Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2007 Efendi şu an insanların kırmızı ve beyaz et ihtiyaçları bu şekilde karşılanıyor. Yani bizim protein almamız için malesef hayvanların ölmesi gerekiyor. Bununda hayvanlara eziyet etmeden mümkün olan yolu bu. Şah damarını kesmek. Bu entegre et fabrikalarındada bu şekilde. Yani bizim marketlerde yada kasapta satın aldığımız et farklı bir yöntemle elde edilmiyor. Bıçak otomatik çalışır veya kesimi kasaplar yapar sonuçta işlem değişmiyor. Yani efendi "how made it" tadı yaşamıyalım olay bu Kuban kesimlerininde merkezlerde bu şekilde yapıldığı taktirde bahsettiğin insansal etkilerin ortadan kalkacağını düşünüyorum. tamam birsey demiyorum et yemek istiyen yiyebilir insanlar ihtiyacini en insancil sekilde ihtiyaclarini karsilamalidir! ben bu asamada kesimlerin daha detaylarinada inmek istemiyorum!! bunlar kendiliginden cözülür cözülmek zorunda otomatikmen bir et fabrikasi bin kasapla calisacak hali yok? fakat bu cagda bu konuyu cözebilecek asamasina gelmis bir toplum neden daha kurban bayramini sade bayram haline getirebilmesin? konu bu.. Saygilarimla Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2007 kurban kesmek psikolojiyi bozmaz.aksi düşünceleri olanlara biraz geniş ve derin düşünce tarzına sahip olan her insan güler.ben müslüman bir kürt olarak Hz ibrahim a.s. dan beri yapılan bu ibadetin o günden bu yana hangi müslüman çocuğunu etkilediğini ve hangisini bir caniye çevirdiğini merak ediyorum.şimdi şapkayı önünüze koyun ve kurban kesmeyen diğer halklar ile kesen halkların çocuklarını kıyaslayın bakalım.savaşlarda biribirini hunharca(kanyercesine),öldüren,tek savaşta 60 milyon insanın öldürüldüğü batı ülkelerinde hernedense kurban kesilmiyor.bu ipucu size yetermi bilmiyorum ama biraz düşünen ve altında islam'a karşı bir düşmanlık olmayan herkes görecektirki kurbandan boşalan kan psikolojik bir karşı deşarjdır diyebiliriz.diğer yararlarını saymaya gerek yok.teşekkürler. Sizin yaptığınız nedir?Ezop'tan masallar... Ben çok iyi hatırlıyorum, küçükken kurban kesilirken bakabilirdim. Daha sonra bir keresinde kurbanlık kaçtı ve biz onu keserken acı acı bağırdı. O zaman anladım kesilmekten pek memnun olmadığını... Onun yerinde siz olsanız, sizde aynı düşünürsünüz. Ogündür kurban kesilirken bakamam ve bayramın ilk günü falan et yiyemem... O yüzden otçul/vejateryan oldum diyebilirim. Hatta hala "Hostel" gibi kesmeli yarmalı korku-gerilim filmlerini seyredemem. Bu psikoz büyüdü sanırım bende Sanki beni kesiyorlarmış gibi gelir... Ben kendimi İnançlı olarak nitelesem de beni tanıyan çoğu arkadaşım inancımı fena halde sorgular. Aslında inanmadığıma falan inanırlar... Ama şunu söylemeyi borç biliyorum ki ben Kurban Bayramında hayvanların kesilmesini manasız, anlamsız ve yararsız görüyorum. Bu ibadeti de "Aman Müslümanların ibadetine engel olayım" diye yapmam mantıksızlık ötesi olurdu. Hele hele et yemez ve hayvansal ürünlerden fayda etmeyen biri olduğum içinde değil... Bu ibadetin sadece hayvan kesilmesine indirgenmesine karşıyım. Yoksa insanların köpek dişleri var yani hem etçil hem otçul yaratıklarız. Elbette et yemek gibi bir ihtiyacımız var ve bunu karşılamak durumundayız, bu doğamızın kanunu. Arada sırada bende yerim zaten et, hiç ve asla yemem demiyorum... Eve et girmesi ise derdiniz, gider parasını verir ve alırsınız yeteri kadar. İlla hal-i hazırda kan dökmek mi gerekir bilemiyorum... Sevap işlemekse o etin parasıyla fakirlerin ihtiyaçlarını gidererek yardım edin daha iyidir. Ha eve et girmesi meselesi ise gerçekten, bir çok insanın et'ten daha fazla İlaç'a, Eğitim giderlerine ihtiyacı var. Ve emin olun siz ona ilaç alın ya da eğitim giderini karşılayın, Vereceğiniz etten daha çok sevineceğini kendiniz göreceksiniz. Kurban anlayışının yardımlaşma amacı gütmesi çok anlamlı bir anlayış. Ama hala bu yüzyılda bunu hayvanların kesilmesine indirgemek mantıksız. Ha iş eğer hal-i hazırda mal varlığından Tanrı uğruna fedakarlık yapabilmek ise eğer, Dediğim gibi dürüst ve köklü onlarda yardım kurumu var. Tanrı adına bağışlayın, hem bundan faydalananlar sevinir Hem de siz Tanrı uğruna fedakarlığınızı yapmış olursunuz. Zaten Kurban'ın "ister dağıtabilirsin, istersen hiç vermez ve kendin yersin" gibi bir anlayışa sahip olması Yapılan fedakarlığı anlamsız ve üstüne üstlük zararlı kılmaktadır. Bir Yörük düşünün ki hayvanları onun en değerli varlığıdır. Canlı iken, kurban edildiğinden daha çok yaramaktadır işine. Ve zaten yaşını doldurup yeterince yavruladıkça da keserler, Ki 200 hayvanı olan bir kişi en azından 2 ayda bir keser zaten... Yani beslenme ihtiyaçları, bir hayvandan en son sağlanır. Çünkü o hayvanın yerine daha genci, daha yünlüsü, daha sütlüsü ve daha güçlüsü yetişmektedir. O yüzden artık yaşlanmış hayvan beslenme için kesilir. E kurban bayramında yine aynısı yapılıyor? Adam kesme işlemini bir hafta erkene alır ya da bir hafta geç bırakır Yine zaten keseceği hayvanı keser... Ha dağıtmaz, evinde bırakır ve kendisi yer yine yaptığı gibi... E bir anlamı kaldı mı? Bu durumda ne yapılacak peki? Saygılarımla... Saygılarımla... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2007 Boşig, "ayna nöronlar" adı verilen özelleşmiş bir beyin hücreleri grubu vardır. Bu nöronlar empati sağlıyorlarmış. Canlılar arasındaki iletişimi, birbirini anlamayı ve sanatı, herşeyi sağlayan bu nöronlarmış. Birinin parmağı kapıya kısılıp acı ile bağırdığında, onun acısını içimizde hissetmemizi bu nöronlar sağlıyormuş. Ayna nöron sayısı az olanlar iyi empati yapamıyor, fazla olanlar aşırı etkileniyormuş. İşte kan tutma filan dedikleri olay buymuş. Ben fazla empati yaptığımı öteden beri bilirim. Daha geçenlerde youtube'da dolaşırken nasılsa otopsi videosunu tıklayıvermişim. Genç bir kadın cesedine otopsi yapılıyor ve teknik şu: Göğüs kemiği çıkarıldığı zaman kaburgalar iki yana açılabildiği için iç organların tamamına rahatça ulaşılabiliyor. Cerrah tam bir kasap. Öyle eli çabuk ki kesiyi yapmasıyla kaburgaları ayırması ve göğüs kemiğini çıkarması bir oldu. İç organlara ulaşmadan ve onları da çıkarmadan kapattım. Fakat göğsüm sızlamaya başladı. Ayna nöronlar ayağa kalkmışlardı. Ne yapsam sızıyı durduramıyordum. Bana inanır mısın, bir hafta boyunca zaman zaman şiddetlenerek göğsüm sızladı. Kesinlikle engel olamadım, hayatın tadı tuzu kaçtı. Bunu empatisi az olanların anlaması zor. Bir film de vardı, genetik bir farklılıktan dolayı derisi bembeyaz bir çocuk vardı ve her canlının hissettiklerini hissedebiliyordu. Bir canlı acı çekerken krizler filan geçiriyordu. Böyleleri cerrah olamıyor mesela. Bilmem Türkiye'de o kadar katı mı ama, tıp fakültelerinde kadavra kesemeyen hemen okuldan atılır diye anlatırlar. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2007 Boşig, "ayna nöronlar" adı verilen özelleşmiş bir beyin hücreleri grubu vardır. Bu nöronlar empati sağlıyorlarmış. Canlılar arasındaki iletişimi, birbirini anlamayı ve sanatı, herşeyi sağlayan bu nöronlarmış. Birinin parmağı kapıya kısılıp acı ile bağırdığında, onun acısını içimizde hissetmemizi bu nöronlar sağlıyormuş. Ayna nöron sayısı az olanlar iyi empati yapamıyor, fazla olanlar aşırı etkileniyormuş. İşte kan tutma filan dedikleri olay buymuş. Ben fazla empati yaptığımı öteden beri bilirim. Daha geçenlerde youtube'da dolaşırken nasılsa otopsi videosunu tıklayıvermişim. Genç bir kadın cesedine otopsi yapılıyor ve teknik şu: Göğüs kemiği çıkarıldığı zaman kaburgalar iki yana açılabildiği için iç organların tamamına rahatça ulaşılabiliyor. Cerrah tam bir kasap. Öyle eli çabuk ki kesiyi yapmasıyla kaburgaları ayırması ve göğüs kemiğini çıkarması bir oldu. İç organlara ulaşmadan ve onları da çıkarmadan kapattım. Fakat göğsüm sızlamaya başladı. Ayna nöronlar ayağa kalkmışlardı. Ne yapsam sızıyı durduramıyordum. Bana inanır mısın, bir hafta boyunca zaman zaman şiddetlenerek göğsüm sızladı. Kesinlikle engel olamadım, hayatın tadı tuzu kaçtı. Bunu empatisi az olanların anlaması zor. Bir film de vardı, genetik bir farklılıktan dolayı derisi bembeyaz bir çocuk vardı ve her canlının hissettiklerini hissedebiliyordu. Bir canlı acı çekerken krizler filan geçiriyordu. Böyleleri cerrah olamıyor mesela. Bilmem Türkiye'de o kadar katı mı ama, tıp fakültelerinde kadavra kesemeyen hemen okuldan atılır diye anlatırlar. O nöron hücreleri bende ziyadesiyle var sanırsam... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2007 O nöron hücreleri bende ziyadesiyle var sanırsam Ben de öyle anladığım için yazmıştım... Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2007 Ben de öyle anladığım için yazmıştım... aynen arkadaşım. bayramı bayram olarak yaşayalım kan gövdeyi götürmüş,hayvanlar gözünün önünde can çekişerek ölmüş sen buna bayram diyorsan bende hadi ordan derim.çocukları dinimizden soğutmanın alemi yok saygılar. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2007 tamam birsey demiyorum et yemek istiyen yiyebilir insanlar ihtiyacini en insancil sekilde ihtiyaclarini karsilamalidir! ben bu asamada kesimlerin daha detaylarinada inmek istemiyorum!! bunlar kendiliginden cözülür cözülmek zorunda otomatikmen bir et fabrikasi bin kasapla calisacak hali yok? Efendi sadece kanatlı hayvanlar için geçerli o otomatik makinalar . Yoksa et fabrikalarıda yeterli sayıda kasapla çalışıyorlar. Ve Kurban nasıl kesiliyorsa aynen öyne yapıyorlar bu işi. İster inek olsun, ister koyun, ister domuz, ister deve. Bunda yapacak bir şey yok. Malesef protein ihtiyacı hisseden hepobur bir canlı türüyüz. E zekamızın bu kadar gelişmiş olmasında hepobur olmamızında büyük payı olduğu için şikayet etmeyede pek hakkımız yok doğaya Belki çok çok uzun yıllar sonra kopya organ teknolojisi artık kasap dükkanlarında bile kullanılacak kadar sıradan bir hale gelirse çözüm olabilir (biliyorum fantazi bu) fakat bu cagda bu konuyu cözebilecek asamasina gelmis bir toplum neden daha kurban bayramini sade bayram haline getirebilmesin? konu bu.. Saygilarimla Ya şimdi özüne bakarsak. Kurban'ın insani etkileri, kurbanların et fabrikalarındaki kesim usulleriyle belli merkezlerde hayvanlarada eziyet çektirmeden yapılırsa bu sorun kalmazki. Yani olayın hepi topu et fabrikalarının belki bir hafta ya da on gün içinde kestikleri kadar hayvan, insanlar tarafından üç gün içinde kesiliyor. Tabiki bunun sokakların kan gölüne dönmesi. Her köşe başında çocukların yada bundan etkilenecek insanların gözü önünde hayvanların parçalanması, organlarının etrafta durması biçiminde yapılması tartışılmaz oldukça yanlış bir şey. Baştan sıhhi olarak zararlı. Psikolojik olarakta etkileri vardır mutlaka, görüntü olarak bir bayrama yakışır görüntü değil. Dediğim gibi entegre tesislerde, uzman kişilerce hem hayvanlara zarar vermeden. Hem steril bir ortamda, hemde çocuk yada bundan etkilenecek kimseleri bu görüntüye maruz bırakmadan yapılması en doğrusudur. Tavsiye edilende budur. Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2007 Kurban kesmek,islami inancın vazgeçilmez bir parçası olduğundan ne kadar tartışılırsa tartışılsın işin içinden çıkmak pek mümkün olmayacaktır. Kurban kesmedeki asıl amaç,insanlara yardım olduğuna göre; 1-Bu sene kurban kesmiyorum. 2-Kurban için ödeyeceğim rakamı ,Ülkemizde çok zor bir durumda yaşamla mücadele eden çeçen mültecilerinin banka hesabına aktaracağım. 3-Sevgili Cyrano'dan banka hs no'sunu araştırarak buraya yazacağına inanıyorum. Allah kabul etsin. sevgilerimle, Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2007 Kurban kesmek,islami inancın vazgeçilmez bir parçası olduğundan ne kadar tartışılırsa tartışılsın işin içinden çıkmak pek mümkün olmayacaktır.Kurban kesmedeki asıl amaç,insanlara yardım olduğuna göre; 1-Bu sene kurban kesmiyorum. 2-Kurban için ödeyeceğim rakamı ,Ülkemizde çok zor bir durumda yaşamla mücadele eden çeçen mültecilerinin banka hesabına aktaracağım. 3-Sevgili Cyrano'dan banka hs no'sunu araştırarak buraya yazacağına inanıyorum. Allah kabul etsin. sevgilerimle, Allah kabul etsin sayin gugukcuk ama ben kurban icin odeyecegim rakami neden cecen multecileri yollayimki ulkemde okadar yardima muhtac insan dururken cecenlere veyahut baskalarina gondermek hak degildir kanimca saygilar Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Kurban kesmek,islami inancın vazgeçilmez bir parçası olduğundan ne kadar tartışılırsa tartışılsın işin içinden çıkmak pek mümkün olmayacaktır.Kurban kesmedeki asıl amaç,insanlara yardım olduğuna göre; 1-Bu sene kurban kesmiyorum. 2-Kurban için ödeyeceğim rakamı ,Ülkemizde çok zor bir durumda yaşamla mücadele eden çeçen mültecilerinin banka hesabına aktaracağım. 3-Sevgili Cyrano'dan banka hs no'sunu araştırarak buraya yazacağına inanıyorum. Allah kabul etsin. sevgilerimle, VAKIFBANK İSTANBUL ALTUNİZADE ŞUBESİ YTL: 00 158 00 728 871 6031 USD: 40 32 325 EURO: 40 32 326 ZİRAAT BANKASI İSTANBUL FATİH ŞUBESİ YTL: 210 99 96-5001 USD: 212 44 61-5001 EURO: 212 44 62-5001 (Kurban bedelini banka kanalıyla gönderenlerin dekontu 0216.3357217 nolu numaraya fakslaması gerekiyor) Vakfımızın kredi kartı ile güvenli bağış sistemi : https://www.kafkas.org.tr/bagis/kurban2007.php Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Kurban Bayramları kaldırılsın demek çok büyük haksızlıktır hiç kimse bir topluluğa "bayramlarından feragat etmeyi" teklif edemez... Bu meselede sorun hayvan kesimiyse günde kaç büyük baş ve kaç kümes hayvanı katlediliyor bunu düşünmelilir... Ancak ben burada kasıt görüyorum bu "dinin" emri olduğu için eleştiriliyor... Yoksa kimse bir diğerine et yeme ot ye demiyor değil mi? İnsanlar et tüketiyorsa ve bu bir gereksinimse kimse birşey diyemez, birileride bu yardımı ve iyiliği kendi görüşlerine göre başka yerlere aktarır dilerim Allah onuda kabul eder... Benim düşünceme göre amaç zaten zor durumda olanların karnını doyurmaktır ve inanıyorum ki yardımın her türlüsü aynı derecede sevaptır... Kurban kesip kavurma yapıp bir sene boyunca yiyenlerdense gerçek anlamda yardıma ihtiyacı olana el uzatmak hem dinen hem vicdanen daha doğrudur... Zaten vicdana sığmayanı dine sığdıramaz kimse... Burada düşünce farkılıkları olacak biliyorum çünkü bu "din" ve bu konuda insanlar özgür düşünemiyorlar... Ama zaten bilseler kurban kesmek farz değil... Yani bu bir tekliftir, yardımlaşmanın bir boyutudur... Geniş düşünmek gerek... Arabistanda olduğu gibi binlerce hayvanı katledip akbabalara yedirmek mi yoksa aç ve açıkta olan insanlara yardım etmek mi? Hangisi vicdanan daha doğru? Kurban ne demek? Sokak ortalarında özellikle çocukların gözleri önünde hayvan kesmek en ucuz tabirle ilkel, bayağı ve çirkin bir eylemdir... bunun adına ibadet demek gaflettir... geçen yıl ve ondan önceki yıllarda gördüğüm manzaralardan iğrenmiştim... umarım bu yıl bunu yaşamak zorunda kalmam... beni hem kan tutar hem hayvanlara kıyamam... ama biliyorum ki et yemek isteyen çok insan var ve gözlerimle gördüğüm çıplak ayaklı çocuklar ellerinde poşetlerle et arıyorlardı... bunu hiç kimse küçümseyemez... evet yanlışlar ve ilkel davranışlar var ama işin özünü kaçırmamak lazım ve kimse kimseye kurban kesme deme hakkına sahip değil... her şey usulüne uygun olmak zorunda... ibadette, davranışta, doğru olanda... Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Teşekkürler Cyrano .Konuya olan hassasiyetinden dolayı. kredi kartı ile olan aktarım 28/11/2007 tarih saat 19:00 itibarı ile tarafımdan yapılmıştır. Bir kum tanesi bile çeliği kesebilir.Yeterki arkasında diğerleri gelsin. Sevgilerimle, Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Allah kabul etsin sayin gugukcuk ama ben kurban icin odeyecegim rakami neden cecen multecileri yollayimki ulkemde okadar yardima muhtac insan dururken cecenlere veyahut baskalarina gondermek hak degildir kanimca saygilar Bu kişiden kişiye değişir.Meselenin eylemsel yanına çok değer veririm.Birçok insan çok zor durumda yaşıyor.Kim bunu inkar edebilir ki?Ben birini gördüm sizde diğerlerini görebilirsiniz. Önemli olan tek şey savunduğumuzu eyleme dökmektir. Geç kalmamaktır. Ben bunun için minik te olsa bu eylemi gerçekleştirdim. İşte beni mutlu kılan bu dostum. Yoksa kavram kargaşasına düşüp,çok ince detaylarla uğraşıp,sonunda "aman sende en iyisi kes kurbanını kendin dağıt " sonucuna ulaşacaktım. Savunduklarım havada asılım kalacaktı. Böyle bir eylemde Cyrano'nun katkısını da unutmamak gerekiyor kanımca. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Kurban Bayramları kaldırılsın demek çok büyük haksızlıktır hiç kimse bir topluluğa "bayramlarından feragat etmeyi" teklif edemez... Bu meselede sorun hayvan kesimiyse günde kaç büyük baş ve kaç kümes hayvanı katlediliyor bunu düşünmelilir... Ancak ben burada kasıt görüyorum bu "dinin" emri olduğu için eleştiriliyor... Yoksa kimse bir diğerine et yeme ot ye demiyor değil mi? İnsanlar et tüketiyorsa ve bu bir gereksinimse kimse birşey diyemez, birileride bu yardımı ve iyiliği kendi görüşlerine göre başka yerlere aktarır dilerim Allah onuda kabul eder... Benim düşünceme göre amaç zaten zor durumda olanların karnını doyurmaktır ve inanıyorum ki yardımın her türlüsü aynı derecede sevaptır... Kurban kesip kavurma yapıp bir sene boyunca yiyenlerdense gerçek anlamda yardıma ihtiyacı olana el uzatmak hem dinen hem vicdanen daha doğrudur... Zaten vicdana sığmayanı dine sığdıramaz kimse... Burada düşünce farkılıkları olacak biliyorum çünkü bu "din" ve bu konuda insanlar özgür düşünemiyorlar... Ama zaten bilseler kurban kesmek farz değil... Yani bu bir tekliftir, yardımlaşmanın bir boyutudur... Geniş düşünmek gerek... Arabistanda olduğu gibi binlerce hayvanı katledip akbabalara yedirmek mi yoksa aç ve açıkta olan insanlara yardım etmek mi? Hangisi vicdanan daha doğru? Kurban ne demek? Sokak ortalarında özellikle çocukların gözleri önünde hayvan kesmek en ucuz tabirle ilkel, bayağı ve çirkin bir eylemdir... bunun adına ibadet demek gaflettir... geçen yıl ve ondan önceki yıllarda gördüğüm manzaralardan iğrenmiştim... umarım bu yıl bunu yaşamak zorunda kalmam... beni hem kan tutar hem hayvanlara kıyamam... ama biliyorum ki et yemek isteyen çok insan var ve gözlerimle gördüğüm çıplak ayaklı çocuklar ellerinde poşetlerle et arıyorlardı... bunu hiç kimse küçümseyemez... evet yanlışlar ve ilkel davranışlar var ama işin özünü kaçırmamak lazım ve kimse kimseye kurban kesme deme hakkına sahip değil... her şey usulüne uygun olmak zorunda... ibadette, davranışta, doğru olanda... evet Sardunyam oldukça güzel! Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Milletimizin karnını doyurduk, şimdi başkaları mı sırada? (gugukcuk Teşekkürler Cyrano .Konuya olan hassasiyetinden dolayı. kredi kartı ile olan aktarım 28/11/2007 tarih saat 19:00 itibarı ile tarafımdan yapılmıştır. Bir kum tanesi bile çeliği kesebilir.Yeterki arkasında diğerleri gelsin. Sevgilerimle,) Ayrıca bu bilgiyi özelden de paylaşabilirdiniz sayın gugukcuk, böyle milletin gözüne gözüne yardım yapılmaz. Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Milletimizin karnını doyurduk, şimdi başkaları mı sırada? (gugukcuk Teşekkürler Cyrano .Konuya olan hassasiyetinden dolayı. kredi kartı ile olan aktarım 28/11/2007 tarih saat 19:00 itibarı ile tarafımdan yapılmıştır. Bir kum tanesi bile çeliği kesebilir.Yeterki arkasında diğerleri gelsin. Sevgilerimle,) Ayrıca bu bilgiyi özelden de paylaşabilirdiniz sayın gugukcuk, böyle milletin gözüne gözüne yardım yapılmaz. Milletin gözü önünde hiçbirşey yapılmıyor ise milletin gözü önünde yardım elbette ki yapılır. Meseleyi magazinleştirmeyelim lütfen. Yardım bir kuruluşa yapılıyor.Kişiye değil. Farkı anlayın lütfen. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Milletimizin karnını doyurduk, şimdi başkaları mı sırada? (gugukcuk Teşekkürler Cyrano .Konuya olan hassasiyetinden dolayı. kredi kartı ile olan aktarım 28/11/2007 tarih saat 19:00 itibarı ile tarafımdan yapılmıştır. Bir kum tanesi bile çeliği kesebilir.Yeterki arkasında diğerleri gelsin. Sevgilerimle,) Ayrıca bu bilgiyi özelden de paylaşabilirdiniz sayın gugukcuk, böyle milletin gözüne gözüne yardım yapılmaz. Muki, kafkasyada savaş yüzünden evlerinden olan, kendi vatanlardında mülteci konumuna düşen insanlara yardım yapmak neden bu kadar rahatsızlık veriyor ? Bu ülke bağımsızlığı için savaşırken, açlık içinde yaşayan afganlar, pakistanlılar boğazlarından kesip anadoluya altın, silah gönderdiler. Kafkasyadan insanlar Anadolu Hükümetine silah ulaştırabilmek için canlarını tehlikeye atıp kayıklarla karadenizi geçtiler. Nesi bu kadar rahatsız etti sizin, kafkasyadaki mültecilere yardım yapılması ? Eğer siz bir mülteci olsaydınız yine böyle mi düşünürdünüz. Sizede tavsiyem en az bir kere bir mülteci kampını ziyaret etmeniz. Ondan sonra bunları tekrar söylemeniz. Siz tüm yardım kampanyalarına böyle mi tepki veriyorsunuz ? Yoksa bu çeçenlere yapılan yardıma özgü bir reaksiyon mu ? Ben nesinin bu kadar rahatsız ettiğini gerçekten anlamadım. Ayıp gerçekten ayıp. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Allah kabul etsin sayin gugukcuk ama ben kurban icin odeyecegim rakami neden cecen multecileri yollayimki ulkemde okadar yardima muhtac insan dururken cecenlere veyahut baskalarina gondermek hak degildir kanimca saygilar Hayatında hiç bir mülteci kampı gördün mü ? En azından bir kere bir mülteci kampını ziyaret et. Sonra tekrar söyle bunları. Unutma yarın seninde başına gelebilir bu. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Ben Muki arkadaşa sorduğum sorunun cevabını kendim aldım Avrupa'da kaç tane gönüllü yardım kuruluşu var biliyor musunuz? Özellikle Almanya ve Hollanda'da, dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan bir faciada küçücük okul çocuklarının dahi ne kadar bağış yaptıklarını biliyor musunuz[/b Ve biraz da enternasyonal takilalim. Yukarida ki linkleri okuduktan sonra, bu asagida ki linke de ismimizi yazip gonderirsek bizlerde katkida bulunmus oluruz bu duruma. http://write-a-letter.greenpeace.org/170/2...36051dbad1c14b6 Bu kadar alakasiz olmayin ama arkadaslar! Bize ne balina avindan, japonundan, amerikalisindan, avrupalisindan demeyin. Cunku onlar baska bir dunyada, bizler baska bir dunyada yasamiyoruz. Ve dunyanin hangi kosesinde olursa olsun bu bizim de sorunumuz. Zira, batarsak hep birlikte batacagiz... Baska sorunumuz yokmus gibi, bir de bu sorunla mi ilgilenecegiz de demeyiniz lutfen. Böylesine "yardımsever" bir arkadaşımız çeçen savaş mültecileri, yaz kış çadırlarda soğuğun, sağlıksız koşulların, açlığın, salgın hastalıkların tehdit ettiği insanlara yapılacak bir yardıma verdiği tepkiye bakalım : Milletimizin karnını doyurduk, şimdi başkaları mı sırada? (gugukcuk Teşekkürler Cyrano .Konuya olan hassasiyetinden dolayı. kredi kartı ile olan aktarım 28/11/2007 tarih saat 19:00 itibarı ile tarafımdan yapılmıştır. Bir kum tanesi bile çeliği kesebilir.Yeterki arkasında diğerleri gelsin. Sevgilerimle,) Ayrıca bu bilgiyi özelden de paylaşabilirdiniz sayın gugukcuk, böyle milletin gözüne gözüne yardım yapılmaz. Açlığın, soğuğun, salgın hastalıkların pençesinde mülteci kamplarında çadırlarda hayatta kalmaya çalışan mülteci çocuklar, japonların avladığı balinalardan dahamı değersiz. Avrupadaki çocukların bile dünyanın neresinde olursa olsun yaşanan facialardan sonra bağış yaptığını örnek veriyorsunuzda. Çeçen mültecilere yapılan bağışa neden bu kadar tepki veriyorsunuz ? Evet tamda sizin dediğiniz gibi "biraz enternasynal takılalım" Forumda arkadaşlarının "yardımsever" dediği bir insanın, savaş mültecilerine yapılan bir yardıma "Milletimizin karnını doyurduk, şimdi başkaları mı sırada'" şeklinde tepki vermesini yalnızca o mültecilere dini ve milleti yüzünden büyük bir nefret duymasına bağlarım. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Teşekkürler Cyrano .Konuya olan hassasiyetinden dolayı.kredi kartı ile olan aktarım 28/11/2007 tarih saat 19:00 itibarı ile tarafımdan yapılmıştır. Bir kum tanesi bile çeliği kesebilir.Yeterki arkasında diğerleri gelsin. Sevgilerimle, Düşünceli ve insani davranışından dolayı tebrik ve teşekkür ederim. Anlaşılmaz bir nedenle, belli coğrafyaların belli dine mensup insanlarına duyulan nefretle verilen kimi ilginç reaksiyonları ise fazla dikkate almamanı tavsiye ederim. Dünyanın neresinde olursa olsun, mülteciler tüm insanlığın ortak sorunudur. Herkes birgün mülteci olabilir. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Sayın Cyrano, evet, bu yukarıda alıntıladıklarınızın hepsini ben yazdım. Ama size şunu sorarım: Afrika'da müslüman olmayıp, açlıktan nefesleri kokmuş insanlara ya da dünyanın başka bir yerinde gene müslüman olmayan ve yardıma ihtiyacı olan insanlara da Çeçenlere uzattığınız yardım elinizi uzatıyor musunuz? Yoksa onların, Çeçen ve müslüman oluşu sizce yardım etmek için yeterli bir neden mi? Ben bu yukarıda alıntı yaptığınız yazılarımı din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin yapılması gerekir diye belirtmeyi unutmuşum, demek belirtmem gerekirdi ki, yeri geldiğinde bana karşı kullanılmasın. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Kurban Bayramları kaldırılsın demek çok büyük haksızlıktır hiç kimse bir topluluğa "bayramlarından feragat etmeyi" teklif edemez... Bu meselede sorun hayvan kesimiyse günde kaç büyük baş ve kaç kümes hayvanı katlediliyor bunu düşünmelilir... Ancak ben burada kasıt görüyorum bu "dinin" emri olduğu için eleştiriliyor... Yoksa kimse bir diğerine et yeme ot ye demiyor değil mi? İnsanlar et tüketiyorsa ve bu bir gereksinimse kimse birşey diyemez, birileride bu yardımı ve iyiliği kendi görüşlerine göre başka yerlere aktarır dilerim Allah onuda kabul eder... Benim düşünceme göre amaç zaten zor durumda olanların karnını doyurmaktır ve inanıyorum ki yardımın her türlüsü aynı derecede sevaptır... Kurban kesip kavurma yapıp bir sene boyunca yiyenlerdense gerçek anlamda yardıma ihtiyacı olana el uzatmak hem dinen hem vicdanen daha doğrudur... Zaten vicdana sığmayanı dine sığdıramaz kimse... Burada düşünce farkılıkları olacak biliyorum çünkü bu "din" ve bu konuda insanlar özgür düşünemiyorlar... Ama zaten bilseler kurban kesmek farz değil... Yani bu bir tekliftir, yardımlaşmanın bir boyutudur... Geniş düşünmek gerek... Arabistanda olduğu gibi binlerce hayvanı katledip akbabalara yedirmek mi yoksa aç ve açıkta olan insanlara yardım etmek mi? Hangisi vicdanan daha doğru? Kurban ne demek? Sokak ortalarında özellikle çocukların gözleri önünde hayvan kesmek en ucuz tabirle ilkel, bayağı ve çirkin bir eylemdir... bunun adına ibadet demek gaflettir... geçen yıl ve ondan önceki yıllarda gördüğüm manzaralardan iğrenmiştim... umarım bu yıl bunu yaşamak zorunda kalmam... beni hem kan tutar hem hayvanlara kıyamam... ama biliyorum ki et yemek isteyen çok insan var ve gözlerimle gördüğüm çıplak ayaklı çocuklar ellerinde poşetlerle et arıyorlardı... bunu hiç kimse küçümseyemez... evet yanlışlar ve ilkel davranışlar var ama işin özünü kaçırmamak lazım ve kimse kimseye kurban kesme deme hakkına sahip değil... her şey usulüne uygun olmak zorunda... ibadette, davranışta, doğru olanda... söylenecekleri çok güzl bir şekilde ifade etmişsiniz. teşekkürler sardunyam Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2007 Sayın Cyrano, evet, bu yukarıda alıntıladıklarınızın hepsini ben yazdım. Ama size şunu sorarım: Afrika'da müslüman olmayıp, açlıktan nefesleri kokmuş insanlara ya da dünyanın başka bir yerinde gene müslüman olmayan ve yardıma ihtiyacı olan insanlara da Çeçenlere uzattığınız yardım elinizi uzatıyor musunuz? Yoksa onların, Çeçen ve müslüman oluşu sizce yardım etmek için yeterli bir neden mi? Ben bu yukarıda alıntı yaptığınız yazılarımı din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin yapılması gerekir diye belirtmeyi unutmuşum, demek belirtmem gerekirdi ki, yeri geldiğinde bana karşı kullanılmasın. Arkadaşım sen afrikalı mülteciler için yardım çağrısı yaptında biz onlar müslüman değil yardım etmeyelim mi dedik ? de bize dil din ırk ayrımı yapmama dersi veriyorsun ? Herhangi birisi sana böyle bir şey mi söyledi. Benim için yardıma muhtaç olan insanların dini, dili, ırkı, coğrafyası önemli değildir. Önemli olan yardıma muhtaç olmalardır. Yazımda belirttiğim gibi. Herkes birgün mülteci olabilir. Benim için onların savaş yüzünden evlerini terketmek zorunda oluşu, yüzbinlercesinin biz sıcak evimizde otururken mülteci kamplarında ,çadırlarda soğuktan titremeleri, hertürlü salgın hastalık, açlık, ölümle yüzyüze kalmaları yeterli bir sebeptir. Ama senin Çeçen savaş mültecileri için yapılan bir yardım kampanyasına verdiğin tepkiye bak. Senin "yardımseverlik" anlayışın böyle mi? Japonya'nın katlettiği balinalara gelince "arkadaşlar bize ne amerikanından, yahudisinden demiyelim, enternasyonal olalım". Çeçen mültecilere gelince "kendi milletimizi doyurdukta, sıra onlara mı geldi" Ondan sonra bana din dil ırk ayrımı yapmama dersi veriyorsun. Şurada bunu senden başka yapan var mı ? Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2007 kurban bayramlarını istemeyenlerin amacı çocukların ruh sağlığını kurtarmak falan değil dini inançları ortadan kaldırmaktır bence...eğer iyi niyetli olsaydınız derdiniz ki "sokak ortalarında kurban kesmeye son verelim, belirli kesimhanelerde çocukların girmediği yerlerde keselim".... ama yok siz komple kurban bayramlarına son verelim diyorsunuz bu ne cürret ALLAH aşkına.... bunu hiçbir zaman başaramadınız başaracağınızıda 7 ceddiniz göremeyecek bu ülke Hristiyan Türk ülkesi olmayacak.... Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2007 kurban bayramlarını istemeyenlerin amacı çocukların ruh sağlığını kurtarmak falan değil dini inançları ortadan kaldırmaktır bence... Ya kısaca şöyle söyleyeyim: hayvanları toplu bir biçimde katletmeyi salık veren bir dinden zaten bana hayır gelmez! bu ülke Hristiyan Türk ülkesi olmayacak.... Kimsenin de öyle bir derdi yok emin olabilirsiniz! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.