Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2008 Çocuklarınızın önünde kesmeyin 7 Aralık 2008 Diyanet uyardı: Kurbanları çocuklarınızın gözü önünde kesmeyin! ANKA’nın haberine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Keskin, şu uyarılarda bulundu: Çocukların gözü önünde kurban kesimi psikolojilerine zarar verebilir. Onları psikolojik yönden bir travmaya maruz bırakabilir. Bu bakımdan çok küçük yaştaki çocukları kurbanı keserken bir kenara çekmek daha yararlı olacaktır. Diyanet ile diğer kurumların işbirliği neticesinde oluşturulan kurban kesim yerleri var. Vatandaşlarımız o kesim yerlerinde kurbanlarını keserlerse daha sağlıklı, hijyenik koşullara uygun, toplum sağlığını gözeten bir kesim yapmış olurlar. Nahoş manzaralarla karşılaşılıyor zaman zaman. Hayvanlara eziyet ediliyor. Bu ibadetin esprisine de aykırı bir tutum ve davranış. O nedenle onları usta eller aracılığı ile belirlenen mezbahalarda kesmek daha isabetli olacaktır. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2008 Farz mı, vacip mi, var mı yok mu tartışması bir yana, ben şunu soracağım: İlkel çağların ilkel geleneklerini 21. yüzyıla taşımayı başaracak güç ancak ve ancak ne olabilirdi? Bunu başaracak başka bir güç var mıdır? İlk sorunun cevabı "dogma", ikinci sorunun cevabı "yoktur"! Dogma kadar zihin köreltici bir araç daha keşfedemedi insan türü. Bu nedenle bu güçten alabildiğine yararlanmaya çalışılıyor. Emperyalistler zaten kullanıyor da, kimsecikler de dogmalarına kıyıp atamıyor. Böyle bir gücü kullanmaktan kim vaz geçer? Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2008 Farz mı, vacip mi, var mı yok mu tartışması bir yana, ben şunu soracağım: İlkel çağların ilkel geleneklerini 21. yüzyıla taşımayı başaracak güç ancak ve ancak ne olabilirdi? Bunu başaracak başka bir güç var mıdır? İlk sorunun cevabı "dogma", ikinci sorunun cevabı "yoktur"! Dogma kadar zihin köreltici bir araç daha keşfedemedi insan türü. Bu nedenle bu güçten alabildiğine yararlanmaya çalışılıyor. Emperyalistler zaten kullanıyor da, kimsecikler de dogmalarına kıyıp atamıyor. Böyle bir gücü kullanmaktan kim vaz geçer? Sayin demirefe' sorularin disina cikip birsey sormak istiyorum.. Hayat´da basarisizliklarini neyle örtmeye calisirsin.. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2008 Sayin demirefe' sorularin disina cikip birsey sormak istiyorum.. Hayat´da basarisizliklarini neyle örtmeye calisirsin.. Hiç böyle bir kaygı çekmediğim için yanıt vermekte zorlanıyorum. Yardımcı olması açısından: Sen hangi yöntemi kullanıyorsun? Ancak söylediklerime şunu ekleyeyim: Dogmalara karşı mücadele edecek son kurum diyanettir. Çünkü bizzat dogmalardan geçinen ve nemalananların dogmalara karşı olması düşünülemez... Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2008 Hiç böyle bir kaygı çekmediğim için yanıt vermekte zorlanıyorum. Yardımcı olması açısından: Sen hangi yöntemi kullanıyorsun? Ancak söylediklerime şunu ekleyeyim: Dogmalara karşı mücadele edecek son kurum diyanettir. Çünkü bizzat dogmalardan geçinen ve nemalananların dogmalara karşı olması düşünülemez... Sayin demirefe' ben dogmalari kullaniyorum huzur bulma acisindan tabii bu cagimiza uygun dogmalar.. örnegin bir is konusunda veya yasamim bir parcasinda basaracagim gec kalmadim bununda cikis yolu vardir, kimilerine göre daha basariliyim Allahim bu noktada banada yardim eder diye azmimi devam ettiririm yasama kendimi tekrar motive etmeye calisirim, bu arada huzurda depolarim.. bunuda bilimsel bir doktorun bana verebilecegi inancinda degilim! verecegi recete beni uyuz yapacaktir kesin.. yani insanin icindeki dogmaya ilac yazamaz.. Ancak söylediklerime şunu ekleyeyim: Dogmalara karşı mücadele edecek son kurum diyanettir. bunada inanmiyorum bence diyanet yasamini benim gibi sürdürebilmek icin daha önce davranir tabiki genele hitap ettigini unutmayalim!! belki onun icin kimilerine göre yavas davraniyor görülebilir... unutmayalim diyanetin oldugu yer bir devlettir halkininda bir adim önünde olmak zorundadir adimlari ne yöne olur o ayri konu ama bir adim öndedir.. herkesin kendi dogmalarini kendi üretmesine izin vereceklerini zannetmiyorum.. Çünkü bizzat dogmalardan geçinen ve nemalananların dogmalara karşı olması düşünülemez... diye zaten belirtmissiniz Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2008 Farz mı, vacip mi, var mı yok mu tartışması bir yana, ben şunu soracağım: İlkel çağların ilkel geleneklerini 21. yüzyıla taşımayı başaracak güç ancak ve ancak ne olabilirdi? Bunu başaracak başka bir güç var mıdır? İlk sorunun cevabı "dogma", ikinci sorunun cevabı "yoktur"! Dogma kadar zihin köreltici bir araç daha keşfedemedi insan türü. Bu nedenle bu güçten alabildiğine yararlanmaya çalışılıyor. Emperyalistler zaten kullanıyor da, kimsecikler de dogmalarına kıyıp atamıyor. Böyle bir gücü kullanmaktan kim vaz geçer? İlkel çağların,ilkel gelenekleri ne muhteşem bir tesbit? ve 21. yüzyıla taşınması büyük maharet, aynen "İRADE" gibi ve "Bu yıl kurban kesim yerlerinin sayısını arttırdık ve 23 kurban kesim noktasında vatandaşlarımızın kurbanlarını hijyenik şartlar içerisinde, uzman kasaplar eşliğinde kesmelerini sağlıyoruz. Tabii ki, kurban derilerinin resmi toplama yeri Türk Hava Kurumu'dur. Dogma'lar (İsviçre,menşeli bir saat'te olabilir) kalkmalımı,kim kaldırabilirki,nasılki "bilimsel rahiplik" kalkmıyor,kaldırılamaz "DOGMA" değildir, sebep çağdaş menşeili kişilerin buluş,düşünce,teorileridir, ve İsviçre malıdır... Ve yeni bir kampanya başlatmak gerekli; "ET VE ET MAMULÜ YİYECEKLERİ YEMEYELİM" böyle olursa dogmalar'dan daha çabuk kurtuluruz (saat değil)... Not. Kurban kesme yerine,balık tavsiye edilir... İlkel bir gelenek? (dogma) ama, ben yinede "KURBAN" bayramını kutlarım... Kabul, edenede,etmiyenede,sağlık sıhhat,afiyet dilerim... Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2008 Kurban kesme yerine,balık tavsiye edilir... İlkel bir gelenek? (dogma) ama, ben yinede "KURBAN" bayramını kutlarım... Kabul, edenede,etmiyenede,sağlık sıhhat,afiyet dilerim... Günesimiz aynı günes, TOPRAGIMIZ AYNI... KURBANIMIZ AYRI, yumurta süt peynir.. icecegim Su Bira Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2008 Hersene aynı tartışma..Yılbaşında,avrupa ülkelerinde kesilen hindiler (ki bizde pek güzel uyuyoruz maşallah bu adete) kesilirken bukadar tepki neden yok..Aslında uzun uzun yazmaya da gerek yok..Aşağıda eklediğim resim bir mezbahadan çekilmiştir ve 7 gün manzara budur..Bu sadece bir mezbahadır..Hani olurda birini merak eder giderseniz bu resimdeki manzaranın çok çok masum kaldığını görürsünüz..(Enazından seslerini duymuyorsunuz buradan bakarken)Buradaki kesimleri durdurun,ondan sonra gelin kurban kesilmesini tartışalım.. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2008 AKP'li Bakan'dan kurban yorumu. 07 Aralık 2008 / 07:00 "BU ÇAĞDA KURBANA GEREK YOK" Ertuğrul Günay, bayramlarda kurban kesmek yerine bağış yapmayı tercih ettiğini söyledi: “Artık bu çağda kurban kesip dağıtmak çok acil bir ihtiyaç olmaktan çıktı. Onu karşılayan başka türlü yardımlar yapılabilir inancındayım ben, herkesin inancı kendine tabii” dedi. Günay, bayramda tatili de desteklediğini açıkladı: “Turizme katkı sağlar, ayrıca insanımızın 8-9 günlük tatile gitmeye, dinlenmeye hakkı var. Tabii bir yandan aileleri ziyaret geleneğini de öldürmemek gerek.” Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2008 Efendi Türkler, ben kutsallıkların yok edilmesi gerektiğini düşünmediğimi çok yerde vurguladım. Belki özellikle vurgulamadım ama, bu dogmalar için de geçerli. Nerde kırıntısını gördük, hücum! Dogmaların zerresi yok oluncaya kadar savaş! diye bir şey demiyorum. Yarın sabah kalktığınızda o gün işlerin hiç iyi gitmeyeceğine dair içinizde bir his olabilir. Al sana dogma! "Yok canım, bugün işler süper gidecek, dogmalara inanmam!" demenizi önermiyorum. Belki trafikte bu his sayesinde daha dikkatli olur ve bir kazayı önlersiniz. Ya da içinizdeki his o gün işlerin süper gideceğini söylüyorsa yine iyi tarafından bakarız, verimli ve enerjili bir gün olacaktır. Hatta benim de dogmalarım olabilir mi? Valla olabilir. İnsanlık hali. (Valla demem bile dogma olabilir mi, olabilir.) Hatta bakın biyolojide genetik teorisi çok büyük bir kesinlikle kanıtlanınca buna "santral dogma" adı verilmişti. Bilimciler "nihayet biz de bir dogma keşfettik" diye sevinmişlerdi bile. Bu dogma halen yıkılamamıştır. Bir tane bile farklı genetik sisteme sahip canlı bulunamamıştır. Bulunursa bu dogma yıkılacak. (Bu saatten sonra anca uzaydan gelebilir bu canlı) En küçük virüsten en gelişmiş canlı olan insana kadar tüm canlılar aynı genetik sistemle (ve genetik şifrelerle: Adenin, sitozin, guanin, timin.) çalışıyor. Aksi halde nezle olmazdık! Dogmalar tabii ki var ve yok da olmazlar. Bir şeye karşı olunca kırıntısına, zerresine karşı olunacağı da nerden çıktı? Kurbana gelince, kimse et yiyenleri kınamadı. Kurbanı savunanlar yanıt versin bakalım: Biri kurbanda kasaptan elli kilo et alıp fakirlere dağıttı. Kurbanı kurban mı, değil mi? Fetva istiyor. Biri de eti geçen sene dağıttıydım dedi, birer çuval un dağıttı. Kurbanı kurban mı değil mi? O da fetva istiyor. Umarım "kan dökmeyince olmaz" demezsiniz! Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2008 "Onların (kurbanların ) ne etleri ne de kanları Allah'a ulaşır. Fakat O'na sadece sizin takvanız ulaşır.'' (Hac Suresi, [22:37] "Rabbin için namaz kıl ve kurban kes" (Kevser, 108/2) "Kurbanlık develeri de size Allahın şeâirinden kıldık" (Hac, 22/36) Saygılar. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2008 "Onların (kurbanların ) ne etleri ne de kanları Allah'a ulaşır. Fakat O'na sadece sizin takvanız ulaşır.'' (Hac Suresi, [22:37] "Rabbin için namaz kıl ve kurban kes" (Kevser, 108/2) "Kurbanlık develeri de size Allahın şeâirinden kıldık" (Hac, 22/36) Saygılar. kurbanin eti ayni gün yenmek zorunda mi? Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2008 Hayır... Fakir, isen bütün eti kendine ayırabilirsin mesela... Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2008 Hayır...Fakir, isen bütün eti kendine ayırabilirsin mesela... Hayir demekle neyi kastetdiniz! Fakir insanin kurbani kesmesi vacip midir? Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2008 "Olur" onayı gelmediğine göre kasaptan iki gün önce, üç gün önce beş gün önce kesilmiş etten otuz kilo alıp bayram günü dağıtmak kabul olmuyor. Un dağıtmak hiç olmuyor. Korkarım bu durumda her ne kadar "Allaha ulaşmayacak" olsa da "kan dökmek şart" sonucu çıkıyor... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2008 "Olur" onayı gelmediğine göre kasaptan iki gün önce, üç gün önce beş gün önce kesilmiş etten otuz kilo alıp bayram günü dağıtmak kabul olmuyor. Un dağıtmak hiç olmuyor. Korkarım bu durumda her ne kadar "Allaha ulaşmayacak" olsa da "kan dökmek şart" sonucu çıkıyor... Cevap alamamanız,sorunuzun anlamsızlığından kaynaklanıyor olabilir mi acaba sn.demirefe..? Unu geçin birkere,bunun olabilirliğini tartışmak bile saçma..Kasaptan et alıp dağıtmaya bakalım: Farzedelim ki kasaptan aldık,(ki çoğu insan genellikle bir kasaba kestirir kurbanını) o zaman o hayvan kesilmiş olmuyor mu..Ha Allah adına kesilip,etinin dağıtılması zorunuza gidiyorsa o başka tabi.. ''Kan dökmek şart'' deyipte güldürmeyin beni allasen.. Geçen hafta yediğiniz et yemeğinin et sahibi rahmetli kuzu,eceliyle mi ölmüştü acaba..? Not: Ben et yemem vejeteryanim gibi gereksiz bir söylem içine girmezsiniz umarım..Son sözüm genele yayılarak verilmiş bir örneklemedir.. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2008 Haa, şimdi un olmuyorsa demek ki dert fakiri doyurmak değil. Bu bir. Kasap soruma yanıt yok? Kasabın ne zaman kestiğini bilmiyorsunuz. Her gün nasıl alıyorsanız (markete gitseniz de olur) illa un olmaz, fakir protein görsün diye kafaya taktınız, otuz kilo et aldınız. Fakire dağıttınız. Bayramın amacı yerine gelir mi diye soruyorum... Korkarım bu da un sorusu gibi anlamsız... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2008 Yok yok,öyle görülüyor ki size tekrar tekrar anlatmak anlamsız..Yorulduğumuza yazık.. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2008 O zaman itiraf edeceksiniz. Zihninizin bir kenarında saklanmış ürkünç bir dogma, kan dökmezsen senin kanın dökülür diyor. Çünkü binlerce yıl boyunca kurban, bu düşünceyle kesildi. Tanrı kan görünce teskin olur, senin kanını dökmekten vaz geçer diye inanıyorsunuz. Bu amaçla kurbanı adınıza tescil ettirmeye özen gösteriyor, başında bulunamazsanız vekalet veriyor, elinizi kurbana koyuyor veya kanını alnınıza sürüyorsunuz. "Bak tanrım, ben sana kan döktüm. Artık benim kanımı dökme olur mu?" demek için. Fakir doyuruyoruz diye bahane etmeyin bari... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2008 Sizin itiraflarınızı mı tekrarlamamızı istiyorsunuz,ya da ön yargılarınızı..Çok beklersiniz.. Neyse,sabah gidip bayram namazı kılacağım..Yatmam gerek,siz devam edin.. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2008 bayram namazı kılacağım.. Allah kabul etsin... Yatmam gerek,siz devam edinİyi uykular, iyi bayramlar... Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2008 1-Kurban bayramı diye bir şey Kuranda yoktur. Bu bir gelenektir ancak Müslümanlar arasındaki kardeşliği teşvik ettiği için kaldırılması gerektiğini düşünmüyorum. Her güzel gelenek gibi devam etmelidir. ( Mesela, Kan davası geleneği kötü, yaşlılara otobüste yer vermek geleneği iyidir ) 2-Ancak, sokakta hayvanlara acı çektirilerek kurban kesilmesine karşı olmak gerekir. Bunun yeri, işinin ehli kasapların olduğu ruhsatlı mezbahaneler olması gerekir. 3-İslami kesim usülleri hayvana en az acı çektiren yöntemdir. Kurban keserken, hayvanın tırnakları arasına bir çizik atılır. Bu yara yüzünden hayvanın vücudu acıya dayanıklılığı arttıran Endorfin hormonu salgılar. Böylece, şah damarı kesildiğinde, ölüme yakın daha az acı çektiğinden ete toksik maddeler sinmez. Gözünün bağlanması da psikolojik olarak ölüm korkusunun daha doğrusu refleksinin hayvanda ortaya çıkmamasını sağlar. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2008 Allah kabul etsin... İyi uykular, iyi bayramlar... Teşekkür ederim,size de iyi bayramlar.. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2008 1-Kurban bayramı diye bir şey Kuranda yoktur. Bu bir gelenektir ancak Müslümanlar arasındaki kardeşliği teşvik ettiği için kaldırılması gerektiğini düşünmüyorum. Her güzel gelenek gibi devam etmelidir. ( Mesela, Kan davası geleneği kötü, yaşlılara otobüste yer vermek geleneği iyidir ) 2-Ancak, sokakta hayvanlara acı çektirilerek kurban kesilmesine karşı olmak gerekir. Bunun yeri, işinin ehli kasapların olduğu ruhsatlı mezbahaneler olması gerekir. 3-İslami kesim usülleri hayvana en az acı çektiren yöntemdir. Kurban keserken, hayvanın tırnakları arasına bir çizik atılır. Bu yara yüzünden hayvanın vücudu acıya dayanıklılığı arttıran Endorfin hormonu salgılar. Böylece, şah damarı kesildiğinde, ölüme yakın daha az acı çektiğinden ete toksik maddeler sinmez. Gözünün bağlanması da psikolojik olarak ölüm korkusunun daha doğrusu refleksinin hayvanda ortaya çıkmamasını sağlar. Sayin Dogrucudavut' Kültürel birikim gelenek leri terbiye edermi? örnegin bugün sokaklar kan gölüydü ne gibi kardeslikleri katkida bulunmustur? 2-Ancak, sokakta hayvanlara acı çektirilerek kurban kesilmesine karşı olmak gerekir. Bunun yeri, işinin ehli kasapların olduğu ruhsatlı mezbahaneler olması gerekir. istedigimiz nokta bu kasap! gerci kasaplar hic olmasa? Kurban eti kesilir kesilmez yenmez Kurban Bayramı’nda yapılan en büyük yanlışlardan biri kesilen hayvanın etinin hemen pişirilerek yenmesi. Yeni kesilmiş hayvanların etlerindeki sertlikten dolayı hem pişirmede hem de sindirimde zorluk yarattığını söyleyen uzmanlar bu etleri mutlaka buzdolabında birkaç gün beklettikten sonra tüketmek gerektiğini söylüyor... demek ki et bayrami icin kasaplara daha önceden siparis verip düzenli bir sekilde kesilip paketlenmis etlerimizi alip günün anlamina göre degerlendirebiliriz Alıntı
Φ TANTRAS Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2008 kurbanımızı kestik çok şükür.çokda güzel hazırlanmış bir tesisdi. sokaktaki kesim manzaralarıyla alakası yoktu adam herşeyiyle dört dörtlük tesis yapmış.ortada hayvan katliamı falan yoktu çünkü herşey olması gerektiği gibiydi.fakat bazı arkadaşlar kurban bayramında sokakta kesen,yanlış yöntemlerle kesen vatandaşlarımızı örnek göstererek kurban bayramına son verelim diyor. adam yanlış kesiyorsa hayvana eziyet ediyorsa çevreyi kirletiyorsa bu kurban bayramının suçumudur yoksa o insanların suçumudur.bu arkadaşlar iyi niyetli olsalar kurban bayramında her mahalleye tesis kurulsun böyle manzaralarla karşılaşmayalım derlerdi veya başka çözüm bulurlardı ama onlar hepten yok ettiler bayramımızı.ama ben şunu düşünüyorum ki amacı farklı bu arkadaşların,bugün kurban bayramına son verelim yarın ramazan bayramına oruç'a son verelim,ezanı kaldıralım diyeceklerini biliyorum.hatta ezan için gürültü kirliliği diyenlerde vardı.amaç hayvan katliamını gürültü kirliliğini önlemek falan değil amaç islamı yok etmek insanları inandıkları değerlerden caydırmak başka bişey değil. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.