Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
:)

Kendimi yargıtay başsavcısı gibi hissettim biran hedef gösteriliyorum;

Ben her sözümün arkasındayım,kürtler arasında ezici bir çoğunluk pkk destekçisi bunu daha öncede söyledim hiçmi gazete okumuyorsunuz?hiçmi tv izlemiyorsunuz?Yada Günyedoğuda yaşayan hiç bir yakınınız tanıdığınız yokmu?

Ama hepsi öylemidir dedim,tabiki hayır...şuan görünen manzara bu...

Birşeyi iyi ayırd etmeniz gerekiyor pkk ya dtp ve teröre ve onların destekçilerine karşı olmak kürt karşıtı olmak değildir.Bizim tepkimiz buna..

Bu ülkede ısrarla kürt sorunu olduğunu iddia edenler ve akılları sıra buna ilginç yöntemlerle çözüm arayanlar kimlerdir?

Peki benim hala cevaplanmamış sorularım neden arada kaynadı?

Biri bana çıksın var olduğunu iddia ettiği kürt sorununu anlatsın (dil bahanesi hariç)...Bekliyorum.

Sayin suheda sizin kendinizi nasil hissettiginiz kendi hislerinizden kaynaklaniyor olabilir. Sayin "politika" ve kendi yazmis oldugunuz yorumlari karsilastirirsaniz konuyu daha iyi anlayacaginizi zannediyorum. O arkadas bana kürtlerin cogunlugu pkk yi desteklemiyor, bilakis ezici cogunlugu onlara karsidir deyip beni elestirmisti ve bende sona o görüsün benim degil sizin oldugunu yazmistim. Baska bir niyet yoktu. Su kürt karsitlari önce bir kendi aralariunda uzlasabiselerde ne kadar kürt pkk tarafinda ne kadari bölünme istemiyor ve bir de kürt varmi yokmu, kürt sorunumu var yoksa sorunlu kürtlermi var. Önce bu konu hakkinda kürt karsitlarindan tek bir görüs alsak ona göre bilgi sahibi oluruz. Herkes her kafadan bir seyler söylüyor ve herkeste cevap bekliyor, hemde cévabi beklerken karsiyi yönlendirmeye calisiyor.

Konumuz Türkiye iki yila kadar bölünecek konusu ve bu konuda benim düsüncelerim acik ve diyorumki bu bir korkutma hikayseinden baska ibaret degildir. Kürt sorunumu var yoksa sorunlu kürtlermi var, bu konuda acarsiniz bir baslik hep berabern tartisiriz. konu icerisinde konu acmanin kime faydasi varki??? Dil neden sorun olamiyormus bunuda anlamak isterim dogrusu.

• Cevaplar 101
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Diyarbakir sivil toplum örgütleri Ankara'ya gelmis,siyasi partilerle görüsüp PKK nin isteklerini iletmeye calismislar,Basbakan kapatma davasiyla kafasi dolu oldugu ve sizde nereden ciktiniz hesabi biraz sert cikmis Diyarbakir barosu baskanina;Normalde pek kizmazda anlayisli olmak lazim biraz.Her neyse sivil toplum örgütünü istekleri ayni nildik seyler,Kürtcenin anadil olamsi üniversitelerde Kürt'ce kürsüler acilmasi Kürtce yayin ve daha baska istekler.Disardan bakildiginda ya ne var bu isteklerde denecek kadar zararsiz ama irdelendiginde bunun bir ayricalik, özel bir durum oldugu ortaya cikiyor.Kürtce yayin tamam zaten var,Kürtce konusmak zaten yasak degildi simdi ise hic degil.Etrafa bir kulak verin Türkce'den cok Kürtce türkü duyarsiniz.Calsinlar oynasinlar,ama bu ülkenin birlik ve bütünlügünü bozmaya calismayi artik biraksinlar.Kürtcülük icin degil Türkiye icin caba göstersinler,cünkü Türkiye var oldukca hepimiz var olabiliriz.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Ben bu tür konusmalara yaygaracilik ve topluma korku salmak diye nitelendiriyorum. Kimse burada azinliklarin haklarini istemelerini bölücülük olarak göstermeye calismasin, bunlari yillardan beri com duyduk ve basimiz cok agridi. 30 yildan beri kürt olayini PKK bazina indirerek bu tür yaygaralar yapiliyor ülkemizde. Kürt ile Türk'ü ölümden baska hic bir sey ayiramaz bunu unutmayin, yeterki birbirimizi hor görmeyelim ve digeri üzerinde baski uygulamayalim. Bölünecek korkusu yapacagimiza kürt vatandaslarimiza kültürel haklarini vermemiz gerek ve böylece PKK denilen terör örgütüne malzeme birakmayalim. Siz önce bana bir Kürt gösterin Türkiye'nin bölünmesini isteyen. Bu örnegi verirken lütfen bana PKK gibi örgütlerden ve onlarin sempatizanlarindan bahsetmeyin. Milyonlarca Kürt yasiyor ülkemizde bunlardan bahsedin.

Sana %100 katılıyorum Biz onları haklarını verirsek onları malzemesi olmaz AKP nin bu seneki hedefi törer belesını tamemen bitirmek onlara malzeme bırakmamak her şeyi yapiyo doğru olanı yapiyo gidiş hat iyi fakat yine engel yine engel allah Tayip erdoğanı başımızdan eksik etmesin burda çoğu kişinin AKP ye karşı olduğnu gördüm çok üzüldüm ben AK parti tutkunu değilim doğrunun yanındayım Türkiye'yi bölmek istyenler evet içimizde bunu halk kendi iradesiyle seçti demokratik bırakın herkes görüşlerini söylesin kürtler zaten görüyo ************** ne yapmak istediklerini bırakın Ak partide işini yapsın artık yeter bu halk bunaldı

Gönderi tarihi:
Sana %100 katılıyorum Biz onları haklarını verirsek onları malzemesi olmaz AKP nin bu seneki hedefi törer belesını tamemen bitirmek onlara malzeme bırakmamak her şeyi yapiyo doğru olanı yapiyo gidiş hat iyi fakat yine engel yine engel allah Tayip erdoğanı başımızdan eksik etmesin burda çoğu kişinin AKP ye karşı olduğnu gördüm çok üzüldüm ben AK parti tutkunu değilim doğrunun yanındayım Türkiye'yi bölmek istyenler evet içimizde bunu halk kendi iradesiyle seçti demokratik bırakın herkes görüşlerini söylesin kürtler zaten görüyo ************** ne yapmak istediklerini bırakın Ak partide işini yapsın artık yeter bu halk bunaldı

zannediyorum bu halk Akp den bunaldi Akp tutkunlari bunaldigina göre !!!

Gönderi tarihi:
zannediyorum bu halk Akp den bunaldi Akp tutkunlari bunaldigina göre !!!

Daha çook görecekleri var. Her halk hakettiği biçimde...

Durmak yok! Devaaam!

Geçmişler olsun :)

Saygılar...

Gönderi tarihi:

Siyaset meydani,bir aralar zevkle izledigim bir programdi,gercekten demokratik bir tarzda o günlerin Ali Kirca'si ile Türkiye icin cok önemli bir tartisma platformuydu.Dün geceki Siyaset meydanini izlerken özellikle konusmacilarin degilde(Onlara ayrica deginecegim)Ali Kirca'nin AB yanlilarinin tarafinda tarzi bir yönetim sergilemesi yönetici olarak ona yakismayan bir tavir olmasi bir yana AB yanlilarinin Türkiyeyi asagilayici sözlerine göz yummasi ama onlara karsi söylenenleri tasvip edercesine davranmasini yadirgadim ve Ali Kirca'ya yakistiramadim.Sonucta Ali Kirca medya alaninda agirligi olan bir isimdir diye düsünüyorum,bu nedenle yakistiramadim ve zaten salonu dolduran yüzlerce üniversite ögrencisinin büyük bir kesimide yakistiramadi.

Konusmaci PRO AB ciler;Prof.Eser karakas,Almanya SPD ve AP milletvekili Vural Öger,ve Tüsiad Brüksel temsilcisi

Konusmaci contra AB ciler Sinan Aygün,Gazeteci Yigit Bulut,ve Prof.Erol Manisali

Tartismalarda tabiki evetci ve hayircilar olacaktir,ama hayircilari asagilamak ve helede Avrupadan bir partinin milletvekili olarak hem AB misyonerligi icin Türkiyeye gelip hemde Türkiyeye hakaret etmek aslinda Ali Kirca'nin aninda müdahale ederek özür diletmesi gereken bir yanlistir.

Vural Öger,kendisine dolayisiyla hakli argümanlarla AB ye karsi olanlara hem ********** yakistirmasini hemde Türkiye icin *Zavalli Türkiye*deme hakkina sahip degildir.ona bu hakki veren Kirca'yi buradan kiniyorum.

AB karsitlarinin her hakli argümanina AB yandasi olanlar onu karistirma,onunla ne ilgisi var,o baska bir konu diyerek karsi cikarken AB nin Ermenilerle ilgili almis olduklari kararlarida inkar etme piskinligini gösterdiler.

Özellikle Sayin Prof.Erol Manisali'nin bilim adamina yakisir tarzda konusma ve aciklamalarina karsi Prof.Eser Karakas'in Bayrakla onur olmaz,demesi salonda gürültülere sebep olmustur.Vural Öger'in *Bu vatan sehit kanlariyla sulanmistir*deme günlerinin gectigini bunlarin artik bir degerinin kalmadigini söylemesi,ögrenciler tarafindan protesto edilmistir.

Atatürk'ün söyledigi *Ecnebilerin bize hicbir faydasi olmamistir*sözünu, Ali Kirca'nin anlasilmaz bir sekilde *Bazi sözler söylendigi devirlerle ilgilidir bu sözleri hayat boyu devam ettiremezsiniz demesi dolayisiyla Erdogan'in Atatürk yasadi gitti sözünün bir benzeri olmasi Ali Kirca icin cok büyük bir ayip vede talihsizliktir bence.Ali Kirca yaptigi yanlisliklarin cevabini ögrencilerden almistir ve sanirim ki bu ona bir ders olabilecek mahiyettedir.AB yandaslarina karsi AB ye karsi olan misafirleri elestirir tarzda yaklasimi ile Ali Kirca anlasilmaz bir tavir sergilemistir.Ve sonucta tartisma bitmeden AB karsitlari salonu terketmek icin ayaga kalkmis fakat orada bulunanlar tarafindan sakinlestirilip tekrar tartismaya katilmislar ne varki Sayin Manisali tartismadan cekilmis ve bencede en iyisini yapmistir.Bu bile Ali Kirca'nin tartisma yönetebilme yetenegini tartismaya acabilecek bir durumdur.

Ileri sürülen ve Türkiye'nin bölünme riskini tasiyan argümanlara karsi AB yandaslarinin onu karistirma,onun yeri burasi degil,

ve buna benzer gecistirmeler göstermektedirki gercekler Türk halkindan saklanmaktadir,saklayanlar ise kendilerini bizde bu ülkenin insaniyiz diye tanitanlardir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

türkiyenin bölünmesi imkansızdır kaygı duyanların içleri rahat olsun

abd'nin ortadoğudaki israille birlikte en büyük müttewfiki türkiye

üstelik iran savaşı kapıdayken abd asla bölünmüş ve güçsüzleşmiş bir türkiye istemiyor

abd çok güçlü bir müttefik istiyor

gerekirse irana savaş açacak kadar güçlü bir türkiye istiyor

natolara asker yığacak kadar güçlü türkiye istiyor

bölünmüş ve güçsüzleşmiş bir türkiye asla istemiyor

Gönderi tarihi:
hem türk milliyetçileri hem kürt milliyetçileri için aynı fikirdeyim

Gerçek milliyetçiler devrimcilerdir, öğrencilerdir!!!! bu vatanin bu topraklari sahip cikan vede bölücülere yobazlara emperyalizmme karsi cikan halkimizdir ... birkac tane kendini ne zannedenlerin milliyetciligi olmaz ve herseyden önce bu vatanin milliyetciligi tek bayrakla olur *********** ... NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE

Efendi Türkler

Gönderi tarihi:
Gerçek milliyetçiler devrimcilerdir, öğrencilerdir!!!! bu vatanin bu topraklari sahip cikan vede bölücülere yobazlara emperyalizmme karsi cikan halkimizdir ... birkac tane kendini ne zannedenlerin milliyetciligi olmaz ve herseyden önce bu vatanin milliyetciligi tek bayrakla olur seytan bayraginlada olmaz ... NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE

Efendi Türkler

Ben devrimci olarak milliyetciligi siddetle red ediyorum cünki, milliyetcilik icerisinde her türlü gericiligi, irkciligi ve fasizan düsüncelri iceren bir kavramdir. Devrimciler yurtseverdir ve irk dindil ayrim etmezler. NE MUTLU INSANIM DIYENE!!!! Hic bir irk baskasindan üstün degildir.

Gönderi tarihi:
Gerçek milliyetçiler devrimcilerdir, öğrencilerdir!!!! bu vatanin bu topraklari sahip cikan vede bölücülere yobazlara emperyalizmme karsi cikan halkimizdir ... birkac tane kendini ne zannedenlerin milliyetciligi olmaz ve herseyden önce bu vatanin milliyetciligi tek bayrakla olur seytan bayraginlada olmaz ... NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE

Efendi Türkler

Ben devrimci olarak milliyetciligi siddetle red ediyorum cünki, milliyetcilik icerisinde her türlü gericiligi, irkciligi ve fasizan düsüncelri iceren bir kavramdir. Devrimciler yurtseverdir ve irk dindil ayrim etmezler. NE MUTLU INSANIM DIYENE!!!! Hic bir irk baskasindan üstün degildir.

Milliyetçi olunmadan devrimci olunmaz

Efendi Türkler

Gönderi tarihi:
2 yıl içinde türkiye bölünür

Fenerbahçe şampiyonlar liginin şampiyonu olur

uzaylılar seçme ve seçilebilme hakkını kazanır.

degerli kardesim godzii ne diyelim,, milli duygular öylesine bozulmus ki emperyalist ümmetci büyüsü ile !!! bu cografyada Türkiyeli olarak yasamak istemiyen o kadar Türkiyeli yaratilmiski!!!

vallahi bugün fettos diye bir ülke kurulsa oranin vatandasligina gececek bir sürü aday varken!

bugün barzani adli ülke kurulsa ayni! sanki orasi barzani kürdi ümmet olmayacak!! iste bunlari fetos lara anlatmasi zor onlar bir Irak bir Filistin olma pesindeler...

keske genede her acilara ragmen bu topraklar icinde yasamaya devam edebilsek bir Irak bir Filistinli gibi kendi topraklarinda,, hayir onuda yapmayacaklar godziii emperyalist gücler, bizi bu topraklardan tek kelimeyle kovalayacaklar.... bu hayal degil gercegin ta kendisi????

Efendi Türkler

Gönderi tarihi:
degerli kardesim godzii ne diyelim,, milli duygular öylesine bozulmus ki emperyalist ümmetci büyüsü ile !!! bu cografyada Türkiyeli olarak yasamak istemiyen o kadar Türkiyeli yaratilmiski!!!

vallahi bugün fettos diye bir ülke kurulsa oranin vatandasligina gececek bir sürü aday varken!

bugün barzani adli ülke kurulsa ayni! sanki orasi barzani kürdi ümmet olmayacak!! iste bunlari fetos lara anlatmasi zor onlar bir Irak bir Filistin olma pesindeler...

keske genede her acilara ragmen bu topraklar icinde yasamaya devam edebilsek bir Irak bir Filistinli gibi kendi topraklarinda,, hayir onuda yapmayacaklar godziii emperyalistler gücler, bizi bu topraklardan tek kelimeyle kovalayacaklar... bu hayal degil gercegin ta kendisi????

Efendi Türkler

doğru diyorsun

geçiştirmeye çalışmıştım ben sadece :)

Gönderi tarihi:
Milliyetçi olunmadan devrimci olunmaz

cumhuriyetçilik olmadan devrimci olunmaz

laiklik olmadan devrimci olunmaz

halkçılık olmadan devrimci olunmaz

devletçilik olmadan devrimci olunmaz

devrimcilik olmadan devrimci olunmaz

milliyetçilik olmadan devrimci olunmaz

yani benim savunduğum durum şu

devrim yapmak için herhangi bir kalıba gerek yok , modern ve çağdaş ya da dünyada genel bir kabul görmüş yenlikleri uygulamak, tek başına bir ilke gerektirmez, herşey bütünlükten ortaya çıkar.

saygılar

Gönderi tarihi:
Hic alasi yok, devrimci yurtsever , aydin, cagdas ve anti irkci olur. Oysa milliyetcilik irkciligi cagristirir. Dünyanin her yerinde böyledir.

bak akadasim degisik sekilde basit sekilde anlatayim???? şöyle deseydin daha iyi olurdu,, dünyanin en güzel topraklarina sahip olupta bizden daha zayif milliyetci halk varmi deseydin daha dogru olurdu... birkere milliyetcilik le irkcilik ayri kavramdir milliyetcilik irkciligi cagristirmaz eger herkes düsünmek istedigi gibi düsünürse ask da nefreti cagristirir??? ,, milliyetcilik, her ülkenin kendi milletine karşı beslenen derin sevginin ifadesidir.. herseyden önce kendinle barisik olmayan insan, kendini sevmeyen insan baskalarini sevebilirmi!!! dünya halklarini kucaklaya bilirmi..

bugün milliyetciligin en baskin oldugu ülkelerde bugün dünya halklari bir arada yasiyor!! burda da nationalismus devlet anlayisindan cok halklari bire bir milliyetci oldugu halde?

bizde ise ne yazikki icerde ve disardan destekli bizim milliyetcilik ruhumuzu köreltilmeye yok etmeye calisilmaktadir nedenine gelince degerlerimizi deger yargilarimizi yok etmek icindir bizleri parcalamak icindir bu ilkemiz köreltilmeye calisilmaktadir.. yani tankini tüfegini kendin yapma? baskalarini ezersin milliyetci olursun??? kendi arabani kendin üretme ? kar yaparsin bu topraklari daha cok sahip cikarsin cok milliyetci olursun yok olmadi dünyayi hükmedersin hitler gibi.. unutmaki milliyetcilik faşistlikten tamamen farklı bir kavramdır.milliyetcilik sevgiyle ilgilidir.yani milletinizi bu topraklarin degerlerini digerlerinden daha cok sevme durumudur... komsunuda seversin ama icinde yasadigin Aile ortami ap ayridir ayni Ailenin icinde farkli, bireyler farkli,düsünceler farkli karekterler olsada..???

Efendi Türkler

Gönderi tarihi:

Sayın efendi türkler siz çıkıp ne mutlu türküm diyene derseniz banada ne mutlu kürdüm diyene deme hakkı doğar oysa ne mutlu türkiyeliyim deseniz bende gururla ne mutluki türkiyeliyim derdim.(HOŞ BEN ZATEN HER TÜRLÜ MİLLİYETÇİLİĞE IRKÇILIĞA KARŞIYIMDA AMA TÜRKİYELİ DEDİNİZMİ IRK DEĞİL HEPİMİZİ KAPSAR)

Gönderi tarihi:
Sayın efendi türkler siz çıkıp ne mutlu türküm diyene derseniz banada ne mutlu kürdüm diyene deme hakkı doğar oysa ne mutlu türkiyeliyim deseniz bende gururla ne mutluki türkiyeliyim derdim.(HOŞ BEN ZATEN HER TÜRLÜ MİLLİYETÇİLİĞE IRKÇILIĞA KARŞIYIMDA AMA TÜRKİYELİ DEDİNİZMİ IRK DEĞİL HEPİMİZİ KAPSAR)

sen en iyisi ne mutlu dünyaliyim de belki yardimi olur?

:shuriken:

Gönderi tarihi:
bak akadasim degisik sekilde basit sekilde anlatayim???? şöyle deseydin daha iyi olurdu,, dünyanin en güzel topraklarina sahip olupta bizden daha zayif milliyetci halk varmi deseydin daha dogru olurdu... birkere milliyetcilik le irkcilik ayri kavramdir milliyetcilik irkciligi cagristirmaz eger herkes düsünmek istedigi gibi düsünürse ask da nefreti cagristirir??? ,, milliyetcilik, her ülkenin kendi milletine karşı beslenen derin sevginin ifadesidir.. herseyden önce kendinle barisik olmayan insan, kendini sevmeyen insan baskalarini sevebilirmi!!! dünya halklarini kucaklaya bilirmi..

bugün milliyetciligin en baskin oldugu ülkelerde bugün dünya halklari bir arada yasiyor!! burda da nationalismus devlet anlayisindan cok halklari bire bir milliyetci oldugu halde?

bizde ise ne yazikki icerde ve disardan destekli bizim milliyetcilik ruhumuzu köreltilmeye yok etmeye calisilmaktadir nedenine gelince degerlerimizi deger yargilarimizi yok etmek icindir bizleri parcalamak icindir bu ilkemiz köreltilmeye calisilmaktadir.. yani tankini tüfegini kendin yapma? baskalarini ezersin milliyetci olursun??? kendi arabani kendin üretme ? kar yaparsin bu topraklari daha cok sahip cikarsin cok milliyetci olursun yok olmadi dünyayi hükmedersin hitler gibi.. unutmaki milliyetcilik faşistlikten tamamen farklı bir kavramdır.milliyetcilik sevgiyle ilgilidir.yani milletinizi bu topraklarin degerlerini digerlerinden daha cok sevme durumudur... komsunuda seversin ama icinde yasadigin Aile ortami ap ayridir ayni Ailenin icinde farkli, bireyler farkli,düsünceler farkli karekterler olsada..???

Efendi Türkler

Sayin Efendi Türkler, malesef cevabiniza katilamayacagim, cünki milliyetcilik negatif yüklü bir deyim ve bizler bunu kendi ülkemizde milliyetciyim diyenlerden yasadik. Diger ülkelerde daha kötüsü yasandi. Ben milliyetcilik yerine yurtseverlik kavramini dogru buluyorum ve "ne mutlu Türküm diyene" sloganini da negativ buluyorum, onun yerine en dogrusu ne Mutlu devrimciyim diyene ve kardeslikten yana olana derim.

Saygilar

Gönderi tarihi:
Sayin Efendi Türkler, malesef cevabiniza katilamayacagim, cünki milliyetcilik negatif yüklü bir deyim ve bizler bunu kendi ülkemizde milliyetciyim diyenlerden yasadik. Diger ülkelerde daha kötüsü yasandi. Ben milliyetcilik yerine yurtseverlik kavramini dogru buluyorum ve "ne mutlu Türküm diyene" sloganini da negativ buluyorum, onun yerine en dogrusu ne Mutlu devrimciyim diyene ve kardeslikten yana olana derim.

Saygilar

arkadasim dünyamiz daha evrim gecirmedi daha savaslar var paylasim savaslari var acayip sekilde nitel sicrama yapmissin,, hemencecikde dünya halklariyla yurtsever kardes olmussun.. aklima doguda daga cikanlar geldi sanki önlerindeki feodal kalintilari temizledilerde emperyalizmin kucagina atmislar kendilerini???

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.