Φ Xenomorph Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2008 sayin,Xenomorph'Inandigimiz Allahla boyle alay etme yetkisini sana Hangi Inancsizlik veriyor,? ** saygilar. Evren. *** Ayrıca yazdıklarımda kimseyi küçümsemiyorum, kimseye hakaret etmiyorum, kimseyle dalga geçmiyorum. Burada Pinokyo'yu anlatsaydınız, benden yukarıdaki iletimde olduğundan farklı bir ünlem ya da ifade bekleyemezdin kardeşim. O yüzden anlatılan hikayeye de öyle bir tepki verdim. *** Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2008 *** Ayrıca yazdıklarımda kimseyi küçümsemiyorum, kimseye hakaret etmiyorum, kimseyle dalga geçmiyorum. Burada Pinokyo'yu anlatsaydınız, benden yukarıdaki iletimde olduğundan farklı bir ünlem ya da ifade bekleyemezdin kardeşim. O yüzden anlatılan hikayeye de öyle bir tepki verdim.*** Benim sahsimla dalga gecseniz, hic onemli degil, Fakat Inandigim Allahla,Hemde asagidaki sekilde, Aman yaleppimm. Gör bunları yaleppim gör, gör. Affet yaleppim affet ama şimdilik. sozleri ile belirtmeniz alay degilde nedir.? Evren. Alıntı
Φ Xenomorph Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2008 Benim sahsimla dalga gecseniz, hic onemli degil,Fakat Inandigim Allahla,Hemde asagidaki sekilde, Aman yaleppimm. Gör bunları yaleppim gör, gör. Affet yaleppim affet ama şimdilik. sozleri ile belirtmeniz alay degilde nedir.? Evren. Bak kardeşim, burada bunu tartışmayacağım, çünkü sizin yüzünüzden uyarı alırım. Konuyu kişiselleştirmeyelim. Senin inandığın şeyin adı -Allah- değil mi? Bende -Yaleppi- diye bişeye inanıyorum ve kendi duygularımı ifade ediyorum, üzerine alındıysan bu senin sorunun kardeşim. Konuyu uzatmanın alemi yok, yazdığım şeyin silinmesini gerektirecek bir durum yok. Tartışmaya devam edelim biz. Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2008 Bak kardeşim, burada bunu tartışmayacağım, çünkü sizin yüzünüzden uyarı alırım. Konuyu kişiselleştirmeyelim. Senin inandığın şeyin adı -Allah- değil mi? Bende -Yaleppi- diye bişeye inanıyorum ve kendi duygularımı ifade ediyorum, üzerine alındıysan bu senin sorunun kardeşim. Konuyu uzatmanın alemi yok, yazdığım şeyin silinmesini gerektirecek bir durum yok. Tartışmaya devam edelim biz. [004.140] [DI] O, size Kitap'da «Allah'ın ayetlerinin inkar edildiğini ve alaya alındığını işittiğinizde, başka bir söze geçmedikçe, onlarla bir arada oturmayın, yoksa siz de onlar gibi olursunuz» diye indirdi. Doğrusu Allah ........... cehennemde toplayacaktır. [006.068] [DI] Ayetlerimizi çekişmeye dalanları görünce, başka bir bahse geçmelerine kadar onlardan yüz çevir. Şeytan sana unutturursa hatırladıktan sonra artık zulmedenlerle beraber oturma. sana iyi sohbetler,Xenomorph' Bana eyvallah, cunku bu durumda seninle yazismami yasakliyor Allah. saygilar. Evren. Alıntı
Φ misafirceylan Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2008 Bak işte, o dönem için geçerli. Bugün için değil. Evrensel değil yani. Vah vah vah! Ah ah ah! Oh oh oh! Bak bak bak! Çünkü Hind çok güçlü bir ailedendi. Birden müslüman olmasının nedeni de öcünü alıp aile şerefini kurtarmış olması ve artık çıkarlarının daha fazla zarar görmemesiydi. Putları yıkıp müslüman olduktan sonra, put satan bu aile hac'la birlikte dini satmaya başladılar. Muhammed bu kadar güçlü bir aileye daha fazla düşmanlık besleyemezdi. "Aman yaleppimm. Gör bunları yaleppim gör, gör. Affet yaleppim affet ama şimdilik. Ben arkamı biraz sağlama alayım, nasılsa savaştayız diye ellerini çapraz çapraz kesin diye emir de veririm, telaş yapma, relaxxx." Aşkolsun, hiç öyle birşey yapar mıyım ben? Bilmez miyim dininizin ne kadar müşfik, ne kadar insancıl olduğunu. Yapıyorsam eğer vah bana vahlar bana, dar gelir dünya bana oyyyy! bu durumda dua düşer biz müminlere YA RAbbim hidayet nasip eylesin inşALLAh bir gün hepimize dünya dar gelicek. ***************** Alıntı
Φ Xenomorph Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2008 bu durumda dua düşer biz müminlere YA RAbbim hidayet nasip eylesin inşALLAh bir gün hepimize dünya dar gelicek. İşte korku kültürü dediğim bu. İşine gelmeyince hemen tehdit, korkutma, yıldırma. Yanımda olsanız beni döveceğinden eminim kardeşim. Alıntı
Φ misafirceylan Gönderi tarihi: 6 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 6 Temmuz , 2008 İşte korku kültürü dediğim bu. İşine gelmeyince hemen tehdit, korkutma, yıldırma. Yanımda olsanız beni döveceğinden eminim kardeşim. olurmu kardeşim yanınızda olsam Allah a çok dua ederdim herkese dünyanın dar geleceği zamanda bu kardeşimide geniş gelenlerden eyle diye dualarımdasın kardeşim Alıntı
Φ Xenomorph Gönderi tarihi: 6 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 6 Temmuz , 2008 olurmu kardeşim yanınızda olsam Allah a çok dua ederdim herkese dünyanın dar geleceği zamanda bu kardeşimide geniş gelenlerden eyle diye dualarımdasın kardeşim Hala korku kültürü, hala korku kültürü. Hiç sormadın değil mi kendine, Allah niye illa ki dünyayı dar getirecek herkese? Çünkü o korkunç bir Allah. Alıntı
Φ gülemeftun Gönderi tarihi: 11 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 11 Temmuz , 2008 Hala korku kültürü, hala korku kültürü. Hiç sormadın değil mi kendine, Allah niye illa ki dünyayı dar getirecek herkese? Çünkü o korkunç bir Allah. "kulum beni zannettiği gibi bulur" diyor Allah bir kutsi hadiste... demek ki Allahın sadece korkulacak yanını görebilmişsiniz.. bu da olaya ne kadar tek taraflı baktığınızı gösteriyor.. Hadis-i şerifte buyruldu ki: Allahü teâlâ, kıyamet günü, o kadar çok rahmet verir ki, hiç kimsenin kalbinden o kadarı geçmiş değildir. Hattâ şeytan bile merhamet olunacağını düşünerek başını kaldırır. keşke sizlerde onun rahmet yanını görebilseydiniz. bir annenin çocuğuna duyduğu merhametten daha fazla merhametlidir Allah kullarına.. tövbe edin affedeyim diyor, kaç kere olursa olsun... en büyük günahlara dahi batsa insan, şirke de girse bir samimi tövbe affettiriyor hepsini. ölüm gelmeden farkedebilmekte maharet.. farkedemediklerini farketmenizi temenni ediyorum... 109- 'Çünkü gerçekten benim kullarımdan bir grup: “Rabbimiz, iman ettik, sen artık bizi bağışla ve bize merhamet et, sen merhamet edenlerin en hayırlısısın, derlerdi de,' Müminün suresi... 110- 'Siz onları alay konusu edinmiştiniz; öyle ki, size benim zikrimi unutturdular ve siz onlara gülüp duruyordunuz.' 111- 'Bugün ben, gerçekten onların sabretmelerinin karşılığını verdim. Şüphesiz onlar, 'kurtuluşa ve mutluluğa' erenlerdir.' ..... 115- 'Sizi boş bir amaç uğruna yarattığımızı ve gerçekten bize döndürülüp getirilmeyeceğinizi mi sanmıştınız?' inşallah biz "kurtuluşa erenler" den oluruz. ve o gün herkesin kendi hesabına düştüğü, annenin evladını kardeşin kardeşi tanımadığı o gün siz de bu safta 'kurtulanlardan' olursunuz inşallah.. Alıntı
Φ mikail13 Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2008 İmansız birini döndürmeye çalışmak iyi bir şey. bu kişileri dövmeyin hırpalamayın. Azarlamayın. Zaten en büyük cezayı kendilerine veriyorlar... İmansızlıkta hiçbir fayda ve zevk yoktur.. İmansız bir insanın kimseye de fayda vermesi mantıklı olmaz. Ne ailesine ve çocuklarına ne de ülkesine.... İmansız savaştan kaçar.En sevdiği şey canıdır. Ölümden korkar... İmansızın en sevdiği kişisi öldüğünde onun yaşaması için bir sebep yoktur.. imansız hasta olduğunda onu ziyarete gelmek isteyen bir müslüman da olmaz. İmansız sigara içki uyuşturucu kullanmakta bir beis görmez... İmansız kimsenin görmediği bir yerde kötülük yapmaktan çekinmez. ve bir mahsuru yoktur.. İmansız için dünyanın anahtarı paradır.Bunu elde etmek için herşey mubahtır.. İmansız israf etmede bir sakınca görmez. İyilik sadaka muhtaçlara yardım gibi şeyler masaldır... İmansız kötü insanları merhametsizleri affeder. Nasıl olsa kendine bir kötülük gelmemiştir sonuçta...Kalpsizdir.Doğranan Filistinli onun için sadece bir Araptır. Türk olsun çamurdan olsun... İmansız öldükten sonra toprak olacağını zanneder. Bu yüzden her türlü kötülük yapanın yanında kar kalır. İmansız yalnızdır. Bunalımdır. Herşeyi sebeplere bağlar.Geçmişteki hatalardan ah vah eder... İmansız babasını ezen şöförü katil diye öldürebilir. İmansız deprem sel vb felaketleri yalnızca doğa olayı zanneder. İmansız çocukları öldüğünde inanmadığı Allah'a küfür eder... İmansız en zor durumda kaldığında, geminin batma anında, uçağın türbülansa girdiği anda kendini yaratan birini görmüş kadar bilir...Sonra unutur.. İmansız için ahlak ve namus kavramı soyut şeylerdir.Karısını pazarlamada bir beis yoktur... Para gelecekse gerisi teferruattır. İmansız en serseri arkadaşına inanır.Ama hayatı boyunca yalan söylemediğini münafıkların bile tasdik ettiği peygambere inanmaz. İmansız gelecekten haber veren ve doğru çıkan Kur'an'ın içinde çelişki olduğunu zanneder. İmansız suçluların cezalandırmasına isteyen Kur'an'ı vahşice bulur. Ama kendi çocuğu ya da kardeşi tecavüz edilip, doğranıp öldürülünce deliye döner... İmansız dünya tarihinde kadınları ve çocukların öldürülmemesini isteyen Kur'anı ve müslümanları vahşi bulur. Sonra köpek eti yiyenlerin dinine girer. Nüfus planlaması yapıp yeni doğan çocukların öldürülmesininde bir beis görmez.. Cenin yer.1 milyon insanı doğrayıp etini yediren Kamboçyalıların dinine girer. Puta tapar.Heykellerden medet umar...Aç insan varken putların önüne yiyecek koyar. Heykele süt içirir. İmansız Kurban Bayramını vahşet olarak görür. Sonra Mcdonalds'tan yer.Kendine et vermeyen komşulara kızar... İmansız yolda kaldığında müslümanlardan yardım ister...Allah Rızası der. Müslümanda yardım eder. İmansız zekat vermez. Kendi için yaşar. Başkası ******** umrunda değildir. Kendi canı sağolsun... Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2008 İmansız birini döndürmeye çalışmak iyi bir şey. bu kişileri dövmeyin hırpalamayın. Azarlamayın. Zaten en büyük cezayı kendilerine veriyorlar...İmansızlıkta hiçbir fayda ve zevk yoktur.. İmansız bir insanın kimseye de fayda vermesi mantıklı olmaz. Ne ailesine ve çocuklarına ne de ülkesine.... . . ... Hepsine ayrı ayrı cevap vermek isterdim ama sadece şunu söylemek istiyorum. Bir insan imanlı veya imansız sizin inandığınız allahtan daha çok vijdan sahibidir. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2008 Forumdan uzak kaldığım dönemde, ne güzel yazılar yazılmış böyle. Okurken mest oldum. Teşekkürler yam_yam, Tien_ming, Xenomorph. Saygılar, sevgiler. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2008 ... Bu önyargıları kafanıza sokmak için çok çabalıyor musunuz? Saygılar. Alıntı
Φ mikail13 Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2008 Hepsine ayrı ayrı cevap vermek isterdim ama sadece şunu söylemek istiyorum. Bir insan imanlı veya imansız sizin inandığınız allahtan daha çok vijdan sahibidir. Gözlerim yaşardı.Siz Yahudiler bir kitaplarınıza bakın da ondan sonra bizim Allah'ımızı anlayın. Bana Yahudinin ne olduğunu anlatmayın. Sizin işiniz gücünüz fesat çıkarmak ve kendinden olmayanı dinsiz yapmak. Yahudi kimseyi Yahudi yapmaya çalışmaz sadece dinsiz yapmaya çalışır. Tarihe bakan tüm akıl sahipleri bunu görebilir. Bütün komünist liderler Yahudidir.www.jewwatch.com.. Dünyada komunizmi Yahudiler, Solculuğu ve milliyetçiliği de masonlar yaymıştır. Milletleri içki sigara bağımlısı ve köle yapmak sizin en kutsal göreviniz..Evrim yalanını bilimsel bir gerçek gibi yaymaya çalışanlarda senin adamın. Darwin'in babası ve dedesi mason..Türkiye 'de ilk içki fabrikasını Yahudi kurmuştur.Şapka kanunu Yahudiyi zengin etmek için çıkarılmıştır. Freud da dinsiz, Karl Marks ta dinsiz ve ne hikmetse bu dinsizler hep Yahudi oluyor. Dünyaya tarihine bak ve varsa müslümanların yaptığı katliamları göster. Suçsuz insanları öldürdüğünü göster. Kadınları ve çocukları öldürdüğünü göster.. Ama sizin mazlum soykırıma uğramış ********(!) şimdi Filistin'de neler yapıyor? Göndereyim mi videoyu? Sen git kendi cemaatine anlat bu dinsiz fikirleri bizim karnımız tok. Neden kendiniz 5000 yıldır Yahudisiniz de Müslümanların dini ile uğraşıyorsunuz? Kendi dinin neden Dogma değil.gericiler 5000 yıllık kitabı takip ediyor. Kitabındaki katliam senaryoların videosunu yapsak tüm ülkelerde yasaklanır... Ama siz bunu hala uygulamaya devam ediyorsunuz.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2008 Gözlerim yaşardı.Siz Yahudiler bir kitaplarınıza bakın da ondan sonra bizim Allah'ımızı anlayın. Bana Yahudinin ne olduğunu anlatmayın. Sizin işiniz gücünüz fesat çıkarmak ve kendinden olmayanı dinsiz yapmak. Yahudi kimseyi Yahudi yapmaya çalışmaz sadece dinsiz yapmaya çalışır. Tarihe bakan tüm akıl sahipleri bunu görebilir. Bütün komünist liderler Yahudidir.www.jewwatch.com.. Dünyada komunizmi Yahudiler, Solculuğu ve milliyetçiliği de masonlar yaymıştır. Milletleri içki sigara bağımlısı ve köle yapmak sizin en kutsal göreviniz..Evrim yalanını bilimsel bir gerçek gibi yaymaya çalışanlarda senin adamın. Darwin'in babası ve dedesi mason..Türkiye 'de ilk içki fabrikasını Yahudi kurmuştur.Şapka kanunu Yahudiyi zengin etmek için çıkarılmıştır. Freud da dinsiz, Karl Marks ta dinsiz ve ne hikmetse bu dinsizler hep Yahudi oluyor. Sizin dininiz de Yahudi dini değil mi? Eee, sorun ne? Peygamber diye nitelendirdiğiniz herkes, İsa, Musa, İbrahim, Lut, Harun, Yahya, Şit, Abuzittin, hepsi Yahudi değil mi? A toplumu yumurtanın sadece kırıp çiğ olarak içilebileceğini sanıyor ve yumurtayı öyle tüketiyor. B toplumu yumurtanın sadece haşlanarak yenebileceğini sanıyor ve yumurtayı öyle tüketiyor. C toplumu yumurtanın sadece omlet olarak yenebileceğini sanıyor ve yumurtayı öyle tüketiyor. D toplumu yumurtanın sadece mayoneze dönüştürülerek yenebileceğini sanıyor ve yumurtayı öyle tüketiyor. Yahudi dediğin adam, sürekli sürgünlere maruz kaldığı için, yukarıdaki herbir toplumdan daha fazla bilgiye sahip oluyor. Diğer toplumlar yumurtanın sadece bir şekilde tüketilebileceğini sanırken, Yahudi 4 çeşidini de biliyor. Sürüldüğü ve her türlü tüketim yöntemine tanık olduğu için. Yumurta bir örnek. Bu durum her konuda geçerli. Bilim adamlarının, düşünürlerin, o toplumdan daha çok çıkmasının nedenini, kötü niyetten veya komploculuktan değil, sürgünler neticesinde kimsenin ulaşamadığı bilgi birikimi eklde etmiş olmalarındandır. Anlayabilmişsindir umarım. Ayrıca, sürekli sürgün hali ve sürekli tartaklanmaya mazruz kalma durumu, o insanlar arasında dayanışmayı had safhaya çıkarmış. Açık veya gizli dayanışma örgütü kurmuşlar. Kaçarkan, göçerken kolaylık olsun diye malvarlıklarını pahada yüksek, yükte hafif eşyalara çevirmişler, bu mesleklere (kuyumculuk, bankacılık vs.) yönelmişler. Bunun suçlusu onlar mı, yoksa senin gibi her kusuru Yahudilerde arayıp, onları katletmeye sürmeye çalışan insanlarda mı? . Saygılar. Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2008 Sizin dininiz de Yahudi dini değil mi? Eee, sorun ne?Peygamber diye nitelendirdiğiniz herkes, İsa, Musa, İbrahim, Lut, Harun, Yahya, Şit, Abuzittin, hepsi Yahudi değil mi? A toplumu yumurtanın sadece kırıp çiğ olarak içilebileceğini sanıyor ve yumurtayı öyle tüketiyor. B toplumu yumurtanın sadece haşlanarak yenebileceğini sanıyor ve yumurtayı öyle tüketiyor. C toplumu yumurtanın sadece omlet olarak yenebileceğini sanıyor ve yumurtayı öyle tüketiyor. D toplumu yumurtanın sadece mayoneze dönüştürülerek yenebileceğini sanıyor ve yumurtayı öyle tüketiyor. Yahudi dediğin adam, sürekli sürgünlere maruz kaldığı için, yukarıdaki herbir toplumdan daha fazla bilgiye sahip oluyor. Diğer toplumlar yumurtanın sadece bir şekilde tüketilebileceğini sanırken, Yahudi 4 çeşidini de biliyor. Sürüldüğü ve her türlü tüketim yöntemine tanık olduğu için. Yumurta bir örnek. Bu durum her konuda geçerli. Bilim adamlarının, düşünürlerin, o toplumdan daha çok çıkmasının nedenini, kötü niyetten veya komploculuktan değil, sürgünler neticesinde kimsenin ulaşamadığı bilgi birikimi eklde etmiş olmalarındandır. Anlayabilmişsindir umarım. Ayrıca, sürekli sürgün hali ve sürekli tartaklanmaya mazruz kalma durumu, o insanlar arasında dayanışmayı had safhaya çıkarmış. Açık veya gizli dayanışma örgütü kurmuşlar. Kaçarkan, göçerken kolaylık olsun diye malvarlıklarını pahada yüksek, yükte hafif eşyalara çevirmişler, bu mesleklere (kuyumculuk, bankacılık vs.) yönelmişler. Bunun suçlusu onlar mı, yoksa senin gibi her kusuru Yahudilerde arayıp, onları katletmeye sürmeye çalışan insanlarda mı? . Saygılar. Sevgili BrainSlapper ; Diyorsunuz ki ; Sizin dininiz de Yahudi dini değil mi? Eee, sorun ne? Alıntı Brainslapper Deriz ki ; Sorun Ne Biliyormusun Dostum. Sorun Tüm Dinleri, Kendi Karanlık İnkar Gözlüğünüzde Yansıdığı Haliyle Zannederek, ******* Sorun ; Barış ve Selamet Manasını İsminde Bizzat Taşıyan, ve Allah İndinde Muhasebe Edilirken Alemlerin Efendisi Hz. Muhammed i Herhangi bir Mümin ile aynı Safta Tutabilecek Adalet Kavramı nı İhata Edebilen Bir Din (Aslında Tek Din) İle , '' Sizden Olmayanlar ( Yani İsrailoğulları dışında Kalan Tüm İnsanlık ) Sizin için Helal kılınmıştır. Canları ve Malları Sizin Üzerinize Hak ve Helal dir. Tıpkı Sizin için Yarattığım Koyun ve Sığırlar gibi Onları da Yalnız Siz İsrail Oğulları İçin Yarattım. '' İfadelerini Kendi Tevratlarına Kendi Elleri ile Yazan ve Bunun Gereğini Filistin de Kundaklarda Sarılı Bebekleri Gözünü Kırpmadan Acımasızca Öldürebilen Ve Bunu Dini emrettiği Üzere, Vicdanlar ını ve İnsanlıklarını Susturarak, Büyük bir Haz ile Yapabilen Bir Millet in Dinini Birbirinden Ayıramıyor Olmanızdır. Sorun Neymiş ? İyice Anladınız mı ? Hala Anlamadınız ise, Lütfen Bu Durum unuz u Bildiriniz. Size Vakit Ayırmaktan Onur Duyacağız. Saygılarımızla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2008 Sevgili BrainSlapper ; Diyorsunuz ki ; Sizin dininiz de Yahudi dini değil mi? Eee, sorun ne? Alıntı Brainslapper . . Tevratta insanları böyle kandıralım demişler yememiş adı ne olmuş insanlar değiştirdi. Kuranı kerimde bu hatalar epeyce elekten geçirilerek yazılmış ama gene yeterli değil. Onlar okadarınıda yeterli bulmuş siz bukadarını yeterli bulmuşsunuz. Fakat biz bukadarınıda yeterli bulmuyoruz gerçekleri istiyoruz. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2008 Sevgili BrainSlapper ; Diyorsunuz ki ; Sizin dininiz de Yahudi dini değil mi? Eee, sorun ne? Alıntı Brainslapper Deriz ki ; Sorun Ne Biliyormusun Dostum. Sorun Tüm Dinleri, Kendi Karanlık İnkar Gözlüğünüzde Yansıdığı Haliyle Zannederek, ******* Sorun ; Barış ve Selamet Manasını İsminde Bizzat Taşıyan, ve Allah İndinde Muhasebe Edilirken Alemlerin Efendisi Hz. Muhammed i Herhangi bir Mümin ile aynı Safta Tutabilecek Adalet Kavramı nı İhata Edebilen Bir Din (Aslında Tek Din) İle , Ben sorunumu biliyordum. Sorunum, akla, mantığa, ahlaka, adaba, adalete mugayir bir din olan İslam dininin en son, en süper, rtek doğru din olduğu mavalını yıllarca yutmaktı. O sorunumdan kurtuldum. Sizin sorununuza gelince, Alemlerin Efendisi sandığınız adamın, ****** babasını, kocasını öldürdüğü kadınlarla aynı gece ***** ilişkiye giren, Evcilik ile evlenmek arasındaki farkı anlayamacak yaştaki bir çocukla evlenen, ****** '' Sizden Olmayanlar ( Yani İsrailoğulları dışında Kalan Tüm İnsanlık ) Sizin için Helal kılınmıştır. Canları ve Malları Sizin Üzerinize Hak ve Helal dir.Tıpkı Sizin için Yarattığım Koyun ve Sığırlar gibi Onları da Yalnız Siz İsrail Oğulları İçin Yarattım. '' Sizin kitap yazınca şirin de, başkasının kitabı yazınca tukaka mı? Fetih Suresi 20 Allah size, elde edeceğiniz birçok ganimetler vaat etti. Şunu da size aceleden verdi ve insanların ellerini de sizden uzak tuttu ki bu, inananlara bir ibret olsun ve Allah sizi dosdoğru yola kılavuzlasın. Fetih Suresi 21 Sizin güç yetireceğiniz başka ganimetler de vardır. Allah onları kuşatmış bulunuyor. Allah, her şey üzerinde Kadîr'dir. Ahzab Suresi 50 Ey Peygamber! Biz sana şu hanımları helal kıldık: Mehirlerini verdiğin eşlerin, Allah'ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunanlar,... Enfal Suresi 69 Artık elde ettiğiniz ganimetlerden helal ve temiz olarak yiyin; Allah'tan sakının! Allah çok affedici, çok merhametlidir. Senin Dinin başkasının malını, canını, kanını helal kılmış mı kılmamış mı? Önce dinini öğren gel, sonra bana sorunumu söyleye kalk. İfadelerini Kendi Tevratlarına Kendi Elleri ile Yazan ve Bunun Gereğini Filistin de Kundaklarda Sarılı Bebekleri Gözünü Kırpmadan Acımasızca ÖldürebilenVe Bunu Dini emrettiği Üzere, Vicdanlar ını ve İnsanlıklarını Susturarak, Büyük bir Haz ile Yapabilen Bir Millet in Dinini Birbirinden Ayıramıyor Olmanızdır. Rüzgar eken, fırtına biçer. Senin peygamberin, savaşta bize yardım etmediler diye, veya müslüman bir kadının donunu eşek şakası yapan birkaç serseri indirdi diye, verya rüyamda bana Cebrail emeir verdi diye, eften püften bahanelerle, gider Yahudileri kuşatır, yüzyıllardır oturdukları yerlerden sürerse, erkeklerini kestirirse, çocuklarını, kadınlarını köle olarak sattırısa, mallarını mülklerini yağmalar ve zimmetine geçirise, gün gelir devran döner, Yahudiler de, senin peygamberinin torunlarına yapar aynısını. Adam gibi çıkıp, Muhammed günahsız insanlara olmadık işkenceler etmiş demesini öğren, önce bir adalet ve vicdan sahibi ol, sonra beni gel zalim ile mazlumu ayırt edememekle suçla. ****. Saygılar. Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2008 Tevratta insanları böyle kandıralım demişler yememiş adı ne olmuş insanlar değiştirdi. Kuranı kerimde bu hatalar epeyce elekten geçirilerek yazılmış ama gene yeterli değil. Onlar okadarınıda yeterli bulmuş siz bukadarını yeterli bulmuşsunuz. Fakat biz bukadarınıda yeterli bulmuyoruz gerçekleri istiyoruz. Sevgili Abraham ; Üzülerek Belirtmek İstiyorum ki ; Yukarıdaki İfadeleriniz ile Ne Anlatmaya Çalıştığınızı Kavrayabilmiş Değilim. Lütfen Daha net bir Şekilde İzah Edebilirmisiniz ? Sizinle Daha Öncede Düzeyli Tartışmalar da Bulunduğumuzu Hatırlıyor, Siz den Bunların Tekrar ı nı Bekliyorum. Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2008 Ben sorunumu biliyordum.Sorunum, akla, mantığa, ahlaka, adaba, adalete mugayir bir din olan İslam dininin en son, en süper, rtek doğru din olduğu mavalını yıllarca yutmaktı. O sorunumdan kurtuldum. Sizin sorununuza gelince, Alemlerin Efendisi sandığınız adamın, ****** babasını, kocasını öldürdüğü kadınlarla aynı gece ***** ilişkiye giren, Evcilik ile evlenmek arasındaki farkı anlayamacak yaştaki bir çocukla evlenen, ****** Sizin kitap yazınca şirin de, başkasının kitabı yazınca tukaka mı? Fetih Suresi 20 Allah size, elde edeceğiniz birçok ganimetler vaat etti. Şunu da size aceleden verdi ve insanların ellerini de sizden uzak tuttu ki bu, inananlara bir ibret olsun ve Allah sizi dosdoğru yola kılavuzlasın. Fetih Suresi 21 Sizin güç yetireceğiniz başka ganimetler de vardır. Allah onları kuşatmış bulunuyor. Allah, her şey üzerinde Kadîr'dir. Ahzab Suresi 50 Ey Peygamber! Biz sana şu hanımları helal kıldık: Mehirlerini verdiğin eşlerin, Allah'ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunanlar,... Enfal Suresi 69 Artık elde ettiğiniz ganimetlerden helal ve temiz olarak yiyin; Allah'tan sakının! Allah çok affedici, çok merhametlidir. Senin Dinin başkasının malını, canını, kanını helal kılmış mı kılmamış mı? Önce dinini öğren gel, sonra bana sorunumu söyleye kalk. Rüzgar eken, fırtına biçer. Senin peygamberin, savaşta bize yardım etmediler diye, veya müslüman bir kadının donunu eşek şakası yapan birkaç serseri indirdi diye, verya rüyamda bana Cebrail emeir verdi diye, eften püften bahanelerle, gider Yahudileri kuşatır, yüzyıllardır oturdukları yerlerden sürerse, erkeklerini kestirirse, çocuklarını, kadınlarını köle olarak sattırısa, mallarını mülklerini yağmalar ve zimmetine geçirise, gün gelir devran döner, Yahudiler de, senin peygamberinin torunlarına yapar aynısını. Adam gibi çıkıp, Muhammed günahsız insanlara olmadık işkenceler etmiş demesini öğren, önce bir adalet ve vicdan sahibi ol, sonra beni gel zalim ile mazlumu ayırt edememekle suçla. ****. Saygılar. Sevgili BrainSlapper ; Bu Yazdıklarınızın Bir Kelimesini Dahi Tarihsel Veriler ve Kaynaklar ca Delillendiremez, ve İspat Edemezsiniz. Hiç Bir Şekilde Tutarlılığı, ve Doğruluğu Yoktur ve Olamaz. Ve de Bu İfadeler Belgelenemez. Aynı Dünya da Yaşadığımıza göre, İnsanlık Tarihi Ortak Tarihimiz dir ve Ortadadır. Hiç Bir Şekilde Tarihte Bu Yazılanları Doğrular Yönde Bir Bilgi ya da Kayıt Bulunmaz ve de Tarafınız dan da Ortaya Konamaz. Varsa Kesin ve Kanıtsal Bir Bilgi niz, Koyunuz Ortaya . Ne Duruyorsunuz...? Yapamazsınız Çünki İddialarınızın Bir i değil Hepsi Asılsız dır. ******* Kimse de Size Mani Olmaz. Buyrun Meydan Sizin... Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2008 Sevgili BrainSlapper ; Bu Yazdıklarınızın Bir Kelimesini Dahi Tarihsel Veriler ve Kaynaklar ca Delillendiremez, ve İspat Edemezsiniz. Hiç Bir Şekilde Tutarlılığı, ve Doğruluğu Yoktur ve Olamaz. Ve de Bu İfadeler Belgelenemez. Aynı Dünya da Yaşadığımıza göre, İnsanlık Tarihi Ortak Tarihimiz dir ve Ortadadır. Hiç Bir Şekilde Tarihte Bu Yazılanları Doğrular Yönde Bir Bilgi ya da Kayıt Bulunmaz ve de Tarafınız dan da Ortaya Konamaz.Varsa Kesin ve Kanıtsal Bir Bilgi niz, Koyunuz Ortaya . Ne Duruyorsunuz...? Yapamazsınız Çünki İddialarınızın Bir i değil Hepsi Asılsız dır. ******* Kimse de Size Mani Olmaz. Buyrun Meydan Sizin... Said Nursi'nin yazılarını harikulade açıklamalar sanarak büyüyen ve başka birşey okumayan bir nesil inandığı dinin tarihinden de habersiz olur elbette. Ben ne demişim yazımda, hatırlayalım ve tek tek İSlam Tarihin'den kayıtlarla bütün iddialarımızın doğru olduğunu gösrerelim. Rüzgar eken, fırtına biçer. Senin peygamberin, savaşta bize yardım etmediler diye, veya müslüman bir kadının donunu eşek şakası yapan birkaç serseri indirdi diye, veya rüyamda bana Cebrail emir verdi diye, eften püften bahanelerle, gider Yahudileri kuşatır, yüzyıllardır oturdukları yerlerden sürerse, erkeklerini kestirirse, çocuklarını, kadınlarını köle olarak sattırısa, mallarını mülklerini yağmalar ve zimmetine geçirise, gün gelir devran döner, Yahudiler de, senin peygamberinin torunlarına yapar aynısını. Yukarıdaki farklı renklerle gösterilmiş eften püften sebeblerin herbiri, Muhammed tarafından yüzyıllardır Medine'de oturan farklı Yahudi kabilelerini sürmek, katletmek, mallarını yağmalamak, kadınlarını, kızlarını, çocuklarını köleleştirmek için kullanılmıştır. BENİ KAYNUKA'NIN EFTEN PÜFTEN SEBEPLERLE SÜRGÜN EDİLMESİ VE MALLARININ YAĞMALANMASI Muhammed Medine'ye hicret ettiği sırada şehrin yarıya yakın nüfusunu Benî Kaynuka‘, Benî Nadîr ve Benî Kurayza kabilelerine mensup yahudiler teşkil ediyordu. Muhammed yağmaya ve temizliğe Beni Kaynuka ile başlıyor. En zengin Yahudi kailesi onlar çünkü. Konuyu google'da arayın, meşrebinize uygun kaynaktan alıntılayın, okuyun: Beni Kaynuka Gazvesi Beni Kaynuka Gazası Hatta Nur Cemaatinin bir sitesinden bile okuyabilirsiniz. Veya hadislere dayanarak okuyabilirsiniz. Benim alıntıladığım site: Medîne'nin güneybatı tarafında oturan Benî Kaynukâ Medîne'de çok sayıda bulunan ve utum adı verilen kalelerde yaşamaktaydı. Benî Kaynukâ Medîne'deki yahudi kabîleleri içerisinde cesaret ve savaşçılığıyla meşhur olup geçimini ticaretle, silah imalatı ve özellikle kuyumculukla sağlamakta idiler. Bu sebeple tarım arazileri yoktu. Medîne'de Sûk-u Benî Kaynukâ adı verilen çarşıları bulunmakta, hem yahudiler hem müslümanlar bu çarşıdan alışveriş yapmakta idiler. Bu tür faaliyetleri sebebiyle Benî Kaynukâ diğer yahudi kabîlelerine nazaran daha zengin idi.Hz. Peygamber'in Medîne'ye hicretten sonra buradaki Arap ve Yahudi kabîleleriyle yaptığı, Medîne vesîkası/sözleşmesi denilen antlaşmaya Benî Kaynukâ yahudileri Hazrec kabîlesinin müttefiki olarak katılmışlardı. Bu antlaşmada Medîne'ye herhangi bir saldırı söz konusu olduğunda Yahudîler'in de savunmaya birlikte katılmaları, taraflardan birine yapılacak saldırının diğerine de yapılmış sayılarak ortak karşılık verilmesi, ayrıca Yahudiler'in Kureyş'le ve müslümanların diğer düşmanlarıyla herhangi bir ittifak içerisinde yer almamaları öngörülmüştü. Müslümanların Bedir Gazvesi'nde sayıca az olmalarına rağmen Mekke müşrikleri karşısında başarı elde etmeleri Yahudileri rahatsız etti. Onlar çeşitli davranışlarıyla bu memnuniyetsizliklerini açığa vurdular ve taşkınlık yapmaya başladılar. Bunun üzerine Hz. Peygamber bir gün Benî Kaynukâ çarşısında Yahudiler'i toplayarak onlara kendisinin beklenen hak peygamber olduğunu belirtti ve Kureyş'in başına gelenlerden de ders alarak müslüman olmalarını istedi. Buna karşılık Yahudiler Hz. Peygamber'e harp sanatından anlamayan Kureyş'e karşı kazandığı zaferden dolayı kendisini aldatmamasını, kendileriyle harbe girmesi halinde savaşın ne olduğunu ve kendilerinin ne kadar savaşçı olduklarını göreceğini ifade etmek suretiyle küstahça bir cevap verdiler. Bu gerginlik devam ederken Benî Kaynukâ çarşısında yaşanan bir olay bardağı taşıran son damla oldu. Alışveriş için Benî Kaynukâ çarşısına giden Medineli Ensardan bir zatın hanımı, yüzü örtülü olduğu halde, bir Yahudî kuyumcunun dükkânına ziynet eşyası almak maksadıyla girer. Yahudîler kadının yüzünü açmaya çalışırlar, ancak kadın kapalı oturmakta ısrar eder. Derken, Yahudînin biri, kadına hissettirmeden arkasından elbisesinin eteğini bir diken ile beline iliştirir. Kadın ayağa kalkınca eteği açılıverir. Hazır bulunan Yahudîler eğlenerek kahkaha ile gülerler. Bu hal karşısında kadın feryadı basar. Oradan geçmekte olan bir Müslüman çığlığı duyunca kadının imdadına koşar. Müslümanla Yahudî boğaz boğaza gelirler ve sonunda Müslüman Yahudîyi öldürür. Bunu gören oradaki Yahudîler de Müslümanın üzerine çullanarak onu şehid ederler. Hz. Peygamber yahudi kabîleler içerisinde ahdini bozan ilk kabîle olan Benî Kaynukâ'nın her an bir ihanet içerisinde bulunabileceğinden endişe etmeye başladı. Bunun üzerine Hz. Peygamber'in, herhangi bir topluluğun anlaşmaya hiyanet edeceğinden korkması halinde, aynı şekilde karşılık vererek anlaşmayı bozabileceğini belirten âyet nâzil oldu (el-Enfâl 8/58). Hz. Peygamber hicretten 20 ay sonra Şevval ayının ortasından itibaren kendi yerine Ebû Lübâbe b. Abdülmünzir el-Ensârî'yi Medîne'de vekil bırakarak Benî Kaynukâ'nın bulunduğu mahalleyi kuşattı. Kendisi Zâtü'l-fudûl adı verilen zırhını giymiş, beyaz sancağı amcası Hamza b. Abdülmuttalib'e vermişti. Zilkade ayının başına kadar on beş gün devam eden kuşatma sırasında herhangi bir çatışma veya ok atma yaşanmamakla birlikte dışarı ile bağlantıları tamamen kesilerek kalelerinde mahsur kalan Benî Kaynukâ yahudileri teslim olmaya mecbur kaldılar ve serbest bırakılmaları isteğine olumsuz cevap veren Hz. Peygamber'in vereceği hükme razı oldular (Zilkâde 2/Nisan 624). Hz. Peygamber'in, esirlerden sayılarının 700 civarında olduğu nakledilen savaşçı erkeklerin öldürülmesine karar vermesi üzerine Hazrec kabîlesi reisi Abdullah b. Übey b. Selûl, Benî Kaynukâ'lıların Hazrec kabilesinin müttefiki olduklarını, kendisine geçmişte özellikle Buâs harbinde çok yararları dokunduğunu belirtti ve affedilmelerini istedi. Abdullah b. Übey'in münafıkların başı olduğunu bilmesine rağmen Rasûlullah onun kendisini rahatsız eden ısrarlı yalvarmaları karşısında öldürme kararından vazgeçti ve malları müslümanlara kalmak üzere Benî Kaynukâ yahudilerinin hepsinin Medîne'den sürgün edilmelerini emretti. Benî Kaynukâ'ya Medîne'den ayrılmaları için üç gün süre tanıyan Hz. Peygamber onların mallarını teslim almak için Muhammed b. Mesleme'yi, Medîne'den uzaklaşıncaya kadar kontrol edip düzen sağlamakla da Ubâde b. Sâmit'i görevlendirdi. Bu arada Benî Kaynukâ'nın isteği üzerine alacaklarını tahsil etmelerine müsaade edildi. Hz. Peygamber Benî Kaynukâ'ya her zaman için çeşitli işlerini görmek amacıyla Medîne'ye gelip üç gün kalabileceklerini de belirtti. Benî Kaynukâ yahudileri çok sayıda silah, silah yapımında ve kuyumculukta kullanılan malzeme bırakarak Ubâde b. Sâmit'in gözetiminde Medîne'den ayrıldılar. Vâdi'l-kurâ'da bir ay kadar kaldıktan sonra da Suriye taraflarına gidip Ezriât'a yerleştiler. Hz. Peygamber Benî Kaynukâ'dan ele geçirilen ganimetlerden üç adet kılıç, üç mızrak, iki zırh ve iki yay ile ganimetin beşte birini (humus) aldıktan sonra kalan beşte dörtlük kısmını müslümanlar arasında paylaştırdı. Yazdığım şeyleri, doğrulayan, ispatlayan, belgeleyen tarihi kayıtlar var mıymış yokmuymuş? Devam edecek... Saygılar. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2008 Sevgili BrainSlapper ; Bu Yazdıklarınızın Bir Kelimesini Dahi Tarihsel Veriler ve Kaynaklar ca Delillendiremez, ve İspat Edemezsiniz. Hiç Bir Şekilde Tutarlılığı, ve Doğruluğu Yoktur ve Olamaz. Ve de Bu İfadeler Belgelenemez. Aynı Dünya da Yaşadığımıza göre, İnsanlık Tarihi Ortak Tarihimiz dir ve Ortadadır. Hiç Bir Şekilde Tarihte Bu Yazılanları Doğrular Yönde Bir Bilgi ya da Kayıt Bulunmaz ve de Tarafınız dan da Ortaya Konamaz.Varsa Kesin ve Kanıtsal Bir Bilgi niz, Koyunuz Ortaya . Ne Duruyorsunuz...? Yapamazsınız Çünki İddialarınızın Bir i değil Hepsi Asılsız dır. ******* Kimse de Size Mani Olmaz. Buyrun Meydan Sizin... Said Nursi'nin yazılarını harikulade açıklamalar sanarak büyüye ve başka birşey okumayan bir nesil inandığı dinin tarihinden de habersiz olur elbette. Ben ne demişim yazımda, hatırlayalım ve tek tek İSlam Tarihin'den kayıtlarla bütün iddialarımızın doğru olduğunu gösrerelim. Rüzgar eken, fırtına biçer. Senin peygamberin, savaşta bize yardım etmediler diye, veya müslüman bir kadının donunu eşek şakası yapan birkaç serseri indirdi diye, veya rüyamda bana Cebrail emir verdi diye, eften püften bahanelerle, gider Yahudileri kuşatır, yüzyıllardır oturdukları yerlerden sürerse, erkeklerini kestirirse, çocuklarını, kadınlarını köle olarak sattırısa, mallarını mülklerini yağmalar ve zimmetine geçirise, gün gelir devran döner, Yahudiler de, senin peygamberinin torunlarına yapar aynısını. Yukarıdaki gerekçeleri renklendirmemin sebebi, bunların herbirinin yüzyıllardır Medine'de oturan farklı Yahudi kabilelerini sürmek, katletmek, mallarını yağmalamak, kadınlarını, kızlarını, çocuklarını köleleştirmek için kullanılmış olmasıdır. BENİ NADİR'İN EFTEN PÜFTEN SEBEPLERLE SÜRGÜN EDİLMESİ VE MALLARININ YAĞMALANMASI Bani Nadir Medine'nin en bakımlı hurmalıklarına sürülerce büyükbaş ve küçükbaş hayvana sahipler. Zira emek veriyorlar, alınteri döküyorlar. Çalışıyorlar kısacası. çalarak çırparak yaşamıyorlar. Beni Kaynukayı kolayca yağmalayan ve sürgün eden Muhammed, bu başarısından cesaret alıp, Beni Nadir'in hurmalıklarına ve canlı hayvanlarına da göz dikiyor. Konuyu google'da arayın, meşrebinize uygun kaynaktan alıntılayın, okuyun: Beni Nadir Gazvesi Beni Nadir Gazası Benim alıntıladığım siteler: Nur Cemaatine ait site Muhammed'in Hayatını anlatan bir site Medine'deki üç yahudi kabilesinden biri olan ve şehirden yarım günlük mesafede müstahkem kalelerde oturan Nadîroğulları büyük hurmalıklara sahip olup özellikle ziraatle meşgul idiler. Başlangıçta müslümanlara karşı bır tavır içine girmemekle birlikte Bedir Gazvesi'nden sonra ve Benî Kaynukâ'nın şehirden sürülmesiyle açıktan düşmanlık yapmaya başladılar. Özellikle meşhur şairleri Ka'b. Eşref güçlü şiir kabiliyeti ve etkili hitabetiyle Hz. Peygamber'i ve ashâbını hicvetmekte, ayrıca Mekke'ye kadar giderek Ebû Süfyan ve diğer müşriklerin intikam duygularını harekete geçirip müslümanlara karşı kışkırtmakta, servetini de bu uğurda harcamaktaydı. Onun İslâm aleyhine giderek artan bu açık faaliyet ve hakaretlerinden rahatsız olan Hz. Peygamber bu duruma bir son verilmesini ve kendisinin eziyetten kurtarılmasını istedi. Bunun üzerine Muhammed b. Mesleme ile birkaç arkadaşının yaptıkları bir planla müslümanların kutsal değerlerine açıkça hakaret etmekten çekinmeyen Ka'b b. Eşref öldürüldü (Rebîülevvel 3/Eylül 624). Benî Nadir yahudileri Uhud Savaşı esnasında da müşriklerin karargâhına gidip onları müslümanlara karşı tahrik ettiler. Bunun yanında zaman zaman müslümanlarla çatışmak istemiş ve Hz. Peygamber'e suikast teşebbüslerinde bulunmuşlardı. Hz. Peygamber kendilerini uyarıp antlaşmaya riayet etmelerini istemişse de olumlu sonuç alamamıştı. Bi'rimaûne Faciasından sağ kurtulan Amr b. Ümeyye ed-Damrî Medine'ye dönerken yolda Benî Âmir b. Sa'saa kabilesinden iki kişiyi şehid arkadaşlarının intikamını almak için gece uyurlarken öldürmüştü. Ancak Amr bu iki kişinin müslüman olup Hz. Peygamber'den eman aldıklarını bilmiyordu. Hz. Peygamber himayesine aldığı insanların öldürülmesine son derece üzüldü ve Amr'ın yanlışlıkla katlettiği iki kişinin diyetini ödeyeceğini bildirdi. Resûl-i Ekrem Medine sözleşmesi gereği Benî Nadîr'den de diyete ortak olmalarını istemek üzere Hz. Ebû Bekir, Ömer ve Ali ile birlikte yanlarına gitti. Nadîroğulları kendilerini iyi karşılamakla birlikte oturdukları yerin damından taş yuvarlamak suretiyle onları öldürmeye teşebbüs ettiler. Durumu farkeden Hz. Peygamber beraberindekilerle birlikte oradan ayrılarak şehre döndü. Benî Nadir yahudilerinin Kureyş'ten aldıkları teklif üzerine Hz. Peygambere başka suikast planları yaptıkları da nakledilmektedir. Benî Nadîr'in bu teşebbüsleriyle Medine antlaşmasını bozmuş olmaları neticesinde Hz. Peygamber haber göndererek on gün içinde şehri terk etmelerini istedi. Nadîroğulları Medine'yi terk etmek üzere hazırlıklara başlamışken Abdullah b. Übey kendilerine yardımcı olacağını söyleyerek onları vazgeçirdi. Bunun üzerine Resûlullah onları muhasara ederek antlaşmaya davet etti (Rebîülevvel 4/Ağustos 625). Önceleri direnmeye karar veren yahudiler on beş gün süren kuşatmadan sonra götürebilecekleri mallarıyla birlikte kadın ve çocuklarını da yanlarına alarak 600 deve yükü ile kafile halinde Medine'yi terketmeye razı oldular. Benî Nadir Yahudîleri geride bir çok hurmalıklar, ekinler, akarlar, davar, sığır ve at gibi bir çok hayvanlar bıraktılar. Ayrıca arkalarında 50 adet zırh, 50 adet miğfer, 340 kadar da kılıç kaldı. Bütün bu mallar, devlet malı olarak doğrudan doğruya Peygamber Efendimize mahsustu. Çünkü, çarpışmasız, at ve deve koşturmaksızın elde edilmişlerdi. Bu mallara fey', denilmiştir. Fey', Allah'ın, din düşmanlarından-galebe ile değil, belki sürgün, yahut cizye üzerine sulh olmak suretiyle-Peygamber Efendimize tahsis buyurduğu maldır. Peygamber Efendimiz bu malı dilediği yerlere sarfetmekte hürdü. Beni Nadir Yahudilerinin bir kısmı Hayber'e bir kısmı da Suriye'ye gidip Ezriât'a yerleşti. Yazdığım şeyleri, doğrulayan, ispatlayan, belgeleyen tarihi kayıtlar var mıymış yokmuymuş? Devam edecek... Saygılar. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2008 Sevgili BrainSlapper ; Bu Yazdıklarınızın Bir Kelimesini Dahi Tarihsel Veriler ve Kaynaklar ca Delillendiremez, ve İspat Edemezsiniz. Hiç Bir Şekilde Tutarlılığı, ve Doğruluğu Yoktur ve Olamaz. Ve de Bu İfadeler Belgelenemez. Aynı Dünya da Yaşadığımıza göre, İnsanlık Tarihi Ortak Tarihimiz dir ve Ortadadır. Hiç Bir Şekilde Tarihte Bu Yazılanları Doğrular Yönde Bir Bilgi ya da Kayıt Bulunmaz ve de Tarafınız dan da Ortaya Konamaz.Varsa Kesin ve Kanıtsal Bir Bilgi niz, Koyunuz Ortaya . Ne Duruyorsunuz...? Yapamazsınız Çünki İddialarınızın Bir i değil Hepsi Asılsız dır. ******* Kimse de Size Mani Olmaz. Buyrun Meydan Sizin... Said Nursi'nin yazılarını harikulade açıklamalar sanarak büyüye ve başka birşey okumayan bir nesil inandığı dinin tarihinden de habersiz olur elbette. Ben ne demişim yazımda, hatırlayalım ve tek tek İSlam Tarihin'den kayıtlarla bütün iddialarımızın doğru olduğunu gösrerelim. Rüzgar eken, fırtına biçer. Senin peygamberin, savaşta bize yardım etmediler diye, veya müslüman bir kadının donunu eşek şakası yapan birkaç serseri indirdi diye, veya rüyamda bana Cebrail emir verdi diye, eften püften bahanelerle, gider Yahudileri kuşatır, yüzyıllardır oturdukları yerlerden sürerse, erkeklerini kestirirse, çocuklarını, kadınlarını köle olarak sattırısa, mallarını mülklerini yağmalar ve zimmetine geçirise, gün gelir devran döner, Yahudiler de, senin peygamberinin torunlarına yapar aynısını. Yukarıdaki gerekçeleri renklendirmemin sebebi, bunların herbirinin yüzyıllardır Medine'de oturan farklı Yahudi kabilelerini sürmek, katletmek, mallarını yağmalamak, kadınlarını, kızlarını, çocuklarını köleleştirmek için kullanılmış olmasıdır. BENİ KURAYZA'NIN EFTEN PÜFTEN SEBEPLERLE SOYKIRIMA TABİ TUTULMASI VE MALLARININ YAĞMALANMASI, KADINLARININ, ÇOCUKLARININ SATILMASI Korkutma ve sindirme politikalarıyla, böl ve birer birer yut politikalarıyla, Beni Kaynuka ve Bani Nadir'i yurtlarından süren, alınterlerini, emeklerini, evlerini, işyerlerini, topraklarını, canlı cansız bütün malvarlıklarını yağmalayan Muhammed orada duru mu? Ayrıca Beni Kaynuka ve Beni Nadir de gitmiş, geride kalan yahudiler tamamen sahipsiz ve yalnız kalmış. Öncekilere yaptığı gibi sürmekle yetinir mi? Soyunu kurutur. Konuyu google'da arayın, meşrebinize uygun kaynaktan alıntılayın, okuyun: Beni Kurayza Gazası Beni Kurayza Gazvesi Benim alıntıladığım siteler: Nur Cemaatine ait site Muhammed'in Hayatını anlatan bir site Benî Kurayza, Medîne’nin güneydoğu tarafına doğru uzanan ovalık bölgede utum adı verilen kalelerde yaşamaktaydı. Geçimini tarım ve ticaretle sağlayan kabilenin, Benî Nadir’le de akrabalık bağı bulunmaktaydı. Benî Kurayza, Benî Nadir ile birlikte Evs kabilesinin müttefiki olup Medîne sözleşmesine de Evs kabîlesinin müttefiki olarak katılmışlardı.Anlaşmalarına sadık kalmadıkları ve Hz. Peygamber’e ihanet ettikleri gerekçesiyle Benî Kaynukâ ve Benî Nadîr’in sürgün edilmesinden sonra Medîne’de Benî Kurayza yahudileri kalmıştı. Medine sözleşmesine göre Benî Kurayza’nın şehrin savunmasına katılması gerektiği halde Hendek Gazvesi sırasında bu şartı ihlâl etmiş ve sürgünden sonra Hayber’e yerleşen Benî Nadîr’in reisi Huyey b. Ahtab’ın etkisiyle onlarla ittifak kurmuştu. Halbuki Hz. Peygamber kendisiyle anlaşmalı oldukları için Hendek Gazvesi sırasında Benî Kurayza’nın ikamet ettiği tarafa hendek kazdırmamış, ayrıca hendek kazımında kullanılmak üzere kazma, kürek gibi malzemelerin bir kısmı Benî Kurayza’dan temin edilmişti. Benî Kurayza’nın ihanetine uğrayan Hz. Peygamber onların Medîne’ye ani bir baskın düzenleme ihtimaline karşı gözdağı vermek amacıyla Seleme b. Eslem el-Eşhelî komutasında 200 ve Zeyd b. Hârise komutasında 300 kişiden oluşan birlikler gönderdi. Hendek Gazvesi’nin en kritik anında Benî Kurayza’nın ihanet etmesi müslümanları zor durumda bırakmıştı. Kaynaklarda yer alan rivâyetlere göre Hz. Peygamber Hendek Gazvesi’nden sonra evine döndüğünde öğle vakti gelen vahiy üzerine Bilâl-i Habeşî’yi çağırarak ashâbına ikindi namazını Benî Kurayza topraklarında kılmalarını duyurmasını emretti. Ardından zırhını giyip silahlarını kuşanarak atına bindi. Sancağı Hz. Ali’ye vererek öncü birliklerle gönderdi. Hz. Peygamber yahudi ileri gelenlerine teker teker seslenerek onları müslüman olmaya davet etti. Olumsuz cevap vermeleri üzerine Allah ve resûlünün emrine boyun eğip kalelerinden inmelerini ve teslim olmalarını istedi. Bu teklifi de kabul edilmeyince çatışma başlamış oldu. Benî Kurayza on beş veya yirmi beş gün boyunca kuşatıldı ve bu arada karşılıklı olarak şiddetli ok ve taş atışları yaşandı. Müslümanlar 3000 savaşçı ve 36 süvariden oluşurken Benî Kurayza savaşçıları, reisleri Ka‘b b. Esed ve müttefiki Huyey b. Ahtab komutasında 600-700 civarında idiler. Benî Kurayza’dan savaşanların sayısı hususunda 400, 800 ve 900 rakamları da zikredilmektedir. Kuşatma dolayısıyla çaresiz kalan ve münafıkların vaadettiği yardımın gelmediğini gören yahudiler Hz. Peygamberle müzakerelerde bulunmaya karar verdiler. Benî Nadîr’in şartlarıyla, yani mal ve silahlarını bırakıp birer deve yükü eşya ile Medine’den ayrılmayı önerdiler. İki yıl önce müsamaha gösterip Medine’den ayrılmak üzere serbest bıraktığı Benî Nadîr’in Hendek Gazvesi sırasında kendisine karşı düşman saflarında yer aldığını görmüş olan Hz. Peygamber bu teklifi kabul etmedi ve sadece kayıtsız şartsız teslim olabileceklerini söyledi. Benî Kurayza Hz. Peygamber’den kendilerinin müttefiki olan Evs kabilesine mensup Ebû Lübâbe b. Abdülmünzir’i bazı konuları görüşmek üzere yanlarına göndermesini istediler. Ebû Lübâbe’den kendilerini bu durumdan kurtarmasını isteyen yahudiler görüşme sırasında ona Hz. Peygamber’in kendilerine ne yapacağını sordular. Ebû Lübâbe eliyle boğazını işaret ederek öldürüleceklerini ima etti. Muhasara dolayısıyla çaresiz kalan Benî Kurayza Hz. Peygamber’in vereceği hükme razı olarak kalelerinden indiler ve teslim oldular. Bu arada daha önce Hazrec kabilesinden Abdullah b. Übey b. Selûl’ün, müttefik Benî Kaynukâ yahudileri için aracı olup onları ölüm cezasından kurtardığını dikkate alarak Evs’liler de Hz. Peygamber’e gelip ondan müttefikleri Benî Kurayza’ya iyi davranılmasını istediler. Bunun üzerine Benî Kurayza hakkında hüküm vermek üzere onların teklifiyle Evs kabilesinden Sa‘d b. Mu‘âz’ın hakem olarak tayin edilmesi kararlaştırıldı. Hendek Gazvesi sırasında yaralandığı için Medine’de bir çadırda tedavi görmekte olan Sa‘d b. Mu‘âz Hz. Peygamber’in bulunduğu yere getirilirken Evsliler ona sürekli müttefik Benî Kurayza lehine hüküm vermesini telkin etmekte idiler. Sa‘d kendisinin vereceği hükme razı olacaklarına dair hem Evsliler ve Benî Kurayza’dan hem de Hz. Peygamber’den söz aldıktan sonra kararını açıkladı. Savaşabilecek yaşta bulunan erkekler öldürülecek, kadın ve çocuklar esir alınacak, mallar müslümanlar arasında taksim edilecekti. Hz. Peygamber Sa‘d’ın Allah’ın hükmüyle hükmettiğini belirtti ve isabet ettiğini söyleyerek tasdik etti. Benî Kurayza esirleri belirli yerlerde bekletilirken ele geçirilen ganimetler de bir araya toplandı. Benî Kurayza’dan ganimet olarak 1500 kılıç, 300 zırh, 2000 mızrak ve 1500 kalkan ele geçirildiği nakledilmektedir Daha sonra hendekler kazılarak ölüme mahkum edilenlerin cezaları infaz edildi. Kadınlardan sadece, Benî Kurayza’lı kocasının isteği üzerine bir değirmen taşı yuvarlayarak sahabîlerden Hallâd b. Süveyd’in ölümüne sebebiyet veren Benî Nadîr’e mensup Nübâte isimli kadın öldürülmüştür. Sayıları 1000 civarında olduğu kaydedilen esir kadın ve çocuklardan bir kısmı serbest bırakıldı. Bir kısmı sahabîlere verildi; bir kısmı da satılarak geliri cihad için at ve silah alımında kullanıldı. Bu arada Hz. Peygamber henüz bulüğ çağına ermemiş çocukların annelerinden ayrılmamasını, öksüzlerin de müşriklere veya yahudilere değil, sadece müslümanlara satılmasını istedi. Ganimetten humus ayrıldıktan sonra kalan beşte dörtlük kısmı savaşanlara dağıtıldı. Benî Kurayza’ya ait topraklar ve hurmalıklar bölüştürüldü. . Yazdığım şeyleri, doğrulayan, ispatlayan, belgeleyen tarihi kayıtlar var mıymış yokmuymuş? * Beni Kurayza'nın soyunu kuruttun, Peki Suriye'ye Filistin'e sürülen Beni Nadir ve Beni Kaynuka'nın torunları unutur mu bu acıları, bu katliamları. Peygamberim dediğin kişinin Yahudilere karşı yaptığı yağmaları, adaletsizlikleri, soykırımı kınamasını öğren ki, bugün İsrail'in Filistinlilere reva gördüğü muameleye itiraz edebilecek ******. Saygılar. Alıntı
Φ mikail13 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2008 ******* biz Müslümanız ve utanıyoruz.Tabi müslüman sizin gibi değil. Bir Müslüman kardeşini en az sizin kadar savunur. Orda kadını küçük düşüren adamı *********. Tabi sizinkilerde Müslüman'ı şehit etti. Ondan sonra Muhammed Yahudileri doğradı. Kovdu. zalim Muhammed" Ama gerçekte durumun hiçte öyle olmadğını görüyoruz. Bir dava olduğu zaman Yahudiler Peygamberimize gelip adalet isityorlardı vehiç bir şüpheleri yoktu. Hatta en meşhur aliminiz Abdullah bin Selam gerçeği anlayıp Müslüman olmuştu. Darısı sizin gibilerin başına.. Siz değil misiniz Müslümanlarla anlaşma yaptıktan sonra gizliden Mekkeli Putperestlerle gizli anlaşma yapıp kuyu kazan... Putperestelerin dinine " daha hayırlı daha üstün" diyen. ******** Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2008 *******biz Müslümanız ve utanıyoruz.Tabi müslüman sizin gibi değil. Bir Müslüman kardeşini en az sizin kadar savunur. Orda kadını küçük düşüren adamı *********. Tabi sizinkilerde Müslüman'ı şehit etti. Ondan sonra Muhammed Yahudileri doğradı. Kovdu. zalim Muhammed" Ama gerçekte durumun hiçte öyle olmadğını görüyoruz. Bir dava olduğu zaman Yahudiler Peygamberimize gelip adalet isityorlardı vehiç bir şüpheleri yoktu. Ceza bireyseldir. Kadını küçük düşüren adımı çekersin. Cezasını verisin. Bunu bütün bir toplumun malını çalmak için bahane olarak kullanmazsın. Siz değil misiniz Müslümanlarla anlaşma yaptıktan sonra gizliden Mekkeli Putperestlerle gizli anlaşma yapıp kuyu kazan... İhanet ettiklerine dair tek bir delilin var mı elinde? Anlaşmalarına sadık kalmadıkları ve Hz. Peygamber’e ihanet ettikleri gerekçesiyle Benî Kaynukâ ve Benî Nadîr’in sürgün edilmesinden sonra Medîne’de Benî Kurayza yahudileri kalmıştı. Medine sözleşmesine göre Benî Kurayza’nın şehrin savunmasına katılması gerektiği halde Hendek Gazvesi sırasında bu şartı ihlâl etmiş ve sürgünden sonra Hayber’e yerleşen Benî Nadîr’in reisi Huyey b. Ahtab’ın etkisiyle onlarla ittifak kurmuştu. Halbuki Hz. Peygamber kendisiyle anlaşmalı oldukları için Hendek Gazvesi sırasında Benî Kurayza’nın ikamet ettiği tarafa hendek kazdırmamış, ayrıca hendek kazımında kullanılmak üzere kazma, kürek gibi malzemelerin bir kısmı Benî Kurayza’dan temin edilmişti.Benî Kurayza’nın ihanetine uğrayan Hz. Peygamber onların Medîne’ye ani bir baskın düzenleme ihtimaline karşı gözdağı vermek amacıyla Seleme b. Eslem el-Eşhelî komutasında 200 ve Zeyd b. Hârise komutasında 300 kişiden oluşan birlikler gönderdi. Hendek Gazvesi’nin en kritik anında Benî Kurayza’nın ihanet etmesi müslümanları zor durumda bırakmıştı. Kazma kürek vererek şehrin savunmasına katılmışlar!!! Yaptıkları ihanet bu mu? Şehrin savunmasına katılıp, müslümanların yanında yeralmak mı? İhanet senin peygamberinin. o insanların mallarını çalmak, canlarını almak için kafasında ürettiği masallardan ibaret. ************ Putperestelerin dinine " daha hayırlı daha üstün" diyen. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar derler. Yahudiler de doğru söylemişler. Putperestlerin dini daha hayırlı ve üstün elbette. Putperestlerin dininde, 300 küsür ilahın inananı, barış içinde Mekke'de yaşıyor. Kimse kimsenin inancını hor görmüyor. Düğerinin kutsal saydığı şeyi kırıp dökmüyor, küfretmiyor. Organize yağmacılık ve talan yok putperestlerin dininde. Kadına ikinci sınıf muamelesi yok putperestlerin dininde. Kardeşin kardeşe düşman eden bir kitle histerisi yok putperestlerin dininde. Senin dininde yağmacılık da var, kölecilik de var, çocuk yaştakilerle evlenmek de var, başkalarının karısını kızını çalmak da var, insanları köle alıp satmak da var, başka inançlara hoşgörüşüzlük de var. Saygılar. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.