Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

iki yil icersinde Türkiye bölünür!


politika

Önerilen İletiler

Devlet cökmek üzere,

Yargi siyasallasti,

Nevruz gösterileri PKK ile catismalar bunlari ciddiye almaliyiz!!

iki yil icersinde Türkiye bölünebilir!!!

 

Bu sözler Bahcesehir Üniversitesi rektörü Aribogan'a ait.

 

Kuzey Irak'tan büyük bir dalga gelebilir,PKK terör örgütüdür ama Barzani Kürt devleti imajiyla hareket ediyor,ileriki günlerde Kürtcü olusumlar artabilir kaos daha yayilabilir,bu kaos sonunda yabanci güclerin müdahalesi olabilir,buna karsi hicbirsey yapamazsiniz,gider oraya bir hat cekerler ve buradan asagi gecemezsiniz derler diyen Prof.Dr.Aribogan,Yarginin siyasallastigini,herkesin yargiyi kendine göre yorumladigini ve yargiya sayginin kalmadigini bununda cok vahim sonuclari olabilecegini,partisi kapatilmak istenilenin hemen yargiya yüklenmesi,cete iddialari ile insanlarin tutuklanmalari,ama asil ülkenin sorunlarinin oldugu gibi durmasi,ekonomik krizin kapida olmasi ve Türkiyenin gücünün bu krizi karsilamaya yermeyecegini cünkü alt yapinin yeterli olmadigini sözlerine ilave eden Prof.Dr.Aribogan Leyla ZANA'nin 2010 yilinda Abdullah Öcalan aramizdadir demesine cok önem verilmesini bunun basit bir durum olmadigini ve iki yil icersinde ülkenin bölünebilecegini ve adim adim bir Kürt devletine gidildigini vurguladi.

 

Bu uyari aslinda cpl önemli bir uyaridir,Prof.Dr.ARIBOGAN bu konusmayi bugün Ugur Dündar'a canli yayinda yapti.

Ve Türkiyenin durumunun hic iyi olmadigini vurguladi.

 

Bu bir uyaridir evet ama bu durum birdenbire cikmadi ortaya, 5 yillik bir sürecte bu duruma getirildi,yani bu sürecin sorumlusu AKP dolayisiyla Türkiyenin egemenligine üniter yapisina karsi olan Recep Tayyip Erdogan ve Abdullah Gül ikilisidir.Beyinlerinin icindeki irtica hayalleri,Atatürke duyduklari kin ve nefret,Laiklige karsi aldiklari cephe vede PKK terör örgütünü mesru bir zemine cekecek mahiyette söylemler,PKK lilarin meclise girmeleri daha dogrusu bunun yolunun acilmasi,bunlarin hepsi adim adim bir Kürt devletine gidildiginin belgeleridir.Düsünebiliyormusunuz,Türkiye Cumhuriyeti devletinin meclisinde bit bölücü örgütün adamlari oturuyor,her firsatta Türkiyenin bölünmesinden bahsediyorlar,Nevruz kutlamalarinda veya Ordu karsiti gösterilerde bu adamlar PKK lilarin basinda onlari kiskirtmaktalar,ve ondan sonrada gelip yine mecliste yerlerini alarak bildiklerini okuyorlar.Dünyanin hicbir ülkesinde bölücüler bu kadar acik ve cesur meclisinde oturduklari ülkenin bölünemsi icin calisamazlar,tekme tokat kapi disari atilirlar,ama maalesef Erdogan'in demokrasisi ile yönetilen Türkiyede bunlar mümkündür.Ozaman simdiden hepimize bölünmekhayirli olsun özelliklede AKP li yani Laiklik karsiti olanlara hayirli olsun diyorum.en sonunda Türkiyeyi buralara kadar getirdiler.Türbandi,özgürlüktü,Islamdi,Muhammeddi diye diye Türkiyenin gündemini degistirerek 84 yil sonra bu ülkeyi bölünme noktasina tasidilar.

 

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 101
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Ben bu tür konusmalara yaygaracilik ve topluma korku salmak diye nitelendiriyorum. Kimse burada azinliklarin haklarini istemelerini bölücülük olarak göstermeye calismasin, bunlari yillardan beri com duyduk ve basimiz cok agridi. 30 yildan beri kürt olayini PKK bazina indirerek bu tür yaygaralar yapiliyor ülkemizde. Kürt ile Türk'ü ölümden baska hic bir sey ayiramaz bunu unutmayin, yeterki birbirimizi hor görmeyelim ve digeri üzerinde baski uygulamayalim. Bölünecek korkusu yapacagimiza kürt vatandaslarimiza kültürel haklarini vermemiz gerek ve böylece PKK denilen terör örgütüne malzeme birakmayalim. Siz önce bana bir Kürt gösterin Türkiye'nin bölünmesini isteyen. Bu örnegi verirken lütfen bana PKK gibi örgütlerden ve onlarin sempatizanlarindan bahsetmeyin. Milyonlarca Kürt yasiyor ülkemizde bunlardan bahsedin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bunun adı gerçektende sadece yaygaracılık bu ülke bölünmez (kürtlerden yana) çünkü kürtler ayrı devlet talebinin yanlış yol olduğunu anladılar bu tür açıklamalar halkın içine korku salmak ve halka daha fazla sözüm ona milliyetçilik sokmak maksatlıdır tek ülke çatısında eşit haklarla ölesiye kardeşçe yaşamaya hazırız.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

AB dayatması özgürlük ve demokrasi kisvesi adı altında bu ülkeyi büyük kaosa ve bölünme tehdidi altında bırakmıştır. Nevruz olaylarından sonra doğudaki durum sonn derece vahimdir. sözde baharın kutladıklarını söyleyenler ayaklanmanın göstergesidir. Zana ve ekibinin serbest bırakılmasıyla birlikte bu süreç son halini alarak günümüze gelmiştir. dtp milletvekillerinin konuşmalrı ortadır. pkk ya törörist demeyiz ferderasyon istekleri ülkemizin nerelere geldiğin ispatıdır. diğer yandan terörsit başının serbestliğini sağlayaccak 221. madde (daha sonra kapsamadığı açıklamalrı yapıldıysada bu inandırıcı olmamıştır)

Türklüğe hakareti yasallaştıran 301. madde..... vakıflar yasası.... özelleştirme adı altında milli servetlerimizi birbir satılması... bunları görmemek büyük bir gaflettir...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Daha AKP seçimi kazanır kazanmaz dini ve etnik bölücülüğün önünü açacak, temel ilkeleri aşındırılmış kuşa çevrilmiş bir anayasanın hazırlıklarına başladı. İçlerindeki niyeti seçime kadar zor bastırıyorlarmış, patladı çıktı.

 

Tek amaç Atatürk'ü artık bitirmek, tarihten ve hafızalardan silmek, ilkelerini yok etmek. Tüm dert, tasa, amaç bu. Atatürk kadar taş düşer kafalarına umarım.

 

Biz burdayız. ATATÜRK BURADA! EMANET ETTİĞİ TÜRK GENÇLİĞİNDE YAŞIYOR!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bunlari söyleyen bir bilim insanidir,ve yeni birsey söylemiyor,yillardir Türkiye üzerinde oynanan oyunlar üc asagi bes yukari herkezce bilinmektedir,Prof.Aribogan bunlari tüm olarak formüle ederek söylemis,bunun yaygaracilikla ne ilgisi var.Yani DTP milletvekilinin gecenlerde 3 ay sonra cok önemli seyler olacak,Türkiye bölüneblir demesidemi bir yaygaraciliktir.Yoksa DTP lilerdemi yaygaraciliga basladilar.Hayir,ben Prof.Aribogan'i cok ciddiye almaktayim.Günlerdir Tibetvari gösteriler sürdürülmektedir Güneydoguda. bunu kimse Nevruz yasakta ondan diye niteleyemez.Birileride bilmeden veya kasten Kürtleri azinlik olarak nitelemektedir ki bunlar aslinda PKK dan gaha tehlikeli olanlardir.Resmen sivil ayaklanma tesebbüsleri yapilmaktadir,buradaki amac,emniyet güclerini tahrik etmek ve onlari daha cok siddet kullanmaya yöneltmek icabinda askeri isin icine cekerek yaygara koparip bakin Kürtlere ne yapiyorlar dedirtebilmektir.Bunu anlamamk icin cocuk olmayada gerek yok,cocuklarda anliyor bunun bir ayaklanma tesebbüsü oldugunu.Hala Kürtler tarafindan olmaz deniyor.Kürtler zaten bu isin icindeyok onlar sadece PKK lilarca yani BÖLÜCÜLERCE KULLANILMAKTADIR.DTP bölücü bir partidir.

Kuzey Irak ta neler oldugunu ve olanlarin nasil hazirlandigini Saddam'in kimyasal kullanmasi icin olaylarin nasil kizistirildigi bilinmektedir.Irakta bölünmeyi gwerceklestirenlerin hedfinde Türkiye ve Iran vardir.Amac ne kültürel haktir nede demoratik haktir amac olmayan bir Kürdistanin kurulmasidir.AKP bu Kürdistana karsi degildir cünkü bünyesinde bir sürü PKK li milletvekili barindirmaktadir.

Devlet cökmek üzeredir,bu bir yaygara degil gercegin ta kendisidir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

iki yil icersinde Türkiye bölünebilir!!!

 

evet !

 

halk isyana sürüklenir

 

Yunanisten ege bölgesini alır

 

AB istanbulu alır

 

ABD güneydoğuyu alır

 

Kürtler anadoluda devlet kurarlar

 

Cuma günü namaz kılmayan hapse atılır

 

Açık bayanlar kılıçtan geçirilir

 

Bütün sahiller bikinili mayolu bayanlara kapatılır

 

Üniversitelere başı açık olarak girilemez

 

Recep Tayyip Erdoğan ülkesini sattığından dolayı nobel ödülü alır

 

Abdullah Gül, memleketi peşkeş çektim diye her gün kutlama partileri düzenler

 

Ülkenin bölündüğü yetmiyormuş gibi, bir de halk birbirini keser böler parçalara ayırır

 

%100 dışa bağımlı hale geliriz

 

Amerika bütün askeri üslerini bizde kurar ve tüm dünyaya Türkiye'den hükmeder (tabi Türkiye kalırsa)

 

Apo serbest bırakılır ve tüm ülkenin kürtlere ait olduğunu savunarak dünyaya savaş açar, Amerikada onu destekler !

 

Atatürk lehine slogan atanlar, terörist muamelesi görür

 

Türk silahlı kuvvetleri lav edilir, yerini Amerikan kuvvetleri alır

 

çok değil 2 yıl sonra, belkide 3-5 yıl içinde tüm bunlar kesinleşir

 

Karanlık çok yakındır, AKP yi komple idam etmezsek bütün bunların gerçekleşmesi çok yakındır !

 

 

 

saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bişi olmaz, hiiiç bişi olmaz...

Bişicik olmaaazzzz... Keyfinize bakıııınnn... :)

 

Neden bişicik olmaz?

 

Biz burdayız. ATATÜRK BURADA! EMANET ETTİĞİ TÜRK GENÇLİĞİNDE YAŞIYOR!

 

Evet demirefe, abartılı olsa da, ülkemde dinci ve bölücü bazı kesimlerin amaçları açık açık haykırılırken (hem de TBMM üyelerince!) Türkiye bölünme tehlikesi ile düşük olasılıkta olsa da karşı karşıya. Birilerinin bunu göremiyor olması, bu tür yorumların felaket tellalı olduğunu göstermez. Neyse ki tehlikenin farkında olan insanlarımız da var...

 

Saygılarımla...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türkiye bölünme tehlikesi ile düşük olasılıkta olsa da karşı karşıya

 

Bundan AKP ninde, TSK nında haberi var !

 

Gereken neyse yapılır

 

Birilerinin bunu göremiyor olması, bu tür yorumların felaket tellalı olduğunu göstermez

 

Felaket tellallığını görmemek mümkün değil, bu tellallığın amacının, iktidarı çekememezlik, toplumun bir kesimini sindirememek, ya da diğer partilerin iktidara gelebilme aşkından dolayı ortaya çıkan yapay bir kriz yaratılmasıda olabilir !

 

muhaliflere göre, hiç alakası olmayan olayların bile sorumlusu AKP olmuş durumda, her yaptıkları olay oluyor !

 

bundan önceki hükümetlerin verdikleri aşırı zararları düşününce, hiç şimdiki kadar olumsuz çığırtkanlık olduğunu hatırlamıyorum, faturayı halk kendi kendine kesti, sağolsunlar !

 

bu kriz yapay kriz (kişisel görüşümdür tabi)

 

 

saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Klavyemde tuş kalmadı... Ne yapabilirim ki?

 

Düşüncelerimi illede birbirimize empoze etme mecburiyetimiz yok

 

Siz görüşlerinizi yazdınız

 

Bende görüşlerimi yazdım

 

Yazmaya devam edeceğim

 

Değerlendirmek isteyenlere bir yardımımız oluyorsa ne mutlu bize

 

 

saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türkiyenin icinde bulundugu vahim durumu inkar ederek,efendim önceki hükümetlerin zararlarini görmüyoruz diye ortaya atlamak bence AKP nin yaptiklarinin inkari ve durumun hicte vahim olmadigini savunmakla es anlamlidir.Yani hersey yapay olarak gelistiriliyor,gelistirenler,bilim adamida olsa,arastirmacida olsa,uzmanda olsa bunlarin hepsi AKP ye karsidir bu nedenle suni tehlikeler yaratiliyor.Helede en büyük tehlikeciler Atatürkcü kesim.Bunlari yazabilmek icin ya dünyadan bihaber olmak sadece yazmis olmak icin yazmak,veyahutta bilenmis bir AKP li olmak demektir,aksi mümkün degildir.Eski hükümetlerin üzerinden 5 yil gecti ve 6.yila girildi.5 yil bir iktidar icin cok önemli bir sürectir.5 yil icersinde bir iktidar akmi karami oldugunu ispat eder ki AKP de bunu ispat etmistir.5 yildir AB ve ABD dogrultusunda onlarin kucaginda iktidar olarak Türkiyeyi bölünme noktasina tasimis ve ülkede bir kaos ortami yaratmisrie.Ben AKP li degilim demekle kirmizi siyaha dönüsmez.Kim hangi partiye bagli kimseyi ilgilendirmez ama bunu yalanla örtbas etmeninde bir alemi yok.Türkiyenin bölünmesinden bahsedenlere AKP de felaket tellaligi diyorsa bu forumda ayni sözü söyleyenlerin AKP den ayricaliklari nedir,yoksa AKP ve onun gibi düsünenlermi cok akilli,birisi bana bunu aciklarsa memnun olurum.Demokrasiyi savunacagim diye ülkenin batirilisini savunmak biraz ciddiyetsizlik oluyor.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ŞU ANDA HATIRLAYAMIYORUM AMA ZANNEDİYORUM ANKET ŞİRKETLERİNDEN BİRİ İDİ ...YAKIN ZAMANDA YAPILAN BİR ANKET SORUSUNUN CEVABI SORU ŞU "iLERLEYEN ZAMANIN Türkiye'si gözünüzde nasıl canlanıyor?" ANKET SORUSUNA 20 saatte 8.838 kişi oy kullandı. Sonuçlar aşağıda belirtilmiştir.

 

piechart.gif

Bence Bugun "Dışarıdan doktor getirelim" diyen zihniyet; yarın "Polis, asker, v.b. kamu görevlerini getirelim" diyecektir büyük bir ihtimalle. Sonrada "Biz bu ülkeyi yönetemiyoruz dışarıdan yönetici, siyasetçi getirelim veya hatta getirmeye de gerek yok güçlü devletlerin herhangi birisine (a.b. veya a.b.d. olabilir) direkt bağlanalım." diyecektir :D . Bu şekilde devam ederse, bu şekilde devam edeceğe benziyor(yapılan uygulamalar gayet açık ve net tarımsal desteklemeler, yabancılara toprak satışı konusundaki uygulamalar, petrol ve madenlerin işletilme haklarının kullanılması, özelleştirme politikları v.b.) sürekli olarak yerli üretimi durdurmaya yönelik ve bu ülkeyi yabancılar için açık pazar durumuna getirmektedir :wub: . yakın zamanda şu anki durumumuzdan dışarıya daha fazla bağımlı olcağımızı ve daha kötü bir durumda olcağımızı tahmin ediyorum,veya Aklımdan şöyle bir geçti 5-10 yıl sonrası için bölünmüş bir ülke olarak , (Çok yakınım olan bir memur Doğu illerinden birinde ve buradaki çoğunluğun düşünce yapısını bana anlatınca inanın ki aklıma bunlardan başka birşey gelmemişti(yanlış anşaılmak istemem amacım üzüm yemek bağcı dövmek değil hiç bir zümre etnik grup veya bölgeyi kötülemiyorum :) )Devletine bu kadar düşman bir millet daha yoktur sanırım(istisnaları hariç)diye yazanlar veya diyenler çıkabilir.

 

Ama forumda yazılanlar bana biraz cesaret verdi.Bu devleti bölmeye bazılarının gücü yetmeyecektir.Buna ben dahil bu forumda kimsenin izin vereceğini tahmin etmiyorum.Tabi Eğer ki başka bir devlet kurma peşinde olanla varsa BARZANİ amcalarının yanına gitsinler...Elbetteki türkiye giderek güçlenecek ve 20 yil sonra avrupa ve ortadoğunun lideri olarak dünyanin süper devletleri arasina girecektir.Bu da tabiki güzel bir yönetimle olur;

Çünkü:

1)Yakın zamanda ab diye birşey kalmayacaktir. şu anda ab çökmek üzeredir.

2)ABD nin durumu ortada gerileme devrine girdi batişa geçecektir.Teröristeylemler karşisinda dayanamayip iflas etmiş bir devlet konumuna düşerek şimdiki hakimiyetinden eser kalmayacaktir.

3)Zihniyet önemli bölünmüş diyenler bölünmesini isteyen zihniyettir B)

4)Bazı şeyleri görmemiz lazım ..mesela Eger gerçekten guclu bi devlet olmak istiyorsak artık bişeyleri görmemiz gerekir. Bu ülkenin güneydoğusuna her gün bişeyler oluyor. Ve ne yazık ki olan gene benim vatanımın askerlerine oluyor. Bence tek cozum ulkenin güneydoğusunu ıslah etmek Orada bolücü en kücük böcek bile kalmamalı(bunu yakarak değil eğiterek yapabiliriz!). Bu ülkenin her yeri orümcek ağı gibi sarılmış(Barut izi ve leke bırakan bir temizlik değil,Sabun gibi sağlıklı mis gibi kokan temizlik maddeleri kullanmalıyız.

5)Ama bazı gerçekler var ki Hemde cok ciddi ;bu yukarıda saydığım şeyleri elele verip yapmazsak birkaç zaman sonrasında elimizde sadece Ankarada yolsuzluk yapmaya calışan bi kaç adam kalır. :(

6)Bu anketin güvenilirliğinden şüphem yok da değil..Şöyleki;Ülkenin ne halde olduğunu haberler,tartışma programları, Bzı Bürokratların demeçleri ile iki yüzlükleriyle zaten gösteriyor.eeeh! biz de kör değilsek, görmek istersek görüyoruz zaten değilmi Yani Bakmak değil görmek önemli Mesela içimizden bazıları şu kırmızı dilimi işaretleyen arkadaşlarımı "bunlar da herşeyi iyi görüyor"diye yorum yapabilirler bir nebze söylenenlere katılıyor ankete de inanasım %50 dolayında bunu da bilmenizi isterim.

BU KONUDA GENEL ANLAMDA İYİMSERİM YANİ BİZİ BÖLEMEZLER .NEDEN Mİ TEZLERİMDEN BİR KAÇI .. :)

*Türkiye çok büyük bi ülke 75 milyon insan , genç nufus ve stratejik topraklar !!!!

* Herşeye genel anlamda iyimser bakan bir toplumumuz var (Tipik Akdeniz insanı çabuk kızan ama çabuk birlik olup olumlu tepki veren mesela Hakkari de biliyorsunuz olay oldu ve halk galeyana geldi.Ben Farklı bir olayda bu ulusun geçmişte birlik oldugu gibi aynen gelecekte de birlik olacagını Tahmin ediyorum ya siz? biz büyük bir ulusuz ve cografyasında da bence güçlü bir devlet olacagız.

*bence AB kendi içerisinde ciddi problemleri olan bir yapı ve olası kriz gündemlerinde ulusal çıkarlarını anında ön plana çıkaran ülkeler varken 20 yıl sonra bence masada denge değişmiş olacaktır. Türkiye başka aktörlerle işbirliği halinde ve daha bağımsız olabilir.

*Genel anlamda

 

Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulduğu günden bugüne sürekli bulunduğu coğrafyada güçlenerek gelmiştir.

 

1936 boğazlar Türk devletinin egemenliğine geçti.(MÖNRÖ SÖZLEŞMESİ)

 

1939 Hatay anavatana katıldı.

 

1974 Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilk defa kendi toprakları Dışında Kıbrıs'ta barış harekatı yaptı K.K.T.C. kuruldu.

 

Şimdi dünya daki gelişmeler Türkiye'den yana her büyüme sancılıdır bunu unutmamak lazım.

 

*Bu kadar kötümser olmamak gerekir arkadaşlar. Bu gün dünyada 7 Türk devleti vardır. Bunu da unutmamak gerekir.

 

Ben inanıyorum ki yakın zamanda TÜRKİYE de taşlar yerinden bir oynayacak hiç birşey eskisi gibi olmayacak TÜRKİYE ATASINA YAKIŞIR ÇAĞDAŞ,DEMOKRAT,LAİK ve ÇOK GÜÇLÜ bir ülke olacak.Bu konuda ben çok umutluyum bugün sağ yada sol görüşlü kiminle konuşsam herkesin ortak düşüncesi Türkiyenin artık içte ve dışta tam bağımsız olmasını istiyor ve bu gidişe bir dur diyecek o büyük gelişme ATİLLA İLHAN'ında dediği gibi DİP DALGASI çok büyüyor.Böylesine büyük bir dalga Kurtuluş Savaşını doğurmuştu oda TÜRKİYE CUMHURİYETİ Nİ...YETERKİ BİRLİK ve BERABERLİK İÇİNDE KARDEŞÇE YAŞAMASINI BİLELİM..

 

AMA AB ve ABD sevdası uğruna tavizler vermeye devam edersek YAKIN ZAMANDA Filistin'e döneriz Allah esirgesin.

NEŞE İLE KALIN :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Halaaa abartiyoruz ve gene birilerini PKK dan daha fazla tehlikeli diye göstererek güya hakli oldugumuzu göstermeye calisiyoruz. Yillardan beri ayni hikayeler ve abartilarla toplum bastirilmal isteniyor. Ceteler varken bu vatan bölünmez kimse korkmasin. Nasil olsa ceteleri ve mafyayi vatansever olarak her yerde gösteriyoruz. bakin Susurluk ve ergenekon cetelerine. Önüne gelen savunuyor. Sanki önümüzdeki tek tehlike Seriat ve PKK. bunlara birde ceteleri eklersek tam olacak.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ABD 1816 tarihinden beri bir saldiri karsisinda olmadigi halde devamli savas cikarir savas cikaracak nedenler bulur,ve tüm silah fabrikalaeini calisir bir halde tutar.Tüm cünyanin bütcesinden daha fazlasini silah üretimine verir.

Amerikada 1917 tarihli "BILGILENDIRME YASASI"savas yillarinda Birlesik devletler Ordu ve donanma kuvvetlerinin basari ve operasyonlarina zarar verici yada düsmannin basarisina yardimci olucu bilgi üretmek ve yaymak Federal suclar arasindadir.Yasada 'savas yillari ' ibaresinin gecmesi bu yasanin b.lirli zamanlarda uygulanacagi anlamina gelmiyor ABD sürekli dünyanin cesitli ülkelerinde savas verdigi icin "BILGILENDIRME YASASI" sürekli uygulaniyor.

(B u bilgiler isiginda ordumuzun PKK ya karsi verdigi mücadelede medyanin ve bazi kesimlerin nasil strateji uzmani kesildiklerini ve yirtindiklarini gördükce ABD nin neden güclü oldugunuda anliyorum)

Birinci dünya savasindan sonra Avrupalilar Ortadoguyu böldüler,Ortadogu simdi ikinci kez bölünmeye calisiliyor,bu operasyonun kod adida BOP tur.

Bazilari hep söyle itiraz ediyor;ABD ve AB Türkiyeyin bölünmesini niye istesin ki?Zayif Türkiye'den cok güclü Türkiye onlarinda isine gelir.

Bunu söyleyenler aslinda hayal aleminde yasiyorlar.Uyanmalari icin ARASTIRMALAR ENSTITÜSÜ direktörü Sefa Yürük'elin anlattigi su olaya kulak vermeleri yeterlidir.

Sefa Yürük'el diyorki:Norvec Uluslararasi Iliskiler Enstutüsünde terörizm uzmani olan Prof.Dr.Toje Bjorge,Subat 2003 te okumam icin bana 30 sahifelik "2011 Türkiye'de ic savas"basliginda bir rapor verdi.Raporda ABD ve AB nin Türkiye'yi bir ic savasa nasil sürükleyecegi ve Birlesmis Milletler'in devreye girerek Türkiye'nin haritasinin ne sekilde degistirilecegi anlatiliyordu diyor.

 

Sefa Yürük'elin anlattigi bu olay Prof.Aribogan'in sözleriyle uyum icinde olmasi acaba bir tesadüfmüdür,yoksa Norvec Ulislararasi iliskiler enstitüsüdemi yaygaracilik yapmaktadir.

Türkiye gercekten büyük bir tehlikenin esigindedir. bugün sagduyu cagrilari yapilmaktadir,bunlar hakli cagrilardir ve mutlu olamiz lazimki birileri bu cagriyi yapmaktadirlar,cünkü tehlikeyi görebilmektedirler,bence sagduyu cagrisini yüce Atamiz yillar önce "EY TÜRK GENCLIGI"diye baslayan konusmasi ile yapmistir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ABD 1816 tarihinden beri bir saldiri karsisinda olmadigi halde devamli savas cikarir savas cikaracak nedenler bulur,ve tüm silah fabrikalaeini calisir bir halde tutar.Tüm cünyanin bütcesinden daha fazlasini silah üretimine verir.

.

.

.

saygilarla

Novec AB ülkesi degilmi? Ve Norvec bati devleti degilmi? Ne zamandan beri AB devletinin arastirmacisi veya avrupa ülkesinin bir arastirmacisi dogru bir söz etti Türkiye icin? AB nin Türkiye karsiti oldugunu siz söylüyorsunuz ve ayni zamanda isinize gelen AB'li arastirmacilarin aciklamalarini dikkati nazara aliyorsunuz. Bana göre bu tür davranis cok celiskiili. Ben gene söylüyorum, Türkiye'nin bölünmesi hikayeden baska bir sey degildir. Ben sormustum, bana bölünmek isteyen bir tek Kürt gösterin diye, ama yok öyle bir cevap amlesef bu güne kadar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türk halkının yapısını irdelemeden bir sonuca ulaşmak mümkün değildir.Eğer denildiği gibi bu halkın % 99 u müslüman ise bal gibi bölünürde parçalanırda.Dinin başarıya ulaşmasının en büyük özelliği, dürüstlüğünden değil,bir takım ufak yemler atmasından ve vaad edici olmasından kaynaklanır.

 

 

Bu dinin kurucusu,baskın yaparak talan ettiği toplumlardan elde ettiği haksız geliri,daha çok taraftar toplamak maksadıyla zekat adı altında fakirlere yem olarak atmış,benimle beraber olursanız,öldükten sonra sizlere cenette sonsuza dek süper bir hayat var vaadleri ile insanların ilgisini çekmeyi başarabilmiştir

 

 

 

 

Kendi üretmeden,beleşe konma müptelası olan böyle bir halka yönetimde ağzınızla kuş tutsanız bile yaranamazsınız.İktidardaki yönetim bu taktiği çok iyi bir biçimde kullanmaktadır.

 

Bir elde Kur'an, bir elde kömür.

Ünlü Fransız Gazetesi Le Monde'nin önceki günkü başlığı buydu.

Fransızların dünyaca ünlü gazetesi, AKP'nin bölgede elinde Kur'anla kömür ve erzak dağıttığını bölgeye muhabirini göndererek belgeledi.

Peki bölgede etkili olan diğer parti DTP ne mi yapıyor?

O da önce eline Kur'an verilen sözde bir din adamına mitingde nutuk attırıyor.

Ardından Abdullah Öcalan, Şanlıurfa'ya İlahiyat Fakültesi talebinde bunuyor.

Ve son olarak da TBMM'de Said-i Nursi için iade-i itibar girişinde bulunuyor.

Evet yanlış okumadınız Marksist kültürden gelen DTP, bugünlerde adeta dincilik yapıyor.

Gelin şimdi bu tabloyu hep beraber sorgulayalım:

Fotoğraf ortada, Güneydoğu'dan oy almak için ya dinci bir görüntüde olacaksın, ya etnik milliyetçiliği kışkırtacaksın ya da her ikisini beraber yapacaksın.

Bunun dışında davranırsan oy alamazsın!

Söylediklerimize itirazı olan varsa, son seçim sonuçlarına ve yapılacak olan seçime dair var olan beklentilere baksın.

Diyeceksiniz ki diğer partiler örneğin CHP, MHP ya da DP de oy almak için uygun bir siyaset üretsin!

Sorarım size uygun siyasetten kasıt dincilik ya da bölücülük yapmak mıdır?

Yani Güneydoğu'dan oy almak için illa dini ve Kürtçülüğü öne çıkarmak mı gerekiyor?

İyi ama bu birlikte yaşama sözleşmesine yani Anayasa'ya isyan değil midir?

Din ve etnik yapı ekseninde politika yapmanın diğer adı bölücülük değil midir?

Öyle ama başka şey geçerli olmuyor mu diyeceksiniz?

O zaman geçmişler ola

beyler.

Bir vatan coğrafyasına din ve etnik milliyetçiliğin ötesinde hitap edilemiyor, yöre halkıyla başka türlü diyalog kurulamıyor ise o zaman iş bitmiş demektir.

Kendimizi hiç kandırmayalım bunun adı Türkiye'nin bölünmeye dolu dizgin gidyor olmasıdır.

Şu ironiye bakar mısınız?

Türkiye'nin Güneydoğusuna hitap eden iki parti hakkında da kapatılma davası var.

Biri din ya da laiklik, diğeri bölücülükten yargılanıyor.

Ve heyhattt, bu iki parti bölgenin yegane tercihi. İyi mi!

AKP elinde Kur'an ve kömür ile oy avcılığı yaparken, DTP elinde kamuflajlı Kürt bayrağı ile yaptığı oy avcılığına şimdi Kur'anı da ekledi.

Sadece bu fotoğraf bile vehametin en büyük delilidir.

Hâl, ya da manzara bu iken Türk kamuoyu hâlâ, Bizans'ın fetih sürecinde meleklerin cinsiyetini tartışması misali, Ergenekon masalları ile uyutuluyoruz.

Türkiye bölünmeye dolu dizgin iken birileri hâlâ post kavgalarına zemin inşa etmek için yapay komplolar peşinde.

Dramatik olan kendilerine mukaddesatçı diyen malum cenahın bu tulüata kudsiyet atfetmesidir.

Bir kere ispatlanmış oluyor ki emperyalizmin en büyük yayılma ve etkileşim aracı din ve dinciliktir. Kim bu eksende yani dincilikte hareket ediyorsa biliniz ki onlar işbirlikçilerdir.

 

Belki bunu komplo teorisi olrak değerlendirebilrisiniz ama Türkiye bitmiştir arkadaşlar,sizlerin adına çok üzülüyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bizim insanimiz nankör olmadigi icin,kendisine kömür dagitanada nankörlük etmiyor ve gidip oyunu ona veriyor.Aslinda devletin görevleri arasindadir fakire fukaraya yardim etmek.Ama bu yardimin özellikle yatirim amacli oldugunu anlamak icin

kahin olmaya gerek yok.Aynen Ramazan cadirlarina gitmek halkin arasina karismak gibi ucuz propagandalarda oy avciligi icindir.Halkimiz maalesef böyle propagandalara cok cabuk kanar,müslüman basbakan,müslüman Cumhurbaskani gibi.Gül neden dayatilarak sectirildi?Cumhurbaskani oldugu günden beri Gül kac tane yasayi veto etti?Etmez edemez cünkü yasalar veto edilmesin diye kendi adamlarini oraya oturttular.Kapagin tencereye uymasi gerekirdi.

Aslinda Türkiye'nin bölünme rizkinin cok oldugunu yillar öncesinden dile getirenler oldu ama bukadar vahim bir durumda degildik o zamanlar.Mecliste PKK yoktu,PKK lilar hapisteydi.AKP ile hem meclis PKK ya kavustu hem PKK lilar affedildi,elebasi PKK lida fazla sürmez affedilir,Leyla Zana'ya göre 2010 da elebasi PKK li serbest kalacaktir.Türkiyenin bölünme tarihi olarak 2011 yilinin verilmesi ile Zana'nin verdigi 2010 tarihi birbirine uyum saglamiyormu dersiniz.

Ruslar gelecek bizi ham edecek hemen Natoya girelim Amerikanin kucagina oturalim,Koreyede asker gönderip Amerikali amcamizin gözüne girelim diyenlerin torunlari bugün Türkiyede iktidardadir.* Korede bir avuc kan döktük ama büyük milletlerin arasina girdik*diyenler bugünkülerin dedeleridir.Amerika istedi diye Lübnana asker gönderdik,Amerika istedi diye Afganistana asker gönderdik,Amerika istedi diye Irak'a giremedik birde kafamiza cuval gecirdiler.Amerika ve AB istiyor diye ulusalci avi baslatildi ve ceteler bahane edilerek Ulusalcilara savas acildi.Acanlar ise dinci kesim.Cünkü cok iyi biliyorlarki,orduyu ve ulusalcilari ortadan kaldirmadikca Türkiyedeki Atatürkcü ruhu yok edemiyecekler ve Türkiyeyi bölemiyeceklerdir.

 

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.