∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2013 not ; her soruna cevap verilmistir ; hicbir soruma cevap alinamamistir Ben yanit veriyorum da, sorun verilen yanitlar senin beyninde yer etmis inancsal veideolojik dogrularin ile ortusmuyor. Yani senin kendine dogruladigin yanitlari vermiyorum. Ustelik yanit verirken, senin inancsal ideolojik dogrularin ya daherhangibir inancsal ideolojik dogru temelinde yanit vermiyorum. 1 Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2013 hala hikmetsizce bir duzlem ; ben niye HZ. Meryemi birakayim ; benim beynim Kurandir ; islamdaki kadinlar bana sorulmicak bana kadinin nasil olmasi gerektigi bildirildi mi bildirilmedi mi diye sorulucak ; sectigim kadini neye gore sectigim sorulucak : )) ayet acik bak ; Erkek olsun, kadın olsun, bir mü'min olarak kim salih bir amelde bulunursa, hiç şüphesiz Biz onu güzel bir hayatla yaşatırız ve onların karşılığını, yaptıklarının en güzeliyle muhakkak veririz. (Kuran) gerisi zorlama izah cunku ayet acik .. Neden burada acikca cennetten bahsedilmemis. Cunku burada islam algisina gore kadina tek bir guzellik var, o da erkeginin emrinde olmak, yani onun kolesi olmak. Onun bir esyasi, oyuncagi olmak v.s. Yoksa erkeklere vadedilen hurilerin cennette ne isi var? 1 Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2013 Ben yanit veriyorum da, sorun verilen yanitlar senin beyninde yer etmis inancsal veideolojik dogrularin ile ortusmuyor. Yani senin kendine dogruladigin yanitlari vermiyorum. Ustelik yanit verirken, senin inancsal ideolojik dogrularin ya daherhangibir inancsal ideolojik dogru temelinde yanit vermiyorum. simdi hepbirlikte farkli bir basik acisi deneyecek olsak ; sorun verilen yanitlar senin beyninde yer etmis inancsal ve ideolojik dogrularin ile ortusmuyor. bu ifaden bir yorumdur aslinda : )) yaptigin cikarim senin beynindeki bir dogrun ile ortusmun bir yorumun bazlidir : ) simdi bu noktada ne onerirdin ? Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2013 Neden burada acikca cennetten bahsedilmemis. cennet ruhta yasanan bir meziyettir ; cehennem de ; pismanliklar, depresyonlar , girdaplar cehennemin bir kapisi hukmundedir .. olumun ardindan bu sonsuzluga kilitlenir .. ve insan cehenneme girmis olur .. bunu anlayabilmek icin aklin kistaslarini kullanmak yeterli ... ben sana cennete kadin giremez diye bir ayet mi gordun diye sordum mu hepsi senin zorlama izahlarin Cunku burada islam algisina gore kadina tek bir guzellik var, o da erkeginin emrinde olmak, yani onun kolesi olmak. abartili bi izah daha : ) bugun fashion TV de butun mankenler koledir ; Playboydaki butun kizlar koledir .. hepsi sozlesmeyi imzalar ve yaptirimlari kabul eder .. bunu insanlar seviyor ama niye makul karsiliyorlar ? a a Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2013 simdi hepbirlikte farkli bir basik acisi deneyecek olsak ; bu ifaden bir yorumdur aslinda : )) yaptigin cikarim senin beynindeki bir dogrun ile ortusmun bir yorumun bazlidir : ) simdi bu noktada ne onerirdin ? Hayir degil. Ben sadece gozlemi sorun olarak dile getiririm. Sorun da numenal insanlasamama bilimsellesememe v.s. temelindedir. Dogrular her beynin inancina ve ideolojisine gore degisir. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2013 cennet ruhta yasanan bir meziyettir ; cehennem de ; pismanliklar, depresyonlar , girdaplar cehennemin bir kapisi hukmundedir .. olumun ardindan bu sonsuzluga kilitlenir .. ve insan cehenneme girmis olur .. bunu anlayabilmek icin aklin kistaslarini kullanmak yeterli ... ben sana cennete kadin giremez diye bir ayet mi gordun diye sordum mu hepsi senin zorlama izahlarin abartili bi izah daha : ) bugun fashion TV de butun mankenler koledir ; Playboydaki butun kizlar koledir .. hepsi sozlesmeyi imzalar ve yaptirimlari kabul eder .. bunu insanlar seviyor ama niye makul karsiliyorlar ? a a Senb kadinin kullugunu ve erkege koleligini kabullenmuis olabilirsin. Bu en basta insan haklarina ve hak ve ozgurluklere ters bir durum. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2013 Senb kadinin kullugunu ve erkege koleligini kabullenmuis olabilirsin. Allah katinda ustunluk irk ya da soyca degil ; takva iledir .. ayet acik .. kole deyip te gecme .. kadin ruhunun carpici ve etkileyici olmasina karsi sozde hukumdar erkek pasif ve caresiz kalabilir . Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2013 Allah katinda ustunluk irk ya da soyca degil ; takva iledir .. ayet acik .. kole deyip te gecme .. kadin ruhunun carpici ve etkileyici olmasina karsi sozde hukumdar erkek pasif ve caresiz kalabilir . Takva ; Allah'tan korkma; Allah korkusuyla dinin yasak ettiği şeylerden kaçınma Hukuk Bütün günahlardan kendini korumak. Dinin yasak ettiğinden veya haram olduğunda şüphesi olan şeylerden çekinmek. (Bak: Amel-i-sâlih, İttika, Vicdan)(Takva, menhiyattan ve günahlardan içtinab etmek; ve amel-i salih emir dairesinde hareket ve hayrat kazanmaktır. Her zaman def'-i şer, celb-i nef'a racih olmakla beraber; bu tahribat ve sefahet ve cazibedar hevesat zamanında bu takva olan, def-i mefasid ve terk-i kebair üss-ül esas olup, büyük bir rüçhaniyet kesbetmiş. R.N.)(Ey muhatab olan insanlar! Havf ve rec Korkunun ecele faydasi yoktur. Kustan korkan dari ekmez. Korkunun temeli bilgisizliktir. Baak sana korku ile ilgili bir anektod anlatayim. Bir kisi gece issiz bir yolda yuruyormus. Birden bire uzakta bir isik gormus ve baslamis korku felsefesi ile dusunmeye. Hem ilerliyor, hem de korkuyormus. Bu arada korkusu ona bazi sesleri de duydurtuyormus. Geri donmek yerine,isiga dogru ilerlemis ve kendince de tedbirini almis. Neyse uzatmayalim, korktugu seyin aslinda bir sokak lambasi oldugunu algilayinca da, korkusu sona ermis. Bir anektod daha. Iki arkadas parasizkalmis ve kahveye girmisler. Dusunmusler ve demisler ki "Biz gece vakti mezara girebiliriz" kahvedekiler itiraz etmisler ve iddiaya girilmis. Iddiaya gore bu iki arkadas mezarliga gece girecekler ve kazik cakacaklar ve bunu ispat edeceklermis. Neyse iki arkadas yola cikmislar. Korka korka mezarliga girmisler ve biraz ilerledikten sonra, birisi digerinden kazik ve cekici almis ve topraga cakmaya baslamis. Kazigi cakan isi bittikten sonra, ayaga kalkip gitmek istemis,ama gidemiyor. Arkadasindan yardim istemis o da onu goturememis. Arkadasi iyice korkuya kapilarak, orada kazigi cakan arkadasini birakip kacmis. Sabaha dogru kahveye gelmis, durumu anlatmis ve karakola gitmisler. Ortalik iyice aydinlanmis. Bir de bakmislar arkadasi cansiz yatiyor. Ne oldugunu anlamak icin vucudunu oynatmislar, bir de ne gorsunler. Arkadasi kazigi cakarken, kendi paltosunun uzerine cakmis. Gordugun gibi korkunun ecele faydasi yok. 1 Alıntı
Misafir meraba Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2013 kole deyip te gecme .. kadin ruhunun carpici ve etkileyici olmasina karsi sozde hukumdar erkek pasif ve caresiz kalabilir . Bu da sınıf ve cinsel sömürü için bir sus payı, aldatma, kandırma, sömürü, emperyal niyete biat kültürü. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2013 Takva ; Allah'tan korkma; Allah korkusuyla dinin yasak ettiği şeylerden kaçınma Korkunun ecele faydasi yoktur. Kustan korkan dari ekmez. Korkunun temeli bilgisizliktir. ben gene dogrusunu yazayim ; Ey iman edenler, Allah'tan nasıl korkup-sakınmak gerekiyorsa öylece korkup-sakının (Ali imran) ''nasil korkup sakinmak gerekiyorsa'' ifadesi dikkat cekicidir Yüce Allah, Kuran'da Kendisi'nden korkan bir müminin hislerini ve ruh halini de detaylı olarak bildirmiştir. Müminin Allah korkusu, başka hiçbir korkuya benzemeyen, son derece içli ve saygı dolu bir korkudur. Bu korku, diğer korkular gibi insana sıkıntı ve azap veren bir korku türü değildir. Tam tersine, insana kulluğunu ve aczini hatırlatan, onun aklını ve şuurunu açıp geliştiren, insanı çok üstün bir ahlak seviyesine ulaştıran ve Allah'a yaklaştıran saygı dolu bir korkudur. Takva ; demek korkmak yani odlek olmak demek degildir evrenselinsan .. bu sizin zorlama yorumunuz ; Takva demek; Husu ile Hasyet hislerinin ruha burunmesi ile aklin ve ruhun kahredici bir kudrete ulasmasidir .. Hz, Ali RA takva sahibi idi .. son derece de hasin ve guclu idi ... ayni zamanda da mulayim ve sakindi .. Allah buna dikkat cekiyor .. insan kalitesine onem veriyor Allah ... tabi bu izahlar asla size degil ; takip edenleri hedefliyorum ; ) Takva Allahin yarattigi evrensel bir ustunluk kriteridir .. bunu nasil da odlek gibi korkmak olarak yorumlandirdiniz Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2013 ben gene dogrusunu yazayim ; . . . Takva Allahin yarattigi evrensel bir ustunluk kriteridir .. bunu nasil da odlek gibi korkmak olarak yorumlandirdiniz Daha once dedigim gibi, bir kavramin o kavram uzerindeki algisdi, bilgisi, bilinc ve farkin daligi temelinde; o kavrama verilen tanim, tarif ve anlam ve icerik ve de kisinin o kavram ile kurdugu bagin "dogrusu/yanlisi" yoktur. Ayrica algiladigim kadariyla senin dini temeldeki ve teolojik temeldeki her turlu kavram algin ve bilgin, sadece ozel bir din ve teolojik ilah olan Allah ve islam ile sinirli. O da zaten kendi bunyesinde her yonuyle farklilasiyor. Ben ise kavramlari hem bag kurmadan hem de sadece ozel bir din ve teolojiji temelinde degil; dini felsefe ve teolojik yanasim temelinde degerlendiriyorum. Aslinda senin alintin da zaten "korkup/sakinmaktan" bahsediyor ve bunu kabullenerek kendince nasilini acikliyor. Ben ise korku kavraminin nedenini acikladim. Verdigim iki anektod da bunun uzerine idi. Yani ana fark, senin korkuyu kabullenmen, benim ise korkunun bilgisizlikten kaynaklandigini ve bilgilernme ile giderilebilecegini aciklamam uzerine idi. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2013 son 25 mesajinda vurguladigin ey su ; her kavram kisiden kisiye farklilik gosterir yani her kavrami herkez ayni sekilde kusatamayabilir ... dindeki terimleri tanimlaman ve gozlemlemen de senin kendi bilinc duzeyin oraninda oluyor diyebiliriz : )) en akilci izahlara karsi tepkin hurafeden yana oluyor hurafelere inandigin icin degil ; hurafeleri elestirebilmek kolay oldugu icin ozellikle o sekilde tanimliyor olman ve hicbir akilci izaha yanasmamanda bir kasit gozukuyor .. bu sadece benim kendi yorumum . ayriyetten de kacamaksizca .. direk : P Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2013 son 25 mesajinda vurguladigin ey su ; . . . bu sadece benim kendi yorumum . ayriyetten de kacamaksizca .. direk : P Benim "tepkim" varsa eger bu bilissel ve bilimseldir. Aslinda ortada bir "tepkiden" ziyade konu kavramin insanoglu uzerindeki sorunlarini dile getiriyorum. Sorunlarda inancdan ziyade, sosyo-psikolojik. Cunku kavramlar sadece kullanilip paylasilmak yerine, sahipleniliyor ve sabitleniyor. Bu da kavram ile kurulan baga kisinin ifade olarak tutunmasi oluyor. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2013 Benim "tepkim" varsa eger bu bilissel ve bilimseldir. bu bilimsellige karar veren senin kendi aklin ama ... bilimsel olan bisey ile insanin onu anlayabilmesi ancak insanin yorumu yeteneginde disa vurulur .. bunun disina cikamazsin : )) en bilimsel kanun bile kisinin yorumuna kalir .. onu kendince kavrama ve yorumunu katmasina bakar is .. dis alemdeki renkler yorumdur ; atom aslinda renksizdir ; protanlar ve notronlar elle tutulasi kivamda degil ; dalga boylaridir ; fen derslerinde kavrayis kolayligi icin sematik hale getirilen anlatim tekniklerinin gercek bi atomla alakasi yoktur ... bilimsel bir kanun ancak kisinin yorumu ve kendine ozgu kavramasi ile anlam kazanir ... o yuzden sen 100 de 100 bilimsel olamazsin ... hicbir insanoglu olamaz .. . bu imkansiz .. senin bilimsel izahlarin ancak bir felsefe ve yorum hukmundedir .. hakikatini kusatamazsin : ) Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2013 bu bilimsellige karar veren senin kendi aklin ama ... bilimsel olan bisey ile insanin onu anlayabilmesi ancak insanin yorumu yeteneginde disa vurulur .. . . . senin bilimsel izahlarin ancak bir felsefe ve yorum hukmundedir .. hakikatini kusatamazsin : ) Bir seyin bilimselligine ne ben ne baskasi ne de akil karar veriyor. Gozlem ve olgu karar veriyor. Bilissellik te bunlari algilamak icin gerekli. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.