarı'nın imzasını görürsün. Senin mevcudiyetin yetmiyor mu Uçan Spagetti Canavarı'nın varlığına inanmana? Saygılar. Alıntı
Φ AIRBUS2 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2008 SN.GECEKUŞU yazınızı tam 3 kere okudum,ders niteşliğinde diyebilirim,Teşekkürler. Alıntı
Φ i'tezele Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2008 burada yazılarını paylasan tum arkadaslara seslenıyorum:yalnız sızlere bır konuda sunu belırtmelıyım kı ben bu konuyu acarken kesınlıkle ve kesınlıkle tartısılması ıcın acmamıstım.aklımın ucundan ble gecmemıstı dogrusu.sadece ıslam dınıne ınanan arkadaslarla bu guzel yazıyı paylasmak ıstedım.sanırım tartısılmaya suruklenen bır yazıydı bılemıyorum ama gercek budur. bılmenızı ıstedım arkadaslar bılgınıze.... Sevgili busercan, Dini konular forumunda açacağın her türlü topic ****** uğrama potansiyeli taşır... Ancak sen de taktir edersin ki bu ******* insanlar, okurken çok gülüyoruz... Her türlü iyi niyetinle yazdığın iletiye forumun bilumum ***** müslümanlardan daha fazla rabet ettiklerini de gözlemlemişsindir umarım. Sen doğru yolda böyle devam et, paylaşımın için teşekkürler.. Biz de günün yorgunluğunu *** kardeşlerimizin esprileriyle atıyoruz üzerimizden.. Allah onlardan razı olsun, mekanları cennet olsun... Saygılar Alıntı
Φ Artropod Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2008 Sevgili busercan,Dini konular forumunda açacağın her türlü topic ****** uğrama potansiyeli taşır... Ancak sen de taktir edersin ki bu ******* insanlar, okurken çok gülüyoruz... Her türlü iyi niyetinle yazdığın iletiye forumun bilumum ***** müslümanlardan daha fazla rabet ettiklerini de gözlemlemişsindir umarım. Sen doğru yolda böyle devam et, paylaşımın için teşekkürler.. Biz de günün yorgunluğunu *** kardeşlerimizin esprileriyle atıyoruz üzerimizden.. Allah onlardan razı olsun, mekanları cennet olsun... Saygılar Gerçekten forum içerisinde o kadar güzel her türlü dini konu büyük bir ciddiyetle,muhteşem yorumlarla açıklanıyor ki,baksanıza herşeyin üstü kapanacak diye ******* ortaya ****** görevi görüyor.İnanmayan forum üyeleri olmasa forumun dini konular kısmı gördüğü ilginin onda birini zor yakalardı.Gülmek deyince de aklıma Nuh,Adem,Havva,Rab'bin Musa'ya taş tabletler yollaması,Muhammed'in karısının zina yapıp yapmadığını bir türlü çözemeyip ******* gibi şeyler geliyor.Siz inanmayanlara dua etmeye devam edin,şöyle sıcak günlerde iyice bi üfleyin, iyice Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2008 yoo.. bence varlığını allah gösteriyor... yani siz burda gökten bi nida işitmeyimi bekiyorsunuz allaha inanmak için? uçan spagetti canavarıı üzgünüm ama o neye sebep olmuş, kendi imzasını neyde göstermiş de inanalım? bilim dinsiz olduğu müddetçe sadece bilim olmasıyla kalır... halbuki bilim, allahı anlatandır... bursercan, tebrikler güzel bi yazıydı... yenilerini bekliyoruz... Hepsini geçtim,Allahın hayatımıza nasıl müdahale ettiğini, nasıl her daim bize yardım ettiğini malesef Allah dilemedikçe anlamayacaklar.. O kadar (gündemde ki adıyla) fenomensel olgular yaşıyorum ki,artık inançsızlık gibi bir olgu imkansız ötesi geliyor(kim daha zalim olabilir ki diyen Rabbim nasip etmesin).. Rabbim inancımıza tam teslimiyet nasip etsin.. Bir duaya inanılamayacak kadar hızla cevap veren bir İlahımız var.. bunun kıymetini, paha biçilemez güzelliğini nerden bilecekler? Ayetten sabah şahitlerinin melek olduğu anlamı tam olarak çıkıyor mu bilmiyorum ama Allahımın varlığı ve Kitabımızın ondan oluşuna yüzde yüz imanıma hamdolsun.. Rabbim ,varlığını hayatımızda hissetmeye hasret bırakmasın,hani Peygamberimizin korkup Rabbimden bir ses bekleyişi gibi.. yine anlasa anlasa imanı olan anlar ve bilir ne demek istediğimi.. Allahımızın selamı Rahmeti hepimizin üzerine olsun..Amin.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2008 Hepsini geçtim,Allahın hayatımıza nasıl müdahale ettiğini, nasıl her daim bize yardım ettiğini malesef Allah dilemedikçe anlamayacaklar.. Hakkaten ya. Ben de hepsini geçtim, Uçan Spagetti Canavarı'nın hayatımıza nasıl müdahale ettiğini, nasıl her daim bize yardım ettiğini malesef Uçan Spagetti Canavarı dilemedikçe anlamayacaklar... Yüce Uçan da, bize özgür irade vermiş, bizim anlayıp anlamamıza karışmıyor, müdahale etmiyor. Anlamasak kebap da yapmıyor. Sen ne büyüksün ey Yüce Uçan. Saygılar. Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2008 Sevgili busercan,Dini konular forumunda açacağın her türlü topic ****** uğrama potansiyeli taşır... Ancak sen de taktir edersin ki bu ******* insanlar, okurken çok gülüyoruz... Her türlü iyi niyetinle yazdığın iletiye forumun bilumum ***** müslümanlardan daha fazla rabet ettiklerini de gözlemlemişsindir umarım. Sen doğru yolda böyle devam et, paylaşımın için teşekkürler.. Biz de günün yorgunluğunu *** kardeşlerimizin esprileriyle atıyoruz üzerimizden.. Allah onlardan razı olsun, mekanları cennet olsun... Saygılar bu ******* insanları "okurken çok gülüyoruz" ifadesini; "Gülüyoruz ağlanacak halimize" diye düzeltmek uygun olacaktır diye düşünüyorum... Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2008 Gerçekten forum içerisinde o kadar güzel her türlü dini konu büyük bir ciddiyetle,muhteşem yorumlarla açıklanıyor ki,baksanıza herşeyin üstü kapanacak diye ******* ortaya ****** görevi görüyor.İnanmayan forum üyeleri olmasa forumun dini konular kısmı gördüğü ilginin onda birini zor yakalardı.Gülmek deyince de aklıma Nuh,Adem,Havva,Rab'bin Musa'ya taş tabletler yollaması,Muhammed'in karısının zina yapıp yapmadığını bir türlü çözemeyip ******* gibi şeyler geliyor.Siz inanmayanlara dua etmeye devam edin,şöyle sıcak günlerde iyice bi üfleyin, iyice Tipik inançlılar, bir soruya yanıt vermek ile bir konudaki gerçeği ve doğruyu bulmak arasındaki farkın bilincinde değiller ne yazık ki... *** Bir soruya verdiğiniz cevap, sizin o konudaki delilsiz inancınıza dayanıyor olabilir... Bir bilimsel gerçeğe dayanıyor olabilir, Yada günlük hayatta yaşanan tecrübeler sonucu edinilen önyargılara dayanıyor olabilir... Bir bilimsel hipoteze dayanıyor olabilir, Yada biraz delillerle desteklenmiş, dolayısıyla teori mertebesine ulaşmış bir fikre dayanıyor olabilir... Ailenizden, öğretmeninizden, camide vaaz veren hocadan duyup hazır olarak aldığınız ve sorgulamadan kabul ettiğiniz bilgilere dayanıyor olabilir... Ya da kendi kafanızda bazı delillere dayandığına inandığınız, ama aslında zayıf bir bilimsellik içeren bir yöntem uygulamanız yüzünden aslında geçerli bir şekilde kanıtlamadığınız, fakat bu durumun farkında olmadığınız bazı fikirlerinize dayanıyor olabilir... Fakat yanıtlarınız neye dayanırsa dayansın, şurası bir gerçek ki, bir konuda sizin yanıtınız, o konudaki somut gerçek ile örtüşmek zorunda değildir. O konudaki somut gerçek henüz dünya üzerinde hiç kimse tarafından bilinmiyor olabilir... Ya da biliniyor ama siz bilmiyor olabilirsiniz... Ya da kısmen biliniyor, fakat siz kendi verdiğiniz yanıtlarda boşlukları doldurup, yanıtlarını tamamen veriyor olabilirsiniz... Bir konuda; Kendi tavrınızın ne olduğunu ve yukarıda ifade edilen hangi tür dayanağa dayanarak yanıtlar verdiğinizi dürüst bir şekilde analiz etmediğiniz sürece, hem temel konularda, hem de çok daha basit konularda sıkça yanılmaya mahkûm olursunuz... Özellikle de en temel felsefi konularda, henüz, insanlığın bu aşamasında verilen cevapların tam olmadığını, Dünya üzerinde bu konularda son sözü söylemeye kimsenin otoritesi olmadığını, Açıkça bu soruların henüz yanıtsız olduğunu anlamak ve bu gerçeği kabullenmek zorundasınız... Bu, bu konularda bir inancınız, kabulünüz ya da fikriniz olmaması gerektiği anlamına gelmiyor... Ama fikriniz ne olursa olsun, bunun dayanağının ne olduğunu iyi analiz etmeniz ve bu fikirlerinizi mutlak gerçekler olarak lanse etmemeniz gerekir... *** *** *** Siz tipik inançlılar; Size sunulmaya çalışılan farklı bakış açılarına karşı tutarlı yanıtlar üretme zorlukları yaşadığınızda, Konuları sulandırmak niyetiyle gülmeceler aramak ve... "inanmayanlara dua etmeye devam edin, şöyle sıcak günlerde iyice bi üfleyin" gibi anlamsız şeyler yazmak yerine... Yukarıda anlatılanlar üzerine biraz kafa yormanız gerektiğini de artık kavramanız gerekiyor... *tna Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2008 Meleklerin seyrettiği bir namaz kılmak ister misiniz? O halde sabah namazını kaçırmayın. Düşünün, tekbir alıyorsunuz, melekler şahit, rûkua gidiyorsunuz melekler şahit, secde anındasınız yine melekler şahit. Sabah namazını ne sıklıkla kılarsınız? Hiç kaçırmamaya mı dikkat edersiniz yoksa arada bir kılmaya mı çalışırsınız? Şayet gönlü ötelere açık kullardansanız harika, yok eğer dikkatli değilseniz sabah namazını kılma hususunda, gelin, nimetten faydalanma adına, beraberce Yüce kitabımıza kulak verelim: ?Güneşin batıya kaymasından, gecenin karanlığına kadar, belli vakitlerde namaz kıl, özellikle de sabah namazını. Çünkü sabah namazında gece ve gündüz melekleri hazır bulunur (şahit olurlar). (İsra Sûresi, 78) Acaba Rabbimiz sabah namazına neden bu kadar önem veriyor? Çünkü, kalbin ulvî olan her güzelliğe açık olduğu en huzurlu vakittir bu vakit. Çünkü, başlanacak olan yoğun ve yeni bir güne hazırlanmanın en doğru ve bereketli olduğu vakittir bu vakit. Çünkü tefekkür için en uygun vakittir bu vakit. Farkına varabilenler için, cennet soluklarının, kalbin derinliklerine kadar nefeslendiği vakittir bu vakit. İnsan bazen taltif görmek ister ya hani. Yaptıklarının, sevdikleri tarafından görülmesini ister. İşte Yüce Allah (cc), kullarına çok büyük bir taltif yapıyor ve o nurdan meleklerini, ibadetimize şahit tutuyor. Düşünün, tekbir alıyorsunuz, melekler şahit, rûkua gidiyorsunuz melekler şahit, secde anındasınız yine melekler şahit. Zikrediyorsunuz Rabbinizi, salatü selamlar gönderiyorsunuz Peygamberinize ve yine melekler yanınızda hazır ve şahit. Gelin dostlar! Sabah namazlarını eğer kılıyorsanız, bu ayeti hatırlayarak, seher vakitlerini daha bir bilinçli idrak edelim. Eğer ki, ihmal ediyorsanız, bugünden tezi yok, beynimizi ve kalbimizi ?Sabah Namazı Vakti?ne ayarlayalım. Sahi insan ömründe kaç kere sabah namazı kılar ki? Bu bilinmez belki; ama bilinen tek gerçek var ki, o vakitte Allah, meleklerini namaz kılan kulunun yanında hazır tutuyor. Haydi kalkın kaçırılmaması gerekli olan sabah namazına ve hissedin o nurdan varlıkları, sağınızda yada solunuzdadır belki kim bilir, dikkatli davranın o halde... alıntı.... Sabah namazı gerçekten de çok önemli; insan bazı vakitler daha açık oluyor... Genel anlamda namazın dindeki yeri çok önemlidir zaten; bir kul olarak emredileni yerine getirmek ve görevini yaparken adeta temizlenmek müthiş bir şey ama maalesef her zaman aynı güzellikle kılmak mümkün olmuyor yani gözüktüğü kadar kolay bir iş de değil aslında yine de namazı dosdoğru kılmak durumundayız, bu çok önemli... Saygılar... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.