Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Halk kendine yakın olan partiyi seçmedi!!!!Halk ne seçtiğinin farkında değil!!! bunu görmemiş olayım ! Keşke kararından vaz geçip görsen tarafsız. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Tüm ülkenin sorunu olan hak ve özgürlükler meselesinde ''biz hakkımızı alırız'' diye düşünen türbanlı bir zihniyetin adı demokrasi ile yan yana anılabilir mi? Böyle bir zihniyetin ''konu 'bireysel özgürlük' meselesidir, çözeceğiz'' demesine inanılabilinir mi? Hak ve özgürlüğü savunan insanların bu hak ve özgürlüğü sadece türbanla sınırlı tutmaları demokratik mi? Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Yaa ben Sayın Tarafsızı anladım aslında... Kurunun yanında yaşın yanmasından Ve hatta Kadınların kullanılmasından, mağdur edilmesinden şikayet ediyor... Ve bu açıdan haklı... Ama şu da var, Dediğim gibi insanlar bir takım dini argümanlar ile Bu argümanlar "Anayasal" olmadığı halde baskı altına alınıyor... Bir takım şeylere zorlanıyor... Türban Anayasal olduğu zaman bu sefer başı açık olan kadınlar daha da bir baskı altında hissedecekler kendilerini... Emin olun... Bakın ben devamlı Üniversitede akademisyenler ile konuşuyorum... Onların kaygısı da ne biliyor musunuz? Türbanlı kimselerin artmasından ziyade, Arttırılması... Müslüman olduğu halde Türban giymeyen bayanların psikolojik baskı ile türbana büründürülmeleri... Böylelikle Türbanlı sayısının arttırılması... Bu sadece böylelikle kalmayacaktır ve Akademisyenler asıl şundan da korkmaktadırlar: Din hakkındaki görüşlerinden dolayı Zekeriya Beyaz'ın bıçaklandığını hatırlarsınız... Türbanlı ve dolayısı ile "Dinli-Dinsiz" ayrımının kesinleştiği bir ortamda, "Materyalizm"e dayalı ve dayanmak zorunda olan Bilimsel dersler nasıl verilebilecek? En önemlisi Tarih dersi için bunu söyleyelim... "Tarih Felsefesi" dersinde "Tarihsel Materyalizm"i sınıfın hemen çoğu türbanlı olan bir öğrenci kitlesi önünde anlattığınızı düşünür müsünüz? Ya da "Evrim Teorisi"ni anlatıyor bir Biyolog... Ya da bir Jeofizikçi, Dağların dini kitaplardaki gibi yere çakılı olmadığını anlatmaya çalışıyor... Bu onlar üzerinde de bir baskı oluşturmayacak mıdır psikolojik olarak? Bir Türbalı Kadın/Erkek kitlesi var gözünüzün önünde ve Dinsel tercihlerini, düşünce yapılarını, kalıplarını, kabullerini ve aşamadıkları ve belkide aşamayacakları duvarlarını, tabularını, kutsallarını biliyorsunuz, farkındasınız... Bilim tamamen Materyalist olmak zorundadır... Akademisyenler bu türlü bir serbestinin, en çok buna zarar vereceğini biliyorlar... Kendinizi bir akademisyen olarak düşünün... Şimdide o halinizle, Camide hutbe vermek zorunda bırakıldığınızı düşünün... Hiç kimse bu açıdan bakmıyor ve hatta bu açıdan bakılmasını engelliyorlar... Kaçak dövüşüyorlar... Saygılarımla... Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 yersoy ve bilimselci, söylediklerinizde haklısınız, bende katılıyorum size ama bu bayanlar için çözüm bulamadınız malesef onlara inandığınız dinden vazgeçin diyemeyiz onlara türban takmanıza gerek yok günah işlemezsiniz diyemeyiz, çünkü o zaman onların inancının bir anlamı kalmaz onlara demokratik ve laik olun diyemeyiz, çünkü onlar inançları gereği örtünüyorlar ve aynı zamanda başkalarının başını açmasına karışmıyorlar ! Çözüm bulduk ama sen kabullenmiyorsun tarafsız. 1- Bu ülke demokratik devrimlerini henüz tamamlayamamış bir ülke. 2- Biz cumhuriyetçiler, cumhuriyet'le yönetilen demokratik, laik, ve hukuk ilkelerine bağlı devletimizi seviyor, Atatürkün devrimlerini devam ettirmek istiyoruz. 3- Bu ülkede yaşayan insanların da aynı azim ve istekte olmasını istiyoruz (mecburdurlar). 4- Demokratik devrimlerini tamamlayamamış bir ülkede, devrim sürecinin devam etmesi gerekir. 5- Ülkemize ne zaman köklü olarak demokrasi yerleşirse, işte o zaman laiklik ilkesi işleyebilir. 6- Özgürlük isteyen kesimin demokratik olmadıkları, dayatmacı davrandıkları bilinmektedir. Umarım artık anlatabilmeyi becermişimdir. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 bilimselci, yazdıklarına bende katılıyorum, bu işler zaten yasaklaya yasaklya değil kendi kendine olmasını beklediğimiz şeyler zorla demokrasi ve laik olunmaz sanırım, yani olsa bile görünürde olur, ama önemli olan insanın düşüncesinin laik ve demokratik olması bence aksi halde samimi bir halk oluşmaz ! ama o bayanlar üniversiteye şu an giremiyorlar, demekki onlara çözüm bulamadık ! sizin çözüm dediğiniz onların başını açmasını beklemek mi ? diyelimki 10 yıl sonra zorlaya zorlaya yasaklaya yasaklaya bütün bayanlar başları açık gezecek ! o zaman laik ve demokratik hukuk devletimi olacağız ? bunu anlıyorum ben saygılar Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 demirefe, türban konusunda DEMOKRATİK VE HUKUKSAL bir çözüm önermenizi hala beklemekteyim ! Öneri çok basit, eğitim kurumlarında ve kamu hizmeti veren alanlarda dini simgeler kullanılamaz. Okuldan ve çalıştığı daireden çıkınca istediğinde özgürdür... Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Bu üniversite bitiren hanımlar emekli olana kadar çalışacaklar mı acaba? Yoksa camilerde vaaz veren imamların dediklerine uyup evlendikten sonra çalışma hayatlarına son mu verecekler? ''Bekâr veya dul kadın çalışır, evli kadın çalışmaz'' Ve bu ve buna benzer vaazları dinledikten sonra, hanım on üniversite bitirse bile çalışması kocasının iznine bağlı olacak. Sayın Tarafsız, siz türbanlı arkadaşlarınıza bir de bu soruyu sorun bakalım. Üniversite bitirdikten sonra çalışmak istiyor mu, evlenirse kocası çalışma izni vermese bile itiraz edip çalışacak mı? Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Bir kez daha tekrarlıyorum: Konu türban değildir. Konu, "dini simge kullanımı" dır. Üniversiteye biri kafasına kippa takarak, biri sarık dolayarak, biri göğsünde haç şekliyle, biri başka sembolle gelemez. Çünkü bunlar ayrımcılık işaretleridir, bilim yuvasının tarafsızlığı ve kamu hizmetinin eşitliği ilkelerine aykırıdır. Konu budur. Anayasa mahkemesi elbette bu düzenlemeleri iptal edecektir. Yazık olan, bu gerginliğin canlandırılması ve bundan nemalanılması. Kimsenin nasıl baş bağlanacağını yasa ile tanımlama hakkı yoktur. Niye dindarlar "siz kim oluyorsunuz da benim başımı nasıl bağlayacağımı tanımlayıp dikte ediyorsunuz?" diye itiraz etmiyorlar? Kazanacakları mevzinin ve elde edecekleri avantajın hesabını yaptıkları için. Laiklik ilkesine savaş açmışlardır. Bir mevzi bir mevzi... Daha ileri mevzileri ele geçirmenin hesabıyla bekliyorlar. Bunu ifade de ediyorlar. Bir de bir provokasyon olur da başı örtülü birine sokakta saldırı olursa ne ala... Mümin kafir ayrılır, cihadın şartları daha bir belirginleşir, şu ülkenin barışı bir güzel bozulur, oyunlar sonuç verir... Kınalarını yakarlar... Bu oyunu görmeyenlere akıl diliyorum akıl... Başka bir şey değil... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Öneri çok basit, eğitim kurumlarında ve kamu hizmeti veren alanlarda dini simgeler kullanılamaz. Okuldan ve çalıştığı daireden çıkınca istediğinde özgürdür... yani inançları gereği örtünenler, inançlarından dolayı başını açamayanlar eğitim göremez, görmek isterseler günah işleyip eğitim görebilirler demek istiyorsunuz, tabi bana göre değil onalara göre günah ! peki şu ana kadar sorunu çözdü mü bu sizin öneriniz ? Sayın Tarafsız, siz türbanlı arkadaşlarınıza bir de bu soruyu sorun bakalım. Üniversite bitirdikten sonra çalışmak istiyor mu, evlenirse kocası çalışma izni vermese bile itiraz edip çalışacak mı? Muki, türbanlılar inançları ne ise yapacaklar doğal olarak onların kendi sorunları, ister çalışırlar ister çalışmazlar, ama iş eğitime veya çalışmaya gelince onları kısıtlamak ne kadar hukuki olur onu tartışıyoruz hep ! yoksa ben türbana ve dinlere tümden karşıyım zaten ! saygılar Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 bilimselci, yazdıklarına bende katılıyorum, bu işler zaten yasaklaya yasaklya değil kendi kendine olmasını beklediğimiz şeyler zorla demokrasi ve laik olunmaz sanırım, yani olsa bile görünürde olur, ama önemli olan insanın düşüncesinin laik ve demokratik olması bence aksi halde samimi bir halk oluşmaz ! Yasaklama neden olmasın sayın tarafsız. Bilimsel/demokratik hukukta da vardır yasaklar. İlk yazımdan itibaren belirtiyorum. Demokratik kurallar tüm herkes içindir. Yani bir başkasının özgürlüğü, diğerininkini kısıtlamaması gerekir. Bir başka deyişle demokratik kurallar dayatmacı ve marjinal ideolojileri kendi çıkarı ve dolayısı ile insan değeri için yasaklamak zorundadır. ama o bayanlar üniversiteye şu an giremiyorlar, demekki onlara çözüm bulamadık ! sizin çözüm dediğiniz onların başını açmasını beklemek mi ? Üniversite kapısında her bekleyeni samimi olarak okumak istediğinimi sanıyorsun sayın tarafsız. Kaldıki hiç kimse okul kapısına gelindiğinde, saçını açan bir kimsenin dinden çıktığını, hatta günaha girdiğini dahi iddia edemez. . Allah adına hiç kimse fetva vermeye kalkışmasın. Asıl gayeleri, Allah adına cihad açmak onlarınki. Okumak isteyenler saçını açıp okuyor. diyelimki 10 yıl sonra zorlaya zorlaya yasaklaya yasaklaya bütün bayanlar başları açık gezecek ! o zaman laik ve demokratik hukuk devletimi olacağız ?bunu anlıyorum ben saygılar Aslında evet işte o zaman laik, demokratik, hukuk devleti olacağız. Çünkü bu görünüş evrensel laik, demokratik görünüş. Diğerisi ise bir millet kültürü. Ayrıca bizim Türk kültüründe Türban mefhumuda yok. Çözüm konusunda çok israrcısın tarafsız. Benimde, karşı kesiminde çözümlerini söyleyeceğim. Hangisini benimsersen onu kabullen. Bunlar benim son çözümlerim 1- Tam laik davranış için o ülkede demokrasinin oturması gerekir. 2- Demokrasinin tehlikede olmasına rağmen, demokrasi dışı ideolojik simgelere, dayatmalara evet demek gerekir. Atatürk Cumhuriyetinde, onun devrimleri devam etmelidir. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 bilimselci, yersoy, demirefe, Tengeriin Boşig ve muki, o zaman şöyle bir mesaj verelim türbanlılara, bu kadar tartışmadan çıkan sonuç bu artık Sevgili müminler Bu üniversitede türban yasak, gidin kendinize bir çeki düzen verin öyle gelin buraya böylece sorun çözülmüştür, herkes mutludur, herkes halinden memnundur saygılar, sevgiler (bu arada nedense hiçbir mümin katılmadı bu konuya ! kendimiz çalıp kendimiz söylüyoruz sanırım ! ) Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 (bu arada nedense hiçbir mümin katılmadı bu konuya ! kendimiz çalıp kendimiz söylüyoruz sanırım ! ) Tarafsız, hala böyle diyorsun! Sana anlatamadık ki müminlere anlatabilelim olayı? Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 (bu arada nedense hiçbir mümin katılmadı bu konuya ! kendimiz çalıp kendimiz söylüyoruz sanırım ! ) Neden katılsın ki? Siz vardınız ya sözcü olarak! Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 bilimselci, yersoy, demirefe, Tengeriin Boşig ve muki, o zaman şöyle bir mesaj verelim türbanlılara, bu kadar tartışmadan çıkan sonuç bu artık Sevgili müminler Bu üniversitede türban yasak, gidin kendinize bir çeki düzen verin öyle gelin buraya böylece sorun çözülmüştür, herkes mutludur, herkes halinden memnundur saygılar, sevgiler (bu arada nedense hiçbir mümin katılmadı bu konuya ! kendimiz çalıp kendimiz söylüyoruz sanırım ! ) Şöyle yapalım aslında: Üniversitelerde Yönetimden tutun Öğretim Görevlilerine kadar, Ve hatta öğrenci kamplaşmalarına kadar bir çok kesim Erkeklerin saçlarını uzatmalarına karşılar... Hatta benim hocam, benim yüzüme direkt olarak söyleyip dersten bırakacağını bile ima etmişti... Şimdi biz bir parti kuralım ve Erkeklerin uzun saçları da simgemiz olsun... Dahası bunu ilerletip, saçlarını uzatmayan erkekleri kenarı çekip dövelim... Dışlayalım... Odalara tıkıp linç edelim, ağız burun dalalım... Sonra da çıkıp diyelim ki: "Uzun saça niye karşı çıkıyorsunuz, oysa bu bir tercihten ibarettir... Niya saygı duymayıp, enghellemeye çalışıyorsunuz." Sonra biz parti kurup bunu bir sorun haline getirmemiz bir yana, bunu siyasallaştıranın karşı taraf olduğunu, bu sorunu siyasi olarak ortaya çıkaranın karşı taraf olduğunu iddia edelim... Sayın Tarafsız, Tavsiyeniz, kabul etmek gerekir ki söylediğiniz gibi belki kurunun yanında yaşı yakacak ama emin olun ki eğer Türban bu şekilde yasallaşır ve serbest bırakılırsa, İslamcıların Ramazan ayında Yemekhanede, Dini Gecelerde Yurt odalarında, Cuma namazı vakitlerinde kantinlerde vesair cafelerde öğrenci avlama dertleri sona erecek... Çünkü türban takmayan bir kız ve yanında dolaşan sevgilisi ya da arkadaşı kolaylıkla av olabilecek... Bakın, sanıyorum ki siz de üniversite okumuştunuz... Türbanlılar umduğunuz kadar masum değil, emin olun... Buna ben direkt şahit oldum ve bunu yaşadım... Ben saçım uzun diye dayak yerken "Hakediyor bunlar!" diyen, güya insancıl Türbanlılar vardı. Bu bir kan davası değil ama Bilim mücadelesi... Sayın Tarafsız'ın Türbanlıların sözcülüğünü yaptığını hiç sanmıyorum. Bunu söylemek haksızlık olabilir... Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 bilimselci, yersoy, demirefe, Tengeriin Boşig ve muki,Sevgili müminler Bu üniversitede türban yasak, gidin kendinize bir çeki düzen verin öyle gelin buraya.... (bu arada nedense hiçbir mümin katılmadı bu konuya ! kendimiz çalıp kendimiz söylüyoruz sanırım ! ) Biz söyledik, biz dinledik sayın tarafsız. Sen farklı şeyler söyledin. Demokrasi nedir, bünyesinde neler barındırabilir, tekrar gözden geçirmelisin. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Tarafsız, hala böyle diyorsun!Sana anlatamadık ki müminlere anlatabilelim olayı? bana anlatmanıza gerek yok , yüzlerce yobaz ve gerici insanın psikolojisini, milyonlarca türbanlı insanın çekmesi gerektiğini savunuyorsanız anladım ben onu, ki yasaklama dışında bir çözüm getirmediniz saygılar Neden katılsın ki? Siz vardınız ya sözcü olarak! ben onların sözcüsü değilim, hatta bu konuda müminlerin fikirlerinide almak isterdim ama kimse katılmadı, türbana ve dinlere karşı olduğumu defalarca söylemiştim. Sayın Tarafsız'ın Türbanlıların sözcülüğünü yaptığını hiç sanmıyorum.Bunu söylemek haksızlık olabilir... saygılar Biz söyledik, biz dinledik sayın tarafsız. Sen farklı şeyler söyledin. Demokrasi nedir, bünyesinde neler barındırabilir, tekrar gözden geçirmelisin. Türban demokrasiyi bozmaz, kılık kıyafetinden ötürü kimseyi dışlamamlıyız, görünümler kimseye zarar vermez, eylemler zarar verir isteyen türbanla girer, isteyen bikiniyle, isteyen küpeli, isteyen peçeli, isteyen mavi boyalı saçlı , isteyen keçi sakallı, ,isteyen göbeği açık bunların hiçbiri zarar vermez topluma, çünkü bunlar zaten toplumun yansımasıdır, zarar verecek şey bunları zorla birilerine dayatmaktır, işte demokrasi burada tehlikeye girer ! toplum zaten kendi ahlakını kendisi belirliyor, insanlar değişecek elbette, bikiniyle üniversiteye girmek serbest olunca sanmıyorumki birileri bikiniyle girsin, toplum ahlakına aykırı düşer çünkü ! saygılar Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Türban demokrasiyi bozmaz, kılık kıyafetinden ötürü kimseyi dışlamamlıyız, görünümler kimseye zarar vermez, eylemler zarar verir isteyen türbanla girer, isteyen bikiniyle, isteyen küpeli, isteyen peçeli, isteyen mavi boyalı saçlı , isteyen keçi sakallı, ,isteyen göbeği açık bunların hiçbiri zarar vermez topluma, çünkü bunlar zaten toplumun yansımasıdır, zarar verecek şey bunları zorla birilerine dayatmaktır, işte demokrasi burada tehlikeye girer ! Tarafsız, Hala demokrasi tanımı yapmaya çalışıyırsun. Neden anlamak istemiyorsun ki? Biz bunu zaten kabul ediyoruz! Ancak, şahsi fikrim, toplumun böyle bir demokrasiye hazır olmadığını düşünüyorum. Toplum bunu kaldıramaz! Peki neden? Daha önceki iletilerimde de defalarca söylediğim gibi (!) toplumumuz sürü psikolojisinden kurtulamamış, bireyler birey olmayı bilmiyor, bu nedenle toplumsallaşamamışız bile, demokrasi ve Cumhuriyetin tanımını bilmiyoruz; hala tartışıyoruz çünkü... Sen şimdi bu topluma bu özgürlüğü verdiğinde toplumun masum dini duygularını sömüren karanlık savaşçılarının yolunu açarsın! Neden anlamıyorsun? Sen bu forumdaki en aydın, en seçkin kişilerdensin... Neden hala demokrasiyi terimi ekseninde tartışıyorsun? Neden toplumu analiz etmiyoruz? Senden ricam, tarafsız ve objektif olmak adına davranacağım derken bilimsel düşünceden uzaklaşma... İyi niyetli olduğunu zaten biliyoruz ve farkındayız. Burada kimse kötü niyetli değil. Göstermeye çalıştığımız şey, bu oyuna, BU BASİT OYUNA, bu kadar da ucuz bir biçimde alet olmamak gerektiğidir! Saygılar... Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Evet Türban demokrasiyi bozmaz ama. Bizim ülkemizde bunun karşılığı; demokrasiyi kullanarak demokrasiyi yoketmektir Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Çözüm önerimin niye kabul görmediğini anlamadım. Başları örtülü olarak üniversiteye girmek isteyenler, daha doğru bir söyleyişle kızları başları örtülü olarak üniversiteye sokmak isteyenler: 1. Karılarına "boş ol" deyip boşayabiliyorlar mı? 2. Kız kardeşlerine üçte bir miras verip kendileri üçte iki alabiliyorlar mı? 3. Bir kadının şahitliğini kabul etmeyip "git bir kadın daha, ya da bir erkek şahit getir" diyebiliyorlar mı? 4. Hırsızlık yapanın elini, eşkiyalık yapanın hem elini hem ayağını çaprazlama kesebiliyorlar mı? 5. Zina edeni kırbaçlayabiliyor (veya taşlayabiliyorlar) mı? 6. İçki içene seksen sopa vurabiliyorlar mı? 7. Sigara içene ve çevresindeki minik ciğerleri zehirleyene bir şey yapabiliyorlar mı? 8.......... Bütün bu çağdışı uygulamaların hiç birini hiç bir yerde yapamazken NİYE ÜNİVERSİTEDE BAŞ ÖRTTÜRMEK İÇİN BU KADAR ISRARCILAR ACABA? TARAFSIZ, BUNU BİR KERE DAHA DÜŞÜN... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gerçi mahalle arasında kaçak patlayıcı madde depolayan bir ruhsatsız işyerini kapatamayıp onlarca kişinin ölmesine, binaların bombalanmış gibi çökmesine seyirci kalan hukuktan, uygarlıktan yoksun bir toplumuz halen, o yüzden varsın kızlar da üniversiteye türbanlı girsin, zaten Atatürk'ün uygar uluslar arasına katılma projesini çoktan rafa kaldırdık, battı balık yan gider diyeceğim ama... Bu ülkeye terörist ne yapsın, bomba koysa beş on kişiyi öldürebilirdi. Bir deprem olsa yüzbinler ölecek, teröre ne hacet? Biz varken bize terörist kaç yazar? Belasını kendisi bulmuşun yazgısına ayrıca bela yazmaya gerek var mı? Diyeceğim ama... Bu güzel ülkeye halen kıyamıyorum ve içim sızlıyor, diyemiyorum... Hala bu güzel ülkem için bir umut taşımak istiyorum... Alıntı
Misafir huseyinn Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Daha önce forumun başka bir köşesinde söylemiştim Sayın Demirefe de belirtmiş. Dini özgürlükler nerede başlar nerede biter sayın Tarafsız? Öncelikle buna cevap vermek lazım. Dini inancım gereği başımı örtüyorum bu Allah'ın emridir diyen genç kız yarın "Okudum ama çalışamıyorum bana da devlet dairelerinde iş verin diyecektir. Yarın gittikçe cemaatleşen toplumumuzda hocaefendiler "dinimizin gereği zinacıları recmetmek, hırsız eli kesmek, namaz kılmayanı sopalamak, dinden döneni öldürmek istiyoruz, bu bizim inancımız gereğidir halkın çoğunluğu bizim yanımızda siz batıcı azınlıksınız ve bizim özgürlüğümüzü engelliyorsunuz, dinimiz sonuna kadar yaşamak istiyoruz" derlerse ne cevap vereceksiniz. Türbanın dini inanç gereği takıldığını biliyoruz. Aradaki fark nedir? Recme karşı durmak için argümanınız ne olacak? Yukarıdaki yazılarınızın bir yerlerinde hatırladığım kadarıyla türbana özgürlük olsaydı dini çevreler bu kadar güçlenmezdi anlamına gelebilecek bir söylem vardı galiba. (Yanlış algıladıysam bu yazdıklarım size değil.) Türkiye'de dini çevrelerin yükselmesinin cemaatlerin çoğalmasının nedeni türbanın yasak olması değildir. Tarihi biraz yokladığımızda ortaçağın, feodalitenin rövanşist duygularla hareket ettiğini açıkça görürüz. 12 Eylül cuntasının ve sonrasındaki yönetimin neler yaptığı cemaat evlerinin nasıl üniversiteli gençliği okuttuğunu(eğittiğini) Anadolu'nun her bir yerindeki öğrenci yurtlarının 28 yıllık faaliyetleri birilerince bilinmiyor muydu? Bilinmekteydi. Birileri bunu gördü, palazlanmalarına göz yumdu. Toplumun cemaatleşmesi onların sırtından saltanatlarını sürdürenlerin işine gelir en çok. "Din afyondur." Ve 400 ytl ile ya da işsizlikle kronik açlık çeken için en iyi afyondur. Bu insanların bu kadar kanaatkar olmaları, koyun gibi sessizce sürüye katılıvermeleri başka hangi güçle sağlanabilir ki? Aydınlık, gerçek ise sadece ve sadece emeğinden başka satacak hiçbir şeyi olmayanların işine yarar. "Din afyondur." Gerçekleri görmenizi engeller ve sizin en büyük özgürlüğünüzün "bilme" özgürlüğünüzün önündeki en büyük engeldir. Açlığın acısını başka nasıl hissetmez hale gelirsiniz. Şimdi Türkiyenin emekçi sınıfları kendi özgürlüklerinin köküne kibrit suyu ekercesine, ne yaptıklarını bilmeden özgürlüğü bambaşka biryerlerde kızlarının başını kapatmada arıyorlar. Özgürlük istiyorsanız deyin onlara bilme özgürlüğüne sarılsınlar. Aç kalmama, yarın ne yiyeceğim diye düşünmeden geçirecekleri günleri görme haklarına sahip çıksınlar. Çağ nerede biz neredeyiz? Nelerin peşinde koşmamız gerekirken nerelerdeyiz bunları düşünsünler. Fakat yapamayacağımızı biliyoruz. Çünkü karşımızda son derece güçlü bir örgüt var. Kökü binlerce yıla dayanan bir örgüt bu. Alıntı
Φ halkalıyıldız Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Sokakta, işyerlerinde nereye girseniz karşınızdalar. Türbanlı sayısı o kadar arttı ki. Bunu kimse inkar edemez. Bu kadar insan toptan hidayete mi erdi peki? Veya şöyle diyeyim, aynı zaman diliminde, birden bire, bu kadar kadının aklına başörtüsü geldi? Yoksa onları bu örtünmeye yönlendiren birileri mi var? Hiç unutmuyorum, Fethullah Gülen, televizyonda "2011" tarihinde iş bitecek demişti, Cumhuriyeti yıkmak için. O zamanlar, biraz zor başarırsınız demiştim. Ama şimdi bakıyorum da hiç de zor değilmiş..... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 (bu arada nedense hiçbir mümin katılmadı bu konuya ! kendimiz çalıp kendimiz söylüyoruz sanırım ! ) Ne söylesinler ki, beklemedeler. Nasılsa saf demokrasi havarileri de onları savunurken hazır, bir şey söylemelerine gerek var mı? Onlar mayayı çalar, beklerler. Açıkça savunacakları bir şey yoktur, savundukça batacaklarını, çünkü, mantığa, bilime dayalı bir savunularının olmadığını, tek çıkar yollarının: 1. Körü körüne inananların 2. İyi niyetli saf özgürlükçülerin desteği olduğunu iyi bilirler. Üniversite kapısında ağlayarak başörtüsünü açmak zorunda kalan kız, en kalpten vurucu silahlarıdır. Bu yüzden AKP nin aldığı oyların büyük çoğunluğu kadın oylarıdır. Bu yüzden bu kartı oynamaktan vazgeçemiyor. İnsanları merhamet damarından yakalıyorlar. Bana biri çıksın, başın örtülmesinin, saçın görülmemesinin Kur'anda geçtiğini göstersin, tüm iddialarımı geri alacağım. Kur'ana göre örtü saçları değil, yakayı, boyunu örtmek içindir. Boynuna eşarp dolayan başı açık bir bayan Kur'anda söylenen örtüyü yerine getirmektedir. Tefsirciliğe heveslendiğim için değil. Bunların amacı bağcı dövmek. Üzüm yemek değil... Bunu göstermek için. İşlerine geldi mi Kur'ancı olur, hadisi kabul etmez, işlerine geldi mi hadisçi kesilirler, sadece Kur'an yetmez derler. Gelenek dini saptırdı der, tutmayınca gelenek böyle diye geleneğe de sığınırlar. Eğer amaç Kur'an emri ise, aksini iddia eden varsa buyursun... Hodri meydan! Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Üniversite kapısında ağlayarak başörtüsünü açmak zorunda kalan kız, en kalpten vurucu silahlarıdır. En etkili silah olduğu aşikar! aksini iddia eden varsa buyursun... Hodri meydan! Edemeyecekleri de aşikar! Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Çözüm önerimin niye kabul görmediğini anlamadım. Başları örtülü olarak üniversiteye girmek isteyenler, daha doğru bir söyleyişle kızları başları örtülü olarak üniversiteye sokmak isteyenler: 1. Karılarına "boş ol" deyip boşayabiliyorlar mı? 2. Kız kardeşlerine üçte bir miras verip kendileri üçte iki alabiliyorlar mı? 3. Bir kadının şahitliğini kabul etmeyip "git bir kadın daha, ya da bir erkek şahit getir" diyebiliyorlar mı? 4. Hırsızlık yapanın elini, eşkiyalık yapanın hem elini hem ayağını çaprazlama kesebiliyorlar mı? 5. Zina edeni kırbaçlayabiliyor (veya taşlayabiliyorlar) mı? 6. İçki içene seksen sopa vurabiliyorlar mı? 7. Sigara içene ve çevresindeki minik ciğerleri zehirleyene bir şey yapabiliyorlar mı? 8.......... Bütün bu çağdışı uygulamaların hiç birini hiç bir yerde yapamazken NİYE ÜNİVERSİTEDE BAŞ ÖRTTÜRMEK İÇİN BU KADAR ISRARCILAR ACABA? TARAFSIZ, BUNU BİR KERE DAHA DÜŞÜN... 1.ha deyince boş ol diyerek kadın boşanmaz 2.Alsınlar,kardeşlerine de sahip çıksınlar erkek olarak. 3.Desinler,erkeklerin ticari akılları hep farklı gelir bana,sakıncası yok. 4.eşkiyalık hangi uyduruk dinden alıntı bilmem ama,hırsızın elinin kesilmesini onayladığımı biçok kez söyledim zaten forumda.Medini kanun dediklerinizin sağladığı başarı gün be gün artarken,kapkaç derdine yere düşüp sırtını kaldırıma vuran insanın felç olayını zor atlatması gibi olayları yakınlarınızdan ablalarınızdan annelerinizden biri yaşadığında anlarsınız ama Rabbim göstermesin yinede. 5.Aldatmasınlar arkadaşım.Var mı ? aldatmasınlar,dürüst olsunlar ,boşansınlar,evlensinler tekrar ama eşlerini aldatmasınlar.Adi bi suç için bana medeniyetlik taslamayın boşuna.İki İki dört...Aldatmasınlar.. 6.Al sana uyduruk bi din haberi daha.Benim canım dinimde de 80 sopa var ama namuslu kadına iftira atıp şahit getiremeyen erkeğe ve tabi ömür boyu yeminini kabul etmeyin cezası.. 7.evet,dinim tam 17 sene içtiğim ve sevdiğim sigarayı bana bıraktırdı.Yeryüzünde bozguncu olma,aylık 100 lirayı havaya üflemek yerine ihtiyacı olana vermek düşünüldüğünde,dinimde biraz yürek ister sigara içmek.. Ben hepsinde ısrarcı üniversite mezunuyum,nolcak şimdi.. O zamana kadar yani 98-99 a kadar okuyan türbanlılar laikliği halletti de,şimdi okutmadığınız türbanlı halletmeyecek.Ya sizin hesaplarda bir terslik mi var,ben mi ortaya çıkan yeni üniversitesiz türbanlıları daha tehlikeli görüyorum.Bu işte var bi bit yeniği ama nedense anlamamakta ısrar çok..Kimlerin oyununa nasıl süreklendiniz hangi manevi değerlerinizle...Ay ben medeniliğinize ve laikliğinize hayranım ciddi ciddi ..o kadar hayranım ki ağzım açık bön bön,aval aval kalıyorum bazen şaşkınlıktan..Hele hele kadınları okutmayıp ,onları okumuş zihniyeti türbanlı olabilecek erkeklere bırakmanız hepten bi güzel medeniliğinizde.Kadın okumasın bi yere gelmesin,ama bu tür erkekler okusun ,ondan sonra meydan onların ayakları. Kadın okuyacak,başı saçı ,dışı ,içi ne haltımsa kadın okumak zorunda..Kadın okumalı..Tekrarlayım mı sayfalarca...Kadın Okumak Zooruuunddaaaaa...Okuduğu sürece bu ülke laik ve iran örneğinden uzak kalır.Dinsizin hakkından imansız gelir diye bi laf var arkadaşlar.Kadın okumak zorunda..! Gelelim din olayına: 1Mesih'i örnek aldığım gibi, siz de beni örnek alın. 2 Her durumda beni anımsadığınız ve size ilettiğim öğretileri olduğu gibi koruduğunuz için sizi övüyorum. 3 Ama şunu da bilmenizi isterim: Her erkeğin başı Mesih, kadının başı erkek, Mesih'in başı da Tanrı'dır. 4 Başına bir şey takıp dua ya da peygamberlik eden her erkek, başını küçükdüşürür. 5 Ama başı açık dua ya da peygamberlik eden her kadın, başını küçük düşürür. Böylesinin, başı tıraş edilmiş bir kadından farkı yoktur. 6 Kadın başını açarsa, saçını kestirsin. Ama kadının saçını kestirmesi ya da tıraş etmesi ayıpsa, başını örtsün. 7 Erkek başını örtmemeli; o, Tanrı'nın benzeri ve yüceliğidir. Kadın da erkeğin yüceliğidir. 8 Çünkü erkek kadından değil, kadın erkekten yaratıldı. 9 Erkek kadın için değil, kadın erkek için yaratıldı. 10 Bu nedenle ve melekler uğruna kadının başı üzerinde yetkisi olmalıdır. 11 Ne var ki, Rab'de ne kadın erkekten ne de erkek kadından bağımsızdır. 12 Çünkü kadın erkekten yaratıldığı gibi, erkek de kadından doğar. Ama her şey Tanrı'dandır. 13 Siz kendiniz karar verin: Kadının açık başla Tanrı'ya dua etmesi uygun mu? 14 Doğanın kendisi bile size erkeğin uzun saçlı olmasının kendisini küçük düşürdüğünü, kadının uzun saçlı olmasının ise kendisini yücelttiğini öğretmiyor mu? Çünkü saç kadına örtü olarak verilmiştir. İncil Nûr(*) Sûresinin 31 . Ayetinde Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz! Kuran Size göre ne ise ne bunlar,ama bize göre Allah sözü,Tanrı sözü..Bunun anlamına sırf inanmıyorsunuz diye nasıl varamıyorsunuz pes artık..Onun bunun değil bizim için,bizi Yaratanın sözü .. Yok mu bundaki güçlü manevi duygumuzu anlayacak aranızda.İnanmazsanız inanmayın,sizi bağlar.Yok mu en azından inananın kalbindeki inanç hissiyetinin maneviyatını kavrayabilecek..Bu kadar mı yoksunsunuz başkasının penceresinden bakabilmeyi sağlamak anlamında.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.