Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

gelme tezkere gelme  

30 üye oy verdi

1. 1. sınır ötesi operasyon,ölümlere çözümsüzlüklere rağmen yapılmalımı?

• hayır
      15
    • evet
      13
    • bilmiyorum
      2

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Ülkemizin yıllardır yapageldiği ve hiç bir çözüm getirmeyen sınır ötesi savaş çığırtkanlığı,beyinleri ve ruhları teslim almış gibi görünüyor,sorunun gerçek manada çözümü için sesimizi yükseltelim,yeter artık bu politik askeri oyunlara alet olduğumuz kan verdiğimiz can verdiğimiz.

Gönderi tarihi:

akan kana ve teröristlerin kıydıkları canlara hayır demek için sınır ötesi operasyona evet. terör askeri ve siyasi girişimlerle çözümlenebilir. yeter ki dağdaki abd güdümlü peşmergenin karşısında akp hükümeti bir basiretsizlik daha göstermesin. askeri harekat ve beraberinde ciddi diplomatik girişimler bölücü terör örgütünü zayıflatacaktır.

Gönderi tarihi:

Sınır ötesi operasyona evet diyen arkadaşlarım, benim merak ettiğim bir şey var, asker Kuzey Irak'a bir operasyon düzenledi diyelim, oradakiler de "kaderimiz buymuş" diyip bu operasyonu kabullenecek ve ölecek ya da teslim mi olacaklar diye düşünüyorsunuz? Savaş sadece orada mı olacak yani :huh: Türkiye'nin diğer yerleri ne olacak? Mesela büyük şehirler özellikle de büyük şehirlerdeki kalabalık noktalar... Örneğin o bölgelere yerleştirilecek bir bombanın kaybettirebileceği insan sayısı... Daha önce olmadı mı sevgili arkadaşlar... Eminim ki Kuzey Irak'ta yok edilmesi umulan kişi sayısına kat kat fark atar istanbul'daki bir bombanın ortaya çıkaracağı sonuç... Bu bana çok korkunç geliyor... Bu devlet daha kendi iç güvenliğini sağlayacak yapıya sahip değil ki, bunu sağlayabilecek akla, mantığa, özgüvene de sahip değil... Ben bu savaş, operasyon herneyse artık bu şartlarla olması taraftarı değilim, ben bunu bir çözüm yolu olarak görmüyorum. Bu bir çözüm yolu olamaz, nerde görülmüş savaşla bir yere gidip, herşeyin halledildiği... Akıllı davranmak lazım, daha stratejik kararlarla, siyasi bir takım yollarla bu sorun aşılabilir. Sadece iş akıllıca davranmakta... Operasyonun sonucunda yine şehitler olmayacak mı? yine analar ağlamayacak mı? isyan çıkar, Zaman doğru değil bir kere kesinlikle... Bu olay Türkiye'yi çok sarsar hem psikolojik hem de fizyolojik açıdan.... Kaos olur, olay bu kadar basit değil... Bütünden parçaya doğru bakmak lazım aslında... ama herkes nedense parçadan bütüne doğru bakıyor...

Ayrıca PKK Kuzey Irak'ta değil sadece Türkiyenin sınırları içinde, heryerde, ;İstanbul'da, Rize'de, İzmir'de, Diyarbakır'da her yerde, Kuzey Irak'a yapılacak operasyonla hedeflenen ne? Sonuç başarılı mı olacak yani? Bitecek mi bu Pkk mevzusu? Bu kadar umutlu olmak biraz safça degil mi? Neden yıllardır bu ülke PKK ile ugrasıyor o halde... Apo yakalanınca da bitecekti herşey hatırlarsanız???? Bitti mi?

Gönderi tarihi:

Operasyon diye yırtınanlar unutmamalıdır ki bunlar insanla yapılır,ölen insan olur,gencecik bedenler üzerinden kan pazarlıkları yapmak insana yakışmaz,kaldıki operasyon çözüm getirmez ve çatışmaları içinden çıkılmaz hale getirirse,bayrammı edeceksiniz,kınamı yakacaksınız.

Gönderi tarihi:

Senelerdir bir avuç çapulcu denen olayın geldiği boyut ortada.Bu konuda, bir başka pencereden de bakmak gerekiyor.Geçen gece bir tv programında izledim.Bu bölgede sürdürülen kaçakçılık olayları , bir kaynağa göre, senede 60 diğer bir kaynağa göre 100 milyar doları buluyormuş.Şimdi, bölgedeki kargaşayı bitirmek aslında kimsenin işine gelmiyor ve bu uğurda kaybedilen gencecik fidanlar , kimsenin de umurunda değil.Vatan ,millet diye bağıran adamların, hiç birisine inanmak içimden gelmiyor.Açıkçası bu kirli bir savaştır.Ne sınır ötesi operasyonla ne de başka bir şekilde bitmesi mümkün değildir. Bitirmek isteyenleri de ve bu düzene çomak sokanları da zaten bitirdiler.Eşref Bitlis olayı sanırım yeterli bir örnektir.

Gönderi tarihi:

Bence de sınır ötesi bir harekat yanlış ve boşu boşuna onca cana mal olur. Çözüm bu değildir. Çözüm, Türkiye'nin doğusunda yaşayan insanların (elbette diğerlerinin de) bilgi ve yaşam standartlarını yükseltmekten geçer.

Gönderi tarihi:

Sınır ötesi operasyona evet diyen arkadaşlarım, benim merak ettiğim bir şey var, asker Kuzey Irak'a bir operasyon düzenledi diyelim, oradakiler de "kaderimiz buymuş" diyip bu operasyonu kabullenecek ve ölecek ya da teslim mi olacaklar diye düşünüyorsunuz?

-hayır ben böyle düşünmüyorum. ya da teslim olup kabullenmeleri veya türk askeriyle çatışmaya girmeleri konunun yönünü değiştirmez diyelim. sonuçta operasyon düzenlenirse türk askeri gerekli önlemini alır. ordumuz oldukça donanımlı ve deneyimli.

Savaş sadece orada mı olacak yani Türkiye'nin diğer yerleri ne olacak? Mesela büyük şehirler özellikle de büyük şehirlerdeki kalabalık noktalar... Örneğin o bölgelere yerleştirilecek bir bombanın kaybettirebileceği insan sayısı... Daha önce olmadı mı sevgili arkadaşlar... Eminim ki Kuzey Irak'ta yok edilmesi umulan kişi sayısına kat kat fark atar istanbul'daki bir bombanın ortaya çıkaracağı sonuç... Bu bana çok korkunç geliyor...

-evet bu daha önce de oldu. demek ki bu tür olaylar kuzey ırak'a olası bir operasyonla parallellik göstermiyor. türkiye'nin sınırlarını ve iç huzurunu savunma görevi devletindir. devlet bu görevini yerine getirmeli. kuzey ırak'ta yetiştirilen teröristler türkiye sınırını aşıp nasıl bizim şehirlerimize kadar geliyor. bağımsız bir ülke için kabullenilir bir durum değildir bu. dolayısıyla böyle bir durumda her ülkenin uluslararası hukuktan doğan hakları vardır ve bu haklar kullanılır. ayrıca kuzey ırakta terör örgütünün ciddi bir kayıp vermesi beklenmiyor zaten. ya da salt böyle bir operasyonla terörün kökünün kazınacağı hayalini kuran yok. bu sadece türkiye'nin haklı bir tepkisi olacaktır. bir yerde gözdağı verilmiş olunacak.

Bu devlet daha kendi iç güvenliğini sağlayacak yapıya sahip değil ki, bunu sağlayabilecek akla, mantığa, özgüvene de sahip değil...

- devlet gayet tabi olarak kendi iç güvenliğini sağlayacak yapıya sahip. aksine katılmam mümkün olamaz; çünkü iç güvenliğini sağlayacak yapıya sahip olmayan devlet olmaz. ama bunu sağlayacak akla mantığa özgüvene türkiye cumhuriyeti devletinin sahip olmadığını söylemeniz doğru değildir diye düşünüyorum; buna katılmıyorum ve iddianızın da çok ağır olduğunu düşünüyorum.

Operasyonun sonucunda yine şehitler olmayacak mı? yine analar ağlamayacak mı? isyan çıkar, Zaman doğru değil bir kere kesinlikle... Bu olay Türkiye'yi çok sarsar hem psikolojik hem de fizyolojik açıdan.... Kaos olur, olay bu kadar basit değil... Bütünden parçaya doğru bakmak lazım aslında...

- hayır, tek bir şehit bile verilme olasılı yok. bu kesin, çünkü ordu (ki bu tüm ordular için geçerlidir) stratejik önlemlerini alır ve her hamlesinde kendini emniyete alarak hareket eder. şehit verme olasılığı sizin iddia ettiğiniz kadar güçlü olsaydı, bu askeri yetkililer tarafından mutlaka gündeme getirilir, tartışılırdı. oysa askeri yetkililer tam tersine bu opeasyonun yapılması gerektiği konusunda net bir tavır takınmışlardır.

asıl isyan bir günde 15 şehit vermeye devam edersek çıkacak. türkiye, bir ananın oğlu daha mayına basıp hayatını kaybettiğinde sardılacak ve işte kaos asıl o zaman ortaya çıkacak.

zaman çok doğru çünkü terör neredeyse hiç olmadığı kadar azmış durumda. daha doğru zaman olamazdı.

Ayrıca PKK Kuzey Irak'ta değil sadece Türkiyenin sınırları içinde, heryerde, ;İstanbul'da, Rize'de, İzmir'de, Diyarbakır'da her yerde

-doğru. "onlar oldukları yerde kalsınlar, hatta erzak yardımı yapalım da aç kalmasınlar" demiyoruz zaten. bu noktada hükümetin başarısızlığı ortaya çıkıyor. buna çözüm getirecek olan hükümet iç ve dış politikada daha basiretli ve doğru davranışlar sergilerse bu meselenin bir hal yoluna girmesi kolaylaşaktır.. ama kuzey ırak operasyonu bunlara karşı mücadele etmemenin bir gerekçesi de değildir.

Kuzey Irak'a yapılacak operasyonla hedeflenen ne? Sonuç başarılı mı olacak yani? Bitecek mi bu Pkk mevzusu? Bu kadar umutlu olmak biraz safça degil mi? Neden yıllardır bu ülke PKK ile ugrasıyor o halde... Apo yakalanınca da bitecekti herşey hatırlarsanız???? Bitti mi?

-hedef türkiyenin bağımsız hareket eden, teröre karşı durabilen güçlü bir ülke olduğunu dünyaya göstermek, daha dikkatli davranması gerektiğini ve teröre destek vermeye devam ederse sonuçlarına katlanmak zorunda kalacağını ırak hükümetine kanıtlamak. geri kalan kısmı yanıtlamıştım ama bir daha söylemiş olayım: terörün salt bir ırak operasyonuyla bitmesini bekleyen ya da uman yok zaten. amaç bu değil. bu noktada diplomatik süreç askeri süreçle birlikte devam etmeli ve türkiye dış politikasında daha doğru bir yol izlemelidir. akp şu noktada son derece acemi ve zayıf görünüyor.

evet diyenlere sormuşsunuz ve ben de bir "evet diyen" olarak, böylece her cümlenize yanıt vermiş oldum sayın gloria.

son olarak meclisten çıkan teskerenin de hayırlı olmasını dilerim.

Gönderi tarihi:

bilmedigimiz bir sürü konular var.. onun icin benden kisa bir analiz tartismamizin cok boyutlu olmasi acisindan...

bu sinirli bir operasyon degil.!

bu bir savas karari ,daha önce alinan siniri asma orada izlerini sürme diye bir kavramda degil..

bu ciddi sekilde irak iclerinde bir yapilanmaya götürecek,yani orda biz tümüyle irakin gelecegini cizecegiz aksi halde bizim bu sekilde cikisimiz dünyayi ayaga kaldirmamiz neden .. farkindaysaniz düyada yükselen sesler önceki dönemlerde yapilan sinir ötesi algilamasindan cok farkli evet cidi kararlar ciddi adimlar atiliyor ,.yansimalari kötümü olur iyimi olur onu kimse kestiremez.! ülkemiz adina

bir düsünelim kibris harekati yunanistanin gelecegini degistirdi onun o günkü yönetim acisindan olumlu yönde..

tabi bu tam terside olabilirdi.. bizde istedigimiz kadar basarili olalim veya olmayalim muhakak bir yansimasi olacaktir tabi bunun derecesini kestirmek zor.! evet bizleri zor günler bekliyor.. burda uyumamak lazim.?

kim ne derse desin türkiye demokratik bagimsiz ülkedir,. Türkiye,de her türlü demokratik hak demokratik yollardan alınabilir. Nitekim Kürtler bu anlamda haklarını elde etmislerdir. Bu sahip olduklarından öteye elde etmek istedikleri Türkiye,nin bütünlügüne zarar verecek olanlarıdır. Bunu sizin ülkeniz dahil hicbir ülke kabul etmez...

bugün tam bagimsiz güclü ülkelerde kimze o ülkeden toprak koparmaya calisamaz,,tam bagimsiz olmamis ülkelerde dis müdahalelerle bölünen ülkeler bugün baskalarinin vilayeti durumundadir.!

bizim ülkemiz tam bagimsiz güclü ülkedir bizim ülkemiz kendi icindeki azinliklarini baskalarinin uzaklardan gelip onlari kendi tarlasi gibi kullanmasina insanlarida recber gibi kullanmasina müsade etmeyecektir...

bugün bu ülkeyi bizler yönetiyoruz ,yarinda bizler yönetecegiz bakin irak,i ,bakin parcalanmis yugoslavyayi,bakin cekleri artik kimler yönetiyor...

bu alinan teskere karari icimizdeki azinliklara karsi degil disaridan bizleri azinlik olarak yönetmeye kalkanlara karsidir yeterki burda aldigimiz dogru kararlari baskalari sonradan kendi cikarlari dogrultusunda yönlendirmeye kalkmasin yani ilimli islama dönüsmek icin kalan son 53.lere bir oyunun icine cekilmesin.! bizim simdiye kadar askeri cikislarimiz hep aydinligi biraz daha karartmistir.. artik askerimizde bunu görmektedir zannediyorum.!

eger bir bagimsizlik sorunu varsa ülkemiz icinde oda olgunlasir kendi kendine bir yapiya gelir ama birilerinin iraka getirdigi gibi birseyler getirmeye kalkarsa ,herseyini kaybeder Aile serefinide ,kisiliginide erkekliginide vede üzerinden kimse alamaz buyrun abd,yi alin iraktan.? meydanda askeri coskuyla karsiliyanlar simdi onun altinda ****** salliyor.!

bu sinir ötesi operasyon bizim bagimsizligimizi kontrol etmek isteyenlere karsidir buda en sert sekilde kontol etmek isteyenlerin vucuduna nester vurulacaktir... bizim halkimiz baska askeri bu ülkede hos karsilamaz onun icin onlari sinirimizin disinda karsilayacagiz ..

vatanimiza milletimize hayirli olsun ,. bagimsizlik benim karekterimdir., kacmak yok.!

:shuriken: frankfurt

Gönderi tarihi:

Yine medyanın süslü kelimeleri ile sınır operasyonlarını faydalı ve gerekli olarak görüyor halkımız.....ama bilmiyorlarki defalarca girildi bir çözüm olmadı yine olmayacak kendi sınırımızdan kampları bombalaya biliriz onca evladımızı göz göre,göre ateşe atmanın anlamı yok.

nerde mantıklı düşünürlerimiz ?sanırım onlşarında payları var bu pastadan.

şimdi bizim askerimiz sınır opersayonu yaparken bebek katilleri armutmu toplayacak sanıyorsunuz .............

Mantık gayet açık ,mayınlayıp ve tuzaklayıp geri çekilecek 8-10 gözden çıkarılmış teröristleri yem bırakacak olan bizim askerimize olacak.

yüzlerce terörist öldürülürse ne olur! Bir mehmetçiğimiz şehit olduktan sonra...neye yarar 100 pkk lı 1000 pkklı...

Araştırmacıların dediği ,bir teröristin ortalama ömrü en fazla 5 ile 7 yıldır(lider kadro hariç) o nedenle su testisi su yolunda kırılır....

Amam askerimize birşey olmasın artık...

Eğer yapılacaksa başka yöntemler kullanarak terör bitirilmelidir.

1_Önce barzaninin türkiyedeki şirketlerine el konulmalıdır

2_Habur sınır kapısı kapatılmalıdır

3_ırak- abd ile ilişkiler askıya alınmalıdır

4_Terör yasası ağırlaştırılmalıdır(Af uygulanmamalıdır)

5_Gerkirse olağan üstü hal tekrar uygulanmalıdır,teröre destek veren ve propaganda yapanlar ağır cezalandırılmalıdır.

6_iç ve dış desteği kesildikden sonra ancak bu illetten kurtulabiliriz....

Eğer şimdi dersenizki bu hükümetle olurmu! bu konuda eminim size katılırım.

saygılar

Gönderi tarihi:
Operasyonun sonucunda yine şehitler olmayacak mı? yine analar ağlamayacak mı? isyan çıkar, Zaman doğru değil bir kere kesinlikle... Bu olay Türkiye'yi çok sarsar hem psikolojik hem de fizyolojik açıdan.... Kaos olur, olay bu kadar basit değil... Bütünden parçaya doğru bakmak lazım aslında...

hayır, tek bir şehit bile verilme olasılı yok. bu kesin, çünkü ordu (ki bu tüm ordular için geçerlidir) stratejik önlemlerini alır ve her hamlesinde kendini emniyete alarak hareket eder. şehit verme olasılığı sizin iddia ettiğiniz kadar güçlü olsaydı, bu askeri yetkililer tarafından mutlaka gündeme getirilir, tartışılırdı. oysa askeri yetkililer tam tersine bu opeasyonun yapılması gerektiği konusunda net bir tavır takınmışlardır.

asıl isyan bir günde 15 şehit vermeye devam edersek çıkacak. türkiye, bir ananın oğlu daha mayına basıp hayatını kaybettiğinde sardılacak ve işte kaos asıl o zaman ortaya çıkacak.

zaman çok doğru çünkü terör neredeyse hiç olmadığı kadar azmış durumda. daha doğru zaman olamazdı.

Burası hariç söylediklerine katılıyorum. Çünkü sen de demişsin ki hükümet iç ve dış politikada daha basiretli ve doğru davranışlar sergilerse bu meselenin bir hal yoluna girmesi kolaylaşacaktır. O halde iç ve dış politikada gerekli önlemi almayan hükümet şu anda sınır ötesi operasyon yapmamalıdır. Çünkü yine senin de dediğin gibi terörün salt bir ırak operasyonuyla bitmesini bekleyen ya da uman yok...

operasyon düzenlenirse türk askeri gerekli önlemini alır. ordumuz oldukça donanımlı ve deneyimli.

Doğru, Türk askeri gerekli önlemi alır, oldukça donanımlıdır buna katılıyorum, deneyimlidir de. Fakat sorun, dediğim gibi askerle bitmez, bu tek başına çözüm değildir, yanlış bir yaklaşımdır. Sınır ötesi operasyon sadece PKKya bir darbe indirir, gözdağı verir, bölgedeki sayısını azaltır ama hükümetin de siyasi, ekonomik ve diplomatik olarak bitirmeye yönelik alacağı tedbirler çok çok önemlidir. Ne gibi, mesela PKK'ya uluslararası alanda para ve silah sağlanmasını önlemek zorundadır, daha da önemlisi Güneydoğu'daki insanların dağa çıkmasını engellemek zorundadır. Yine Avrupa ülkelerinde PKK bir terör örgütü olarak kabul edilmiş olmasına rağmen, Avrupa devletleri bunun hiçbir gereğini yerine getirmemektedirler. PKK çeşitli dernek ve kuruluşlar vasıtasıyla buralarda faaliyetlerini gayet rahat yürütmektedir. Hükümetin PKK'nın uluslararası alandaki desteğini kesmesi şarttır. Kuzey Irak'ta şu an otorite Barzani ve Talabani eliyle Amerikanındır ama Amerika her ne kadar her alanda müttefikimiz gibi görünse de bu konuda Türkiye'ye destek olmamaktadır ve sınır ötesi operasyona karşı olduğunu söylemektedir. Bütün bu siyasi, diplomatik önlemler alınmadan yapılacak bir sınır ötesi operasyonun sonucu aynen şöyle olacaktır...

Bu ülke yıllardır PKK ile ilgili sorun yaşamakta ve yine yıllardır doğuda askerlerimiz PKK tarafından şehit edilmektedir. Fakat bir anda 15, 20 askerin şehit edilmiş olması bizi toplu halde ayağa kaldıran, isyan ettiren sebep olmuştur. Yukarıda aklıma geldiği kadarıyla bahsettiğim ama aklıma gelmeyenlerle birlikte bahsetmemiş olduğum o önlemler alınmadan yapılacak bir sınır ötesi operasyonun sonucu yine doğudaki askerlerimizin birer birer ölmeye devam etmesi olacaktır. Ben başka birşey görmüyorum...

Üstelik senin demiş olduğun operasyon sırasında tek bir askerin şehit edilmesi olasılığı yoktur cümlesi de tamamen bir yanılgıdan ibarettir. Böyle birşey mümkün değildir.

Operasyon yapılsın yapılmasına ama hala ısrar ediyorum ki önlemler alınmadığı müddetçe zaman doğru değildir. Benim karşı çıkışım bundandır.

(Bu arada ben yazarken yazmış olan arkadaşlarımdan da alıntı yapmak istiyorum çünkü bahsettiklerim onların söyledikleriyle pekişecek)

Bence de sınır ötesi bir harekat yanlış ve boşu boşuna onca cana mal olur. Çözüm bu değildir. Çözüm, Türkiye'nin doğusunda yaşayan insanların (elbette diğerlerinin de) bilgi ve yaşam standartlarını yükseltmekten geçer.

evet bu çözümün bir ayağıdır...

Önce bu ve bunun gibi önlemler işte... Sonra hala gerekiyorsa sınır ötesi operasyon...

yine söylediklerime istinaden verdiğin cevaptan bir alıntı:

bunu sağlayacak akla mantığa özgüvene türkiye cumhuriyeti devletinin sahip olmadığını söylemeniz doğru değildir diye düşünüyorum; buna katılmıyorum ve iddianızın da çok ağır olduğunu düşünüyorum.

diyorum ki öfkeyle kalkan zararla oturur. Bu hükümet bu kararı verirken akıllı davranmalıdır. Duygularıyla değil mantıgıyla hareket etmelidir. Eğer tüm bu önlemleri almadan bu kararı verebiliyorsa bence çok da akıllı ve mantıklı davranmıyordur. İddiam ağır değildir.

Gönderi tarihi:

değerli gloria,

sen de demişsin ki hükümet iç ve dış politikada daha basiretli ve doğru davranışlar sergilerse bu meselenin bir hal yoluna girmesi kolaylaşacaktır. O halde iç ve dış politikada gerekli önlemi almayan hükümet şu anda sınır ötesi operasyon yapmamalıdır. Çünkü yine senin de dediğin gibi terörün salt bir ırak operasyonuyla bitmesini bekleyen ya da uman yok...

.....................

sorun, dediğim gibi askerle bitmez, bu tek başına çözüm değildir, yanlış bir yaklaşımdır. Sınır ötesi operasyon sadece PKKya bir darbe indirir, gözdağı verir, bölgedeki sayısını azaltır ama hükümetin de siyasi, ekonomik ve diplomatik olarak bitirmeye yönelik alacağı tedbirler çok çok önemlidir. Ne gibi, mesela PKK'ya uluslararası alanda para ve silah sağlanmasını önlemek zorundadır, daha da önemlisi Güneydoğu'daki insanların dağa çıkmasını engellemek zorundadır. Yine Avrupa ülkelerinde PKK bir terör örgütü olarak kabul edilmiş olmasına rağmen, Avrupa devletleri bunun hiçbir gereğini yerine getirmemektedirler. PKK çeşitli dernek ve kuruluşlar vasıtasıyla buralarda faaliyetlerini gayet rahat yürütmektedir. Hükümetin PKK'nın uluslararası alandaki desteğini kesmesi şarttır. Kuzey Irak'ta şu an otorite Barzani ve Talabani eliyle Amerikanındır ama Amerika her ne kadar her alanda müttefikimiz gibi görünse de bu konuda Türkiye'ye destek olmamaktadır ve sınır ötesi operasyona karşı olduğunu söylemektedir. Bütün bu siyasi, diplomatik önlemler alınmadan yapılacak bir sınır ötesi operasyonun sonucu aynen şöyle olacaktır.....................

gerekli altyapıyı hazırlamadan sınırdışı operasyon rsikli, peki. dış politikada bazı adımlar atmak gerek, peki. ama hükümet beceriksizlik yapıyor ve dış politikada gerekli adımları atmıyor. napıcaz öyleyse. peşmerge tehditler savuruyor, terörist hergün yeni canlar alıyor. nasıl olsa hükümet de başarısız deyip bekleyecek miyiz? söyledikleriniz de bir çelişki yok mu? kaldı ki anladığım kadarıyla tek ayrıldığımız nokta evet/ hayır meselesi. yani bazılarının "vay efendim, savaş çığırtkanlığı yapıyorsunuz, sizin gibiler yüzünden böyle olacak söyle olacak demesini anlıyorum da, inanın sizin neden hayır dediğinizi hiç anlamıyorum. ama gerçek anlamda anlamıyorum, bunu tüm samimiyetimle söylüyorum. türkiye kuzey ırak a girmelidir. hem de ısrarla girmelidir. abd nin gözünün içine baka baka hem de. gerekirse yıllarca kalmalıdır. abd nin ne işi var peki orada; hadi biz terörist kovalıyoruz. yani kim bizi haksız bulabilir şu durumda. ve ben size şunu söyleyeyim: tek bir zahiyat vermez türkiye. bu kadar kesindir bu.

Gönderi tarihi:
Yine medyanın süslü kelimeleri ile sınır operasyonlarını faydalı ve gerekli olarak görüyor halkımız.....ama bilmiyorlarki defalarca girildi bir çözüm olmadı yine olmayacak kendi sınırımızdan kampları bombalaya biliriz onca evladımızı göz göre,göre ateşe atmanın anlamı yok.

nerde mantıklı düşünürlerimiz ?sanırım onlşarında payları var bu pastadan.

şimdi bizim askerimiz sınır opersayonu yaparken bebek katilleri armutmu toplayacak sanıyorsunuz .............

Mantık gayet açık ,mayınlayıp ve tuzaklayıp geri çekilecek 8-10 gözden çıkarılmış teröristleri yem bırakacak olan bizim askerimize olacak.

yüzlerce terörist öldürülürse ne olur! Bir mehmetçiğimiz şehit olduktan sonra...neye yarar 100 pkk lı 1000 pkklı...

Araştırmacıların dediği ,bir teröristin ortalama ömrü en fazla 5 ile 7 yıldır(lider kadro hariç) o nedenle su testisi su yolunda kırılır....

Amam askerimize birşey olmasın artık...

Eğer yapılacaksa başka yöntemler kullanarak terör bitirilmelidir.

1_Önce barzaninin türkiyedeki şirketlerine el konulmalıdır

2_Habur sınır kapısı kapatılmalıdır

3_ırak- abd ile ilişkiler askıya alınmalıdır

4_Terör yasası ağırlaştırılmalıdır(Af uygulanmamalıdır)

5_Gerkirse olağan üstü hal tekrar uygulanmalıdır,teröre destek veren ve propaganda yapanlar ağır cezalandırılmalıdır.

6_iç ve dış desteği kesildikden sonra ancak bu illetten kurtulabiliriz....

Eğer şimdi dersenizki bu hükümetle olurmu! bu konuda eminim size katılırım.

saygılar

sevgili dostum, mayınlardan falan bahsediyorsun da, asker olası riskleri hiç hesaplamaz mı yani. yapma lütfen... :rolleyes: damdan düşer gibi girmelerini beklemiyorsundur sanırım.

Gönderi tarihi:
gerekli altyapıyı hazırlamadan sınırdışı operasyon rsikli, peki. dış politikada bazı adımlar atmak gerek, peki. ama hükümet beceriksizlik yapıyor ve dış politikada gerekli adımları atmıyor. napıcaz öyleyse. peşmerge tehditler savuruyor, terörist hergün yeni canlar alıyor. nasıl olsa hükümet de başarısız deyip bekleyecek miyiz? söyledikleriniz de bir çelişki yok mu? kaldı ki anladığım kadarıyla tek ayrıldığımız nokta evet/ hayır meselesi. yani bazılarının "vay efendim, savaş çığırtkanlığı yapıyorsunuz, sizin gibiler yüzünden böyle olacak söyle olacak demesini anlıyorum da, inanın sizin neden hayır dediğinizi hiç anlamıyorum. ama gerçek anlamda anlamıyorum, bunu tüm samimiyetimle söylüyorum. türkiye kuzey ırak a girmelidir. hem de ısrarla girmelidir. abd nin gözünün içine baka baka hem de. gerekirse yıllarca kalmalıdır. abd nin ne işi var peki orada; hadi biz terörist kovalıyoruz. yani kim bizi haksız bulabilir şu durumda. ve ben size şunu söyleyeyim: tek bir zahiyat vermez türkiye. bu kadar kesindir bu.

Sayın Rua,

Öncelikle söylediklerimde bir çelişki yok.. göndermeden önce defalarca okudum, yanlış birşey yazmamış olmak için... Yazdıklarımdan emin olmak için... Siz nerede gördünüz o çelişkiyi anlayamadım...

ve devamında;

Neden benim hayır cevabımı anlayamadınız ben de bunu anlayamadım halbuki gayet acık ifade ettiğimi düşünüyorum... Sorun değil yeniden anlatırım... önlem alınmadan hiçbir şekilde Kuzey Irak operasyonu yapılmamalıdır diyorum ben.... Çünkü bunu bir çözüm olarak görmüyorum, nedenleriyle beraber anlattım, bu çok mu abes bir durum :unsure: üstelik de bu alt yapı gerçekleşirse belki savaşa bile gerek kalmayacak...

ABD'nin orada ne işi var diyorsunuz, o sorunun muhatabı ben degilim ki aynı şeyi ben de sorarım. ABD'nin orada ne işi var? siz de muhatabı değilsiniz tabii ki... Ama ABD orada... hani muhatabı olmasam da sizin bildiğiniz gibi orada olma sebebini bende dahil olmak üzere herkes biliyorum tabii ki... Çıkarları var, menfaatleri var (petrol, BOP)... Biz neden orda degiliz diyorsunuz, neden orda olmayalım diyorsunuz, ABD'den daha çok orda olmaya hakkımız var diyorsunuz, bellki haklı savaştan yanasınız... Ama ABD ile kulvarlarımız farklı, onlar menfaatleri peşinde biz de güvenliğimizin peşindeyiz... Onlar menfaatlerini korumaya çalışacaklar, biz de güvenliğimizi korumaya çalışıyoruz. Ama bu bizim güvenliğimizi sarsar ya da onların menfaatlerini... O nedenle gözlerinin içine baka baka oraya girmemiz demek, güvenlik kaybımızı da göze almak demektir. Tabiki kimse teoride bizi haksız görmez ama pratikte öyle birşey yok... Bunu benim anlatmama da gerek yok sanırım... herşey ortada nitekim Avrupa Birliği, ABD vs. vs. ve ortaya koyduğu tepkiler...

ve son olarak;

hükümet beceriksizlik yapıyor ve dış politikada gerekli adımları atmıyor. napıcaz öyleyse. peşmerge tehditler savuruyor, terörist hergün yeni canlar alıyor. nasıl olsa hükümet de başarısız deyip bekleyecek miyiz?

Hükümet ve bundan önceki hükümetler başarısız olduğu için zaten peşmerge tehditler savuruyor, hergün teröristler yeni canlar alıyor... Hükümet eğer dış politikada başarı gösteremezse asker isterse Kuzey Irak'a girsin ne farkedecek ki? Yukarıda dediğimin aynısı işte;

"önlemler alınmadan yapılacak bir sınır ötesi operasyonun sonucu yine doğudaki askerlerimizin birer birer ölmeye devam etmesi olacaktır"

Hükümet başarılı olamazsa asker ne yaparsa yapsın sonuç sadece geçici çözüm olmaktan ileriye gidemeyecektir. Artık dünyanın hiçbir yerinde asker tek başına savaşa girmiyor tek başına savaş kazanmıyor. Allahaşkına hükümet beceriksizse asker ne kadar başarılı olur söyler misin?

Yine yazdım bir sürü ama

Çelişki nerede? hala anlayamadım

Senin neden hayır dediğimi anlayamadığını da hala anlayamadım...

Şimdi ben gidiyorum artık, gerekirse yarın kaldığım yerden devam ederim :)

İyi geceler herkese..

Gönderi tarihi:

bugüne kadar tam 24 defa sınır ötesi harekat düzenlenmiş tv den duyduğuma göre ....demekki cözüm bu değil.....cözüm olsaydı şuan buna tekrar ihtiyaç duyulmazdı...sınır ötesi harekattan önce sınırlarımızda ve sınırlarımız içinde tam güvenlik olmalı. komşu olduğumuz pkk barındıran ülkelere karşı kararlı politikalar ve yaptırımlar uygulanmalı,gerekirse bütün ilişkiler kesilmeli diyorum

Gönderi tarihi:

Sadece fikrimi belirtmiş,ayrıntı ve yorumdan kaçınmıştım.Ama sanırım biraz ayrıntı gerekiyor:

*Doğu illerinde ve özellikle G.Doğu illerinde hayat standartları yükseltilirse,''PKK biter,sorun kalmaz'' fikrini savunuyorsunuz..(Özetle)

Önceki senelerde,İran,Irak ve Suriye'de,sınıra yakın kamplarda barınan PKK militanları ilerliyen seneler ,''işe yaramadı demek ki'' dediğiniz sınır ötesi harekatlar ve dış siyasi girişimlerle İran ve Suriye'den büyük ölçüde kazınmış,sadece halihazırda yönetimsel boşluk yaşayan ve kaos içerisinde bulunan Irak'ta barınmaya devam etmektedirler..Büyük ülküleri ''KÜRDİSTAN'' olan ve içinde bizim topraklarımızında bulunduğu hayali bir haritaya sahip Kuzey Irak Kürt yönetimi de PKK'yı alenen desteklemekte ve Amerika'nın kendilerine sunduğu imkanları PKK'ya aktararak,gerekli tüm lojistik ve barınma imkanını sunmaktalar..

İşte bu haldeki PKK,gelişmesini istediğimiz kürt bölgesi illerimizdeki hertürlü gelişmeye savaş açmış durumdadır..Devlet okul açar,öğretmen atar..PKK geceyarısı lojman basıp öğretmeni öldürür..Hastanesine Dr. Gönderir,PKK öldürür..Bir girişimci,bölgeye iş istihdamı sağlayacak tesis kurar,PKK basar,yakar çalışanlarını öldürür..Bunları korumaya asker gönderir,polis gönderir..PKK ********* yöntemlerle (Pusu,mayın,yol kesme,sniper vs..) öldürür..

Neden mi..?

Çünkü eğitilirlerse,PKK'nın onlar için değil,onlara karşı savaştıklarını görecekler..

Çünkü bizim alabildiğimiz hizmeti rahatça alabilirlerse,Türk-Kürt ayrımının yalan olduğunu anlayacaklar..

Çünkü çalışabilirlerse,ekmek peşine düşüp batıya göç etmek zorunda kalmayacaklar..

Doğu'nun geri kalmasının sebebi devletimiz değil,PKK'dır..Durum böyleyken de sorunun kaynağı PKK yokedilmelidir..Öncelikle bölge için bir tehdit unsuru olmaktan çıkartılmalıdır ki bunun tek çözüm yolu;Kamplarına ulaşarak karargahlarını yoketmek ve şüphesiz gördükleri desteğin onlara ulaşmasının önünü kesmektir..Destek alamayan PKK eninde sonunda çökecektir..

Ve sevgili Gloria;

Can kaybı konusunda çok endişelenmene gerek yok.Harekat mekanizması şu şekilde çalışır:

*Kampların ve gurupların tespit edilmesi..

*Tespit edilen hedeflere yoğun hava saldırısı..

*Ağır silahlarla (Tank,helikopter,top,vs) ilerleme..

ve zayıflayan düşmana karşı piyade saldırısı..Bu en son aşamaya gelindiğinde düşmanımızın hereket kabiliyeti ve lojistik gücü büyük ölçüde yokedileceğinden,vereceğimiz şehit sayısı şu son bir ayda verdiğimiz şehit sayısını bile bulmayacaktır..

Dün yılanın başını barındıran Suriye bugün aldığımız kararı desteklediğini açıklıyor..Yarın Talabani ve Barzani'nin bu tutumu sergilediğini görebilmemiz için,tüm kararlılığımız göstermek zorundayız..Bu yola baş koyan her kim olursa olsun,desteğimizi hakediyor..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Tezkere çıkardık, dünya tutuştu 18 Ekim 2007

Türkiye'nin yıllardır Kuzey Irak'taki PKK unsurları için yaptığı çıkışları ciddiye almayan dünya, TBMM'nin aldığı sınır ötesi harekat kararının ardından tutuştu.

Birbiri ardına açıklama yapan dünya liderleri, Türkiye'ye itidal çağrısında bulundu.

................................

.....................

korku daglara bedel.! kacmak yok

:shuriken:

Gönderi tarihi:

Tezkereye karsi cikanlara bir bakiyorum,hepsi bildik kisiler yani terörü destekleyen teröriste arka cikanlar,gazetecisi,yorumcusu,siyasetcisi,siradan insani ABD si AB si DTP si,Ihsan ARSLANI hepsi ayni amac dogrultusunda sinir ötesine hayir diyorlar.PKK icerdeymis diye iddia ederek akillari karistirmaya calisiyorlar,PKK icerde olabilir ama kaynagi disardiadir yan i Kuzey Iraktaadir yani BARZANININ ABD nin Irak yönetiminin korumasi altindadir.Neden bu telas neden sinir ötesine karsi cikis,nedir bunun altinda yatan gercek?Bunun altinda yatan gercek PANIKtir.Türk ulusunu,Türk ulusunun silahli kuvvetlerini hesaba katmayan ciddiye almayan,ABD nin kurmasiyla konusan efelik yapanlarin panigidir bu.Yemin edebilirimki Barzani su anda Kuzey Irakta degildir,kacmistir.onlarin efeligi o kadardir.Konus derler konusur kac derler kacar.Evet Türkün dostu olmak cok büyük bir nimettir degerini bilenler icin,ama Türkün düsmani olan lar asla iflah olmazlar,bunu tarih hep böyle yazmistir ve yazacaktir.

Aslinda Tezkere hükümete bir yetkidir,bu yetkiyi gerekirse silahli bir eylem seklinde kullandirabilir.Ama silahli eylem son caredir,o son careye kadar gerkli merhaleler vardir ve o merhaleler sonuc getirmezse Askeri müdahaleye basvurulur.Ama korku daglari bekliyor,tezkere cikar cikmaz daha ciimadan taslar yerinden oynamaya Ankaraya ziyaretci üzerine ziyaretci daha dogrusu ricacilar dolmaya basladi.Ermenilerin oylarin kapabilmek ugruna tarihi siyasilestiren Amerikalilar bu sefer umduklarini b ulamadilar.Halkin galeyana gelmesinden endiselenen ABD ve AB güdümlü AKP yönetimi cark etmis bazi siyasi hesaplar sonucu olarak Amerikaya rest cekerek tezkereyide cikarmistir.Amerikaya rest cekmek derken bu aslinda sadece bir blöftür,cünkü yakinda Amerikaya gidecek olan basbakan bu resti icin afta dileyecektir ABDli dostlarindan.AKP in icindeki PKK li milletvekilleri AKP nin aslinda gercek yüzünüde ortaya koymaktadir.

B ütün bunlara ragmen tezkerenin kabul edilmesi büyük bir adimdir,umarizki bu adimi daha yapici adimlar takip etsin ve gerekenler yapilsin.

AKP nin bence gec kaldigi bir diger nokta ise,Ermeni tasarisinin temsilciler meclisine gelmesini bile beklemeden hep Ermen istana hem ABDye yaptirimlara baslamamis olmasidir.Türk hava sahasini kullanarak Ermenistana yapilan hava trafigi derhal iptal edilmeli ve Türkiye üzerinden Ermenistana ucuslara izin verilmemelidir.Habur sinir kapisi derhal kapatilmalidir.Türkiye blöf yapmadigini adam gibi göstermek zorundadir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Tezkere ile çözüm!

Diyelim ki:

Tankla topla girdik ve bütün Kuzey Irak'ı işgal ettik.

Kürt sorunu biter mi?

Diyelim ki:

Bütün Kuzey Irak'ın işgaliyle PKK konusunda her şey yerle bir edildi.

Kürt sorunu biter mi?

Diyelim ki:

Kuzey Irak'a girmekle kalmadık, bölgede Barzani'yle Talabani'nin devletleşme sürecine de son noktayı koyduk.

Kürt sorunu biter mi?

Diyelim ki:

Sınırlarımız içinde PKK'ya teslim bayrağını çektirdik.

Kürt sorunu biter mi?

Diyelim ki:

PKK terörünü bitirdik.

Kürt sorunu biter mi?

Hayır bitmez!

Çünkü temel sorun Kürt sorunudur.

Kürt sorunu olduğu içindir ki PKK vardır, şiddet ve terör vardır.

Onun için de PKK'yı bitirebilirsiniz ama Kürt sorunu varlığını devam ettirdiği sürece, bir başka PKK çıkabilir; içeride ve dışarıda Türkiye'yi ciddi biçimde istikrarsızlaştıracak yeni sorunlar başınıza sarılır.

Bir başka deyişle:

PKK sonuçtur.

Neden ise Kürt sorunudur.

Onun için de konuya vakıf olanların yıllar öncesine giden sorusu genellikle değişmez:

PKK'yı bir gün bitirebilirsiniz ama Kürt sorununu ne yapacaksınız?..

Bu soruyu sormadan, yanıtını çok boyutlu olarak düşünüp taşınmadan Türkiye'yi çıkmazdan kurtarmak uzak ihtimaldir.

Ve bu Allah'ın belası çıkmazdan yakasını sıyıramayan bir Türkiye'nin de demokrasi ve hukuk devletini yerli yerine oturtmuş, refah yolunda yürüyen istikrarlı, huzurlu bir ülkesi olabilmesi imkansızdır.

Yinelemekte yarar var:

PKK'nın bitmesi demek, sorunun bitmesi demek değildir.

Terör bitse de sorun bitmez.

Kimse hayal kurmasın.

Kendini aldatmasın.

Türkiye bunca yıldır sorunun adını koyamadığı, Kürt sorunu diye koymaktan kaçındığı ve bu konuda özgür tartışmayı yıllar yılı yasakladığı içindir ki işin içinden çıkamadı.

Çıkmazını derinleştirdi.

Bugün de sürüyor bu çıkmaz.

Üstelik, gitgide uluslararası bir nitelik kazanan Kürt sorunu, Filistin sorunu kadar olmasa da dünya sahnesinde kendine her geçen gün büyücek bir yer açıyor.

Bu saatten sonra kimse hayal kurmasın, Kuzey Irak'taki Kürt oluşumunun yok edilmesine ne Amerika, ne Avrupa izin verir, ne de örneğin İsrail böyle bir gelişmeye sevinir.

Yani bölgesel koşulllar ve reelpolitika, Irak'ta Kürtlerin resmen olmasa da, fiilen devletleşmeleri sürecine yeşil ışık yakıyor.

Sorun dallı budaklıdır.

Sorun karmaşıktır.

Elbette PKK'nın şiddet ve terör eylemleri konusunda ABD'nin, AB'nin, Irak'ın, Talabani ve Barzani'nin işbirliği ve katkısı aranmalıdır. Bu güçlerin çifte standart kokan davranışlarına karşı çıkılmalı ve bu güçler üzerinde gereken her türlü baskı uygulanmalıdır.

Ayrıca, içeride devletin şiddet ve terörle haklı ve meşru mücadelesi hiç kuşkusuz sürmelidir.

Ama bütün bunlar bize sorunun sihirli reçetelere yer bırakmayan çok boyutluluğunu kesinlikle unutturmamalı.

Tankla topla büyük bedeller ödeyerek, kan ve gözyaşı dökerek şiddet ve terörü geriletebilirsiniz.

Geçmişte bu bir ölçüde yaşandı.

Ancak, 'Kürt sorunu'nu unutur, gözardı ederseniz fazla değişen bir şey olmaz.

Bu da şimdi yaşanmakta.

Katlanılan büyük fedakarlıklar ne yazık ki fazla bir işe yaramamış olur. Onca kan ve gözyaşını boş yere akıttıktan sonra bir kez daha başladığınız yere dönersiniz.

Eğer kısır döngü kırılmak isteniyorsa, sorunun Kürt sorunu diye adını da koyarak, bir strateji geliştirmek şarttır.

Sayın Erdoğan;

Bu da vizyon, siyasal irade, kararlılık ve cesaret gerektirir.

Yoksa, 'eskiler'den farkınız kalmaz.

"Kalkın ey ehli vatan!" avazeleri ve savaş tamtamları arasında tezkere çıkarmak belki işin kolayına kaçmaktır.

Stratejlerin en ünlüsü, Çin'li General Sun Tsu bundan yirmi yüzyıl önce özetle demiş ki:

Stratejiden yoksun taktikler sadece kuru gürültüden ibarettir.

hasan cemal 18.10.2007 milliyet

Gönderi tarihi:
Tezkere ile çözüm!

Diyelim ki:

Tankla topla girdik ve bütün Kuzey Irak'ı işgal ettik.

Kürt sorunu biter mi?

Diyelim ki:

Bütün Kuzey Irak'ın işgaliyle PKK konusunda her şey yerle bir edildi.

Kürt sorunu biter mi?

Diyelim ki:

Kuzey Irak'a girmekle kalmadık, bölgede Barzani'yle Talabani'nin devletleşme sürecine de son noktayı koyduk.

Kürt sorunu biter mi?

Diyelim ki:

Sınırlarımız içinde PKK'ya teslim bayrağını çektirdik.

Kürt sorunu biter mi?

Diyelim ki:

PKK terörünü bitirdik.

Kürt sorunu biter mi?

Evet bunula beraber olması gerkenlerle(tekrar yazmama gerek yok) beraber bitecektir.

Önemli olan zihniyeti bozuk olnların zihniyetini düzeltmekle bitecektir..

Gönderi tarihi:

Her ülke kengi can ve toprak güvenliği için askeri müdahalede bulunma hakkına sahiptir... Sınırötesi harekatın gerekli olup olmadığına bu ülkenin silahlı kuvvetleri karar verir bu onların vazifesi ve Türkiye için sınır ötesi harekat gereklidir... Yapılmalıdır Kuzey Irak'ta konuşlanmış pkk teröristleri için oradaki bataklık kurutulmalıdır ve aslına bu çoktan yapılması gereken bişeydi... Suriye ve İran ile askeri işbirliği muhakkak yapılmalı... Onlar düne kadar teröristleri barındırıyorlardı ama bugün bu yılan onlarıda sokuyor...

Amerika başkanı Bush'ta sınır ötesine karşi peki ama neden çünkü orada Türk Askeri görmek istemiyorlar asıl korkuları Türkmenlerle yapılacak askeri işbirliği ve Türk Askerinin bölgede etkili olmasını istemiyorlar bizim içimizdeki Amerikancılarda onlarla aynı görüşte...

Sınır ötesi harekata alternatif ne öneriyorlar demokratik çözüm öneriyorlar, nedir bu demokratik çözüm pkk sınırlarımız içinde hergün bir aslanımızı şehit ederken neden Amerika kınamaktan başka bir yaptırım uygulamaz, neden pkknın eline geçen silahların hesabını vermez, neden hep taviz vermesi gereken Türkiye Cumhuriyetidir...

Bush'un açıklamasında şöyle gülünç bir ifade vardı sorunları silahla çözmemeli... Bunu söyleyen adamın dünyada yaptıklarına bakınca bunu ancak espiri olarak alabiliyorum...

Can ve toprak güvenliğimiz tehtit altındaysa gereken yapılmalıdır lagalugaya gerek yok... Daha fazla şehit vereceğimizden yakınanlarında sınırlarımız içinde verdiğimiz şehitler için ne diyeceğini merak ediyorum... Bataklık kurutulmadan ve pkkya Amerikan desteği kesilmeden bölge hiç bir zaman güvenli olmayacak bizde sivrisinekleri öldürmeye çalışarak sonsuza kadar bu kan devam edecek... Güneydoğunun kalkınması o bölgenin güvenliğinin tam sağlanması ve aşiret sisteminin çökertilmesiyle mümkün aşiretlerin kaçakçılıktan kazanç elde etmelerinin yolu bölgenin kaostan kurtulamamasında yatıyor yani Kürt halkı gelişememesinin asıl nedenlerini yanlış yerlerde arıyor kendi içlerinde arasınlar...

Birde dün dikkatimi çekti artık gazete bayilerinde Kürtçe gazeteler diğer gazetelerle birlikte açık satılıyor... Yani bu demek oluyor ki Kürtçe Türkçeye altarnatif olmuştur yani istediklerini almakta kararlılık gösterenler bir adım daha öne geçti ve bunun adı demokrasi... Resmi dilimiz Türkçe ama o sadece resmiyette kaldı vah güzel ülkem vah...

Gönderi tarihi:

Bazı arkadaşların ilk önce şunu anlamaları lazım,tezkereye evet demek savaşı desteklemek anlamına gelmiyor...

Neredeyse ilk kez hükümet,muhalefet hem fikir bir şekilde güzel bir dayanışma örneği sergileyerek ortak bir karar almıştır..Bu ülkemizin siyasi istikrarı adına oldukça sevindirici bir durumdur...

Ayrıca artık birileri bilmeli ki Türkiye uzun süredir başına musallat olan terör belasını bitirme konusunda kararlı,herkesin söylediği gibi "sözün bittiği yerdeyiz"

Toplum olarak alınmış bu kararı tüm kalbimle destekliyor tam anlamı ile çözüm olmasada tüm dünyaya bu konuda ne kadar kararlı olduğumuzun en iyi göstergesi olduğunu düşünüyorum...

Tezkerenin daha ilk oylamada kabul görmesinin ardında dünya gündemindeki gelişmelere bakınca geç bile kalmışısız diyebileceğimiz gelişmeler oldu.. bunlardan en önemlilerinde bir tanesi ABD senatosunun ermeni karar tasarısını geri çekmesi,Irak yönetiminin pkk ya "ülkemizi terk et"çağrısı Suriye devlet başkanı Esad'ın "terör karşısında Türkiyeyi sonuna kadar destekliyoruz"açıklaması..

Ayrıca hükümet sözcüsü Cemil Çiçek'in"bizim hedefimiz sadece pkk dır"açıklaması Irak'a karşı son derece anlamlı bir mesajdır.

Tezkere kimler karşı başta ABD ve birçok AB ülkesi ile birlikte meclis çatısı altında bulunan malum şahsiyetler ve peşmerge başı barzani...işte bu noktada iyi düşünüp konuşmak gerekiyor,farklı nedenlerden dahi olsa tezkereye karşı çıkarak kimlerin ekmeğine yağ sürüleceği ortada..

Bazıları Tezkere ile birlikte kürt sorununun ortadan kalkmayacağını söylüyor iyide bizim kürtlerle ilgili herhangi bir sorunumuz yok bizim tek bir sorunumuz var pkk..ama sözde kürt sorununa çözüm olarak pkk yı görenlerde bu tezkere ile birlikte kendilerine düşeni fazlası ile alacaklardır..

Kıscası akla karanın belli olacağı bir dönemçteyiz....

Gönderi tarihi:

suheda

Bazıları Tezkere ile birlikte kürt sorununun ortadan kalkmayacağını söylüyor iyide bizim kürtlerle ilgili herhangi bir sorunumuz yok bizim tek bir sorunumuz var pkk..ama sözde kürt sorununa çözüm olarak pkk yı görenlerde bu tezkere ile birlikte kendilerine düşeni fazlası ile alacaklardır..

Kıscası akla karanın belli olacağı bir dönemçteyiz....

sanırım şeyh sait isyanı,dersim isyanı,ağrı isyanı gibi isyanlarında temelindede pkk yatıyordur size göre değilmi dostum???

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.