Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İslami din devleti öncesi, sonrası...

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

İrandaki islami yönetim öncesi ve sonrası için tıklayınız.

-http://www.youtube.com/watch?v=CjHvwjxXnAM-

Gönderi tarihi:

Türkiye'nin öyle olmayacağını mı sanıyorsunuz Sayın Blimselci?

Adım adım geliyor merak etmeyin...

Ben de bunu anlamıyorum. Çevrede bunca örneğe rağmen, adım adım geliyor deniliyor ve seyirci kalınıyor.

Gönderi tarihi:

Postmodern çağın din savaşlarını hortlatacağını ve karanlık çağlara geri dönüleceğini kurgulayan kara ütopyalar hatırı sayılır bir ağırlıktadır. Gelecekbilime özel merakım ve ilgim olduğu için bu tür yayınları araştırmaya ve incelemeye çalışıyorum. Bir anket yapsanız geleceği karanlık gören kötümserler daha fazladır.

Haksız ve karamsar değiller. Bu tehdit gerçekten var. Polyannacılık oynamanın zamanı değil...

Gönderi tarihi:
Postmodern çağın din savaşlarını hortlatacağını ve karanlık çağlara geri dönüleceğini kurgulayan kara ütopyalar hatırı sayılır bir ağırlıktadır. Gelecekbilime özel merakım ve ilgim olduğu için bu tür yayınları araştırmaya ve incelemeye çalışıyorum. Bir anket yapsanız geleceği karanlık gören kötümserler daha fazladır.

Haksız ve karamsar değiller. Bu tehdit gerçekten var. Polyannacılık oynamanın zamanı değil...

Einstein sanırım dördüncü dünya savaşının taş ve sopalarla yapılacağını söylemişti...

Gönderi tarihi:
Einstein sanırım dördüncü dünya savaşının taş ve sopalarla yapılacağını söylemişti...

Evet, o söylemişti... Anti-ütopyaların veya benim daha benimsediğim deyimle karanlık ütopyaların merkezinde belki bu söz vardır.

Gönderi tarihi:

Bazen kelimeler gerek kalmıyor .Resimler herşeyi anlatıyor.Buyrun öncemiz:

ata9rw7.png

ata11lm0.png

ata21pr2.png

21682687io6.jpg

devletot2.png

Gönderi tarihi:
Ben de bunu anlamıyorum. Çevrede bunca örneğe rağmen, adım adım geliyor deniliyor ve seyirci kalınıyor.

Türklerde tam araplaşmak yolundalar! Seyirci kalmak istemiyenlerin, yazarların, gazetecilerin, listede isimleri vardi. Bu ölü listesini hepimiz gördük!

Gönderi tarihi:

Uydurma dinler ,uydurma uygulamalar,kabe bile beyazlarla dolu,bu siyahlar nerden çıktı.Ben de türbanlı hem de deli dolu,ben beni bu şekle zorla sokacak olana karşı cihad gücümü Rabbimden alırım.Alsalar alsalar canımı alırlar ama bu ülkeyi bu hallere ,bu tarz bir zoraki uydurma dine sokamazlar.Bunun karşısındaki en büyük engel Kuran ama ,ama okutmazlar ki anlaşılsın.

Youtube favorilerime biri daha eklendi.O kadar çok var ki,bizde zan altında tehlike oluşturuyoruz bütün hristiyan alemi gözünde ve tabi israiloğulları.Ben size tek bir link vereyim aslında takibe değerlerden,Allah la röportajı bile var arkadaşın(haşa),özünde o kadar iyi bir insanki,ama gelgelim dinimi nasıl da yanlış anlıyor bu nidüğü belirsiz sözde İslam ülkeleri sayesinde..

-http://www.youtube.com/watch?v=bNz1Jd-Umec&rel=1-

Shawn(yani venomfangx) ,gerçekten de izlenmeye ve anlaşılmaya değer.Ama malesef kızdığı ve kabullenemediği noktalar,tabiki İslam değil özünde.Merak ediyorum onunla hristiyanlık tartışsanız sonuç ne olur?Belki ateistlikten terfi edersiniz hristiyanlığa.. :)

Gönderi tarihi:
Uydurma dinler ,uydurma uygulamalar,kabe bile beyazlarla dolu,bu siyahlar nerden çıktı.Ben de türbanlı hem de deli dolu,ben beni bu şekle zorla sokacak olana karşı cihad gücümü Rabbimden alırım.Alsalar alsalar canımı alırlar ama bu ülkeyi bu hallere ,bu tarz bir zoraki uydurma dine sokamazlar.Bunun karşısındaki en büyük engel Kuran ama ,ama okutmazlar ki anlaşılsın.

Youtube favorilerime biri daha eklendi.O kadar çok var ki,bizde zan altında tehlike oluşturuyoruz bütün hristiyan alemi gözünde ve tabi israiloğulları.Ben size tek bir link vereyim aslında takibe değerlerden,Allah la röportajı bile var arkadaşın(haşa),özünde o kadar iyi bir insanki,ama gelgelim dinimi nasıl da yanlış anlıyor bu nidüğü belirsiz sözde İslam ülkeleri sayesinde..

-http://www.youtube.com/watch?v=bNz1Jd-Umec&rel=1-

Shawn(yani venomfangx) ,gerçekten de izlenmeye ve anlaşılmaya değer.Ama malesef kızdığı ve kabullenemediği noktalar,tabiki İslam değil özünde.Merak ediyorum onunla hristiyanlık tartışsanız sonuç ne olur?Belki ateistlikten terfi edersiniz hristiyanlığa.. :)

Evet sayın ftoyd,,Dünyada dini bir tek doğru anlayan sizsiniz. Zaten şeriatcı güçler sizden çekiniyor yoksa çoktaaaaan türkiyeyi irana çevirecekler.

İyiki varsınız.

Gönderi tarihi:
Evet sayın ftoyd,,Dünyada dini bir tek doğru anlayan sizsiniz. Zaten şeriatcı güçler sizden çekiniyor yoksa çoktaaaaan türkiyeyi irana çevirecekler.

İyiki varsınız.

Yooo..iyi ki yalnızca ben değilim,ben gibi nicesi sayın Hoppa..Dini doğru anlayan niceleri var(haşa doğrusunu Rabbim bilir çünkü anladıklarım gerçekten kısıtlı ve az)...hepsini net ortamında tanıyor olmak inanılmaz keyifli...büyük bir coşku aslında dünyanın her yerinden aynı düşünen insanların net ortamında biraraya gelebiliyor oluşları..Alıntıladığınız bu görüntülerin İslam olmadığını ve farklı bir din olduğunu biliyoruz en azından..Ama bilmeyenler çoğunlukta..Ne yapalım bilenler az,bilmeyenler çok olmalı zaten,kural böyle işliyor,hüküm böyle..

Gönderi tarihi:

Bu karanlığa giden yolda herşeyi kullanır bunlar ve kullanıyorlar da...

Ekonomik aldatmacalar, türban özgürlüğü aldatmacaları vs...

Sorgulamayı bilmeyen cahil halkımın dini duygularını mesela...

Biz türbanın nasıl takılacağı tartışmalarını izlerken onlar harıl harıl çalışıp kadrolaşmakta ve plan yapmakta...

Elde edemedikleri şey yok. Yeter ki akıllı oynasınlar, ki oynuyorlar...

O gün bana da pek de uzak gelmiyor.

Şimdi suç kimde?

Gönderi tarihi:
Yooo..iyi ki yalnızca ben değilim,ben gibi nicesi sayın Hoppa..Dini doğru anlayan niceleri var(haşa doğrusunu Rabbim bilir çünkü anladıklarım gerçekten kısıtlı ve az)...hepsini net ortamında tanıyor olmak inanılmaz keyifli...büyük bir coşku aslında dünyanın her yerinden aynı düşünen insanların net ortamında biraraya gelebiliyor oluşları..Alıntıladığınız bu görüntülerin İslam olmadığını ve farklı bir din olduğunu biliyoruz en azından..Ama bilmeyenler çoğunlukta..Ne yapalım bilenler az,bilmeyenler çok olmalı zaten,kural böyle işliyor,hüküm böyle..

Doğru ya, sizler ******* yaratılmışlarsınız ve doğrusunu ancak Muhammed'in Allah'ı bilir. Kendinizi bu kadar da küçük görmeyin canım.

Gönderi tarihi:

Aslında herşeyin en doğrusunu "MADDE" bilir...

Ve; bu "DOĞRU" maddeci insanlarımızı "TESADÜFÇÜ" de yapar...

Ve; maddeci insanlarımız "İRAN" olacağımızdan korkarlar...

Bu "İRAN"; nükleer teknoloji,uçak,otomobil, (kendi icadı) yapar...

İnanmazsınız ama "PARLEMENTO'SI" vardır ve 2500 yıllık devlet geleneğine sahiptir...

Ve; "İRAN" emperyalizme karşıdır üstelik ABD,iSRAİL gibi ülkelerle mücadele eder...

Ama ? maddeci olupta doğal olarak İnançsız sınıfına dahil olanlar "DİN" olarak "İSLAM" söz konusu oldumu hiç düşünmeden İRAN karşıtı olurlar...

Demekki kişi sevdiği ile beraberdir hayırlı olsun ve mutlu yaşamlar...

;)

Gönderi tarihi:

İnanmazsınız ama "PARLEMENTO'SI" vardır ve 2500 yıllık devlet geleneğine sahiptir...

Ve; "İRAN" emperyalizme karşıdır üstelik ABD,iSRAİL gibi ülkelerle mücadele eder...

Ama ? maddeci olupta doğal olarak İnançsız sınıfına dahil olanlar "DİN" olarak "İSLAM" söz konusu oldumu hiç düşünmeden İRAN karşıtı olurlar...

;)

:clover::clover::clover:

Gönderi tarihi:
post-5-1191078611.jpg

Birgün Erkekler ike Kadınlara hitap şekli konusunda bir tartışma açılır Mustafa Kemal'in de olduğu bir ortamda.

Bir çok kişi Kadınlara "Kadın" ve "Kız" ibaresinin kullanılmasının uygunluğundan bahseder.

Kadın, evlenmiş dolayısıyla kızlığını yitirmiş! olanlardır...

Kız, henüz evlenmeyipte bakire olanlardır...

Mustafa Kemal der ki:

Kadın ve Kız ayrımı, kadını aşağılayan bir ortaçağ düşüncesidir ve biz Erkeklere "Bay", Kadınlara/Kızlara "Bayan" şeklinde hitap edeceğiz...

Mustafa Kemal acaba yukarıdaki resimdeki ayrıma ne derdi?

Ve...

Biz Otomobil icat etmeyelim demiyoruz...

Biz sadece "Hür" olalım diyoruz...

Kadınlar istediklerinde başlarını açsın istiyoruz...

İsteyen, bırakın Cuma Namazına gidememeyi, inanmamayı da seçebilsin istiyoruz...

Bilim Adamları "Tanrı Korkusu" olmadan her türlü atılımı yapabilsin istiyoruz...

Medeni Hukuk'ta Kadın ile Erkek eşit olsun istiyoruz...

Mal paylaşımında Kadın ile Erkek eşit olsun istiyoruz...

Suç işlediğimizde vinçlerle çağ öncesi yağlı urganda can vermek yerine ya müebbet hapis ya da en kötü ihtimalle daha şerefli bir ölüm istiyoruz...

Meclisimizdeki vekilin, Ordumuzdaki Askerin eli yüzü görünsün, araları kirli, temizlemesi zor olan uzun ve gereksiz bir sakallar Çağlar öncesi mağara adamları gibi dolaşmasınlar istiyoruz...

Yargılanırken bir kafadan çıkmış belli bir döneme ait hukuk kuralları ile değil, binlerce yıllık Bilimsel ve Hukuki birkimin, bugün ortaya koyduğu Evrensel değerleriyle yargılanmak istiyoruz...

İnsanlar sırf inançlarından dolayı, 2 Dünya savaşındaki gibi Gettolara bölünmesin istiyoruz...

İnsanların artık bugünde yaşamasını istiyoruz...

Ya hu bu söylediklerim, aslında Medenileşmeye dair istediklerimizin sadece belki de en ufak bir bölümü...

Ne kadar çok şey istiyormuşuz meğer be!

En iyisi vazgeçelim ve halihazırda 1400 yıl önce ortaya koyulmuş kuralları uygulayalım gitsin...

Nasıl olsa her halükarda araba üretebilir ve nükleer enerhi ortaya koyabiliriz...

Ama Arap Kültürünü kim yaşatacak öyle değil mi?

Biz olmasak bu kültürü kim yaşatacak?

Hakediyoruz kardeşim...

Çağlar öncesini yaşamayı hakediyoruz...

Gönderi tarihi:

Sen ve senin gibi düşünen çiçekçilerin!

Şu lafı odanıza yazın ve anlamını öğrenene kadar her gün 700 defa sesli okuyun:

Tesadüf diye bir şey yoktur!

İmza: maddeciler...

Başka türlü olmayacak!

Sen ve senin gibi düşünen çiçekçilerin de İRAN olacağımız için sevinirler!

Nasıl mı???

Aynen şöyle:

İşte kafatasınızın içinde madde olduğunu inkar ettiğiniz (ki belki de bu yüzdendir) ve ruh olarak adlandırdığınız düşünce yetiniz ancak ve ancak bu kadarını ******* izin vermektedir..

Siz ve sizin gibiler! Çiçekçileriniz!

Türkiye'ye de İran hayali sadece ruhunuzda kalacaktır![/b][/size]

Gönderi tarihi:

Mustafa Kemal acaba yukarıdaki resimdeki ayrıma ne derdi?

Demişki zaten, bizler anlamıyoruz. Yersoy'un söylediği gibi, duvara asılıp tekrarlanacak bir yazı.

"Asıl önemli olan ve memleketi temelinden yıkan, halkını esir eden, içerdeki cephenin suskunluğudur."

Gönderi tarihi:

;)

Vay vay vay...

İran hayranlığıyla dolup tutuşan bir arkadaşımız...

Atatürk'ün kurduğu cumhuriyetle kazanımlarımızı ve toplumsal değişimlerimizden lütfedip sorsak acaba neler söyleyebilir bizlere... :)

Gönderi tarihi:
Demişki zaten, bizler anlamıyoruz. Yersoy'un söylediği gibi, duvara asılıp tekrarlanacak bir yazı.

"Asıl önemli olan ve memleketi temelinden yıkan, halkını esir eden, içerdeki cephenin suskunluğudur."

"İçerideki Cephenin Suskunluğu"

Biz toplumların eğitimle ama mutlaka zamanla düşünsel olarak evrileceğini düşlerken, bunun için çabalarken

Onlar tüm silahları ile mutlaka ama mutlaka toplumun önünü tıkamaktalar...

Ve bunda hiçbir silahı kullanmaktan geri durmamaktalar...

Sanırım Aydınlık için bir takım kavramları reddetmekte ısrarcı olmak lazım...

Daha açık itiraf etmek gerekirse, her ne kadar "Taraftarlığı" sevmesemde

Mutlaka ve mutlaka bir taraf seçmek gerek...

Türkiye'nin getirildiği duruma bakarsak,

"Ilımlı" olmanın aslında Karanlığı bir manada desteklemek anlamına geldiği pek belli oluyor...

Çünkü siz "Ilımlı" olduğunuz halde, diğer taraf güya mazlumkarlığı kullanarak ama mutlaka ve mutlaka kendi karanlık saplantılarından zerre kadar ödün vermeyerek ve sizin iyi niyetinizi de kullanarak, sizi kendi tahakkümüne esir bırakıyor...

Tıpkı İran İslam Devriminde, devrime yardım eden ama sonra katledilen aydınlar gibi oluyoruz...

Öyleyse bazı kavramların reddiyesi için Felsefe ve İçsel Duyguları bir kenarı bırakarak daha kararlı ve gerçekçi kararlar vermek gerekiyor...

Bir kaç gündür gerek forumdaki İrancı kafaları izleyerek ve gerekse Karalık ile Aydınlık'ın tanımlarını sorgulayarak bir adım atma kararlılığındaydım...

Ve bazı kafaların hala İran'ı örnek alabildikleri gerçeğini gördüğümde karar verdim:

Mustafa Kemal'in dediği gibi "**********" ***********...

Kendi benliğimizdeki bazı kavramlarında aynı şekilde kafasını uçurmak gerekli diye düşünüyorum artık...

Sorun şu:

Aydınlık mı olacak tercihimiz,

Yoksa Karanlık mı?

Ya da Aydınlığa götüren yolu mu tercih edeceğiz,

Yoksa bizi Karanlığa götürebilen yolu mu?

Her neyse...

Ben "İçerdeki Sessizlik" olmayacağımdan eminim,

Ancak sanırım burada birilerinin aydınlanması için çaba harcamak

Kör kuyuya çakıl taşları atmaktan başka bir şey değil...

...

Saygılarımla...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.