Φ Suheyla Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Hayır kardeşim,durum öyle değil.Kuran da çelişki gören,sizlerin ardından gidip eninde sonunda ateist ya da Tanrı inancı olsada dinsiz olup çıkıyor.İslamı terk edemeyenler ise,zaten onda çelişki görmeyenler.Sizler bütün çelişkileri ortaya dökseniz kendi inancınızda,bizler onları çelişki olarak kabul etmeyenleriz.Öyle müminler vardır ki Kuran da anlatılan,onlar namazlarını bile,kapıya gelen bir yoksul için bırakıp,Allah yolunda harcayanlardır.İnanmıyorsanız bu sözüme,Kuran ı yeniden okuyun.Olaki gözünüze çarpar. Evet Sayin ftoyd, Sizinle su soylediklerinizde hemfikirdeyim zannederim: "Sizler bütün çelişkileri ortaya dökseniz kendi inancınızda,bizler onları çelişki olarak kabul etmeyenleriz". Yuz yillardir, biliyoruzki, gericiler Kuran'in anlasilmasini istemiyorlardir. Ataturk'un (kendi el yazisinda) dedigi gibi, hafizlarin bu kuran'i ezberleyerek, beyinleri sulamistir. Kuran'da defalarca "apaçık Kitab" tan bahsetmesine ragmen, Islamcilar, herkesin bu kitabi anlayamacigini one surerek, insanlari karanlikta biraktilar. "Insan Akli ermez dediler". Insanlari o kadar ezdilerki, eğer Kuran'da soyle bir ayet bulunmus olsaydi "Bu Kitaba inananlar yanlis yola sapmislar" diye.... yinede; Yukardaki gibi "onları çelişki olarak kabul etmeyenleriz" diyebilirdiniz ! Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2008 Evet Sayin ftoyd, Sizinle su soylediklerinizde hemfikirdeyim zannederim: "Sizler bütün çelişkileri ortaya dökseniz kendi inancınızda,bizler onları çelişki olarak kabul etmeyenleriz". Yuz yillardir, biliyoruzki, gericiler Kuran'in anlasilmasini istemiyorlardir. Ataturk'un (kendi el yazisinda) dedigi gibi, hafizlarin bu kuran'i ezberleyerek, beyinleri sulamistir. Kuran'da defalarca "apaçık Kitab" tan bahsetmesine ragmen, Islamcilar, herkesin bu kitabi anlayamacigini one surerek, insanlari karanlikta biraktilar. "Insan Akli ermez dediler". Insanlari o kadar ezdilerki, eğer Kuran'da soyle bir ayet bulunmus olsaydi "Bu Kitaba inananlar yanlis yola sapmislar" diye.... yinede; Yukardaki gibi "onları çelişki olarak kabul etmeyenleriz" diyebilirdiniz ! Atatürk ,Kuran ın kendi anadilimizde okunması için mücadele vermiştir,çünkü kimlerin neyi nasıl yansıttığının ve ne yapmaya çalıştığının şüphesiz farkındadır.Kitabın anlaşılamayacağını öne süren ve hatta ve hatta yetmediğini öne sürene biz islam demeyiz,ayetlerde onların adı farklıdır.Karanlıklarda kalındığı noktasında hemfikiriz,bi aydınlık bu kadar karanlığa çekilmeye çalışılır.Ama Rabbimiz nurunun sönmesine izin vermez ki,bizler gibi nurunu idrak edenler olmasın.Kuran dan bahsedeni almış ve devamında islamcılar demişsiniz.Ortada sizin çelişki dediğiniz Kuran mı,inanan ya da inandığını söyleyenler mi ,yoksa sizin bu mesajınızdaki hallerin ta kendisi mi onu kavrayamadım üzgünüm. Kuran da çelişki yoktur,herşey anlamlıdır ve bütündür.Kuran,Allah ın bizlere ulaştırdığı apaçık bir rehberdir ve dünyasal olamayacak kadar mükemmeldir.Dünyanın bütün mesleklerinden,bütün uzmanları biraraya da getirseniz,bütün psikolojik,felsefik akımların sular seller gibi dahisi de olsanız,Ne Kuran gibi,Ne Tevrat gibi,Ne İncil ne Zebur gibi Kitap yazamazsınız.Hayatımdaki her halime cevap verebilecek öğüdü bir Kitapta toplayamazsınız. Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2008 Hayır kardeşim,durum öyle değil.Kuran da çelişki gören,sizlerin ardından gidip eninde sonunda ateist ya da Tanrı inancı olsada dinsiz olup çıkıyor.İslamı terk edemeyenler ise,zaten onda çelişki görmeyenler.Sizler bütün çelişkileri ortaya dökseniz kendi inancınızda,bizler onları çelişki olarak kabul etmeyenleriz.Öyle müminler vardır ki Kuran da anlatılan,onlar namazlarını bile,kapıya gelen bir yoksul için bırakıp,Allah yolunda harcayanlardır.İnanmıyorsanız bu sözüme,Kuran ı yeniden okuyun.Olaki gözünüze çarpar. sagolun, ftoyd. maun suresi ortada, ama elstirenler, elestiri oklarini, inananlara cevirenler gormek istemeyince, bize tekrar gostermek, Allahin emri oldu. [107.001] [E1] Gördün mü o dine yalan diyeni? [107.002] [E1] İşte yetimi itip kakan odur! [107.003] [E1] Yoksulu doyurmaya teşvik etmez. [107.004] [E2] Vay haline o namaz kılanların ki, [107.005] [E2] Kıldıkları namazın değerine aldırış etmezler. [107.006] [E1] Onlar ki, gösteriş yaparlar. [107.007] [DI] Onlar basit şeyleri dahi vermezler. insana bu kadar deger veriyor Allah, inanc ayirimi yapmadan, bir yetimin, bir ihtiyac sahibinin elinden tutmayi oneriyor, hele hele konu hayat soz konusu olunca, O namazi terkedip, maduru kurtarmak, dinin olmazsa olmazidir. Ama insanlar yapmadi diye bu yanlisi dine baglamak ne kadar dogru.? Kuranda celiski yoktur, celiski bizim idrakimizde, algilayisimizda, saygilar. Evren. Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2008 Dünyanın bütün mesleklerinden,bütün uzmanları biraraya da getirseniz,bütün psikolojik,felsefik akımların sular seller gibi dahisi de olsanız,Ne Kuran gibi,Ne Tevrat gibi,Ne İncil ne Zebur gibi Kitap yazamazsınız.Hayatımdaki her halime cevap verebilecek öğüdü bir Kitapta toplayamazsınız. Sayin ftoyd, anliyorum. Bu dusuncelerle, bu yuzden, okuma-yazma'yi bilmeyen insanlarin Musluman Ulkelerinde en coktur. Cunku, dediginiz gibi Kuran'dan baska bir kitaplara deger verilmiyor, butun cevaplari Kuran'da buluyorlar. Okuma-yazma bilmeyenlerin bildikleri sadece ve sadece kulagina söylenenlerdir. Kulagina söylenenlerin dogru veya yanlisligini kontrol etme imkani yoktur. Bir konu hakkinda alternatif fikirleri ögrenme imkani yoktur. Cunku, dediginiz gibi her cevap Kurandadir. - Hic dusundunuzmu, okuma - yazma bilmeyenlerin oranlari niye Musluman Ulkelerinde en fazladir? Bunun da cevabi Kuran da varmi? - Osmanli zamaninda ilk matbaa, kesfedilisinden 500 sene sonra kullanilmaya baslanmisti!.. Niye boyle gec kaldilar? Bunun da cevabi Kuran da varmi? - Televizyonda gorduk, islamiyet hocası, "Deprem faydan oldu diyenler şeytandır.." dedi... Bunun cevabini Kurandan almis. Sayin ftoyd, benim Kuran'daki celiskileri sizlere anlatmak gibi bir istegim yok. Luzum yok. Arkadaslar bunu defalarca tartismislar. Benim bu yorumdaki gayem, sizlere bu dusuncelerin masum insanlara zarar oldugunu anlatmak istememdir... Ornek: 2003 yilinda, islami şeriatla yönetilen ülkelerden birisi olan Iran'ın Bam kentinde meydana gelen 6,6 şiddetindeki 12 saniye süren deprem en az 25.000 kişinin ölümüne neden oldu. 2005 yilinda islami şeriatla yönetilen Pakistan'ın dağlık Keşmir bölgesinde meydana gelen 7,6 şiddetindeki depremde onbinlerce kişi öldü. Bu toplumlar sizin gibi dusunurdu! Diger taraftan, Tayvan, Meksika ve ABD gibi gayrimüslüm topraklarda olan depremler ise, oradaki insanlara bir zarar vermiyor.. Niye boyle oluyor? Dusundunuzmu? Allah Gayri-Muslumanlari daha mi fazla seviyor? Yoksa bu insanlar depremin doğal bir olay oldugunu bilirlermi? Baska kitaplara deger verirlermi? Depremden yıkılmayacak, can kaybına neden olmayacak sağlamlıkta ve yerlerde binalar yaparlarmi? Hic dusundunumu? Aldiginiz ilaclar, aileniz hasta olunca yapilmasini gereken ameliyat teknikleri, makinalari niye hep batidan geliyor? Niye Islam ulkelerinden hic bir gelismeler olmuyor, insanogluna yarayacak? Elektrik kesfedilmesi? Niye Musluman ulkelerinden cikmadi. Matbaa kesfedilmesi niye Musluman ulkelerinde cikmadi. Nitekim, evinizde otururken, etrafiniza bakin, kullandiginiz araba, bilgisayar, internet hep batidan geldi. Niye? Cevabi yukarda siz verdiniz bana... Kuran'dan baska kitaplara deger vermiyorsunuz. Bu yuzden, milyonlarca masum insanlar izdirap cekiyorlar! Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2008 Kuran da çelişki yoktur,herşey anlamlıdır ve bütündür.Kuran,Allah ın bizlere ulaştırdığı apaçık bir rehberdir ve dünyasal olamayacak kadar mükemmeldir. Hadi erkekleri anladım da bayabnlar bunu nasıl düşünüyor ve kabul ediyor bir türlü akıl erdiremiyorum... Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2008 Yuz yillardir, biliyoruzki, gericiler Kuran'in anlasilmasini istemiyorlardir. Ataturk'un (kendi el yazisinda) dedigi gibi, hafizlarin bu kuran'i ezberleyerek, beyinleri sulamistir. Kuran'da defalarca "apaçık Kitab" tan bahsetmesine ragmen, Islamcilar, herkesin bu kitabi anlayamacigini one surerek, insanlari karanlikta biraktilar. "Insan Akli ermez dediler". Insanlari o kadar ezdilerki, eğer Kuran'da soyle bir ayet bulunmus olsaydi "Bu Kitaba inananlar yanlis yola sapmislar" diye.... Sayın Süheyla, önceden söyleyeyim ki ne dediğinizi ve ne anlatmaya çalıştığınızı çok açık ve net olarak anlamış bulunmaktayım. Yazdıklarınızda şimdilik bana ters gelen herhangi birşey de yoktur, aksine size katılıyorum. Yalnız Atatürk'e ait bir alıntı yapmışsınız, bu alıntının sadece bu kısmını yazmış olmanız açıkçası bence cümlenizi desteklemeniz açısından yeterli değildir. Siz de açık ve net olarak biliyorsunuz ki kimi zaman bu gibi sözler tam metni içinde verilmezse kolaylıkla yanlış anlaşılıp, istenildiği yönde kullanılabilir. Nitekim şu ana kadar bu durum gerçekleşmemiş ama yine de buna müsade etmemekte fayda vardır. Yani bence, GERİCİLER, KURAN'IN ANLAŞILMASINI İSTEMİYORLAR cümlenizi sanırım HAFIZLARIN BU KURAN'I EZBERLEYEREK BEYİNLERİ SULANMIŞTIR sözü yerine bu sözün de içinde olduğu tam metinle açıklamanız daha faydalı olurdu. (Dediğim gibi buradan da ne demek istediğiniz anlaşılıyor ama dünden beri diyorum ya bakış açısı işte... Bilen anlar, bilmeyen ya da araştırma gereği duymayan da bunu istediği yöne doğru çeker) Başında da dediğim gibi yazdıklarınıza katılıyorum ama bunu sadece bir yoncayla ( ) desteklemek istemem bunun yerine benim de bir katkım olmasını tercih ederim... Saygılarımla Atatürk, Mustafa Kemal, Atatürk’ün Yazdığı Yurttaşlık Bilgileri, Çağdaş Yayınları, 3. Basım, İstanbul Eylül 1996, s. 18. Türkler arapların dinini kabul etmeden evvel de büyük bir millet idi. Türkler, İslam dinini benimsedikten sonra, bu din, ne Arapların, ne aynı dinde bulunan İranlıların nede Mısırlıların ve başkalarının Türklerle birleşip bir ulus oluşturmaya yol açtı. Tersine Türk ulusunun ulusal bağlarını gevşetti; ulusal duygularını, ulusal coşkusunu uyuşturdu. Bu çok doğaldı. Çünkü Muhammed’in kurduğu din bütün ulusallıkların üstünde yaygın bir Arap ulusçuluğu politikasına dayanıyordu. Bu Arap düşüncesi, ümmet sözcüğü ile ifade olundu. Muhammed’in dinini kabul edenler kendilerini unutmaya, hayatlarını Allah sözcüğünün her yerde yükseltilmesine adamaya zorunlu idiler. Bununla birlikte Allah’a kendi ulusal dilinde değil, Allah’ın Arap budununa gönderdiği Arapça kitapla ibadet ve duada bulunacaklardı. Arapça öğrenmedikçe Allah’a ne dediğini bilmeyecekti Bu durum karşısında Türk ulusu birçok yüzyıllar boyunca ne yaptığını, ne yapacağını bilmeksizin, adeta bir sözcüğünün bile anlamını anlamadan Kuran’ı ezberleyip beyni sulanmış hafızlara döndüler. Başlarına geçebilmiş olan hırslı hükümdarlar Türk ulusunca ne olduğunu, kim olduğu belirsiz cahil hocalar ağzıyla saçılan ateş ve azap ile korkunç bir karanlık ve karışıklık içinde kalan dini kendi tutkuları ve politikaları uğruna araç olarak kullandılar. Nitekim Atatürk bu cümleleriyle aslında, Muhammedin dinini kabul eden uluslardan biri olan Türklerin, bu dini, kendi ulusal dilinde değil de ümmetçilik düşüncesinden dolayı başka bir dilde öğrenmek zorunda kalışını eleştirmiştir. Ayrıca Atatürk bu sözleriyle, yüzyıllar boyunca, sırf bu nedenden ötürü, Arapça bilmeyen Türkler, Kuran'da ne yazdığını öğrenmek ve anlamak yerine sadece orada yazılanları ezberlemeyi tercih etmiştir, demiştir. Bunun yanısıra da hırslı hükümdarların, cahil hocaların ve senin deyiminle GERİCİLERİN kendi çıkarları, tutkuları ve politikaları uğruna, karmaşa içindeki bu dini istedikleri şekilde kullanmış olmalarından duyduğu rahatsızlığı dile getirmiştir. Tamamdır... Evet Sayin ftoyd, Sizinle su soylediklerinizde hemfikirdeyim zannederim: "Sizler bütün çelişkileri ortaya dökseniz kendi inancınızda,bizler onları çelişki olarak kabul etmeyenleriz". Yuz yillardir, biliyoruzki, gericiler Kuran'in anlasilmasini istemiyorlardir. Ataturk'un (kendi el yazisinda) dedigi gibi, hafizlarin bu kuran'i ezberleyerek, beyinleri sulamistir. Kuran'da defalarca "apaçık Kitab" tan bahsetmesine ragmen, Islamcilar, herkesin bu kitabi anlayamacigini one surerek, insanlari karanlikta biraktilar. "Insan Akli ermez dediler". Insanlari o kadar ezdilerki, eğer Kuran'da soyle bir ayet bulunmus olsaydi "Bu Kitaba inananlar yanlis yola sapmislar" diye.... yinede; Yukardaki gibi "onları çelişki olarak kabul etmeyenleriz" diyebilirdiniz ! Alıntı
Misafir hayhak Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2008 Hayhak,Biraz önce bir arkadaşımdan recm ile ilgili bir mail aldım. Cep telefonu ile kameraya çekmişler zavallı kadını. Hatta herkes bir taraftan taşlıyor bir taraftan kameraya çekioyordu... Bunu da mı dine değil dindara bağlayacağız? Kusura bakma ama şu anki ruh halimle pek de iyi şeyler düşünemiyorum... İzlememenizi tavsiye ederim... Saygılar... maalesef sayın yersoy yanlıs bır benzetme ve kıyaslama ıcındesın!.... mantıgınızı kullanın; bırınde ınsanların yaptıgı ve dıne alet ettıgı bısey varkı, sız bunuda kıyaslamıssınız ; ıkıncısınde ıse dının bır emrı var, bırıncısıyle kıyaslamıssınız. bence sakin dusunerek karar verın!...ıkıncı su soyledıgınız benım ıse yuykarda kırmızı olarak ısaretledıgım... burda bır kanun soz konusu buna dıyecek ıkıncı bır seyım yok!... medenı kanunlarda bunu cok rahat gore bılırız.... mısal; muebbet veya amerıkadakı ve dunyadaki cesıtlı ıdam cezaları ... yanı asıl soru burda su olmalı sayın yersoy: psıkolojık bır olümmü daha kotu yoksa bedensel acı mı?veya hangısı caydırıcı bır sebep? bence konuyu burdan ele almalısınız...zaten ben konunun baslıgından sinirlenip bunu yazdıgınızı anladım... anlık gaflet işte bunlar psikolojik saygılar.... Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2008 Sayin ftoyd, anliyorum. Bu dusuncelerle, bu yuzden, okuma-yazma'yi bilmeyen insanlarin Musluman Ulkelerinde en coktur. Cunku, dediginiz gibi Kuran'dan baska bir kitaplara deger verilmiyor, butun cevaplari Kuran'da buluyorlar. Okuma-yazma bilmeyenlerin bildikleri sadece ve sadece kulagina söylenenlerdir. Kulagina söylenenlerin dogru veya yanlisligini kontrol etme imkani yoktur. Bir konu hakkinda alternatif fikirleri ögrenme imkani yoktur. Cunku, dediginiz gibi her cevap Kurandadir. - Hic dusundunuzmu, okuma - yazma bilmeyenlerin oranlari niye Musluman Ulkelerinde en fazladir? Bunun da cevabi Kuran da varmi? - Osmanli zamaninda ilk matbaa, kesfedilisinden 500 sene sonra kullanilmaya baslanmisti!.. Niye boyle gec kaldilar? Bunun da cevabi Kuran da varmi? - Televizyonda gorduk, islamiyet hocası, "Deprem faydan oldu diyenler şeytandır.." dedi... Bunun cevabini Kurandan almis. Sayin ftoyd, benim Kuran'daki celiskileri sizlere anlatmak gibi bir istegim yok. Luzum yok. Arkadaslar bunu defalarca tartismislar. Benim bu yorumdaki gayem, sizlere bu dusuncelerin masum insanlara zarar oldugunu anlatmak istememdir... Ornek: 2003 yilinda, islami şeriatla yönetilen ülkelerden birisi olan Iran'ın Bam kentinde meydana gelen 6,6 şiddetindeki 12 saniye süren deprem en az 25.000 kişinin ölümüne neden oldu. 2005 yilinda islami şeriatla yönetilen Pakistan'ın dağlık Keşmir bölgesinde meydana gelen 7,6 şiddetindeki depremde onbinlerce kişi öldü. Bu toplumlar sizin gibi dusunurdu! Diger taraftan, Tayvan, Meksika ve ABD gibi gayrimüslüm topraklarda olan depremler ise, oradaki insanlara bir zarar vermiyor.. Niye boyle oluyor? Dusundunuzmu? Allah Gayri-Muslumanlari daha mi fazla seviyor? Yoksa bu insanlar depremin doğal bir olay oldugunu bilirlermi? Baska kitaplara deger verirlermi? Depremden yıkılmayacak, can kaybına neden olmayacak sağlamlıkta ve yerlerde binalar yaparlarmi? Hic dusundunumu? Aldiginiz ilaclar, aileniz hasta olunca yapilmasini gereken ameliyat teknikleri, makinalari niye hep batidan geliyor? Niye Islam ulkelerinden hic bir gelismeler olmuyor, insanogluna yarayacak? Elektrik kesfedilmesi? Niye Musluman ulkelerinden cikmadi. Matbaa kesfedilmesi niye Musluman ulkelerinde cikmadi. Nitekim, evinizde otururken, etrafiniza bakin, kullandiginiz araba, bilgisayar, internet hep batidan geldi. Niye? Cevabi yukarda siz verdiniz bana... Kuran'dan baska kitaplara deger vermiyorsunuz. Bu yuzden, milyonlarca masum insanlar izdirap cekiyorlar! Ben de okuma yazma bilenler ve üniversite mezunu olanlardan olup bol bol da onun bunun kitabını okumayı sevenlerdenim ama bu benim Kuran a inanmamı engellemiyor ya da ona yeterli dememi engellemiyor ya da alıntıladığınız ülkelerin içler acısı durumunun Kurandan mı kültürlerinden mi kaynaklandığını anlamamı engellemiyor..Kuran kavramı,sadece Kuran ehline değil ,dinini Tanrısına has kılan İncil ehline ve Tevrat ehline de dinlerinin İslam olduğunu söylememi etkilemiyor.Kimilerinin gavur icadı dediği şeylerin belki de İslama daha yakın yaşayan insanlar tarafından,çalışkan ve dürüst insanlar tarafından yapılmış olabilirliği gerçeğimi etkilemiyor,ya da dinlerine daha uygun davranan bu insanlarda ki deprem olayı ile adına İslam ülkesi denilen ama İslamdan bi haber yaşayan insanlardaki deprem oranları beni bağlamıyor kısacası.Batıyı dinsizmiş gibi göstermeye çalışıp her felaketi onlara yüklemeye çalışarak,iftirası içinde kendi felakete sürüklenenler bana örnek gösterebileceğiniz olgular olamaz kısacası.Ben de batıda doğan ve ordan az çok nasiplenen biriyim bu arada,bana daha anlamsız cümlelerle gelemezdiniz inanın. Şeriatla yönetiliyor diye gösterdiğiniz ülkelerdeki her felaket,benim dinimden anladığım İslam modeline uygunsuzlukları anlamında olsa olsa motivem olur.Saygılar. Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2008 Başında da dediğim gibi yazdıklarınıza katılıyorum ama bunu sadece bir yoncayla ( ) desteklemek istemem bunun yerine benim de bir katkım olmasını tercih ederim... Sayın Gloria, katkınız icin bende size teşekkür ederim. Cok güzel ifade etmişsiniz! Ataturk'ün seneler evvel büyük bir insan olarak oldugunu ogrenmiştim. Fakat, her konuda olduğu gibi, ben kendi irademi kullanarak, oğrenerek, okuyarak, bilerek, anlayarak buna kendim karar vermek isterdim. Seneler sonra, bilhassa günümüzde olan dini olaylardan sonra, Atatürk' ün kiymetini, onemini, yaptiği işlemlerin faydalarını daha iyi anlayabiliyorum. Kendimi hiç bir zaman, "Milliyetci" olarak görmüyorum, yalniz Turkiyedeki halka (Türk, kürt, ...), Kuran'nın değilde, eğitimin, ilimin, fen'nin en çok yararları olacağina inanıyorum. şu sözleri "efendiler,dünyada hersey için maddiyat için maneviyat için hayat için muavvakiyet içinen hakiki mursid ilimdir,fendir.ilim ve fennin disinda mursid aramak gaflettir,cehalettir ve delalettir." şimdi daha iyi anlıyorum! Atatürk' ün Türkçe ibadeti başlatması, 20inci yüzyılın en önemli devrim girişimi idi. Gericiler, halan bugun, Kuran'ın okunmasını, kavranmasını istemiyorlar. Bu gericiler ''Kuran'ı herkes anlayamaz'', ''İnsan aklı acizdir'', ''Din akılla yürümez'' gibi saçmalıklarla devam ederler. Turk halkını dini bir esir altına alıp, "apaçık" olması lazım gelen Kuran'ın açıklamalarının, meal ve tercümelerinin hepsini, yalniz kendilerinin anladığını iddia eder ve kitaba baka baka yalan söylemeye devam ederler ... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 30 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 30 Ocak , 2008 Devletin görevi insanlara ibadetlerini Arapça olarak veya Türkçe olarak yapmalarını dayatmak olamaz. Devlet bu işlere karışmaz. Atatürk'ün yaptıkları, bir "devrim" dir, bir geçiş süreci için, kurulu köhnemiş yapıyı "yıkmak"tır. O üzerine düşenin çok fazlasını hakkıyla yapmış Türk ulusunun gördüğü en büyük en değerli liderdir. Acı olan, bugün artık yıkma işinin bitmiş, yapma aşamasına geçmiş olmamız gerekliyken, hala enkaz kaldırmakla uğraşıyor olmamız, daha kötüsü enkazı ayağa kaldırmakla uğraşanların olmasıdır. Bu enkazı kaldıralım diyenlerle bu enkazı tekrar ayağa kaldıralım diyenlerin tartışmaktan bir iş yapamamalarıdır. Sırf bu yüzden mini devrimlere tekrar tekrar gerek duyuldu. Bir diyaneti kaldırıp devletin dinden soyutlanmasını başaramadık. Arkadaşlar, devlet (Arapça veya Türkçe, İngilizce veya Urduca) ezan okutup namaz kıldırmaz, bunun için maaş vermez. Ezanın ve namazın Arapça mı Türkçe mi olacağına devlet karar vermez. Bir Atatürk'ü anlayıp benimsemeyi başaramadı şu halk ya, helal olsun! Aziz Nesin anılmayacak, hatırlanmayacak gibi değil... Şimdi de başörtü nerden bağlanır, çene altından mı, başka yerden mi, bunun için YASA yapıyoruz!!! Alkışlar... Zeka düzeyimizi artık tüm dünyaya gösterme zamanı... Bravo... Tebrikler... Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 30 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 30 Ocak , 2008 Şimdi de başörtü nerden bağlanır, çene altından mı, başka yerden mi, bunun için YASA yapıyoruz!!! Başka bir ülkede olsam gülerdim halimize Şimdi bu ülkenin insanı olduğumiçin ağlıyorum... Güler misin ağlar mısın? Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 30 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 30 Ocak , 2008 Başka bir ülkede olsam gülerdim halimizeŞimdi bu ülkenin insanı olduğumiçin ağlıyorum... Güler misin ağlar mısın? Ve işin ilginci anayasaya sokuyoruz."Benim inancım çıplak gezmeyi emrediyor.Yoksa inandığım tanrı beni cezalandırır" diyene de acaba aynı hoşgörüyü ve özgürlüğü verecekler mi?Öyle ya din ve vicdan özgürlüğü, anayasa ile güvence altına alınıyor. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Türban kimseye zarar vermez, kişinin kendi tercihidir, bizim anayasal bir düzenimiz var, şeriat kanunları uyugalanmıyor, kimseye başınızı kapatın denmiyor, ve hiçbir zamanda denmeyecek Üniversitelerde ve heryerde Solcular, sağcılar, faşistler komünistler vs. kavgası serbest Arkadaşların diskolara gitmesi açık ve seksi giyinip kıvırta kıvırta dans etmesi serbest Sabahlara kadar bira içip sarhoş olmak serbest Uyuşturucu esrar trafiği serbest, (önlenemiyor,önlemek için çok şeyle yapılmıyor) Erkek arkadaşlarla, kız arkadaşların aynı evde aynı yatakta eğitim için barınması serbest Hamilelik, kürtaj, cinsel özgürlük, ve kişisel özgürlüğün gelişmesine bağlı olarak gelişen bozulan psikolojiler ve hem mevcut aile samimiyetinin bozulması, hemde ilerde oluşturulacak aile ortamının zedelenmesi serbest (çok sık boşanmalar bundan kaynaklanıyor sanırım) Evlilik dışı beraber yaşamalar, çocuk yapmalar, ayrılmalar ve ortaya çıkan sevgisiz kalmış çocuklar ve temelsiz aile saadeti serbest Erkeklere tahsis genelevler ve sonucunda oluşan kişiliksiz kimliksiz hanımlar serbest Aponun bayrağını ve resmini üniversiteye asacak kadar gelişen zihniyetler serbest (bayrak ve resim asmak yasak, ama o hale gelecek şekilde yetişmek serbest) Küçücük kız çocuklarının dansöz kıyafeti giydirilerek sağda solda kıvırta kıvırta oynatılması serbest Bütün bunların özgür bir eğitim alması ve katsayılarının diğerlerinden yüksek olması serbest türbanlı anaların çocuklarının askerde şehit olması serbest veeeeeeeeeeee TÜRBAN YASAK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! türbanla üniversiteye girince KAİNAT ÇÖKECEK saygılar Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 ..........serbest veeeeeeeeeeee TÜRBAN YASAK TARAFSIZ, bahsettiğin olumsuzlukları tam olarak önleyemiyoruz, evet. İnsanlar sarhoş olabiliyorlar, kavga edebiliyorlar, duygusuz ilişkilere girebiliyorlar. Bunları yasaklamanın ve hiç olmamasını sağlamanın bir yolu olabilmesini ben de isterdim. Sigara paketlerinin üzerine sigaranın kanserojen ve öldürücü olduğunu yazdığımız halde sigara içmeye devam ediyoruz. İnsanlar ne yazık ki bir işin yanlış olduğunu yaparak öğrenmeyi, hatta yanlış olduğunu anladıklarında "vaah vah, ben ne yaptım!" diye dövünmeyi seviyorlar. Sakın bana dini yasaklarla bu işleri baştan önlemek gerektiğini filan savunma! Bunun hiç bir faydası yoktur. Gizli kalmış, bastırılmış eğilimler ve gizli kapaklı örtülü yanlışlar çok daha tehlikelidir. İlla olumsuz örneklerin gözümüze girecek kadar yakın olması ile bir parça aklımız başımıza gelebiliyor. Sigara içmememiz için akciğerleri zift variline batırılıp çıkarılmış gibi olmuş bir hastanın göğüs ameliyatını izlememiz gerekiyor. Sevgisiz büyümüş bir çocuk tiner çekip birini bıçakladığı zaman biriyle bir sürelik zevk için birlikte olup sonra arkamıza bakmadan gitmenin ne demek olduğunu belki bir parça anlayabiliyoruz. Sakın bana dinin zina anlayışını önerme! "Çocuğu yaratan tanrı rızkını da verir" demeyeceğini nerden garanti edeceksin? İnsanlık kültür birikimi bunların yanlış olduğunu toplumsal belleğe yavaş yavaş kaydediyor. Kültürel evrim de biyolojik evrim gibi yavaş işleyen bir süreçtir. Bu doğayı, aslanın kazınan midesi için ceylanı parçalayıp mideye indirmek zorunda olduğu dünyayı biz yaratmadık. Biz kendimizi böyle bir dünya içinde yaşarken bulduk. Olumsuzlukları göre göre daha iyiyi, daha güzeli aramaya ve bulmaya çalışmaktan başka yapabilecek bir şeyimizin de olmadığını gördük. Her şeyin mükemmel gittiği bir dünyayı kimse yaratamadı, yaratamayacak. Çünkü daha ilk hücreler oluştuğunda en kolay konsantre besin olarak birbirlerini gördüler. Biyolojik evrimin sona erip teknolojik evrimin başlamasına daha çooook var. Bu biyolojimizin, etimizin, hormonlarımızın tutsağı olmaya daha uzun süre devam edeceğiz. Sen de bağnazlığa, yobazlığa göz yum ve hoşgörü göster TARAFSIZ. Bahsettiğin olumsuzlukları zorla, kırbaçla ve tehditle önlemek isteyenlere şimdi prim ver, olacaklar için daha sonra dövünürsün... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Sen de bağnazlığa, yobazlığa göz yum ve hoşgörü göster TARAFSIZ. Bahsettiğin olumsuzlukları zorla, kırbaçla ve tehditle önlemek isteyenlere şimdi prim ver, olacaklar için daha sonra dövünürsün Kimse kimseyi zorla kırbaçla tehditle yönetmiyor yönetse bile bunun cezaları var, hele hele Türban konusu bunların yanından bile geçmiyor. Kimseye zorla başını aç diyemezsiniz, kimsye zorla başını kapat diyemezsiniz. Ben islam dinini kesinlikle desteklemiyorum, hemen hemen herşeyi bana ters, ama insanlar o kadar tahammülsüz ve bencilki bütün sorunlar bundan kaynaklanıyor ! İnsanlar kendi kendini dinle şeriatla ideolojiyle değil, güncel hukuk mantığıyla yönetmelidir, yoksa iran gibi afganistan gibi oluruz ! Ben sizden şunu rica ediyorum Lütfen bana Türban için bir çözüm formülü söyler misiniz ? ama lütfen, ciddi şekilde soruyorum İnsanların toplumdan dışlayarak çözülmez bu işler, demokrasi modern dünyanın en önemli ayrıntısıdır. Türban bi önceki iletimde saydığım olumsuzlukların hiçbirinden daha kötü değil ! Türbanlıda olsa, bikinilide olsa herkes eşittir, hiç bir ideoloji dayatılamaz ! Partiler hep bu ideolojiler yüzünden oy kaybediyor, halkın sesini görmezlikten gelen halkı reddetmiş olur ! TARAFSIZ, bahsettiğin olumsuzlukları tam olarak önleyemiyoruz, evet. İnsanlar sarhoş olabiliyorlar, kavga edebiliyorlar, duygusuz ilişkilere girebiliyorlar. Bunları yasaklamanın ve hiç olmamasını sağlamanın bir yolu olabilmesini ben de isterdim. Sigara paketlerinin üzerine sigaranın kanserojen ve öldürücü olduğunu yazdığımız halde sigara içmeye devam ediyoruz. Bunların hepsi üniversitelerde oluyor ! Ama iş türbana gelince hemen yasak geliyor, türban hiçbir zaman bir sorun olmadı, yobazlar istisnadır, istisnalara bakacak olursak zaten rahatlıkla bizim ülke çökmüş diyebiliriz ! ama gördüğünüz gibi durum o kadar vahim değil İNSANLARIN BAŞINI AÇTIRARAK VEYA KAPATARAK, İDEOLOJİLERİNİ YALITMIŞ OLMAZSINIZ ! saygılar, sevgiler Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Partiler hep bu ideolojiler yüzünden oy kaybediyor, halkın sesini görmezlikten gelen halkı reddetmiş olur ! Halkı dinlediklerini ve onların bu gibi sorunlarını çözme misyonunu üstlenmiş partilerin (hükümetimiz) bunu ne amaçla yaptığı ortadadır. Bu sorun yeni ortaya çıkmadı. Bu sorun şimdi kullanılmaktadır. Bu sorun halkın en narin duygularından olan dini duygularını kullanmanın dışında bir işe yaramamaktadır... Ben de isterim ülkemde hiç bir yasağın olmamasını. İsteyen türban taksın isteyen mayo ile gezsin. Ben de isterim bu tür anlamsız tartışmlarla girilmemesini. İsteyen istediğini savunsun. Ancak hep unuttuğumuz bir şey var: Bu ülke insanı bu kadar demokrasiyi kaldıracak bilinçte değil! Bu ülke insanı yeni yeni öğreniyor. Öğrenirken yanılıyor. Öğrenirken kandırılıyor. Kandırılmaya müsait! Tıpkı bir çocuğun kandırılması gibi... Birey olmayı, toplum olmayı öğrendiğinde, demokrasiyi ve hukuku öğrendiğinde, laik ve hukuk toplumu olmayı başardığında zaten bu yasakların hiç bir anlamı kalmayacaktır! Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Öyleyse nasıl ki çocuğa, bir şeyleri öğrenene kadar yasaklıyorsak bu ülke insanı için de yasaklamamız gerekiyor. Birey olmayı, toplum olmayı öğrendiğinde, demokrasiyi ve hukuku öğrendiğinde, laik ve hukuk toplumu olmayı başardığında zaten bu yasakların hiç bir anlamı kalmayacaktır! Birey olmak Toplum olmak Türbana bağlı değil ! Laik ve hukuk toplumu insanlar başını açtığında mı olacak ? 20 yaşlarında türbanlı gençleri, çocuk aklı gibi görüp başınızı açın dayatması kesinlikle insanları devletten uzaklaştırır ve hukuk toplumu hiçbir zaman gerçekleşmez ! saygılar Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Birey olmakToplum olmak Türbana bağlı değil ! Bunlar eğitime bağlı! Laik ve hukuk toplumu insanlar başını açtığında mı olacak ? Eğitimlerini tamamlayıp ellerindekinin kıymetini bildiklerinde olacaktır! 20 yaşlarında türbanlı gençleri, çocuk aklı gibi görüp başınızı açın dayatması kesinlikle insanları devletten uzaklaştırır ve hukuk toplumu hiçbir zaman gerçekleşmez ! Bunca sene uzaklaşmamış neden şimdi uzaklaşıyor? Demek ki hemen galeyana gelen ve duyguları kullanılan, kullanılmaya müsait bir toplumla yüz yüzeyiz. Bu toplumu nasıl eğiteceksin? Başını kapatarak mı? Yok sa bunun ne kadar anlamsız bir şey olduğunu, dini ile uzaktan yakından alakalı olmadığını göstererek mi? Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 yersoy gördüğün gibi, son cevapladığın cümlelerin hiçbirinde sorunu türbanda göstermedin saygılar Bunca sene uzaklaşmamış neden şimdi uzaklaşıyor? bunca zamandır uzaklaşmışta şimdi yakınlaşma hissettiler Adnan Menderes ve Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet tarihimizdeki aldığı oyları diğer isimlerle karşılaştırınız ! Başını kapatarak mı? Yok sa bunun ne kadar anlamsız bir şey olduğunu, dini ile uzaktan yakından alakalı olmadığını göstererek mi? Bakın hala sorunu din olarak algılıyorsunuz, kimsenin inancına karışamayız , hele hele başınızı kapatmanız anlamsız demek dahada vahim ! Sorun din değil, insanların kılık kıyafet özgürlüğü, Bikinisiyle tangasıyla G-stringiyle neredeyse gazetelerde çırıllçıplak boy göstemenin serbest olduğu bir ortamda tamamen giyinmek veya örtünmenin yasaklanması tamamen anlamsızdır ! saygılar Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 gördüğün gibi, son cevapladığın cümlelerin hiçbirinde sorunu türbanda göstermedin Tarafsız, cümlede türbanın geçmesi gerekmiyor. Konu ortada değil mi zaten? Bakın hala sorunu din olarak algılıyorsunuz, kimsenin inancına karışamayız , hele hele başınızı kapatmanız anlamsız demek dahada vahim ! Tarafsız, beni şaşırtıyorsun... Bu ülkede din hiç bir zaman sorun olmadı! Benim için hiiç sorun değil. Hatta tartıştığımız konunun özü din hiç değil... Sorun din değil, insanların kılık kıyafet özgürlüğü, Sorun kılık kıyafet özgürlüğü değil dostum! Bunun kullanılıyor olması! Din konusunda olduğu gibi... Bikinisiyle tangasıyla G-stringiyle neredeyse gazetelerde çırıllçıplak boy göstemenin serbest olduğu bir ortamda tamamen giyinmek veya örtünmenin yasaklanması tamamen anlamsızdır ! Tarafsız, Beni şaşırtmaya devam ediyorsun... Bu ülkede "tangasıyla G-stringiyle neredeyse gazetelerde çırıllçıplak boy göstemek" nasıl serbest ise kara çarşafa da girmek serbest! Karıştırıyoruz sanırım bazı şeyleri... Sorun devlet kurumlarına, üniversitelere bu şekilde girmek! (Bu sorunun 1. aşaması) Ve dahası, bu ülke insanı bunun gibi bir ösgürlüğe hazır değil! Bu özgürlük söylemi sadece karanlık amaçları uğrunda kullanılan bir ALET! Ve kimse bunu algılayamıyor... Kılık kıyafet özgürlüğü söyleminden dışarı çıkamıyor... (Bu da sorunun 2. ve daha derin aşaması) Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Tarafsız, cümlede türbanın geçmesi gerekmiyor. Konu ortada değil mi zaten? hayır, gerekiyor ! çünkü o konu türbanın bir sorun olması (tartışma güzel bu arada, zevkli) saygılar Tarafsız, beni şaşırtıyorsun...Bu ülkede din hiç bir zaman sorun olmadı! Benim için hiiç sorun değil. Hatta tartıştığımız konunun özü din hiç değil... Ama işte insanlar özellikle bizi yönetenler böyle tartışınca din bir sorun olmaya başladı, Türkiye'de hiç sorun olmayan bir din cumhuriyet tarhimizden günümüze kadar sorunlara yol açmamış bir din türbanın yasaklanması yüzünden sorun olmaya başladı ! Türban yasaklanmasaydı kesinlikle bu tartışmalar ve saplantılar olmayacaktı ve din hiç mi hiç sorun olmayacaktı ! Tarafsız,Beni şaşırtmaya devam ediyorsun... Bu ülkede "tangasıyla G-stringiyle neredeyse gazetelerde çırıllçıplak boy göstemek" nasıl serbest ise kara çarşafa da girmek serbest! Karıştırıyoruz sanırım bazı şeyleri... Sorun devlet kurumlarına, üniversitelere bu şekilde girmek! Üniversitlerde güzel sanatlarda, çıplak kadın heykelleri, resimler yapılıyor, bikinili tiyatro gösterileri ve animasyonlar oluyor, üniversiterde yüzme havuz yok mu, orada insanlar bikiniyle yüzmüyormu ? 2. sayfadaki iletimi okumadınız sanırım, orada bu tür sorunlardan bahsettim ! Yani üniversitelerde türbandan çok daha olumsuz (siz bir sorun olarak görüyorsunuz) olaylar dönüyor ! bu olaylar dönerken türban devlet dairelerine ve üniversitelere zarar vermez ! kim görmüşki zarar verdiğini ? Ben insanların türban giymesini hiçbir zaman desteklemem, benim hoşumada gitmiyor, ama bu o insanları dışlayacağım anlamına gelmez, onlarda bizimle aynı şekilde yaşamaya hakkı olan insanlar ! hukuk kuralları çerçevesinde herkese eşit davranmalıyız, kendi ideolojlerimizi başkalarına dayatmamalıyız saygılar, sevgiler Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 yersoy, sen de karıştırıyorsun. Üniversitede başörtü yasağının halkın özgürlüğe hazır olmadığıyla bir ilgisi yok. Böyle bir şey olsa, sokakta yasak edilirdi. Üniversite, bilim yuvasıdır. Bilim, tarafsızdır. Bilim yuvasında dini simgeler kullanmak bilimin tarafsızlığına gölge düşürür. Aynı nedenle devlet kurumlarında da başörtüsü ve diğer dini simgeler yasaktır, kullanılamaz. İnsanların reşit olmadığı ortaöretim kurumlarında ise sadece dini değil, siyasi semboller de yasaktır. Camilere siyasi parti amblemleri asılmasına, askeri kışlalarda siyasi parti sembolleri kullanılmasına izin verebilir misiniz? Tüm bu yasakların ve bu arada başörtüsü yasağının öğretim kurumlarında, devlet kurumlarında yasaklanmasının nedeni, tarafsızlığa gölge düşmemesi, ayrımcılık doğmaması içindir. Herkesi bilinçli ve uyanık olmaya çağırıyorum. Bu çıkışı hele TARAFSIZ, sana hiç mi hiç yakıştıramadım, seni şiddetle kınıyor ve ayıplıyorum. Bunu senin gibi aydın düşünceli bir insan söylememeliydi. Başörtüsü ile üniversitelere girilmemesi, üniversite öğrencileri ahlaksız ilişkiye girsin, kürtaj olsun, babası belli olmayan çocuk doğursun, bunları yapmayanlar üniversiteye girmesin diye mi sanıyorsun? Hiç yakıştıramadım, sen bunları söyleyecek bir değilsin, çok yazık olmuş... Sen babası belli olmayan bir çocuğu karnında taşımak nedir, onu dünyaya getirmenin sorumluluğu nedir bilir misin? Başı açık aklı başında bayanları nasıl böyle bir ithamla yüzyüze bırakır, böyle bir potansiyelde göstermek aymazlığına düşersin? Ben din min tanımam. Ama bir kızı böyle bir durumla yüzyüze bırakmaktansa ölmeyi, bu şerefsizlik ve alçaklıkla nefes alıp vermemeyi tercih ederim. Dünyada cariyeleri, ahirette hurileri becermeyi düşleyenlerden de çok daha ahlaklı olduğum kanısındayım. Senin adına büyük üzüntü duydum ve yazık bu ülkenin insanlarının bu aymazlığına, bu şaşkınlığına diyor, esef ediyorum... Çok yazık... Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Ama işte insanlar özellikle bizi yönetenler böyle tartışınca din bir sorun olmaya başladı, Türkiye'de hiç sorun olmayan bir din cumhuriyet tarhimizden günümüze kadar sorunlara yol açmamış bir din türbanın yasaklanması yüzünden sorun olmaya başladı ! Türban yasaklanmasaydı kesinlikle bu tartışmalar ve saplantılar olmayacaktı ve din hiç mi hiç sorun olmayacaktı ! Tarafsız, bu ülkede din her zaman sorun olacaktır. Neden biliyormusun? Bu ülkede İran ya da Osmanlı özlemi çeken düşünce akımları olduğu sürece bu ülkede din bir sorundur. Ve sen bunun tedbirlerini almalısın. Çünkü yerine göre uyuyan, yerine göre hortlayan bir akım var... Neredeyse yüzyıldır! İşte bu yüzden din bu ülkede sorundur... Bu sorun nasıl aşılacak? Dinini kendince yaşayan insanlarımız bu gibi akımların oyunlarına gelmemeyi öğrendiğinde, Ekonomik kandırmacaların kurbanı olmamayı öğrendiğinde, Provakasyona doğru yanıtı vermeyi öğrendiğinde... İşte o zaman bu ülkede dinini yaşayan insanlarımız istediği gibi giyinebilecektir. Bu nasıl hıristiyanlar ve diğer dinler için de geçerliyse... Yani bu ülke insanı demokrasiyi ve Cumhuriyetinin kıymetini öğrendiğinde... Buna da daha vakit var diye düşünüyorum... türban devlet dairelerine ve üniversitelere zarar vermez ! kim görmüşki zarar verdiğini ? Tek başına türban, siyasi bir simge ve amaca hizmet etmediği sürece zaten hiç bir şeye zarar vermez... Ancak türbanın ne olduğu ve neye hizmet ettiğinin altı çizilmeli ve öğrenilmelidir. Ben dindar bir ailedenim. Ama türban takan yok... Dedem çok tutucu bir müslümandır. Ancak türban diye tutturmaz... (yobazlıkları yok değil tabi de ) Ben insanların türban giymesini hiçbir zaman desteklemem, benim hoşumada gitmiyor, ama bu o insanları dışlayacağım anlamına gelmez, onlarda bizimle aynı şekilde yaşamaya hakkı olan insanlar ! hukuk kuralları çerçevesinde herkese eşit davranmalıyız, kendi ideolojlerimizi başkalarına dayatmamalıyız Bu konuda zaten hemfikiriz... Ama sorun şu: bahsetiğin hukuk kuralları için gerekli şartlar bence bu ülkede mevcut değil. Çünkü seni tehdit eden akımlar var. Ve bunlar, türban ve benzeri konuları kullanarak, suni gündemler yaratarak amaçları doğrultusunda ilerliyorlar... Ve maalesef, biz de onların oyununa gelip hala türbanı tartışıyoruz. Adamlar ik gün içinde kadrolaşıyor, planlar yapıyor... Ve sana bir şey daha söyleyim: Bu adamların da umrunda değil türban... En azından şimdilik. Ülke karışsın kaosa düşsün de, insanlar gerçek sorunlardan uzaklaşsın da... Gerisi mühim değil. PKK ile de işbirliği yapar, Talibanla da... Her şey mübah onlar için bu yolda... Sorun türbanın takılması veya özgürlüğü değil! Sorun bunun kullanılıyor olması ve halkın da bunu yemesi... Saygılar... Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 yersoy, sen de karıştırıyorsun. Üniversitede başörtü yasağının halkın özgürlüğe hazır olmadığıyla bir ilgisi yok. Böyle bir şey olsa, sokakta yasak edilirdi. Demirefe, Kendini aşmış bir ülkede üniversiteye başörtülü girmenin hiç bir zararı yoktur. Biz kendimizi aştık mı? HAYIR! Bizim ülkemizde türban ve başörtüsü olayı, senin de dediğin gibi bir simge! İşte bu nedenle ya zaten bütün kavgalar... Ancak, kendini aşan bir üllkede (aşmak kelimesiyle ne demek istediğimi anlıyorsunuzdur umarım) bu gibi bir simge olmayacağı için türban/başörtüsü de ne üniversitede ne de başka bir yerde sorun olmaz. Ben de bu tür yasaklara karşıyım... Ancak, o özgürlüğü haketmenin şartları var diye düşünüyorum... Ancaaak, şu anda böyle şartlar altındaki bir ülkede TÜRBAN SERBEST OLAMAZ! Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Zaten bunların amacı, üç beş densiz çıksın, yolda yürüyen başörtülülere saldırıp örtülerini çeksin. İşin buraya gelmesini istiyorlar ki amaçlarına ulaşsınlar. Çünkü şimdiye kadarki provokelerinde kısmen başarılı oldular. Askeri lojmanlara gelen misafirlerin, çocuğunun mezuniyetine gelen annelerin başörtüsüne müdahale eden densiz ve şaşkınları kullanarak, kışkırtarak tepki yaratmayı başardılar. Bu gibi prokokasyonlara alet olan şaşkınlar her zaman çıkıyor ne yazık. Bazen kapıdaki çobanlıktan gelmiş bir müstahdem veya nöbetçi er bu densizlikleri yapıyor ve maalesef aymaz üstleri de "layıktır, yapsın" diye sesini çıkarmamayı tercih ediyor. Bu provakasyonlara ne yazık ki geldik. Tüm bu hataların bedelini toplumu bölerek yaşayacaksak, buna müstahak olduysak yazıklar olsun, koy bu ülkenin ipni salıver gitsin. Yazık, yazıklar olsun. Beyin hücrelerimizin kromozomlarına işlemişse şartlanmışlık, olmayıvesin bu halk bu ülke be! Dünyayı Türkler mi kurtaracak? Esefler, yazıklar... Binlerce... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.