Φ siyaset Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2007 Dinler arası diyalog nedir? Her şeyden önce bu git Hıristiyanlığı ya da Museviliği benimse değildir. Peygamber efendimiz ve sonraki halifeler döneminde Müslümanlık kılıçla savaşla yayılmıştır. Eskidendi dini savaşla yaymak bir ülkeyle savaş oranın insanları yıllar sonra asimile olsunlar sonrasında Müslümanlığa dönüş yapsınlar. Günümüzde savaşlar ekonomik çıkarlar için yapılıyor. Hal böyle olunca dini de diyalog ile yaymak gerekiyor. Hıristiyanlığa bakıldığında yüzde 5’nin dinine bağlı yüzde 1’inin Pazar günleri kiliseye gittiğini büyük bir oranını ise ateistliği benimsediğini göreceksiniz. Hıristiyanlık dini ateistlik tehdidi altındadır. Burada amaç dini zayıf olan kişileri diyalog yolu ile Müslümanlığa çekmektir. Hiç duydunuz mu şu kadar kişi Müslümanlıktan Hıristiyanlığa geçiş yaptı diye… Ama akın akın insanlar Müslümanlığa geçiş yapmaktadır. Bizler bu forumda yazı yazan kişiler, Hıristiyan yada bir başka dine mensup olan arkadaşlarınıza kendi dininizi anlatmıyor musunuz? Dinler arası diyalog da böyle bir şey sadece kişide kalmıyor kitleye sesleniyor… Peygamberimiz (asm.) ahir zaman peygamberidir ve İslâm, bütün insanlığın kıyamete kadar tek rehberidir. O halde, bu dinin esaslarını bütün insanlığa ulaştırmak bizim görevimiz değil mi? Sözünü ettiğimiz diyalog, toplumun yaralarını sarmak için bir araya gelen çeşitli din mensuplarına İslâm’ı anlatmamıza bir vesile olamaz mı? Örnek olarak Hıristiyanlık üzerinde konuşalım: Böyle bir diyalog ile ya onlar bizden tevhid inancını alacaklar, yahut biz onların teslis görüşüne kayacağız. İkinci şıktan endişemiz mi var ki, diyalogdan kaçınalım. Kaldı ki, bugün birçok Hıristiyan din adamının teslisi bırakıp tevhide döndüğü bir gerçek iken, böyle bir diyalogdan karşı kesimin korkması daha makûl değil mi? Avrupa’ya, özellikle de Almanya’ya çok sayıda işçi göç etti. Bunlardan acaba kaçı İslâm’ı terk edip Hıristiyan oldu? Birkaç aşk macerası dışında, bir Müslüman’ın din değiştirmesi vakasına istatistiklerde rastlanmıyor. Şimdi karşı çıkanların neden karşı çıktıklarına bakalım… Malum onları sevmediği bir kişi bu adımı attı. Sırf sevmedikleri birileri böyle bir adımı attı diye böyle güzel bir projeyi karalama çalışmaları yapıyorlar. Bu projenin amacı kişi değil artık gözlerinizi açın İslam dini için atılmış bir projedir… Saygılarla Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2007 Yeryüzünde tek bir din vardir oda Islamiyettir,Isanin dini,Musanin dini yoktur,Muhammedinde dini yoktur,bütün peygamberler Islam icin gelmislerdir.Önce bu gercegi bilmeniz gerekir.Yani Hz.Adem'le baslayan din Islamiyet dinidir.Ve tüm peygamberler bu dini insanlara teblig etmislerdir. Dinler arasi diyalog Islam icin degil *Vatikanin hristiyanligi kurtarmak icin baslattigi bir girisimdir,ki Vatikanin yaverligini Fetulah Gülen ve Recep Tayyip Erdogan üstlenmislerdir.Allahin dinine bundan daha büyük bir ihanet olamazdi.Ve siz o adini verdiginiz gazetelerle bu ihaneti savunmaktasiniz hemde müslümansiniz.Insanin hem müslüman olmasi hemde dinler arasi diyalogu savunmasi gercekten birbiriyle uyusmayan bir seydir,ya müslümansiniz yada dinler arasi diyalogcusunuzdur ikisi bir arada olmaz.Dinler arasi diyalogdan bahsedenlerin Kuran bilgilerinden süphe edilmelidir,bunun adi Fetulah Gülende olsa böyledir.Dinler arasi diyalog Allah'a sirk kosmaklada esanlamlidir,Isa heykellerinin karsisinda tapinanlarla diyalog kuranlar putperestligide kabullenmislerdir.Kaldiki,dinler arasi diyalogda,Islamin hicbir sarti deger görmemekte aksine Hristiyan ve Yahudi inanclarina saygi vurgulanmaktadir,diger yanda Isa'yi Allah'in oglu dolayisiyle Allah (GOTT)olarak görenlerle diyaloga girmek onlarin bu görüslerinide kabul etmekle esanlamlidir.Ozaman *Dinler arasi diyalog*cigirtkanligi yapmak dini inkar etmek demektir. Diyalog, Allah'a inanmiyanlari Islama davet etmek seklinde olabilir,baska inanclari din olarak kabul etmek ve Allah'i cesit cesit din indirmis durumuna sokmak Allah'in dinini inkar etmektir.Islamin ne oldugu bilinmeyince iste Fetulah Gülenlerede tarikat ve tekkelerede gün doguyor bu ülkede. saygilarla Alıntı
Φ kontrsağduyu Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2007 El Kaide , basın ve siyonistlerin yapımı sahte dini motifli gruplar islamın ak yüzünü karartmıştır ! Medeniyetler çatışması hazırlamışlardır ! Her müslüman töhmet altında kalmıştır, yurt dışında bir işe girecek olsa mesela kendinin önce terörist olmadığına inandırmak zorunda kalmıştır ! Dinlerarası hoşgörü ve diyalog çalışmaları ile bu ve daha bunlardan 120 kat tahribat planları başlarına geçmiştir ! İslamiyetin gerçek kimliği karartılmamıştır ! STV'de Diyaloğun Meyvesini izleyenlerde görmüştür..Misal ABD de yaşayan insanların islamı , Türkleri nasıl bildiklerini ve gerçeği görünce nasıl hayran kaldıklarını ve bazılarının müslüman olmasını !!! Peygamberimiz Hudeybiyede şartları çok ağır bir anlaşmayı neden imzalamıştır, sonra Fetih Suresi neden inmiştir araştırınız... Misyonerlik yapılıyor diyenler TEK BİR KANIT BİLE GETİREMEDİ - GETİREMEZLERDE !!! Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2007 Bu bilgiler ne anlamadım.Ben hergün çatır çatır hristiyanlık adına mücadele veren insanları izliyorum,onların dinlerini anlatışını izliyorum,hristiyanların kanallarında ben hristiyan olmak istiyorum nasıl kutsanacağım diyen gençleri izliyorum. Ancak başlığı açan arkadaşımızın dediği gibi,Kuran ışığında bu insanlarla konuşmaktan çekinmiyorum.Burdaki nicelerinden daha yatkınlar bizim dinimize.Onlara İncille yaklaşıp,ayetlere Kuran ışığında yorumunuzu kattığınızda ,işler değişiveriyor. Bizdekilerden çok daha fazla Kitaplarına tutunuyor olmaları,bizdeki Kitabımızdan uzak düşenlere ve okumayanlara göre onları daha bi İslama yakın kılıyor.Onlar henüz farkında değil ama çoğu İslam kurallarını yaşıyor.Baba oğul mevzusunun baba kelimesinin anlamı itibariyle farklı yerlere çekilmesi gerçeği,bütün kötülüklerin babası ismiyle geçen İblis örneğinde bile açık ve net görünüyor.Yani bir ayette geçen yahudilere sesleniş,sizin babanız İbrahim değil,sizin babanız İblis ...Ben bu insanları dost edinmem şüphesiz ama onları gerçekten seviyorum,çünkü en başta seviyeliler ve en başta sevgi diyorlar.Din Allah ın oluncaya kadar madem,Allah ın dinine tabi olan kitap ehline dinimizi anlatmak ve onları nasıl tamamladığımızı göstermek,yani özünde çokta bi farkımızın olmadığını gösterebilmek bana çok çok anlamlı geliyor.Ama adının müslüman olduğunu söyleyen kişiler tarafından durmadan hakarete ve küfre maruz kalan bu insanlardaki önyargıları nasıl aşarız,işte onu bilmiyorum?Kısacası sayın politika,yorumlarınıza katılmam imkansız görünüyor .Kuran bütün kitaplara inanmamızı emrediyor ve baştan sona onlardaki nurdan,hidayetten ,öğütten bahsediyor.Onlar değişmiştir diyerek hem Kuran a ters hareket etmek hem de bu insanlara dinimizi lekeletmek kabul edilemez.Biz bütün Kitaplardan sorulacağız,öyle olmasa Kuran da İsa ya ,hem Tevratın hem de İncil in öğretilişi yazmazdı.Bizde hem Tevratı,hem İncili hem de Kuranı öğrenmeli ve bu yoldan Allah onları anlamayı nasip ederse,Kitap ehlini dinimize öğütlerin aynılığı üzerinden kucaklayıcı yaklaşmalıyız. Alıntı
Φ siyaset Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2007 İyi de güzel kardeşim sizin dediğinize göre "Dinler arasi diyalog Islam icin degil *Vatikanin hristiyanligi kurtarmak icin baslattigi bir girisimdir,ki Vatikanin yaverligini Fetulah Gülen ve Recep Tayyip Erdogan üstlenmislerdir." O zaman neden bizdeki yansıması yazılan yazılar, konuşmalar müslümanlığı yaymak için çabalıyor. Sizcede burda bi çelişki yok mu? Madem hiristiyanlığı yaymak için atılmış bir adım o zaman hıristiyanlık adına yazılar yazılsın garip.... Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2007 Peygamber efendimiz ve sonraki halifeler döneminde Müslümanlık kılıçla savaşla yayılmıştır. Eskidendi dini savaşla yaymak bir ülkeyle savaş oranın insanları yıllar sonra asimile olsunlar sonrasında Müslümanlığa dönüş yapsınlar. Günümüzde savaşlar ekonomik çıkarlar için yapılıyor. Bu bir bakıma doğru. Ancak eski dönemde de yapılan dini savaşların temelinde yine ekonomi yatıyordu... Hiç duydunuz mu şu kadar kişi Müslümanlıktan Hıristiyanlığa geçiş yaptı diye… Valla ben çok duydum, gördüm... Yeryüzünde tek bir din vardir oda Islamiyettir,Isanin dini,Musanin dini yoktur,Muhammedinde dini yoktur,bütün peygamberler Islam icin gelmislerdir.Önce bu gercegi bilmeniz gerekir.Yani Hz.Adem'le baslayan din Islamiyet dinidir.Ve tüm peygamberler bu dini insanlara teblig etmislerdir. Böyle bir şey yoktur. Bu bir uydurmacadır. Aksini savunuyrsanız ispat etmelisiniz. Bu söylemi eğer Muhammed ve kitabı salık veriyorsa, zaten tartışmaya gerek yok... Ben olsam ben de akıllı bir şekilde kendimden önceki tüm hareketleri kendime bağlar ve kalıcılığımı sağlamlaştırırım... Alıntı
Misafir 4mevsim Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2007 ALINTI(politika @ Dec 15 2007, 01:03 PM) Yeryüzünde tek bir din vardir oda Islamiyettir,Isanin dini,Musanin dini yoktur,Muhammedinde dini yoktur,bütün peygamberler Islam icin gelmislerdir.Önce bu gercegi bilmeniz gerekir.Yani Hz.Adem'le baslayan din Islamiyet dinidir.Ve tüm peygamberler bu dini insanlara teblig etmislerdir Böyle bir şey yoktur. Bu bir uydurmacadır. Aksini savunuyrsanız ispat etmelisiniz. Bu söylemi eğer Muhammed ve kitabı salık veriyorsa, zaten tartışmaya gerek yok... Ben olsam ben de akıllı bir şekilde kendimden önceki tüm hareketleri kendime bağlar ve kalıcılığımı sağlamlaştırırım... bunda şaşılacak birşey yok..yeni bir söylem değildir..bütün peygamberleri allah göndermiştir ve dinini vahyetmiştir..tabi ki allah katında tek din islamdır..bu ayette aynen böyle ifade edilir...daha önce bu konuyla ilgili ayetleri yazmıştım ama onu bulamadım...birkaç ayet çıkardım ama yine de...selamlar.. Bakara Suresi (135) (Yahudiler) "Yahudi olun" ve (Hıristiyanlar da) "Hıristiyan olun ki doğru yolu bulasınız" dediler. De ki: "Hayır, hakka yönelen İbrahim'in dinine uyarız. O, Allah'a ortak koşanlardan değildi." Al-i İmran Suresi (95) De ki: "Allah doğru söylemiştir. Öyle ise hakka yönelen İbrahim'in dinine uyun. O, Allah'a ortak koşanlardan değildi Enam Suresi (161) De ki:"Şüphesiz Rabbim beni doğru bir yola, dosdoğru bir dine, Hakk'a yönelen İbrahim'in dinine iletti. O, Allah'a ortak koşanlardan değildi." Yusuf Suresi (38) "Atalarım İbrahim, İshak ve Yakub'un dinine uydum. Bizim Allah'a herhangi bir şeyi ortak koşmamız (söz konusu) olamaz. Bu, bize ve insanlara Allah'ın bir lütfudur, fakat insanların çoğu şükretmezler Müminun Suresi (52) Şüphesiz bu (İslâm) tek bir din olarak sizin dininizdir. Ben de Rabbinizim. Öyle ise bana karşı gelmekten sakının. Şura Suresi (13) "Dini dosdoğru tutun ve onda ayrılığa düşmeyin!" diye Nûh'a emrettiğini, sana vahyettiğini, İbrâhim'e, Mûsâ'ya ve İsâ'ya emrettiğini size de din kıldı. Fakat senin kendilerini çağırdığın şey (İslam dini), Allah'a ortak koşanlara ağır geldi. Allah ona dilediğini seçer. İçtenlikle kendine yönelenleri de ona ulaştırır. Bakara Suresi (132) İbrahim bunu kendi oğullarına da vasiyet etti, Yakub da öyle: "Oğullarım! Allah sizin için bu dini (İslâm'ı) seçti. Siz de ancak müslümanlar olarak ölün" dedi. Al-i İmran Suresi (52) İsa onların inkarlarını sezince, "Allah yolunda yardımcılarım kim?" dedi. Havariler, "Biziz Allah yolunun yardımcıları. Allah'a iman ettik. Şahit ol, biz müslümanlarız" dediler Al-i İmran Suresi (67) İbrahim ne Yahudi idi ne de Hıristiyan. Fakat o, hanif (Allah'ı bir tanıyan, hakka yönelen) bir müslümandı. Allah'a ortak koşanlardan da değildi. Yunus Suresi (90) İsrailoğullarını denizden geçirdik. Firavun da, askerleriyle birlikte zulmetmek ve saldırmak üzere, derhal onları takibe koyuldu. Nihayet boğulmak üzere iken, "İsrailoğulları'nın iman ettiğinden başka hiçbir ilah olmadığına inandım. Ben de müslümanlardanım" dedi. Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2007 Sayın 4mevsim, Bu söylemi eğer Muhammed ve kitabı salık veriyorsa, zaten tartışmaya gerek yok... Ben olsam ben de akıllı bir şekilde kendimden önceki tüm hareketleri kendime bağlar ve kalıcılığımı sağlamlaştırırım... diyerek, KuranDaki ayetlerin benim için bir şey ifade etmeyeceğini söylemiştim. Sanırım tam anlaşılamamış ne demek istediğim. Aksini savunuyrsanız ispat etmelisiniz. Bunun ispatı ayetlerle olmaz, çünkü ben de yeni bir din ortaya atsam bunun tüm dinleri kapsadığını (ve en azından "bu sefer" son din olduğunu) söylerim. Nitekim Muhammed'de bunu yapmış. Alıntı
Φ hoppa Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2007 ALINTI(politika @ Dec 15 2007, 01:03 PM) Yeryüzünde tek bir din vardir oda Islamiyettir,Isanin dini,Musanin dini yoktur,Muhammedinde dini yoktur,bütün peygamberler Islam icin gelmislerdir.Önce bu gercegi bilmeniz gerekir.Yani Hz.Adem'le baslayan din Islamiyet dinidir.Ve tüm peygamberler bu dini insanlara teblig etmislerdir Delilin ne ? Kuran. Kuranın delili ne ? Kuran. Dön ha dön. Dinlerin kökenini araştırırken, ilkel insanların yaşayışlarına bakmak çok aydınlatıcı oluyor. Totemcilik konusunda, etnologların ilkel kabileler üzerinde yaptıkları araştırmalar var. Örneğin Avustralyada, beyaz insanla karşılaşmadan önce taşdevri dönemini yaşayan kabileler üzerine incelemeler yapılmış. Kaynak: George Thomson; Studies in Ancient Greek Society, The Prehistoric Aegean. Çeviri: Celal Üster; Eski Yunan Toplumu Üstüne İncelemeler, Tarih öncesi Ege, sayfa 31. Payel yayınları, 1983. " Avustralya totemlerinin büyük çoğunluğu yenilebilir bitki ve hayvan türleridir. Geri kalanlar da çokluk ya taşlar ya yıdızlar gibi doğadaki nesneler ya da yağmur ve rüzgar gibi doğa olaylarıdır. Bu cansız totemler önceden varolan kalıba örnekseme yoluyla oluşturulmuştur ve ikincildir. Sistemin kökenini araştırırken daha çok bitkiler ve hayvanlar üzerinde durmak gerekir; bunların çoğunun yenilebilir olması totemciliğin kökeninin yiyecek sağlamayla bağlantılı olduğunu düşündüren önemli bir ipucudur. Totem türünün çoğalması için düzenlenen törenler, çiftleşme mevsiminin başında toteme bağlı olan klanın avlağında, totem merkezi denilen önceden belirlenmiş bir yerde gerçekleştirilir. Totem merkezi genellikle söz konusu türün gerçek çiftleşme yeridir. Örneğin, tırtıl klanının atalarının, bugün tırtılların çoğalması için törenlerin düzenlendiği yere bir zamanlar hangi nedenle gelmiş olabileceklerini düşündüğümüzde, akla gelen tek yanıt tırtıl yemek için geldikleri olmaktadır. Günümüzde klan üyelerinin totem türünü öldürmeleri değilse bile yemeleri yasaktır, ancak bu konuda kuraldışı örnekler de vardır. Orta Avustralya'daki çoğalma töreni sırasında klan başkanının totem türünden bir parça yemesi zorunludur. Klan başkanı, bu durumu, büyü yapabilmek için "totemi içine alması" gerektiğini söyleyerek açıklıyor.... " Şimdi Hristiyanlığa gelelim. İsa demişmiş ki: "En vérité, en vérité, je vous le dis, si vous ne mangez pas la chair du Fils de l'homme et si vous ne buvez pas son sang, vous n'aurez pas en vous la vie ... Car ma chair est vraie nourriture et mon sang vraie boisson." Çeviri: Gerçekte, gerçekte size söylüyorum, insanın oğlunun etini yemezseniz, ve kanını içmezseniz, içinizde hayat olmayacak ... çünkü, etim hakiki besin, kanım hakiki içecektir. Aşağıda, İsa'nın etini yiyen Hristiyan din adamları: Yedikleri şey: Bu yuvarlak şeyin (İsa'nın) neyi simgelediği belli: Yani, hristiyanlar, dinî törenlerinde Güneş totemini yiyorlar. Ek bilgi: Hristiyanlığın Güneş'e tapma olduğu aşağıda zaten gösteriliyor. -http://www.youtube.com/watch?v=KeZB2EsPqGE- Hristiyanlığın totemcilik, totemlerinin de Güneş olduğu açıkça görülüyor. İncil'in Allahtan indiğini söyleyen Muhammed de, iyice yanılmış. Geçmiş olsun. Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2007 Dinler arası diyalog nedir? Her şeyden önce bu git Hıristiyanlığı ya da Museviliği benimse değildir. Peygamber efendimiz ve sonraki halifeler döneminde Müslümanlık kılıçla savaşla yayılmıştır. Eskidendi dini savaşla yaymak bir ülkeyle savaş oranın insanları yıllar sonra asimile olsunlar sonrasında Müslümanlığa dönüş yapsınlar. Günümüzde savaşlar ekonomik çıkarlar için yapılıyor. Hal böyle olunca dini de diyalog ile yaymak gerekiyor. Hıristiyanlığa bakıldığında yüzde 5?nin dinine bağlı yüzde 1?inin Pazar günleri kiliseye gittiğini büyük bir oranını ise ateistliği benimsediğini göreceksiniz. Hıristiyanlık dini ateistlik tehdidi altındadır. Burada amaç dini zayıf olan kişileri diyalog yolu ile Müslümanlığa çekmektir. Hiç duydunuz mu şu kadar kişi Müslümanlıktan Hıristiyanlığa geçiş yaptı diye? Ama akın akın insanlar Müslümanlığa geçiş yapmaktadır. Bizler bu forumda yazı yazan kişiler, Hıristiyan yada bir başka dine mensup olan arkadaşlarınıza kendi dininizi anlatmıyor musunuz? Dinler arası diyalog da böyle bir şey sadece kişide kalmıyor kitleye sesleniyor? Peygamberimiz (asm.) ahir zaman peygamberidir ve İslâm, bütün insanlığın kıyamete kadar tek rehberidir. O halde, bu dinin esaslarını bütün insanlığa ulaştırmak bizim görevimiz değil mi? Sözünü ettiğimiz diyalog, toplumun yaralarını sarmak için bir araya gelen çeşitli din mensuplarına İslâm?ı anlatmamıza bir vesile olamaz mı? Örnek olarak Hıristiyanlık üzerinde konuşalım: Böyle bir diyalog ile ya onlar bizden tevhid inancını alacaklar, yahut biz onların teslis görüşüne kayacağız. İkinci şıktan endişemiz mi var ki, diyalogdan kaçınalım. Kaldı ki, bugün birçok Hıristiyan din adamının teslisi bırakıp tevhide döndüğü bir gerçek iken, böyle bir diyalogdan karşı kesimin korkması daha makûl değil mi? Avrupa?ya, özellikle de Almanya?ya çok sayıda işçi göç etti. Bunlardan acaba kaçı İslâm?ı terk edip Hıristiyan oldu? Birkaç aşk macerası dışında, bir Müslüman?ın din değiştirmesi vakasına istatistiklerde rastlanmıyor. Şimdi karşı çıkanların neden karşı çıktıklarına bakalım? Malum onları sevmediği bir kişi bu adımı attı. Sırf sevmedikleri birileri böyle bir adımı attı diye böyle güzel bir projeyi karalama çalışmaları yapıyorlar. Bu projenin amacı kişi değil artık gözlerinizi açın İslam dini için atılmış bir projedir? Saygılarla Bu kadar safça açılan bir başlığı görünce; Papanın ve Fettullah Gülenin söylediği bazı sözler aklıma geldi.Bunları ,buraya aktarmadan edemedim.Yorumu sizlere bırakıyorum. Papa II. Paul:Birinci bin yılda Avrupa Hıristiyanlaştırıldı. İkinci bin yılda Amerika ve Afrika Hıristiyanlaştırıldı. Üçüncü bin yılda ise Asya'yı Hıristiyanlaştıralım." "Dinlerarası diyalog, Kilise'nin bütün insanları Kilise'ye döndürme amaçlı misyonunun bir parçasıdır... Bu misyon aslında Mesih'i ve İncil'i bilmeyenlere ve diğer dinlere mensup olanlara yöneliktir."<LI Fethullah Gülen:Papa cenapları tarafından başlatılan ve devam etmekte olan Dinlerarası Diyalog için Papalık Konseyi misyonunun bir parçası olmak üzere burada bulunuyoruz.? (10 Şubat 1998, Zaman) Alıntı
Misafir 4mevsim Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2007 sayın yersoy bu ifade kuranın ifadesidir..bunu ifade eden bir müslümanın ispatı ayetlerdir...ama aklen de bulunabilecek bir sonuçtur...yahudiler de hristiyanlar da müslümanlar da kendilerini hz ibrahime dayandırır..hz ibrahim tüm bunlardan önce gelmiş bir peygamberdir...dolayısıyla hz ibrahim hatta daha da önceye gidersek hz adem bu dinlerin ortak noktasıdır... Al-i İmran Suresi (67) İbrahim ne yahudi idi ne de Hıristiyan. Fakat o, hanif (Allah'ı bir tanıyan, hakka yönelen) bir müslümandı. Allah'a ortak koşanlardan da değildi tüm peygamberlerin öğretisi aynıdır...şeriatte farklı emirlerle muhatap olmuşlardır... Bakara Suresi (62) Şüphesiz, inananlar (Müslümanlar) ile, Yahudiler, Hıristiyanlar ve Sâbiîlerden (her bir grubun kendi şeriatında) "Allah'a ve ahiret gününe inanan ve salih ameller işleyenler için Rableri katında mükafat vardır; onlar korkuya uğramayacaklar, mahzun da olmayacaklardır" (diye hükmedilmiştir). selamlar.. Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2007 Of sayın 4mevsim ooff bu ifade kuranın ifadesidir..bunu ifade eden bir müslümanın ispatı ayetlerdir... ifadesi ile ama aklen de bulunabilecek bir sonuçtur...yahudiler de hristiyanlar da müslümanlar da kendilerini hz ibrahime dayandırır..hz ibrahim tüm bunlardan önce gelmiş bir peygamberdir...dolayısıyla hz ibrahim hatta daha da önceye gidersek hz adem bu dinlerin ortak noktasıdır... arasında hiç bir fark yok. Tek fark: "aklen" diye başlaması; ama sonuç olarak yine aynı... Üzgünüm... Ben ispat edin derken bunu istemiyorum ki... Bakın bir örnek vereyim. En son bunu Sayın Hoppa yukarıda yaptığı için söylüyorum. Lütfen şunu iyi anlayalım: Bir öğretiyi eleştirirken (bu din de olsa bilimsel bir söylem de olsa) o öğretiye taraf olan insanlar, o öğretiyi, o öğretinin söyledikleriyle savunamazlar. Somutlaştıralım? (ne kadar doğru bir somutlaştırma olacak bilmiyorum ama... Umarım işe yarar) Ben bir bilimsel makale yazıyorum ve olmadık bilismsel veriler temelinde diyorum ki "dünyanın yaşı 1 milyardır". Bilimsel (!) (olduğunu sandığım) makalemin bir yerinde de diyorum ki, "bundan önce yapılan hesaplamalar yanlıştır bundan sonra bunu referans almalısınız"... Şimdi benim bu savıma karşı gelen bilim otoriteleri böyle olmaz bu yanlıştır diyorlar. Ama beni savunanlar (müridlerim) makalemin doğruluğunu şu şekilde savunuyorlar: Bir kere, o makale doğrudur. Bir kere, o makaleden önceki hesaplar yanlıştır. Bir kere, onun hesabı son ve tek hesaptır.... Bunun doğruluğunu da şu şekilde savunuyorlar: "Bir kere o makale öyle diyor" "e kendisi öyle diyor" "o böyle buyurmuş" "makalenin 19. satırıa (ayetine) bakarsanız, bundan önceki hesapların yanlış olduğunu göreceksiniz (e çünkü öyle söylüyor)" "makalenin 38. cümlesinde (ayetine) kendisini ispatlıyooor? (e çünkü öyle söylüyor)" Bilmem anlatabildim mi? Gelelim hoppanın yaptığına. Olayı eleştirirken hem Kuran içindeki ayetleri hem de Kurandan önceki olayları hem de Kurandan bihaber toplumların durumlarını değerlendiriyor. Yani olaya tek yönlü bakmıyor. Bir olayı eleştirebilmek doğru ve yanlışlığını ortaya koyabilmek için o olayın dışına çıkıp bağımsız etkenleri de düşünmelisiniz. Ama siz (ve bütün inananlar) ne yapıyor? Ayet 20'de der ki ".........." Ayet 150'de der ki ".........." Yahu zaten o ayetlerin doğruluğu tartışılıyor. O ayetler kullanılır mı bu durumda ya? Siz gerçek hayatta bir kişinin doğru söyleyip söylemediğini anlamak için o kişiye mi sorarsınız? "Doğru söylüyormuş kendisi dedi" mi dersiniz? Yapmayın gözünüzü seveyim. Hala inatla ayet yazıyorsunuz yahu... Saygılar efendim... Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2007 ALINTI(politika @ Dec 15 2007, 01:03 PM) Yeryüzünde tek bir din vardir oda Islamiyettir,Isanin dini,Musanin dini yoktur,Muhammedinde dini yoktur,bütün peygamberler Islam icin gelmislerdir.Önce bu gercegi bilmeniz gerekir.Yani Hz.Adem'le baslayan din Islamiyet dinidir.Ve tüm peygamberler bu dini insanlara teblig etmislerdir bunda şaşılacak birşey yok..yeni bir söylem değildir..bütün peygamberleri allah göndermiştir ve dinini vahyetmiştir..tabi ki allah katında tek din islamdır.. Sadece Arap ve Araplar'a gönül vermişlerin nitelemeleri. Alıntı
Misafir 4mevsim Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2007 baştan o zaman peygamber tanımı yapalım...semavi dinler tanımı yapalım... ama bunlar da faydasız olacak... maden araplara gönül vermişmişiz... aradan çıkalım... verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileyelim... Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2007 baştan o zaman peygamber tanımı yapalım...semavi dinler tanımı yapalım...ama bunlar da faydasız olacak... maden araplara gönül vermişmişiz... aradan çıkalım... verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileyelim... Sadece gönül vermiş olarak kaldığınız sürece mesele yok sayın 4mevsim. Aradan çıkmasanızda olur. Yerimiz çok, niyetimiz insancıl. Ayrıca insanlık için birlikte üretiminizden yararlanırız. Bir rahatsızlık vermezsiniz. Alıntı
Misafir 4mevsim Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2007 hayır da sayın maraba sus bakayım sen zaten şöylesin tarzı seziyorum..onun için çekilme ihtiyacı duyuyorum.. arap hayranı falan değilim başka herhangi bir irkın hayranı da değilim.. ben sizin iletilerinize ateist işte nolcak ya da marabalardan yanasınız diye ..işte nolcak falan gibi yaftalama cevaplar veriyor muyum...vermem... samimiyetinizinden inancıllığınızdan şüphem yok.. .belki de ortaçağ zihniyeti diycektiniz vazgeçip arap hayranlığı dediniz.. selamlar... Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2007 arap hayranı falan değilim başka herhangi bir irkın hayranı da değilim.. Şunu açıklama gereği duydum... Ben de çok derim ya, birileri Amerikancı olmuş birileri Arapçı diye; burada Arap hayranlığı kişinin bilerek ve farkında olarak gösterdiği tutum değildir. Çoğu zaman masumane inançlarının altında yatan gizli gerçektir. Yani aslında eleştirilen sizin Arap hayranlığınız değil, öğretinin Türk insanını içine sürüklediği durumdur... Saygılarımla Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2007 hayır da sayın marabasus bakayım sen zaten şöylesin tarzı seziyorum..onun için çekilme ihtiyacı duyuyorum.. arap hayranı falan değilim başka herhangi bir irkın hayranı da değilim.. ben sizin iletilerinize ateist işte nolcak ya da marabalardan yanasınız diye ..işte nolcak falan gibi yaftalama cevaplar veriyor muyum...vermem... samimiyetinizinden inancıllığınızdan şüphem yok.. .belki de ortaçağ zihniyeti diycektiniz vazgeçip arap hayranlığı dediniz.. selamlar... İstersen bunu tartışmaya çevirelim sayın 4 mevsim. Yaftalama olarak almayın. "Arap hayranlığı" ile kastım Din adı altında Arapların kültür emperyalizminin bir yayılmacılık ve sömürü etkenliği idi. Sömürünün din, kültür,ekonomik, teknolojik, olması pek değişmiyor. 1400 yıllık hac sömürüsünü Türkiye ekonomisine bir katın bakalım. Birde yıllarca din'in, diyanetin finansını hesaplayın ve ilave edin bütçeye. Ve düşünün Türkiye'nin halini. Birde ateizmin ve marabalığın emperyalist amaçlarını düşünün bakalım "yafta"layabilecekmisiniz? Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2007 "Arap hayranlığı" ile kastım Din adı altında Arapların kültür emperyalizminin bir yayılmacılık ve sömürü etkenliği idi. Sömürünün din, kültür,ekonomik, teknolojik, olması pek değişmiyor. 1400 yıllık hac sömürüsünü Türkiye ekonomisine bir katın bakalım. Birde yıllarca din'in, diyanetin finansını hesaplayın ve ilave edin bütçeye. Ve düşünün Türkiye'nin halini. Bu hac olayını geçende arkadaşlarla konuşmuştuk. Adamların gelirine bakın yahu. Bir de kutsal yerlerin çoğu otel haline filan getiriliyormuş. Adamların bir eli yağda diğeri balda. İslamın yayılması demek Arapların kalkınması demek... Kim istemez?? Boşuna zorunlu kılınmamış herhalde islamda. Muhammed gerçekten de zeki ve ileri görüşlü bir adammış. Ne diyelim... Alıntı
Misafir 4mevsim Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2007 bir bakıştır o da ..yani hac sadece bir seyahat ve araplara para yedirme olarak algılanır kimi çevrelerce....müslümanın kutsal yolculuğu eleştirilir...ömürde bir defadır ve imkanı olan gider...suud petrol zengini ..hac onların ekonomisine nekadarlık bir katkı sağlıyor bilemiyorum şahsen... ..hac yerine havai adaları italya paris tercih edilmeli....yerli malı kullanılmalı...budizm öğretisi iyi belletilmeli...bence böylece islamda yoğunlaşan ilgi ve materyal emperyal bir dağılım kazanmalı.... Alıntı
Φ evaporit Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2007 sayın 4 mevsim balıklara denizin dışında bir hayat olduğunu anlatabilseydiniz eğer muhtemelen size inanmayacaklardı... onlar hayatı suyun içinde başlatıp orada bitireceklerdir. siz haccı anlatmaya kalkışıyorsunuz, bu çok daha zor olmalı... hacc bir diriliştir, insanlığa karşı işlenen uluslararası suçlara karşı bir başkaldırının, baskı ve sömürüye karşı toplumsal direnişin bir simgesidir... birey olmaktan çıkıp, toplum olmaya doğru bir yürüyüştür hacc... dünyaya ve tüm ezilmiş halklara bir kurtuluş çağrısıdır hacc... tanrının direniş çağrısına cevaptır hacc... BURDAYIM demenin, ben de varım diyebilmenin kıvancını yaşayabilmektir hacc.... insanlar arasındaki sınıfsal farklılıkların kalktığı, özgürlük söyleminde insanlığın duvar gibi kenetlendiği tek mahşeri yer.... balıklar bunu anlayabilirler mi bilemiyorum... Ama herşeyi ekonomi ya da faydacılık gözlüğü ile algılama mantığındaki kişilerin anlaması çok daha zor.... siz inanç penceresinden bakarken karşınızdaki dolar kapısını ardına kadar açıyorsa, nasıl anlatacaksın ki ?? Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2007 balıklara denizin dışında bir hayat olduğunu anlatabilseydiniz eğer muhtemelen size inanmayacaklardı... Balıklar? İyi bir benzetme filan olmamış... Yunuslara ne dersin? onlar hayatı suyun içinde başlatıp orada bitireceklerdir. siz haccı anlatmaya kalkışıyorsunuz, bu çok daha zor olmalı... Sayın 4mevsimin düşüncelerine saygısızlık etmek istemem ama, bir uyarı daha almak da istemiyorum... Anladın sen onu... hacc bir diriliştir, insanlığa karşı işlenen uluslararası suçlara karşı bir başkaldırının, baskı ve sömürüye karşı toplumsal direnişin bir simgesidir...birey olmaktan çıkıp, toplum olmaya doğru bir yürüyüştür hacc... dünyaya ve tüm ezilmiş halklara bir kurtuluş çağrısıdır hacc... tanrının direniş çağrısına cevaptır hacc... BURDAYIM demenin, ben de varım diyebilmenin kıvancını yaşayabilmektir hacc.... insanlar arasındaki sınıfsal farklılıkların kalktığı, özgürlük söyleminde insanlığın duvar gibi kenetlendiği tek mahşeri yer.... Marx mı konuştu yoksa marksist birisi mi konuşuyor? Ama kafaların ne kadar karışmış olduğu ortada. Hayrola arkadaşım? Bu söylemlein temelinde islam yatamaz, hac dediğin geziler hiç yatamaz... Sömürünün ta kendisidir... Adamlar 4 gözle bekliyorlar inançları doğrultusunda kutsal yerleri gezsinler de para bıraksınlar, kutsalları bile otel yapmışlar... Sen neden bahsediyosun??? Şeytan taşlamaya giderken gözü dönmüş ve birbirini ezen insanların eylemleri nasıl oluyor da toplumsal yürüyüş, insanlık, kurtuluş çağrısı olarak adlandırılıyor? Ben kendi dedemden ninemden dinledim... Şimdi burada göz boyamayın hiç boş yere... balıklar bunu anlayabilirler mi bilemiyorum... İnsanların büyük bir kısmı olayın iç yüzünü anlayamazken balıklar zaten anlayamazlar... Siz biraz daha düşünün bence! Ama herşeyi ekonomi ya da faydacılık gözlüğü ile algılama mantığındaki kişilerin anlaması çok daha zor.... siz inanç penceresinden bakarken karşınızdaki dolar kapısını ardına kadar açıyorsa, nasıl anlatacaksın ki ?? o dolar kapısını açanlar sizin dini inançlarınızı sömüren ülkelerdir. Madem bu kadar önem veriyorlar bu tür ibadetlere, ve madem petrol zenginleri ve hacdan kazanacakları paralara ihtiyaçları yok, bedava turlar düzenlesinler... Allahın suyunu bile parayla satıyorlar size, sen neden bahsediyorsun! Alıntı
Φ evaporit Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2007 Ahhh ne demeli şimdi bilmem ki ? hani balıklara anlatmanın zorluğundan bahsetmiştim ya ...... ben vaz geçtim ... yarın gidip bir balığa insan tutmasını öğreteceğim.... sayın yersoy !!! .hadi Yunus olsun.... ne derseniz o olsun.... Ama, siz hem islamı anlamıyorsunuz, hem bizimle bizim dinimizin, bizim inancımızın nasıl olduğu konusunda ''yok öyle değil böyle diyorsunuz''.... O bahsettiğiniz arap tacirler hakkında söyleyebileceğim tek şey, ''din yalnız Allahın oluncaya kadar, onlarla savaşın...'' ayetini merak edenler için hatırlatmakta yarar var... Marksizmi iyi bilirim... Ama Tanrı beni müslümanlardan kıldığı ve bana özgürlüğün yolunu gösterdiği için ne kadar şükretsem azdır... Marksizm zavallı insanlara, sahte bir kurtuluş önermekten başkasını yapmıyor... sadece kendisini ayrıcalıklı hissetmek isteyen lüks fikir düşkünü, kibirli sosyete entellerinin sakızı olmaktan öteye gitmeyen şahsiyetle için... İslamı perdesiz, önyargısız, adam gibi anlamaya çalışın... kendinizi fildişi kulelere hapsetmeyin... Yunus olun, yunus olmayın....... Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2007 Ahhh ne demeli şimdi bilmem ki ?hani balıklara anlatmanın zorluğundan bahsetmiştim ya ...... ben vaz geçtim ... yarın gidip bir balığa insan tutmasını öğreteceğim.... sayın yersoy !!! .hadi Yunus olsun.... ne derseniz o olsun.... Ama, siz hem islamı anlamıyorsunuz, hem bizimle bizim dinimizin, bizim inancımızın nasıl olduğu konusunda ''yok öyle değil böyle diyorsunuz''.... O bahsettiğiniz arap tacirler hakkında söyleyebileceğim tek şey, ''din yalnız Allahın oluncaya kadar, onlarla savaşın...'' ayetini merak edenler için hatırlatmakta yarar var... Marksizmi iyi bilirim... Ama Tanrı beni müslümanlardan kıldığı ve bana özgürlüğün yolunu gösterdiği için ne kadar şükretsem azdır... Marksizm zavallı insanlara, sahte bir kurtuluş önermekten başkasını yapmıyor... sadece kendisini ayrıcalıklı hissetmek isteyen lüks fikir düşkünü, kibirli sosyete entellerinin sakızı olmaktan öteye gitmeyen şahsiyetle için... İslamı perdesiz, önyargısız, adam gibi anlamaya çalışın... kendinizi fildişi kulelere hapsetmeyin... Yunus olun, yunus olmayın....... Pardon ama bizim dinimiz, bizim inancımız ne demek? Bizler Reneslip gezegeninden gelip bizim olmayan bir dine burnumuzu sokmadık. Zaten kurtuluşların her türlüsü zavallı insanlara önerilir hatta dikte edilir, bazıları yemez ama birçoğu yer. Haaa, dini siz adam gibi anladınız!, şimdi bize mi anlayın diyorsunuz... Alıntı
Φ evaporit Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2007 bu ne şiddet, ne bu celal, fikriniz varsa ortaya koyun diyeceğim ama... ortaya tartışacak doğru dürüst şeyler de koymuyorsunuz ki ? ne demeli şimdi ? islamın kurtuluş çağrısı bütün insanlık içindir, bu evrensel mesajı anlamamış, ulaşamamış, bütün insanlık da maalesef ne yazık ki zavallı durumdadır... anlamak konusuna gelince... bakınız, her inanç ve fikir yapısının kendine özgü bir değerler hiyerarşisi ve ontolojik yapısı... kavramlarını oluştururken kelimelerinin bir etimolojisi vardır... bütün bunların temelinde de YÖNTEM vardır... sevgili kardeşim.... yani her kavramı kendi terminolojisinde, kendi yöntemi ile anlamaya mecbursunuz... siz kalkıp Marksizmi yeniden yazmaya çalışırsanız, Marksın kemikleri sızlar, hegeli yeniden kafanıza göre yazamazzsınız... yaparsanız sonuç, o orjinali değildir artık.... gülünç olursunuz.... İslamın da kendi terminolojisi vardır, ontolojik olarak tanrı ve kul ilişkisini, peygamber ve mümin ilişkisini anlamaya çalışırken, kapitalist yöntemi kullanırsanız, '' tanrı ne gibi bir menfaat elde ediyor?'' sorusunu sorabilirsiniz, tıpkı sayın Yersoyun Hacc olayını araplara para kaptırma olayı gibi algılaması gibi.... bir müslüman için ölüm ve hayat kavramlarını anlayabilmeniz için, Marksizmin afyon algısından bakarsanız çözemezsiniz.... Şehadet kavramını anlayamazsınız.... bilemezsiniz.... ''Adam gibi anlamak'' deyimdir, sevgili kardeşim... kuralına göre anlamak gerekir demektir yani.... tarihin kuralı vardır, usulü vardır... fiziğin de... kimyanın da.... Kapitalizmin de, materyalizmin de... elbette islamın da bir usulü, bir anlama yöntemi var....buna ben Adam gibi dedim, siz başka türlü anlamak da ısrarcı olacaksanız, o da size kalmış... ne diyebilirim ki ? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.