Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 Ben o yazdıklarımla düşündüklerimi, düşüncelerimi paylaşmadım.. yani yazdıklarımdan ne benim Atatürk milliyetçisi, ne miliyetçi, ne komunist, ne sağcı, ne solcu, ne soykırım idiasında bulunan ne de bulunmayan birisi oldugumu cıkarabilirsiniz. Ben sadece tartıştım, iddia edenlerle iddia ettikleri konuyu tartıştım... Bu öncelikle böyle biline... Eğer ne olduğuma dair bir iddianız oluşmuşsa bu sizin kendi iddianızdır üstüme alınmam..Siz beni kendi belirlediginiz kalıpların içine sokabilirsiniz belki ama ben sizin belirlediginiz kalıpların içinde değilim sayın kaplan-200... Ve ayrıca Baskın Oran için Atatürk milliyetçisi, Atatürkçü falan demiyorum, bunu diyecek kadar mantıksız olamam... Her zaman kutuplaşma yaratan biri dediğinize göre çok iyi tanıyor olmanız lazım, o halde bana böyle bir soru sormanız mantıksızlığın dik alası olur... Ne Türk ulusunu Ermeni soykirimla suclayan bir prof.un Türk üniversitesinde degil Ermeni üniversitelerinde görev yapmasi bence daha yerinde olur kanaatindeyim. Sevgili politikanın bu yorumuna karşılık sizin ''Sizi değil sadece bu zihniyete hakim olan herkesi kınıyorum... Bu düşünce yapısı ırkçılığın ta kendisidir... Ne Atatürk, ne de Atatürk'ün bahsetiği Milliyetçilik böyle bir düşünce yapısını asla ve kata kabul etmez... "Atatürkçüyüm" diye geçinmiyorsundur umarım... şimdi sevgili gloria ben Atatürkçüyüm ve sevgili politikaya bu konuda katılıyorum... Çünkü bu düşünce yapısı ırkçılık değildirAtatürkün bahsettiği milliyetçiliğinde ta kendisidir.. ilerleyen zamanda Atatürkün belgelere dayalı sözlerini yazabiliriz.. saygılar.. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 Eger sizde zorla Baskin Oral gibi Türk ulusuna nasil olursa olsun illede soykirim damgasi vurulsun diye cabaliyorsaniz Baskin Oran'i savunmanizi dogal karsiliyorum.Neyin kavgasini vermeye calisiyorsunuz.Tarihte soykirim olmamistir kim bunu iddia ediyorsa yalan söylüyor ve Türk ulusu ile sorunu vardir.Kelimeleri kendinize göre sekillendirip bundan bu anlam cikartirim sundan bunu cikartirim demenizin altinda yatan sey balgibi soykirimdir.Diasporanin kitaplarini Ethem Mahcupyan'i veya Elif Shafaki okudugunuz kadar birtazda karsi kesimleri okuyun hatta Ermeni tarihcilerinide okuyun ve tarihin nasil oldugunu ögrenin. saygilarla Siizn ön yargılarınızla uğraşmayacağım. Yazdıklarımı anlamını tam olarak kavramamış, anlamamış birinin, yazdıklarımdan bir iki cümleyi kendince seçip beni bu polemiğin içine sokmasına izin veremem... Kusura bakmayın... Once okuyun, anlayın ondan sonra gerekirse konusuruz, tartışırız... Benim birşeyin kavgasını verdiğim falan yok, aksine gayet rahatım. Kimseyi zorlamıyorum, kimseyi soykırıma inandırmaya falan da çabalamıyorum. Ayrıca kimseyi savunduğum falan da yok, herkes kendini savunur. Baskın Oran'ın da ne benim savunmama ihtiyacı var ne de benim onun düşüncelerini olduğu gibi benimsemeye... Bir insanın düşüncelerini olduğu gibi benimsemek normal değildir, bu kişilik bozukluğunun göstergesidir. Kendi kişiliğinizin kendi düşüncelerinizin oluşamamasından dolayı başkalarının düşüncelerini olduğu gibi benimsersiniz... Kimi yerlerde bir kişinin düşüncelerine katılınır, kimi yerlerde katılınmaz... Düşünce yapınız bu şekilde sağlamlaştırılır. İnsanlar mükemmel değildir, yeri geldiğinde korkmadan, saygıda kusur ederim diye düşünmeden karşındaki insanı eleştirmeyi bilmek lazım ama eleştirmeden önce o insanın ne anlattığını iyice anlamak lazım, bir de tabii karşı tezlerinin de olması lazım ki eleştirme tam olsun... Aksi takdirde bu eleştirme olmaz .... atmak olur. Kelimeleri kendinize göre sekillendirip bundan bu anlam cikartirim sundan bunu cikartirim demenizin altinda yatan sey balgibi soykirimdir.Diasporanin kitaplarini Ethem Mahcupyan'i veya Elif Shafaki okudugunuz kadar birtazda karsi kesimleri okuyun hatta Ermeni tarihcilerinide okuyun ve tarihin nasil oldugunu ögrenin. Aynı şeyi sizin için de söylüyorum... Siz de okuyun o halde... Siz hiç Elif Şafak ya da diğerlerini okudunuz mu da beni boyle eleştirebiliyorsunuz... Bunu yapmamışsanız, beni boyle eleştirebilme hakkınız yok... Ben Elif Şafak okudum dedim mi yazdıklarımda hiç, ya da diğerlerini okudum dedim miiiii? Beni tanımadan daha yazdıklarımı bile okumadan hakkımda bu derece fikir sahibi olabileceğinizi mi sandınız yoksa bu kadar kolayca... <eee yanılmışsınızzzz, ne diyimmmm... Şimdi oturun da hakkımda yeni yargılar oluşturun, sonra gelip burada paylaşın yine Ben size olmuş ya da olmamış derim, merak etmeyin... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 Baskın Oran benim 22 Temmuz seçimlerinde oy verdiğim ama seçilemeyen bağımsız milletvekili adayıdır Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 kendi cevabını kendin veriyorsun ortadan kaldırılmak istenen Türkler'di biz kendimizi savunduk durup duruken neden Ermenileri ortadan kaldırmak istiyelim ki? bana ne naparsa yapsın derdim herhalde bu arada Gloria haklı. Bu da ermeni soykırımı iddialarını kabul etmek Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 Bu düşünce özgürlüğünün işine geldiği gibi kullanılmasıda beni rahatsız etmekte..ermeni soykırımı vardır diyen bir vatandaşımız..fransayı kınamış..çok ulvi…alkışlayalım bizde.. Bu düşünce özgürlüğü değildir arkadaşım..bu düşünce özgürlüğü adı altında insanların beynine bomba koymaktır.. Evet alkışlayacağız tabiki. Demokrat bir tavır gösterdiği için. Kendisinin görüşüne karşı olanların yasaklanmasınada tavır gösterdiği için. Ermeni Soykırımı olmuştur diyenleride hapse atarak haklı çıkacağımızı falan sanıyorsak hala derse ihtiyacımız var demektir. Şu an Türkiye olarak ermeni soykırımı iddialarını tarihçilerin araştırmasını, ve devlet olarak tüm arşivlerimizi açmaya hazır olduğumuzu söylüyoruz. Ve konunun tarihçiler ve kamuoyu tarafından tartışılmasını daha sonra ortak bir komisyonun karar vermesini istiyoruz. Politikamız bu. Ama öbür yandan olmuştur diyenide hapse atacağımızı söylüyoruz. O halde bu büyük bir çelişki değil mi ? Hem tartışılsın diyoruz hemde bu konuda bizden farklı düşüneni hapse atarız diyoruz. Peki nasıl olacak bu tartışma. Ne farkımız kaldı Fransa'dan. Kurtuluş savaşında yaşananlar..tarihin önünde cevabını bulacaktır tabi ki ama kaçan taraf belli..yanlı düşünceler belli..ben buna işbirlikçiler belli diyicem.. Deme bence. O nun yerine, Kurutuluş savaşı hangi tarihlerde olmuştur. sözde Ermeni Soykırımı denilen tehcir olayı hangi yıllarda yaşanmıştır önce bunları bir öğren. Sonra dersin. Arada baya fark var dimi. Yani Kuvay-ı Milliye ile, Osmanlı İktidarı arasında. Zaten meselede burada ya. Toplumca ancak ağlıyoruz, "hakem bize haksızlık yaptı" diyerek. Okuyup tarihimiz hakkında donanıma sahip olmak ve tezlerimizi dünyaya anlatmak yerine. Bir Ermeni genç dünyanın neresinde olursa olsun, kendi tarihini ve tezlerini okur bunları savunur. Ama bize bakınca daha millet hangi tarihlerde yaşanmış, tehciri kim yapmış bunları bilmez. Sonra biz kaçmıyor muyuz tartışmadan şu an ? "Ermeni soykırımı olmuştur" demek ağır bir suç. E nasıl tartışıcaz. Bunu diyeni hapse atarsak ? Şeklen bakınca. Ermeni Soykırımı olmuştur diyen bir tarihçiyi hapse atarsak. Olmamıştır diyen bir tarihçiyi hapse atan ülkeyi nasıl protesto edicez ve buna haksızlık diyeceğiz. Ben bunu yabancı bir forumda Fransa'nın kararını aslanlar gibi protesto ederken yaşadım. Bu konu tartışılsın, bizim korkumuz yok diyen biz değil miyiz ? Ben yaşananların soykırım olmadığına eminim. Bölgesel bir tehcir olduğuna da eminim. Peki aksini iddia edenle tartışmaya hazırsam, ona ceza verdiğim sürece nasıl tartışayım. Şöyle mi ? -Gel tartışalım ne yaşanmış, ne olmuş. Nedir yaşananlar ? ortaya koyalım tezleri sonra bir komisyon karar versin. - Peki. Bence Osmanlı Devleti Ermenilere soykırım uygulamıştır. - hop, suç işledin yargılanacaksın. Böyle bir tartışma imkansız. Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 Kimin beynine konuyor bu bomba... Benim mi, senin mi, hangimizin? Kim seni düşündüklerinden çevirebilir ki... Bomba mı? Bombayı koyanlar mı? Kim? Herkes düşündüğüyle vardır... Düşünce özgürlüğü denilen şey bomba değildir... Bomba olan, düşüncenin özgür olamayışıdır...Düşünceye silah işlemez, çünkü düşünce etten kemikten yapılmamıştır... Düşünce bu yüzden işte özgürdür... Düşünce özgürlüğünün bombayla da hiçbir ilgisi yoktur... oyle bir mesaj vermiyor... aksine diyor ki eger kürt milliyetçiliği yapacak olursanız sizin de karşınızdayız diyor.. Tekrar okumanı tavsiye edeceğim Frozen ?Milliyetçiliğin, her yerde başını alıp gittiğini savunan Oran, "Biz sizi Türk milliyetçiliğine karşı desteklemeye geldik. Yalnız bir milliyetçiliğin bir günden bir güne, bir başka milliyetçilikten hiçbir farkı yoktur. Biz sizi aynı zamanda Kürt milliyetçiliğine karşı desteklemeye geldik" dedi.? Buradaki yergiyi anlamamış olma şansın yok? kimseye gelmez... Gelmemiş de zaten... Benim de anlatmaya çalıştığım buydu ama işte demek ki anlatamamışım ya da anlaşılmamış... sorun da burada hiçbir şey görüldüğü gibi degil... hatta yazıldığı ya da okunduğu gibi de değil, öyle de görülmüyor... nasıl istenirse öyle görünüyor, nasıl istenirse öyle yorumlanıyor... Önemli olan ne istediğin ve nasıl istediğin... Ne gördüğün, ne görmediğin, ne göremediğin, ne görebildiğin ya da ne görmeye çalıştığın değil... Sevgili gloria Bu bomba birlik ve bütünlüğümüze konuyor..ulusallığımızın altına koyuluyor..din,dil,renk,köken ayrımı yapılmaksızın bir bütün içinde kalmaya çabalayan bir ulusun beraberliğine konuyor? Düşünce özgürlüğü hakkında söylediklerine bir sözüm yok..evet fikirler ölmez..ama sanırım farklı düşünüyoruz..bu düşünce özgürlüğü değildir arkadaşım..bu ..bu ülkede eli kolu gözü olanların ekmeğine yağ sürmektir.. ne okuduğumu gayet iyi biliyorum..o mesajın nerelere gittiğininde farkındayım..Türk milliyetçiliği nedir arkadaşım?..eline silah yada bıçak tutuşturulup katliam yaptırılan cahiller deme sakın bana..ermeni bir vatandaşımıza..yada hristiyan bir yayınevine saldıranlar türk milliyetçileri deme .. kürt milliyetçiliği nedir?pkk?mı..dtp?nin siyasal bir oluşum dediği pkk?mı?.. ne yapıyorlar..pkk?nın açılımına birde kürt milliyetçiliğinimi eklemeye çalışıyorlar?.. söylene söylene artık eskimiş ama gerçekliğini kaybetmemiş kelimeleri tekrar etmek isityorum.. medya denen canavar faaliyetteyken..sivil toplum örgütlerimizin pek çoğu emperyalizmin elinde örtülü maşayken..pek çok skandalın değil ucundan görmek tozu bile silinirken..din çığırtkanları en üst makamlarda dünyayı turlayıp bizim ülkemizi pazarlarken?sen kalk ülkemin bir aydını!! olarak git dtp?ye milliyetçilik tukaka mesajı ver..öylemi?.. nasıl istersen..vs..öyle görünmüyor..gösterilmek istendiği biçimde gösteriliyor..TAMDA İŞLERİNE GELDİĞİ BİÇİMDE YANİ.. ........... ve CYRANO ben tartışılmasın..tartışanı hapse atalım gibi bir şey yazmadığımı biliyorum..çelişki bende değil..buyrun alkışlayın..ben alkışlamama hakkımı kullanacağım..izninizle! diğer yazdıklarınıza cevap vermiyorum..okuyup öğrenip size danışıp cahilliğimi törpüleyimde öyle artık bir cevap veririm..verebilirsem tabi..siz devam edin.. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 Evet alkışlayacağız tabiki. Demokrat bir tavır gösterdiği için. Kendisinin görüşüne karşı olanların yasaklanmasınada tavır gösterdiği için. Ermeni Soykırımı olmuştur diyenleride hapse atarak haklı çıkacağımızı falan sanıyorsak hala derse ihtiyacımız var demektir. Şu an Türkiye olarak ermeni soykırımı iddialarını tarihçilerin araştırmasını, ve devlet olarak tüm arşivlerimizi açmaya hazır olduğumuzu söylüyoruz. Ve konunun tarihçiler ve kamuoyu tarafından tartışılmasını daha sonra ortak bir komisyonun karar vermesini istiyoruz. Politikamız bu. Ama öbür yandan olmuştur diyenide hapse atacağımızı söylüyoruz. O halde bu büyük bir çelişki değil mi ? Hem tartışılsın diyoruz hemde bu konuda bizden farklı düşüneni hapse atarız diyoruz. Peki nasıl olacak bu tartışma. Ne farkımız kaldı Fransa'dan. Deme bence. O nun yerine, Kurutuluş savaşı hangi tarihlerde olmuştur. sözde Ermeni Soykırımı denilen tehcir olayı hangi yıllarda yaşanmıştır önce bunları bir öğren. Sonra dersin. Arada baya fark var dimi. Yani Kuvay-ı Milliye ile, Osmanlı İktidarı arasında. Zaten meselede burada ya. Toplumca ancak ağlıyoruz, "hakem bize haksızlık yaptı" diyerek. Okuyup tarihimiz hakkında donanıma sahip olmak ve tezlerimizi dünyaya anlatmak yerine. Bir Ermeni genç dünyanın neresinde olursa olsun, kendi tarihini ve tezlerini okur bunları savunur. Ama bize bakınca daha millet hangi tarihlerde yaşanmış, tehciri kim yapmış bunları bilmez. Sonra biz kaçmıyor muyuz tartışmadan şu an ? "Ermeni soykırımı olmuştur" demek ağır bir suç. E nasıl tartışıcaz. Bunu diyeni hapse atarsak ? Şeklen bakınca. Ermeni Soykırımı olmuştur diyen bir tarihçiyi hapse atarsak. Olmamıştır diyen bir tarihçiyi hapse atan ülkeyi nasıl protesto edicez ve buna haksızlık diyeceğiz. Ben bunu yabancı bir forumda Fransa'nın kararını aslanlar gibi protesto ederken yaşadım. Bu konu tartışılsın, bizim korkumuz yok diyen biz değil miyiz ? Ben yaşananların soykırım olmadığına eminim. Bölgesel bir tehcir olduğuna da eminim. Peki aksini iddia edenle tartışmaya hazırsam, ona ceza verdiğim sürece nasıl tartışayım. Şöyle mi ? -Gel tartışalım ne yaşanmış, ne olmuş. Nedir yaşananlar ? ortaya koyalım tezleri sonra bir komisyon karar versin. - Peki. Bence Osmanlı Devleti Ermenilere soykırım uygulamıştır. - hop, suç işledin yargılanacaksın. Böyle bir tartışma imkansız. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 Sayin Frozen,Türk milliyetciliginden korkuyorlar,cünkü Türk milliyetciliginin fasistlik,Irkcilik olmadigini cok iyi biliyorlar,bunu bildikleri icinde her firsatta Türk milliyetcilerine ******* bir görev haline getirmisler kendilerine.Türk milliyetciligi Atatürk milliyetciligidir.Atatürk milliyetciliginde irk ayirimi yoktur ama ulusa dil uzatan herkese karsi bir tavir vardir.Iste Baskin Oran,Oral Calislar,Taner Akcam ve daha bir sürü Atatürk milliyetciligi karsiti isim Türk ulusuna insanligin en büyük sucu sayilan *SOYKIRIM*damgasini vurmak icin ellerinden gelen herseyi yapmaktadirlar.Bunlari elestirenlere karsi kendilerinde en etkili silah olan IRKCI damgasini vurmak onlarin argümansizliginin bir göstergesidir.Ermeni konferansini düzenleyenler kendi görüslerinde olmayan bilim adamlarini o konferansa cagirmadilar ve böylece kirli amaclarinida ortaya koydular. *************** saygilarla Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 Sevgili gloria Bu bomba birlik ve bütünlüğümüze konuyor..ulusallığımızın altına koyuluyor..din,dil,renk,köken ayrımı yapılmaksızın bir bütün içinde kalmaya çabalayan bir ulusun beraberliğine konuyor? böyle düşünmeye devam edilirse gerçekten de birlik ve beraberlik kalmayacaktır... Bu düşünce yapısında da artık bir ayrılıkçılık sözkonusu degil midir? Düşünce özgürlüğü hakkında söylediklerine bir sözüm yok..evet fikirler ölmez..ama sanırım farklı düşünüyoruz..bu düşünce özgürlüğü değildir arkadaşım..bu ..bu ülkede eli kolu gözü olanların ekmeğine yağ sürmektir.. Düşünce özgürlüğü demek tam da budur... Bazen insanlar hiç istemedikleri şeyleri de düşünmek zorunda kalır, hem de istemeyerek istemeyerek... Sevdiği birinin öleceğini düşünmek gibi... Bu düşüncenin yapı olarak ne kadar özgür olduğunun birebir kanıtıdır aslında, kimse engelleyemez düşünmeyi, kısıtlayamaz da... Düşüncenin kişiliği özgürdür yani anlayacağın... Ha şöyle diyebilirsin, istediğini düşün ama istediğini dile getirme, o zaman belki bunu daha iyi anlayabilirim ama buna da yine düşünce özgürlüğü denemez, buna dense dense ifade özgürlüğü denir... Ama yine unutmamalısın ki herkes bireysel olarak ifade özgürlüğüne de sahiptirler... Tıpkı şimdi senin ifadelerini rahatlıkla ifade edebilmen gibi... Bu hak nasıl senin için geçerliyse herkes için de geçerlidir... Kimse düşüncelerini ifade etme özgürlüğünden de alıkonamaz.. Konmamalıdır da... ne okuduğumu gayet iyi biliyorum..o mesajın nerelere gittiğininde farkındayım.. Türk milliyetçiliği nedir arkadaşım?..eline silah yada bıçak tutuşturulup katliam yaptırılan cahiller deme sakın bana..ermeni bir vatandaşımıza..yada hristiyan bir yayınevine saldıranlar türk milliyetçileri deme .. Bu bahsettiğin örneklerdeki durumlar, tekrar ediyorum ki Atatürk ya da Atatürk'ün kastettiği Türk miliyetçiliği değildir... Atatürk'ün milliyetçiliği özünde ırkçılık zihniyeti taşımaz... Buna karşılık burada senin verdiğin örnekler milliyetçilikle bağdaşan örnekler değil, ırkçılıkla bağdaşan örneklerdir... Bunu baştaki yazımda da aynen böyle dile getirdim, yine getiriyorum.. kürt milliyetçiliği nedir?pkk?mı..dtp?nin siyasal bir oluşum dediği pkk?mı?.. ne yapıyorlar..pkk?nın açılımına birde kürt milliyetçiliğinimi eklemeye çalışıyorlar?.. Bunu söylerken ne demek istediğini tam anlayamadım... Ne demek istediğini tam olarak açıklayabilirsen sevinirim... Benim yazdıklarını şöyle anladım, altta tarfi edeceğim ama eger yanlış anlamışsam sen açıkla çünkü yanlış bir kanıya sahip olmak istemem, söylediklerin konusunda... Kürt milliyetçiliği diye bir şey olamaz çünkü milliyetçilik kendilerini birleştiren dil, din, tarih veya kültür bağlarından dolayı millet veya ulus olarak tanımlanan bir topluluğun siyasi birliğini ve egemenliğini savunan siyasi görüştür. Kürtlerin bir millet veya ulus değildir... Bunu mu kastediyorsun Eğer kastettiğin buysa Baskın Oran'ın tarif ettiği milliyetçilik kelimesi senin anladığınla aynı anlamda degildir... Ayrıca şunu da belirtmek gerekir ki kürt milliyetçiliği kavramı yeni bir kavram değildir. Kürt milliyetçiliği, 19. yüzyılın başından beri var olan ve son 10 yılda özellikle daha bir yükselen etnik bir miliyetçiliktir. Ulusal bir milliyetçilik değil yani... Onların milliyetçiliği daha çok hanecilikten/soyculuktan, aşiretçiliğe doğru dayanan (evdeki küçük bebekten, aşiret ağasına) kuvvetli bir bizciliğe hakim feodal bir miliyetçiliktir. Zaten bu bizcilik kavramından yola çıktığımızda Türk milliyetçiliği ile Kürt milliyetçiliğinin birbirinden farklı olduğu görülebilir. Türk milliyetçiliği, başındam itibaren çok ulusluluk ve çok kültürlülük bağlamında geliştiğinden bu bizcilik ilkesiyle hareket etmez, edemez... Türk milliyetçiliği, Türklerin kendilerine yönelmeleri demek değildir ama kürt milliyetçiliği kürtlerin kendilerine yönelmesi sonucu ortaya çıkmıştır. Türk milliyetçiliği, grup kapanması veya içe kapanma yaşamaz amakürt milliyetçiliği grup kapanması yaşayan etnik bir milliyetçiliği temsil etmektedir. Bu açıklamadan sonra Baskın Oran'ın kastettiği milliyetçilik kavramlarının, aslında milliyetçilik olmadığını hatta senin burada geçen miliyetçilikten anladığının, Baskın Oran'ın anlattığı milliyetçilik kavramına göre basit ve masum kalabileceğini söylememe hala gerek var sanırım... Orada bahsedilen milliyetçilik; sonu ırkçılığa, faşizme varacak/varan milliyetçiliktir... Eğer miliyetçilik doğru ve ayarında yaşanırsa sonu ırkçılığa falan dayanmaz... Oysa ki Baskın Oran burada yanlış giden birşeyler olduğuna kanaat getirdiğinden DTP'ye bu eleştiriyi yapmıştır. söylene söylene artık eskimiş ama gerçekliğini kaybetmemiş kelimeleri tekrar etmek isityorum.. medya denen canavar faaliyetteyken..sivil toplum örgütlerimizin pek çoğu emperyalizmin elinde örtülü maşayken..pek çok skandalın değil ucundan görmek tozu bile silinirken..din çığırtkanları en üst makamlarda dünyayı turlayıp bizim ülkemizi pazarlarken?sen kalk ülkemin bir aydını!! olarak git dtp?ye milliyetçilik tukaka mesajı ver..öylemi?.. Yukarıda yazdıklarımla, senin bu yazdılarını tekrar değerlendirmen gerekecek... Kimse senin anladığın milliyetçiliğe tukaka mesajı vermiyor... Boyutlar farklı... Gerçekten de ne okudupunu gayet iyi biliyor musun yoksa okurken bildiklerini de mi okuduklarına ekliyorsun anlamak biraz zor... nasıl istersen..vs..öyle görünmüyor..gösterilmek istendiği biçimde gösteriliyor..TAMDA İŞLERİNE GELDİĞİ BİÇİMDE YANİ............. Artık diyecek birşey kalmamıştır.... Kısırdöngüleri sevmiyorum ben, ne anlatırsan anlat, hep aynı döngünün içinde kalmak rahatsız edici... Sen beni anlamdıkça, ben sana hep anlatmaya çalışacağım. Ben kendi kısırdöngümde, sen de kendi kısırdöngünde dönüp duracağız... Ben artık aynı şeyleri anlatmaya devam edeceksem yokum... Anlatacağımı anlattım... Benden eyvellah.. Bunları bir hikayenin sonunda okumuştum, paylaşmak isterim: “Hayatın küçük bir dilimine bakıp tamamı hakkında karar vermekten her zaman kaçının. Karar; aklın durması halidir.Karar verdiniz mi, akıl düşünmeyi, dolayısı ile gelişmeyi durdurur. Buna rağmen akıl, insanı daima karara zorlar. Çünkü gelişme halinde olmak tehlikelidir ve insanı huzursuz yapar" Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 Bir dikkatsizlik..fırsat bu fırsat..bunları bir öğren de gel..çiçek..böcek.. Baskın oran ve vs..vs..kişiler ermeni soykırımını kabul etmişler..amma velakin kınaya kınaya..soykırımı inkar eden ceza alır-ını kınamışlar..böylece demokratik bir tavır sergilemiş ve alkışlanacak iş yapmıştırlar.. ayrıca...tehcir olduğunuda savunabilirsiniz hatta eminde olabilirsiniz.. ama bu demokratik bir tavır gösterip.. yalan ve uydurma bir soykırımı kabul eden AYDIN! kişileri alkışlamanızı engellemez.. çelişki yok..hava açık Hoşgörünün boyutu muazzam.. (burda gülmek isterdim ama gülemiyorum) maskenin adı düşünce özgürlüğü olur kürt sorunu olur türk milliyetçiliği olur demokrasi olur din olur...olur da olur.. tartışmak için yada ego tatmini için tartışmayın.. alkışladığınız ve savunduğunuz zihniyet bu ülkenin karanlık yüzüdür!.. ülkenizin haline bir bakın ondan sonra bana düşünce özgürlüğünden..demokrasiden..milliyetçilikten bahsedin.. gaflet uykusu bu..tesiri kolay kolay geçmiyor.. Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 Bu bomba birlik ve bütünlüğümüze konuyor..ulusallığımızın altına koyuluyor..din,dil,renk,köken ayrımı yapılmaksızın bir bütün içinde kalmaya çabalayan bir ulusun beraberliğine konuyor? .. demişim.. böyle düşünmeye devam edilirse gerçekten de birlik ve beraberlik kalmayacaktır... Bu düşünce yapısında da artık bir ayrılıkçılık sözkonusu degil midir? cevap bu... gerisinde ise zaten ben ne demişim sen nerelere getirmişsin..haklısın boyutlar farklı..duruş farklı..tavır farklı.. bunun üzerine benden de sana eyvallah.. hikayen şöylede söylenebilir..insanlarında küçük bir bölümüne bakıp tamamı hakkında karar vermekten her zaman kaçınmak gerekir...gerisi aynen geçerli .. ...................... ve sayın politika bu ülkenin vatandaşı olarak ermeni soykırımı vardır diyenleri alkışlayanları..özellikle dtp'ye gidip milliyetçilik mesajları veren aydın demokratları!savunanları.. anlamamak..savunmamak..alkışlamamak.. karşılığında hangi etiketi getirirse getirsin üstümüze uymayacaktır zaten..der kısa bir alıntıyla noktalarım.. "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin milli meselelerinde, Cumhuriyet rejiminin yaşatılması ve korunmasında, devletin bekası ve bütünlüğü noktasında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden yana olmak en büyük şereftir. , onurdur, gururdur." Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2008 hamaset, hamaset, hamaset. Ama artık üç slogan üzerinden Türkiye'yi, Dünya'yı, Aydınları toplumsal olayları çözmeye çalışan yaklaşımlara yorulup fazla cevap yazmıyorum. Üç slogan üzerinden tüm fikirlere aynı şekilde yaklaşıp, birbirlerini sloganlarla motive edenlere ise artık fazla zaman harcamıyorum. Çelişki yokmuş ben buna direk gülüyorum bkz "" Yani, gelin açık açık tartışalım diye tarihçileri ülkeye davet edip. Aynı zamanda vardır diyene hapis cezası vermek. Çelişki değilse haklısınız tabi. Neyse, en güzeli forum sayfalarında sloganlarla birbirini motive etmek. Bunun yerine yahu biz otuz yıldır sadece aynı sloganları tekrarlamaktan başka birşey üretmiyoruz. Artık okumuş yazmış kesimide, sivil toplum kuruluşlarınıda kaybediyoruz nerede hata diye düşünmek falan gereksiz tabi. Öyle ya sebep sadece odun kömür yardımı. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2008 Ermeni soykırımı vardır diyen aydınları (!) demokrat bulmak söylemlerini söylemleri kabul etmek demokratlık... ama Türkiye'nin gerçeklerini dile getirmek ve onurunu düşünerek yorum yapmak değil... Demokrasi, barış, kardeşlik, özgürlük, insan hakları bu sözleri en çok dile getirenlerin sonrasında neler yaptığını görünce bu kelimeleri kullananlara karşı itibarımız zayıfladı... pkk destekçisi dtp li vekiller başt olmak üzere, bu ülkede gerginlik çıkaran ve ülkemizi bütün dünyada suçlu gösteren sözde aydın kesim, ordumuza, milletimize, dilimize, vatanın bölünmez bütünlüğüne, ülkenin gerçek sorunlarına tenezzür etmedi... hatta bunları aşağıladılar... ulusalcılık, milliyetçilik, vatanseverlik ilkel bulunuyormuş... pek demokrat Baskın Oran'da böyle düşünüyormuş... aşağıda alıntıladığım yazı yorumsuzdur... İnsan Hakları Derneği İstanbul Şube Başkanı Avukat Eren Keskin, 16 Mart 2002’de Almanya Köln’de düzenlenen “Kadın Hakları İnsan Hakları mıdır?” konulu toplantıda Türk Güvenlik güçlerini özellikle de Türk Silahlı Kuvvetlerini aşağılayıcı, küçük düşürücü suçlamalarla PKK söylemlerini destekleyici propaganda yapmıştır. Türk askerini (kendi deyimiyle) “Kürdistan’da girdiği evlerde kadınlara tecavüz etmek, gebe kadınları bile bekaret testine göndermekle” suçlayan Eren Keskin, “Türkiye’de siyasal yönetimde ordunun belirleyici rol oynadığı; gözaltına alınan kadınların cinsel tecavüze uğradığı; Ordunun banka kurarak ekonomide de söz sahibi olduğu; Türk askerinin Kıbrıs’tan çekilmesi gerektiği” ve benzeri türden söylemlerle yoğun bir anti propaganda yapmıştır. Aynı toplantıya konuşmacı olarak katılmış bulunan Prof. Dr. Necla Arat’ın, Keskin’in söylemlerine tepki gösterip itiraz etmesi üzerine çıkan olaylar, toplantıyı izleyen basın mensuplarınca Hürriyet ve Milliyet gazetelerinde duyurulmuş ve Cumhuriyet savcılıklarınca Eren Keskin hakkında dava açılmıştır. Prof. Arat bu davalarda tanık olarak yer almıştır. Dört yıl süren dava 2006’da sonuçlanmış ve Eren Keskin “Ordunun manevi şahsiyetine hakaret ettiği “ gerekçesi ile 10 ay hapis cezasına çarptırılmış ve bu ceza 6000 YTL para cezasına çevrilmiştir. Eren Keskin’in bu para cezasını ödemeyeceğini duyurmasından sonra, olayın aslı Türkiye aleyhine PKK yanlısı propaganda yapmak olduğu halde, bazı kadın örgütleri işin içyüzünü örtbas ve Mahkeme kararını protesto ederek kamuoyuna yönelik “Kadın ve İnsan Hakları Mücadelesine Destek verin” “Eren Keskin’le Dayanışmaya” ve “Kadın ve İnsan Hakları için 1 YTL de sen ver!” çağrıları adı altında imza ve para toplama kampanyaları başlatmışlardır. İmza kampanyasında 11 Nisan 2006 tarihi itibariyle 3172 imza toplanmıştır. Ne var ki bu imzaların dörtte üçü Kuzey Irak’ta 13.000 PKK yanlısı Kürt mülteciyi barındıran Maxmur Kampı mensuplarından alınmış, dörtte biri ise yurt dışındaki Uluslararası Af Örgütü ve İnsan Hakları Dernekleri yandaşlarından ve Türkiye’den toplanmıştır. Türkiye’den toplanan imzalar arasında çoğunlukla Boğaziçi Üniversitesi’nden ve Bilgi Üniversitesi’nden bazı öğrencilerle aşağıdaki isimler göze çarpmaktadır: Prof.Dr. Baskın Oran, Prof.Dr. Nükhet Sirman, Prof.Dr. Şemsa Özer, Prof. Dr. Jale Parla, Prof. Dr. Fadime Gök, Prof.Dr. Gülser Öztunalı Kayır, Prof.Dr. Taha Parla, Prof. Dr. Zehra İpşiroğlu, Prof. Dr. Ayşe Erzan, Pınar Selek, Filiz Koçali, Erol Katırcıoğlu, Ayşegül Altınay, Hülya Gülbahar, Prof. Dr. Saliha Paker, Doç. Dr. Sibel Irzık, Deniz Türkali, Gülsüm Cengiz, Etyen Mahçupyan, Berat Günçıkan, Müge İplikçi. Bu imza ve para toplama kampanyalarına bilerek ya da “Kadın ve İnsan Hakları” aldatmacasına kanıp bilmeyerek katılmanın PKK’ya DESTEK VERMEK olduğunu kamuoyumuza duyururuz. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2008 Anlaşıldı artık bu ülkede %2 falan kalana kadar bir mantık değişmeyecek. Yıl 2007. Biz 2007'nin Türkiyesinde yaşıyoruz. Ülkemizin 30 yıldır başına bela olan bir bölücü terör örgütü var. Ve 30 yıl boyunca vatandaşlarımızın bir kısmı bu terör örgütünü haklı buldu, destekledi. Kimi terör örgütünün bizahiti amacı ve saiki yönünden. Kimi argümanlarına aldanarak. Bunlar yaşandı. Bu otuz yıl boyunca PKK'nın içinden terörü ve silahı reddeden kimi siyasetçiler çıktı. Dünyada teröre karşı başarı kazanan tüm ülkelerin kaçırmadığı yegane fırsatlardan birisi budur. Terörün destek gördüğü coğrafyada o siyasi gelenekten gelip, terörü reddetmeye başlayan siyasetçileri cesaretlendirmek, desteklemek ve merkeze çekmek. Bu yapıldı mı? Hayır. O insanlar şehirlerde sokak ortasında PKK tarafından infaz edildi. En son örneği Hikmet Fidan'dı. İngiltere, IRA ile yüzyıl boyunca savaştı. Sonra 90 larda İngiltere bir yandan IRA militanlarına operasyon üstüne operasyon düzenlerken IRA içerisinden çıkan ve şiddet eylemlerine muhalif olan unsurları desteklemeye , cesaretlendirmeye, özendirmeye başladı. Bunların sonuncusu Garry Adams. Garry Adams IRA'nın klasik silahlı eylemlerini reddeden bir liderdi. Garry Adams'a gösterilen hoşgörü ve destek neticesinde. IRA Sinn Fein'in gölgesinde kaldı. ve sonunda silah bıraktı. Bunu teknik örnek olarak veriyorum PKK ile IRA'yı aynı kefeye koyduğum için değil. Dünyada Ermeni Tezleri vardır. Ver bunların belli savunucuları "yok ol" demeyle yok olmazlar. Oturup bunu ummaklada. Türkiye'den tanınmış bir yazar çıktı bir gün, Ermenistan ve Ermeni Diaspora'sının Türk düşmanlığına dayalı politikalarını, davranışlarını eleştiren bir yazı kaleme aldı. Hrant Dink'ten bahsediyorum. Adam bu yazı yüzünden Ermeni Diasporası'nın hışmına uğradı. Aynı zamanda ülkemizdeki fanatik Ermeni çevrelerinde. Adama Ermeni Diaspora'sı hain muamelesi yaptı bu yazı yüzünden. Bu adam Ermeni Diaspora'sının kendisini hain ilan ettiği yazı yüzünden ülkemizde "Türklüğe Hakaret" ten yargılandı. Ülkeler Ermeni Soykırımı'nı reddetmeyi suç sayan yasalar çıkarmaya başladı. Bir Ermeni yazar hemde Ermeni Soykırımının olduğunu savunan yazar çıktı. Türkiye'nin tezlerini savunmaya hapis cezası verilmesine karşı çıktı. Ermeni Soykırımı Yasasını protesto etti. AB meclislerinde "emperyalist planlarınız için halklar arasındaki düşmanlığı derinleştirecek uygulamalara imza atmayın" diye konuştu. Adam Ermeni Patriğinin selamı sabahı kesecek kadar tepki gördü Fanatik Ermenilerden. Peki Türkiye ne yaptı. Bu adamı destekledi mi? Cesaretlendirdi mi? Hayır bu adam mahkeme önlerinde vatan haini ilan edildi. Yok efendim bilmem kaç yıl önce şöyle demişti böyle yapmıştı dendi. Ve sonunda öldürüldü. Hrant Dink Ermeni Diasporasının ezberini bozuyordu. Farklı bir sesti Ermeniler arasında. Şimdi yok. Meydan Fanatik Ermenilere kaldı. Ülkemizde geçmişte, PKK ya tavır almayan, "Kürt Sorunu" savunusu yapan kimi aydınlar. Şimdi teröre karşı tavır almaya başlıyor. Yerli yabancı stratejistler, PKK'nın sivil toplum kuruluşları ve kimi aydın çevrelerde gördüğü hoşgörüyü kaybettiğini ve tecrit olmaya başladığını söylüyor. Biz bugün çıkıp terörü reddeden. Kürtlere şiddetten vazgeçmeleri çağrısı yapan aydınları alkışlayıp destekleyecek miyiz? Yoksa vay efendim 10 yıl önce şöyle demişlerdi, vay efendim geçmişte şunu yaptıyla mı ilgileneceğiz ? PKK bu aydınları dün ölümle tehdit etti. Ve seslerini kesmemeleri halinde öldüreceğini açıkladı. Ajanslar bugün PKK'nın silahlı kanadının başında bulunan Suriyeli Fehmen Hüseyin'in açıklamalarına yer verdi. Bu aydınların seslerini kesmemeleri halinde öldüreceklerini açıkladı yabancı ajanslara kandil dağında. Kasım ve Aralık aylarında Muray Karayılan tehdit etmişti. Bu aydınları teröre karşı tavır almaya başladılar. Elbette alkışlayacağız, elbette destekleyeceğiz, elbette cesaretlendireceğiz, elbette sahip çıkacağız. geçmişteki hataları tekrarlayıp onları PKK'nın insafına terkedip. Üstüne birde onlara saldırıp meydanı PKK ya bırakmayacağız. Statükocular sloganlarını atsın. FW maillerle birbirini gaza getirsin. Türkiye eminimki mantıklı davranacak. PKK'ya açık tavır almaya başlayan kimi aydınlar ve terörü, silahı, şiddeti reddeden kürt siyasetçiler desteklenmeli, özendirilmeli ve önleri açılmalıdır. PKK'yı kendilerini ölümle tehdit edecek kadar endişelendiren bu aydınlara Hrant Dink'e yapılan muamele yapılmasın. Yeter. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2008 Güzel düşünüyor ve güzel söylüyorsun arkadaşımda peki dünün solcuları ve dünün sağcıları bugün ulusalcı kimlik altında toplanırken aynı aydınlar bu konuda neden tarafsız kalıyor bunuda söylermisin? pkk kimin canını yakmadı ki bu ülkede, Kürtleri azınlık olarak gören ve gösteren aydınlar bugün pkk ile ters düşüyor görünsede sanırım duydukları asıl sıkıntı dün savunduklarını bugün tekzip etmek istememelerinden kaynaklanan tereddüt gibi geliyor... pkk nın ne yaptığı artık su götürmez gerçek adı aydın olan çıkıp bunu savunamıyor ama aynı adamlar hala ve ısrarla Kürtlere azınlık hakları adı altında bölücü propaganda yapmaya devam ediyor... Söylermisin neyi nasıl düzelteceğiz, Kürtleri azınlık olarak görecek ve sözde haklarını teslimmi edeceğiz o zaman demokratmı olacağız, bu ülkenin bütün etnik özelliklerine aynı hakları vermemek ne olacak o zaman, ya da vermek mi gerekecek... Bu aydınlar neden Kürt halkına oynuyor, neden Türkiye'de insan hakları denilince akıllara Kürt halkı geliyor? Bu adamlar böyle davranınca alkışlayacak mıyız? Ben alkışlamama hakkımı kullanıyorum... Orhan Pamuk haksızlığa uğruyor diye yaygara koparanlara bir bak aynı yaygarayı, emin Çölaşan için, Bekir Coşkun için, Altemur Kılıç için koparmadılar... Ben böyle anlayışı, böyle çifte standartı kutlamıyorum... umarım buna saygı duyarlar... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2008 "Dün" ve "Bugün" Dün Leyla Zana'ları listesinden aday göstererek meclise sokan parti yani CHP bugün aynı şekilde davranmıyor değil mi ? Biz terörün reddedilmesinden bahsediyoruz. Türkiye'nin en önemli sorunu ve gündeminden. Bu aydınlar çıkıp teröre karşı tavır gösteriyorlar. Kimi kürt siyasetçiler bunları takip ediyor ve terörü reddeden yeni bir siyasal akım doğuyor bölgede. bunun burada anlaşıldığını yada anlamak gibi bir derdin olduğunu düşünmüyorum. Dediğim gibi %2-3 kalana kadar aynı mantıkla devam edilsin. Bu saatten sonra zaten o cenahtan bir umudum yokya benim. düne kadar 301 değiştirilsin diyenlere demediğini bırakmayan Tuncay Özkan bugün 301. maddeden yargılanıyor. Cenahta bir ders çıkarma, bir sorgulama var mı ? Ne gezer. Aynı sloganlar, aynı söylemler. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2008 Madem ders çıkarmaktan söz ediyoruz o zaman dün ve bugün konuşulurken kimilerini eleştirip kimilerini övmeyelim istersen... dün Leyla Zana'yı meclise soktular ne oldu Chp yanlış yaptı mı diyeceğiz, eğer Leyla Zana kendisine tanınan hakkı Türk milletinin bütünlüğü için kullansaydı bugün başka şekilde değerlendirilirdi... Bugün Dtp mecliste doğruluğu yanlışlığı tartışılır ama icraatları ortada, söylemleri belli... Bu ülkede Kürtler azınlık görülmediği için istedikleri siyasi partiden aday oluyorlarken ayrıca bir Kürt partisi kurmanın ve bunun adını ezilen halkların hakkını aramak koymanın mantığı olmasa gerek... Dün ve bugün konuşurken, Doğu Perinçek dün böyle söylüyordu bugün böyle söylüyor bu adam hep böyle yapıyor denmişti... Doğu Perinçek hoşa giden söylemde bulunmayınca yeriliyor, birileri soykırımı destekleyince aydın oluyor, ya da pkk'ya karşı bir iki şey söyleyince bölgede değişim oluyor... % 2 kalmak, % 3 kalmak mesele değil çoğulcu olmak bütün milli değerlerinden taviz vermek olacaksa, pkk terör yapmasın diye birileri pkk'nın söylemlerini aydınca söyleyince çoğunluk sağlanacaksa ben o % 2'nin içinde kalmayı tercih ederim... şimdi hem demokrasiden dem vuracağız hem kişilere göre demokrat davranacağız, beylik laflar edeceğiz olmaz böyle... slogan dediğiniz şey benim fikrimdir yüreğimden ve aklımdan geçtiği gibi yazıyorum, yanlış olduğunu söylüyorsanız oda sizin düşünceniz... dünyanın gözünde nobel alıp barışçı aydın olanlar Ermeni Soykırımı olmuştur diyor alkış... pkknın terör meselesi yaptığı söylemleri prof.lar söylüyor terör karşıtlığı oluyor... alkış... eee bizde alkışlamıyoruz bi sakıncası olmasa gerek... Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2008 pkk,nin arkasinda bir azinlik var diye yola cikarsak o zaman Hizbullahinda arkasindada bir azinlik vardir sen egemen ülkesin böyle birseyi siyasi cözüm arayacagim diye yola cikabilirmisin.. sonra dünyaya soralim .. El Kaide’ye siyasi çözüm olarak karsina alirmisin ki onun azinligi Dünyanin her kösesinde hicde azimsanamayacak bir gercek azinligi var öyle ya ... illahin bir azinlik Irkami dayali olur? illahin bir ülkenin bütünlügü güvenligi tek Irkdanmi gecer varmi böyle ülke? Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2008 Arkadaşlar bu ermeni soykırımı sözünü kullanırken rica ediyorum başına "sözde"kelimesini ekleyin. Örnek:Sözde Ermeni soykırımı Aksi,bunu tanımak kabul etmektir. Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2008 1-asıl aynı kof söyleme takılıp ego tatmini yapanlar..hamaset kelimesinin içini doldurabilir.. aynen geri iade ediyorum.. 2-teröre karşı tavır gösterenlere verilen örnekler..benimde bu cenahtan umudumu kesmeme nedendir.. bir tane daha yazmalıyım ki üçlü sloganımı tamamlayım 3-bu aydınların teröre karşı gerçekten karşı tavır sergiledikleri gün emin olun ki bizde alkışlarız..yeterki söylenenlerle yapılanlar örtüşsün.. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2008 Türkiye'de ulusalci(Türkiye'nin üniter yapisini birlik ve bütünlügünü bagimsizligini savunanlara)kesime giydirilmeye calisilan irkci kimligin amaci,ulusalciligi yok etmek,etnik kültürleri canlandirip,Türkiye'yi etnik yönden parcalamaktir.Sözde Ermeni soykirimini savunan birde bunu konusma ve fikir özgürlügü kisvesi altina sokarak kendilerinde Türk ulusuna dil uzatma hakkini görenler Türkiye'nin ulusal kimligine karsi olanlardir.Bunun aynisini ITTIHAT VE TERAKKI de görebiliriz.Türkiye'yi ucurumun kenarina getirmis olan Ittihat ve Terakki bugün Türkiye'de etnik alandaki calismalari o günlerde körükleyen insanlarla doluydu.Bugün etnik alandaki calismalari demokratik olarak gösterenler dünkü Ittihat ve Terakkinin devamidir.Cünkü Ittihat ve Terakki'yi olusturanlarda kendilerini Aydin sinifina sokmus olanlardi.Sonucun ne oldugunu hep birlikte biliyoruz.Türkiye'nin parcalanma projesi olan Sevr, Ittihat ve Terakki'nin Türk ulusuna en büyük kötülügüdür.Bugün sözde Ermeni soykirimini kabullenmek ve savunmak Ermenilerin büyük Ermenistan projesini savunmakla es anlamlidir.Sözde Ermeni soykirimini Türk ulusunun sirtina yükleme cabalari,Ermenilerin Türkiye üzerindeki iddialarini kabullenmis olmak demektir.Bu iddialar"Dogu Anadolu ve Dogu Karadeniz'in Ermenistan topragi oldugu,yani Bati Ermenistan,Dogu Karadenizden Akdenize'e uzanan(denizden denize iddiasi)bir bölgenin Ermenistan topraklari oldugu,Ermenistan'in sözde soykirimla tazminat hakki"dir. Sözde Ermeni soykirim konferanslari düzenleyenlerin bu iddialari bilmedikleri söylenemez,hal böyle iken böyle iddialarla ortaya cikanlarin amaclarinin Türkiye'nin bölünmesinden yana olduklarida kendiliginden ortaya cikmiyormu.Yoksa Türkiye sözde Ermeni soykirimini kabul ederse Ermeniler toprak isteminden vazgecer diyemi düsünüyorlar bu AYDIN! sinifi,veya arabuluculukmu yaparlar Türkiye icin Ermenistanla? Bu adamlari demokrat olarak göstermek ise onlarin iddialarini kabul etmek anlamini tasir.PKK konusunda bazi aydinlarin acilimlari ileri sürülüyor,benim bildigim kadariyla PKK yi savunan hicbir aydin! hala görüs degistirmemistir.PKK nin icinden hickimse cikip PKK bir terör örgütüdür,Türkiye'yi bölmeye calisiyor dememistir.Hala AKP nin icersindeki PKK li milletvekilleri sinirötesi harekata karsi cikmaktadirlar. Fikir özgürlügü,herkesin düsüncesini özgürce söylemesi demektir ve insan haklarinin vazgecilmez bir maddesidir.Fikir özgürlügü bir irka bir ulusa baska bir irkin veya ulusun gözüne girebilmek,onlardan aferin alabilmek icin yafta yapistirmak anlamina gelmez.Fikir özgürlügü belgeler ve sahitlerin esliginde bir davanin tartisilmasi elestirilmesi lehinde ve aleyhinde konusulup yazilmasidir.Fikir özgürlügü tartismali bir konuda bir tarafi suclamak degildir.Fikir özgürlügü objektif olmayida beraberinde getirir.Soykirim olmamistir demek bir irka bir ulusa saldiri anlamini tasimaz ama bunun tersi bir irki bir ulusu suclamak anlamini tasirki buna cikari olmayanlar disinda kimse evet diyemez.Eger bir kisi ben Aydinim her seyi söylerim özgürüm diyerek kendinde bir irki suclamak hakkini görüyor ve bunu demokratik tavirla bagdastiriyorsa o zaman kendisine yöneltilecek hertürlü suclama ve elestiriyede acik olmasi onuda demokratik tavir olarak görmesi gerekir.Bunun aksi oluyorsa o zaman onun iddialarinin kasitli oldugu ve birilerinin adina görev yaptigi ortaya cikmis olurki Sözde Ermeni soykirimi olmustur diye konferanslar düzenleyenler,bu konferanslara katilanlar,nobel alanlar bence birileri adina görev üstlenmislerdir.Kaldi ki sözde Ermeni soykirimi olmustur diye Türk ulusunu en agir sucla suclayanlar Ermeniler tarafindan soylirima ugrayan yarim nilyon Türk'ten hic bahsetmezler.Cünkü ellerine tutusturulan belgeler Ermeni diasporasinin belgeleridir,ve onlar o belgelere göre fikir özgürlügü haklarini kullanmaktadirlar. saygilarla Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2008 Anlaşıldı artık bu ülkede %2 falan kalana kadar bir mantık değişmeyecek. Yıl 2007. Biz 2007'nin Türkiyesinde yaşıyoruz. Ülkemizin 30 yıldır başına bela olan bir bölücü terör örgütü var. Ve 30 yıl boyunca vatandaşlarımızın bir kısmı bu terör örgütünü haklı buldu, destekledi. Kimi terör örgütünün bizahiti amacı ve saiki yönünden. Kimi argümanlarına aldanarak. Bunlar yaşandı. Ve sonunda öldürüldü. Hrant Dink Ermeni Diasporasının ezberini bozuyordu. Farklı bir sesti Ermeniler arasında. Şimdi yok. Meydan Fanatik Ermenilere kaldı. Ülkemizde geçmişte, PKK ya tavır almayan, "Kürt Sorunu" savunusu yapan kimi aydınlar. Şimdi teröre karşı tavır almaya başlıyor. Yerli yabancı stratejistler, PKK'nın sivil toplum kuruluşları ve kimi aydın çevrelerde gördüğü hoşgörüyü kaybettiğini ve tecrit olmaya başladığını söylüyor. Biz bugün çıkıp terörü reddeden. Kürtlere şiddetten vazgeçmeleri çağrısı yapan aydınları alkışlayıp destekleyecek miyiz? Yoksa vay efendim 10 yıl önce şöyle demişlerdi, vay efendim geçmişte şunu yaptıyla mı ilgileneceğiz ? PKK bu aydınları dün ölümle tehdit etti. Ve seslerini kesmemeleri halinde öldüreceğini açıkladı. Ajanslar bugün PKK'nın silahlı kanadının başında bulunan Suriyeli Fehmen Hüseyin'in açıklamalarına yer verdi. Bu aydınların seslerini kesmemeleri halinde öldüreceklerini açıkladı yabancı ajanslara kandil dağında. Kasım ve Aralık aylarında Muray Karayılan tehdit etmişti. Bu aydınları teröre karşı tavır almaya başladılar. Elbette alkışlayacağız, elbette destekleyeceğiz, elbette cesaretlendireceğiz, elbette sahip çıkacağız. geçmişteki hataları tekrarlayıp onları PKK'nın insafına terkedip. Üstüne birde onlara saldırıp meydanı PKK ya bırakmayacağız. Statükocular sloganlarını atsın. FW maillerle birbirini gaza getirsin. Türkiye eminimki mantıklı davranacak. PKK'ya açık tavır almaya başlayan kimi aydınlar ve terörü, silahı, şiddeti reddeden kürt siyasetçiler desteklenmeli, özendirilmeli ve önleri açılmalıdır. PKK'yı kendilerini ölümle tehdit edecek kadar endişelendiren bu aydınlara Hrant Dink'e yapılan muamele yapılmasın. Yeter. Bu satırları okuyunca seneler önce ,Doğu bayazıtlı kürt bir arkadaşımla yaptığım konuşma aklıma geldi. Şöyle diyordu: -Burada yaşayan insanlar hayvancılıkla geçiniyor.Devlet yaylaya çıkmalarını yasaklıyor.Yaylaya çıkarlarsa hayvanları öldürülüyor.Çıkmazlarsa da Pkk hayvanlarını öldürüyor. Şimdi önce şöyle bir düşünmemiz gerekiyor.Bir taraf ta ;kendi halkını , PKK teröründen koruyamayan bir devlet ,diğer tarafta Pkk terörü ve zulmü ile içiçe yaşamak zorunda bırakılan bir halk. Uygulanan yanlış siyasal ve ekonomik politikalar sonuncunda atıl bırakılan bir bölge ve halkı.Çünkü bu tür ayaklanmaların baş nedeni ;ülkenin bir bölümünün diğer bölümüne göre atıl kalmasıdır.Şimdi şunu sormak istiyorum. -Devletine güvenen bir halkın, emperyalist oyunlara alet olması mümkün müdür?Bunu hangi aklı başında insan yapar? Doğu da yaşayan halkın gerçek sorunlarına, gözümüzü kapatıp ,şovenist yaklaşımlardan vazgeçip ,onları PKK nın insafına bırakmadan kazanmanın ,uygun ekonomik ve siyasal politikalarla,üniter yapımıza zeval getirmeden uygun çözümler bulmanın zamanı, geldi de geçiyor bile. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 1-asıl aynı kof söyleme takılıp ego tatmini yapanlar..hamaset kelimesinin içini doldurabilir.. aynen geri iade ediyorum.. 2-teröre karşı tavır gösterenlere verilen örnekler..benimde bu cenahtan umudumu kesmeme nedendir.. bir tane daha yazmalıyım ki üçlü sloganımı tamamlayım 3-bu aydınların teröre karşı gerçekten karşı tavır sergiledikleri gün emin olun ki bizde alkışlarız..yeterki söylenenlerle yapılanlar örtüşsün.. Ego tatminini, internet başında artık insanların gerçekten duyduklarında sıkıldıkları, itibar etmedikleri sloganları bıkıp usanmadan tekrarlamak olarak görüyorum. İnsanlardan tamamen kendi gibi düşünüp, kendisinin söylediklerine söylemeyi beklemeyi. Ancak o zaman insanları kabul etmeyi ise halen ders alamamak, halen neden bu şekilde temsil ettiğimizi sandığımız görüşler hergün bu halk tarafından soğuk karşılanıyor sorusunu sormamak olarak görüyorum. Bu ülkede eskiden Kemalistler, ilericiliğin çağdaşlığın semboluydu gerçek Kemalistler halen öyle ya. Şimdi kendisine kemalist diyen bir çok insan MHP'lilerin dahi 20 yıl önce terkettikleri sloganların yılmaz bekçileri. İşte bunu anlamak mümkün değil. Tabi kral varken kimse kraldan çok kralcıya itibar etmiyeceği için. Kaba milliyetçiliğin priminide ancak asıl sahibi görür Terör sorunun çözümünün anahtarı olan bölgedeki tüm insanların ve o bölgenin siyasetçilerinin MHP'nin söylediklerini söylemeleri olarak görenleri ise gerçekten anlamıyorum. Türkiye gerçeklerinden bu kadar bi haber olunmazki. Bölgeden Terörü reddeden aydınların ve politikacıların çıkmasının değerini anlamıyanlar, bu fırsatı tepmek için uğraşanların hiçbir ders almadığını görüyoruz. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 İttihat ve Terakki için söylenenlere ise değinme dahi ihtiyacı duymuyorum. Çöken ve son günlerini yaşıyan bir imparatorlukta, onu kurtarmak için uğraşan. Bu uğurda can vermekten dahi çekinmeyen ama başaramayan. Başaramasa dahi bu ülkeye getirdikleri fikirler ve yaptıklarıyla Kurtuluş Savaşı'nın tohumunu atanlar hakkında söylenenleri. Bu ülkeye milliyetçiliğide, ulusalcılığıda, laikliğide Cumhuriyetin vazgeçilmez olan tüm fikirlerini İttihat Terakki getirdi. Atatürk'ün de İttihat Terakki içinde yetiştiğini, Kubay-ı Milliyeleri örgütleyenlerin, Kurtuluş Savaşı başlatan ve yönetenlerinde eski İttihat ve Terakkiciler olduğunu bilmiyor muyuz ? Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 Söylenenler bazıları için slogandır..bazıları için ise gerçeklerin.. evet duymaktan bıktığımız ama değiştiremediğimiz gerçeklerin yansımasıdır.. Nedir bu..çok duyduk diye anlamınımı yitirdi..kabullenelim gitsin mi nedir bu.. Bıkmadan sayılan ülkemin gerçekleri ne olduda sıkıcı ve soğuk karşılanır oldu..haklıyken haksız duruma düşüremezsiniz..gerçekleri kapayıp gizleyemezsiniz..bir yerden patlar açık verir.. Bu ülkenin bir vatandaşı olarak endişe duyduğum konular bunlardır..sıkıldıysanız okumadan geçersiniz..kaba milliyetçilik demeden! Düşüncelerimizin ibreleri farklı yönleri gösterebilir pek çok konuda..ama bu karşımızdaki insana hoşgörüsüz kelimelerle yönelmemizi sağlamamalı..bu yapılıyorsa eğer adı ego tatminidir..öyle görmek istenmesede.. Bu söylenenlere şaşırıyormuyum..hayır şaşırmıyorum.. Sözde soykırım yalanını kabul eden her kim olursa olsun yaptığı işleri ülke menfaati için yaptığını bana düşündüremez..demokratik tavır yalanlar karşısında sergilenmez.. terör sorununun sebebi bellidir..hedefi bellidir.. terörün siyasallaşmış ayağı olan dtp gibi bir partinin söylemleri..istekleri..kısacası hedefleri bellidir..biz değil bizzat kendileri ifade etmektedir.. ama bunları hatırlatmak sorunlardan bi haber olmak oluyor..slogan oluyor..şovenist söylem oluyor!.. terör sorununun çözümü bir devlet politikasını gerektirir..bölgedeki aydınların halkın siyasetçilerin samimiyetini gerektirir.. ben şu an öyle bir manzara görmüyorum..görenede mani olmuyorum.. nokta Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.