Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
kardeşim bunlar propagandaır, bunlar bilinçli yapılan bunlar halkı tahrik etmek için yapılan işlerdir, ,bunu yapnlar bilmiyormu sanıyorsunuz bunun suç olduğunu! bilerek yapılıyor

amacı bellidir bunların...

Hala anlayamadınızmı kardeşim ingilizce resmi bir dildir...RESMİ YANİ DEVLETE AİT BİR DİL.

kürtçe diye resmi bir dil varmı?BARZANİN KURDUĞU KUKLA DEVLET İÇİN DİYORSANIZ resmi değildir.

o nednel kanunda yasaktır bunu yanlız KÜRTÇE yazıldığından değerlendirmeyin-LAZCA VE BOŞNAKC VS yazılsada bu suç olacaktır....

iyi o zaman her önüne gelen kendi diliyle hatta şivesiyle dilekçe yazsın? nasıl mantık bu.

bu art niyetten başka birşey değildir.

Neden suc oluyormus anlatirmisiniz. En kötü ihtimalde verilen dilekce veya suc duyurusu kabul edilmez (gerekceli olarak) ve ülkenin resmi dilinde yazilmasi icin uyarilir. Mahkemeye veripte yargilamanin, hemde 5 ay hapis, ne anlami var. Bu da ne kadar tahammülsüz oldugumuzun bir göstergesi degilmi?

Gönderi tarihi:
kardeşim bunlar propagandaır, bunlar bilinçli yapılan bunlar halkı tahrik etmek için yapılan işlerdir, ,bunu yapnlar bilmiyormu sanıyorsunuz bunun suç olduğunu! bilerek yapılıyor

Hala anlayamadınızmı kardeşim ingilizce resmi bir dildir...RESMİ YANİ DEVLETE AİT BİR DİL.

kürtçe diye resmi bir dil varmı?BARZANİN KURDUĞU KUKLA DEVLET İÇİN DİYORSANIZ resmi değildir.

o nednel kanunda yasaktır bunu yanlız KÜRTÇE yazıldığından değerlendirmeyin-LAZCA VE BOŞNAKC VS yazılsada bu suç olacaktır....

iyi o zaman her önüne gelen kendi diliyle hatta şivesiyle dilekçe yazsın? nasıl mantık bu.

Dikkatini cekerim bosnak resmi birdildir bosna hersek diye bir ulke bulunmaktadir her nekadar kendim bosnali degilsemde yorum yaparken daha dikkatli olmanizi tavsiye ederim bir digeride nekadar saygi duymazsanda baskalarinin yaptigi bir is ile alayli konusmaniz cok yanliz barzaninin kurdugu kukla devleti diyorsun sana gore kukla olabilir ama onun halkina gore kukla degildir.. baskalarini kucumsemeden yorum yaparsaniz daha verimli olur..

Ben burada konuyu baska bir yone cekmek istiyorum benim ogrenmek istedigim

KURT deyince insanlarin aklina ne geliyor TURK denince akliniza ne geliyor neler dusunuyorsunuz eminimki her iki kesim icinde binlerce hatta milyonlarca onyargilar bulunmakta bu on yargilari atmadan hic bir yere hic bir sonuca ulasilmaz..

Saygilar

Gönderi tarihi:

YASAK YOK DİYENLERE DEVAM EDİYORUM;

Buca 1 No'lu F Tipi Cezaevi'nde kalan Mehmet Tari, her hükümlü ve tutukluya tanınan haftalık 10 dakika telefonla görüşme hakkını kullanarak ailesiyle konuştu. Ancak Tari'nin yaptığı görüşme henüz süre dolmadan kesildi. Cezaevi idaresine itiraz eden ve bir sonuç alamayan Tari, daha sonra İzmir 1 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu Cumhuriyet Savcılığı'na itiraz başvurusu yaptı. Savcı Yusuf Kaplan imzasıyla 22 Ocak 2007 tarihinde Tari'ye gönderilen yanıtta, görüşmenin Kürtçe yapıldığı için Ceza İnfaz Kurumları Yönetmeliği'nin 88. maddesi uyarınca engellendiği, engellemenin usul ve esaslara uygun olduğu belirtildi. Mehmet Tari, savcılıktan gelen yanıttan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek'e birer mektup gönderdi. Mektubunda Kürtçe konuşma önündeki yasal engelin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Tari, ‘İlgi ve duyarlılık göstererek vicdanları rahatsız eden bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyorum' dedi.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı

9 Nisan 2007

Gönderi tarihi:
Dikkatini cekerim bosnak resmi birdildir bosna hersek diye bir ulke bulunmaktadir her nekadar kendim bosnali degilsemde yorum yaparken daha dikkatli olmanizi tavsiye ederim bir digeride nekadar saygi duymazsanda baskalarinin yaptigi bir is ile alayli konusmaniz cok yanliz barzaninin kurdugu kukla devleti diyorsun sana gore kukla olabilir ama onun halkina gore kukla degildir.. baskalarini kucumsemeden yorum yaparsaniz daha verimli olur..

Ben burada konuyu baska bir yone cekmek istiyorum benim ogrenmek istedigim

KURT deyince insanlarin aklina ne geliyor TURK denince akliniza ne geliyor neler dusunuyorsunuz eminimki her iki kesim icinde binlerce hatta milyonlarca onyargilar bulunmakta bu on yargilari atmadan hic bir yere hic bir sonuca ulasilmaz..

Saygilar

dostum boşnak dediğimde yanlış yazmış olabilirim bunu düzeltiyorum laz geçerli olsun.

Ayrıca k ırakda kurulan devlet bütün devletler tarafından bilinirki burası kukla devlet tir,bunda kimseyi küçümsediğimiz yok biz devletin yapısından bahs ediyoruz, devletin yapısı kukla devlettir bu inkar edilemez .düşünün k ırağı, abd olmasa hali ne olur?

Yada abd k ırağı nasıl kullanıyor, sanırım bilginiz verdır birileri tarafından geçici olarak çıkarları bitene kadar kurululup istediği gibi yönetilen devlete kukla devlet denir.

Gönderi tarihi:

adı üstünde kürt sorunu

evet bu bir sorun, hemde çözülmesi gereken bir sorun.

"hepimiz türküz" mealindeki yaklaşımlar kesinlikle sorunun çözümüne katkı yapmayacaktır.

kürt diye bir insan ırkının var olduğu, bu ırkın kendine ait bir kültürünün olduğu, ve bu kültürü yaşama şansına/hakkına sahip olduğu gerçeğinin kabul edilmesi gerekmektedir.

tabi resmi türk ideolojisinin beynini yıkadığı kişiler açısından bu olgular kabullenilebilir değildir.

fakat acıda olsa bazı şurupların içilmesi gerekmektedir...

Gönderi tarihi:
dostum boşnak dediğimde yanlış yazmış olabilirim bunu düzeltiyorum laz geçerli olsun.

Ayrıca k ırakda kurulan devlet bütün devletler tarafından bilinirki burası kukla devlet tir,bunda kimseyi küçümsediğimiz yok biz devletin yapısından bahs ediyoruz, devletin yapısı kukla devlettir bu inkar edilemez .düşünün k ırağı, abd olmasa hali ne olur?

Yada abd k ırağı nasıl kullanıyor, sanırım bilginiz verdır birileri tarafından geçici olarak çıkarları bitene kadar kurululup istediği gibi yönetilen devlete kukla devlet denir.

Benim icin hic farketmez insan kendini hangi dille ifade edebiliyorsa istedigi dille ifade edebilir ama ben belki onun dilini konusamam veya ne anlatmaya calistigini anlayamam onemli degil ama onemli olan insanlarin birbirlerine karsi olan sevgileri saygilaridir.. bu arada kuklanin aciklamasini iyi tarif etmissin ama biraz cifte standard olmamismi bu yaklasim cunku senin bu anlattigin kukla aciklamasina dayanarak bir cok kukla devlet bulabiliriz ki yinede kalkip onlara kukla devlet demiyoruz zaten baska ulkelerde bizi ilgilendirmez soyle dusun bugun kuzey irakta turkmenlerede kerkuk ve musulu verseler ve bir devlet olusturmus olsalar onlarada kukla devleti dermiydin onu merak ediyorum ayrica irak iran suriyenin ne yaptigi beni ilgilendirmez beni ilgilendiren Turkiyedir.. Turkiyedeki halk huzurlumu huzuru saglamak icin neler yapiliyor o beni ilgilendiriyor yoksa kim nerede bir ulke kurmus sana ne banane isteyen istedigi yerde kurar devletini bunun icin ne senden ne benden nede herhangi birinden izin alir sen yeterki kendi halkina karsi saygi ve sevgi besle gerisi zaten corap sokugu gibi gelir ..

tek bildigim artik 21.inci yuzyildayiz ve bu kafa tasi milliyetciligi soydasligi yoldasligi birakin turk kurtte kurtte turke muhtactir bunu anlamadiginiz surece hic bir zaman huzur olmaz ve bu sadece bizlerin uzerinden cikar saglamak isteyenlerin ekmegine yag calar

saygilar

Gönderi tarihi:
Benim icin hic farketmez insan kendini hangi dille ifade edebiliyorsa istedigi dille ifade edebilir ama ben belki onun dilini konusamam veya ne anlatmaya calistigini anlayamam onemli degil ama onemli olan insanlarin birbirlerine karsi olan sevgileri saygilaridir.. bu arada kuklanin aciklamasini iyi tarif etmissin ama biraz cifte standard olmamismi bu yaklasim cunku senin bu anlattigin kukla aciklamasina dayanarak bir cok kukla devlet bulabiliriz ki yinede kalkip onlara kukla devlet demiyoruz zaten baska ulkelerde bizi ilgilendirmez soyle dusun bugun kuzey irakta turkmenlerede kerkuk ve musulu verseler ve bir devlet olusturmus olsalar onlarada kukla devleti dermiydin onu merak ediyorum ayrica irak iran suriyenin ne yaptigi beni ilgilendirmez beni ilgilendiren Turkiyedir.. Turkiyedeki halk huzurlumu huzuru saglamak icin neler yapiliyor o beni ilgilendiriyor yoksa kim nerede bir ulke kurmus sana ne banane isteyen istedigi yerde kurar devletini bunun icin ne senden ne benden nede herhangi birinden izin alir sen yeterki kendi halkina karsi saygi ve sevgi besle gerisi zaten corap sokugu gibi gelir ..

tek bildigim artik 21.inci yuzyildayiz ve bu kafa tasi milliyetciligi soydasligi yoldasligi birakin turk kurtte kurtte turke muhtactir bunu anlamadiginiz surece hic bir zaman huzur olmaz ve bu sadece bizlerin uzerinden cikar saglamak isteyenlerin ekmegine yag calar

saygilar

Arkadasim bizim Türk olarak Kürt kelimesine ve Diline karsi bir alerjimiz var. Artik anlayin bunu. Biz aslinda cok barsci ve herkesle dost gecinen bir halkiz, sadece Ermeni ve Kürt halklariyla uzlasamiyoruz, ne yapalim buda bizim hastaligimiz, hani deriz ya kaderimiz. Bizimde kaderimiz bu iki halka karsi alerjik olmamiz. Bu hastaliga karsi malesef bir ilacta yokki alalim, ben cok istiyorum bu hastaliktan kurtulalim diye ama, bosuna umutlaniyorum. Tüm vücudumuza islemis ve cürütmüs, kurtulus yok galiba.

Gönderi tarihi:
Ahmet Taner Kışlalı'nn çok güzel bir sözü vardır:

"Hiç bir millet, bir nehrin bir yerden kaynayıp sonra yerin dibine inip başka bir yerden çıkması gibi, yüzlerce yıl ortadan kaybolup, yüzlerce yıl sonra birden bire ortaya çıkmazlar."

Bu anlamı ifade eden bir söylemdi...

.

.

.

Bilmem, buraya çıkıpta iki şey bildiğini sananlara, bir iki şey öğretebildik mi...

Kalıcı bi iz bırakabildikse ne mutlu bize...[/b][/size][/font]

1) Biz hic bir diger millet ferdine asimilasyonda bulunup onlaro Kurtlestirmeye calismiyoruz. Yani ilk ortaya attiginiz suclamanin yersizligi iste bu kadar, gecin bunu...

2) Daga cikip pismanlik yasalarindan yaralanan bir cok DHKP-Cli, TIKKOlu Turklerde vardir. Yani ayni yasalar iki tarafa da isliyor...Tabii bizim Kurtler casusluga zorlanir, o baska bir tartismanin konusu maalesef... GEWcin bunu da, yine tutmadi...

3) Biz "Turkleri birakin Kurtleri zenginlestirin de demedik hic bir zaman. Bir petrol Kurt yorelerinden geliyorsa, Turkiye'nin suyu ve elektrigi Kurt yorelerinden geliyorsa en azindan bizler de bir Istanbul ya da Ankara kadar iyi muamele gorelim" diyoruz... Yani onu da gecin isterseniz...Olmadi... tutmadi..

4) Turkiye'nin resmi kanallarinda ve kuruluslarinda Ingilizce Almanca Fransizca hizmet ve yayin varken, Kurtce bir suc duyurusnda bulunmus bir Kurdun 6 hapse mahkum edilmesi hangi vijdana hangi adalete uyar? DIyarbakir'da, Gakkari'de neden Kurtce hizmet yasak? - Gecin onu da, yine tutmadi...

5) Kaldi ki be daga cikmadim, her ne kadar SAVAS olarak ta gorsem kimseyi oldurmedim. Verin haklarimi Kurt olarak... Verin.. neden vermiyorsunuz? Gecin dag filan laflarini, o da tutmadi...

6) Istiklal marsi ve Turk bayragi, Turkiye'de Kurtlere ayirim yapmayi temsil ettigi surece biz delimiyiz ki bunlari KENDIMIZIN sayalim? Ne munasebet? Tutmadi... Tutamadi...

7) SUnni Kurtler hangi Turku yok etmis yahu? kaynaginiz nerede? Nasil uydurabiliyorsunuz boyle seyleri... Size yardim edip Anadolu'ya soktugumuz icin, Kurtulus Savasinda sizlerle mucadele ettigimiz icin minnettar olacaginiza kalkip boyle yersiz suclamalarda bulunuyorsunuz oyle mi? Ne diyeyim ki size?

Saygilar... Diyarbakirli...

Gönderi tarihi:

KKTC Kuzxey Irak Kurdistani'ndan daha kula bir devlettir. Hic degilse bizim arkamizda ABD var, Avrupa var... Ve bir suru Turk isadami arkadas oralarda paraya para demiyorlar... :)

Gönderi tarihi:
Arkadasim bizim Türk olarak Kürt kelimesine ve Diline karsi bir alerjimiz var. Artik anlayin bunu. Biz aslinda cok barsci ve herkesle dost gecinen bir halkiz, sadece Ermeni ve Kürt halklariyla uzlasamiyoruz, ne yapalim buda bizim hastaligimiz, hani deriz ya kaderimiz. Bizimde kaderimiz bu iki halka karsi alerjik olmamiz. Bu hastaliga karsi malesef bir ilacta yokki alalim, ben cok istiyorum bu hastaliktan kurtulalim diye ama, bosuna umutlaniyorum. Tüm vücudumuza islemis ve cürütmüs, kurtulus yok galiba.

Haklisin dunyahepimizin bizim herseye karsi alerjimiz var kurt ermeni bahane kiskanclik hasanetlik on planda kimse kimsenin iyiligini istemiyor guya sozde hepimiz Ataturkcuyuz ve Turkiye Cumhuriyetinin bekcisi ve cikarlarini gozetiyoruz ama hepsi sozde isin ozunde oyle birsey yok, Cunku Ataturkun ne demek istedigini halen kafatasi milliyetciligi yaparak yok Ataturk soyle demis yok boyle demis kendi kafa mantigimiza gore lastik gibi evirip ceviriyoruz. Bugun Ataturkun ne demek isteigini anlamis olsaydik ulkemiz bugun kafatasi milliyetciligiyle carpisir durumda olmazdi sonrada yok Ataturk Turkiye Cumhuriyetini turklere emanet etti yok lazlara emanet etti yok kurtlere emanet etti yok cerkezlere fransizlara emanet etti. Emanete sahip cikin farketmez o elinden geleni yapti bizler ne yaptik halen yillardir onun golgesinde onun yaptigi islerle kendimizi uyutup her kafamiz sikistiginda heykelini yapip dikiyoruz niye cunku kendi ayiplarimizi hatalarimizi ort pas etmek icin anliyacagin kuru lafla gittik geldik yillarca halende ayni degisen birsey yok

Gönderi tarihi:

31 yasindayim ve sunu soylemek istiyorum sayin dunyahepimizin, bence siz Kurt Sorunu'nun bugune kadar duydugum/okudugum en iyi tarifini yapmissiniz... Tebrikler... Artik siz bunu bir Turk olarak kabul ediyorsaniz o zaman artik kim hangi curretle artik kalkip inkarda bulunur bilemeyecegim...

Diyarbakirli...

Gönderi tarihi:
Öncelikle PKK söylemleri dediğiniz söylemlerin kim tarafından ifade edildiğini örneklerle gösterin.O zaman bende diyeceğim ki evet siz haklısınız.

İlginç bir yaklaşımınız var,Diyarbakırlı çocuktan rahatsız oluyorsunuz

Bir yorum yapmadan önce forumu biraz takip edin lutfen.

Önyargılardan kurtlursunuz.

Sn Maviolmayangokyuzu ile Leyla Zana nın ve Emine ayna nın istekleri aynı. Söylemleri de aynı.

Kürt kimliği.

Evet ben haklıyım.

Ben Diyarbakırlı bir çocuktan rahatsız olmam.

Terör örgütüne sempati duymuyor ise eğer.!!!!!!

Bir Diyarbakırlı geliyor , Antalyada rahatça gezip tozuyor , iş buluyor , sonrada çalıştığı hotele bomba koyup kaçıyor.

1998 de Antalya Sheraton da olan olay. Kuşadasında olan olay.

İnsan ekmek yediği tabağa çöp !!! atar mı.

Neden se atanlar aynı yerden çıkıyor.

Gönderi tarihi:
Bir Diyarbakırlı geliyor , Antalyada rahatça gezip tozuyor , iş buluyor , sonrada çalıştığı hotele bomba koyup kaçıyor.

Türkiye nin yıllardır çözemediği binlerce insanın hayatına malolan büyük bir soruna,

çok sıradan, sığ, basit yaklaşmanız çok traji_komik...

yaşanan sorunun bir SONUCU olan

bir takım kendini bilmeyen insanların, marjinal(utanç verici) eylemlerini konu yaparak

neyi anlatmaya çalışıyorsunuz...

Türkiye Cumhuriyeti devleti kendi köyünü yakmaktan hüküm yemiştir(AHİM de)

İçinde yaşayan insanlara ne demiş acaba merak ediyorum gidin antalya Sheraton da tatil mi yapın demiş...

sn. TAKLAMAKAN

Kuran ı;

taa tevrat a, incil e giderek tarihsel bir bakış açısıyla eleştirirken buradaki SIĞLIK NİYE?

Saygılar...

Gönderi tarihi:
Bir yorum yapmadan önce forumu biraz takip edin lutfen.

Önyargılardan kurtlursunuz.

Sn Maviolmayangokyuzu ile Leyla Zana nın ve Emine ayna nın istekleri aynı. Söylemleri de aynı.

Kürt kimliği.

Evet ben haklıyım.

Ben Diyarbakırlı bir çocuktan rahatsız olmam.

Terör örgütüne sempati duymuyor ise eğer.!!!!!!

Bu iddianız oldukça ağır.Ben bu konuda mavi olmayan gökyüzünün yazdıklarını okudum.Ve dediğiniz gibi bir kimlik anlayışı görmedim.Bunu kaç defa yazdım bilmiyorum ama verin o aynı bulduğunuz kimlik anlayışı ile ilgili iletileri,size haklısınız diyeyim.Bekliyorum.(bu arada gerçekten de mavi olmayan gökyüzü ve diğer arkadaşların burada yazdıklarını hiç eksiksiz okudum,kesinlikle şiidet ve terörü yok sayan ve onu red eden bir anlayıştan başka birşey yokken yine de mavi olmayan gökyüzü denmesi bana niyet konusunda iyi olmadığınızı göstermeye yetti.)

Gönderi tarihi:

Iyı nıyetten bahsedılmıs,yazılan ıletılerı okuyorum.

kürt sorunu,

kımlık sorunu,

Dıyarbakır,

Dıyarbakırlı cocuklar,

Devlet ıcınde ceteler hatta devletın kendısı cete olmus tarzı yaklasımlar,

Kürtlerın hakları,

Kürt kültürü,

Kürtlerın nüfüsü

ve daha bır yıgın ıpe sapa gelmez yaklasımların yanı sıra

PKK nın mesru görülmesı,

Devletı askerı PKK ıle ortak göstermek,

bunca bombalı saldırı ve onlarca masum ınsanın ölümüne neden olan PKK nın savunulması

Mıllı degerlere yapılan saldrıların hangı örgütten kaynaklandıgının bılınmesı ve o örgütün kıme hızmet verdıgı gercegı.

Sımdı bu kadar somut örnekler var ıken hala ıyınıyetlı olmamıs dıye bır baskasını töhmet altına sokmaya pıskınlık denır.

Hrant Dınkın cenaesındekı yürüyüsü ve meydan okuyusu demokratık ama halkın pkk ya tepkı ıcın sokaga ınmesıne antıdemokratık olarak bakanların oldugu bu forumda ıyınıyetı hep baskalarından beklemek bence bıraz fazla egosıtlık oluyor.

saygılarla

Gönderi tarihi:
Ben bu konuda mavi olmayan gökyüzünün yazdıklarını okudum.Ve dediğiniz gibi bir kimlik anlayışı görmedim.Bunu kaç defa yazdım bilmiyorum ama verin o aynı bulduğunuz kimlik anlayışı ile ilgili iletileri,size haklısınız diyeyim.Bekliyorum.(bu arada gerçekten de mavi olmayan gökyüzü ve diğer arkadaşların burada yazdıklarını hiç eksiksiz okudum,kesinlikle şiidet ve terörü yok sayan ve onu red eden bir anlayıştan başka birşey yok

Leyla zana da , Emine Ayna da , kimlikten bahsederken en az maviolmayangokyuzu akdar masum olduklarına ınanıyorlar.

Kimlikle yaşamak fikri başlı başına teröre açık kapı bırakan bir söylemdir.

Söyleyenler de belli.

Gönderi tarihi:
Türkiye nin yıllardır çözemediği binlerce insanın hayatına malolan büyük bir soruna,

çok sıradan, sığ, basit yaklaşmanız çok traji_komik...

yaşanan sorunun bir SONUCU olan

bir takım kendini bilmeyen insanların, marjinal(utanç verici) eylemlerini konu yaparak

neyi anlatmaya çalışıyorsunuz...

Türkiye Cumhuriyeti devleti kendi köyünü yakmaktan hüküm yemiştir(AHİM de)

İçinde yaşayan insanlara ne demiş acaba merak ediyorum gidin antalya Sheraton da tatil mi yapın demiş...

sn. TAKLAMAKAN

Kuran ı;

taa tevrat a, incil e giderek tarihsel bir bakış açısıyla eleştirirken buradaki SIĞLIK NİYE?

Saygılar...

Sn EVDEYOKUZ.

Sığ düşünen siz siniz.

Şimdi derinlik yarışmasına mı girelim.

Benim kürt sorununu çözecek fikrim var.

Ama Türkiyemizin kanunları buna hazır değil.

Söylemem kanuni suç olur.

Kuran ve tevrat karşılaştırmasındaki , çaba ve derinliğe bakarsanız.

Aynısı bu sorun hakkında da var.

Ama yeri değil.

Gönderi tarihi:
Leyla zana da , Emine Ayna da , kimlikten bahsederken en az maviolmayangokyuzu akdar masum olduklarına ınanıyorlar.

Söyleyenler de belli.

Siz ben kimlik kavramından korkuyorum desenize.Ben ileti gösterin diyorum,siz aynı anlayış ürünü diyorsunuz.Ben o zaman derim ki bu ya bir karalamadır yada gerçekten siz karşınızdakini anlamadan yargılamaşsıınız(bunun da farkındasınız)aksisi olsaydı;göstereceğiniz ileti olurdu.

Gönderi tarihi:

Kendılerını hukukcu olarak tanıtanların cevaplamalarını ıstedıgım soru sudur:

-Kımlıkle neyı kasdedıyorsunuz,

-bahsettıgınız uygulamamın dünya üzerındekı örneklerı,

-ulus bır devlette bu kımlık sorunu hangı anlama gelır.

saygılarla

-

Gönderi tarihi:
Sn EVDEYOKUZ.

Sığ düşünen siz siniz.

Şimdi derinlik yarışmasına mı girelim.

Benim kürt sorununu çözecek fikrim var.

Ama Türkiyemizin kanunları buna hazır değil.

Söylemem kanuni suç olur.

Kuran ve tevrat karşılaştırmasındaki , çaba ve derinliğe bakarsanız.

Aynısı bu sorun hakkında da var.

Ama yeri değil.

İstediğim gibi kendimi ifade edemiyorum

soruna çözüm önerilerimi koyamıyorum diyorsun (kanunlardan dolayı)

ASLIN DA;

KENDİ İFADENLE ÇÖZÜM Ü İŞARET EDİYORSUN...

Kürtler de sorunu bire bire yaşayan insanlar olarak ne yapsın

kendileri ifade ediyorlar(ünv.de seç.ders olarak kürtçe olsun dilekçesi) gel bakalım buraya içeri

çözüm önerileri sunuyorlar(genel af,anadilde eğitim vb..) marş marş içeri

legal siyaset yapmak istiyorlar (meclise giriyorlar) yaka paça içeri

köyler boşaltılıyor insanlar kentlere göç etmek zorunda kalıyor

SONRA SN. BAŞBUĞ

Diyarbakır nüfusunun %64 ü 24 yaşın altında, çoğunun eğitimsiz ve işsiz olduğunu belirterek

''malesef insanların dağa çıkmasını önleyemedik'' diyor.

alınan güvenlik önlemleri

kentlerde yaşanan, sosyo-ekonomik ve kültürel sorunların, daha da ağırlaşmasına sebep oluyor

dişe dokunur birşeyler söyleyelim

kimsenin kanunlara aykırı davranması gerekmiyor abartmayınız

yalnız çözüm önerinizi merak ettim

şöyle kanunlar çerçevesinde biraz açında faydalanalım...

Gönderi tarihi:

Söyleyenler de belli.

İşte bu çok komik.Taklamakan ne kadar da önyargılarla düşünüyormuşsunuz da :excl: biraz düşünce sınırlarınızo yoklayın.

Gönderi tarihi:
Iyı nıyetten bahsedılmıs,yazılan ıletılerı okuyorum.

kürt sorunu,

kımlık sorunu,

Dıyarbakır,

Dıyarbakırlı cocuklar,

Devlet ıcınde ceteler hatta devletın kendısı cete olmus tarzı yaklasımlar,

Kürtlerın hakları,

Kürt kültürü,

Kürtlerın nüfüsü

ve daha bır yıgın ıpe sapa gelmez yaklasımların yanı sıra

PKK nın mesru görülmesı,

Devletı askerı PKK ıle ortak göstermek,

bunca bombalı saldırı ve onlarca masum ınsanın ölümüne neden olan PKK nın savunulması

Mıllı degerlere yapılan saldrıların hangı örgütten kaynaklandıgının bılınmesı ve o örgütün kıme hızmet verdıgı gercegı.

Sımdı bu kadar somut örnekler var ıken hala ıyınıyetlı olmamıs dıye bır baskasını töhmet altına sokmaya pıskınlık denır.

Hrant Dınkın cenaesındekı yürüyüsü ve meydan okuyusu demokratık ama halkın pkk ya tepkı ıcın sokaga ınmesıne antıdemokratık olarak bakanların oldugu bu forumda ıyınıyetı hep baskalarından beklemek bence bıraz fazla egosıtlık oluyor.

saygılarla

Bende aynı şeyleri söylüyorum,Kürt değilim,ne olacak şimdi?

Gönderi tarihi:
Sayın Taklamakan,

Öncelikle geciken cevabım için çok özür dilerim.Gelelim kimlik olgusuna.Kimlik bireyin kim olduğu ile ilgilidir.Yani bireyin dili,dini,değeri,kültürü...Tüm bunları içine alan ve karakteri de kendi alanını içerisinde belirleyen geniş bir yelpazedir.

.

..

işte mavinin size cevabı,burada sizi rahatsız eden ne?Dürüst olun,görmek istediğiniz gibi değil.

Gönderi tarihi:
Selamlar

Peki abi istedikleri gibi yapalım.Kürtçe yayın serbest olsun okullarda kürtçe dil okutulsun her yerde eşit olunlar. Peki ne olacak ?? bi kaç tv kanalı kürtçe yayın yapsa ne olacak yapmasa ne olacak , okullarda kürtçe eğitimide sorarsan yoğun olarak yaşadıkları doğu bölgelerindeki okullarda pekde Türkçe eğitim verildiği söylenemez. Saddam ve diğer arap ülkelelerinin zulmünden kurtarıp kendilerine kucak açan Ulusumuzu bölmeye çalışan bu insanlara daha ne yapmamız lazım????? onlara yaşamaları için toprağımızdan parça verdik fakat onlar sahiplenmeye kalktı , Ülkeyi bölmeye kalktı Avrupa istediği için neden bu insanları el üstünde tutmaya çalışıyoruz. onlarda bizim gibi eşit .eşit olmamak denince dertleri ne anlamıyorum.Daha öncede başka bi başlık altındada yazmıştım basit bi alışveriş işinde bile "Bu bizden" gibi terimler kullanan Türkler değil kürtlerdir demek istediğim ayrım yapan bizler değiliz onlar.Türkiye bence burdada büyük hatalar yapıyo , kendi milletimizin durumuna bakmadan başkalarına yardıma koşuyo örn :Afganlar , Hatay/Samandağı bölgesindeki afganlara ev tarla 130 mt kare ev beyaz eşyaları ile birlikte tabiki , dayalı döşeli ev verdik elektrikleri ucuz su parasız.Peki ne için ??? Afgan ırkının nasıl insanlar olduklarını yanımızda çalışmaya gelen işçilerden biliyorum işten kaçmak için günde beş vakit namaz kılarlar oruç tutmazlar fakat iftara yetişicez deyip erken çıkmak için oruç tuttuklarını söylerler (tuvalette sigara içerken yakaladım ordan biliyorum) ve biz bu insanlara Türkiye Cumhuriyeti olarak kol kanat geriyoruz. Tamam yardım edilir fakat abartmadan ne ekonomimize ne de başka bişeye faydası olmayan bu insanları resmi bi şekilde besliyoruz... Neden ??? Diyeceğim şudur bu insanlar bizlerle beraber eşittir.Avrupa istediği için tv'lerde kürtçe yayın yapmamız saçma.Ben aşırı derecede ırkçı biriyim(göğüsüme ve omuzuma Nazi armasını dövme yaptırıcak kadar, geçen ay ailemin zorlaması ile ameliyattla alındı)fakat hiç bi yerde ayırım yapmadım onlara kucak açmadım ama onları dışlamadımda benim gibi biri böyle düşünüyosa ırk ayrımı gözetmeyen insan onlara nasıl değer verir bilmiyorum Türkiyede ayrım yapılmıyor sadece avrupanın saçma diretmeleri yüzünden şımartılıyorlar. Söyleyeceklerim bu kadar umarım kırıcı olamayan güzel bi tartışma olur

Saygılar...

değerli redlin arkadaşım... Aynı ülkenin sınırlarını paylaştığın insanlara dilenci muamelesi yapmak hiç de hoş değil. ne demek kürtçe serbest olsun ; serbest olmalı tabii bir insan anadili ne ise onu konuşmakta özgür olmalı bence... televizyonda kürtçe yayın yapılsa ülke olarak ne kaybederiz ki... bu vatanın kurtarılmasında kürt ve türk beraber mücadele etmişse ülke televizyonlarında kürtçe de yayın yapılabilmeli... dünya dil bilimcileri dünya üzerinde 132,5 dil oldundan bahsediyor ve kürtçe de bu dilerin arasında yer alıyor. buçuk olan dil ise çingenelerin dilidir ; çünkü onlar daha millet olma bilinci kazanmadıkları için dilleri tam olarak sayılmıyor... bunu dünya dil bilimcisi diyor... ırkçılık naziler döneminde kaldı nazizizm de 1940 larda ........... saygılar

Gönderi tarihi:
değerli redlin arkadaşım... Aynı ülkenin sınırlarını paylaştığın insanlara dilenci muamelesi yapmak hiç de hoş değil. ne demek kürtçe serbest olsun ; serbest olmalı tabii bir insan anadili ne ise onu konuşmakta özgür olmalı bence... televizyonda kürtçe yayın yapılsa ülke olarak ne kaybederiz ki... bu vatanın kurtarılmasında kürt ve türk beraber mücadele etmişse ülke televizyonlarında kürtçe de yayın yapılabilmeli... dünya dil bilimcileri dünya üzerinde 132,5 dil oldundan bahsediyor ve kürtçe de bu dilerin arasında yer alıyor. buçuk olan dil ise çingenelerin dilidir ; çünkü onlar daha millet olma bilinci kazanmadıkları için dilleri tam olarak sayılmıyor... bunu dünya dil bilimcisi diyor... ırkçılık naziler döneminde kaldı nazizizm de 1940 larda ........... saygılar

mamoste Kürtçede öğretmen demekmiş;az önce baktım ;) doğruya ne denir.Benim için Türkçe ne kadar özelse Kürt kardeşimin dili de o kadar özeldir.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.