Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Eşi başörtülü diye otele alınmadı

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Bir yandan 20 milyon insanin en basit haklari YOK sayilip yapilan haksizliklar inkar edilir, ote yandan birilerimiz, hemde inkar eden birilerimiz kalkar isimize gelen bir konuda hak arariz. Iste Turkiye Insaninin Demokrasi anlayisi!

Secmeli HUKUK ulkesi Turkiye! Secmeli HUKUK insani Turkiye insani! Gulunecek durumdayiz ahali! Ben yeni bir isim buldum bu HUKUK anlayisina: "BENCIL TURKIYE HUKUKU"

:)

Sizin sorununuz hala kürtler hak verilmesinden yana yahu kardeşim ne alakası var şimdi bu konuyla,20 milyon insan adına konuşamasınız bu sorun yanlız sizin gibi zihniyetlerde vardır.

bizim inkar ettiğimiz bir şey yok bir laz,çerkez,azeri vatandaşımıza yese sanada o bunu anlayın artık bugun liderimiz barzani,öcalan diyenlar yarında toprak vs sizde federsyon isteyeceksiniz bunlar böyle başlar.

neder var böyle bir demokrasi kendinden,toprağından inancından taviz veren demokrasi nerde var.

aradığınız demokrasi rusyada vardı ordaki halklara nasıl demokrasiler verdiler bilginiz sanırım.şimdi sizin istediklerinizi verince hukuk ülkesi olcak bu ülke öylemi süper anlayış.

Gönderi tarihi:
özel sektorden bahsediyoruz dimi?

yani özel sektordeki bir otel... yani bu otelin sahibi kendi kurallarını koyabilir.. bu kurallar baska hicbir oteli yada kurumu yada ulkeyi baglamaz... eger otelin uygulaması hosunuza gitmiyorsa.. eger otelin hizmetinden memnun değilseniz ne yaprsınız? bir daha o otele gitmezsiniz... ve tanıdıgnız herkese o oteli anlatıp gitmemelerini tembih edersiniz öyle değil mi?

.

.

.

neyse nasıl olsa bu soyledigimide pek anlayacagınzı sanmıyorum sizin... cunku size farklı acılardan bakmak yasaklandı.. sakın seyhlerinizin sozunden cıkmayın.. devam edin bu yolda...

Durmak Yok Yola devam..!!!!!

Konuyu yeni okumaya başladım ama burda cevap yazmadan duramadım...

Bu nasıl bir bakış açısı ,onu anlamadım.Dindar kesimin,mahalle baskısı adı altında yaptığı şeyleri kınayıp ,bir bir örneklerini sıralayıp, burda dindara yapılan bir mahalle baskısını onaylar ve olabilir diyen bir yaklaşımı onaylamak mümkün değil,aklım aynı hareketlerle kızınılan ve tepki verilen hareketleri yapmayı onaylamıyor. Birinin adam öldürmesine tepki vermek için illa katil olmam gerekiyormuş gibi. Bu tarz bir savunma sistemi olamaz,bu savunma sistemi hepimizin bölünmesine ve ayrılmasına ortam hazırlamaktan başka işe de yaramaz. Biz adına her müslüman denilen doğru demiyoruz,ama adı her laik olan da doğru olmayabilir.Ortak paydalarımız ,ortak değerlerimiz var.Bunları öldürmeye çalışan bir gurup kökeni belli oyunlarda maşa olmamalıyız ,asla olmamalıyız. Bence otelde yaşanan olay,laik sisteme verilen bir zarardan öte değildir ve kabul edilemez.Olayın getirildiği boyutta,nineme dedeme ,köylüme kadar hakarettir,kabul edilemez.Örtü olayı artık kınanır ve iitilir hale sokulmaya çalışılırken alet eden siyasiler sağolsun, laiklikte dinsizlikle eş değer bulmaya başladı nerdeyse medya sağolsun.Bu kadar bölücülüğü hala farketmeyip böyle bir mesaj yazmış olmanıza ,inanın üzüldüm,hemde fazlasıyla üzüldüm..

Gönderi tarihi:
Bodrum'da otele alınmamış he?

Geçenlerde de türbanlı bir aile İspanya'daki bir çıplaklar kampına rezervasyon yapmış ama ne çağdışılık ki; aileyi kapıdan geri çevirmişler. Vah vah vah..

.

.

.

Saygılar, sevgiler. (Hak edenlere)

Ben şimdi koca bir ailede,bol kardeşli ortamda ,türbanlı olan tek insanım,değildim,ama şimdi öyleyim..Ve ailemle sevdiğim bir deniz ortamına gitmeye kalksam,hadi siz denize girerken bende sahil havasını koklasam desem,plajda kitabımı okusam,ayakkabımı çıkarıp o mis gibi serin suyla karışık kumda dolaşsam desem,gece sahile sizlerle oturup şarkı söylesem desem,böyle bir tatil hakkım yok öyle mi? ya da kimse yokken gecenin yarısı sevdiğim sulara dalsam..niye ,dindar ve türbanlı olunca insan değil ,başka bir yaratılmış varlık oldum heralde.Hücrelerim de evrim geçirmiştir şimdi benim.. aile kavramımdan da kopmalıyım artık,e malum,dindar olunca hepsi de cızbızlık olunca aile bağlarını da kopar diyen ,hatta cık cık şu mayolulara bak saldır diyen bir dinim var sanki..Arapmış,zaten rahibelerde arap,hem de hepsi.Din değil,gelenek nolcak.Ha töre ha din sizlere göre.. Allah her an hayatımda kardeşim,senin hayatında yok diye (var),iki kişiden üçüncü olarak aldığın her solukta yanında hissetmiyorsun sen diye,bizim hissettiğimize bu kadar tepkiye pes diyorum ben de.. Bi tarafta satan dinli kendine islamcı diyenler,bi tarafta sizler ,kaldık ortada dımdızlak ,cidden yorgunluk yormaya başladı iyice.Tek başımıza nefes alamayacağız yakında iki uç kutup sayesinde.

Gönderi tarihi:
tarafsız bir gazete gösterbilirmisiniz?
tabiki hic bir Ulkede tarafsiz gazete yok ....

Eger hotellin kuralli diyorsa kapali lar giremez diye insan gider baska hotel'le neden buyutum yapiyorlar ki? Her yere uyum saglamak zorundayiz. Ben Tunis se gitdimde disarda gezerken fazla acik giyinmeyin dediklerinde gitdip gazeteye ilan vermedim sicak ulkede tatil yaparken yene bikiniyle dolasam gibilerinden cunku uyum sagdim. Gecen sene Turkiye'deyken Ramazanin ilk gunlerinde benim son gunlerimdi Turkiye de oruc tutmucam dedim ilk 3 gununu yolcuyum diye yengemin ailesin de kaldik hava alanina yakin diye ve Istanbulun kapali taraflarin dan di lar disarda gezerken karnim acikti diye simit aldim sokakta yedirt mediler Millet ne dusunur diye tabiki ben dedim sorla oruc tutulmaz ki kime ne benim ne yaptim ama herkeze ben tutuyormusum gibi gosterdiler tabiki ben dogruca dedim ilk 3 gun tutmucami. Yengem de tutmadi ilk gunleri ama her gece aile ile savura kalti butun gunde gizli yemek yedi...... Konuyla fazla ilgisi yok ama insan din'ni icin serbest olmamazi dogru mu?

Ben hic bir zaman bir kapaliya kapali diye laf atmamisimdir en iyi arkadasim ve bir kac tanidiklarim dinci ailelerden ama bana hep laf atildi giyimime yasam tarzima bir genc kiz olupta nasil ozgur yasaya bilirmisim diye vs

aklima Amerikan Atasozu geldi : Birlesmek baslangictir, birligi surdurmek gelismedir, birlikte calismak basaridir.

Gönderi tarihi:
Sizin sorununuz hala kürtler hak verilmesinden yana yahu kardeşim ne alakası var şimdi bu konuyla,20 milyon insan adına konuşamasınız bu sorun yanlız sizin gibi zihniyetlerde vardır.

bizim inkar ettiğimiz bir şey yok bir laz,çerkez,azeri vatandaşımıza yese sanada o bunu anlayın artık bugun liderimiz barzani,öcalan diyenlar yarında toprak vs sizde federsyon isteyeceksiniz bunlar böyle başlar.

neder var böyle bir demokrasi kendinden,toprağından inancından taviz veren demokrasi nerde var.

aradığınız demokrasi rusyada vardı ordaki halklara nasıl demokrasiler verdiler bilginiz sanırım.şimdi sizin istediklerinizi verince hukuk ülkesi olcak bu ülke öylemi süper anlayış.

Verilecek haklarimiz ve bal gibi de verilecek! Dilimizi konusacagiz, kimligimizle KURT olarak yasayacagiz! Kalkip bana Rusya;yi filan ornek vermeyin! Rusya hic bir zaman hic bir halka ayirim yapmadi! ********

Bizleri YOk sayan ve IMHA etmeye calisan zihniyetlilere mi LIDER DIYELIM? Baykal'a mi lider diyelim? Demirel'e mi lider diyelim? Isterseniz sayin Bahceli olsun biz Kurtlerin lideri! Yok daha neler! Yine guldurdunuz bizi! :)

Gönderi tarihi:

Eger Türkiye Cumhuriyeti vatandasi iseniz ülkeyi kim yönetiyorsa ona uyacaksaniz eger bu ülkenin vatandasi degilseniz ona bir sözüm yok ozamanda vatandasi oldugunuz ülkenin yönetimine bagli olmak durumundasiniz.Haklariniza gelince Türkiye Cumhuriyetinin her üyesi ayni haklara sahiptirler eger verilmemis bir hakkiniz var ise Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olarak bu hakkinizi isteme hakkiniz vardir.Türkiye Cumhuriyeti vatandaslari arasinda ayricalikli haklar olamaz.Türkiye Cumhuriyeti anayasinda haklar ve görevler belirtilmistir.Bunun disinda hak aramak üniter yapiya aykiridir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
-http://www.netpano.com/haber-

Başörtüsü Yaşağı Otellere Sıçradı

-----------------------------------------------------------------------------------------

.

.

her habere taraflı gözüyle bakarsak haber okumamızın ne anlamı var sizce o zaman her görüşten haber okuyacaksın onuda sen nasıl doğru kabul edersen o kabulun olacak.

bu gün tarafsız bir gazete gösterbilirmisiniz?

Bakin sayin kaplan-200 bu konu basligindaki ilk yazimi okursaniz benim de böyle bir ayrimi knadigimi göreceksiniz. Burada sanki ben elestiren gazete veya sahislara karsiymisim gibi bir itiba yapmaniza gerek yok. Kastettigim benim Zaman ve benzer gazetelerin diger konularda da ayni duyarliligi yapip yapmadigi. lütfen konuyu saptirmayalim. Ben ülkemizdeki her türlü hataya karsiyimve bunu defalarca söyledim, bazilari gibi isine gelince elestirmek hak oluyor gelmeyincede vatanhainligi oluyo. Aradaki fark bu. Ilk yorumumu iyi okuyun ve ondan sonra cevap verin lütfen.

Saygilar

Gönderi tarihi:
Eger Türkiye Cumhuriyeti vatandasi iseniz ülkeyi kim yönetiyorsa ona uyacaksaniz eger bu ülkenin vatandasi degilseniz ona bir sözüm yok ozamanda vatandasi oldugunuz ülkenin yönetimine bagli olmak durumundasiniz.Haklariniza gelince Türkiye Cumhuriyetinin her üyesi ayni haklara sahiptirler eger verilmemis bir hakkiniz var ise Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olarak bu hakkinizi isteme hakkiniz vardir.Türkiye Cumhuriyeti vatandaslari arasinda ayricalikli haklar olamaz.Türkiye Cumhuriyeti anayasinda haklar ve görevler belirtilmistir.Bunun disinda hak aramak üniter yapiya aykiridir.

saygilarla

Ülkeyi her yönetene uyacaksin diye bir kural yoktur hic biryerde. Su anki basbakan seriat yanlisi ve anlayisiniza göre basbakanin yönetimine uyacagiz. Yok öyle bir sey. Yanlisa devamli karsi geleceksin. Nasilki seriata karsi geliyoruz, ayni gücle ülkedeki azinliklara olan yanlisliklarada karsi gelecegiz. Her seye amin diyen bir topluluk nazi Almanya'sinda ve eski dogu bloku ülkelerinde yasandi ve sonlarini biliyoruz. Cagdas bir ülkeye yakisir vatandas olmaliyiz , dogruya dogru yanlisa yanlis, gerisi bos ve laf ebeligi.

Gönderi tarihi:
Verilecek haklarimiz ve bal gibi de verilecek! Dilimizi konusacagiz, kimligimizle KURT olarak yasayacagiz! Kalkip bana Rusya;yi filan ornek vermeyin! Rusya hic bir zaman hic bir halka ayirim yapmadi! ********

Bizleri YOk sayan ve IMHA etmeye calisan zihniyetlilere mi LIDER DIYELIM? Baykal'a mi lider diyelim? Demirel'e mi lider diyelim? Isterseniz sayin Bahceli olsun biz Kurtlerin lideri! Yok daha neler! Yine guldurdunuz bizi! :)

Sayin Diyarbakirli tabiiki sayin Bahceli Kürt'lerin lideri olabilir. Biliyorsunuz onlar devamli "Kürt'ler bizim kardesimiz" derler, ama sadace hak istemedikleri sürece dikkatinizi cekerim. Bakin onlarin "Kürt'ler bizim kardesimiz" demesi bile aslinda Kürt'lerin Türk olmadiginin br itirafidir. Biliyorsunuz kardeslik sözü genelde birbirine yakin ve dost halklar icin söylenir, ama asla ayni irk icin söylenmez. Adamlar kendi söylemleri ile celisiyorlar. Arkadasim halaa anlamamissin sen galiba, hak istemek senin ne haddine, Kürt yokki zaten, hepsi karda yürürken gurt gurt seslerini duyunca kendilerini Kürt diye nitelemisler. Bu tarifi herhalde hic duymadiniz, birzamanlar resmi aciklamaydi Kürt'ler icin. Dilleri desen gene ayni, alfabeleri bile yok, aynen kus diline benziyor, yani uydurmaca bir dil anlayacagin. Bu tip inkarcilik halaa var ülkemizde malesef. Ben bir Türk olarak ülkemdeki azinliklara yapilan duyarsizliligi ve inkarciligi siddetle kiniyorum. Hepimiz dost uluslariz ve inkarcilara ragmen dostca yasayacagiz tüm azinliklarla beraber.

Gönderi tarihi:

yahu arkadaşım senin bu söylediklerine ben karşımı geliyorum yada kim karşı geldi sen bu söylediklerine ?elbette dilini konuşacaksın sana konuşma diyen varmı?zaten konuşuyorsunuz ,size arap,rus,yada yunan diyen oldumu kürtisen kürtsün,bugun sen kürtsün diye dar ağacına çekilenmi var? önemli olan aslını bilmektir buna karşı gelen oldumu yok, daha neyin davasını görüyorsunuz.

rusya hiç bir zaman halkına ayrım yapmadı ha, önce rus tarihini okuyun derim, ahıska halıkna yaptıklarını öğrenin derim, neyse konuyu dağıtmayalım..

kime lider diyeceksin saydıkların dışında, dtp ve terörist başı öcalan kaldı onalarmı lider demeli ,yoksa barzaniyemi!yada bilmediğimiz birimi var?

Gönderi tarihi:
Ben şimdi koca bir ailede,bol kardeşli ortamda ,türbanlı olan tek insanım,değildim,ama şimdi öyleyim..Ve ailemle sevdiğim bir deniz ortamına gitmeye kalksam,hadi siz denize girerken bende sahil havasını koklasam desem,plajda kitabımı okusam,ayakkabımı çıkarıp o mis gibi serin suyla karışık kumda dolaşsam desem,gece sahile sizlerle oturup şarkı söylesem desem,böyle bir tatil hakkım yok öyle mi? ya da kimse yokken gecenin yarısı sevdiğim sulara dalsam..niye ,dindar ve türbanlı olunca insan değil ,başka bir yaratılmış varlık oldum heralde.Hücrelerim de evrim geçirmiştir şimdi benim.. aile kavramımdan da kopmalıyım artık,e malum,dindar olunca hepsi de cızbızlık olunca aile bağlarını da kopar diyen ,hatta cık cık şu mayolulara bak saldır diyen bir dinim var sanki..Arapmış,zaten rahibelerde arap,hem de hepsi.Din değil,gelenek nolcak.Ha töre ha din sizlere göre.. Allah her an hayatımda kardeşim,senin hayatında yok diye (var),iki kişiden üçüncü olarak aldığın her solukta yanında hissetmiyorsun sen diye,bizim hissettiğimize bu kadar tepkiye pes diyorum ben de.. Bi tarafta satan dinli kendine islamcı diyenler,bi tarafta sizler ,kaldık ortada dımdızlak ,cidden yorgunluk yormaya başladı iyice.Tek başımıza nefes alamayacağız yakında iki uç kutup sayesinde.

yüreğne sağlık anlayabilen için söylencek birşey yok.teşekkürler.

Gönderi tarihi:

Arkadasim Türkiye'de herkes istedigi sekilde plaja ve denize gidebiliyor. Öyle konusuyorsunuzki, sanki Türkiye'de denize sadece basi acik sekilde giriliyor veya basi aciklarla kapalilar yanyana olamiyorlar sahilde , beraber yüzemiyorlar. Hehalde siz hayal kuruyorsunuz veya zaten gitmiyorsunuz denize, gitseniz yazdiklarinizin ne kadar yanlis oldugunu kendinizde göreceksiniz. Sayin kaplan-200 de agziniza saglik diye kendi kendine sizi hakli cikartmaya calismis ve sizinle ayni fikirdeymis. Demek oluyorki ikinizde hayal görüyorsunuz ve olmadik seylerden bahsediyorsunuz. Siz önce oruc tutmayan insanlar neden satirla öldürülüyor ( Kars'ta olmustu) bunun cevabini verin madmki gercekten özgürlükcüsünüz. Neden ramazan ayinda bazi lokanta sahipleri yemek cikartmiyor? Dogrumu cikartmamak, bunun cevabi gerek bize. Öyle bir hikaye anlatiyorsunuzki kendiniz bile inaniyorsunuz galiba. Ayagimizi lütfen yere basalim artik. Özgürlükcü her konuda caba gösterir, sadece seriat konusunda deil.

Gönderi tarihi:
Arkadasim Türkiye'de herkes istedigi sekilde plaja ve denize gidebiliyor. Öyle konusuyorsunuzki, sanki Türkiye'de denize sadece basi acik sekilde giriliyor veya basi aciklarla kapalilar yanyana olamiyorlar sahilde , beraber yüzemiyorlar. Hehalde siz hayal kuruyorsunuz veya zaten gitmiyorsunuz denize, gitseniz yazdiklarinizin ne kadar yanlis oldugunu kendinizde göreceksiniz. Sayin kaplan-200 de agziniza saglik diye kendi kendine sizi hakli cikartmaya calismis ve sizinle ayni fikirdeymis. Demek oluyorki ikinizde hayal görüyorsunuz ve olmadik seylerden bahsediyorsunuz. Siz önce oruc tutmayan insanlar neden satirla öldürülüyor ( Kars'ta olmustu) bunun cevabini verin madmki gercekten özgürlükcüsünüz. Neden ramazan ayinda bazi lokanta sahipleri yemek cikartmiyor? Dogrumu cikartmamak, bunun cevabi gerek bize. Öyle bir hikaye anlatiyorsunuzki kendiniz bile inaniyorsunuz galiba. Ayagimizi lütfen yere basalim artik. Özgürlükcü her konuda caba gösterir, sadece seriat konusunda deil.

Siz benim hangi yazı türüne,hangi zihniyete cevap verdiğimi ısrarla atlıyorsanız,önyargılarınızı bile kontrol edemiyorsunuz, boşa buralarda bu ortamda tartışmayalım.Herkes bölünsün dinciler ateistler,şeriatçılar laikler,olsun bitsin parçalanma. Biz burada yanlış uygulamaları tartışıyoruz,sizlerin dindarlara tepkileri,bizlerin laiklere tepkileri üzerine tartışıyoruz.Siz kızdığınız davranışlara, kızdığınız hareketin aynısını yaparak karşılık veriyorsunuz,al birini vur ötekine hepiniz aynısınız noktasına parmak basıyorum ısrarla bunu bile atlıyorsunuz.Ben de dindarım ve ara ara içimden geldiği zaman oruç tutuyorum,öyleki iş yerimde kimse oruç tuttuğumu bilmiyor ve bütün gün karşımda yemek muhabbeti yapıp yemeklerini yiyebiliyorlar,şimdi iki adının müslüman olduğunu iddia eden bu konuda baskı yapıyor diye genelleme yapamazsınız.Bunu tüm dindarlara mal edemezsiniz.Baskı yapana ,dediklerinizi yapanlara sırf siz değil hepimiz tepkiliyiz.Hoş yazınızdan ve anlattığınız olaylardan ,sizin gerekli tepkiyi bile veremediğinizi ve ortama kıyısından ucundan uyum sağladığınızı anlıyorum.Benim gibi bir dindar bile,o ortamda akraba dinlemez fazlasıyla tepki verirdi.Mesela biz kadınlar belli dönemlerinde oruç tutamaz,üstelikte tatlıya pastaya en ihtiyaç duyduğumuz dönemler yaşarız.Ya da mesela yoldan gelmişizdir(Kayseri de Ramazan ayında ,mağaza kontrölüne ve sayımına gittiğimizde malesef anlattığınız içler acısı durumu yaşamıştık,yemek yiyecek bir yer bulana kadar yürüdüğümüz yolu Allah biliyor),yani yolcuyuzdur şu bu sebeple, Millet oruç diye ben etrafımda yemek yiyecek yer bulamazsam ,elbette tepki veririm.Bu tepkiyi vermek için sizin gibi laik zanlarında(kusura bakmayın ama laiklik bana göre güvence olabilecekken çokları tehdite çevirdiği için) olmam gerekmiyor,dindar da olsam tepki veririm ,verdim de hep,vermeye de devam ederim. Bu otel örneğinde de tepki vermem gerektiğini düşündüğüm gibi.Mahalle baskısı denilen kavramın her türlüsünü kınıyorum ve kınamaya devam edeceğim,gerek bizim taraflardan gerek sizin taraflardan.

Bir arkadaşımızın aktardığı şu güzel sözü birde ben ondan alıntı yaparak aktarayım,belki biraz daha neye nasıl tepki verdiğiniz noktasında etkisi olur

"aklima Amerikan Atasozu geldi : Birlesmek baslangictir, birligi surdurmek gelismedir, birlikte calismak basaridir."

"Ne anladinizki öyle yaziyorsunuz? Anlayabilecegimiz sekilde anlatinda biz fazla nlamayan kullarda anlasin.. "

Bence insan olduğumu anlamış ,haklarım noktasındaki biraz duygusal tepkimi anlamış,siz benden ne anladınız pardon, ya da sizin gözünüzde ben gibi türbanlı bir bayan neyi çağrıştırıyor,buyrun asıl siz anlatın da bizler öğrenelim.

Gönderi tarihi:
Bir yandan 20 milyon insanin en basit haklari YOK sayilip yapilan haksizliklar inkar edilir, ote yandan birilerimiz, hemde inkar eden birilerimiz kalkar isimize gelen bir konuda hak arariz. Iste Turkiye Insaninin Demokrasi anlayisi!

Secmeli HUKUK ulkesi Turkiye! Secmeli HUKUK insani Turkiye insani! Gulunecek durumdayiz ahali! Ben yeni bir isim buldum bu HUKUK anlayisina: "BENCIL TURKIYE HUKUKU"

:)

Türkiyede demokrasi konularında sıkıntı olabilir,haklısınız,bu sıkıntılar her kesim için geçerlidir,her vatandaş için geçerlidir,ayrım yoktur.Konunun devamında olayın kürtlük mevzusuna dayandırılmasına gelince, bugün tepki verilen konunun uydurma bir kürdistan hayali olduğunu atlamayalım.Konunun kürtlerdeki,ben kürdüm illa şu bu dayatması olduğunu atlamalayım,konunun Türke tehdit ,Türkün bayrağına kadar tehdit olması olayını atlamayalım. Almanya da milyonlarca Türk kardeşimiz çalışıyor,barınıyor ama kimse orada Türkistan kurmaya kalkmıyor,ya da Türkler tutup bize ne ,biz illa türk kanalları açacağız,türk okullarımız olacak demiyor. Kolaysa desinler görün bakalım başlarına neler geliyor.Hiç bir Türkte başka ülkede,youtube da ki pkk gerialla operasyonları gibi görüntülere imza atmıyor.Ha bunları neden yazıyorum,şu an etrafımda türkle evli onca kürdün sıkıntısı olmadığı ama sizin sıkıntınız olduğu için.Bana hak dediğiniz konuda neleri alt zeminde kasdettiğinize istinaden yazıyorum.Hukuksal alanda sıkıntılarımız da olsa,Hukuk yine de şu koşullarda en üstün kavramımızdır.Türkiye bencil değildir ayrıca,Türkler de bencil değildir,dış eğitimli siyasilerimiz çıkarcı ve bencildir,çünkü bu ülkenin büyümesi demek nice insanın korkulu rüyası demektir.Üstümüzden ellerini ve oyunlarını hiç çekmeyenlere karşı,onların istediği yönde bölücülüklere tutunmak,şahıs olarak dahi sizin demokrasi den yana olmadığınızı ıspatlar sadece. Demokratik olan,ülkesinin kazanmasını ve bu sayede her vatandaşa kazandırmasını isteyen,her daim ülke için faydalı işler peşinde olan ama asla çıkarcı ve ben merkezli olmayan kişilerdir.İşte, bizim ülkede öldürülen ve yitip gitmesi için mücadele verilen kişilerdir bunlar genelde. Ve bu arada ,oyunlarla doğunun nasıl kürtleştirildiği gerçeğini,türklere topraklarının oyunlarla nasıl sattırıldığı gerçeğini bizler değil,içinizden insanlar öyle bir aktardı ki unutmaya imkan yok.Ben bir türk olarak bayan halimle ,ekranlarda bayrağıma uzanan o elleri gördüğümde,o insanları gördüğümde ,keşke orda olsam diye ,o esnada elimde silahımla keşke orda olabilsem diye iç çekip adeta televizyondan ,ekrandan o ortama dalmak istedim.Ben gibi nicesini ezip geçemeyecek hiç bir güç..

Gönderi tarihi:
Siz benim hangi yazı türüne,hangi zihniyete cevap verdiğimi ısrarla atlıyorsanız,önyargılarınızı bile kontrol edemiyorsunuz, boşa buralarda bu ortamda tartışmayalım..

.

.

.

"Ne anladinizki öyle yaziyorsunuz? Anlayabilecegimiz sekilde anlatinda biz fazla nlamayan kullarda anlasin.. "

Bence insan olduğumu anlamış ,haklarım noktasındaki biraz duygusal tepkimi anlamış,siz benden ne anladınız pardon, ya da sizin gözünüzde ben gibi türbanlı bir bayan neyi çağrıştırıyor,buyrun asıl siz anlatın da bizler öğrenelim.

Önce sunu acikliga kavusturalim, benim yazilarimdan olan olaylara tepki bile göstermedigimi anlamissiniz, kusura bakmayin cok yaniliyorsunuz. Ben her yerde her zaman her türlü haksizliga karsi gelmisimdir. Bunu böle bimenizi isterim. Diger taraftan sizinde karsi gelmeniz kisisel olarak sevindirici ve kutluyorum. Ama diger t<raftan ülke genelinde olan olaylara sadece siz tek basiniza veya ben tek basima karsi gelmemle olmuyor. Malesef anlatmis oldugum olaylara genelde insanlar tepki göstermiyor. Söylebilirmisiniz mecburi din derslerine sizin kastettiginiz saf ve temis dindarlar karsi geliyorlar ve gene onlar ramazanda kapatilan lokantalara karsi geliyorlar ve öldürme olaylarini kiniyorlar? Diyeceksinizki evet. Ben ama hayir diyorum, cünki alevi ve diger demokrat cevreler disinda hic kimce aciktan kamu oyu önünde bu tür olaylara karsi gelmiyorlar.

Diger taraftan yapmis oldugunuz alinti, yani "Ne anladinizki öyle yaziyorsunuz? Anlayabilecegimiz sekilde anlatinda biz fazla nlamayan kullarda anlasin.. " bu alintidaki sorunun muhattabi siz degilsiniz, baska bi yorumcuya sormustum. Herhalde siz onun adina cevaplamadiniz sanirim.

Saygilar

Gönderi tarihi:
...Ya da mesela yoldan gelmişizdir(Kayseri de Ramazan ayında ,mağaza kontrölüne ve sayımına gittiğimizde malesef anlattığınız içler acısı durumu yaşamıştık,yemek yiyecek bir yer bulana kadar yürüdüğümüz yolu Allah biliyor),yani yolcuyuzdur şu bu sebeple, Millet oruç diye ben etrafımda yemek yiyecek yer bulamazsam ,elbette tepki veririm.Bu tepkiyi vermek için sizin gibi laik zanlarında(kusura bakmayın ama laiklik bana göre güvence olabilecekken çokları tehdite çevirdiği için) olmam gerekmiyor,dindar da olsam tepki veririm ,verdim de hep,vermeye de devam ederim. Bu otel örneğinde de tepki vermem gerektiğini düşündüğüm gibi.Mahalle baskısı denilen kavramın her türlüsünü kınıyorum ve kınamaya devam edeceğim,gerek bizim taraflardan gerek sizin taraflardan.

Bir arkadaşımızın aktardığı şu güzel sözü birde ben ondan alıntı yaparak aktarayım,belki biraz daha neye nasıl tepki verdiğiniz noktasında etkisi olur

"aklima Amerikan Atasozu geldi : Birlesmek baslangictir, birligi surdurmek gelismedir, birlikte calismak basaridir."

Saygıdeğer ftoyd,sizi kapalı bir bayan olmanızın fikirlerinizi paylaşmanız ve savunmanıza bir kısıtlama getirmemesinden ve samimi şekilde kendinizi dışavurmanızdan ötürü kutluyorum.

(Bazen ''Elimde şimdi bir silah olsaydı,ah ah!'' şeklindeki yorumlarınızla hayrete düşsem bile :ermm: )

Dünya görüşlerimiz ve dine bakışımızın tamamen farklı olmasına karşın,emin olun ki sizin yaşantı tarzınızdaki bayanların türban konusundaki zorluğunu anlamaya çalışıyorum,yani saçının ve vücut hatlarının gözükmesini istemeyen ve bunu tamamen kendi iradeleriyle uyguluyor olanların psikolojisini.Tabi ki ben bunu tam anlamıyla anlayamam,ama en azından empati kurulabilir.

Ben semtten semte inanılmaz değişiklikler gösteren İstanbul'da her türden insanın yaşadığı merkezi yerlerde tesettürlü bayanların tek başlarınayken genelde başları dümdüz öne bakar şekilde ve maalesef her an gözler üstündeymişcesine bir yüz ifadesiyle insanların arasından yararcasına hızlı hızlı geçtiklerini,sanki bir an önce varmak istedikleri yere girip kurtulmak ister bir halde görüyorum.Siz böyle değilsinizdir belki,bu benim genel izlenimim.Şimdi,bir ülke için,bir cumhuriyet için,ayrıca çağdaş insan ilişkileri açısından bu tür davranışlara itilen ve bir anlamda görmezden gelinen bu kızlarımız ne yazık ki kaybedilmişlerdir.Üzülerek inanıyorum ki geri dönüşleri de,genel anlamda içlerinde bir sevgiyle gönüllü olarak topluma kazandırılmaları da çok zordur artık.(Umarım böyle olmaz sonuç)

Düşünüyorum da,üniversite yıllarımda türbanlı öğrenciler tek tüktü ve bu şekilde eğitim almalarına da kimse kısıtlama getirmiyordu.Peki ne oldu da işler değişti?Sizin dediğiniz gibi,laiklik durup dururken mi türbanı tehdide çevirdi,kendine uyduruktan bir tehdit varmış gibi mi gösterdi devletin laikliği korumayı görev bilen kurumları?

Halihazırdaki politikayı,ABD ile olan hasıraltı ilişkileri,ortaokul ve liselerdeki cemaat örgütlenmelerini,okumak niyetiyle büyük şehirlere gelen zeki Anadolu gençlerinin kimlerce ele geçirilip fakirliklerinden yararlanıldığını,kendi davalarına hizmet etmek şartıyla onlara her türlü konuda nasıl arka çıkıldığını,evlerde bir aile anlayışıyla beslenip ikamet ettirildiğini,hatta tesettürlü kız arkadaşlarla aralarında çöpçatanlık dahi yapıldığını çok çok iyi bilirim.Bunun öyle olmadığını iddia edenler de çok iyi bilirler,ama davaları uğruna takiye yapmak onlar için ahlakidir,bunu da doğal karşılarım,kendi açılarından haklıdırlar.

Özel anlamda tek tek örgütleniyor gibi görünen bu cemaatler genel anlamda aynı davadan,aynı kökten gelen dallardır.İnsanları kendilerine çekmek için yaprakları ve meyveleri boldur.Hangi taktiklerle gelip sizi de kendilerine katacaklarını kestiremeyebilirsiniz.Bu bazen etnik kökeniniz,bazen mezhebiniz,bazen ekonomik problemleriniz aracılığıyla olur.Ama sonuçta davalarına sizi kattılar mı biraz daha güçlenmiş olurlar.Bu dava ise laik cumhuriyeti yıkıp yeni bir osmanlıcılık temelinde ülkeyi istedikleri gibi ümmetçi bir yönetim altında ele geçirmek.Bunun en kritik ayakları ise ordu ve emniyetin içine sızmaktır.Okullarındaki Atatürk resimleri eskiden iyi bir kamuflajdı,yurtdışındaki okulları ise esas anlamda çağdaş Türkiye anlayışını değil,tamamen Osmanlı'ya olan özlemin kalıntısı olan bir anlayışı aşılar öğrencilere.İşte tüm bunların,Anayasa Mahkemesi,ordunun üst kademeleri,rektörlerin birçoğu ve bir kısım basın yayın organları kuşkuya yer bırakmayacak şekilde uzun süre önce farkına varmıştır.Yani ortada kendine havadan tehdit yaratıp onunla güreşe girme gibi bir durum falan yoktur.

Öte yandan,ülkemizde faşizan anlayış yok mudur?Mutlaka vardır ve bugüne kadar etnik sorunların,ekonomik gidişatın,eğitimsizliğin,bilim yoksunluğunun,prensipsizliğin ve daha birçok sorunun giderilememesinin özünde ne yazık ki bu faşizan anlayış yatar.Yani insanlara tesettüre girme denir,ama neden girmeyip de şapka takması gerektiği bir türlü doğru düzgün bir yolla anlatılmaz.Çünkü kendileri de anlayamamıştır ki.Atatürk'ü izlediklerini zannederek batının yapmacık değerlerini yüceltmenin peşinden gittiklerini de anlamaz bu faşizan düşünce.Nitekim mevcut hükümette öyle bir durum oluşmuştur ki,hem batının peşinden gitmeleri hem de batı düşmanı sofu anlayışının devamı niteliğini temsil etmeleri,içinden çıkılmaz bir kavram ve kültür karmaşasının sonucunda sürekli mağdur durumunda görünmelerine yol açmaktadır.Bir şekilde mağdur gözükmeye muhtaçtırlar kendileri açısından.

İşte böyle bir durumda bu iki anlayışın kısır mücadelesinin ortasında kalan kapalı bayanların psikolojik olarak daha da büyük sorunların içine girmeleri kaçınılmazdır.Peki kendileri siyasi malzeme yapılmış olmaktan memnun mudur,herhalde memnun olacak halleri yoktur.Öyleyse şunun bir kararına varmaları gerekmez mi: Demokrasi ve özgürlükler geniş anlamda gerçekten umurlarında mıdır yoksa hükümetin açıkça savunduğu gibi,kendi davaları için bir araç mıdır?Kendileri davalarını neden ince bıyıklı kurnaz siyasilere bırakacaklarına kendileri özgürce güçlü bir şekilde ortaya koymamışlardır?Türban takıp da öte yandan suratlarına bir ton makyaj yapan first ladylere bakış açıları nedir?Halen aynı kişilere oy vermeyi sürdürecekler midir?

En azından bu forumda bunlara bakışınızı özgürce yazacağınızı bildiğim için sizin düşünceleriniz daha da önem kazanmaktadır.

Saygılar...

Gönderi tarihi:

Bu baslik otele alinmayan bir basörtülü icin acildi ama görüldügü gibi maksatli ve amaclari belli olan birileri bu basliga getirip Kürtlügü soktular yani bölücülügü.Halbuki Kürtlükle ilgili onca baslik var ikenhic alakasiolmayan bir basliga Kürtlügü soktular,cünkü amaclari degisik,amaclari PKK nin yapmaya calsitigini yazilarla yapmak.Kürtler azinlik olmadigi halde zorla birileri Kürtleri azinlik yapmaya calsisiyor ve onlari ayri bir ulus olarak gösteriyor sonrada ben Türk'üm ama haksizliklara tahammül edemiyorum diyor yani *******.

Basörtülü birinin otele alinmamis olmasi ile ilgili bu baslik ama gel görki bu basliga Kürtlügü yerlestirdiler.Hala biz bölecegiz Türkiye'yi diyorlar,20 milyonmus Kürtler,ve hakkimizi alacagiz diyorlar.Tekrar ediyorum,Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olarak verilmemis hak varsa bunu istemekte herkesin hakki vardir,eger Türkiye Cumhuriyeti vatandasi degilseniz ait oldugunuz ülkeyle kozunuzu paylasabilirsiniz Türkiye ile degil.Türkiye'de Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olan herkes Türk'tür etnik kökenle ülke vatandasligini birbirine karistirmayin,eger begenmiyorsaniz TC vatandasligini sizide kimse baglamiyor illede vatandas olarak kalin diye ama Türk devletinin resmi dili Türkcedir,sinirlari bellidir yapisi üniterdir.Türkiye Cumhurieti vatandasi olan herkes yasalar önünde esittir ve hicbir zümreye hicbir topluma ayricalik yapilamaz.

************.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Türkiye cumhuriyeti kanunlari önünde herkes esitmis ve kimseye ayri muamale yapilmiormus. Duyunda inanmayin. Sadece bir basit örnek soruyla esit davranilip davranilmadigini görelim ve baska sorulara gerek kalmasin. Türkiye'de alevi vatandslar ile sunni vatandaslarin haklari ayni muamelemi görüyor? Lütfen herkese esit davranildigini iddaa eden arkadaslarin tümü bu soruma cevap versinler.

Saygilar

Gönderi tarihi:

ümmetcilerin karargahi olan Avrupa? vede bilakis avrupa tarafindan ilimli islam ayaginla beslenen ümmetci seriatci takimi bugün Avrupaya giris cikislarinda güzel görünümlerinden dolayi sinirlarda yer yer ciril ciplak soyunmak zorunda dahi birakilmaktadirlar? tabi onuda kiliflari hazir degen gavur eli olsun onlardan zarar gelmez?

iste yukardaki olay bunu animsatiyor tam gavurlarin icine karisacaklarmis bu cift uyanik, tabi bizim zararli laik otelci bu uyaniklari yakalamis.

:shuriken:

Gönderi tarihi:

Bazi insanlar vardir ki okuduklari bir yaziyi iyice anlayarak okur ve ne söylenmek istendigini anlar,bazilarida vardirki anlamak istedikleri gibi anlar anladiklari yanlista olsa hemen taarruza gecerler.

Yasalar önünde herkes esittir,yasalarda hickimseye hicbir zümreye ayricalik yapilmamis esit olunmustur,simdi bunun aksini iddia eden varsa esit olmayan ayricalik yapan yasayida maddeyide yazip iddiasini ispat etmelidir.Edemez cünkü yok böyle birsey,ama yasalari uygulayanlarin yasalara uymasi gerekenlerin yasalari cignemesinin sucunu devlete yüklerseniz o zaman yanlisyaparsiniz.Sorunlarimiz yasalarla degil yasalari cigneyenlerledir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Bazi insanlar vardir ki okuduklari bir yaziyi iyice anlayarak okur ve ne söylenmek istendigini anlar,bazilarida vardirki anlamak istedikleri gibi anlar anladiklari yanlista olsa hemen taarruza gecerler.

Yasalar önünde herkes esittir,yasalarda hickimseye hicbir zümreye ayricalik yapilmamis esit olunmustur,simdi bunun aksini iddia eden varsa esit olmayan ayricalik yapan yasayida maddeyide yazip iddiasini ispat etmelidir.Edemez cünkü yok böyle birsey,ama yasalari uygulayanlarin yasalara uymasi gerekenlerin yasalari cignemesinin sucunu devlete yüklerseniz o zaman yanlisyaparsiniz.Sorunlarimiz yasalarla degil yasalari cigneyenlerledir.

saygilarla

O bahsettiginiz "bazi insanlarda" sizin kadar kanunlarin kagit üzerinde herkese esit oldugunu biliyor, ama mesele o degil. Sizde bunu bal gibi biliyorsunuzt ama isi sadece kanunu uygulayanlarin hatasi diye gecistirerek güya devletin bu konuda haksiz davranmadigini ispatlamis oluyorsunuz. Hayir, durum hicte öyle degil. ne demek devlet kanunu yapacak ve yillardan beri yapilan yanlis uygulamalarí engelleyemeyecek. Kim inanir buna. Neden kendimize sormuyoruz genelde bizim gibi ülkelerde bu tip uygulamalar cok oluyor. Devlet kim kanunu uygulayanlar kim? Bunlar birbirinden bagimsiz iki makammi yani? Devletin basindaki yöneticiler kanunlarin yazildigi gibi uygulanmasinda caba göstermezlerse bu kaos dahada fazlalasarak cogalir. Gene devletin basindaki basbakan magdur kalan bir basörtülü kiz cocugundan özür diliyorsa ama ayni zamanda okulda sirf alevi oldugu icin bir ögrenci ögretmeninden dayak yiyor ve basbakan ayni hassasiyeti o alevi ögrenciye göstermiyorsa, herhalde kanunlarin esit kullanilmadigina hic sasmamamiz gerek.

Gene tekrarliyorum sadece yasa yapmakla esitlik oldugu görülmez, önemli olan uygulama. ve ülkemiz yillrdan beri uygulamada sinifta kaldigi icin o bahsettiginiz "bazi insanlar" gercekleri daha iyi görebilmisler.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.