Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

MAKYAJ YAPAN 40 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ... (Müslüman bir ülkede 5 ayda 40'tan fazla kadının islami kullara uygun davranmadıkları gerekçesiyle...)

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

"ve ma rameyte..." ye yanıt gelmedi ama, ben zaten nasıl yorumlanacağını biliyorum. Bütün fiilleri yaratan Allah olduğu için atılan da tutulan da aslında onun fiilleridir. Ne attının kim tuttunun muhabbeti yoktur...

Olmadı burdan tutmadı, peki "şakkal kamer" nedir diye sorsak, en fazla sıkıştırsanız sonuçta "bu Arapçada bir deyimdir, çok hayret edilecek bir olay anlamına gelir" yanıtı alırsınız. Tüm bunların mucizeye kapı açacak yorumların start vericileri olduğu ise asla kabul edilmez, revizyonist düşünenlerce. Diğerlerini zaten saymıyorum, onlar için bunlar apaçık mucizelere işaret ediyor zaten.

Vurgulamak istediğim, soyuta yapılan atamaların "dili kemiği olmayışı" ile açıklanabileceği idi, sağlık olsun...

• Cevaplar 100
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Evet buyrun sayın fft? Destek nerden, köstek nerden? Hadi buyrun, bir daha açıklayın...

O değil de tezin nerden geldiği, kimin destek kimin köstek çıktığı karmakarışık... Aheste çek kürekleri mehtap uyanmasın...

demir efe.

saygıdeğer demir efe.

Yazdığım "TEZ" değil doğru olandı malumun tez (teori)dir fakat doğru olanı yazmak hakikati beyandır bu itibarla yazdığıma şunu desen biri tez ileri sürmüş,biri anti tez,başka biride "SENTEZ" doğrusu "SENTEZE UYARDI" oda ileri sürülen iki tez'e (teori) doğrulama olarak "SENTEZ" olurdu değilmi..

Doğru uyandırma "MEHTABI" aheste yap bezirganlığı...

öyle karışık ki; köstek desteğim der, destek kösteğim...

yersoy

Bekle...

Sayın fft, gene başa geldik ama... Siz bu hurilerin bayan olmayışını nereden duydunuz, öğrendiniz? Şimdi de imanlı kadınların İslam dinini sorgulamamaları, 'aaa bak orada erkeklere huriler var, ya bize ne var' diyerek dinlerinde şüpheye düşmemek için Cennetteki hurilerin kadın olmadığı söylentileri mi sürüldü piyasaya?

muki.

Cevap yine muki'den...

O zaman neden Huriye bir bayan ismi de, Huri bir erkek ismi olamıyor?

Muki.

Fft

:lol:

Gönderi tarihi:
Bekle...

Bu açıklayıcı ve bilgilendirici; ve bir de sorunu ortadan kaldırıcı iletiniz için teşekkürler...

Gönderi tarihi:
"ve ma rameyte..." ye yanıt gelmedi ama, ben zaten nasıl yorumlanacağını biliyorum. Bütün fiilleri yaratan Allah olduğu için atılan da tutulan da aslında onun fiilleridir. Ne attının kim tuttunun muhabbeti yoktur...

Olmadı burdan tutmadı, peki "şakkal kamer" nedir diye sorsak, en fazla sıkıştırsanız sonuçta "bu Arapçada bir deyimdir, çok hayret edilecek bir olay anlamına gelir" yanıtı alırsınız. Tüm bunların mucizeye kapı açacak yorumların start vericileri olduğu ise asla kabul edilmez, revizyonist düşünenlerce. Diğerlerini zaten saymıyorum, onlar için bunlar apaçık mucizelere işaret ediyor zaten.

Vurgulamak istediğim, soyuta yapılan atamaların "dili kemiği olmayışı" ile açıklanabileceği idi, sağlık olsun...

Sayın Demirefe bu konudaki sorunuzu

daha açık olarak, anlaşılabilir bir şekilde, yeni bir başlık açıp sormanızı istesek...

bir de arapça yerine Türkçe yazarsanız,

sıkça bahsettiğiniz bu konu üzerinde durmak isteriz, belki yeni bir açılım kazanmış oluruz...

Gönderi tarihi:

evet arkadaşlar,özellikle sayın demirefe,,

en son bu konularda size cevap yazıp gönderdiğim anda,malesef internet bağlantımın kesildiğini öğrendim.Daha bugün ,nihayet açılan bağlantımla inşallah gece cevap hazırlamaya çalışacağım...

Bu arada yine de olmayan şu kısacık zamanımda en azından sorunuz olan atma eylemine gelelim,

"Attığın zaman da sen atmadın, fakat Allah attı. " ya da "fırlattığın zaman sen fırlatmadın,fakat Allah fırlattı".

Bunda anlaşılmayacak ne var anlamadım..Her zaman savunduğum bir gerçekliğin açık ve net hali..Ne yapıyorsak,neler oluyorsa ,bunu Allah izin verdiği ya da öyle olmasını istediği için yapıyoruz.Özünde herkes rolünü oynuyor.Ben bugün inanan biriysem bunu ben yapmadım,bunu Allah yaptı.Ve bugün siz Allah a inanmıyorsanız,bunu siz yapmadınız bunu Allah yaptı.Allah sözünden asla dönmez çünkü,istesekte istemesekte Allah ne dilerse o olur.

Ve arkadaşlar Huri huri diye bir yaratıktır ya da yaratılmış...Huri Huri dir.Israr ediyorum,insan insandır,melek melektir,şeytan şeytandır,huri huri dir..Huri bayan olsaydı ona bayan derdik,boşa kelime üretilmezdi.Melekler de bayan olsaydı adı bayan olurdu,melek olmazdı.

Gönderi tarihi:
Ben bugün inanan biriysem bunu ben yapmadım,bunu Allah yaptı.Ve bugün siz Allah a inanmıyorsanız,bunu siz yapmadınız bunu Allah yaptı.Allah sözünden asla dönmez çünkü,istesekte istemesekte Allah ne dilerse o olur.

Hah işte... Benim suçum değil diyordum size... Bu Allahın suçu, biz yakılmak için yaratılmışız :)

Gönderi tarihi:

gorada hani robotlar gülmez diyordu...cevap: ne biliyorsun belki gülmeye programlanmıştır....

bi ilave daha....robotlar anlar mı....belki anlamaya programlanmıştır...

Gönderi tarihi:

Ya da ne bileyim belki yanmaya programlanmıştır... Birileri de cennette sefaya. Kendi seçimi mi? Hayır sizin inancınıza göre kaderinde (çipinde) bu yazıyomuş... Robot ne yapsın?

Gönderi tarihi:

haklı olabilirsiniz...hatta belki anlamamaya programllanmış bile olabilir...mümkündür...

Gönderi tarihi:
Bu arada yine de olmayan şu kısacık zamanımda en azından sorunuz olan atma eylemine gelelim,

"Attığın zaman da sen atmadın, fakat Allah attı. " ya da "fırlattığın zaman sen fırlatmadın,fakat Allah fırlattı".

Bunda anlaşılmayacak ne var anlamadım..Her zaman savunduğum bir gerçekliğin açık ve net hali..Ne yapıyorsak,neler oluyorsa ,bunu Allah izin verdiği ya da öyle olmasını istediği için yapıyoruz.Özünde herkes rolünü oynuyor.Ben bugün inanan biriysem bunu ben yapmadım,bunu Allah yaptı.Ve bugün siz Allah a inanmıyorsanız,bunu siz yapmadınız bunu Allah yaptı.Allah sözünden asla dönmez çünkü,istesekte istemesekte Allah ne dilerse o olur.

Sazin fft, büyük pumtolu kısımda diyorsunuz ki

..Ne yapıyorsak,neler oluyorsa ,bunu Allah izin verdiği ya da öyle olmasını istediği için yapıyoruz

Bu açıklamaya göre,bebeklere tecavüz eden sapkınlar allah öyle olmasını istediği için yapıyor,insan öldürenler allah öyle olmasını istediği için yapıyor.Sizede biri sarkıntılık yaptığı zaman asla karşı gelmemelisniz aksi takdirde allahın üsteğine karşı gelmiş olursunuz.

Madem ki her türlü melaneti yapanlar,allah öyle olmasını istediği için öyle yapıyorlarsa,siz müslümanlar neden bu insanlara karşı geliyor onları suçluyorsunuz.

Irakta müslüman kadınların ırzına geçen amerikalı askerlerde alllah istediği için öyle yapıyorlar oluyor. Dolayısıyla dünyada hiç bir olumsuzluğa karşı çıkmayın,aksi takdirde allahın üradesina kerşı gelen isyancılar durmuna düşersiniz.

Madem ki her kötülüğün asıl sahibi allah ise,bizzat allah öyle olmasını istiyorsa,bu nasıl bir hastalıktır ki hem insanların kötülük yapmalarını isteyecek hemde cehennemde yakacak?

Gönderi tarihi:
haklı olabilirsiniz...hatta belki anlamamaya programllanmış bile olabilir...mümkündür...

Hah şimdi oldu işte. Aynen onu diyordum. Robotun suçu ne yahu? Şimdi anladınız siz....

Gönderi tarihi:

:lol::lol::lol:

Teşekkürler sevgili yersoy...

İyiki varsın...

Sevgiler... :)

Gönderi tarihi:
:lol::lol::lol:

Teşekkürler sevgili yersoy...

İyiki varsın...

Sevgiler... :)

:) sevgiler bizden sayın Dipnot :clover:

Gönderi tarihi:
..Ne yapıyorsak,neler oluyorsa ,bunu Allah izin verdiği ya da öyle olmasını istediği için yapıyoruz

[bBilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp dolayısı ile "İNSAN" kendi yazdığı ile "İRADE"sini inkar ederse ne yazarsan, ne söylersen boş yani insanın yaptığı her eylem "İRADESİ" (istemi) ile olur ama İnsanın yaptığı her olayı "YARATAN" ALLAH tır dolayısı ile ALLAH öyle olmasını istediği için yapıyoruz demek (haşa) kendisini (İRADİ) olarak reddetmesi demektir biraz mantık...[/b]

Gönderi tarihi:

fft, tahminim doğrultusunda yanıt vermişsiniz. Şimdi:

Kur'an bu yorumunuzu söylemek istemişse, bunu açıkça söyleyebilirdi. Yani her fiilin aslında tanrının fiilleri olduğunu doğrudan söyleyebilirdi. Savaşta atılan şeylerle ilgili neden söylüyor?

Savaş insanlarda şiddetli duygular uyandıran bir olaydır ve bir peygamberin de savaşı olunca, insanlar mucize beklerler. İşte bu beklenti ustaca karşılanmış. Hadissever olmasanız da bilirsiniz: Peygamberin avucuna alıp attığı bir avuç çöl kumunun tüm düşmanın gözüne gitmesi mucizesine işaret edildiği söylenir bu ayette.

Bu taktiksel bir söylemdir. Açıktan mucize gösterdiğinizi iddia etmezsiniz. Bunu yaparsanız "ben görmedim... acaba öyle mi oldu, böyle mi oldu... nasıl oldu, o öyle olduysa bu niye böyle oldu..." bir sürü spekülasyona sebebiyet verirsiniz. Bu işte yöntem, somut bir iddia ortaya atmayıp spekülatif, lastikli çekiştirilebilir bir söz atıp gerisini yorumlara, sadık bağlılarla kuşkucular arasındaki tartışmalara bırakmaktır.

Şeyhlerin kerametleri de aynıdır. Şeyh asla şunu yaptım diye somut bir iddiada bulunmaz. "Kerameti kendinden menkul" diye eleştirilir. Sadece imada bulunur ve kerameti yayma, halkı ikna işini sadık müritler yapar. Bu, tüm soyutlukların ana yöntemidir. Belirsiz bırakıp işi sadakat ve itaat kültürüne havale etmek...

Not: Çok büyük olasılıkla savaş sırasında bir avuç kumu gerçekten fırlatmış ve bunun bir işe yarayacağına önce kendisini inandırmıştır. Gerçek bir cezbe ve kendinden geçme olmadan başkasını inandıramaz. İnsanların liderlik karizması, büyük ölçüde insanların inanmasını istedikleri sözlere önce kendilerinin büyük bir içtenlikle inandıklarının her hallerine yansımasına bağlıdır. Bu liderler büyük başarılar da kazanabilirler...

Gönderi tarihi:
Madem ki her türlü melaneti yapanlar,allah öyle olmasını istediği için öyle yapıyorlarsa,siz müslümanlar neden bu insanlara karşı geliyor onları suçluyorsunuz.

Sayın hoppa, bu tür sorular soyut iddiaları köşeye sıkıştırmaya yetmiyor. Bir ara da söylemiştim, soyutluk değil mi, "yaratan diledikten sonra 300 bin km/sn. ışık hızını 500 e çıkarır dilerse, dilemek ona ait değil mi, sana ne?" der gerekirse, yine sıyrılır.

Burada da "tanrı sana o işi yapacak kasları, kaslarına komut ileten sinirlerini, ona komut veren beynini yarattığı için fiillerin onun fiilleridir, ama cüzi irade verdiği ve o işi yapmayı da istediğin için fiilinden sorumlusun" der, çıkar.

Ben iddia ediyorum, soyutluğu köşeye sıkıştırıp pes ettirmenin bir yolu yoktur. Soyuta ait her atamayı, orada tutup somut içinde sıkışmaktan kurtaracak bir soyut yorum vardır. Ateizm bundan doğmuştur. Teistler "tanrı dilediğini dilediği şekilde yaratır, size de sormaz" diye her mantıksal tuzaktan kurtuldukça, tanrı tezinin reddi tek çare olur.

Bundan yola çıkarak, din toplumsal iddiasını sürdürdükçe ateizmi de güçlendirecektir. Bu kutuplaşmanın tek çaresi, dinin bir vicdan işi olup toplumsal hiç bir iddiasının olmamasıdır. Güncel deyimle "light İslam"dır...

Gönderi tarihi:

Enam Suresi

(25) İçlerinden, (Kur'an okurken) seni dinleyenler de var. Onu anlamamaları için kalpleri üzerine perdeler (gereriz), kulaklarına ağırlık koyarız. Her türlü mucizeyi görseler de onlara inanmazlar. Hatta tartışmak üzere sana geldiklerinde inkâr edenler, "Bu (Kur'an) evvelkilerin masallarından başka bir şey değil" derler.

Yunus Suresi

(97) Şüphesiz, haklarında Rabbinin sözü (hükmü) gerçekleşmiş olanlar kendilerine bütün mucizeler gelse bile, elem dolu azabı görünceye kadar inanmazlar.

Hud Suresi

(53) Dediler ki: "Ey Hûd! Sen bize açık bir mucize getirmedin. Biz de senin sözünle ilahlarımızı bırakacak değiliz. Biz sana iman edecek de değiliz."

Mümin Suresi

(24) Andolsun ki biz Mûsâ'yı mucizelerimizle ve apaçık bir delille Firavun'a, Hâmân'a ve Kârûn'a3 gönderdik. Onlar ise; "Bu çok yalancı bir sihirbazdır" dediler.

Zuhruf Suresi

(47) (Mûsâ) mucizelerimizi kendilerine getirince, bir de bakmışsın, o mucizelere gülüyorlar!

daha pekçok ayette allahın peygamberlerine mucizeler verdiğini ama mucizelerin asla inanmaya insanları götürmediğini görüyoruz...

peygamberler alaya alınmaktadır...peygamberden mucize göstermesi istenmektedir...

peygamberler mucize göstermektedir...sonuç peygamberler yine alayla karşılanmaktadır..

o halde sayın demirefe...

sizin mucizelerin iman noktasında etkili olduğunu söylemenizin ayetler gözönüne alındığında hiçbir doğruluk payı yoktur....müslümanlar allaha mucizeler karşısında iman etmezler...

sizin söylediğiniz şeyhler meselesi farklı bir konudur...kerameti kendinden menkul demek olayı bizzat kendisinin açılaması demektir...ima falan kesmiyor yani....

şahsen benim de karşı olduğum bir durumdur...din ne kadar tanrıyı birleyin ondan başkasına tapmayın dese de...maalesef ''insan tanrılar'' oluşturmaktan geri kalmayanlar var...

ayette hahamlarını rabler edinirler ifadesine önceden hristiyan olan sahabenin itirazı olur..der ki ya rasulallah bizler rahiplerimize tapmazdık...allah rasulü der ki...onlar size allahın haram kıldıklarını helal helal kıldıklarını haram kılmalar mıydı...işte rablik budur der...

mesele her zaman iman noktsındaki teslimiyetinizi kime yönlendirdiğinizle alakalıdır...

dini allaha has klmak özgürlüklerin en büyüğüdür...ondan başkasına kul köle olmamaktan daha büyük özgürlük olur mu....

bir kere özgürlüğü tadan allahtan gayrısına köle olur mu.....

Gönderi tarihi:
sizin mucizelerin iman noktasında etkili olduğunu söylemenizin ayetler gözönüne alındığında hiçbir doğruluk payı yoktur....müslümanlar allaha mucizeler karşısında iman etmezler...

Ben bunu değil, tersini söyledim. Mucize zaten yok, tabii mucizeye dayalı iman da... Ortada olan ince bir taktik ve soyuta atama yapma yöntemi... Yöntem çok da verimli işlemiş, bir anket yapın, mucizeye inanmayan müslüman yok denecek kadar azdır, Kur'an üstüne basa basa mucize yok dediği halde üstelik de... Yok diyor ama, atamayı da yapıp tohumları da ekiyor yani, yeşerecek elbet. Önceki peygamberlere atamada sınır yok, alabildiğine cömert. Bu kadar verimlileştirdikten sonra bir iki tohum atmak yeterlidir.

Ama siz o ayetlerle zaten hiç bir peygamber mucize göstermedi diyor iddiasındaysanız, ben size bir çırpıda bir çok mucize iddiası sayayım. İlk aklıma gelen: Gökten sofra inmesi, Maide...

Tezimi daha dikkatli okumanızı dilerdim, omurgası kalınlaştırılmış kısım, selamlar...

Gönderi tarihi:
Ben bunu değil, tersini söyledim. Mucize zaten yok, tabii mucizeye dayalı iman da... Ortada olan ince bir taktik ve soyuta atama yapma yöntemi... Yöntem çok da verimli işlemiş, bir anket yapın, mucizeye inanmayan müslüman yok denecek kadar azdır, Kur'an üstüne basa basa mucize yok dediği halde üstelik de... Yok diyor ama, atamayı da yapıp tohumları da ekiyor yani, yeşerecek elbet. Önceki peygamberlere atamada sınır yok, alabildiğine cömert. Bu kadar verimlileştirdikten sonra bir iki tohum atmak yeterlidir.

Ama siz o ayetlerle zaten hiç bir peygamber mucize göstermedi diyor iddiasındaysanız, ben size bir çırpıda bir çok mucize iddiası sayayım. İlk aklıma gelen: Gökten sofra inmesi, Maide...

Tezimi daha dikkatli okumanızı dilerdim, omurgası kalınlaştırılmış kısım, selamlar...

ben de imanın mucizeye dayalı gelişmediğini söylüyorum...kerametle mürit toplayabilir birileri....ama mucizeye bağlı iman eden yoktur...

şartlı iman olur o zaman ne kadar mucize o kadar iman gibi...böyle değil tabi ki...

siz sorun insanlara o zaman allaha niçin inanıyorsunuz...peygambee niçin inanıyorsunuz diye....mucizelerden dolayı inanıyorlarsa siz haklısınız...ama iman etmelerinin gerekçeleri bu değil de mucizeler sadece onların zaten var olan imanlarını pekiştiriyor ya da tad veriyorsa o zaman bu neyi değiştirir...

tüm bu örneklerle soyuta atama yapma yönteminin ince bir taktik olarak kullanıldığını iddia ediyorsunuz...ben de iman zaten soyuta yönelik değil midir...allahın varlığı vahiy melek vs....soyuta atama dediğiniz şey dinin kavramlarının dayandığı bir temeldir zaten.....gaybi olarak görmeden allahın varlığına ve onun peygamber gönderdiğine inanmışsa bir insan ...allahın peyamberine de mucize vermeye gücü yeteceğine inanır...savaşırken 3bin melekle desteklediğine inanır..hicret ederken kendini öldürmeye gelenlerin arasından yasin suresini okuyarak çıkıp gittiğine inanır..mağarada saklanırken örümceğin ağ ördüğüne inanır...

dersiniz ki bunların hiçbiri olmamıştır...mucize falan göstermemiştir...mümin allaha yine inanır...peygamberine dilerse yardım edeceğini bilir ve buna inanır...

ne var bunda...

şeyhlerin kerametleriyle eşlerseniz ama durum değişir...orada iman etme konusu yoktur...hele hele ard niyet varsa şirk bile olur...alllah korusun...

selamlar...

Gönderi tarihi:
Bu açıklamaya göre,bebeklere tecavüz eden sapkınlar allah öyle olmasını istediği için yapıyor,insan öldürenler allah öyle olmasını istediği için yapıyor.Sizede biri sarkıntılık yaptığı zaman asla karşı gelmemelisniz aksi takdirde allahın üsteğine karşı gelmiş olursunuz.

Irakta müslüman kadınların ırzına geçen amerikalı askerlerde alllah istediği için öyle yapıyorlar oluyor. Dolayısıyla dünyada hiç bir olumsuzluğa karşı çıkmayın,aksi takdirde allahın üradesina kerşı gelen isyancılar durmuna düşersiniz.

Madem ki her kötülüğün asıl sahibi allah ise,bizzat allah öyle olmasını istiyorsa,bu nasıl bir hastalıktır ki hem insanların kötülük yapmalarını isteyecek hemde cehennemde yakacak?

Çünkü Allah cehennemi dolduracak sayın Hoppa,bu söz mutlaka yerine gelecek.Buna istemekten ziyade sanki dilemek desem daha doğru olacak,ya da bunun böyle olmasına izin veriyor, ya da Allah ın sözü için bunlar koşulsuz olmak zorunda.

Peki neden? çünkü atamızdan.,ilk insandan,huzurunda olup emrine göre göre bile bile ne cesaretse karşı çıkanlardan.Bire bir bizzat Yaratıcınızı göreceksiniz ve onun emrini hiçe sayacaksınız,niye herşeyi bu kadar basite indirgiyorsunuz ki,ortada ciddi hemde çok ciddi bir durum var.

Ayrıca örnek verdiğiniz ülkeler ya da suçlama durumları falan,herşey,istisnasız herşey zıtlıklardan oluşurken,ırza geçme eylemine iyi bişeydir,herkese tavsiye ederim diyecek bir insan bulabilir misiniz?hayır,bu eylem evrensel olarak kötü bir eylemdir,bunu idrak etmek için de bu eylemin tersi iyi denilecek eylem mevcuttur.İyi eylem olmasa siz ırza geçmeye kötü diyemezsiniz.Gelgelelim bazı ülkelerde müslümanlar öldürülüyor diye yapılan siyasi eylemlere,kusura bakmayın ama bi de olayı öldüren tarafından düşünmek lazım sanırım,neden bu insanlar müslümanları ya da oradaki halkı öldürüyor.Bu insanlar gerçekten İslamı mı yaşıyor?Yoksa bu insanlar gerçekten hristiyan alemi ve amerikalılar için tehdit mi oluşturuyor?Ben ayetlerde Peygamberim Musa nın karşı taraftan öldürdüğü insanla ilgili kıssayı tavsiye ederim.Bi okuyup derin derin düşünmek lazım.Acaba bizden diye savunduğumuz biri aslında haksız olabilir mi??Rabbim boşa demiyor,gerçekten bizler az düşünüyoruz,varsın sizler çok düşündüğünüzü söyleyin,öğreneceğimiz çok şey var hem de çok..

Gönderi tarihi:
Çünkü Allah cehennemi dolduracak sayın Hoppa,bu söz mutlaka yerine gelecek.

Hayır efendim bu konuda yanılıyorsunuz. Zeustan bana gelen vahiylere göre,zeus artık bu haksızlığa fazla tahammül edemeyeceğini söyledi. Allahı tutup cehennem atacakmış.

Sakın korkmayın ben onun hakkından gelirim dedi

Gönderi tarihi:
Çünkü Allah cehennemi dolduracak sayın Hoppa,bu söz mutlaka yerine gelecek.

Bak ben diyordum işte. Mantığın aklın yolu birmiş -_- Kimsenin günahı yok arkadaşlar. Cehennem dolacak, o kadar!! Kaderler ona göre yazılmış! Boşuna uğraşmayın lütfen!

Gönderi tarihi:

Bir Yaratıcıya inanıyorsanız,dininiz olsun ya da olmasın,dünya üzerindeki bu kadar kötülüğe neden izin verdiğini düşünmek insanı büyük bir isyana sürükleyebilir.İşte din,bu noktada hayatımızı anlamlandırır.Ne neden dolayı neden oluyor?

Siz bir Yaratıcıya inanmıyor olabilirsiniz,ama biz bütün hayat deneyimimizle varlığına şahidiz.Bizler O nu bütün gücüyle ve hayatımıza müdahalesi ile hissedenleriz.İşinize gelsin gelmesin varsınız ve varlığınızı O na borçlusunuz.Gün gelip O nun var olduğunu öğrendiğinizde,alay ettiğiniz konular tek tek önünüze konulduğunda ,bakalım bu kadar mantıklı dizgenizin sonu ne olur.Aklın yolu bir olsaydı,dünya üzerindeki her insan aynı olurdu.Sizi akıllı yapan unsurlar bizi akılsız yapmaz,ya da bizi akıllı yapan unsurlar sizi akılsız yapmaz.

Gönderi tarihi:
İşinize gelsin gelmesin varsınız ve varlığınızı O na borçlusunuz.

İşinize gelsin ya da gelmesin varlığınızı evrime borçlusunuz...

(Bunu yazmamdaki amaç, söylediğin cümlenin aslında ne kadar da havada durduğunu göstemek)

Gün gelip O nun var olduğunu öğrendiğinizde,alay ettiğiniz konular tek tek önünüze konulduğunda ,bakalım bu kadar mantıklı dizgenizin sonu ne olur.

Her zaman dediğim gibi benim suçum yok. Bak iki seçenek var: (1) kaderim, (2) vermiş olduğu mantık.

Saygılar

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.