Φ YARASA Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 Düşünmek mi?Yok sadece ben değil,herkes düşünsün...Bu ülkede sadece ben değil,hepimiz yaşıyoruz.Eleştiriye evet,ama suçlamaya yokum. Elbette! Bu ülkede hepimiz yaşıyoruz ve ortak çıkarlarımız doğrultusunda hareket etmek zorundayız... Suçlama? Hayır, yanlış anlama var; ben suçlamam, suçlarsam bunu açıkça yaparım zaten. Sizinle daha önce de benzer konularda çok tartışmıştık... Ben şahsen, bu ülkede ne demokrasinin olduğuna inanıyorum ne de özgürlüğün. Ancak bir farkımız var ki ben bunların tam anlamı ile yaşanabileceğine de inanmıyorum ülkemizde (en azından 50-100 yıllık bir yakın gelecek için). Ancak bu benim demokratik yada özgürlükçü olmadığım anlamına da gelmez. Yaşadığımız toplumu iyi değerlendirmek, iyi analiz etmek gerekir. Sadece toplumu değil, toplumun iplerini elinde tutan sermayenin gücü ve o gücün içimize işlemiş "yabancı" kültürünü de değerlendirmek lazım. Demokrasi ve özgürlük kelimeleri o kadar hassas ki... Her tür çevre tarafından kullanılabiliyor. Bir örnek, daha düne kadar ismini duyduklarında şeytan görmüşe dönen insanlar bugün Nazım Hikmet'in durumunu kullanmaya kalkıyor. Ne adına? Özgürlük ve demokrasi... Hadi ordaaaannnn!! Bu değildir! Daha düne kadar, hatta hala, Türk bayrağını indiren, bölücülüğü açıkça icraa eden çevreler partileri kapatılmasın diye demokrasi diye tutturuyor... Hadi ordaaannnn! demokrasi yada özgürlük, bu ülkeyi yıkmak için uğraşanların araçları olamaz! Olmamalı! Bu oyuna gelmemeli! Kürt sorunu diye önümüze sunulan şey tamamen düzmece bir oyun! Sermayenin ir oyunu. Bunu görmek için herhangi bir fazlalığa ihtiyaç yok... Bu ülkede Kürt olduğu için iş bulamayan mı var? HAYIR! Ülkenin yarısı kürt yahu... Tek bir sorun vardır: savaş... Eline silah verilip gönderilen insanlar dağlarda yıllardır öldürülüyor. Bunlar bizim insanlarımız, bizim gençlerimiz. neye hizmet ediyorlar? Örneğin, ülkücü olduğunu söyleyen milliyetçi gezinen teröristler (!); örneğin DTP gibi bir parti neye hizmet ediyor??? Bunları iyi düşünmek lazım. Savunma hazırdır, basittir: TEPKİ... Ne tepkisi? Neye tepki? Bu işin ilk sorumlusu kim? Neden bu ülkede Kürt deyince insanların aklına ya PKK ya da 15 çocuk yapıp sokağa salan, hırsız yetiştiren bir topluluk geliyor? Doğru birşey mi bu? DEĞİL! Ama, nedense geliyor işte. Bu durumda oturup düşünmek lazım. İçimizdeki hain kimdir? Nasıl engellenir? Özgürlük isteyerek mi? Yoksa özgürlük ve demokrasi terimlerini kullanıp nihai amaçları uğruna hareket ettiğini düşünen, ancak sadece ve sadece kukla rolünü üstleyen kesimi alkışlayarak mı? Sözde sorunlarını dile getirerek mi? Barış bu şekilde elde edilmez. Önce vatanımız ile barışmak lazım. Atatürk ile barışmak lazım. Onu okumak lazım! Öğrenmek lazım! Sınırlarımızın nasıl elde edildiğini ve böylece değerini bilmek lazım... Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 şimdi düşünmek YARA SA YARASA da düşünecek yaramıyor ki yara yapıyor düşündükçe düşüyor düştükçe batıyor böyle gidiyor... Vallaha bitaneciksin uslübün ile forumda Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 Elbette! Bu ülkede hepimiz yaşıyoruz ve ortak çıkarlarımız doğrultusunda hareket etmek zorundayız... Suçlama? Hayır, yanlış anlama var; ben suçlamam, suçlarsam bunu açıkça yaparım zaten. . . ... Bakın ne güzel anlattınız düşündüklerinizi.Evet bunu çok tartıştık,anlamaya çalıştık.Tartışılmaya da devam eddilecek.Bugün biz yarın başkaları...Dediklerinize ekleyeceğim çok şey var ama bugün değil...Çok teşekkür ederim,bizim olan vatanda sadece düşünmeyi birilerine değil,düşündüklerinizi yazarak hepimize gösterdiğiniz için.Saygılar(bugün gerçekten düşünemeycek kadar yorgunum) Alıntı
Φ YARASA Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 Bakın ne güzel anlattınız düşündüklerinizi.Evet bunu çok tartıştık,anlamaya çalıştık.Tartışılmaya da devam eddilecek.Bugün biz yarın başkaları...Dediklerinize ekleyeceğim çok şey var ama bugün değil...Çok teşekkür ederim,bizim olan vatanda sadece düşünmeyi birilerine değil,düşündüklerinizi yazarak hepimize gösterdiğiniz için.Saygılar(bugün gerçekten düşünemeycek kadar yorgunum) Saygılar bizden... Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 Elbette! Bu ülkede hepimiz yaşıyoruz ve ortak çıkarlarımız doğrultusunda hareket etmek zorundayız... Suçlama? Hayır, yanlış anlama var; ben suçlamam, suçlarsam bunu açıkça yaparım zaten. . . ... Alıntı
Φ hırçın karadenizli! Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Arkadaşlar güldürmeyin beni.neden bu kadar anlaşılacak iletilere rağmen demokrasiyi,dini kendi kavramlarınız içerisinde eritip de bireylerle böylesine sunuyorsunuz. Şunun farkında olun;kim olursa olsun,ne olursa oılsun,insanları anlamadan kalkıp yorum yapmayın.Varsa sorun hakkınızda düşünceleriniz yazın.Yoksa bırakın bırakın suçlamay!Eleştirmek suçlamak değildir. Ben artık yeter diyorum.Ya bu kadar olur!!!Adımızı bölücüye çıkarttınız,şeriatçiye çıkarttınız.Kendi deryanızda bizi görmemezlikten geldiniz.Adına vatan dedeiniz.Peki bu vatan için ne yaptınız bugün?Vatan lafla sevilmez.Ben bu vatanı sizden daha çok seviyorum,çünkü benim vatanım benim gözümde sadece cennetiyle değil,cehennemiyle de özel. Kimlere anlatıyorsun?Sonunda seni bile isyan ettirdiler.boşver mavi. Alıntı
Φ YARASA Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Kimlere anlatıyorsun?Sonunda seni bile isyan ettirdiler.boşver mavi. Bak Hırçın Karadenizli uşağum... Ben de Karadenizliyum. Karadenuz insanu zaten inat olur, kendumdan pilirum... Yazularumu daha dikattli okursan göreceğsun ki isyan edilecek kızacak bişey yoktur. Asul isyanunuzu doğru kanallara gönderirsenuz herkes içun hayurlu olacağu kanusundayum. Kal sağlucakla... Not: Dalga geçmek için falan bu şekilde yazmadım. Sadece içimden böyle geldi Alıntı
Φ hırçın karadenizli! Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Bak Hırçın Karadenizli uşağum... Ben de Karadenizliyum.Karadenuz insanu zaten inat olur, kendumdan pilirum... Yazularumu daha dikattli okursan göreceğsun ki isyan edilecek kızacak bişey yoktur. Asul isyanunuzu doğru kanallara gönderirsenuz herkes içun hayurlu olacağu kanusundayum. Kal sağlucakla... Not: Dalga geçmek için falan bu şekilde yazmadım. Sadece içimden böyle geldi Karadenizliyseniz o zaman birbirimizi daha iyi anlarız.Yukarda yazdığım iletide herhengi bir isim vermedim,siz alındınız.Ayrıca dbu konuda yazan diğer arkadaşların adına değil ama mavi olmayan gök..adına rahatlıkla şunu diyebilirim ki,o gerçekten barıştan,sevgiden yana!Ben onu çok iyi tanıyorum,oturduğum konuştuğuğ,dinlediğim biri.Beraber çocuklar için çırpındığım biri.Ona haksızlık yapılmasına izin vermem.Mavi olmayan gök...bu konuda artık yazmasan sevinirim.Bak kimse yanında değil,yalnız bırakıldın bu forumda.Ve sen yalnız kaldıkça daha anlaşılmaz birine dönüştürüleceksin.Selamlar,sevgiler. Bu arada Karadenizli arkadaşımın iletisi bana doğduğum toprakların insanını o güzel uşağum muhabbetini tattırdı. Alıntı
Φ hırçın karadenizli! Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Ve bir Türk olarak ekliyorum; Kürt sorunu vardır diyorum.Düşünmek istemiyorsanız kafa yormayın bu ileti üzerine. Alıntı
Φ YARASA Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Ve bir Türk olarak ekliyorum; Kürt sorunu vardır diyorum.Düşünmek istemiyorsanız kafa yormayın bu ileti üzerine. Kürt sorunu yoktur arkadaşım. Var diyorsan bu sorunun ne olduğunu bize anlat da biz de bilelim. Alıntı
Φ hırçın karadenizli! Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Kürt sorunu yoktur arkadaşım. Var diyorsan bu sorunun ne olduğunu bize anlat da biz de bilelim. Anlatayım kardeşim.Sana silah altında büyüyen çocuklar desem,evleri,köyleri yakılan insanlar desem,göçe ve mülteciliğe zorlanan insanlar desem. Tepki diyorsun,peki neden bu tepkiyi yok sayarken tepki gerçeğinde yatanları sorgulamıyorsun.Düşünün diyorsun ve ekiyorsun,Bu işin ilk sorumlusu kim? Neden bu ülkede Kürt deyince insanların aklına ya PKK ya da 15 çocuk yapıp sokağa salan, hırsız yetiştiren bir topluluk geliyor? Doğru birşey mi bu? DEĞİL! Ama, nedense geliyor işte. Bu durumda oturup düşünmek lazım. İçimizdeki hain kimdir? bende düşünün diyorum neden hala böyle. Kürt sorunu vardır.Basit olmayan,bedeller ödeten.Var mı ötesi.Ayrıca beni kullandırılan insanlar değil,insan;kullanılan kavramlar değil kavramın kendisi ilgilendirir.Örnek,demokrasi. Alıntı
Φ YARASA Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Anlatayım kardeşim.Sana silah altında büyüyen çocuklar desem,evleri,köyleri yakılan insanlar desem,göçe ve mülteciliğe zorlanan insanlar desem. Tepki diyorsun,peki neden bu tepkiyi yok sayarken tepki gerçeğinde yatanları sorgulamıyorsun.Düşünün diyorsun ve ekiyorsun,Bu işin ilk sorumlusu kim? Neden bu ülkede Kürt deyince insanların aklına ya PKK ya da 15 çocuk yapıp sokağa salan, hırsız yetiştiren bir topluluk geliyor? Doğru birşey mi bu? DEĞİL! Ama, nedense geliyor işte. Bu durumda oturup düşünmek lazım. İçimizdeki hain kimdir? bende düşünün diyorum neden hala böyle. Kürt sorunu vardır.Basit olmayan,bedeller ödeten.Var mı ötesi.Ayrıca beni kullandırılan insanlar değil,insan;kullanılan kavramlar değil kavramın kendisi ilgilendirir.Örnek,demokrasi. Siz duygusal yaklaşıp yaşananları söylüyorsunuz. Bunu biz de görebiliyoruz. Hala ortada bir KÜRT SORUNU göremedim ben... neymiş bu KÜRT'ün sorunu? Alıntı
Φ hırçın karadenizli! Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Siz duygusal yaklaşıp yaşananları söylüyorsunuz. Bunu biz de görebiliyoruz. Hala ortada bir KÜRT SORUNU göremedim ben... neymiş bu KÜRT'ün sorunu? ölenler,öldürülenler,yaşanananlar sizce sorun değil mi?sorun nedir sizin için?yapma kardeşim,yaşananların sorun olabildiğini düşünmek için illah kimlik gerekmez.ben yıllardır var olan bu sorunu böyle yok sayıp da sorun nerde diyen birini samimi bulmam.Eleştirebilirsiniz,sorunun kaynağını.ama yoktur diyemezsiniz.bakın mavi ne demiş,Evet bunu çok tartıştık,anlamaya çalıştık.Tartışılmaya da devam eddilecek.Bugün biz yarın başkaları...bu bukadar tartşılmızsa sizce de halledilmeyen bir sorun değil midir? Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Siz duygusal yaklaşıp yaşananları söylüyorsunuz. Bunu biz de görebiliyoruz. Hala ortada bir KÜRT SORUNU göremedim ben... neymiş bu KÜRT'ün sorunu? Almanyada Türk sorunu var? Alıntı
Φ YARASA Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 ölenler,öldürülenler,yaşanananlar sizce sorun değil mi? Eveet, ortada büyük bir sorun var evet... Ama bunun adı neden "Kürt Sorunu"? Orada Türkler de ölüyor, çerkesler de, lazlar da, kürtler de. Peki bunun adı neden "Kürt Sorunu"? Örneğin neden "PKK sorunu", "Türk Sorunu" "Kuze Irak sorunu" değil de "Kürt Sorunu"? Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Eveet, ortada büyük bir sorun var evet... Ama bunun adı neden "Kürt Sorunu"? Orada Türkler de ölüyor, çerkesler de, lazlar da, kürtler de. Peki bunun adı neden "Kürt Sorunu"? Örneğin neden "PKK sorunu", "Türk Sorunu" "Kuze Irak sorunu" değil de "Kürt Sorunu"? soralim neden? Almanyada artik Türk gencligi Almanyada askerli yapiyor onuda soralim neden? Alıntı
Φ hırçın karadenizli! Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Almanyada Türk sorunu var? olabilir,ama bunu neden şimdi yazdınız.İlgiyi kuramadım. Alıntı
Φ hırçın karadenizli! Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 soralim neden? Almanyada artik Türk gencligi Almanyada askerli yapiyor onuda soralim neden? sorun sorun.bende neden ısrarla Almanya diye sorayım. Alıntı
Φ YARASA Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 soralim neden? Almanyada artik Türk gencligi Almanyada askerli yapiyor onuda soralim neden? Aylardır bunu anlatmaya çalışıyorum, "Kürt Sorunu" diyerek asıl soruna alet olmaktasınız diyorum. Kürtlerin sorunu yok diyorum. Bölücülük sorunu var diyorum. Düşünün diyorum. Belki düşünmüşlerdir. Cevabını göreceğiz... Bir arkadaşımız Kürt sorunu yoktur sorunlu Kürtler vardır dediğinde faşist olarak anılmaktaydı. Düşünelim bakalım faşizm nerede... Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 olabilir,ama bunu neden şimdi yazdınız.İlgiyi kuramadım. Nasil kuramadiniz kurmaya calisin.. bir iki örnek vereyim,, o gencler yagcilik icin orda askerlik yapmiyor! öyle bir askerlik yapma zorunluluklarida yok! NEDEN.. Alıntı
Φ hırçın karadenizli! Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Abant Platformu, “Kürt Sorunu: Barışı ve Geleceği Birlikte Aramak” toplantısı 4-5-6 Temmuz 2008, Abant Sonuç Değerlendirmesi Abant Platformu, 4-5-6 Temmuz tarihlerinde Abant’ta “Kürt Sorunu: Barışı ve Geleceği Birlikte Aramak” başlığı ile bir toplantı gerçekleştirmiştir. Konunun her yönüyle ve özgürce tartışılması Abant ruhunu yansıtmaktadır. Abant Platformu toplantı sonunda aşağıdaki görüşlerin kamuoyuna duyurulmasını uygun görmüştür. Türkiye’nin öncelikli ve en önemli sorunlarından biri olan Kürt Sorunu’nun çözüm yoluna girmesi, sağlıklı bir diyalog ortamının oluşmasına, önyargıların yıkılmasına ve karşılıklı güvenin tesis edilmesine bağlıdır. Çözüm dilinin oluşmasında medyanın sorumluluğu, hassasiyeti ve üslubu çok önemli katkı sağlayacaktır. Platformun amacı çözüm için elverişli bir iklim, dil ve zeminin oluşmasına katkıda bulunmaktır. Bu doğrultuda; Amaç bir çözüm programı etrafında tarafları mutabakata ikna etmekten ziyade, diyalogsuzluğu sona erdirmek için sağlıklı ve dinamik iletişim kanalları açmaktır. Temel prensip olarak, açık bir şiddet çağrısı içermedikçe her fikrin serbestçe ifade edilebilmesini ve tartışılmasını savunuyor; farklı düşünen bütün kişi ve grupların fikirlerini beyan etme hakkına herkesten saygı bekliyoruz. Her türlü şiddetin ve şiddet içeren yöntemlerin mutlak olarak reddedilmesini, Kürt Sorunu’nun çözümü için vazgeçilmez bir ön şart addediyoruz. Kürtlere ve diğer unsurlara yönelik asimilasyon politikalarını reddediyoruz. Türk ve Kürt ayrımının karşılıklı olarak homojenleştirmek, ötekileştirmek ve yabancılaştırmak amacıyla kullanılmasına karşı çıkıyoruz. İtiraf etmek gerekir ki, Kürt sorunu etrafında geçmişte çok acı olaylar yaşanmıştır. Bu acı olaylar, yenilerinin yaşanmaması için bir tecrübe olarak hatırlanmalı, bir kan davasına dönüştürülmemelidir. Kimsenin elinde kitlelerin vekaleti yoktur. Bu nedenle bir toplum adına konuşmayı, bir temsil niteliği öne sürmeyi çözümü zorlaştıran bir üslup ve muhakeme tarzı olarak görüyoruz. Barış içinde birlikte yaşama özlemimizin gerçekleşmesi için Kürtlerin yoğun oldukları doğu ve güneydoğu bölgelerimizde ekonomik kalkınma büyük önem taşımakla birlikte, yöre insanlarının şeref ve haysiyetlerinin hak ettikleri gibi yüceltilmesi de zorunludur. Bu cümleden olmak üzere, temel insan haklarıyla ilgili tüm uluslar arası sözleşmelerde yer verilen sosyal, kültürel ve siyasi hakların eksiksiz ve çekincesiz kabulü elzemdir. Kapsamlı bir çözüm projesi içerisinde af kanunun koşullarının oluşturulması gereklidir. Anadile saygı, insana saygıdır. Anadili konuşma, eğitim ve öğrenimde kullanma hakkının vazgeçilmez bir insan hakkı olduğunu ve bu hakka karşı çıkmanın hiçbir gerekçesi olamayacağını düşünüyoruz. Kürt sorunu etrafında hukuk devleti sınırları dışına çıkan bütün uygulamaları reddediyoruz. Irak’ta yaşayan tüm halklarla birlikte Kürtler de bizim kardeşimizdir. Kürt Federe yönetimi ile her türlü dostane ilişkinin geliştirilmesini elzem görüyoruz. Kürt sorunun çözümünde Türkiye’deki demokratikleşme sürecinin devamı elzemdir. Bu bağlamda Avrupa Birliği perspektifini muhafazası hem demokratikleşme sürecinin devamı, hem Kürt sorununun çözümünü kolaylaştıracaktır. Abant Platformu olarak bu toplantının insan haklarına, hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye bağlı, güven verici bir ortamın oluşturulmasına ve sürdürülmesine katkıda bulunduğuna inanıyoruz. Barışı ve geleceği hedefleyen çözüm arayışımız yüzyıllardır ortaya konan bütünlük içinde birlikte yaşama iradesinden güç almaktadır. Evet Mavi.bundan yola çıkarak ben neden Kürt sorunu diye adlandırılan arkadaşlarıma şunu söylesem,çünkü bütün sorun kürtlerin yok sayılmasıo ile başlamıştır.Sorun sonuçlarının adıyla tanımlanamaz. Alıntı
Φ hırçın karadenizli! Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Nasil kuramadiniz kurmaya calisin.. bir iki örnek vereyim,, o gencler yagcilik icin orda askerlik yapmiyor! öyle bir askerlik yapma zorunluluklarida yok! NEDEN.. Neden ben merak ettim şimdi.Burada kürtler yapmıyor mu.Şimdi bende askerim,silah arkadaşım da kürt. Alıntı
Φ hırçın karadenizli! Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Aylardır bunu anlatmaya çalışıyorum, "Kürt Sorunu" diyerek asıl soruna alet olmaktasınız diyorum. Kürtlerin sorunu yok diyorum. Bölücülük sorunu var diyorum. Düşünün diyorum. Belki düşünmüşlerdir. Cevabını göreceğiz... Bir arkadaşımız Kürt sorunu yoktur sorunlu Kürtler vardır dediğinde faşist olarak anılmaktaydı. Düşünelim bakalım faşizm nerede... Asıl sorun bölücülük mü?kabul ettim diyelim,peki neden hala bu sorun var.Cevabınızı merakla bekliyorum.bölücülük dediğiniz sorunu neden daha aşamadık. Alıntı
Φ YARASA Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Evet Mavi.bundan yola çıkarak ben neden Kürt sorunu diye adlandırılan arkadaşlarıma şunu söylesem,çünkü bütün sorun kürtlerin yok sayılmasıo ile başlamıştır.Sorun sonuçlarının adıyla tanımlanamaz. Sizin kendinize ait düşünceniz yok mu? Size soruyorum nedir Kürt sorunu? Vardır dediniz ben de soruyorum... Nedir? Ve neden adı "Kürt Sorunu"dur? Alıntı
Φ hırçın karadenizli! Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Kürtçe'nin yasaklı olduğu yıllardır, Evinden çıkar,yola koyulur,kasabaya varır! Alacağı bir ekmektir. Aman derler;sakın Kürtçe konuşma! Yoksa yersin cezayı! Ama gelin görün ki ; Sadece Kürtçe bilen biridir;Türkçe tek kelime konuşamaz. Yapması gerekeni yapar ve bildiği Kürtçesi ile döner fırıncıya; BANA TÜRKÇE BİR EKMEK VER! TVlerde Nevruz yıkımları ve ölenler, Ortalık kan gölü, Ergenakonlar,derin devletler,yargısal darbeler... Yine çözümsüzlüğe kurban verilen sorunlar.... Türbana dolanan Demokrasi! İnsan gibi olmanın zor olduğu; İnsan olmanın ise Kafkanın Gregoru'na dönüştüğü; Tek kelime Türkçe bilmeyen; Sımsıcak bir yürekle; Alınteriyle yoğrulmuş bir emekle; Kürtçe; BANA TÜRKÇE BİR EKMEK VER! işte ben bunun için Kürt sorunu vardır diyorum. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.