Φ Odris Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 2007 sonu itibarıyla Türkiye nüfusu, 70 milyon 586 bin 256 kişi olarak açıkladı. Bu rakamın 98 bin 339'unu yabancı uyruklu vatandaşlarımız oluşturuyor. Nüfusumuzda 8 yılda yüzde 4'lük artış oldu, 2000 yılındaki nüfusumuz 67 milyondu. İstanbul'un nüfusu ise 12 milyon 573 bin 836 kişiyi buldu. Nüfusumuzun ortalama yüzde 70.5'i kent ve şehir merkezlerinde yaşıyor. 29.5'i ise köylerde yaşıyor. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Kuru kalabalık mı, kaliteli çoğalım mı? işte bütün mesele bu... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Birkac yil icinde yeni bir nüfus sayimi olabilir,cünkü bu birkac yil icinde Türkiye'nin üniter yapisinin tarih olacagi kanisindayim.Bu nedenle yeni bir nüfus sayimi yapilarak gercek Türk nüfusu belirlenebilir. saygilarla Alıntı
Φ Karaton Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Türkiye, nüfusundaki hızlı artışla geri kalmış sömürge ülkeleri andırıyor. Bu artışın en önemli nedeni, yabancı ve ilkel unsurlardır. Türk ırkının bu ilkellikten en kısa zamanda kurtulmasını umudediyorum. Herkes emin olsun ki geri kalmışlığın ve karanlığımızın başta gelen nedeni yabancı unsurlardır. Hızlı nüfus artışının yaşandığı bölgelerdeki unsurların imha edilmesi gerekir ki, bu imha sürecini bugün gelişmiş olarak adlandırılan tüm uygarlıklar geçmişlerinde gerçekleştirmişlerdir. Alıntı
Φ isyanci Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Evet nüfusumuz bayagi artmis, ama ici bossa ne ise yarar. Egitim düzeyi düsükse, insanlar halaa din tacirligi yapiyorsa, kafalarini bilim yerine üniversitede illada türban olsun diye yoruyorlarsa, kardeslik yerine düsmanlik tohumlarinin serpilmesine müsaade ediyorlarsa ve bir cuval un veya seker ugruna secimlerde kendi mezarlarinida kazarak cumhuriyet düsmani partilere oy veriyorlarsa, vatanseverlik adina yollara dökülen ama ayni zamanda ülkesini soyan ve vergi vermeyenleri ve mafya cetelerini görmemezlikten geliyorsa, bazilari hak alma adina daga cikip terörist oluyorsa, her olayin arkasinda devamli dis gücleri arayarak esas sorumlulari göz ardi ediyorsa, nüfusumuz 100 milyon olsa ne yazarki, gene ayni, gene yoksul, gene 8 yillik egitime karsi, gene doktor yerine hocalara ve muskacilara gider oluruz. Vay basimiza gelene. Ama genede en büyük biziz demektende geri kalmiyorsa, halimiz yaman. Aynen devam........ Saygilar Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Kuru kalabalık mı, kaliteli çoğalım mı? işte bütün mesele bu... bir evden 35 çocuk çıkıyor bazen. ne kadar kaliteli çoğalım olabilir ki şaka bir yana acı bir durum bu, çok acı hem de. bu ülkede fazla insana değil nitelikli insana ihtiyaç var. fakat gelin görün ki bizim r.t. erdoğan allah ne verdiyse yapın deyip duruyor. bununla da kalmadı çok çocuk yapana vergi indirimi getirdi; herkes iyice aç kalsın ve toplum her söyleneni yapan bir sürüye dönüşsün diye. ne yazık değil mi... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 bir evden 35 çocuk çıkıyor bazen. ne kadar kaliteli çoğalım olabilir ki şaka bir yana acı bir durum bu, çok acı hem de. bu ülkede fazla insana değil nitelikli insana ihtiyaç var. fakat gelin görün ki bizim r.t. erdoğan allah ne verdiyse yapın deyip duruyor. bununla da kalmadı çok çocuk yapana vergi indirimi getirdi; herkes iyice aç kalsın ve toplum her söyleneni yapan bir sürüye dönüşsün diye. ne yazık değil mi... öyle tabi doğurun diyorlar, doğurdukça vergi indirimi hatta çocuk başına gelir imkanı... özellikle bazı bölgelerde... ama nedense henüz sosyal bir devlet olmadan, sosyal haklarımız ve eğitim kalitemiz yükselmeden... çoğalmak ama nasıl ve nereye kadar? üremek meselemi? üstünde başında giyecek giysisi, ayağında çorabı, yiyecek ekmeği olmayan, sadaka kültürüne alıştırılmış, iş güvencesi olmayan, işi olmayan, düzenli (hak ediş) geliri olmayan, yardımla hayatta kalmaya çalışan insan sürüsü... sırf çalıştırmak üzere (her türlü işte) çocuk doğuranlar var... çok düşündürücü ve kaygı verici bir durum... yoksul ve üstelik bilinçlenmemiş milyonlarca insan... övünelim mi? Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 2007 sonu itibarıyla Türkiye nüfusu, 70 milyon 586 bin 256 kişi olarak açıkladı. Bu rakamın 98 bin 339'unu yabancı uyruklu vatandaşlarımız oluşturuyor. Nüfusumuzda 8 yılda yüzde 4'lük artış oldu, 2000 yılındaki nüfusumuz 67 milyondu. İstanbul'un nüfusu ise 12 milyon 573 bin 836 kişiyi buldu. Nüfusumuzun ortalama yüzde 70.5'i kent ve şehir merkezlerinde yaşıyor. 29.5'i ise köylerde yaşıyor. Bu bilgiler, Türkiye İstatistik Kurumu'nun Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre çıkarılmış 2007 nüfus sayım sonuçlarıdır. Ek olarak; * Nüfusun 35,376,533’ünü erkek, 35,209,723’ünü ise kadınlardan oluşuyor. * Şehir nüfusu (il ve ilçe merkezlerinde ikamet eden nüfus) 49,747,859 kişi Köy nüfusu (bucak ve köylerde ikamet eden nüfus) ise 20,838,397 kişidir. * Şehirlerde yaşayan nüfus oranının en yüksek olduğu il % 92.7 ile Ankara, En düşük olduğu il ise % 31.8 ile Ardahan’dır. * Toplam nüfusun sırasıyla; % 6.3’ü Ankara’da, % 5.3’ü İzmir’de, % 3.5’i Bursa’da, % 2.8’i Adana’da ikamet etmektedir. Nüfusu en az olan beş il ise sırasıyla; Bayburt, Tunceli, Ardahan, Kilis ve Gümüşhane’dir. En az nüfusa sahip Bayburt’da ikamet eden kişi sayısı 76,609’dur. * Ülkemizde ortanca yaş 28.3’tür. Ortanca yaş erkeklerde 27.7, Kadınlarda 28.8’dir. Şehirlerde ikamet edenlerin ortanca yaşı 28.4, Köylerde ise 27.9’dur. * 15-64 yaş grubunda bulunan çalışma çağındaki nüfus, toplam nüfusun % 66.5’ini oluşturmaktadır. Ülkemiz nüfusunun % 26.4’ü 0-14 yaş grubunda, % 7.1’i ise 65 ve daha yukarı yaş grubundadır * Nüfus yoğunluğu olarak ifade edilen bir kilometrekareye düşen kişi sayısı; Türkiye genelinde 92 iken illere göre 11 ile 2,420 kişi arasında değişmektedir. İstanbul, 2,420 kişi ile nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu ildir. Bunu sırasıyla; 398 kişi ile Kocaeli, 311 kişi ile İzmir, 238 kişi ile Hatay, 234 kişi ile Bursa illeri izlemektedir. Nüfus yoğunluğunun en az olduğu il ise 11 kişi ile Tunceli’dir. Yüzölçümü büyüklüğüne göre ilk sırada yer alan Konya ilindeki nüfus yoğunluğu 50, Yüzölçümü en küçük olan Yalova ilindeki nüfus yoğunluğu ise 215 kişidir. * Türkiye’de ikamet eden nüfusun % 0.14’ü yabancı uyrukludur. Yabancı uyrukluların en fazla bulunduğu ilk beş il sırasıyla; İstanbul (42,228), Bursa (11,495), Ankara (7,166), İzmir (6,707) Antalya (6,343) illeridir. İllere Göre Nüfus Sayımı 13.03.2007 nüfus sayımına göre ülke sıralaması (Türkiye Dünya Nüfus tablosuna göre 18. ülke olarak yer almaktadır) Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Sayın gloria, araştırma ve paylaşım için teşekkürler. ama sizden bir ricam var benim; "pitcairn adaları" nerede ve oraya nasıl gidiliyor acaba? ben oranın 47. kişisi olmak istiyorum Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Sayın gloria, araştırma ve paylaşım için teşekkürler. ama sizden bir ricam var benim; "pitcairn adaları" nerede ve oraya nasıl gidiliyor acaba? ben oranın 47. kişisi olmak istiyorum Buyrun size pitcairn adaları Pasifik Okyanusu'nun güneyinde volkanik kökenli ada. Tahiti'nin 2170 km güneydoğusunda yer alır. Pitcairn Adası dışında üzerinde yerleşme bulunmayan Oeno, Henderson ve Ducie adalarıyla beraber Birleşik Krallık'a bağlı Pitcairn Adaları Kolonisi'ni oluşturur. Deniz yüzeyinden yaklaşık 300 m yükseklikte engebeli bir yarı kraterdir. Sarp kayalarla çevrili olan adada astropik bir iklim hüküm sürer. 1767'de İngiliz deniz subayı Philip Carteret'in keşfettiği Pitcairn Adası, adını burayı ilk gören denizciden almıştır. Tahiti'den Batı Hint Adalarına yük taşıyan Bounty adlı İngiliz kraliyet gemisinin tayfaları, ikinci kaptan Fletcher Christian önderliğinde ayaklandılar ve kaptan William Bligh ile ona sadık kalan denizcileri gemiden bir filikayla uzaklaştırarak Tabuai Adalarına yöneldiler. Üzerinde insan yaşamayan Pitcairn'e ulaştıktan (1790) sonra gemiyi yaktılar. Orada kendilerini unutturan ayaklanmacıların kurduğu koloniyi 1808'de ABD'li balina avcıları buldu. 1831'de Tahiti'ye yerleştirilen adalıların çoğu yeni yerlerinden memnun kalmadıkları için Pitcairn'e geri döndüler. Bundan sonra ada balina avcılarının ve ABD ile Avustralya arasında sefer yapan yolcu gemilerinin uğrak limanı oldu.1856'da nüfus fazlalığı sebebiyle ada halkının bir kısmı Norfolk Adasına taşındı. Günümüzde, Pitcairn Adasının nüfusunu ayaklanmacı gemicilerle onların Tahitili eşlerinin soyundan gelenler oluşturur. 1898'de İngiltere'nin Batı Pasifik Yüksek Komiserliği'nin yönetimine verilen ada, 1952'de bir İngiliz kolonisi olan Fiji'ye bağlandı. Fiji'nin 1970'te bağımsızlığını kazanması üzerine, Yeni Zelanda'daki İngiliz büyükelçisi Pitcairn valisi sıfatıyla adanın yönetimini üstlendi. (Vikipedi'den alıntı yalnız ona göre bu bilgileri her buldugunuz yerde kulanmayın) buyrun bu da ambleminiz: bu da manzaranız bu arada okey turnuvası için 12 adet masa kurulmuş... İki kişi eksik diyorlardı, ben zaten 47. şahsiyet olarak kendimi kabul ettirmiştim, manzarası da pek güzel bu arada , sen istersen 48. olarak bi bizim pitcairn valisine bi başvur, bence kabul edilir gibime geliyor ama okeyde iyimisin ki Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Bu da 36 numara harbi gerçek Pitcairn yerlisi... Kendisi karşılama komitesinden... Burada sayı yetersizliğinden dolayı komiteler genelde tek kişilik Bu arada baskenti olan Adamstown'da sadece 6 aile yaşar ve doğal olarak bu baskent, bu haliyle dunyanin en kucuk baskentiybaşkentidir Bir muze, bir okul, bir bakkal, bir pansiyoncuk ve birkac evden olusan ulke sadece baskentten ibarettir. baska bir sehri veya köyü yoktur. temel gecim kaynagi aricilik olan bu adaya yabanci bal ve arilar sokmak yasaktir. Ayrıca pulculuğun da yaygın olduğu pitcairn' de bunun nedeninin olarak muhtemelen pitcairn pullarının degerli birer koleksiyon parcasi olarak görülmesinden kaynaklandığı düşünülmektedir. pitcairn government web sitesinde ulkede yasayan herkesin resmini gormek, colugunun cocugunun kim oldugunu ogrenmek de mumkundur. 14 eylül 2003'te adada bir bebek dünyaya gelmiş. 17 yıldır ilk kez. (bunlardan ekşi sözlükten alıntıdır ) Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 bu arada okey turnuvası için 12 adet masa kurulmuş... İki kişi eksik diyorlardı, ben zaten 47. şahsiyet olarak kendimi kabul ettirmiştim, manzarası da pek güzel bu arada , sen istersen 48. olarak bi bizim pitcairn valisine bi başvur, bence kabul edilir gibime geliyor ama okeyde iyimisin ki çok güzel adaymış ... gcerçek ben okey de iyiyim ... gcerçek valiye sordum gelin ama çoğalmayın dedi ... gcerçek zaten ben bi denize girer okey turnuvasını kazanır sonra sahilde dinlenmeme bakarım hocam. başka işe karışmam. nüfus sayım zamanlarında nüfus sayım memurluğu yaparım bir de o kaa... ben kimlik fotokopimi ve vesikalık fotoğrafları hazırlamaya başlayayım bari kesin isterler dimi gcerçek.... Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 tabii sen evraklarını bir an once hazırla cünkü okeye 48. aranıyo diye gazetelere ilan verdiler... Nene lazım Bu arada bu başlığı sanırım sen açmıştın, e ben daha fazla sulandırmayayım sonra fene eleştiriliyorum saygılarımla Gloria (diyip olayı ciddi bir havada kapatıyorum ( smileyim de yeteri kadar ciddi oldu sanırım bu arada)) Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Bu arada son bir duyuru: Pitcairn adasına 48. şahsiyetin (sayın Odris) başvurusunun da kabul edilmesi sonucu alımlar durdurulmuştur... Geri kalanlar seneye artık... Buradan yeni alım başlayınca size haber vereceğiz... Bu arada Sayın Odris lütfen avatarınızın altındaki "yer" bilgisini değiştirin... Artık siz bir Pitcairnlisiniz... Buna alışın... Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 yaşasın yurtdışına gidiyorum tey tey teeeyyy bundan böyle sizlerle pitcairn'den iletişim kurucam arkadaşlar. sayın gloria, kendi açtığım başlığı sulandırarak ülke adına utanç verici işler yaptığım için ben de kendimi suçlu buluyorum. birazdan birileri çıkar ve bana demediğini bırakmaz. saygı duyulmayan ve utanılan bir şahsiyet oluveririm. saygılarımla. hatta şöyle bir ifade koyayım ki herkes bana daha fazla saygı duysun, kimse benden utanmasın Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.