Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2008 Şimdi hala bazı arkadaşlar bunların masum masum savunmasını yapacaklardır. Şimdi bu olaylar avrupada yada amerikada olsaydı bayarağa bu saygısızlığı yapa bilirmiydi? Şimd O galeyana gelen halk kadar hükümette suçludur.Birçok insanı göz altına aldılar ne oldu?kocaman bir hiç hiç olduğu gibi bundan sonraki eylemlerede davetiye vermek anlamına geliyor. Eğer yasalarla bunun önüne geçmezlerse daha çok şeye şahit olacağız.. Yeniçağ gazetesinden alıtı yaptığım haberi sizinle paylaşmak istedim. Cizre’de terör estiren bölücüler, Türk bayrağını direkten indirip parçaladı ŞIrnak’ın Cizre ilçesinde, göstericilerin attıkları taşla can veren 15 yaşındaki Yahya Menekşe’nin cenaze töreninde de olaylar çıktı. PKK terör örgütü yandaşları, işyerlerini taş ve sopalarla tahrip edip, camlarını kırdı. saldırganlar, Karayolları Bölge Müdürlüğü önündeki Türk bayrağını direkten indirip, ayaklar altına atarak parçaladı... Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde önceki gün teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın Kenya’da yakalanıp Türkiye’ye getirilişinin 9’uncu yıldönümü nedeniyle ‘terör gösterisi’nde çıkan olaylarda, başına taş isabet ederek ölen 15 yaşındaki Yahya Menekşe’nin dünkü cenaze töreninde PKK yandaşları iyice azıttı. Hainler, ilçedeki açık işyerlerini taş ve sopalarla tahrip eden, camlarını kırıp sahiplerini dövdü. Cenazede Cizre Karayolları Bölge Müdürlüğü önündeki Türk Bayrağı PKK yandaşları tarafından yere indirilerek ayaklar altına alındı. Olaylar sırasında güvenlik güçlerinin yetersiz kaldığı görüldü. Terörist gruplar Cizre’yi savaş alanına çevirken cenaze töreni boyunca müdahale etmeyen polis, göstericilerin dönüşte ilçe merkezinde gösteri yapmasını önlemek için müdahalede bulundu. Bayrağı indirdiler,sonra çiğnediler. Terör örgütü yandaşları ortalığı savaş alanına çevirirken, güvenlik güçlerinin olayları önlemede yetersiz kaldığı görüldü. YENİÇAĞ Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2008 ******* Kimliği etnik kökeni ne olursa olsun kim olursa olsun yaşadığı ülkenin en kutsalı sayılan bağımsızlık sembolune el uzatmasının af edilir yanı yoktur bana göre, gerçi bu ilk olmadı son olacağada benzemiyor ilkinde dersi vermezsen böyle cesaret bulurlar aynı eyleme devam ederler. Alıntı
Φ bezgin Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2008 *******Kimliği etnik kökeni ne olursa olsun kim olursa olsun yaşadığı ülkenin en kutsalı sayılan bağımsızlık sembolune el uzatmasının af edilir yanı yoktur bana göre, gerçi bu ilk olmadı son olacağada benzemiyor ilkinde dersi vermezsen böyle cesaret bulurlar aynı eyleme devam ederler. Haklısınız syn Suheda ... hele bu yaşanılan ülke Türkiye Cumhuriyeti ise konu çok daha önemli dışarıdan ve içeriden gelecek tehlikelere karşı(Yeni rejimler yaptırımlar ince düzenler ile yıkmalar vb.)hep birlikte yıkmaya değil yapmaya gayret etmeliyiz bu konuda sizinle sonuna kadar hemfikirim neşe ile kalın Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2008 Bu bayrak olaylarinin en acisida kendi ülkemiz sinirlari icersinde kendi bayragimizin ayaklar altina alinmasi ve bunun demokrasiye sigdirilmasidir.Hicbir ülkenin bayragi o ülkenin sinirlari icersinde ayaklar altina alinmamistir,eger Türkiyede Türk bayragi ayaklar altina alinabiliyorsa bunun sucu o bayragi ayak altina alan haysiyet yoksunu,vatansizin degildir,bunun sucu o bayragi ayak altina aldirmayi demokrasi olarak görenlerdir.Kim bu kapsama giriyorsa suclu odur. saygilarla Alıntı
Φ Senyour Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2008 birincisi ölen kişi taşla ölmedi vucudunda kırıklar var Bayrak hicbir sekilde parcalanmadı evet direği kırdılar ama sag duyulu vatandaşlar bayragın parcalanmasına asla izin vermediler bizim de bayragımız sonucta kimse kabul edemez.... Elebette yaptıkları doğru diil elbette yanlış yapıyorlar ama yazılanlar ölen kisinin kafasına tas gelip öldü diye gecistiriliyor insan yasmıda önemli enaz bayrak kadar.. o bayragı bayrak yapan insanlar diilm...Bende enaz sizin kadar böyle olaylara sinirleniyorum ama sizin gibi tek pencereden bakmıyorum.... saygılarımla... Alıntı
Φ ucansahin Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2008 Şimdi hala bazı arkadaşlar bunların masum masum savunmasını yapacaklardır.Şimdi bu olaylar avrupada yada amerikada olsaydı bayarağa bu saygısızlığı yapa bilirmiydi? Ben fazla detayina girmeden sorunuza cevap vereyim. Almanya'da genellikle Türkler Alman bayragina zaman zaman istedikleri gibi küfürde ederler ayaklarinin altina aldikalrida olmustur ve kendim sahit bile oldum. Ama etraftaki Alman'lar sogukkanlilikla ise yaklasarak bizim gibi yaygara cikarmadilar. Yani bizler baskasinin bayragina gercekten kendi bayragimiza bekledigimiz saygiyi yapiyormuyuz????? Benim bildigim uygar toplumlar düsmanlarinin bayragina bile küfür etmezler ve hele aykaltinada almazlar. Bizlerin birakalim Almanya örnegini, düsman bildigimiz ülkelerin bayragina saygimizi iyi biliyoruz. cevap herhalde hazir, onlarda aynen bize yapiyorlar demi. Erdemlik, uygarlik karsindakinin seviyesine düsmemen. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 Türk bayrağının indirilmesi ve parçalanması. Eylemi gerçekleştirenlerin, "barış ve demokrasi" kavramlarından ne anladıklarının göstergesidir. İçinde yaşadıkları ulusun milli sembolunden öcü gibi korkanlar ve rahatsızlık duyanların ajitasyonlarının çıplaklığınında göstergesidir. 15 yaşında bir çocuğun polis panzeri tarafından ezilerek ölmesi ise. Vahşettir. Korkunç bir şeydir. Böylesine bir vahşete bayrağın indirilmiş olmasını gerekçe gösterecek olan varsa. Bayrak, çocukları panzerle ezerek korunmaz. Bu devlet bu kadar aciz değildir. Bölgenin tekrar 90'lı yıllardaki görüntüsüne kavuşması bir kez daha kabul edilebilecek bir şey değil. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 Ben fazla detayina girmeden sorunuza cevap vereyim. Almanya'da genellikle Türkler Alman bayragina zaman zaman istedikleri gibi küfürde ederler ayaklarinin altina aldikalrida olmustur ve kendim sahit bile oldum. Ama etraftaki Alman'lar sogukkanlilikla ise yaklasarak bizim gibi yaygara cikarmadilar. Yani bizler baskasinin bayragina gercekten kendi bayragimiza bekledigimiz saygiyi yapiyormuyuz????? Benim bildigim uygar toplumlar düsmanlarinin bayragina bile küfür etmezler ve hele aykaltinada almazlar. Bizlerin birakalim Almanya örnegini, düsman bildigimiz ülkelerin bayragina saygimizi iyi biliyoruz. cevap herhalde hazir, onlarda aynen bize yapiyorlar demi. Erdemlik, uygarlik karsindakinin seviyesine düsmemen. K bakmayın ama ben sizinkadar geniş.. uygar olamam (olmam)ne başkasının bayrağına hakaret ederim nede başkasına ettiririm...bizim diğerlarinden farkımız bu! Almanyadaki türk vatandaşları yaptı diyorsun, bunu yapan kendini bilmezdir. Madem sevmiyorsun alman bayarğını o zaman çekip gideceksin. kendi bayrağına sahip çıkacaksın, O tür insanlara da verilecek cezalara kesinlikle karşı gelmem. Almanların sessiz kalması uygarlığından değil, bayrağına verdiği değerddendir diye düşünüyorum. Bizde bayrağın anlamı çok ağrdır ve anlamıda o kadar büyüktür. O nedenle biz o uygarlıktan almayalım, sizde aldığınız uygarlığı bizim adımıza kullanmayın sizde kalsın. saygılar. Alıntı
Φ ucansahin Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 Türk bayrağının indirilmesi ve parçalanması. Eylemi gerçekleştirenlerin, "barış ve demokrasi" kavramlarından ne anladıklarının göstergesidir. İçinde yaşadıkları ulusun milli sembolunden öcü gibi korkanlar ve rahatsızlık duyanların ajitasyonlarının çıplaklığınında göstergesidir. 15 yaşında bir çocuğun polis panzeri tarafından ezilerek ölmesi ise. Vahşettir. Korkunç bir şeydir. Böylesine bir vahşete bayrağın indirilmiş olmasını gerekçe gösterecek olan varsa. Bayrak, çocukları panzerle ezerek korunmaz. Bu devlet bu kadar aciz değildir. Bölgenin tekrar 90'lı yıllardaki görüntüsüne kavuşması bir kez daha kabul edilebilecek bir şey değil. Tesekkürler sayin CYRANO, güzel bir yorum yapmissiniz, yüreginize saglik. Sizi okurken zevk aliyorum gercekten. Saygilar Alıntı
Φ ucansahin Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 K bakmayın ama ben sizinkadar geniş.. uygar olamam (olmam)ne başkasının bayrağına hakaret ederim nede başkasına ettiririm...bizim diğerlarinden farkımız bu!Almanyadaki türk vatandaşları yaptı diyorsun, bunu yapan kendini bilmezdir. Madem sevmiyorsun alman bayarğını o zaman çekip gideceksin. kendi bayrağına sahip çıkacaksın, O tür insanlara da verilecek cezalara kesinlikle karşı gelmem. Almanların sessiz kalması uygarlığından değil, bayrağına verdiği değerddendir diye düşünüyorum. Bizde bayrağın anlamı çok ağrdır ve anlamıda o kadar büyüktür. O nedenle biz o uygarlıktan almayalım, sizde aldığınız uygarlığı bizim adımıza kullanmayın sizde kalsın. saygılar. Bu konunun genislikle falan alakasi yok sayin kaplan-200. Siz "... bizim digerlerinden farkimiz bu!" derken genelestirme hakkini nereden aliyorsunuz anlamiyorum, beni uyariyorsnuz ama sizde baskalarinin adina konusuyorsunuz. Ben sadece bir örnek gösterdim. Burada herhangi bir bayraga saygisizlik yapilsin falan demiyoruz ve yapilanida iyi görmüyoruz. Ama sunuda iyi bilin, sizin övdügünüz kadar bizler baskalarinin bayragina o kadar saygili falan degiliz, bunu söylemek bir hayalden baska bir sey olamaz. Bayragina o kadar deger veren bir toplumun baskasinin bayragina daha az saygisizlik yapacagi görüsündeyim, ama böyle bir durum melesef yok, cünki bizde misilleme her zaman yapilir, örnekleri cok. Bizim uygarligimiz zaten ülkemizde yasanan onlarca katliamlardan, insaan bogazi kesmekten, kendinden olmayani yok etmekten örnek alinacak bir uygarlik. Buda lütfen sizde kalsin. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 Tesekkürler sayin CYRANO, güzel bir yorum yapmissiniz, yüreginize saglik. Sizi okurken zevk aliyorum gercekten.Saygilar EE Tabi türk polisi bu panzerlerle bile, bile insanların üzerine gidiyor! ve bilerek eziyor! ölenin ve olen kişiniden sorumlu olanların suçu yok. Gelin bir olalım ve o polisleri mudahale ettiği için cezalandıralım! Aslında ölen ve öldürülmesine sebep olanlar için söylenecek çok şey var fakat yazmıyorum..mesajım alınmıştır sanırım. saygılar. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 Bu konunun genislikle falan alakasi yok sayin kaplan-200. Siz "... bizim digerlerinden farkimiz bu!" derken genelestirme hakkini nereden aliyorsunuz anlamiyorum, beni uyariyorsnuz ama sizde baskalarinin adina konusuyorsunuz. Ben sadece bir örnek gösterdim. Burada herhangi bir bayraga saygisizlik yapilsin falan demiyoruz ve yapilanida iyi görmüyoruz. Ama sunuda iyi bilin, sizin övdügünüz kadar bizler baskalarinin bayragina o kadar saygili falan degiliz, bunu söylemek bir hayalden baska bir sey olamaz. Bayragina o kadar deger veren bir toplumun baskasinin bayragina daha az saygisizlik yapacagi görüsündeyim, ama böyle bir durum melesef yok, cünki bizde misilleme her zaman yapilir, örnekleri cok. Bizim uygarligimiz zaten ülkemizde yasanan onlarca katliamlardan, insaan bogazi kesmekten, kendinden olmayani yok etmekten örnek alinacak bir uygarlik. Buda lütfen sizde kalsin. Sevgili uçanşahin yine sizden(kendinizden) bahsetmişsiniz...Yine bizim uygarlığımız derken sizin uygarlığınız kim söyleyinde ona göre cevabı yazalım. Eğer Katliam yapan-Boğaz kesen-Kendinden olmayanları yok etmek isteyen uygarlık olarak türkleri diyorsanız... siz önce İsrailinize-ABD nize ve Yaşadığınız Almayanıza bakınız. Birde Türk tarihini iyi okuyun Osmanlı döneminde bir çok milletlerle nasıl yaşadıklarını ve hangi haklara sahip sahip olduklarını öğrenin isterseniz. Eğer söylemiş olduğunuz Boğaz kesen ve Kendinden olmayanları yok etmek isteyenler biz olsaydık bu gün ne bir ermeni nede bir rum yada başka milletler bu topraklarda olamazdı. Lütfen safınızı belli edin ona göre cevap yazalım. saygılar. Alıntı
Φ ucansahin Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 Sevgili uçanşahin yine sizden(kendinizden) bahsetmişsiniz...Yine bizim uygarlığımız derken sizin uygarlığınız kim söyleyinde ona göre cevabı yazalım. Eğer Katliam yapan-Boğaz kesen-Kendinden olmayanları yok etmek isteyen uygarlık olarak türkleri diyorsanız... siz önce İsrailinize-ABD nize ve Yaşadığınız Almayanıza bakınız. Birde Türk tarihini iyi okuyun Osmanlı döneminde bir çok milletlerle nasıl yaşadıklarını ve hangi haklara sahip sahip olduklarını öğrenin isterseniz. Eğer söylemiş olduğunuz Boğaz kesen ve Kendinden olmayanları yok etmek isteyenler biz olsaydık bu gün ne bir ermeni nede bir rum yada başka milletler bu topraklarda olamazdı. Lütfen safınızı belli edin ona göre cevap yazalım. saygılar. Kusura bakmayin ama, camur atarak kendinizi rahatlatiyorsaniz diyecek bir seyim yok, ama eger öyle degilse birakin bos yere suclamanizi. Neden israil, ABD veya baska bir ülke benim oluyormusta oraya bakayim. Benim ülkem Türkiye oraya bakiyorum. Siz baskasina bakacaginiza kendi evinize bakin ve varsa yanlis düzeltin. Israil'in veya ABD'nin yanlislari benim yanlis yapmam gerektigini göstermez. kimmis o bogaz kesenler, Sivas'i yakanlar, Ugur Mumcuyu katledenler?? Saymakla bitirmeme katliamlari am abunlar da yeter anlayana. Benim safim coktannnn belli. ben baristan, kardeslikten yanayim. Fasizme, Irkciliga, Seriata, Terörizme, mafya ya, cetelere karsiyim. Benim safim burasi. Siz kedni saflarinizida belirtirseniz seviniriz. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 Ben fazla detayina girmeden sorunuza cevap vereyim. Almanya'da genellikle Türkler Alman bayragina zaman zaman istedikleri gibi küfürde ederler ayaklarinin altina aldikalrida olmustur ve kendim sahit bile oldum. Ama etraftaki Alman'lar sogukkanlilikla ise yaklasarak bizim gibi yaygara cikarmadilar. Yani bizler baskasinin bayragina gercekten kendi bayragimiza bekledigimiz saygiyi yapiyormuyuz????? Benim bildigim uygar toplumlar düsmanlarinin bayragina bile küfür etmezler ve hele aykaltinada almazlar. Bizlerin birakalim Almanya örnegini, düsman bildigimiz ülkelerin bayragina saygimizi iyi biliyoruz. cevap herhalde hazir, onlarda aynen bize yapiyorlar demi. Erdemlik, uygarlik karsindakinin seviyesine düsmemen. Şimdi bu yazdıklarınız yapılan eylemi haklımı kılar?Arkadaşım.. Hatayı bir başka hata ile örtbas etmeye çalışmanın mantığı nedir?Almaya'da yaşayan Türklerle bu teröristleri nasıl aynı kefeye koyarsınız?Kabul ediyorum oda çok çirkin bir davranış ama en azından her iki kesimin niyetler belli... Bir toplumu incitmek istiyorsan o toplumu ortak değerleri ile vuracaksın bu çok etkili bir yöntemdir?Doğrumudur?Hayır değildir.pkk ve onun yandaşlarının ülke toprakları içerisinde bunu kaçıncı kez yaptıklarının sayısını ben unuttum,kongrelerinde bayrak indirilir bakın asılmaz değil özellikle asılır ve basın yerini aldıktan sonra indirilir,bu öyle çirkin bir davranıştır ki hiç amamış olmaları daha evladır. Kendi ülkesi yahu,insan yemek yediği tabağa tükürürmü? Panzerle 16 yaşında bir çocuk ezilmiş,ben üzülmedim nedenmi?Yaşının genç olması onu masum yapmaz sonuçta orda oluş sebebi belli,niçin sokaktaydı belli,orada yaşanan hadiseler belli,yok siz yanlıştı derseniz akıllara şu soru takılır Türk ordusu neden terörist avlıyor budamı yanlış.. Yukarıda ki ilk iletimde Kıbrıs örneğini vermiştim hani göndere tırmanıp bayarağı indirmeye çalışan şahsın akıbeti ile ilgili,forum yönetimi silmiş,ben hala sözümün arkasındayım.. O görüntüleri tv de izlerken aynen şöyle dedim "teröristler içimizde onları sınır ötesinde aramanın bir mantığı yokki" Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 Herne kadar o genc cocugun ölmüs olmasina sevinemiyorsakta yinede arkadaslarin dedigi gibi 16 yasinda bir gencin orada olmasinin amaci neydi,ne icin oraya kosmustu?Ben polis ve o cocukla ilgili birseyler yazmadan önce dün gece Ali Kirca'nin Van'da gerceklestirdigi Siyaset meydanini izledim.O bölgenin okullarindan ve Istanbul'dan gelen ögrencilerdi Siyaset meydaninin konuklari.Vandan,Sirnaktan,Hakkariden,Semdinliden,Yüksek ve Yesil ovadan,Igdirdan ve daha bircok bölgenin okullarindan ögrencilerdi hepsi.Sarikamisla ilgili ve Van'da benimde ilk defa duydugum 120 cocuk olayini siyaset meydaninda anlattilar,canlandirdilar.Bir kahramanlik destani ama gercek yasanmis bir olay. Ögrencileri izlerken,onlarin yüzlerindeki umutla karisik umutsuzlugu gördüm. Doguya hicbirsey verilmedigini anlatiyordular o cocuklar ve soruyordular neden devlet bize el uzatmiyor,biz ülkemizi seviyoruz.biz terör istemiyoruz,biz okumak istiyoruz lütfen devletimiz is adamlarimiz artik bizide görsünler diyordular.Hicbirisi ne bölünmeden bahsetti nede Kürdistandan.Iclerini rahatlikla döktüler,70 kisilik siniflardan bahsettiler,hala 70 kisilik siniflar varmis demekki.Ögretmensizlikten sikayet ettiler en ilgincide kadin ögretmen istediklerini söylemeleriydi.Bircok ögrenci hala köylerinden baska bir yere gitmis görmüs degillerdi.Onlarin dünyasi dogduklari köyden ibaretti.Televizyonlardaki dizilerden bahsedip bizi kötü tanitiyorlar diyordular.O genc yaslarina ragmen hepsinin birlestigi ortak nokta EGITIMSIZLIK VE EKONOMI oldu.Bu cocuklar okumaya ac cocuklar devletin elini bekliyorlar.Bunlardan bir tanesi ;Sanki Türkiyede hersey hallolmus gibi hükümet türbanla ugrasiyor diyordu.Kisacasi o cocuklarda Türkiyenin gelecegini gördüm dün gece. Hep ayni seyleri söyledik,Güneydogunun Dogunun ve tüm Türkiye'nin sorunu sorunu Ekonomi ve egitimdir diye. Bu yaziyi neden yazdigima gelince,dün gece o cocuklari izlerken onlarin civil civil,ve cogu Istanbulluya tas cikartacak kadar düzgün bir Türkceyle ve ümitsit bir ümitle yardim istediklerini amaclarinin kardeslik ve okumaktan öte baska birsey olmadigini görünce ister istemez bayragi yere indirip üzerinde tepinenleri ve 16 yasindaki o genc cocugu düsündüm,ve onunla dün geceki cocuklarin bir olamiyacagini anladim. EVET GERCEKTEN O COCUK NEDEN O GÜN ORADAYDI? saygilarla Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 Şimdi bu yazdıklarınız yapılan eylemi haklımı kılar?Arkadaşım..Hatayı bir başka hata ile örtbas etmeye çalışmanın mantığı nedir?Almaya'da yaşayan Türklerle bu teröristleri nasıl aynı kefeye koyarsınız?Kabul ediyorum oda çok çirkin bir davranış ama en azından her iki kesimin niyetler belli... Bir toplumu incitmek istiyorsan o toplumu ortak değerleri ile vuracaksın bu çok etkili bir yöntemdir?Doğrumudur?Hayır değildir.pkk ve onun yandaşlarının ülke toprakları içerisinde bunu kaçıncı kez yaptıklarının sayısını ben unuttum,kongrelerinde bayrak indirilir bakın asılmaz değil özellikle asılır ve basın yerini aldıktan sonra indirilir,bu öyle çirkin bir davranıştır ki hiç amamış olmaları daha evladır. Kendi ülkesi yahu,insan yemek yediği tabağa tükürürmü? Panzerle 16 yaşında bir çocuk ezilmiş,ben üzülmedim nedenmi?Yaşının genç olması onu masum yapmaz sonuçta orda oluş sebebi belli,niçin sokaktaydı belli,orada yaşanan hadiseler belli,yok siz yanlıştı derseniz akıllara şu soru takılır Türk ordusu neden terörist avlıyor budamı yanlış.. Yukarıda ki ilk iletimde Kıbrıs örneğini vermiştim hani göndere tırmanıp bayarağı indirmeye çalışan şahsın akıbeti ile ilgili,forum yönetimi silmiş,ben hala sözümün arkasındayım.. O görüntüleri tv de izlerken aynen şöyle dedim "teröristler içimizde onları sınır ötesinde aramanın bir mantığı yokki" Panzerle 16 yaşında bir çocuk ezilmiş,ben üzülmedim nedenmi?Yaşının genç olması onu masum yapmaz sonuçta orda oluş sebebi belli,niçin sokaktaydı belli,orada yaşanan hadiseler belli,yok siz yanlıştı derseniz akıllara şu soru takılır Türk ordusu neden terörist avlıyor budamı yanlış.. Panzerla 16 yaşında bir çoçuk ezilerek öldürülmüş;ve bu sizin için hiçbir şey ifade etmiyor!Dün bir arkadaşımın bana gönderdiği mailde Çeçenistanda öldürülen çoçukların görüntüleri vardı.Bu görüntüler bana kendime ve buna seyirci kalan/kalmak zorunda kalan insanlara binlerce kez lanet etme hakkkını verdi!Hak dedim değil mi?Sizin için hak ne olabilir ki?Siz daha en temel hak olan yaşama hakkını bile kendi için hiçe sayanlardansınız! Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 Ezilmişlerin, mazlumların,yanında. Özgürlük düşümdür, zalimlerin karşısında. kuranın diline, karşı çıkanların, karşısında, ve Diyarbakır'da,ezilenlerin yanında, kalemim kurşunumdur. Değerli arkadaşım gönderdiğin şiirden bir dörtlük!Ben Diyarbakırlı değilim ama bu dizeleri için tüm Diyarbakır adına taşekkür ederim.Başta Sayın Şüheda olmak üzere Sayın Politika,Sayın Kaplan-200 gibi Diyarbakır adı rahatsızlığı olan arkadaşlara gelsin izninle...16 yaşında ölen ve öldürülenlere de gelsin...İstek parçası gibi oldu ama!Ne yapalım unutulmayanlar Çok Teşşekkür ederim Sevgili Evren(Diyarbakırlı küçük kardeine olan sevgin kadar özelsin) Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 Siz Diyarbakir'i Türkiyeden ayirdiginiz,Diyarbakir'a farkli yaklasim izlediginiz sürece benim görüslerim ayni olacaktir,Türkiye'yi bir bütün olarak degilde Diyarbakir bir yana Türkiye bir yana diyorsaniz ben bundan hep rahatsiz olacagim.Benim icin Rojdan ile Temel'in hicbir farki yoktur ama aynisini siz diyemiyorsunuz.Diyemiyeceksinizde cünkü amaclar farkli. saygilarla Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 Panzerla 16 yaşında bir çoçuk ezilerek öldürülmüş;ve bu sizin için hiçbir şey ifade etmiyor! Benim için, Türkiye Cumhuriyetinin katil,terörist ilan ettiği bir adamın,yakalanışı protesto edip ve bu protestosuna askere polise taşlı sopalı saldırıda bulunup yetmeyip gönderdeki bayraktan hıncı alan kişiler neyse dağdaki eli silahlı terörsitte odur... Yanılmışsınız! hiç bir şey ifade etmiyor değil,ediyor çok şey ifade ediyor ama üzgünüm sizin beklentiniz doğrultusunda hiç birşey ifade etmiyor.. Ezilmişlerin, mazlumların,yanında.Özgürlük düşümdür, zalimlerin karşısında. kuranın diline, karşı çıkanların, karşısında, ve Diyarbakır'da,ezilenlerin yanında, kalemim kurşunumdur. Nasıl duygulandım anlatamam Birşey sormadan geçemiyceğim,pardon bu satırlardaki zalim kim?mazlum kim? Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 Benim için,Türkiye Cumhuriyetinin katil,terörist ilan ettiği bir adamın,yakalanışı protesto edip ve bu protestosuna askere polise taşlı sopalı saldırıda bulunup yetmeyip gönderdeki bayraktan hıncı alan kişiler neyse dağdaki eli silahlı terörsitte odur... Yanılmışsınız! hiç bir şey ifade etmiyor değil,ediyor çok şey ifade ediyor ama üzgünüm sizin beklentiniz doğrultusunda hiç birşey ifade etmiyor.. Nasıl duygulandım anlatamam Birşey sormadan geçemiyceğim,pardon bu satırlardaki zalim kim?mazlum kim? Türkiye Cumhuriyetinin katil,terörist ilan ettiği bir adamın,yakalanışı protesto edip ve bu protestosuna askere polise taşlı sopalı saldırıda bulunup yetmeyip gönderdeki bayraktan hıncı alan kişiler neyse dağdaki eli silahlı terörsitte odur...Yanılmışsınız! hiç bir şey ifade etmiyor değil,ediyor çok şey ifade ediyor ama üzgünüm sizin beklentiniz doğrultusunda hiç birşey ifade etmiyor.. Özür dilerim ama şimdi kalkıp benim beklentim nedir yada sizin beklentiniz nedir polemiğinew girmeyeceğim Orada olanları savunmak gibi bi derdim de yok bi kere ben sadece bir insanın ölümünün bu kadar basit algılanmasından rahatsız oldum.Rahatsız da olmaya devam edeceğim! Nasıl duygulandım anlatamam Birşey sormadan geçemiyceğim,pardon bu satırlardaki zalim kim?mazlum kim? Duygulanmak ha?Canım yeter ki siz duygularınızı kaybetmeyin Ben arada sadece sizin için yazarım;yazamazsam bile bi yerlerden ödünç alırım Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 Siz Diyarbakir'i Türkiyeden ayirdiginiz,Diyarbakir'a farkli yaklasim izlediginiz sürece benim görüslerim ayni olacaktir,Türkiye'yi bir bütün olarak degilde Diyarbakir bir yana Türkiye bir yana diyorsaniz ben bundan hep rahatsiz olacagim.Benim icin Rojdan ile Temel'in hicbir farki yoktur ama aynisini siz diyemiyorsunuz.Diyemiyeceksinizde cünkü amaclar farkli. saygilarla Diyarbakırı nasıl Türkiyeden ayırdığımı anlamış değilim.Anlamak için de çaba sarf etmeyeceğim.Çünkü gerçekten beni ısrarla anlamayan;bununla da kalmayıp yanlış anlamlandıran kişi ve düşlüncelere ayıracak zamanım yok!Bu başlık altında da yazmayacaktım ama sonunda birileri yeter ama dedirtti!Neyse siz beni koymak istediğiniz yere koyun;ben zaten olduğum yerdeyim. Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 Siz Diyarbakir'i Türkiyeden ayirdiginiz,Diyarbakir'a farkli yaklasim izlediginiz sürece benim görüslerim ayni olacaktir,Türkiye'yi bir bütün olarak degilde Diyarbakir bir yana Türkiye bir yana diyorsaniz ben bundan hep rahatsiz olacagim.Benim icin Rojdan ile Temel'in hicbir farki yoktur ama aynisini siz diyemiyorsunuz.Diyemiyeceksinizde cünkü amaclar farkli. saygilarla Sizin icin Rojdan ile Temel arasinda fark yok oyle mi? O yuzden mi Rojdanlarin varligini inkar ediyorsunuz? O yuzden mi bir halka kalkip YOK diyorsunuz? Lutfen bizlere bir daha kalkip da milliyetci de demeyin. Size milliyetciligin tanimini yapayim mi? (Wikipedia'dan) "Milliyetçilik veya Ulusçuluk (İngilizce: nationalism), kendilerini birleştiren dil, din, tarih veya kültür bağlarından dolayı millet veya ulus olarak tanımlanan bir topluluğun siyasi birliğini ve egemenliğini savunan siyasi görüş. Milliyetçilik, ulus idealine bağlılığın, evrensel ilkelere bağlılıktan ya da bireyin hak ve özgürlüklerinden daha önemli olduğunu savunur." Biz Kurtler ne zaman Kurtlugun Insanliktan ya da evrensel haklardan daha onemli oldugunu savunduk? Bizler ne zaman Turkler'e "Turkce konusmayin, kendinize Kurt diyin" dedik? Bizler ne zaman kalkip sizlerin dilinizde egitim yapmaniza karsi ciktik? Bizler ne zaman kalkip ta Turk tarihine "YOK" dedik? Ne zaman kalkip "cocuklariniza sakin Turk isimleri takmayin" dedik? Ne zaman kalkip sizlerin evrensel hakkiniz olan, varolus hakkiniza karsi ciktik? ************** Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 Diyarbakırı nasıl Türkiyeden ayırdığımı anlamış değilim.Anlamak için de çaba sarf etmeyeceğim.Çünkü gerçekten beni ısrarla anlamayan;bununla da kalmayıp yanlış anlamlandıran kişi ve düşlüncelere ayıracak zamanım yok!Bu başlık altında da yazmayacaktım ama sonunda birileri yeter ama dedirtti!Neyse siz beni koymak istediğiniz yere koyun;ben zaten olduğum yerdeyim. Sayin Mayi olmayan gökyüzü,ben sizi biryerlere koydugum yok,siz bana hangi gözle bakiyorsaniz bende aksini iddia ediyorum,ben Diyarbakir'dan neden rahatsiz olacakmisim ki orasida benim ülkemin bir ilidir,Gitmesemde görmesemde o köy bizim köyümüzdür diye sarki söylerdik okulda.Beni Diyarbakirdan rahatsiz oluyormus gibi göstermeniz üzerine bende öyle yazdim.Benim rahatsiz falan oldugum yok. saygilarla Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 Panzerle 16 yaşında bir çocuk ezilmiş,ben üzülmedim nedenmi?Yaşının genç olması onu masum yapmaz sonuçta orda oluş sebebi belli,niçin sokaktaydı belli,orada yaşanan hadiseler belli,yok siz yanlıştı derseniz akıllara şu soru takılır Türk ordusu neden terörist avlıyor budamı yanlış..Yukarıda ki ilk iletimde Kıbrıs örneğini vermiştim hani göndere tırmanıp bayarağı indirmeye çalışan şahsın akıbeti ile ilgili,forum yönetimi silmiş,ben hala sözümün arkasındayım. Bazen insanların, insanlıkları nereye gidiyor diye merak ediyorum. 16 yaşında bir çocuk. Polis panzeri altında kalıp feci bir şekilde can veriyor. Orada oluş sebebi belliymiş, masum değilmiş. Pardon biz Nazi Almanyasında mı yaşıyoruz ? Ya da sen Türkiye'yi Nazi Almanyası mı sanıyorsun ? Çocukları panzerle ezmek diye bir terörle mücadele yöntemi mi var. Sen bunu neyle kıyaslıyorsun ? Birde vahşice öldürülen bir çocuk hakkında konuşurken önce en azından bayrak hangi tarihte indirilmiş. Bu çocuk ne zaman ölmüş onu bil. Kulaktan dolma bilgilerle slogan atmak marifet değildir. Türk ordusu dağlarda eli silahlı teröristleri avlıyor. Şehirlerde çocukları öldürmüyor. Tanklar eli silahlı teröristlerle savaşmak için alınıyor. Çocukları ezmek için değil. Kafanızda nasıl bir devlet tipi var bilmiyorum ama. Öyle bir devlette yaşamıyoruz. Bu devlette insanlar önce öldürülüp sonra yargılanmıyor. Sokak ortasında üstünden panzerle geçerek öldürülüp ardından birileri oturduğu yerden savcılık yapsın diyede alınmıyor o panzerler. Hukuk, adalet, insanlık, hak bunlar tanıdık geliyor mu? 16 yaşında bir çocuğun vahşice öldürülmesine gelince iş, nereye gidiyor türban konusundaki "demokratlık"? Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 Bazen insanların, insanlıkları nereye gidiyor diye merak ediyorum. 16 yaşında bir çocuk. Polis panzeri altında kalıp feci bir şekilde can veriyor. Orada oluş sebebi belliymiş, masum değilmiş. Pardon biz Nazi Almanyasında mı yaşıyoruz ? Ya da sen Türkiye'yi Nazi Almanyası mı sanıyorsun ? Çocukları panzerle ezmek diye bir terörle mücadele yöntemi mi var. Sen bunu neyle kıyaslıyorsun ? Birde vahşice öldürülen bir çocuk hakkında konuşurken önce en azından bayrak hangi tarihte indirilmiş. Bu çocuk ne zaman ölmüş onu bil. Kulaktan dolma bilgilerle slogan atmak marifet değildir. Türk ordusu dağlarda eli silahlı teröristleri avlıyor. Şehirlerde çocukları öldürmüyor. Tanklar eli silahlı teröristlerle savaşmak için alınıyor. Çocukları ezmek için değil. Kafanızda nasıl bir devlet tipi var bilmiyorum ama. Öyle bir devlette yaşamıyoruz. Bu devlette insanlar önce öldürülüp sonra yargılanmıyor. Sokak ortasında üstünden panzerle geçerek öldürülüp ardından birileri oturduğu yerden savcılık yapsın diyede alınmıyor o panzerler. Hukuk, adalet, insanlık, hak bunlar tanıdık geliyor mu? 16 yaşında bir çocuğun vahşice öldürülmesine gelince iş, nereye gidiyor türban konusundaki "demokratlık"? Konuştuğun kişinin Suheda olduğunu unutup yine ***** başlamışsın Neyin ne olduğunu ne zaman olduğunu çok iyi takip ettiğimide bilirsin!! Sözlerin yanlış,bir terörist yanlısını savunacağım diye Türk askerini-Polisini katillikle suçladığının farkındamısın?Vahşice öldürülmüşmüş... Nereden duydun sen bunu?Panzerin çarpması sonucu ölen kişiden bahsediyoruz üzerinden kasıtlı panzer geçmiş birinden değil,o panzerler adam öldürmek için orda olsaydı artık gerisini tahmin ediver.. 16 yaşında çocukmuş!!!dağdakileri araştırsan içlerinde ne çok 16 yaşında bulursun aklın şaşar. Ne işi vardı peki orda?Ne için toplanmıştı o güruh?Amaçları neydi? Hukuktan adaletten dem vuracaksın,terörist yanlısı bir gösteride kaza sonucu ölen şahsı savunurken görev başındaki polisi vahşilikle itham edeceksin üstelik paznerle ölüp ölmediği bile net değilken... Peki neden sormuyorsun bunlar neden her eylemlerinde çocukları kullanıyorlar? Töre cinayetlerinde bile küçük erkek kardeşe ablayı öldürtüyorlar,suçu daha az olur,ne masumluk ama değilmi? Başka bir eylemde polislerin severek konuşarak hediyeler vererek "evinize gidin"diye dil döktükleri çocuklardan neden bahsedilmiyor? Kime ne anlatıyorsunuz! sırf bu ******* yüzünden faşist bir toplum olma yoluna gidiyoruz,kim olacak bunun sorumlusu? Birde sen kalkıyorsun polisi katil öleni sütten çıkmış ak kaşık göstermeye çalışıyorsun. Bu tıpkı neye benzedi biliyormusun? dtp li Ayna'nın Diyarbakır bombacısı için döktüğü göz yaşlarını.. Benim sloganla şunla bunla işim olmaz ben yüreğimden geldiği gibi konuşurum,bunu hala anlamadıysan daha ne diyeyim.. İlk söylediğim son söylediğimdir... Benim için,Türkiye Cumhuriyetinin katil,terörist ilan ettiği bir adamın,yakalanışı protesto edip ve bu protestosuna askere polise taşlı sopalı saldırıda bulunup yetmeyip gönderdeki bayraktan hıncı alan kişiler neyse dağdaki eli silahlı terörsitte odur... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.