Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

DİNSİZLER KOYUNMUDUR?

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
bakın insan değeri diyorsunuz da...insan değeri dediğiniz şeyin altından dinin insana sunduğu mükerrem varlık olma ve ahlakı besleyen insana yaraşır olma olgusunu çekip aldığınızda sizin elinizde sadece düşünen hayvan olarak tanımlanan bir varlık kalacak....ötesi zaten görünen köy

Geçte olsa bu konuyu açmak istiyorum. Çünkü bana cevaptı. Üzerimde uhde (yükümlülük) kaldı. Hele de birkaç arkadaşımızda bu konuya değindikten sonra...

Sayın 4mevsim'in ve diğer inançlı arkadaşların bu konuda bizleri aydınlatmasını istiyorum. Kafamızdaki "hayvan mıyız acaba" soru işaretleri de kalkmış olacak böylece.

"İnsana verilmesi gereken değer" referans alınarak oluşturulmuş, hangi ahlaki ve hukuki (bilimsel) değerin altından din hükümlerini çekersek, "geriye kalan" ahlaki ve hukuki öğelerin hangisiyle uyum sağlarsak, "düşünen hayvan olarak kalan bir varlık" olacağız? Merak ediyorum.

Gönderi tarihi:

Maraba.. :) ..Merhaba..

Kendini bilen İnsandır..bilmeyende iki ayaklı hayvan gibidir..kendini bilmiyor henüz,ne bilecek toplumda davranışın şeklini..ne söylediğini bilecektir,ne duyduğunu,kendisini bilmiyor çünki.. :)

Kendimizi bilmek için seçeceğimiz yol,yöntem yine Kendi tercihimiz olacaktır..kişinin kendini arayışı başladı ise önünde hiç bir engel duramaz artık..bu arayış sürecinde o Din yada bu inanç farketmiyecektir..Din nasihattir..bütün Dinler bu nasihatlerle doludur..diğer taraftan İNSAN olma kriterleride ortadadır en temel bilgiler olarak..her hangi bir Dinin mensubu olmasakta hırsızlık zina vs..vs..gibi kötülüklerden uzak duruyor isek sorun yoktur..sorun bu alemden geçildikten sonra başlayacaktır..yani ÖTEDE :D ..suçlu değilseniz,yani İnsani bir yaşam sürdürdüyseniz inanma inanmama konusu ikinizin arasındadır.. :D halledebilirsiniz.. :D kimse kimsenin bu durumuna maydonoz olmasın.. :D ..baksın kendi durumunu düzeltmeye.. :) Maraba..rahat ol kardeşim..ne dinDAR,lar var,koyun sürüsü..fakat Dinini kendi hususiyetinde yaşayan ne İNSAN,larda var doğrusu.. :D

Gönderi tarihi:

Gördüğüm kadarıyla bu forumdaki inançlıların büyük bir çoğunluğu,her ne kadar süslü sözler ve kelime oyunlarını ile örtmeye çaılşsalar da ,inançsızları altından din çekilince ,sadece düşünen bir hayvan ve hiç bir kural tanımayan, toplum için tehilikeli olmaya başlamış, insanlar olarak görme saplantısı içindeler.Bunlara nasıl açıklama getirecekler bende çok merak ediyorum açıkçası.Gerçi "klasik kıvırma taktikleri "olacaktır ama olsun yazsalar da okusak.

Gönderi tarihi:

Sevgili maraba arkadaşım çok güzel konu başlığı açmış... :clover:

Evet güzel bir soru "ATEİSTLER KOYUNMUDUR"...

Yani teistler ateistleri öyle görüyor....

Varsın görsünler ama unutulmamalıdır...

****** ****** ****** :)

Gönderi tarihi:

sayın maraba...ifade bana ait değildir....bilim yapan bilim takip eden her arkadaş bunu bilir....

cümlemi yazarken konunun buraya çekileceği aklımın ucundan geçmedi desem belki yine samimiyetimden şüphe edeceksiniz....ama doğrusu bu....

farklı algılamak isteyen tavırları sinekten yağ çıkarma çabası olarak görürüm....

yok eğer bu bize açık bir hakarettir diyorsanız....ne diyeyim..

o zaman kendimi buradan ihbar ediyorum...modaratör arkadaşlara...üyelik kaydımı silsinler bi zahmet....ben kopaamıyorum bari onlar bana yardımcı olsunlar...

eevde çamaşı ütü beni bekliyor...misafir vardı gözlerinin içine baktım erken kalksalar da foruma girsem diye....sosyal hayatım kalmadı....ben de rahatlarım biraz....üzülüyorum da çok....ya kırıyorum çok ya da kırılıyorum....neyse biraz dinlensem iyi olacak.....kendinize iyi bakın....

selamlar

Gönderi tarihi:

insanın maddeten tarifini yapmaya gerek yok.

şu an burada yazanlar, bunları okuyanlar vs. hep insandır. birilerinin bunda şüphesi yoktur sanırım.

peki insadan başka hangi varlıklar var.

melekler

cinler

hayvanlar

bitkiler

donuk varlıklar ve diğer başkaları.

şimdi

1- melekler(ene yok- imtihan yok- makam sabit- )inkar yok

2-cinler(ene var- imtihan var- makam iradesine göre değişiyor)not:Allahı insanlar kadar tanıyacak donanıma sahip değiller.

3-hayvanlar(ene yok-imtihan yok-makam sabit)inkar yok

4-bitkiler((ene yok-imtihan yok-makam sabit)inkar yok

5-diğerleri(ene yok-imtihan yok-makam sabit)inkar yok

ve final- insanlar (ene var-imtihan var-makam iradeye göre değişiyor)not: meleklerden de daha iyi tanıyacak donanıma sahip.

işte bu insanı eşrefi mahlukat yapan. tabi bu donanımları gerektiği gibi kullandığı vakit. nedir o gereken?emir ve yasaklara uymak.

yani islamiyete göre kıymet; fazilet ve takvadadır.

demek kimseye hayvan gözüyle bakılmıyor . sadece islamiyete göre manevi değeri diğer mahlukata göre kendi teçhizatını nasıl kullandığına göredir.

melekten üstün de olabilir, taştan aşağı da. onlar sabit ne alçalır ne artar. yaratıldıklarında neyse o.ama insan ve cinin ki artar da azalır da. ama cin insan kadaar da yükselemez. herşey teçhizata göre. onlara verilen insana verilen gibi değil.

hem hayvana göre akıl- şuur gibi fazlalıkları varken hayvan gibi sadece ye-iç-yat ve şehvet-gadab vs . gibi hislerle yaşamak sizce nedir.? buna cevap verirseniz sevinirim.

ve eğer hayvan gibi düşünülseydi karşısına alıp konuşmazdı bile inanan. birşeyler anlatmaya çalışmazdı. demek ona kıymet veriyor .ondaki teçhizatın hayvandakinden üstün olduğunu biliyor ki bunu yapıyor.

Gönderi tarihi:
sayın maraba...ifade bana ait değildir....bilim yapan bilim takip eden her arkadaş bunu bilir....

cümlemi yazarken konunun buraya çekileceği aklımın ucundan geçmedi desem belki yine samimiyetimden şüphe edeceksiniz....ama doğrusu bu....

farklı algılamak isteyen tavırları sinekten yağ çıkarma çabası olarak görürüm....

o zaman kendimi buradan ihbar ediyorum...modaratör arkadaşlara...üyelik kaydımı silsinler bi zahmet....ben kopaamıyorum bari onlar bana yardımcı olsunlar...

eevde çamaşı ütü beni bekliyor...misafir vardı gözlerinin içine baktım erken kalksalar da foruma girsem diye....sosyal hayatım kalmadı....ben de rahatlarım biraz....üzülüyorum da çok....ya kırıyorum çok ya da kırılıyorum....neyse biraz dinlensem iyi olacak.....kendinize iyi bakın....

selamlar

Bilim adamları insanın düşünen hayvan olduğunu söylerler evet.Siz altından din çekilmiş insanlar için bunu kullanıyorsunuz.Sanırım bu sinekten yağ çıkarma değil düpedüz hakarettir.Sanırım aradaki farkı görebilme yeteneğiniz vardır.

Ve son olarak uzun zamandır yazılarınızı takip ediyorum.Nedense klasikleşmiş bir tavrınız var.Önce yazdıklarınız konusunda "yok öyle değilde böyle yanlış anladınız",sonrada "ben yazmayayım bari artık" tavrı. İşi bu kadar duygusallığa dökmenize gerek yok.Herkes sizin istediğiniz biçimde düşünmek zorunda değil.Üstelik burada tartışan insanlar ağızlarını bozmuyorlar ,kendileri gibi düşünmeyenlere "altından din çekilmiş düşünen hayvan " diyerek

Gönderi tarihi:

1- Kendine ait ifadeleri kullanırsan büyürsün.

2- Sen buna bilimmi diyorsun? Bilimle küfürü ayırabilecek yaştasın sanırım.

1- Anlmımın nereye gideceğini bilmeden yazdığından şüphe etmiyorum. 2- O halde, anlamını bilmediğin cümleler yazmaktasın.

1-"cımbızlama"dan sonraki yeni deyiminizmi bu "sinekten yağ çıkarma"? 2- Hatasını kabul eden uygar bir insan "ne diyeyim" yerine özür dilerdi.

selamlar

Bence gitme, forumlar iyi bir insan eğitici. Helede TM... Çok şeyler kazanırsın. Ben çok şeyler kazandım. Herkes çok şeyler kazanıyor.

Sosyal hayatının kalmadığına üzüldüm. Vaktini kolayca hesaplı kullanabilirsin. Kırmak, kırılmak ta üzücü. Ama ne yapmak lazım? Başka alt yapı aramadan, insan olup, insan değerini bilmek. Değil mi?

Söylediğin gibi; "Kocaman insanlarız".

Selamlar.

Gönderi tarihi:

istemeden de olsa kırdığım tüm arkadaşlardan özür dilerim....

Gönderi tarihi:
:clover:

Bütün hepimiz seni seviyoruz sn. 4mevsim.

Gönderi tarihi:

Ablam,canım ablam..Sen kırılma..yeter ki sen kırılma...Dinlen Ablam,gerekirse bırak dinlen ama kendini üzme.

Sevgim seninle..Dualarım senin için..

Gönderi tarihi:

Ben bu mesaj yolu ile kendimi bu hakaretin istenmeden yapıldığına inandırmak istiyorum ama, diğer bir forumda gördüğüm maymun benzetmesinden (daha doğrusu hakaretinden) sonra pek bir inandırıcılığı kalmıyor...

Tekrar teşekkür ederiz Sayın 4mevsim...

Gönderi tarihi:

.

Ben kendi adıma özürünü kabul ediyorum değerli arkadaşım...

Çünkü,İnançlı yada İnançsız hepimiz bir insan, hepimiz ayrı ayrı birer değeriz...

İnsanız, hata yaparız, maksadımızı aşarız...

Örnek bir davranışla senin de gösterdiğin gibi,

Haddimizi bilir, özür dilemenin, gönül almanın gereğine içtenlikle inanırız..

Dedim ya hepimiz insanız, üstelik ayrı düşünsekte kardeşiz...

İnançları bünyemizde tutsak ta, atsakta insani değerleri hep önde tutar...

Kardeşliği ve insanlığı önemsediğimiz için aynı yanlışları tekrarlamayız...

Tartışırız, çatışırız, ama en uygun ortamda uzlaşmayı,birbirimizi hoş görmeyi isteriz, birbirimizi önemseriz...

Bizler aynı formun, akılcı düşünen, medeni olmayı, çağdaşlığı savunan forumdaşlarıyız...

Herşeye rağmen kardeşimiz 4 Mevsimin "fft" nin dediği gibi kırılmasını ve artık üzülmesini istemeyiz...

"maraba"nın da dediği gibi "Bütün hepimiz seni seviyoruz sn. 4mevsim."

*tna

Gönderi tarihi:

Her insan hata yapar, bir kere de yapar iki kere de yapar, on kere de yapar.

4 mevsim, biz seni hata yapsan da yapmasan da seviyoruz...

Seninle her konuda tartışmayı hala yürekten isterim. Biz de aynı hataları yapabilirdik. İnsanlık halidir. Umarım üzülmez ve aramızdan ayrılmazsın...

:clover::clover::clover:

Çiçekler sana :)

Gönderi tarihi:

:clover::flowers: Ben de özrünüzü kabul ediyorum.Önemli olan hatayı anlayıp özür dileyebilmek erdemliliğini göstermektir.

Gönderi tarihi:

Ateist veya dinsiz arkadaşlar neden alınmışlar anlamadım.Ortada özür dilenecek bir şey de yok.İki tarafta değerlerinin arkasında durmalı bence.

Gönderi tarihi:

bazen öyle durumlar yaşar ki insan .. savunmak konunun daha çok altını çizmek gibi olur...

aslında içinde bulunduğum hal ...tüm ilgiyi üzerine çekmek için boğaz köprüsüne çıkıp sonra da beklediğinden daha fazla toplanan kalabalığa bakıp zaten atlamayacaktı show yapıyor demelerini de göze alarak vazgeçmekle ,artık bu saatten sonra dönmek olmaz deyip atlamak arasında bocalayan bir adamın halinden daha hallice olsa da....

ben bu mevzuyu nefsime darağacı sayıp ipimi yine kendim çekeyim...

babam ve oğlum filmindeki gibi ...getcem diyenin önünde dağ olsa duramaz..

iyice gözünü çıkarıp ajitasyonun bir de bir şiir ekleyeyim...ben şahsen kendim bizzat yazdım...(herşey din değil bak şiir de biliyom)

eğer suç işledimse en büyük dersi alarak..ya da sevginin şartsız olabileceğini görüp gösterip en güzel ödülü almış olarak...

gidiyorum

tüm suçları üzerime alarak

romayı

ben yakmadım ama

dilerseniz

güneşi susturup

yanabilirim hepimiz için...

kimbilir

belki bir gün...

içimizdeki kışlar geçince...

ilkbaharla yeniden

uzatıp başlarımızı

ışığa yöneliriz...

ve "yüzlerimizdeki izlerden" (dünyadaki izimiz ..sonraki yüzümüzdür)

tanırız birbirimizi..

tüm suçları üzerime alarak

gidiyorum.....

(not: çocuklarınıza küçükken fazla türk filmi izletmeyin..sonu iyi olmuyo..ben kendimden biliyorum..) :(

hepinize nezaketiniz için kucak dolusu teşekkürler... :wub:

Gönderi tarihi:
gidiyorum

Uzatma 4mevsim! Bir yere gidemezsin işte uzatma! :) Konu kapandı uzatmaaa :)

Gönderi tarihi:

Dinsizler neden koyun değildir?

Sayın 4mevsim’in “ahlakın altından dini çekersek” sözünden geldi aklıma. Bir başlık açmak istedim tartışılsın diye. Bu şekilde sonuçlanacağını ummuyordum. Ama yinede güzel oldu.

Gerçi halen arkadaşımız “savunmak konunun daha çok altını çizmek gibi olur...”dese de özür dilemiş oldu. Biz özrünü kabullendik artık, kendisi de yüceldi. Her şey süt liman.

Bir aralar ben köyde yaşarken, akşamları çobanın getirdiği koyunlar köyün içerisine dağılır, her koyun kendi ağılını (ahır) bildiğinden, sahibinin açık bıraktığı kapısından içeri girer. Bu onlara öğretilmiştir. Tek düze öğretilerle bunun dışında yapacakları bir şey yoktur.

Hâlbuki ben ve benim gibi düşünenlerin koyun olmadıklarını şundan biliyorum. :) Tek kültür örneğinin dışına çıkıp diğer kültürleri öğrenme cesaretini buluyoruz kendimizde. Düşüncemiz objektif olmamızı, takıntılı, dogmacı bir yapıda olmaMAmızı istiyor.

Ahlakımızın, kültürümüzün altından dogma kabulleri özellikle çekiyoruz ki, evrenselliğe kapılarımızı açalım. Açılacak evrensel kapıdan, tek doğrunun kendi doğrularımız olmadığını görelim. Mukayese edelim, tartışalım, böylece objektif olalım. Edindiğimiz değerlerin evrenin tek değişmez değerleri olduğunu savunursak, asıl o zaman koyunlar oluruz.

Ne demiş akil adam; “Bin çiçek açsın, bin fikir tartışsın.”

• Admin
Gönderi tarihi:

Konu kapatılmıştır...

Misafir
Bu başlık cevaplara kapatılmıştır.
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.