Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Köfte

Malzemeler

Mutfak

Zorluk 2

Süre 40 dk.

Kaç Kişilik 6

Yöntem

Yarım kg az yağlı kıyma

1 Adet soğan

2 Dilim ekmek içi

1 Adet yumurta sarısı

1 Tutam tuz

1 Tutam karabiber

1 Tutam kimyon

6-7 Sap maydanoz

Kızartmak için sıvıyağ

 

 

 

 

 

Hazırlanışı

 

Soğanı randeleyip, kıymaya ekleyin.

Bir süre suda beklettiğiniz ve ıslattığınız ekmek içini de ufalayarak kıymaya ilave edin.

İnce ince kıyılmış maydanozu ve diğer malzemeleri kattıktan sonra kıymayı iyice yoğurun.

Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle ince uzun bir şekil verip hafifçe bastırın.

Kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın.

Haşlanmış sebzelerle birlikte servis yapın.

  • 4 hafta sonra...
  • Cevaplar 447
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Sade Omlet

Malzemeler

Mutfak

Zorluk 1

Süre 15 dk.

Kaç Kişilik 3

Yöntem

6 Adet yumurta

6 Yemek kaşığı süt veya su

1 Çay kaşığı tuz

Biraz karabiber

2 Yemek kaşığı tereyağı veya margarin

 

 

 

 

 

Hazırlanışı

Kalın dipli bir tavada (teflon veya çelik tavada iyi sonuç alınır) yağı yakmadan kızdırın.

Yumurtaları bir kaba kırıp biraz çırpın; süt, tuz ve karabiber katın.

Karışımı tavaya boşaltın.

Yumurta sertleşmeye başlayınca, tavayı sapından tutarak sallayın.

Omletin dibi pembeleşip tavadan kurtulunca, tahta veya plastik bir spatula yardımı ile iki kenarını ortaya doğru üst üste kavuşturun ve servis tabağına aktarın.

Omleti üçe bölerek servis yapın.

Sade Omlet yemek tarifleri

  • 4 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Hamurlu Yeşil Mercimek Çorbası

 

 

Malzemeler

 

 

Mutfak

Zorluk 4

Süre 25 dk.

Kaç Kişilik 5

Yöntem

1 kase yeşil mercimek

2 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı margarin

1 çay bardağı kesme ev eriştesi,arpa şehriye veya yuvarlama

1 çorba kaşığı salça

1 tatlı kaşığı nane

10 bardak su

yuvarlama için;

1 ekmek hamuru

 

 

 

 

 

Hazırlanışı

 

Unu bir süre yağda kavuralım,daha sonra içine salça ve mercimeği katalım.

Suyunu da ilave edip kaynayınca içine erişteleri katalım.

Bir süre bu şekilde ateşte kalan çorbayı ateşten indirdikten sonra üzerine naneyi ekleyelim.

Hamurlu Yeşil Mercimek Çorbası yemek tarifleri

:)

Gönderi tarihi:

börekçilere bir tarifte benden :)

 

Buzluk böreği:

 

4 hazır yufka

yarım paket margarin (erimiş)

yarım su bardağı çiçek yağı

 

iç malzeme:

çökelek

maydanoz

 

Yapılışı:

Yufkayı tezgaha serip çiçek yağıyla karıştırdığımız margarini fırçayla sürün

üzerine ikinci yufkayı da serip yağı sürün ve yufkayı 8'e bölüp geniş kısmına

iç malzemeyi koyup kenarlarını bir cm.kadar içeri kıvırıp iki cm. gemişliğinde katlayın

bi kâseye su doldurup hazırlanan yufkaları bu suya batırın ve hemen pişirecekseniz

fırın tepsisine sıralayıp fırına eğer aceleniz yoksa bir çay tepsisine birbirine deymeyecek şekilde

dizip buzluğa koyun donduktan sonra buzluk poşetine koyun istediğiniz zaman pişirebilirsiniz

(buzluktan çıkardığınız da buzunun çözülmesini beklemeden fırına verin) afiyet olsun... :clover::clover:

  • 3 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Bu topic ileride bana lazım olacak tarifleri doğru yazın ha rezil etmeyin sonra insanı :D

Gönderi tarihi:

leylam kereviz tarifi sana...... :grin: birde meze severlere;

 

orta büyüklükte bir izmir kerevizi(patates gibi olan kısmı büyük yaprağı yok denecek kadar az olan)

bir bardak dövülmüş ceviz içi,

bir limon suyu

2 yemek kaşığı mayonez yoksa zetin yağı

2 sarımsak

1 çay kaşığı tuz.....

ve katı kıvamda yoğurt

 

kereviz soyulup rendelenir,limonla ovalanır ki kararmasın.....dövülmüş ceviz içi, mayonez, ezilmiş sarımsak (2 veya 3 diş..zevke göre) tuz eklenir.. rus salatası kıvamına gelecek kadar yoğurt konur iyice karıştırılır.........afiyet olsun...... :grin:

Gönderi tarihi:

teşekkür ederim Kleom,kıs gecenin ikisinde canım çekti.. :D ben yemeği sanmıştım hani portakal suyuyla yapılan,zeytinyağlı,nefis oluyor o da..ama bu da çok cazip,ilk kereviz elime geçişinde yapacağımdan emin olabilirsin.. :rolleyes: ve yiyeceğimden.. :P

Gönderi tarihi:
teşekkür ederim Kleom,kıs gecenin ikisinde canım çekti.. :D ben yemeği sanmıştım hani portakal suyuyla yapılan,zeytinyağlı,nefis oluyor o da..ama bu da çok cazip,ilk kereviz elime geçişinde yapacağımdan emin olabilirsin.. :rolleyes: ve yiyeceğimden.. :P

 

 

ben onuda severim..... :) şu kerevizden ne güzel yemekler oluyo..dimi... :D

Gönderi tarihi:
evet..tıpkı lahanadan ve kabaktan da olduğu gibi.. :grin:

 

 

ben kerevizle lahanayı aynı katagoriye sokamıyorum..... -_- canım kerevizime hakaret sayılır bu...... :blushing:

Gönderi tarihi:
sendeki kereviz aşkının bu boyutta olduğunu tahmin etmiyordum.. :unsure: bir kereviz tarlası edinebilirsin kanımca.. -_-:P

 

 

yok kerevizle daha seviyeli bi ilişkimiz var...... :w00t:

Gönderi tarihi:
yok Kleo,ben düşündüm de..bence senin bir süre kerevize ara vermen gerekiyor..yoksa seviyesi kaçacak -_-:P

 

:huh:

olar..

kereviz dediğin nedirki... :whistling: senden dahamı kıymetli ..araverdim gitti....... :P:w00t:

  • 7 ay sonra...
Gönderi tarihi:
rica etsem en iyi kurufasulye yapmanin tarifini bilen gercekten profosyenel anlamda tarif edebilen bir arkadas tarif ederse mutlu olucam :clover:

 

yani gercek anlamda kurufasülye yapmanin tarifi..

 

 

 

:shuriken:

 

Güveçte ve ağır ateşte pişerse kurufasülyenin tadına doyulmaz ;)

Gönderi tarihi:
Güveç,ağır ateş :unsure:

 

Toprak kap yaniii şöle bişey bak

 

194-DSC01000_resize.JPG

 

 

Resim biraz devasaymış ama :w00t:

 

Ağır ateşte kısık ateş manasında :)

Gönderi tarihi:

Bunu hep merak etmişimdir Efendi Türkler..nedir siz erkekleri bu kurufasülyeye çeken..? :unsure:

 

Bu arada Radya'cığıma katılıyorum güveç çoğu yemeğe ayrı bir lezzet katar..güveç kaliteli bir güveç olacak ama..mesela yaprak sarmasını birde güveçte deneyin.. :rolleyes:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.