Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İslam Ülkeleri "first lady"lerinin başı açıkken TÜRKİYE'NİN Kİ TÜRBANLI... (Ülkemizin imajını gittikçe bozan zihniyet...)


DİPNOT

Önerilen İletiler

İslam ülkelerinin 'first lady'lerinin başı açıkken Türkiye'ninki türbanlı...

.

.

.

Ve bizim ki... Hayrünisa Gül... sad.gif

 

 

Bizimki hariç diğerleri Ermenistan, Yunanistan, Rus, Sırbistan devlet başkanlarının eşlerine benziyor. Yanyana koyun hangisi Türk yada Müslüman hangisi Hıristitan yada Rum, Ermeni bilemezsiniz. Bizimki ise bize benziyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 113
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

İslam ülkelerinin 'first lady'lerinin başı açıkken Türkiye'ninki türbanlı...

.

.

.

Ve bizim ki... Hayrünisa Gül... sad.gif

 

 

 

 

Bizimki Türk'e benziyor. Diğerleri kime benziyor? Hiçbirini tanımadığımızı farzedelim ve yukardakilerle beraber Ermenistan, Yunanistan, Sırbistan, Rusya vs. devlet başkanlarının eşlerinide yanyana koyalım. Size sorsunlar. Bunlardan hangisi Türk? Hanginiz bizimkini Türk diye göstermezsiniz? Hangisi Ermeni yada Yunan diye sorsalar kimi gösterirsiniz? Bizimki haricindeki hepsini gösterebilirsiniz.

 

Ben 52 yaşındayım ve 40 yıldır Almanya'da yaşıyorum. Alman basınında Türklerle ilgili bir haber verilirse başörtüsü ile hiç alakası olmasa bile illa habere başörtülü hanım görüntüleri eklerler. Buda haberin ilk bakışta Türklerle ilgili olduğunu belirtmek içindir. Başörtüsü Türk kadınının simgesi olmuştur. Ama hangi başörtüsü? Türkiyede inatla Turban denen başörtüsü ilk defa Türk hanımları tarafından kullanılmıştır ve yıllar ilerledikçe diğer Müslüman milletlerin hanımlarıda kullanmaya başlamıştır. Ama genede bir Arap yada Pakistanlı yada İranlı hanım belli oluyor. Birde saçın ön tarafında bir kısmını açık bırakan ve ön boyun altından düğüm atılan başörtüsü var. Bunu Avrupada hemen hemen sadece Çingeneler kullanıyor ve birde Türkiye'den gelen bazılarının vücudunda dövme bulunan birtakım kadınlar kullanıyor. Bunların Türkçeleride zayıf. Ne Yazıkki bazan bunlar Türk sanılıyor. Basından izlediğimiz kadarıyla Türkiye'de bazı resmi kurumlara Türk tipi tesettür giyenler alınmıyor ama o Çingene usulü başörtüsü takanlar alınıyor ve hatta teşvik ediliyor. Kadına başörtüyü boynun ön tarafına düğüm atarak bağlaması söyleniyor. Ben buna şiddetle karşıyım. Almanya'da sürekli bu tür başörtüsü takanların Çingene olduklarını ve Türk olmadıklarını ıspatla uğraşıyorum. Tabi biz biliyoruz ama Almanlar bilmiyor onları Türk sanıyorlar. Hele bu tür başörtüsü takmış bir kadın dileniyrsa ki çok var, çileden çıkıyorum gelen geçen Alman'a bu Türk değil Romanya Çingenesi diyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Önce insanlari hakir gören bir zihniyeti burada kiniyorum.Cingene diyerek insanlari asagilayan birisinin kalkipta Türbanli kadin bize benzer diye bir iddiada bulunmasi herseyden önce Türk kadinina daha dogrusu Cumhuriyet kadinina hakarettir.

 

Türban,Fransa'dan alinmis ve rahibelerin giydigi bir giysidir.Dolaysiyla müslümanlara kilise kültüründen gecmis olan bu giysiyi Türkiyede cikti simdi bütün müslümanlar takiyor demek gerceklerden bihaber sadece türban propagandasi yapmaktan baska birsey degildir.Bas örtüsü Türk kadininin simgesidir türban degil.Türban,Türkiye'ye Erbakanla sokuldu ve Laiklige karsi seriat yandaslarinin savas simgesi oldu.

 

BIR TÜRK OLARAK BENI TEMSIL EDEN CUMHURBASKANI VE BASBAKANIN ESLERININ TÜRBAN TAKMALARINI RAHATSIZ EDICI BULUYORUM.Türk kadini rahibe kiyafeti ile temsil edilemez.Türban takan kadin bize degil Araplara ve rahibelere benzer.Kimse kusura bakmasin.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 hafta sonra...

Bence ülkenin imajını bozmak demiyelim de Hayrunnisa hanımın kişisel tercihi diyelim. Bence tebrik etmek bile lazım çünkü başkaları neder demeden kendi inancı gereği Allahın emri diye başını kapatmış bunda arapların ve onların hanımlarının açık olmaları onların Osmanlıdan kopunca ingiliz ve fransızın ayaklarına kapanmalarınnın ve dinden uzaklaşmalarının payı olduğunu düşünüyorum. laik ve demokratik yapısı olan türkiyenin başındaki insanların halkın dilinden anlıyor onalar gibi yaşıyor olması bence büyük nimettir her devlete nasip olmaz. Hayrunnisa Hanıma sonsuz destek ve saygılar. İstiklal şairimiz ne güzel söylemiş

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

politika;

"BIR TÜRK OLARAK BENI TEMSIL EDEN CUMHURBASKANI VE BASBAKANIN ESLERININ TÜRBAN TAKMALARINI RAHATSIZ EDICI BULUYORUM.Türk kadini rahibe kiyafeti ile temsil edilemez.Türban takan kadin bize degil Araplara ve rahibelere benzer.Kimse kusura bakmasin."

 

Hayatın istediğiniz gibi gitmemesi çok sıkıcı olmalı. Bazen imkansız isteklerde bulunursunuz fakat bunlar duvara çarpıp gelir. O zaman ağır bir ezilmişlik yaşarsınız. En çokta dikkate alınmamak yakar insanı. Sanırım yukarıdaki isteği yapmış bulunan yazar bu duyguları yaşamıştır. Oysaki ne büyük ideallerle kaleme almıştı bu yazıyı. Ne kadar çok şeyi yok saymıştı. Mesela özgürlük idealini görmezden gelmişti. Adalet anlayışını elinin tersi ile kenara itmişti. Kadın haklarına saygı mı? O da nedir? O tip işler sadece Arap Hanımefendilerin ve Avrupalı Rahibelerin defterlerinde kayıtlı. Bir Türk olarak kadınlarımızın erkek egemenliğini çoktan kabul ettiklerini düşünüyorum.

 

Dahası insanların vereceği tepkiyi de düşünmüş olmalı. Kendine gülecek insanları. Yazdıkları için "Ah Tanrım çok komik. Hangi insan bu satırları kaleme alabilir? Kendisinde bu hakkı nasıl bulabilir." gibi hayret sloganları atacak insanları. Onlara verecek cevabı olmadığı, ezildiği zamanlardan nasıl kurtulacağını.

 

Bütün bu zor işleri alt edip yukarıdaki yazıyı kaleme alan kişiye en büyük ödülünü Allah'tan diliyorum. Kimse kusura bakmasın ama bunu hak ediyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kisisel tercihler kisilerin özel hayatlarinda gecerli olur.Hayrünnisa Gül'e (hanimefendi diyemiyorum cünkü onda hanimlik göremiyorum)isteyen saygi duysun bu Türk ulusunu baglamaz ancak onun yandaslarini baglar.Türk kadinini Türbana sokmak Türk kadinina hakarettir.Türban Türk kadininin sembolü degildir,Allahin emridedegildir.Türbancilar herseyi oldugu gibi Allahin emirlerinide carpitmakta üstattirlar,cünkü onlarada öyle islenmektedir cemaatlerde.

 

Dinle uzaktan yakindan hicbir alakasi olmayanlarin burada Allahin emirdir diye Allahi alet etmeleride onlarin inanc ve imanlarinin derecesini gösterir.

 

Türk kadini Arap kadini degildir.Türk'e saygisi olmayanlarin Arap sevgilerini anlamak zor degildir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kişisel tercihler hayatın her alanında özgürdür. Zaten demokrasinin gereği de budur. Bir başkası için ne kadar küçük görünürse görünsün, bir öneri bile, diğeri için özgürlük alanına müdahale özelliği taşıyabilir çünkü seçim yapabilecek şekilde yaratılmış varlıklar olarak kendi irademizi istediğimiz şekilde kullanmak eğilimindeyiz.

 

Başörtüsü de bir seçimdir. Her ne kadar artık o cahiliye karanlığının atlattığımızı düşünüyor olsamda bazen hala kendini tazeleyememiş insanlarla karşılaşmak olasılığı var. Bu yüzden bunu özellikle, üzerine basa basa, tekrarlıyorum çünkü bu işin artık çok sıktığını düşünüyorum. Başörtüsü de bir seçimdir. Her ne amaçla ve her ne şekilde örtülürse örtülsün bu tartışmaya açılamaz. Bazıları bunu batıdani bazıları doğudan ihraç olarak düşünebilir. Bu yanlış elbette. Velev ki öyle olsun bu yine bir tercihtir. Ben hem batının başörtüsünü ve hem de IPod'unu kullanmak istiyorsam bu kimi ilgilendirir. Neden başörtüm minik beyinlerde kocaman bir ur olmak zorunda?

 

Tüm dünya kadınları saygıyı hakederler. Benim veya senin milletinden olması ne değiştirir ki? Bu ırkçı beyinlerin çokk gerilerde kaldığını düşünüyordum ama TC'nin ataerkil zihniyetini unutmuşum sanırım. Yani 30 yaşında yaşam standartlarının düşüklüğünden hastalanıp ölen bir başörtülü Afgan kadını daha mı az değerli? Irakta bir bombanın patlamasında şehit olan iki çocuk annesi başörtülü kadın için eğer başı açık olsaydı daha mı çok gözyaşı dökecektiniz? Lübnan'da Siyonist bombasında hayatını kaybeden bir genç kız üzülmeniz için hangi standartları taşımalıydı? Bu nasıl bir milliyetçiliktir ki acı çeken annelerin ıstırabı kalpleriniz pasını silemiyor?

 

Varın kendi dünyanızda kalın. Biz dünya insanları siz olmadan da mutluyuz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İşte onlar ve bizin kiler...

hayrnisaglfa0.jpgVe bizim ki... Hayrünisa Gül... :(

 

Evet bu zihniyet birilerinin imajını zedeliyor ama, bu zihniyet.

 

Bu gericilikle nereye kadar. İnsanları giyim tarzıyla mı eleştiriyorsunuz? :angry2:

 

Siz Türkiye'de bu insanlarla yaşamayı öğrenmedikçe onları kabul etmedikçe onlar sizi ezecek. Akıllı veya cahil çoğunluklarıyla yavaş yavaş yönetimi ele geçiriyorlar. Yakında ne asker ne de yargı onları durdurabilecek. Tamamen yönetim onlarda olduğunda diyecekler ki "bir zamanlar...".

 

O zaman geldiğinde bu sözlerden ötürü pişman olacaksınız. Artık sizin onları gördüğünüz gibi onlar size bakacak. Mahalle baskısı da deseniz kimse duymayacak.

 

Bende biliyorum Türkiye'deki kapalı insanların(%99,9) ne derece kültürlü olduklarını. Ama bu aşağılayıcı aydın zihniyeti batıracak ülkeyi. "Benim oyum çobanın oyuyla bir mi?" zihniyeti.

 

Umarım o günleri yaşamak zorunda kalmayız.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bizim dünyamiz:"INSANLIK,CAGDASLIK,AKIL VE KÜLTÜR"dünyasidir.Kafalari 1400 yil öncesinden daha öncesinde kalanlarin dünyasinda muhakkak ki isimiz olamaz.

 

Kisisel tercihler sadece özel hayati baglar.Kamu özel hayat degildir.Cankaya Türk ulusunun temsil edildigi bir alandir.Orada Araplik temsil edilemez.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayi olarak düsünürsek evet "COBANLA AYDININ"oyu aynidir.Bir bir eder iki oy...!Oy verirken bilinc yönünden düsünürsek evet "COBANLA AYDININ OYU"ayni degildir.Dogruya dogru demek asla kücümsemek anlamini tasimaz.

 

Ülke zaten 10 yildir cemaatlerin yönetimindedir yani simdi onlar sizi ezecek derken ben bunu bir uyari olarak algiliyorum.Ama bundan daha kötüsünü de beklemekteyiz.Malezya veya Iran,Türkiye'yi yönetenler bunu daha iyi planlamislardir.

 

90 yildir bu ülkede Laiklige karsi verilen savas artik meyvelerini vermektedir.Bunun türbanliyi asagilamanin sonucu olarak lanse etmek cok büyük bir yanilgidir.Bu basari insanlarimizin gecmisi unutmus olmalarinin ve benliklerini kaybetmis olmalarinin eseridir yoksa ötekiler asagilandida güclendiler demek tamamen yanlis bir yaklasimdir.Bu ülkede bir savas vardi.Türk ulusu olma veya Islam olma savasi.Islam olalim diyenler kazanmistir oyunu.Bu Allahin bir lütfuda degildir.Sadece ulus olma bilincini kaybetmis olmanin sonucudur.Demek ki biz Türkler ulus olmasini becerememisiz.

 

Bu nedenle,ben verilmis olan Kurtulus savasini bile gereksiz buluyorum.Kurtulus savasi verdigimiz günlerle bugün arasinda bence hicbir fark yoktur.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu konuyu bir çobana sorsaydık: "Benim oyum ile mankenin oyunun eşit olmayacağı tek yer alınteri farkıdır. Seni pis Burjuva" derdi sanırım. Çünkü herkes eşit kalmanın derdindedir. Bunun için nice savaşlar yapılmış, nice kelleler verilmiştir. Ayrıca sorduğumuzda, "Eskiden burda su yoktu, elektrik yoktu, kızlarımızı okula göndermezdik, okulumuz yoktu" diyeceklerdir. Bakın aslında ne kadar zekiler değil mi? Kendilerine el uzatan devleti nasıl da seçiyorlar. Ve nasıl da gidip oylarını veriyorlar. Bu konuya manken gözü ile bakanlar elbette aralarında bir fark göremeyecektir.

 

Sürekli tartışma konusu olan Malezya, Iran ve TC'yi karşılaştıralım. Malezya gibi müthiş güzel bir ülke olmak için çok çalışmamız gerekiyor. Örnek vermek gerekirse işsizlik oranında Malezya 34. sırada yer alırken TC 144. sırada. Toplam 200 ülke arasında ilk sırada Monaco var. GPD oranında 30. sırada. Bu oranda TC daha önde yer almakta. Sıra numarası 18. Hemen üzerimizde bir ülke var ki o da Iran. Enflasyon oranlarında 229 ülke arasında 39. sırada. Bu gayet iyi bir rakam TC'nin 158. sırada olduğunu düşünürsek. Bir de Iran'a göz atalım. 212. sırada ki bu gayet kötü bir rakam. Iran doğalgaz üretiminde Birleşik Devletler, Rusya, AB ve Kanada'dan sonra 5. sırada yer alıyor. Malezya 17. sırada. Peki nerde bu Türkiye? 1.014 billion cu m ile 63. sırada.

 

Ülkelerin imajlarını insan haklarına gösterdikleri saygı belirler. Eğer YouTube videolarında başörtülü bir hanımefendi, ağzı holigan ruhlu polislerle kapatılmış olarak görünüyorsa bu çirkin olay ve buna izin veren ülke dünya milletlerinin vicdanında gerekli yerini alacaktır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"Başı örtülüler" ve "başı açıklar" şeklinde iki ayrı güruh, iki kamp, birbirine düşman iki topluluk yoktur. Bu varsayımlar akla ziyan zırvalardır.

 

Bir insan bugün başı kapalıdır, yarın açar. Öbür gün tekrar örter, daha öbürgün tekrar açabilir. Türbanı başına yapışık, onun ayrılmaz kimliğiymiş gibi görmek ve göstermek tam da bizi kamplara bölmek ve çatıştırmak isteyen emperyalistlerin istediği şeydir.

 

Emperyalistlerin bu oyununa gönüllü gelmek ise, kendi başına yıkmaya güç yetiremediği kendi devletini yıkmak ve yerine kutsallık zırhına bürünmüş, eleştirilemez, muhalefet edilemez diktatörlüğünü kurmak için ruhunu şeytana satmak, düşmanla işbirliği yapmaktır. Öyle ya, her şey nasılsa tanrının elinde, iş bitince tanrı satılan ruhları şeytandan geri alır, değil mi!?

 

Konu başın örtülmesi, örtülmemesi, neye inanıldığı, neye inanılmadığı filan değildir.

 

Konu dinin siyasete alet edlip edilmediği, din üzerinden çıkar ve rant sağlanıp sağlanılmadığı, toplumun dogmalarla uyuşturulup, kandırılıp bundan çıkar sağlayan bir zümrenin yönetimi tekeline almak isteyip istemediğidir.

 

Konu budur. Yoksa kimin neyine kimin neye inandığı, neye inanmadığı, kimi ne giydiği veya giymediği...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bizim dünyamiz:"INSANLIK,CAGDASLIK,AKIL VE KÜLTÜR"dünyasidir.Kafalari 1400 yil öncesinden daha öncesinde kalanlarin dünyasinda muhakkak ki isimiz olamaz.

 

Kisisel tercihler sadece özel hayati baglar.Kamu özel hayat degildir.Cankaya Türk ulusunun temsil edildigi bir alandir.Orada Araplik temsil edilemez.

 

 

saygilarla

 

Çankaya'ya onu seçenler de Türk ulusu. Türk ulusunu o kadar önemsiyorsan tercihlerine saygı duy!

Bilinçli veya bilinçsiz Türk ulusunun %60'ı onun kafasında.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bugün o makamı işgal edene saygı duyanlar Ahmet Necdet Sezer'e öyle bir saygı duymuştu, öyle bir saygı duymuştu ki, toz konsa üfleyip uzaklaştırıyorlardı!

 

Burada masal okunmaması çok iyi olur. Kim kime saygı duyup kim kime saygı duymayacağını çok çok iyi bilir. Kişiler de gelip geçicidir, kimse kimseye saygı filan duymak zorunda değil.

 

Ben peyzaj gülü değil, gerçek ağaç gülünü seviyorum, peyzaj güllerine hiç saygı da duyduğumu hatırlamıyorum. Sakıncası var mı?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.