Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Almanya'da ki yangında ölenlerin 9'u da Türk

4917367.jpg

Almanya'nın Ludwigshafen kentinde çoğunluğu Türklerin yaşadığı binada dün çıkan yangında 9 kişi yaşamını yitirdi. Dünden buyana sürdürülen kimlik tespit çalışmaları neticesinde hayatını kaybeden 9 kişinin de Türk olduğu tespit edildi. Aynı aileden 8 kişi yaşamını kaybederken Alman yetkililer, olayın ırkçı bir saldırı olduğuna dair ipuçu bulunmadığını belirtti.

BİR AİLE YOK OLDU

Almanya’nın Ludwigshafen kentinde yanan binada Kaplı ailesinin 8 ferdi ile Özkaplı ailelerinin 1 ferdi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, her ikisi Gaziantepli olan ailelerden Kaplı ailesinin ölen fertleri arasında 5 çocuk bulunuyor.

Bu arada, Alman hükümetinin göç ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Kurt Beck, olay yerine giderek incelemelerde bulundular.

Beck, olay yerinde yaptığı açıklamada, "korkunç bir yangın kazasından" söz ederek, "Yangının yabancı düşmanlığından kaynaklandığı yönünde bir ipucu yok" dedi.

Kentin Belediye Başkanı Eva Lohse ile yakınlarını kaybeden ailelere ilk aşamada 5’er bin avro yardım yaptıklarını belirten Beck, "Bu parayı acil ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için verdik. Ailelere yardım etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Yangın felaketi nedeniyle kentteki karnaval eğlenceleri iptal edilirken, Belediye Sarayında bir taziye defteri imzaya açıldı.

Televizyon haberlerinde, binanın içindeki tahta merdivenlerin tümüyle yanmasından dolayı ev sakinlerinin kaçış yolunun kapandığı, ölü sayısının bu nedenle yüksek olduğu belirtildi.

Tuğur Balur adlı bir Türk, özel "N24" televizyonuna, izlediği trajik olayların gözünün önünden gitmediğini, insanların binadan aşağıya atladığını ve kendilerinin çaresizlik içinde bu korkunç olayı izlemek zorunda kaldığını anlattı.

KENTİN TARİHİNDEKİ EN BÜYÜK YANGIN

Almanya’nın Ludwigshafen kenti Belediye Başkanı Eva Lohse, kentte çoğunlukla Türklerin oturduğu bir binada gece çıkan ve 9 kişinin öldüğü yangının, "savaş sonrasında (İkinci Dünya Savaşı) kent tarihindeki en büyük bina yangını" olduğunu söyledi.

Ludwigshafen Belediye Başkanı Lohse, düzenlediği basın toplantısında, yangının, kent merkezinde düzenlenen ve bu binanın önünden de geçen karnaval geçidinin hemen ardından çıktığını, kendisinin de hemen olay yerine gelerek polis ve itfaiye erlerinin kurtarma çalışmalarına yakından tanık olduğunu belirtti.

Lohse, yangında 9 kişinin hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduklarını, kentteki karnaval derneklerinin de eğlencelerini iptal ettiklerini bildirdi. Yangında yakınlarını kaybeden ailelere baş sağlığı dileyen Lohse, "İtfaiye erleri pencerelerden atlayan çocukları, hayatları pahasına kurtarmaya çalıştılar" dedi.

Lohse ayrıca, çeşitli kliniklerde tedavi gören yaklaşık 60 yaralı arasında 11 polis ve 1 itfaiye erinin de bulunduğunu kaydetti.

Ludwigshafen Emniyet Müdürü Wolfgang Fromm da yangının çıkış sebebinin henüz bilinmediğini, karnaval geçidi nedeniyle hazır bekleyen itfaiye ve acil yardım araçlarının hızlı şekilde olay yerine gitmelerine rağmen yangın ve yoğun duman nedeniyle binaya giremediklerini ifade etti.

BASIN TOPLANTISINDA BİR TÜRKÜN TEPKİSİ

Kentin İtfaiye Müdürü Peter Friedrich de karnaval geçidinden dolayı hazır tuttukları itfaiye araçlarının kısa sürede binaya ulaştıklarını, merdivenlerle bir pencereden girerek bir kanepenin arkasında bulunan 2 çocuğu kurtarmayı başardıklarını, ancak 8 kişinin binada hayatını kaybettiğini söyledi.

Binadaki merdivenlerin tahta olması ve tümüyle yanmasından dolayı binaya giremediklerini ifade eden Friedrich, Türk kökenli bir itfaiye erinin olay yerinde bir imamla birlikte Türk ailelerin bakımını sağladığını kaydetti.

Basın toplantısında bir Türkün tepki göstererek, itfaiyeyi bina içine girmemek ve binaya su ya da köpük püskürtmemekle eleştirmesi üzerine de Friedrich, su ve köpüğün ilk aşamada aşırı sıcakta buharlaşmasıyla birlikte bina içinde bulunan çok sayıda insanın kavrularak ölebileceğine dikkat çekti.

Friedrich, buna karşın binanın önüne 2 tane şişme branda konulduğunu sözlerine ekledi.

Basın toplantısına katılan bir doktor da kliniklerde, 3’ü ağır yaralı olmak üzere hala 20 kişinin bulunduğunu, durumu ağır olanlardan birinin dumandan zehirlenen bir çocuk, diğer ikisinin de binadan aşağıya atlayan 2 yetişkin olduğunu söyledi.

Öte yandan Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Kurt Beck, yangın nedeniyle bugün Mainz kentinde düzenlenen karnaval geçidine katılmaktan vazgeçti.

ÖLENLERİN YAKINLARI ŞOKTA

Almanya'nın Ludwigshafen kentinde bir binada çıkan yangında birçok mensubu ölen 2 ailenin Gaziantep'teki yakınları şoka girdi.

Gaziantep’te ‘Baraklar’ olarak tanınan aşirete mensup ‘Kaplan', ‘Kaplı' ve ‘Özkaplı' ailelerinin merkez Şehitkamil İlçesi Münifpaşa, Boyno ve Yeşiloba mahallelerindeki facia kurbanı yakınları, henüz resmi hiçbir bilgi alamadıklarını, televizyon ve internet sitelerinden aldıkları bilgilerle olayı öğrenmeye çalıştıklarını, bazı yakınlarına Almanya'daki yakınlarından telefon edildiğini, kesin olarak kimlerin öldüğünü, kimlerin yaralı olduğunu merak ettiklerini belirtti.

Dün gece Ludwigshafen kentinde Danzigerplatz Caddesi'ndeki 32 numaralı binada çıkan yangında Türkler'in oturduğu 4 katlı binada çıkan yangında 5'i çocuk 9 kişinin öldüğü 24 kişinin de yaralandığı Alman makamları tarafından açıklanırken, ilk bilgilerde ölenlerden Belma Kaplan, Döne Kaplan, 5 aylık hamile Medine Kaplan, Kamil Kaplan, Sıla Kaplan ve Derya Kaplan'ın kimliklerinin belli olduğu belirtildi.

• Cevaplar 65
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Umalimki bu yangin farkli bir sekilde cikmis olmasin.

saygilarla

Bugünki haberlerde sanki yangin kasitli kisiler tarafindan cikarilmis olacagi iddaasi var. Umarim bu iddaa yalan cikar da acilarimizin üzerine tuz basmazlar. Eger idaalar dogruysa milliyetci gecinenlerin neleri yapabilecegi bir kere daha isbatlanmis olacak. Almanya'yi sevme ve yabancilardan arindirma hevesi bu fasist gücleri nasil barbarlastiriyor görecegiz. Umarim bu vahim olay bir kazadir da Almanya#da yasayan insanlarimizin hurzuru bozulmaz.

Saygilar

Gönderi tarihi:

Almanya'da yasanan yangin faciasina bir baskasi daha eklendi ama sans eseri 16 kisi duman zehirlenmesi ile hastahaneye kaldirildi yani ölen yok.

Ludwigshafenda ki facia görgü taniklarininda ifadeleri dogrultusunda hemen hemen Irkci bir saldiri oldugu kesinlesmis gibi.

Ben bu baslikta,Hrantcilari,Papazcilari misyonercileri göremiyorum,Türk milletini Irkcilikla suclayanlari göremiyorum,aci olanda budur.ücbes kendini bilmezin isledigi cinayetleri Türk milletinin sirtina yüklemeye calisan,henüz katilin kim oldugu bilinmeden ekranlarda bunu milliyetciler yapmistir diye yaygara yapanlar ve Ermeni olanlar nerede.Almanyada yakilan Türkler Almanlara kaniniz pis demediler,belkide Hitleri bile tanimiyordular.Zaten yananlardan 5 tanesi ufacik cocuk.Almanlara siz 6 milyon Yahudiyi yaktinizda demediler.Almanlarin bilimsel olarakta kabul edilen soykirimlari icin konferanslarda düzenlemediler,onlar siradan insandilar ama irkci vahset onlara acimadi.Nerede Türk milliyetcileri icin tam tam calanlar,Türk miliyetcileri icin mafia bozuntulari diyenler.Almanyada yakilan ve ilk olmayan bu 9 kisinin bir Hrant Dink kadar,bir papaz kadar veya biriki misyoner kadardami insan olma degeri yok?Nerede Ermeniler icin Türkleri soykirimla suclayanlar,hani ciksinlar bagirsinlar nerede AYDINLAR,nerede Baskin ORAN,nerede ORAL CALISLAR,nerede Ahmet Mehmet ALtanlar hani ne oldu bunlarin aydinligina isiklarimi söndü yoksa?

Türk milleti Irkci degildir vede olmamistir.Irkci olmadigi icin 77 etnik köken Türkiyede yasayabilmektedir hemde her hakka sahip olarak.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Almanya'da yasanan yangin faciasina bir baskasi daha eklendi ama sans eseri 16 kisi duman zehirlenmesi ile hastahaneye kaldirildi yani ölen yok.

Ludwigshafenda ki facia görgü taniklarininda ifadeleri dogrultusunda hemen hemen Irkci bir saldiri oldugu kesinlesmis gibi.

Ben bu baslikta,Hrantcilari,Papazcilari misyonercileri göremiyorum,Türk milletini Irkcilikla suclayanlari göremiyorum,aci olanda budur.ücbes kendini bilmezin isledigi cinayetleri Türk milletinin sirtina yüklemeye calisan,henüz katilin kim oldugu bilinmeden ekranlarda bunu milliyetciler yapmistir diye yaygara yapanlar ve Ermeni olanlar nerede.Almanyada yakilan Türkler Almanlara kaniniz pis demediler,belkide Hitleri bile tanimiyordular.Zaten yananlardan 5 tanesi ufacik cocuk.Almanlara siz 6 milyon Yahudiyi yaktinizda demediler.Almanlarin bilimsel olarakta kabul edilen soykirimlari icin konferanslarda düzenlemediler,onlar siradan insandilar ama irkci vahset onlara acimadi.Nerede Türk milliyetcileri icin tam tam calanlar,Türk miliyetcileri icin mafia bozuntulari diyenler.Almanyada yakilan ve ilk olmayan bu 9 kisinin bir Hrant Dink kadar,bir papaz kadar veya biriki misyoner kadardami insan olma degeri yok?Nerede Ermeniler icin Türkleri soykirimla suclayanlar,hani ciksinlar bagirsinlar nerede AYDINLAR,nerede Baskin ORAN,nerede ORAL CALISLAR,nerede Ahmet Mehmet ALtanlar hani ne oldu bunlarin aydinligina isiklarimi söndü yoksa?

Türk milleti Irkci degildir vede olmamistir.Irkci olmadigi icin 77 etnik köken Türkiyede yasayabilmektedir hemde her hakka sahip olarak.

saygilarla

Sayin politika cok önyargili oldugunuz kanisindayim. bakin ben Türkiye'de olan irkci eylemleride kinarim Almanya'da veya baska bir yerde olanida. Evet Almanya'da olan son olayda halaa süpheler var ve kendi yazimda da söyledigim gibi bu olayin arkasinda insallah irkci fasistler olmamistir diye. Lütfen bekleyelim sonucu. Eger irkci bir eylem sonucu bu facia yasanmissa ve dediginiz gibi bir tepki gelmezse haklisiniz, ama daha bastan kimseyi yargilamayalim. Türk milleti irkci degildir ve olmamistir demekle Alman millet irkcimi diyorsunuz anlayamadim. Eger öyle diyorsaniz gene cok önyargili olmus olursunuz.

Gönderi tarihi:
Sayin politika cok önyargili oldugunuz kanisindayim. bakin ben Türkiye'de olan irkci eylemleride kinarim Almanya'da veya baska bir yerde olanida. Evet Almanya'da olan son olayda halaa süpheler var ve kendi yazimda da söyledigim gibi bu olayin arkasinda insallah irkci fasistler olmamistir diye. Lütfen bekleyelim sonucu. Eger irkci bir eylem sonucu bu facia yasanmissa ve dediginiz gibi bir tepki gelmezse haklisiniz, ama daha bastan kimseyi yargilamayalim. Türk milleti irkci degildir ve olmamistir demekle Alman millet irkcimi diyorsunuz anlayamadim. Eger öyle diyorsaniz gene cok önyargili olmus olursunuz.

Bende ilk iletimde *Umalim ki bi bir Irkci saldiri degildir.*diye yazdim,ve ikinci iletimde ise görgü taniklarinin ifadeleri dogrultusunda yorumunu kulandim.Neymis benim önyargim aciklarmisiniz lütfen.Türkiye'de derin devletten bahsedenler Almanya'da derin devlet olamiyacagini bu facianin suclusunun yine TÜrklerin dikkatsizliginden ciktigi raporunun verilemiyeceginden kuskunuzmu var yoksa.

Türk milleti irkci olmamistir olmazda cünkü Türk milleti ahlaken üstün bir millettir.Türkiyede yasanan fevri ve ferdi olaylara bakarak kimse Türk milletini Irkcilikla suclayamaz.Alman milleti Irkcimi diye sormussunuz,o zaman size Alman devletinin gecmisine bakmanizi öneriyorum.Iki dünya harbi ve milyonlarca insan hayati Almanlarin irkci siyasetlerinden dogmustur.Yahudiler teker teker evlerinden alinirken Alman komsulari onlari seyrettiler ve harpten sonrada bilmiyorduk nereye götürdüklerini demeye basladilar.Bakin belgesel filimlere göreceksinizki ,sosyalistlerin,Cingenelerin Yahudilerin ve diger etnik kökenlilerin disinda kalan tüm Alman halki IRKCIDIR.Irkciligi illede adam öldürmekle tanimliyamazsiniz,Irkciligin cok farkli türleri vardir,kendini yabancidan üstün görmekte bir tür Irkciliktir.Her neyse ben daha fazla Alman tarihine inmeyeyim,ama Alman halkinin irkci olup olmadigini degil,Almanyada olup bitenlerle ilgilenmeliyiz.Bekleyip görecegiz.

saygilarla

Gönderi tarihi:

1202146130.jpg1202146676.jpg

GüL_Bietigheim

06.02.2008 - 15:40

Ölenlere Allahtan rahmet yakinlarinada bas sagligi diliyorum.cok cok üzücü bir durum.Yapanlar Allahtan cezasini bulsun.

Taner

06.02.2008 - 13:04

Bu insanlik ayibina dur demenin zamani geldi, hatta cok gec bile kalindi, bu LUDWIGSHAFEN"ler, Herne"ler, Mölln ve Solingenler, ResMEN ALMAN MEDYASININ KÖRÜKLENMESIDIR; SON AYLARDA 1 yunan ve 1 Türk gencinin Yasli Almani Dövmesiyle her gün Medyalarda Yabanci yasasini degistirme Derdine Giren Alman Medyasi Maalesef Serkanin ve Ailesinin üzerinde her gün cirkin haberler yayinlayip Alman Halkini ve Üstüne basarak yaziyorum NEO-NAZILERE DESTEK VEREREK BU GIBI FACIALARA NEDEN OLMUSTUR. Ama BIZ TÜRK HALKI YANLIZ DEGILIZ, BÜYÜK TÜRK MILLETI ELBET BUNUN HESABINI SORACAKTIR, Hayatini kaybetmis olan tüm insararimiza Allahtan Rahmet ve geride kalan Ailelerine Bassagligi dilerim, Mekaaniniz Cennet Olsun.

mustafa köln

06.02.2008 - 12:51

inaniyormusunuzki bu bir oyun olmasin ne kontagi ya insanlari bile bile yakiyorlar ama devletimiz nerde millet düsmüs türban derdine neymis tayip gelecekmis gelse ne olur gelmese ne olur yaktiktan sonra faydasi yokki bunlarin derdi hep oy kavgasi bizlere deger veren yokki ama unutmayinki bizde burda 3.5 milyon mehmediz yahudilere yaptiklarina bize yapamazlar

olgun23

06.02.2008 - 09:12

Insanlik disi ne diyecegibi bilmiyorum. Ölenlere Allahtan rahmet diler yakinlarinada bas saligi dilerim. Allah bizleri korusun

ASIye

06.02.2008 - 00:40

Hepimizin basi sagolsun.Üzgünüm.Söyleyeyecek söz bulamiyorum.Möln,Solingen,Simdi Ludwigshaven.Insanlik nereye gidiyor?

mustafa köln

05.02.2008 - 23:06

ne yazikki burda yabanci türkiyede almanciyiz kim düsüüyorki bizi millet düsmüs türban derdine insanini düsünen kim eger devletimi sahip ikamazsa bunlar bizi yahudiler gibi yakacaklar onlari finda yaktilar bizleride evlerimizde yakiyorlar allah ölen vatandaslarimi allah rahmet eylesin nerdesiniz bize sahip cikan yokmu ama bizleri insan yerine sayan yokki yazik bir iraklilar kadar burda degerimiz yok

KENAN

05.02.2008 - 22:40

COCUKLARIN ANLATTIKLARI TABIKI DOGRU ANMA ALMAN BILIRKISILER BUNADA BIR YALAN BULUR YOK ELEKTIRIK KONAGINDA YOK PIRIZDEN ELEKTIRIK KACAGI VS GIBI SAHDE RAPORLARLA ISI KAPATIRLAR:EGER BU OLAYDA KASIT VARSA BILIRKISILERDE DOGRULARSA ALMANYAYIN SONU GELIR DUNYADA NALETLENEN OLURLAR:

Emine/[email protected]/Stuttgart

05.02.2008 - 20:59

evet bencede, bu yorumlar tüm gazetelerde,tv'lerde aciklanmali, ayni almanlarin yaptigi gibi. bizler böyle pisirik oldugumuz sürece,hep üstümüze gelinicektir...bizimde evimiz yandi,ailem az kaldi cayir cayir yanacakti uyku arasinda...kimin ruhu duydu allah askina????hangi dernek,hangi cemiyet geldi??hemde mübarek ramazan ayinda...artik hepsinden tiksiniyorum.onlar sadece aidat toplamayi biliyorlar.biz böyle devam edelim,daha kac can vericez bu gidisle... yürüyüs yapalim, protesto edelim bu olaylari...MArco olayinda tüm almanya ayaktaydi, biz hala susalim....

Nadja 09

05.02.2008 - 20:56

hegün Televizyonlarda yahudilerin nasil yakildigini nasil zulüm gördüklerinin belgesellerini yayinliyorlar ama aslinda yahudi irklari iyi anlamalilar yabanci düsmanligini nasil oldugunu malesef Bild gazeteside yahudidir ama gecmislerini iyi unutmusa benziyorlar bu gazeteyi almayip Protestu yapalim ben zaten almayi coktan biraktim bir zamanlarda böyle olaylari yayinliyordu ondan itibaran benim 50 centimi TÜRKLERI karalamalari icin veremezdim dahada paramla rezil olmamak icin SAYGILARIMLA

filiz

05.02.2008 - 20:47

yazik kurunun yaninda yasda yandi cogunluk bu turk dusmanlini azdirdi simide ofkeleniyor ya turkiyede hiristiyan oldu icin 3 insanin kafasi kesilirken niye hic sesiniz cikmadi insan insandir can candir lutfen artik dogru yola donun

yoncanur

05.02.2008 - 20:35

yorumcu bülent cok dogru söylüyorsun yemin ederim ben yangin olayindan öncede korkmaktan uyuyamiyordum simdi dahada cok korkuyorum bütün kapilari siki siki kilitliyorum bir irkci gelecekte bizi yakacak diye ama düsündüklerim gerceklesiyor ama bizim sesimizi nereye duyuralim allahtan buraya biraz icimizi döker olduk ama birde görseler bizim feryatlarimizi burda son bir aydan beri basbas bagriliyor feryat ediliyor türkleri yerden yere vurdular.illaki duymalari icin 9 tane insan mi yanmaliydi simdi ilgilenecegini söylüyor ama cok gec coooooooooooooooooooooooooooooook o yavrucak lar yanarak nasilda can vermistir kimbilir iki gündür cok üzgünüm cok allah yakinlarina bassagligi sabir diliyorum.

bülent / STUTTGART

05.02.2008 - 19:51

SAYIN GAZETESI YETKILILERINE; YAZILAN BU YORUMLARI LUTFEN GORSEL BASINADA ( TV,gazeteler)YAYINA CIKARIN DA YETKILILERIMIZ HAREKETE GECSIN ve SAHIPSIZ GURBETCILERINE BIRAZ SAHIP CIKSINLAR.DAHA KAC TURK EVININ,TURK OCAGININ,TURK COCUKLARININ YANMASI GEREKIYOR ??? SORUYORUM SIZE Saygilarimla

sadik01 mannheim

05.02.2008 - 19:40

(roland koch mach dein maul jetszt auf ) roland koch agzini simdi ac. bir almanya klassigiyle karsi karsiyayiz malesef Allah ölenlere rahmet yakinlarina sabir versin. alamnlar insan yakmayi seviyor . ölülerini yaktiklari gibi bu is yapan kisi kendisine sormasi gereken soru acaba ben insanmiyim yoksa hayvanmi.neden türk medyasida bu olaylari biraz abartmiyor onlar her ufak bir konuyu deve yapiyor marco olayi gibi metroda dayak atan türk gibi örnek cok....

Salih

05.02.2008 - 19:37

Neun unschuldige Menschen wurden lebendig Verbrand. Danke Koch, Danke Fr. Merkel, Danke Bildzeitung!!!! Jetzt müssen wir nicht mir sagen, es kann mir nicht passieren sondern müssen Angst haben wann wir dran kommen?

bülent / STUTTGART

05.02.2008 - 19:20

Arkadaslar su almanyada durmaktan artik tiksiniyorum.Bence dunyada irkciligin yapildigi tek yer ALMANYA,34 yasindayim 8 yildir burdayim hala alisamadim.Hani nerde alman basini,o cok konusanlar TURKler sokakta kavga yapsa Dünya yikiliyo haftalarca aylarca, bizlere gelince ortada kimseler yok bence artik sesimizi duyurmak gerekir.DERNEKLERIMIZ,CEMIYETLERIMIZ,BÜYÜKELCILERIMIZ,DISISLERIMIZ sizlere sesleniyorum neredesiniz ?????????????????? ARTIK TURKLERE SAHIP CIKIN BENCE N E M U T L U T Ü R K Ü M D I Y E N E Ölenlere Allahtan Rahmed,yakinlarina ve TURK Vadandaslarimiza bassagligi diliyorum...........................

Nadja 09

05.02.2008 - 18:25

simdik soralim bakalim HANI CEMIYETLER HANI DERNEKLER HANI TÜRK KÖKENLI POLITIKACILAR HANI HERGÜN YENI BIR KONULARLA ACILIM YAPANLAR HANI INSAN HAKLARI DUYMADILARMI GÖRMEDILERMI NEDEN SIMDI KAFALARINI KUMA SOKUYORLAR KIMLERDEN CEKINIYORLAR ACABA ALACAKLARI PARALARMI KESILIR DIYEMI KORKUYORLAR BERLINDE TÜRK BAYRAKLARIYLA HAVA YAPAN BU MERASIMI HAZIRLAYAN BU MENSUPLAR NEREDE BUNLAR GÜZEL GÜNLER DOSTU KÖTÜ GÜNÜN DEGIL HIC BIRININ SESI SOLUGU CIKMIYOR CIKMAZDA SIMDIYE KADAR BUNLARDAN NE KINAMA NEDE BIR KELAM DUYDUK BU YAZDIKLARIMDA GERCEK YÜZLERINI GÖSTERDILER saygilarimla

Levent Karadeniz

05.02.2008 - 18:05

Bild Gazetesine Tessekür etmek istiyorum Danke Bild Haftalarca yaptigi türkler üzerine kötü reklam, ve türklerin yerli yersiz yargilamasi bu vahsi yangin pususuna yol acti. Demek Hristianlarin müslümanlara karsi acti savas, medya üzerine (Axel Springer Verlag) insanlari bizim irka karsi okadar etkilemiski, bunlar yasaniyor.

yoncanur

05.02.2008 - 17:37

D.E.yorumcu daha bunun ön yargisi arka yargisimi kalmis sizin yorumlariniza bakiyorumda ev kendiliginden yandi bak iki tane türk kizi görmüs yakanlari lütfen cikan haberleri iyi okursan iyi olucak.bu arada duyuru Türkiyeden 4 tane uzman geliyor incelemeye

Sesimizi duyan yok mu?

05.02.2008 - 17:37

Bizlerin hic degeri yokmu su ülkede insanlarimiz yakiliyor dövülüyor hep haksizliga ugruyor ama malesef arkamizda bize destek olmasi gereken TC ne yapiyor?Nerede türkler arasindaki dayanisma illaki kendimizin basina mi gelmeli?Madem burada yanliz kaliyoruz o zaman HEPIMIZ BIRIMIZ;BIRIMIZ HEPIMIZ ICIN destek olalim .Ölenlere rahmet kalanlara sabirlar diliyorum.

007BEDIRHAN

05.02.2008 - 16:54

Neden bilinmez olan hep türk lere oluyor bu gidise bir dur diyen olmali heriflerin vatandasinin bir tirnagi kirilsa bütün dünyayi yerinden oynatiyor ama bizde hic soran bile yok

musti

05.02.2008 - 16:44

zaten bize burda kim sahip cikiyorki millet düsmüs türban derdine millet uzaya gidiyor bizimkiler türbanla ugrasiyor yaziklar olsun hepsine ölenlerede allah rahmet eylesin

D. E.

05.02.2008 - 16:36

yorumcu köln: ön yargili yorumlardan uzak durunuz...

murat ayyildiz

05.02.2008 - 14:17

öncelik ile hepimizin basi sag olsun...evet bütün türklerin basi sag olsun...bu türklere karsi yapilmis bir linc girisimidi...ne yazik ki möln solingen ve simdi ludwigshaven...günümüz 2008 de yine türkler kat edildi..cok yazik ve cok üzücü olay...özgürlükten..demokrasi den..INSAN HAKLARINDAN ...konusan bir ülkede oluyor bu olaylar....daha cok sey yazmak icimi dökmek isterim...ama hersey bosuna...biz burda yabanciyiz...ne diyelim..birsey dedikmi...nerden geliyorsaniz oraya gidin diyorlar...isine gelmiyorsa kendi memleketine git diyorlar...bir türk yasli adam dövdü diye hepimiz yerden yere vurulduk..simdi 9insan öldürüldü...kimse cit demiyor...ört baz ediliyor..ALLAH hepzini RAHMET ELESIN MEKANLARI CENNET OLSUN....

05.02.2008 - 13:17

almanlar yine gösterdiler gercek yüzlerini, hitler gibi biri ciksa hemen bunlar pesinden kosarlar, iste almanyanin ve almanlarin gercek yüzü bu....

selim

05.02.2008 - 13:12

sayin D:E KIM DINLEYECEK AKP HÜKÜMETIMI KAC DILEKCE YAZDIM

mustafa demiray

05.02.2008 - 13:00

BU facia da ölen kardeslerimize ALLAHTAN rahmet diliyorum yakinlarina Bas sagligi diliyorum ALLAH CC birdaha böyle bir aci hic kimseye yasatmasin

Emine

05.02.2008 - 12:54

SON 5 AYDA BILDIGIM 3 TÜRKÜN EVI YANDI...11 Eylülde Tübingen-Stuttgartta bizimde evimiz yandi.bunlar bir tesadüf olamaz.bir pazar sabahi 04:00-05:00 arasi.evin yanidaki ambardan cikiyor yangin.ama tuhafdirki,orasi devamli kilitli ve son 2 hafta kapisi acilip,iceriye kimse dahi girmemisti.alevler karsi sehirden görülüp,taniklar polise haber veriyor.ailem o sirada uyuyor,yoldan gecen biri gelip uyandiriyor.polis itfaiye gelip yangina müdahale ediyor,tabi onlar gelene kadar yangin evide sariyor.1tanecik erkek kardesim var,allahima sükürler olsun,onu bize bagisladi.uyandiklarinda onun yattigi odanin catisi alevlerle tutusmustu bile. yanginin nedeni cözülemedi,ve polis olayi kapattida.BIZDENDEMI MUTLAKA BIRININ ÖLMESI GEREKIYORDU,ADAMLAR HA GAYRET DIYIP,BISEYLER YAPMASI ICIN...Bu ailenin acisini en yakindan paylasanlardanim.allah ölenlere rahmet,ailelerine sabir versin...bizler buralarda birbirimizle didistikce,adamlarin ekmegine yag sürüyoruz.ailem ilk 5 gün bir otelde kaliyor.acikcasi evin yanmasindan daha cok üzüldügüm sey:1 Allahin kuluda gelip ne yapiyorlar,mübarek ramazan ayinda nerde kaliyorlar diye soran olmadi.o sira ben istanbulda izindeydim,bana haber vermediler,ben geldigimde ögrendim.günler boyunca:"allahim ne olursun bir rüya olsun" diye yalvardim...ailem hala perisan bi halde.herseyimiz alt üst.suan bile hickiriklara boguldum. 1 ay sonra bizim yakinimizda bir türkün daha evi yandi,oradada neden bulunamadi.bunlarin hepsi bir suikasttir.sadece türklerin evimi yanar???!!!bunlar tabi bildiklerim...bilmedigimiz kim bilir kac ev daha yandi. türkiyede sagolsun,bize cok iyi destek cikyior.izin zamani geldiginde cok iyi hatirlarlar ama bizi,yok turizime katki,yok ülkeye euro gelsin.... sayin basbakanda ülkesine biraz ara verip,bizim bu gurbette karsikarsiya geldigimiz olaylarla ilgilenmesini tüm türkler adina rica ediyorum. Allah bizi bu hale sokanlarin yanina birakmasin.bunlarin hepsi irkciliga yönelik,alsinlar ülkelerini,bayilmiyorum saten.buranin parasida,iside,....batsin.ne aileler, ne canlar yakti.disardan görenler bizi toz pembe görüyor ama,bizi bizden baskasi anlayamaz. 4ay boyunca kimsenin tenezzül edipte,pis,kokmus bir odada yattim.devlettende bir destek yoktu. bunlara bir dur diyelim,bir olup kalkinalim.böyle giderse,daha cok evimiz, canimiz yanacak...BIZI BU HALE SOKANLAR ALLAHINDAN BULSUN,BIZI UNUTANLARDA BU FOTOGRAFLARA BAKIP UTANSIN...

SERHAT

05.02.2008 - 12:53

h-it lerin ruhu aramizda nasilki zamaninda yahudileri diri diri yaktilarsa imdi de türkleri yakiyorlar dünyadan ses yok ama alman medya si günlerce haftalarca bir türkün alman i nasil dövdügünü kiskirta kiskirta anlattilar mansetler yaptilar tahrik ettiler eger dogruysa ki kundaklama ben sahsim olarak dogru diyorum bunun bir numarali suclusu medya dir yazili ve görsel.Barbarlar daha gecen gün bir türkü kesip parcalamadimi bu H-it lerin kalintilari yazik yazik medeniyet dedigin tek disi kalmis canavar.ölen türk kardeslerimize Allahtan rahmet diliyorum hepimizin basi sagolsun..

özlem

05.02.2008 - 12:41

hepimizin basi sag olsun.....yürüyüsümüzü nerde gerceklestirecegiz???

köln

05.02.2008 - 12:40

iste yaktilar. yakanda belli yapanda.ama nasil kendilerini siyiriyorlar..iste almanlarin mentalitesi.BIZIM MILLETTE KAFASINI TOPRAKTAN CIKARMASSA DAHA BÖYLE OLAYLAR COK OLUR.4 gunde yahudileri nasil topladilarsa.türklerede aynisini yapicaklar.

Ahmet SOFU

05.02.2008 - 12:36

IRKCILAR ŞAŞIRMAYIN SABRIMIZI TAŞIRMAYIN ! Biliyorsunuz ki Alman merkezi yönetimi ile taşra yönetimleri arasında bir soğuk savaş ve anlaşmazlıklar cereyan etmektedir.Buda federal yönetim sisteminin sakıncalarıdır.Alman merkezi yönetimi ve Türkiye arasındaki ilişkilere baktığımızda gayet her şey olumlu ve pozotif geçmektedir.Fakat gelgelelim taşra yönetimlerinin Türkiye ve Türklere bakış açısı gayet ırkcı ve düşmancıl yaklaşımlardadır.Bununda tek sebebi cehalet ve cahilliktir.Alman merkezi yönetiminin burada yapması gereken tek şey bu taşra yönetim liderlerini toplayıp bir kriz toplantısı yapmaları ve Türkiye-Almanya arası ilişkilerin Almanyanın çıkar ve menfaatlerinin temeli olduğunu açıklamalarıdır.Aksi takdirde Almanyayı bekleyen felaketlerin başında petrol,gaz,hammadde,ihracat,işsizlik ve güvenlik krizlerinin Almanya kapılarına dayandığını açık ve net bilgilerle açıklamalarıdır.Burada asıl polisin araştırması gereken durum bu ırkcıların arkasında pkk terör örgütünün,kızıl kominist uluslararası dış güçlerin olup olmadığıdır.Cahil Alman gençliğini 2 bira ısmarlayıp,esrar,eroin çektirip kimler Türklerin üzerine kışkırtıyor bunun suçlularını bulun !

yilmaz

05.02.2008 - 12:19

cok üzücü ölenlerin ailelerini bas sagligi diliyorum acilarini yürekten paylasiyorum

sedat

05.02.2008 - 11:49

öncelikle yanginda ölenlere ALLAHtan rahmet,ölenlerin yakinlarina ALLAHtan sabirlar dilerim.Sayin recep tayip erdoganin paralarinizi yatirirken banami danistiniz demesi bence hakli bir cikis,cünkü gercekte budur ben tayipci felan deyilim ama hak neyse onu konusmak lazim.biz paralarimizi yatirirken bize kär payi veriyorlardiya o bize cok tatli geldi ALLAH bize tokatini vurdu tayip napsin su veya bu napsin.yanginda binlerce kisi yaniyor kurtarici bir kisi adam nereye kossun nereye kosmasin yavas yavas insallah bizlerede ulasacaktir. ama birde hic kimse biryere varamaz sabirli olmamaiz lazim. buradaki vatandaslarimizin yapmasi gereken yazili olararak türk konsolosluklarina protestolarimizi göndermektir sikayetlerimizi gereken ilgili makamlara toplu olarak yapmak,toplu olarak yürüyüsler yapmak birlik olmamiz lazim yoksa bana dokunmaYAN YILAN BIN yasasin anlayisiyla bunlara basa cikamayiz.saygilar.

antepli

05.02.2008 - 11:31

tüm gaziantepimizin tüm türkiyemizin tüm ulusumuz başı saolsun... inanın insanin türyleri diken diken oluyor... devletimiz milletimiz büyüklerimiz bu işin pesini birakmaması lazım... ülkede nutuk atmaklan olmaz bu iş??? gelip göreceksin gerekirse kendi adamların arastıracak yangın sebebini??? seri katil tarafından öldürülen vatandaslarımızın katili nerede??? hani baskı yapacaktınız almanyaya hanı en kısada yakalanacqaktı ne zaman yakalanacak peki???? 9 kişiyi daha öldürmesınımı beklıcez.. almanyadaki avrupadaki türklerin canları bu kadarmı ucuz... yazık degılmı ya allahdan korkun beeee... yazıklar olsun yazıklar...

ahmet

05.02.2008 - 11:20

sözde vatansevere sesleniyorum.... madde 1.sen parani yatirirken basbakanim sana bir güvencemi verdi? madde 2.senin aklin yokmu nereye para vereceksin nereye vermeyeceksin? madde 3.devletin bankalari varken senin ne isin var sana basan kombassanla? madde 4.üstüne 1 bardak su ictinmi? madde 5.basbakani karsilamaya gidecegine sen git önce 18 ay askerlik yap!!!! madde 6. delirik yapma.....

ahmet

05.02.2008 - 11:15

ben bunu burdan kiniyor ölenlere Allahtan rahmet yakinlarina bassagligi diliyorum....ama bir gercek varki alman medyasi ve sözüm ona politikaci müsvettesi kisiler biz TÜRKLERi hedef göstermelerinin bir ürünüdür....ben bunu naletliyorum. bu arada burda basbakan türban sorunu ile ilgilenecegine bizimlen ilgilensin diyen arkadaslarima sesleniyorum sen ne biliyorsunda konusuyorsun söylermisin bana ne kadar arasdirdin basbakan bizimlen ilgilenmedigini bence bu gereksiz yazilara adi üstünde gerek yok!!!!!!!bunun haricinde almanya icisleri bakani schäuble suan türkiyede basbakanimiz onunda ifadesini aldi emin olun....herkeze selamlar gercekleri görmemezlikten gelmeyelim lütfen.....

adem

05.02.2008 - 10:48

ilk basta ölen vatandaslarimiz icin allah tan rahmet dilliyorum ve ailelerine sabir diliyorum. Ben burda bütün Türk vatandaslarimiza sesleniyorum dün Bild gazetesinde cikan haberlerde yanginda ölen ve yaralaranlarin Türk olduguna dair vede Bina sadece Türklerin yasadigina dair hic bir bilgi yazmiyordu.Ama simdi bir Türk suc islese bir dizi gazete haberleri yazarlar ve bu yazarlar bizi irkciliga karsi gösterlilmis hedef olarak began edilmis oluyor.Ve bunlarn en basta Bild gazeteseinin Türk düsmanliga baslatan yazi dizisi.Ben burda bütün Türk isanlarimizi Bild gazetesine Protesto mektublari yazmaya cagiriyorum.Arkadaslar cigerlerimiz ve canlaramiz yaniyoorrrrrrrrrrrrrrrr cocuklarimiz yaaaaaa buna bir sond diyelim.

Hikmet Akpinar Berlin

05.02.2008 - 09:13

Hangi siyasi görüste olursak olalim bu hepimize yapilmis bir saldiridir lütfen bu tür saldirilara karsi hep bereber olalim yürüyüsler yapalim birde alman medyasi olayi görmemezlikten gelmesin kisa olarak bir seyi paylasmak istiyorum. 1992de Berlin"de U-BAHN Adenauaer platz"da METE EKSI diye genc bir arkadasimiz neo nazilerin saldiriisina ugramis ve hayatini kaybetmisti alman medyasi bunuda yabanci gencler arasinda cikan bir tartisma sonucu olarak nitelendirmisti yani ölende biz öldürende demek istenmistir olay yerine bir anit konulmus ve üzerine aynen söyle yaziyor yabanci gencler aralarinda cikan kavgadan dolayi Mte eksi hayatini kaybetmistir. Ben buradaki bizim konsoloslugumuzuda ateseyide anlamis degilim . bu günkü haber bizleri cok derinden üzmüstür olay yerinde yaralananlara acil sifalar ölenlere Allahtan rahmet dilerim unutmayalim hic bir türk bir alman ailesini sebepsiz yere yakmamistir ama onlar defalarca bu isi yapmistir.

Güneydogulu

05.02.2008 - 08:03

eger bu olay nazi tarafindan kundaklama ise.nerde nazi görülürse öldüresiye dövmek gerekiyor ancak budur yolu adam olsunlar hayvan oglu hayvanlar. yaralilara acil sifa ve ölenlerin yakinlarina bas sagligi diliyorum

05.02.2008 - 00:39

Beck´den aciklama: Der rheinland-pfälzische Ministerpräsident Kurt Beck (SPD) sagte, es gebe keinerlei Hinweise auf eine fremdenfeindlichen Anschlag auf das von türkischen Familien bewohnte Haus. Ein aus dem Haus gerettetes Kind will nach Angaben eines Notarztes einen lauten Knall gehört haben.!!!

suat

04.02.2008 - 23:11

bence bu bir suikastdir icinizdeki sollingen faciasini hatirliyankar varmi buda ayni kast edilmis bir durum diye gösteriyor hepimiz birlik olmamiz gerekiyor ölenlerin yakinlarinada allah sabir versin ....

yoncanur

04.02.2008 - 23:06

VATAN SEVER yorumcu holding zedeler toplansin diyorsun toplanildiginda sizleri korumalarina dövdürürler parayi yatirirken basbakanami sordunuz türk insani nelerle karsilasiyor burda bizlere ne hakaretler yapildi burda acaba haberi varmiki haberi olduda kulak tikadi senin benim derdimden ona ne insanlarimiz en kötü sartlarda birikim yaptilar.yasliligimizda rahat ederiz dediler zavalli gurbetci camilerde kandirildilar milli görüscüler süslü laflarla ne varsa verdiler aradan zaman gecmeden ekenomik krizdeyiz dediler simdi o parasini kaptiran teyze tuvalet temizliyor iki büklüm onun parasiyla koruma tutuluyor yanlarina yaklastirilmiyor kombassan holding erdoganda bunlarla birlik gurbetci sikayette bulundugu zaman banami sordunuz yatirirken dedi simdi o amcalar kimisi öldü kimisi kafa yedi kimi yuvalar yikildi zavalli gurbetci simdide cayir cayir yakiyorlar coluk cocuk demeden kac zamandir türklere yapilmadik hakaret kalmadi basbakan gelse ne yazar bizim derdimizi dinlese ne yazar o gösteris yapmaya geliyor zavalli gurbetci gümrüklerde ona oy vericez diye sicakta 1 saat kuyruk bekleyenler oldu bende dahil haram olsun oyum ona lütfen allah rizasi icin bu yorumu ona iletsin.

Nadja 09

04.02.2008 - 22:21

gercekten ne yazacagimi bilemiyorum? ÖLENLERE ALLAH RAHMET EYLESIN YARILARA ACIL SIFA YAKINLARINADA SABIRLAR VERSIN,hatirlayacaginiz gibi veya okuyanlar hatirlayacaktir bir yazimda söyle demistim yakinda evimizde uyuyamayacagiz cünkü Alman Medyasi Türkler icin cok olumsuz haberler yaptilar bugüne gelinen konum Politikacilar kadar Alman Medyasida sorumlu bu olaylara herkes ceplerini doldurma ne pahasina olursa olsun kimsenin aklina gelmediki bu günlere gelincegini,bu ne ilk olacak nede son cünkü bu olaylar hortladi artik yarin kimin evi olacak yarin kim dövülecek hergün bir olaylar olacak yarisini Türk medyasindan duyarsak duyariz bugün oldugu gibi hic bir Alman Haber Ajani Türklerin oldugunu yazmadi ve söylemediler yanlizca bir kac basörtülü vatandasi görebildik oda 1 saniyeydi eger bir Türk kötü bir seye bilassaydi saniye saniye bangir bangir kulaklarimizi cinlatirlardi hepimizi bir kefene koyarlardi Ludwigshafenin belediye baskani bayan dahi Türklerden degil yanlizca Itfayenin calismalarindan bahsetti ve yaralilardan ölenlerden okadardi hangi Milliyetten oldugu konusununda bir aciklama geregi görmedi, ALMAN MEDYASI HANI HEP SUCLULAR TÜRKLER ÖN SIRADAYDI SIMDI GÖSTERIN BAKALIM MEDENIYETINIZI (SEIG EUCH EURE INTERGRATION? WO IST EURE MEDIEN? IHR SEIDS CHULD? U.IHRE ferdins u ihre sieg HOCHHALTUNGSVOLL SAYGILARIMLA

Esra34

04.02.2008 - 22:07

basbakan türban meselesini birakip da az kendi vatandaslarinin yasadiklariyla ilgilense hic fena olmaz. su an türkiyeyi karisdirmakdan baska birsey yapmiyorlar ama bizler ne irkciliga ne reziliklere mahkum kaliyoruz haberleri yok. Alman gazeteler itfaiyenin 6dakika icinde olay yerine vardigini, ellerinden gelen herseyi yaptiklarini,cok kisi kurtardiklarini ve kundaklamanin söz konusu olamiycagini belirtiyor. ama bizim türk vatandaslar öyle demiyor. Eger itfaiye gec geldiyse alman tarihinde belki görülmemis bir olaydir. TÜRKIYE sahip cikmali bize. marco yüzünden tüm almanya ayaga kalkti, ama bizimkilerden cit cikmiyor. ALLAH SONUMUZU HAYIRLI ETSIN!

Dilek

04.02.2008 - 22:02

Su an ne diyecegimi bilemiyorum. Zaten pencereden atilan bebegi görünce nutkum durdu önce sonradan anladim isin aslini. Benimde iki evladim var onlar nasil benim icin herseyden önce geliyorsa oda öyledir. Ya ben korkuyorum artik bu ne bicim ülke? Bir insan bu kadar nankör cikabilir? allah bi daha yasatmasin ölenlere allahtan rahmet dilerim kalanlarada bassagligi. Artik biz türklerde cekismeyi birakalim evlatlarimiz ve bizler icin birseyler yapalim. Bu is ancak böyle cözülür. Fakat SUSMAYALIM! YETEEEEEEEEEEEEEER!

okan

04.02.2008 - 21:28

bu saldirilari lanentliyorum eger bunlar gercekten saldiri ise.gercekten cok üzücü ölenlere allahtan rahmet yakinlarina bas sagligi diliyorum.

D.E.

04.02.2008 - 21:06

yorumcu selim: sikayetinizi niye sorumlu makamlara göndermiyorsunuz?

VATAN SEVER

04.02.2008 - 20:52

TBMM si ACIL TOPLANSIN TÜRBANDAN ÖNCE GURBETCIMIZI MASAYA YATIRSINLAR ARTIK ALTIN YUMURTLAYAN TAVUK DEYILIZ SÜT INEGIDE DEYILIZ BIZIM HAKIMIZI KIM ARAYA CAK TÜRBANDAN ÖNCE BENIM CAN VE MAL GÜVENLIGIM NE OLLACAK ' TURBAN ICIN ANAYASAYA DEGISTIRENLER YESIL SERMAYE ICIN NIYE DEGISTIRMIYORLAR TÜRBAN TAKANLAR SANAMI SORUYOR SAYIN BASBAKANIM 7-10 SUBARTA BASBAKANIMIZA MÜNICHTE KARSILAYALIM BÜTÜN HOLDINGZEDELER DAVETLIDIR BAS ÖRTÜSÜNDEN ÖNCE YESIL SERMAYEYE CÖZÜM ISTIYORUZ

samet akbulut

04.02.2008 - 20:42

hepsine allahtan rahmet diliyorum cok üzüldüm ölüm heryerde

GURBETCI

04.02.2008 - 20:37

AKP hükümetine acik mektup sayin basbakanim sizin gündeminizde bas örtüsü var biz gurbetci Türklerin malindan canindan degerli bir konu siz müslüman bir partisiniz tutturdunuz bas örtüsü diye biraz allah rizasi icin bu bas örtüsünün yüzde 10 kadar gurbetcimizle ilgilenin yastik altindaki tasaruflarimiza Türkiyeye cekelim yesil sermayeye cözüm bulun bas örtüsü diye icimiz disimiz bas örtüsü oldu bas örtülüler müslümanda yesil sermayeye para kaptiranlar kafirmi? almanyada türklerin yüzde 35 issiz almanya ile anlasin issiz türklere türkiyede is kurmalari icin prim,desvik,desdek,kradi verilsin mesela siz AKP hükümeti ollarak hayvanciliga desdekliyorsunuz alman hükümeti ile anlasin issiz gurbetcilere köyünde keci ciftligi kurup verilsin keci sütünede alman sirketleri alip isleyip almanyaya satsinlar sayin basbakanim almanyaya geleceksiniz evet alman hükümetine yag cekmek icin deyil gurbetcinin hakina aramak icin gelin ve önce yesil sermayeli holding magdurlarina yardim ediniz ondan sonra bas örtüsüne giriniz ben simdi korkuyorum bize ne zaman yakacaklar diye veya genclerimiz ayaklanip intikam alacaklar diye hadi almanya ile anlasin issiz türkler isteyen dönsün

04.02.2008 - 15:47

Sadece icimden aglamak geliyor elimizden bir sey gelmiyor agliyorum elimde degil.

Gönderi tarihi:
Bende ilk iletimde *Umalim ki bi bir Irkci saldiri degildir.*diye yazdim,ve ikinci iletimde ise görgü taniklarinin ifadeleri dogrultusunda yorumunu kulandim.Neymis benim önyargim aciklarmisiniz lütfen.Türkiye'de derin devletten bahsedenler Almanya'da derin devlet olamiyacagini bu facianin suclusunun yine TÜrklerin dikkatsizliginden ciktigi raporunun verilemiyeceginden kuskunuzmu var yoksa.

Türk milleti irkci olmamistir olmazda cünkü Türk milleti ahlaken üstün bir millettir.Türkiyede yasanan fevri ve ferdi olaylara bakarak kimse Türk milletini Irkcilikla suclayamaz.Alman milleti Irkcimi diye sormussunuz,o zaman size Alman devletinin gecmisine bakmanizi öneriyorum.Iki dünya harbi ve milyonlarca insan hayati Almanlarin irkci siyasetlerinden dogmustur.Yahudiler teker teker evlerinden alinirken Alman komsulari onlari seyrettiler ve harpten sonrada bilmiyorduk nereye götürdüklerini demeye basladilar.Bakin belgesel filimlere göreceksinizki ,sosyalistlerin,Cingenelerin Yahudilerin ve diger etnik kökenlilerin disinda kalan tüm Alman halki IRKCIDIR.Irkciligi illede adam öldürmekle tanimliyamazsiniz,Irkciligin cok farkli türleri vardir,kendini yabancidan üstün görmekte bir tür Irkciliktir.Her neyse ben daha fazla Alman tarihine inmeyeyim,ama Alman halkinin irkci olup olmadigini degil,Almanyada olup bitenlerle ilgilenmeliyiz.Bekleyip görecegiz.

saygilarla

Kusura bakmayin ama, ben halaa yorumlariniza katilmiyrum ve abartiginiz düsüncesindeyim. Siz daha kesin bir sonuc elde olmadan önünpüze gelene verip savurdunuz bir önceki yorunmunuzda, son yazinizda da Almanlar'in ne kadar irkci olduklarini isbatlamaya calisiyorsunuz ve ayni anda da Türk milletinin ahlakan "üstün" millet oldugundan bahsediyorsunuz. bana göre irkciliga karsi gelirken ayni hataya kendiniz düsüyorsunuz dikkatinizi cekerim. benim ilk yorumu iyi bakarsaniz ne söyledigimi ve hisslerimi cok iyi anlarsiniz. Almanya#yi da sayenizde biraz daha iyi tanidim tesekkürler. insallah kendi hatalarimiz hakkinda da sizden ayni duyarliligi görürüz.

Saygilar

Gönderi tarihi:

haberlere göre dün Nazi olduğu tahmin edilen 2 kişinin, yangının olduğu yere yakın bir bölgedeki duvara, ?***** Türkler, sizi ******* lazım? diye yazdılar. Olay, gurbetçiler tarafından büyük bir tepki ile karşılandı. Daha önce de Naziler, duvarlara, ?Bacalardan Türklerin külleri çevreye savrulmalı?, ?Bu kez Türkleri orada yakmanın sırası geldi? gibi yazılar yazıldığını belirtti..

Ama Konu Almanya! Almanya çağdaşlık ve demokrasinin adresi! oralarda o tür barbarlıklar olmaz,Oralarda azınlıkların hakları ve hukuları ile oynamazlar...Bu tür olaylar Sözde demokrat ve çağdaşlar için yalnız türkiyede olur.

Gönderi tarihi:
Kusura bakmayin ama, ben halaa yorumlariniza katilmiyrum ve abartiginiz düsüncesindeyim. Siz daha kesin bir sonuc elde olmadan önünpüze gelene verip savurdunuz bir önceki yorunmunuzda, son yazinizda da Almanlar'in ne kadar irkci olduklarini isbatlamaya calisiyorsunuz ve ayni anda da Türk milletinin ahlakan "üstün" millet oldugundan bahsediyorsunuz. bana göre irkciliga karsi gelirken ayni hataya kendiniz düsüyorsunuz dikkatinizi cekerim. benim ilk yorumu iyi bakarsaniz ne söyledigimi ve hisslerimi cok iyi anlarsiniz. Almanya#yi da sayenizde biraz daha iyi tanidim tesekkürler. insallah kendi hatalarimiz hakkinda da sizden ayni duyarliligi görürüz.

Saygilar

Ben burada size Temelin bir fikrasini anlatmak isterdim ama yeri degil.

Siz birakmissiniz Almanlari beni sucluyorsunuz sanki 9 kisiyi ben yakmisim gibi.Neye kime hizmet verdiginizin bilmem farkindamisiniz.Eger Türk milletini ahlaken üstün görüyorsam bu benim Irkciligimi degil bu benim milletimi tanidigimdandir,Siz Almanlarinizi savunmaya devam edin ve bizleri önyargili olarak görün,basarilar size.

saygilarl

Gönderi tarihi:
Ben burada size Temelin bir fikrasini anlatmak isterdim ama yeri degil.

Siz birakmissiniz Almanlari beni sucluyorsunuz sanki 9 kisiyi ben yakmisim gibi.Neye kime hizmet verdiginizin bilmem farkindamisiniz.Eger Türk milletini ahlaken üstün görüyorsam bu benim Irkciligimi degil bu benim milletimi tanidigimdandir,Siz Almanlarinizi savunmaya devam edin ve bizleri önyargili olarak görün,basarilar size.

saygilarl

*********** Kimse Alman'lari falan savunmuyor, attiginiz camuru isbatlamaniz gerekli. Evet sadece siz milletinizi taniyorsunuz, bizim kafa fazla islemiyor yüz kere özür dileriz sizden sayin politika. Tabiiki Malatya'da boazlari kesilerek öldürülen yabancilarin katilleri sizin anlayisiniza göre ya Türk degiller yada hakli olarak öldürdüler veya bu tür öldürmelerin irkcilikla alakasi yok.

Lütfen beni söylemedigim bir konu hakkinda hakasiz yere suclayacaginiza biraz yazdiklariniz hakkinda düsünün.

Gönderi tarihi:
haberlere göre dün Nazi olduğu tahmin edilen 2 kişinin, yangının olduğu yere yakın bir bölgedeki duvara, ?***** Türkler, sizi ******* lazım? diye yazdılar. Olay, gurbetçiler tarafından büyük bir tepki ile karşılandı. Daha önce de Naziler, duvarlara, ?Bacalardan Türklerin külleri çevreye savrulmalı?, ?Bu kez Türkleri orada yakmanın sırası geldi? gibi yazılar yazıldığını belirtti..

Ama Konu Almanya! Almanya çağdaşlık ve demokrasinin adresi! oralarda o tür barbarlıklar olmaz,Oralarda azınlıkların hakları ve hukuları ile oynamazlar...Bu tür olaylar Sözde demokrat ve çağdaşlar için yalnız türkiyede olur.

Nereden uyduruyorsunuz sayin kaplan-200, Almanya'da irkci eylemlerin olmayacagini idaa eden demokratlari falan. Yok bu tip olaylar sadece Türkiye'de olurmus. Dereyi görmeden pacayi sivamayin lütfen, aciklayin kim ne zaman ve nerede Almanya'da cagdasliktan dolayi irkci eylemler olmayacagini söyleyen bir demokratin veya aydinin. Tahminime göre siz böyle bir tavrin olmasi gerektigini bekliyorsunuz demokratlardan ama nafile. Irkcilar malesef her ülkede var aynen ülkemizde ve Almanya'da da oldugu gibi. Önemli olan her türlü irkci eylemlere karsi gelebilmek, ülkemizdekine göz yumarak ve sadece kendimiz irkciligin kurbani oldugumuz zamán degil. Ben kendi adima her türlü irkci eyleme karsiyim ve siddetle kiniyorum. Eger son Almanya'daki olay irkci fasistler tarafindan yapilmissa cok vahim bir olay ve orada yasayan insanlarimiz bir kez daha yikilacaklar. Türkiye'den de polisler gitti ve arastirmayi denetliyorlar. Umarim yakin zaman ícerisinde olayin gercek yüzü ortaya cikarilir ve hunharca yapilan bir irkci fasist eylemse buna karsi tüm insanlik karsi gelir.

Gönderi tarihi:

LUDWIGSHAFEN ´I ziyaret eden basbakani karsilayan iki üc bin Türk tabii karsilayanlar seriat özlemci kardeslerimiz ortacagdan kalma giyimini kuşanan topluluk ordaki ziyaretin anlamindan cok !!! biz seriat isteriz diye bir bagirmadiklari kaldi..

isin ilginc yani böyle anlamli bir ziyarette,,buralarda en ufak olayda toplanan onbinler yüzbinler yoktu!

LUDWIGSHAFEN ölen vatandaslarimizin üzerine bugün panelde bulusan basbakanla, Merkel ..olayin üzerine nasil soguksu icildigini o oturumu izleyenler görmüstür.

Efendi Türkler

Gönderi tarihi:
Nereden uyduruyorsunuz sayin kaplan-200, Almanya'da irkci eylemlerin olmayacagini idaa eden demokratlari falan. Yok bu tip olaylar sadece Türkiye'de olurmus. Dereyi görmeden pacayi sivamayin lütfen, aciklayin kim ne zaman ve nerede Almanya'da cagdasliktan dolayi irkci eylemler olmayacagini söyleyen bir demokratin veya aydinin. Tahminime göre siz böyle bir tavrin olmasi gerektigini bekliyorsunuz demokratlardan ama nafile. Irkcilar malesef her ülkede var aynen ülkemizde ve Almanya'da da oldugu gibi. Önemli olan her türlü irkci eylemlere karsi gelebilmek, ülkemizdekine göz yumarak ve sadece kendimiz irkciligin kurbani oldugumuz zamán degil. Ben kendi adima her türlü irkci eyleme karsiyim ve siddetle kiniyorum. Eger son Almanya'daki olay irkci fasistler tarafindan yapilmissa cok vahim bir olay ve orada yasayan insanlarimiz bir kez daha yikilacaklar. Türkiye'den de polisler gitti ve arastirmayi denetliyorlar. Umarim yakin zaman ícerisinde olayin gercek yüzü ortaya cikarilir ve hunharca yapilan bir irkci fasist eylemse buna karsi tüm insanlik karsi gelir.

Geçmiş sayflara bakarsanız kendini türk olarak görüserip Türk milletini ve gurbetçileri ********, medeniyetsiz gösteren ve Avrupa savunucularını görürsünüz.

Ayrıca olay kimler tarafından yapıldığı duvarlara yazılan hakaretlerden ve tehtitlerden bellidir sanırım...yazılardan haberiniz yokmuydu acaba.

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Geçmiş sayflara bakarsanız kendini türk olarak görüserip Türk milletini ve gurbetçileri ********, medeniyetsiz gösteren ve Avrupa savunucularını görürsünüz.

Ayrıca olay kimler tarafından yapıldığı duvarlara yazılan hakaretlerden ve tehtitlerden bellidir sanırım...yazılardan haberiniz yokmuydu acaba.

Saygılar..

Lütfen gösterin sizin bu olayla ilgili iddaniza göre Alman'lar böyle bir sey yapmaz diye yorum yapan demokratlari ve sizin deyiminizle sözde Türk'leri. Umarim sizde yurtdisinda Türk'lere karsi yapilan haksizligi kendi ülkenizde baskalarina yapilirkende ayni duyarliligi görteririsiniz. Sizin yazilarinizda malesef böyle bir duyarlilik görmedim dogrusu. Almanya'da olan bu facia su an halaa arastiriliyor ve Türk uzmanlarda gözlenimlerini yapiyor. Su ana kadar bazi idaalar disinda herhangi bir kesin sonuca varilacak bir aciklamalar olmadi, ama anladigim kadariyla siz bu konuda kesin bir uzmansiniz ve suclular daha dünden belli sizin icin. Ben Nazilerin yapmamis olacagini hic bir zaman söylemedim ve baska kimseden de duymadim, ama biraz sabirli olmak gerek ve arastirmalar sonuc verdikten sonra kesin konusmak dogru olur. Malatya'da öldürülen yabancilar hakkinda malesef sizin yorumlarinizda zanlilar hakkinda acikca irkcidir veya fasisttir diye bir seyler okuyamadim. Haksizliga karsi geliyorsaniz, önce igneyi kendinize sonra cuvaldizi baskasina batirmaniz gerekli. Irkciliga karsi mücadele sadece baskalarinin irkciligana karsi gelmekle olmaz, evimdekine de karsi gelmemiz gerek. Sizin isiniz gücünüz okudugum yorumlarinizdan belliki sadece ülkemizdeki aydinlari ve demokratlari karalamak ve onlara camur atmak, cünki iddaa ettiginiz bu Almanya'da olan facia icin bu kesimden hic bir zaman Alman'lari destekleyici bir yorum falan okumadim, varsa lütfen gösterin.

Saygilar

Gönderi tarihi:
Lütfen gösterin sizin bu olayla ilgili iddaniza göre Alman'lar böyle bir sey yapmaz diye yorum yapan demokratlari ve sizin deyiminizle sözde Türk'leri. Umarim sizde yurtdisinda Türk'lere karsi yapilan haksizligi kendi ülkenizde baskalarina yapilirkende ayni duyarliligi görteririsiniz. Sizin yazilarinizda malesef böyle bir duyarlilik görmedim dogrusu. Almanya'da olan bu facia su an halaa arastiriliyor ve Türk uzmanlarda gözlenimlerini yapiyor. Su ana kadar bazi idaalar disinda herhangi bir kesin sonuca varilacak bir aciklamalar olmadi, ama anladigim kadariyla siz bu konuda kesin bir uzmansiniz ve suclular daha dünden belli sizin icin. Ben Nazilerin yapmamis olacagini hic bir zaman söylemedim ve baska kimseden de duymadim, ama biraz sabirli olmak gerek ve arastirmalar sonuc verdikten sonra kesin konusmak dogru olur. Malatya'da öldürülen yabancilar hakkinda malesef sizin yorumlarinizda zanlilar hakkinda acikca irkcidir veya fasisttir diye bir seyler okuyamadim. Haksizliga karsi geliyorsaniz, önce igneyi kendinize sonra cuvaldizi baskasina batirmaniz gerekli. Irkciliga karsi mücadele sadece baskalarinin irkciligana karsi gelmekle olmaz, evimdekine de karsi gelmemiz gerek. Sizin isiniz gücünüz okudugum yorumlarinizdan belliki sadece ülkemizdeki aydinlari ve demokratlari karalamak ve onlara camur atmak, cünki iddaa ettiginiz bu Almanya'da olan facia icin bu kesimden hic bir zaman Alman'lari destekleyici bir yorum falan okumadim, varsa lütfen gösterin.

Saygilar

http://www.turkish-media.com/forum/index.p...c=98004&hl=

-Size bakilirsa Avrupa, ohooo almis basini gidiyor. Ama bir de donun kendi ulkenize ve insanlarina bakin. Avrupa'da evlilik disi cocuk diye birsey yoktur, yani bizim anlayisimiza gore olan evlilik disi... Avrupa'da bazi ciftler evli olmadan birlikte yasarlar ve cocuk dogururlar ve kimse de aaaaa!!!!! demez. Kadin, bizde oldugu gibi cocugu ile birlikte mezara gitmez, ya da cocugunu tarlaya gommez, ya da cocugunu polis karakolunun kapisina birakmaz.

//Bak, bak Avrupada evlilik dışı çocuk diye bir şey yokmuş!yoruma gerek yok sanırım...Avrupada yapılan garip cinayetleri nasıl görmezler anlamak mümkün değil...Avrupa çağdaşya oralarda bu tür olaylar olmaz..!

-İstatistiklere göre, 3,5 milyon gurbetçimizin yaşadığı Almanya?da, Türk kızları her yıl ortalama 2 bin gayrimeşru çocuk dünyaya getiriyor.

//Önce bu istatikler neye dayanarak söylenmiştir?cevap yok....Bu olaylar yalnız türk kızları için geçerli Avrupalılarda Gayri meşru çocuk olmaz...bu bir iftira olduğu gibi kızlarımızı aşağılamaktır...kimsenın bunu söylemesine hakkı yoktur.

-Almanya?da Katolik kiliseleri 1999?dan bu yana ?Musa Bebek Penceresi? isimli bir uygulamayla, kendilerine bırakılan bebeklere sahip çıkıyor. Bebekler, Katolik inancına göre yetiştiriliyor. İstatistiklere göre, 3,5 milyon gurbetçimizin yaşadığı Almanya?da, Türk kızları her yıl ortalama 2 bin gayrimeşru çocuk dünyaya getiriyor.

//Bu uygulamaların asıl sebebi söylenmiyor.kendi dinleri için uygulanan bir uygulama olduğundan bahs etmiyor..Avrupa çağdaş olduğundan Avrupada var türkiyede yok diyor...Oysa kimsesiz kadınlar,kimsesiz çocuklar vs gibi dernekleri görmüyor.//

-Köln?de 2000 yılında uygulanmaya başlayan bu sistem Almanya?da 5 ayrı bölgede bulunuyor. Herhangi bir sığınma evi bünyesinde olduğu gibi Katolik kiliselerinin bir bölümünde de sistem uygulanıyor. Ama Köln?deki uygulama en kapsamlı ve aktif olanı. Yılda ortalama 40 çocuk bu merkeze bırakılıyor. Sokağa bırakılan ve daha sonra bu merkeze ulaştırılan çocuklar bu rakamlara dahil değil.

//CARİTAS:Evsizlere, kimsesizlere barınma, yiyecek ve bakım imkanı sağlayan, gönüllüler aracılığı ile çalışan katolik yardım kurumu olduğunu söylenmiyor ve dini çıkarları sağladığı görmezden geliniyor...Yanlız Avrupda var.

Oradaki insanlar boyle medeni bir cesarete sahipler demek ki tutup boyle bir program yapabiliyorlar ve toplumdaki yozlasmayi, bozulmayi gozler onune serebiliyorlar. Bizdeki gibi bazi yozlasmalar hasir alti edilmiyor. Boyle bir programin bizde oldugunu dusunsenize!

//düşünemyiz size göre türkiye medeniyetten nasip almamış...//

Bizdeki aile kavrami Avrupa'da ölmüş olabilir, ancak birlikte yasamaya karar veren bir cift bu birlikteligin tum sorumlulugunu ve sayginligini ustleniyor. Yani, hadi birkac gun bununla, birkac gun onunla yasayayim demiyor. (Simdiye kadar da hic bir yabancidan nasil sevistiklerine dair bir laf duymadim.

Bu sizin dediginiz insanlar herhalde en alt tabakandan insanlardan olusuyor.)

//bakın bunlar avrupada oluyormuş...birkac gun bununla, birkac gun onunla yasayayim demiyor avrupalılar :D biz türkler diyormuşuz.

Alman televizyonlarinda hafta sekiz gun dokuz bir Hitler filmi, ya da o doneme ait bir belgesel, reportaj gosterilir. Yani Almanlar gecmisini saklayan insanlar degiller.

//Biz türkler geçmişimizi inkar ediyouz sanırım.

((Sanırım ermeni meselesini kast ediyor.))//

Eeee, artik onlarda bikti bizlerden. Turkler kurnaz ve akilli ya, basindan beri ormedik corap birakmadik baslarina. Artik adamlarin guveni kalmadi Turk milletine.

//Yok canım türkler kurnaz ve akıllı olabilirmi !Avrupanın başına çorap örüyormuşuz!

Bu türkleri aşağılamak değilmi?//

-Bizler kalkinmak icin neler yapabilirizi dusunup bir an evvel adimlar atacagimiza, elhamdullah muslumaniz deyip yerlere kapaniyoruz.

//(Bu insanlarımıza hakaret olmuyormu? )//

Bir başka demokrat arkadaş ise

-sonra buralarda gayri mesru cocuk yoktur..evlenip anlasamayanlar ,,hayati birbirine zehir edeceklerine yollari ayrilir okadar basit...sonra burda bayan tek basina cocugu varsa veya yoksada ömür boyu rahatsiz edilmeden mutlu sekilde hayatini devam ettirebilir..eger evlenmek istiyorsada ,..!! cocukluda olsa bir bekar bayan gibi mutlu sekilde ikinci evliligine adim atabilir..

//Bakın hele orada gayri meşru çocuk yokmuş!türkiyede mahkeme adalat yokya kimse yarılamıyor boşanamıyor...Avrupa kadar medeni olamadığından bayanlar tek başına rahatsız ediliyormuş?haberi varmı acaba kaç yalnız bayan ömür boyu sorun yaşamadan yaşadığını.//

-bizim toplumumuzda bir kisinin sirtindan on kisi gecinir.

//bu'da milletimize hakarettir.Özellikle birde başka devletlerle kıyaslanıyorsa//

-yada geri kalmis ülkelerde bu tür hayatlari evlilikle birlikte kabusa dönüsenler ..bunlarin istatisdigini bilen varmi..

burda hersey göz önünde olur..

//Türkiyede herşey gizli olurmuş,kaç zaman türkiyede kalmışlarsa.//

evet ya ne garip iliskiler icinde evli olupta katlanmak zorunda kalan bir sürü bayan vardir...BURDA YOKTUR

//hiç olurmu oralarda...şimdi avrupanın basınından alıtı yapmak için uğraşmayalım//

-onlar orda sokagin basini tutamaz..fakat evde karisinin basini tutar..

:D

Bir başkası

http://www.turkish-media.com/forum/index.p...c=99112&hl=

Allah Allah batı gökten mi aldı medeniyetini sanki

türkler, tatarlar ve moğollar ve ruslar da batıya pek rahat vermediler.son devirlere kadar hep işgal ve talan etmişlerdir.

http://www.turkish-media.com/forum/index.p...c=99112&hl=

Demokrat olmayan:Avrupa'da aile önemini yitirmiş, ahlak'ı çökmüş, namus, şeref gibi kavramlar yok olmaya yüz tutmuştur.

Ahlakından uzak bir yaşantının sonucunda vicdanlar körelmiş, adalet, merhamet, sadakat ve vefa gibi güzel ahlak özelliklerine rastlanamaz hale gelinmiştir.

Demokrat olan:

Doğru ya, biz Türküz bize bir şey olmaz!

Avrupa'da kaç tane gönüllü yardım kuruluşu var biliyor musunuz? Özellikle Almanya ve Hollanda'da, dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan bir faciada küçücük okul çocuklarının dahi ne kadar bağış yaptıklarını biliyor musunuz?

Ne istiyorsunuz adamlardan ya! Eşcinsellik yaygınlaşmıştır ve bu sapkınlığı normal bır durum olarak kabul etmiştir diyorsunuz. Evet doğrudur, çünkü insana cinsel tercihinden dolayı değil, insana insan olarak değer verdiğindendir ancak. Ve bu sapkın dediğiniz insanlar da günlük yaşamlarını senin benim gibi ekmek paralarını namuslu bir şekilde kazanıp sürdürüyorlar.

http://www.turkish-media.com/forum/index.p...99112&st=25

türk ailesi çocuklarına hiç bir kural bilinci aşılamadığı için yurt dışına giden uçaklarda ortalığı inletricesne ağlayan tek şımarık ve saygısız çocuk türk çocuğudur.

türk ailesi aileye haddinden fazla önem verdiği için çocuklarımız nasıl olsa ailem bana bakar hesabı 30 yaşına kadar tembel tembel baba evinde oturur.ne zaman bir genç bir kızdan hoşlanır da işsiz diye vermerzlerse o zaman aklı başına gelir çalışma hayatına atılır.türk ailesinde sadece baba çalışır 4-5 kişi yer.bizde aile tembel tembel çocuklar yetiştirir.

türkiyede kadınlar aşırı ilgiden kendielrini nicole kidman sandıkları için ve zorluk çıkardıkça daha değerli olacaklarını sandıkları için erkeklere o kadar çok zorluk çıkarırlar ki erkekler önce geneleve , sonra rus kadınlara sonra da birbirlerine ilgi duyar hale gelrielr. eşcinsellik bzi de de çok yaygın ama gizlidir.hatta lezbiyenlik de çok yaygındır.

avrupalının %50 si tecavüzü normal karşılayabilir. türk gencinin bir numaralı cinsel fantazisi tecavüzdür. bizde %100 ü normal karşılar.

-Batı'nın kendi içerisindeki özgürlükleri: 'Kim ne olursa olsun, devlet insanlarına esit şartlar da yaklaşmalı' felsefesi, ana nedendir eşcinsel evliliklere izin verilmesine.

//özgür ve çağdaş olmak için eş cinselliği serbest etmemiz gerekecekmiş//

-Bizlerdeki kadın yüzü görmediği için homoseksüel ilişkiler yaşayanları, köpek ve atlar ile siftah edenleri, basına yansımayan ensest tecavüzleri/ilişkileri nereye koyacağız acaba? Ensest ilişki yaşayan kaç kadın, kaç çocuk çıkıpta ben ensest ilişki yaşadım diyebiliyor bizim ülkede?

//Bunlar tamamen iftiradır bu ilişkilerin yaşadığını nerden biliyorlar acaba...burası avrupamı açıktan yapsın!Anlaşılan bu tür sapıklıklar yazan arkadaşın çeversinde olmuş olaylardır..hiç bir çocuk yaşadığı ilişkiyi anlatmaz çünkü burası türkiye edeplerine uymaz..o nedenle bu tür yazılar tamamen küçük düşürmek için yazılmış yazılardır.//

daha bir çok buna benzer yazılar birazda zahmet edinde önceden yazılan hakaret içeren yaıların bir kaçınıda siz bulun.

Şimdi bu yazılanlardan ne çıkarıyorsunz Bu yazılanlarda hakaret varmı yokmu...Belki sizde yok diyecek kadar çağdaş ve demokratsınızdır.

Gönderi tarihi:

Almanya'da ki yangında ölenlerin üzerine siritanlar onlarin üzerinden bile dini duygularini ,gizli amaclarini burda söylemekden cekinmeyenler yazik bu Türkiyeye bunlarin eline düsmüs?????

ilk gün geldiler olay yerine ne oldu onu karsilayan afganlilara benzeyen ikibin kisi .. öbür halkimiz nerde onlar neden olay yerine bir basbakan geliyor bu firsati degerlendirip büyük bir sesiz protestoyu gerceklestirmiyor cünkü onlar biliyor gelen artik bizim basbakanimiz degil

o buraya halkin belkide zaten ziyareti vardi birkacgün sonrasina onu öne almasini rica ettiler kimbilir burdaki halk gercegi ögrenince bir Irkci saldiri oldugunu ortaligi savas alanina cevirmesin yüzbinler diye.....onun gazi alinmasi icin ??? alindimi o gaz evet aldilar onu bile basardilar!!!

ikincisi gün ne yapti panelde daha önce proglammis ? ikibaskan liselileri karsilarina aldilar tabiii bizimkilein yarisi kapali !!! burda yasayan halkin sadece yüzde onun kizi kapaliysa !! ne celiski .. evet o kizlarda yangini uyumu birakip ? Türban Dinini yasamak istedigini dile getirdiler inanilir gibi degil.. o panel öyle gecti

Arkasindan München Güvenlik konferenz de ne oldu basbakan söz aldiginda güvenligi birakip müslümanligini özgürce yasamak istedigini dile getirdi sonra ne getirdi türbani getirdi ülkesinde madem vicdan din hürriyeti varsa kizlarimiz üniversitelere gidibilmeli noktasina getirdi... vay be ne yaman celiski hanginiz kizlarinizi okutdunuzda simdi caliyor diye bir soran olabilirmi orda .. orda cikipda birisi diyebilirmi sizler bizden daha fazla laiksiniz biz herköseye kilise metrese acamayiz diye? hakketden bunlar ne istiyor ..

burda insanlarimiz yanmis .. sayin merkel diyor kilik kiyafetin önemine deginiyor önargiyi körükledigini söylüyor bizimki hala siritarak nerdeyse bir demedigi kaldi bizim derdimiz seriat desteginizi almaya geldik buraya diye kimbilir .. baskan neden geldi buraya

not bizler hergün laik Türkiye cumhuriyetin cocuklari olarak burda gazimizi alsalarda hergün binlerimiz LUDWIGSHAFEN ´I giderek olay yerine cicegini birakip saygi durusunda bulunurak hepsinin gözlerinden akan yaslarla resmen hüngür hüngür aglayarak duygularini dile getiriyor

Efendi Türkler

Gönderi tarihi:

Bu ***** saldırıya söyliyecek tek bir kelime bulamıyorum.

Dünyanın neresine giderseniz gidin,sonuçta hep bu ilkellik

söz konusu olabiliyor.Bir amerikalının başına gelseydi bu olay.

Dünya yerinden oynar,hükümetler düşebilirdi.Aklını fikrini

dünyadaki gelişmelerden soyutlayan acemiler mangası hükümet,

namusumuız olan soydaş gurbetçilerimize zaman ayıramıyor.

Çünki bütün dünyanın en önemli hadisesi TÜRBAN....

Yazıklar olsun size ey hükümet...Bu saatten sonra ne kandırabilecek

bir halk nede iktidar bulabileceksiniz....

Gönderi tarihi:

Yazdigim iletilerin hicbirinde bu yangin faciasinin yüzde yüz bir irkci saldiri oldugunu degilde ifadeler dogrultusunda öyle oldugu görülmektedir dedigim halde beni elestiren arkadasa yanit vermek icin yazmiyorum cünkü yazsamda ulasmiycak.Ama ben yine kendi dogrularimi yazmaya calisacam ve yine ayni seyi tekrarlayip Türk milletinin irkci olmadigini bireysel olaylari yani marjinal olaylari belge gibi gösterip bunlarada duyarlilik isteyenlerin amaclarinin ne olabilecegini düsündüm,Türkiyede Maras olaylari disinda(ki o olaylarin bile irkci bir saldiri degilde,dinsel amcli bir saldiri olarak görüyorum) TOPLU BIR KATLIAM OLMAMISTIR.Sivas olaylarida aynidir. ha saldiranlarin irkci ideolojileri oldugu konusunda herhangi bir yorumda bulunmuyorum ve o saldirilarida lanetliyorum.Diger yanda yakin gecmiste islenen Hrant Dink ve diger cinayetleri ise irkcilik kapsamina almiyor ve onlarin islenme amaclarinin farkli olduklarini söylüyorum.Tabiiki bu cinayetler hos görülemez ve alkislanamaz bu konuda bir promlem olmamalidir.Irkcilik baslibasina bir ideolojidir ve Irklarin üstünlügüne dayanan bir mantigi savunur ki islenen cinayetlerde böyle bir mantik yok yani bir irk olgusu yok.

Almanlara gelince,Almanlar tarihleri boyunca Irkciilik konusunda sinifta kalmis ve tüm dünya milletlerinin dikkatlerini üzerinde toplamis olan bir toplumdur,nedeni ise gizli sakli degildir,ALmanyada ki Nazi partileri,fiili ve siyasi olarak NAZIdirler ve demokrasi kalkanina siginip yabancilara karsi siyaset yaparlar bunlar sakli gizlide degildir.Ama asil tehlikeli olan sessiz kesim yani yabanci karsitligini susarak ve yabancilarla hicbir iliski kurmadan sürdürenlerdir.Bunlar nazi partilerini tolere etmekle kalmayip diger partilerin yabanci karsiti siyasetlerinide dogru bulurlar.Örnegin iki hafta önceki eyalet seciminde CDU lu eyalet basbakaninin acik acik irkcilik kokan ve yabancilari hedef alan secim kampanyasi ve buna ragmen yüzde 38 oy almasi gibi.Almanyada Türk

lere karsi girisilen irkci saldirilari sadece SOLINGEN VE MÖLL facialari ile sinirlandirmak da yanlistir.Sayisiz olaylar varki polis tarafindan siradan polisiye olayi diye tutanaklara gecirilmis ve irkci anlamdan uzaklastirilmistir.Almanyada vitrinlerine Türkler giremez diye yazan kafeler simdi yok belki ama bu ancak cikarilan bir yasa ile önlenmistir.Ludwigshafen faciasi belki bir irkci saldiridir belki teknik bir defekten kaynaklanmis olabilir belkide öyle gösterilebilir raporlarda,ama irkcilik konusunda gösterilen hassasiyet cok önemlidir vede yerindedir.Bu facianin irkci bir saldiri olmamasi icin eminimki Almanlar bizlerden daha cok rahatsizdirlar.Olaylari degerlendirirken ideolojik degilde objektif yaklasmakta yarar vardir.Irkcilik savunulacak bir olgu degildir,ama her cinayeti de irkcilik kapsamina alip degerlendirmekte yanlistir.

sayilarla

Gönderi tarihi:

Sayin kaplan-200, vermis oldugunuz bu örneklerle Almanya'da olan facianin ne alakasi var anlatin lütfen. Almanya ile ülkemiz arasinda farkliliklar olabilir ve varda aynen baska ülkelerin arasinda oldugu gibi. Bu farkliliklari yorumlayan yorumlar okudum. Siz kendinize özelestiri yapabiliyormusunuz??? Iste önemli olan bu. basbakan bile dikkatli olunmasi gerek diyor ve fazla abartilmadan yorumlar yapilsin diyor. Yoksa sayin basbakandami bu bahsettiginiz demokratlardan birisi ve ondan dolayi Almanya'yi koruyor??? Bende diyorumki lütfen arastirma sonuclarini bekleyelim ve ondan sonra gerekiyorsa protestomizu yapalim. Ama insanlari suclayarak ve sonrada sucsuzlarsa ne diyecegiz. Özür dileriz biz sizi bosunami irkci ilan ettik diyecegiz???? Lütfen gene diyorum önce igneyi kendimize sonra cuvaldizi baskasina dürtelim. Malatya olayina ne diyorsunuz sayin kaplan-200????

Gönderi tarihi:
Sayin kaplan-200, vermis oldugunuz bu örneklerle Almanya'da olan facianin ne alakasi var anlatin lütfen. Almanya ile ülkemiz arasinda farkliliklar olabilir ve varda aynen baska ülkelerin arasinda oldugu gibi. Bu farkliliklari yorumlayan yorumlar okudum. Siz kendinize özelestiri yapabiliyormusunuz??? Iste önemli olan bu. basbakan bile dikkatli olunmasi gerek diyor ve fazla abartilmadan yorumlar yapilsin diyor. Yoksa sayin basbakandami bu bahsettiginiz demokratlardan birisi ve ondan dolayi Almanya'yi koruyor??? Bende diyorumki lütfen arastirma sonuclarini bekleyelim ve ondan sonra gerekiyorsa protestomizu yapalim. Ama insanlari suclayarak ve sonrada sucsuzlarsa ne diyecegiz. Özür dileriz biz sizi bosunami irkci ilan ettik diyecegiz???? Lütfen gene diyorum önce igneyi kendimize sonra cuvaldizi baskasina dürtelim. Malatya olayina ne diyorsunuz sayin kaplan-200????

Bakın dostum Siz hangi haberleri izliyorsunuz anlamıyorum..!yangın yerindeki duvar yazılarından ve binada yaşayan tanıkların ifadelerinden haberin varmı?olmaz tabii ,işinize gelmez bunları duymak.

Hergün başbakanı eleştirenler birden başbakanı haklı çıkarı verdi

! tabi başbakan doğru söylüyor dikkatli olunması gerekir diyor, ne diyecekti başbakan, bunlar ırkçı ,bunlar yaptı ,vurunmu diyecekti!..

Malatya olayında ise düşüncelerim ''malatya katliamı'' başlıklı yazıda bakın görürsünüz..Kısaca şunu söyleyeim Bu tür cinayetleri elbette kınıyoruz,Asıl katil Bu tür cinayetlere sebep verern yaslardır ve 301.maddeyi kaldırmaya çalışanlardır.

Gönderi tarihi:
Bakın dostum Siz hangi haberleri izliyorsunuz anlamıyorum..!yangın yerindeki duvar yazılarından ve binada yaşayan tanıkların ifadelerinden haberin varmı?olmaz tabii ,işinize gelmez bunları duymak.

Hergün başbakanı eleştirenler birden başbakanı haklı çıkarı verdi

! tabi başbakan doğru söylüyor dikkatli olunması gerekir diyor, ne diyecekti başbakan, bunlar ırkçı ,bunlar yaptı ,vurunmu diyecekti!..

Malatya olayında ise düşüncelerim ''malatya katliamı'' başlıklı yazıda bakın görürsünüz..Kısaca şunu söyleyeim Bu tür cinayetleri elbette kınıyoruz,Asıl katil Bu tür cinayetlere sebep verern yaslardır ve 301.maddeyi kaldırmaya çalışanlardır.

Sayin kaplan-200, madem verecegim cevabi biliyorsunuz neden soruyorsunuz anlamadim. Hem bana soracaksin hemde cevabini kendin verecksin, nedir bu yani, böyle bir soru sekli olurmu hic. Cokbilmislikten baska bir anlama gelmez bu tip davranislar. Malatya katliamina bile verdiginiz cevap gercekten cok düsündürücü. Iyiki ülkemde duyarli insanlarda varda, o beni birazda olsa rahatlatiyor.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.