Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ben Üstünüm, çünkü Türk'üm


suheda

Önerilen İletiler

"Müslüman olmayan Türk değildir" sözleriyle şimşekleri üzerine çeken ünlü şair İsmet Özel, dün geceki 32. Gün'de "Ben üstünüm, çünkü Türk'üm" çıkışı yaptı... Özel bununla da yetinmedi: "Benim milletim ayrımı şöyle koymuştur. Türk mü, gavur mu? Benim milletimin koyduğu ayrım budur. Türk müdür, gavur mudur? Mesele bundan ibarettir..."

 

Tartışmanın bir noktasında, Özel'in karşısındakileri zavallılıkla suçlaması gerilimi tırmandırdı.

 

İsmet Özel'in "Ben burada konuşmayı kabul edecek kadara buraya gelmişim. Ben adı sanı bilinmeyen salak bir herif miyim. Onun için bu mesele 'bunlar yeni şeyler değil' falan gibi karşımda zavallı insanların konuşmasına izin verecek zihniyette bir insan değilim" sözleri üzerine araya giren Araştırmacı - Yazar Faik Bulut ile aralarında şöyle bir diyalog gelişti:

 

F.B: İnsanlara hakaret etme hakkına sahip değilsiniz

 

İ.Ö.: İnsanlar kendilerine hakaret edildiğini düşünüyorlarsa ona müstehaktırlar.

F.B: Zavallaysanız, siz de zavallısınız. Edep erkanı koruyalım. Kendinizi kimseden üstün görme hakkınız yok.

İ.Ö: Ben üstünüm, çünkü Türküm. Allah beni diğer milletlerden üstün yarattı. Çünkü Türküm.

F.B: O sizin görüşünüz. Ama kimseye hakaret etmeye ne fırsat veririm, ne imkan tanırım.

 

"Türkler nasıl Müslüman oldu" kitabının yazarı Erdoğan Aydın ise Özel'in bu çıkışına 'Kendini Türk hisseden, Türkçeyi anadili olarak konuşan herkes Türk'tür.' şeklinde yanıt verdi.

 

'ALLAH BİZE TÜRKÇEYİ İSLAM DİLİ OLARAK VERDİ'

 

İsmet Özel'in çarpıcı açıklamalarından biri Türkçe üzerine söylediği sözler oldu: "Allah Milletleri dilleri üzerinden yaratır. Allah bize Türkçe'yi bir islam dili olarak verdi. Biz Araplardan daha çok itikadi esaslara dayalı bir dil."alıntı milliyet

 

Yazıdan çıkartılacak hisse nedir?

Türk olduğuma göre bende üstünüm demektir :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Beyefendi aynı programda '' 'Müslüman komünist' diye birşey olmaz.Müslüman zaten komünisttir.'' de dedi.

 

Sanırım zamanında böyle düşünceleri olan birileri de bir süredir AKP sıralarında başbakanı alkışlamaktadır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

O programı seyrettim. Bunu hakaret ya da aşağılama amacıyla söylemiyorum ama İsmet Özel uzman yardımına ihtiyaç duyan bir insan profili çizdi o gece. Sözleri, davranışları ne bileyim bir tuhaftı. Dile getirdiği görüşleri değerlendirme ihtiyacı dahi duymuyorum.

 

"Ben burada konuşmayı kabul edecek kadara buraya gelmişim. Ben adı sanı bilinmeyen ********** miyim. Onun için bu mesele 'bunlar yeni şeyler değil' falan gibi karşımda zavallı insanların konuşmasına izin verecek zihniyette bir insan değilim" İsmet Özel 32. gün programına katılarak program ekibine dünyaları bahşettiği havasındaydı.

 

"Zavallı İnsan" dediği Faik Bulut, Cengiz Çandar'la birlikte bu ülkenin en önemli Ortadoğu uzmanlarından. FKÖ savaşçısı iken yaralı yakalanıp aylarca işkencede kalıp girdiği İsrail zindanlarından 7 yıl sonra 4 dil öğrenmiş, israil cezaevinde onlarca millet, siyasi görüş, fraksiyon, etnik unsur, örgütten gelen binlerce mahkumla tartışmış, okumuş, yazmış. Ve cezaevinden çıktıktan sonrada araştırmacı gazeteci olarak kendini geliştirmiş gerçekten değerli bir insan. Benim için daha bir değerli. Yüksek lisans tezim benim ikinci dünya savaşı ve ortadoğu üzerineydi. Bulut yerli kaynaklarımdan birisiydi.

 

Faik Bulut doğru söyledi. İsmet Özel'in yaptığı Türk İslam Sentezi'ni alıp, üstüne marjinal söylemler ekleyip bir çıkış yapmak. Tarihsel gerçeklerden yoksun iddialarını yüksek sesli ve agresif ajitasyonlarla savunmaya çalışıyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İ.Ö: Ben üstünüm, çünkü Türküm. Allah beni diğer milletlerden üstün yarattı. Çünkü Türküm.

 

Bu cümle bile adamın ne vahim durumda olduğunun göstergesidir...

Yazıdan çıkarılacak sonuç: akıl hastalıkları insana neler neler söyletiyor... *****

 

Böyle düşünen arkadaşlarım da varsa, kendilerini silkeleyip tekrar düşünsünler derim.

 

İşin ciddi tarafınıa girmek istemiyorum ama, söylemeden de edemeyeceğim:

"Hem bir kere sen kimsin ki Allah sana kıyak geçsin?" :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

******* ne gunlere kaldik , ulkeyi karistirmaktan baska yaptiklari yok hem birlik beraberlikten soz ediyoruz hemde kalmis alt sinif ust sinif olusturmaya calisiyorum kusura bakmayin ama ustunluk turklukle kurtlukle olmuyor ustunluk zekayla, hosgoruyle oda malesef bizim ulkede yok

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İsmet Özel, görkemli kaybedenlerden biridir. Yaranmak meselesi değil. Kimseye yaranamadı diyemiyorum. Anlaşılamamak da bir mesele oldu. Onu anlamaya muvaffak olanlar gittiği yoldan gitmeyi reddetti. Yani kendini ortada kalmış hisseden, doğruyu söylediğini düşünen ama doğruya itibar edilmediğini gören bu adam aynı zamanda kaybetmekte olduğunun da bilincinde...

 

Şu noktada söyleyecekleri gittikçe anlamsızlaşacak...

 

Ama, Ateist Türk olmaz sözünden önce başka bir sözü vardı. Kafirle çatışmayı göze alan müslümana Türk denir demesi yok mu? Ve ardından kafirin gerçeğin/hakikatin üstünü örten olarak tarifi...

 

İsmet ÖZEL, günümüzde en fazla okunan en az anlaşılan yazardır belki. Bunda yazılarının şiirsel imgelerle dolu olması önem arzediyor. Ben, belki 10'larca kitabıyla beraber Gerçek Hayat Dergisinde 100'den fazla yazısını okumuşumdur.

 

İlk defa o dergide Türklük tanımını ortaya koydu. Bu tanım, bir ırk değildi. Birçok okuru onun faşitliğinden dem vurup arkasında gitmekten vazgeçti. Yaklaşık 4-5 yıldır geliştirdiği bir Türk tanımı var. Yukardaki sözler bugünle alakalı değil. Bu Türklük tanımını istiklal savaşına dayandırıyor.

 

Cihada dayandırıyor. Cihad kafire karşı yapılandır. Kafir; Allah'ın varlığını yok sayandır. Yani, hakikatin üstünü örten. Bugün batıya karşı alternatif olabilecek yalnız Müslüman Türkler vardır diyor. Arap Müslümanlardan batının korkmasına bir gerek olmadığını, onların da batıya karşı bir direnç noktası oluşturamayacağını söylüyor. Yine aynı söylem dolayımında; Müslüman olmayan Türklerin, Batıya bir alternatif olamayacakları gibi onların medeniyetleri içerisinde eriyeceklerini; onlara karşı duramayacaklarını söylüyor.

 

Bu topraklarda Müslümanlar olduğu için burası Türkiye oldu. Pekiyi Arap devletlerinde müslümanlar yok muydu. Vardı ama onlar her daim yenilgiyi kabul edip manda altına girdiler. Bunu yapmayan sadece Türklerdir dedi. Başka bir devletin/ırkın boyunduruğu altına girmeyi zull addeden sadece Türklerdir. Müslümanlık Türklerle en büyük coğrafyalara yayılmıştır.

 

Yani; Müslüman Türk olduğumuzu hatırlarsak; Batının karşısında durabiliriz. İstiklal Savaşındaki ruh hatırlanmalıdır.

 

 

 

Göz yumulmasından filan bahsetmişsiniz. Gözünü açtığınızda ne olacak. Neyle suçlayacaksınız. Lütfen biraz izan...Hem anlamayıp hem de suçlarsanız hayli garip bir durum ortaya çıkar...

 

Yukardakiler başka bir başlık altında İsmet ÖZEL'in Ateist Türk olmaz yazısına değinmemdi.

 

İsmet ÖZEL, Türk'ü tanımlarken bugünden hareket etmiyor. Bunu da bir hatırlayalım.

 

Konunun başındaki Milliyetten alıntılanan tartışmayı izleyemedim. Tam metin buysa bu metin üzerinden de ne söylenebilir bilmiyorum. neyse gerisine sonra bakarız...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kim ne derse desin,bana göre son derece yerinde ve güzel bir açıklama oldu yazarın söyledikleri..

Nedenine gelince son zamanlarda ikinci plana itilen Türk'lük kavramına işaret etmiştir.Neredeyse Türk olduğumuzu söylemeye korkar olduğumuz şu günlerde haklı bir tepki bir başkaldırıdır..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kim ne derse desin,bana göre son derece yerinde ve güzel bir açıklama oldu yazarın söyledikleri..

Nedenine gelince son zamanlarda ikinci plana itilen Türk'lük kavramına işaret etmiştir.Neredeyse Türk olduğumuzu söylemeye korkar olduğumuz şu günlerde haklı bir tepki bir başkaldırıdır..

sen yapma bari suheda

 

ben biraz seyrettim dayanamadım çünkü birand bir soru soruyor (sorduğu soru Özel in kendi söylediği şeylerin tıpatıp aynısı yani bir onaylama yapmaya çalışıyor) ama kıvırıyor.Hem de ne kıvırmak.

 

Söyledikleri saçmalıklarında ötesinde mesela "müslüman zaten komünist tir" cümlesi.Sütlü kahve olmaz, kahve zaten sütlüdür demek gibi birşey bu.

 

Velhasıl İ.Ö. çok komikti.

 

Lafla değil icraatle olur Türk'lük.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Insanin ait oldugu Irki savunmasi sevmesi farkli bir seydir,savunuyorum diyipte rezil etmesi ise ayri birsey,Ismail Özel maalesef ait oldugu Irki rezil etme noktasina gelmis en acisida rezil ettigini farketmeyecek kadar kendinden bihaberdir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Insanin ait oldugu Irki savunmasi sevmesi farkli bir seydir,savunuyorum diyipte rezil etmesi ise ayri birsey,Ismail Özel maalesef ait oldugu Irki rezil etme noktasina gelmis en acisida rezil ettigini farketmeyecek kadar kendinden bihaberdir.

 

 

saygilarla

 

Yok onu yapan Kaşgarlı Mahmut'tur. Hatta Kaşgarlı Mahmut Özel'dir.

 

Irkı savunmak. Onun kafasında tasavvur edilen bir ırk değil. Aşkın bir tanım. Bu tanımın içine belki 10 kişi girer belki biraz daha fazla. Onun müslümanları terk etme nedeni de odur. Kafire karşı direnmeme. Bunun ismine başka birşey diyebilirdi. Yani kafire karşı direnen müslümana başka bir isim verebilirdi. Ancak, bu zamana kadar hele de kapitalizm sonrası dönemde bunu yapan ve bunu yaparken kendisine zincir vurdurtmayacak yegane güç Türkiye'den çıktığı için başka adres aramamıştır.

 

Yani Türkiye'de yaşayan ve kafire karşı istiklal harbi veren, kafirin yüreğini sıkan o "Türkler geliyor" sözünü hatırlatan insanlara Türk denir diyor. Yani ki; siz Kürt, Arap veya Türk olabilirsiniz ırk olarak ancak Türkiye'nin bir ferdi olarak kafire karşı direniyorsanız o zaman siz Türk'sünüz diyor. Kafir de sizi Kürt, Arap olarak bilmez...Türk olarak bilir diyor...

 

Zira; batı 20. yüzyılda kendisine direnç gösterebilecek yegane gücün Türkler olduğunu biliyor diyor...

 

Şimdi "Ismail" Özel ne demek istemiştir veya saçma mı konuşuyor bir daha düşünün. 32. günde birşeyler eksik veya fazla olmuş olabilir. Yanlış şeyler de söylemiş olabilir. Dü.bük'lü bir kelime okudum tartışmayla ilgili. Ancak; yaklaşık 4 yıllık takibim neticesinde İsmet ÖZEL'in bunları demekte olduğunu düşündüm.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yok onu yapan Kaşgarlı Mahmut'tur. Hatta Kaşgarlı Mahmut Özel'dir.

 

Irkı savunmak. Onun kafasında tasavvur edilen bir ırk değil. Aşkın bir tanım. Bu tanımın içine belki 10 kişi girer belki biraz daha fazla. Onun müslümanları terk etme nedeni de odur. Kafire karşı direnmeme. Bunun ismine başka birşey diyebilirdi. Yani kafire karşı direnen müslümana başka bir isim verebilirdi. Ancak, bu zamana kadar hele de kapitalizm sonrası dönemde bunu yapan ve bunu yaparken kendisine zincir vurdurtmayacak yegane güç Türkiye'den çıktığı için başka adres aramamıştır.

 

Yani Türkiye'de yaşayan ve kafire karşı istiklal harbi veren, kafirin yüreğini sıkan o "Türkler geliyor" sözünü hatırlatan insanlara Türk denir diyor. Yani ki; siz Kürt, Arap veya Türk olabilirsiniz ırk olarak ancak Türkiye'nin bir ferdi olarak kafire karşı direniyorsanız o zaman siz Türk'sünüz diyor. Kafir de sizi Kürt, Arap olarak bilmez...Türk olarak bilir diyor...

 

Zira; batı 20. yüzyılda kendisine direnç gösterebilecek yegane gücün Türkler olduğunu biliyor diyor...

 

Şimdi "Ismail" Özel ne demek istemiştir veya saçma mı konuşuyor bir daha düşünün. 32. günde birşeyler eksik veya fazla olmuş olabilir. Yanlış şeyler de söylemiş olabilir. Dü.bük'lü bir kelime okudum tartışmayla ilgili. Ancak; yaklaşık 4 yıllık takibim neticesinde İsmet ÖZEL'in bunları demekte olduğunu düşündüm.

ismet Ozel,

ne demek istedigini anlatamadida sizler yardimcimi oluyorsunuz arkadaslar.?

Birkac sozde ben yazacak olursam, bu sozum ismet Ozeli, veya herhangi birinizi elestirmek babinda degildir.

Eger Turkum dogruyum deyipte, sahtekarlik yapacaksam, ben turk degilim, desem, Turk irkina hakaretmi etmis olurum,?

Oradaki karsi tavrim, bir irka degil, bir olumsuz tutumadir.

ALINTIİ.Ö: Ben üstünüm, çünkü Türküm. Allah beni diğer milletlerden üstün yarattı. Çünkü Türküm.

 

Bu sozun,oncesi sonrasi yokmu, yalniz bu sozu alacak olursak,

Bu soz hatali bir soz,

Nedenine gelince,Yaratilmasi her hangi bir kavimden dogmasi, insanin kendi elinde degildir,

Dogmadan once siparislede yapilmiyor bu isler.

Bu soz aynen, Allaha kafa tutan iblisin, beni atesten yarattin, ademi ise topraktan yarattin,

ne diye ben onun onunde saygi ile egilecegim demesine benziyor,

Oysa, atestende yaratan, topraktanda yaratan, Allahtir,

Ademin onunde saygiyla egilmesini emredende Allahtir.

Simdi ismet ozele, veya onun savundugu fikri savunana sormak en dogal hakkimiz,

Allahin turku diger kavimlerden ustun yarattigina kanitin nedir,?

Aynisini bir almanda diyebilir,Veya baska bir irktan dunyaya gelen biriside diye bilir,

Bu soz bir iddiadan ote gecemez, ve Allah katinda hic bir degeri yoktur.

Allah kuranda,

Hucurat suresinde, aynen soyle buyurur,

 

13. Ey insanlar! Doğrusu biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık. Ve birbirinizle tanışmanız için sizi kavimlere ve kabilelere ayırdık. Muhakkak ki Allah yanında en değerli olanınız, O'ndan en çok korkanınızdır. Şüphesiz Allah bilendir, her şeyden haberdardır.

 

Bu ayette goruldugu uzre, her hangi bir kavimden veya irktan degil, genel olarak tum insanliga hitab edilmektedir,

ayriyeten,kabilelere irklara ayirmasinin, birbirleriyle, tanisma, amaci tasidigini,

ustunlugun, her hangi bir kavimden yaratilmis olmasinda aranmamasi gerektigini,

ustunlugun yegane belirtisinin,Allahtan en cok korkan oldugunu, belirtiyor(Takva)

 

Oyle ise elimizde takvayi olcecek yegane olcut kurandir.

Kimin takvali olup olmadigi, yani Allahtan kimin en cok korkup korkmadigida,

Ahirette belli olacaktir.

Ama bizler toplum olarak degilde birey olarak, Allahin kuranda belirttigi sekilde, hareket etmemiz durumunda,

En cok takvali olanlar listesinde olmamiz icin calismamiz gerekir,

sonuc ahirettedir.

Bu dunyada hic kimsenin,benim irkim senin irkindan ustundur deme luksune sahip olmadigini dusunuyorum.

Bu demek degilki irkimizi inkar edelim, irki inkar etmekle, irkiyle gurur duymak irkini ovunc abidesi gormek farkli seyler.

Ne arablarin Turklere, nede turklerin baska kavimlere, manevi yonden bir ustunlugu yoktur,

Manevi yonden ustunluk takva ile belli olur.

O takvanin olcutude kurandaki emir ve yasaklara, uymaya calismakla olur,

Uyup uymadiginin sonucuda, ahirette belli olur.

 

Ama su an gunumuzde, insanlar genelde ustunlugu, teknolojik, gelisme ile, refah seviyesinin yuksek olmasi ile orantili olarak gormektedirler,

Kuran o ustunlukten degil

Takva ustunlugununden bahsetmekte,

Refah seviyesi yuksek ulkeleri, refah seviyesi dusuk ulkelere yardima tesvik etmektedir.

 

simdilik bu kadar iletinin yeterli oldugu dusuncesindeyim,

ama arkadaslarin cevaplarina gore, konu uzaya bilir.

 

saygilarimla.

Evren.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ismet Ozel,

ne demek istedigini anlatamadida sizler yardimcimi oluyorsunuz arkadaslar.?

Birkac sozde ben yazacak olursam, bu sozum ismet Ozeli, veya herhangi birinizi elestirmek babinda degildir.

Eger Turkum dogruyum deyipte, sahtekarlik yapacaksam, ben turk degilim, desem, Turk irkina hakaretmi etmis olurum,?

Oradaki karsi tavrim, bir irka degil, bir olumsuz tutumadir.

ALINTIİ.Ö: Ben üstünüm, çünkü Türküm. Allah beni diğer milletlerden üstün yarattı. Çünkü Türküm.

 

Evren.

 

Üstünlük ancak takva iledir. İsmet ÖZEL, hele de 40 Hadis yazacak kadar islam konusunda belli bir ilerleme kaydetmiş bu adam üstünlüğün takva ile olduğunu bilmiyor mudur? Kafire karşı direnen müslümana Türk'tür diyor aynı zamanda bu adam. Yani mücahede...Kafire ise hakikatin üstünü örtendir diyor...

 

İsmet ÖZEL, anlaşılma kaygısı gütmeyen bir adam. Hatta bir dönem; anlaşılmak için edebiyatı feda etmeyeceğini belirten bir adam. Dolayısıyla onun kurduğu cümleleri birçok geri plandaki cümleyle beraber değerlendirmezsek yanlış yapabiliriz...

 

Ben, onun söylediklerinin belli bir ırkı ön plana çıkartmak olmadığını düşünüyorum. Yani O, kendi diliyle anlatmak istediklerini anlatmıştır ama siz onun dilinden anlamadığınız için onun dilinden anlamaya gayret eden birileri de başkalarına anlatmaktadır...

 

Yani anlayanlar anlamayanlara anlatmaktadır...

 

Bir ırkı, salt dünyaya geliş nedeniyle üstün görmek saflığın dik alasıdır. Herkesi Allah yarattığına göre, bunda kendimizin bir dahli olmadığına göre bir üstünlük iddiasında bulunmak gaflettir.

 

Eğer sadece vücuda bakarak bir üstünlük iddiasında bulunulacak olsaydı sanırım zenciler bu iddiada bulunabilirlerdi ancak onların da yaşadıkları coğrafyaya baktığımızda üstünlükleri fena halde sorgulanır...

 

İnsan bir ırka mensubiyeti dolayısıyla üstün olmaz. Ama; insanın mensup olduğu millet (ben; bir tarihte ırktan ayrılmış bir millet anlayışı olabilir mi demiştim) bir istiklal harbi vermişse durup birşeyleri de düşünmek lazım...

 

Saygılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ismail Özel hem IRKCILIK yapmistir hemde DINCILIK.

Irkcilik yapmistir,cünkü Kurtulus savasinda isgalcilere karsi savasanlarin icinde Türk olmayan unsurlarda vardi,dolayisiyla Ismail Özen onlarida ayni kapsama almis ve düsmana karsi savasmis olduklari icin hepsini TÜRK yapip cikmistir.

Ismail Özen dincilik yapmistir,cünkü Kurtulus savasinda düsmana karsi savasanlarin icersinde müslüman olmayan unsurlarda yer almisti,dolayisiyla müslüman olmadigi kendi inancina sonuna kadar sahip oldugu halde bizimle Kurtulus savasi vermis olmalarida Ismail Özel'in gözünde onlari müslüman yapmis olmaktadir.

Bir sairin dilinde kelimeler farkli seslerle cikar,kelimeler anlam degistirir ama bir sair yaptigi yanlisligi düzeltebilme faziletinide gösterebilmelidir.

Sovyet Rusya'nin boyundurugu altinda yillarca inlemis olan ama müslüman olmayan yüzbinlerce ve hatta milyonlarca Türk'e siz düsmana karsi savasmadiniz siz Türk degilsiniz dercesine bir hakarete Ismail Özel'in hakki olamaz Ismail Özel'i kim savunuyorsa buyursun savunsun ama bana kimse kalkip Müslümanligin Türk'lügün Ismail Özel'in agizindan en dogru tarifini bulmustur anlaminda görüs belirtmesin.

Yenicerilerde müslüman degildiler ama kafir dediklerinize karsi savasiyordular.

Ismail Özel'i savunabiliesiniz ama onun adina kimseye ders vermeye kalkismayin.

Türk irkina mensup olan herkes Türktür,müslüman ve hristiyan olmalari onlarin Türk irkindan gelmis olmalarini degistirmez, etkilemez.

Ismail Özel aynen Yahudiler gibi kendini Allah'in özenle yarattigi bir Irkin mensubu gibi göstermistir ki bu velevki öylede olsa Ismail Özel'in söyleyis tarzi yakisiksizdi.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ismail Özel hem IRKCILIK yapmistir hemde DINCILIK.

Irkcilik yapmistir,cünkü Kurtulus savasinda isgalcilere karsi savasanlarin icinde Türk olmayan unsurlarda vardi,dolayisiyla Ismail Özen onlarida ayni kapsama almis ve düsmana karsi savasmis olduklari icin hepsini TÜRK yapip cikmistir.

Ismail Özen dincilik yapmistir,cünkü Kurtulus savasinda düsmana karsi savasanlarin icersinde müslüman olmayan unsurlarda yer almisti,dolayisiyla müslüman olmadigi kendi inancina sonuna kadar sahip oldugu halde bizimle Kurtulus savasi vermis olmalarida Ismail Özel'in gözünde onlari müslüman yapmis olmaktadir.

Bir sairin dilinde kelimeler farkli seslerle cikar,kelimeler anlam degistirir ama bir sair yaptigi yanlisligi düzeltebilme faziletinide gösterebilmelidir.

Sovyet Rusya'nin boyundurugu altinda yillarca inlemis olan ama müslüman olmayan yüzbinlerce ve hatta milyonlarca Türk'e siz düsmana karsi savasmadiniz siz Türk degilsiniz dercesine bir hakarete Ismail Özel'in hakki olamaz Ismail Özel'i kim savunuyorsa buyursun savunsun ama bana kimse kalkip Müslümanligin Türk'lügün Ismail Özel'in agizindan en dogru tarifini bulmustur anlaminda görüs belirtmesin.

Yenicerilerde müslüman degildiler ama kafir dediklerinize karsi savasiyordular.

Ismail Özel'i savunabiliesiniz ama onun adina kimseye ders vermeye kalkismayin.

Türk irkina mensup olan herkes Türktür,müslüman ve hristiyan olmalari onlarin Türk irkindan gelmis olmalarini degistirmez, etkilemez.

Ismail Özel aynen Yahudiler gibi kendini Allah'in özenle yarattigi bir Irkin mensubu gibi göstermistir ki bu velevki öylede olsa Ismail Özel'in söyleyis tarzi yakisiksizdi.

 

saygilarla

sayin,'politika',

ismail ozel degil, ismet Ozel, olacakti,isim onemli degil.

Bende sahsen ismet ozelin hic bir kitabini okumus degilim.

Hatta bulundugum sehre kitab imzalamaya gelmisti, imzalatacak bir kitabini dahi satin almis degilim.

Sarfettigi sozler.

Kuran butunlugune ve ilk verdigim yanitta belirttigim Hucurat suresi 13. ayete ters bir tutumdur.

Ben kendimde siir yaziyor olmama ragmen, anlasilmama diye bir kaygim olmadi.

Yazilarimdada anlasilir dilde yazmayi, tercih ederim.

Sifreli konusmak, !63. maddeden hatira kaldi yazarlara, oysa o madde 90 li yillarda kalkti.

Ama aliskanliktanmidir nedir, yazarlar yazilarini sifreli yaziyor, sairler siirlerini sifreli ve guzemli sozlerle, yaziyor,

sahi bunlar anlasilmamaya andmi ictiler.

Yazarin halinden sadece yazarlar anlayacaksa, yazarlar birbirlerinin kitablarini alsin ve okusun,

Ben anlasilmayan yazarlarin kitablarini alip okumuyorum.

Yazida ismet Ozelin yazitina elestiri vardi ondan okudum.

Yazacaklarim bundan ibarettir.

saygilar.

Evren.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sayin,'politika',

ismail ozel degil, ismet Ozel, olacakti,isim onemli degil.

Bende sahsen ismet ozelin hic bir kitabini okumus degilim.

Hatta bulundugum sehre kitab imzalamaya gelmisti, imzalatacak bir kitabini dahi satin almis degilim.

Sarfettigi sozler.

Kuran butunlugune ve ilk verdigim yanitta belirttigim Hucurat suresi 13. ayete ters bir tutumdur.

Ben kendimde siir yaziyor olmama ragmen, anlasilmama diye bir kaygim olmadi.

Yazilarimdada anlasilir dilde yazmayi, tercih ederim.

Sifreli konusmak, !63. maddeden hatira kaldi yazarlara, oysa o madde 90 li yillarda kalkti.

Ama aliskanliktanmidir nedir, yazarlar yazilarini sifreli yaziyor, sairler siirlerini sifreli ve guzemli sozlerle, yaziyor,

sahi bunlar anlasilmamaya andmi ictiler.

Yazarin halinden sadece yazarlar anlayacaksa, yazarlar birbirlerinin kitablarini alsin ve okusun,

Ben anlasilmayan yazarlarin kitablarini alip okumuyorum.

Yazida ismet Ozelin yazitina elestiri vardi ondan okudum.

Yazacaklarim bundan ibarettir.

saygilar.

Evren.

Yaptiginiz düzeltme icin tesekkürler,evet isimler degil yazilanlar söylenenler önemli bencede.

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bence İsmet Özel okumamış insanların yorum yapması çok gülünç olmuş

 

kendi adıma İsmet abinin kabul ettigim görüşleride vardır, kabul etmedigim görüşleride

 

lakin sormak istediginiz soru varsa İsmet abi ve görüşleri hakkında gücüm nisbetimde cevap yazmaya çalışırım

 

not;

bütün kitaplarını okumuşumdur ve elimin altındadır...

 

son çıkan derleme kitabı (3 cilt)'Bana Sorarsanız'ı fikirlerini kabaca ögrenme bakımında tavsiiye ederim

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Son birkaç yıldır ''i'tezele anna ismet'' diyenlerin sayısı arttı evet.

Ne mutlu ki Sn. İsmet Özel de ayrılanların lideridir. İsmet ÖZEL'i anlamak için onun kitaplarını eksiksiz, kitaplarını anlamak için de farklı yazarları okuyup belli aşamalardan geçmek gerekir. Temel bir takım kitaplar okunduktan sonra İsmet ÖZEL'in ''waldo sen neden burada değilsin?'' adlı kitabından başlanılarak okuma kampına girmeli, bunun yanı sıra çeşitli konferanslarını takip etmelidir. Ancak tüm bunlardan sonra İsmet ÖZEL'in son birkaç yıldır neyi anlatmaya çabaladığı anlaşılabilir. İsmet ÖZEL'in onlarca yıllık duruşu bir kenara bırakılarak 32. günde yaptığı açıklamayla değerlendirme yapılması doğru değildir. Ki Sn. ÖZEL tüm bunları bilerek, dikkati bir yerlere çekmek için ödün vererek yaptıysa ona saygı duymak gerekir. Çünkü İsmet ÖZEL benim için ne derler'i bir kenara bırakarak, bu ülkede hem müslüman hem sağ hem de sol camialarda kabul görmeyen adam olmaya razı olmuşsa bu onun gayesine bağlılığını gösterir. Keşke ben de onun kadar cesaret sahibi olabilseydim.

Nietzsche der ki: '' En cesurumuzun bile gerçekten bilidiği şeyler için ancak arada bir cesareti vardır.''

 

Saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ismet Özel'in ne oldugunu anlamak icin hicbirseye gerek yoktur,enson söyledikleri ile Ismet Özel ne olup ne olmadigini gayet acik bir sekilde ifade etmistir,yani siyahin nasil oldugunu anlamak icin isiklari kapatmaya gerek yok,siyah zaten siyahtir.Ismet Özel sair olabilir ama bilimsel konulara girebilmesi icin sairlik yeterli olmuyor ve olmadiginida Türklük ve müslümanlik zemininde ispat etmistir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kim ne derse desin,bana göre son derece yerinde ve güzel bir açıklama oldu yazarın söyledikleri..

Nedenine gelince son zamanlarda ikinci plana itilen Türk'lük kavramına işaret etmiştir.Neredeyse Türk olduğumuzu söylemeye korkar olduğumuz şu günlerde haklı bir tepki bir başkaldırıdır..

sayin suheda' Türk olduğumuzu söylemeye korkar olduğumuz şu günlerde haklı bir tepki bir başkaldırıdır.. diyorsunuz ama bu ülkede yillardir sistemli sekilde Türk kelimesini islam sentezi altinda bogma planlarini göremiyorsunuz!

 

örnegin bundan daha iyi örnek olamaz Arap suyuyla yikanmayan Türk toplulugu yani Mezhebi Alevi olan Anadolu Türk alevileri, ve bu alevilere yapilan saldirilar,, size bir cagrisim yaratmiyormu?

cünkü bu insanlar sadece Türk kimliginle yasarlar? ikinci kimlikleri yoktur.. vede bu ülkede azinlik olmayan bu insanlara her türlü muammele hak görülür.. bunlara karsi saldiri yapanlar sözde milliyetci sözde Türk müs gibi görünen arap sentezine oynuyan seriatci milliyetcilerle,, seriatcilardir... saldirilarin tek nedeni bu insanlara karsi sadece Türk kimlikleri olmasi vede ikinci kimlikleri olmamasidir,, burda sunu anlamakda yarar var kimlerin Türk oldugumuzu söylemeye korkar hale getirmeye calistigini.. ve kimlerin Türk oldugunu söylemekden korkmadigini? vede kimlerin Türk kimligini ortadan kaldirmaya calistigini biraz daha net incelemek´de vede görmekte yarar var.

 

 

Efendi Türkler

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sayin suheda' Türk olduğumuzu söylemeye korkar olduğumuz şu günlerde haklı bir tepki bir başkaldırıdır.. diyorsunuz ama bu ülkede yillardir sistemli sekilde Türk kelimesini islam sentezi altinda bogma planlarini göremiyorsunuz!

 

örnegin bundan daha iyi örnek olamaz Arap suyuyla yikanmayan Türk toplulugu yani Mezhebi Alevi olan Anadolu Türk alevileri, ve bu alevilere yapilan saldirilar,, size bir cagrisim yaratmiyormu?

cünkü bu insanlar sadece Türk kimliginle yasarlar? ikinci kimlikleri yoktur.. vede bu ülkede azinlik olmayan bu insanlara her türlü muammele hak görülür.. bunlara karsi saldiri yapanlar sözde milliyetci sözde Türk müs gibi görünen arap sentezine oynuyan seriatci milliyetcilerle,, seriatcilardir... saldirilarin tek nedeni bu insanlara karsi sadece Türk kimlikleri olmasi vede ikinci kimlikleri olmamasidir,, burda sunu anlamakda yarar var kimlerin Türk oldugumuzu söylemeye korkar hale getirmeye calistigini.. ve kimlerin Türk oldugunu söylemekden korkmadigini? vede kimlerin Türk kimligini ortadan kaldirmaya calistigini biraz daha net incelemek´de vede görmekte yarar var.

 

 

Efendi Türkler

 

Ben herşeyin gayet net farkındayım sizin hiç endişeniz olmasın :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ben üzgünüm çünkü ortlama Türküm

ben üzgünüm çünkü notum hep 50 ile 65 arasında

ben üzgünüm çünkü haftanın ortalama 4 günü makarna yiyorum

ben üzgünüm çünkü ülkede ortalama maaş 700 ytl

ben üzgünüm çünkü ortalama 2 ayda bir herşeye zam geliyor

 

 

ortalama Türkler

 

nedir ortalama Türk

 

biraz yağdan biraz baldan

bir kaşık pilavdan bir kaşık yoğurttan

bir yanımda mualla diğer yanımda ayla

 

işini bilen ortalama

sakın beni aşağılama

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İsmet Özel:

"Ben üstünüm çünkü Türküm."

 

Hitler:

"Germen ırkı üstün ırktır."

 

Mussolini:

"İtalyan ırkı soyludur."

 

Allah:

"İsrail oğulları üstündür"

 

Bilimselci:

"Bütün insanlar eşittir, kardeştir."

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.