Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

*** 16.09.2007

Türüt’ün şarkısı

Pazar çantamdan bir karınca çıktı. Bir saattir mutfak tezgahımda ne yapacağını şaşırmış vaziyette telaş içinde oradan oraya dolanıp duruyor. Kim bilir hangi meyvenin üstünde ve kim bilir taaa nerelerden geldi.. Yuvası muhtemelen kilometrelerce ötede kaldı. O kadar değilse en azında yuvasının evimde olmadığı kesin..

Böyle bir durumdaki karınca ne yapar? Ne yayıp edip kilometrelerce yol yapıp yuvasını mı bulur? Veya en yakın yuvaya “iltica” mı eder? Yoksa kendi gibi kaybolmuşlarla yeni bir yuva mı kurar? Veya intihar mı eder? Nedir karıncaların hadisesi? Bilen var mıdır?

Şimdi biraz acayip bir benzetme olacak ama İsmail Türüt’ün tuhaf türküsü mevzu olunca kendimi mutfak tezgahımdaki karınca gibi hissettim.

Yanlış bir torbayla hiç olmayacak bir yere getirilmiş bir karınca gibi. Fena halde yalnız ve tehdit altında..

Mesele şu:

İsmail Türüt “Bırakın çan çalmayı Ermenici olmayı.. Millet yutmaz böyle DOLMAYI, Ogün böyle desinler bugün böyle desinler, Fatihalar Yasinler bitmez, kimse vatanını satmaz, anladık var öcünüz, kuyruk acınız, Türk ve İslam güneşi batmaz Karadeniz’de..” şeklinde sözleri olan leş bir şey seslendirmiş.

(Sözler tam olarak böyle değil ama o kadar kötü ki, hem anlam hem biçim olarak, olduğu gibi buraya aktarmam mümkün değil)

Biri de bu enfes saçmalığın üzerine Ogün Samast’ı, Yasin ..’i kahraman, Hrant Dink’in cenazesine katılanları da vatan haini gösteren bir klip hazırlayıp YouTube’a göndermiş. (Artık görmek mümkün değil, zira klibin sahibi tarafından kaldırılmış. Ama “Plan yapmayın plan” diye girerseniz başka versiyonlar çıkıyor, altında da yoğun tartışmalar devam ediyor)

Türüt ve saçmalığı yazan arkadaş “zinhar bir dahlimiz yok, biz bunları kastetmedik, yok öyle bir şey!” demekteler ama öyle olsa ne olur ki.. Karadeniz belki bu “dolmayı” yiyebilir ama biz yemiyoruz. Klibi yapmamış olsalar da kastettiklerinin bunlar olduğu pek ala belli değil mi..

İrtica geliyor, şeriat geliyor diye bir dolma yedirilmeye çalışılıyor, Demans Ağbiler de başta olmak üzere bazıları da bunu hakikaten yiyor ama hiç farkında değiller ki esas korkulması gereken tam da bu “dolma”.

Her tarafından tehdit, ******* ve kan akan bir dolma.

Türkiye’nin başındaki esas bela tam da bu dolma.

Türban takan first leydiden, risotto yemeyen bakandan çok daha mühim ve “can” alıcı.

Evet basbayağı “can alıcı”0

Zira “Bırakın çan çalmayı, Ermenici olmayı, millet yutmaz bu dolmayı, vatanı satanın biter anında işi..” hiç de masum bir türkü dizesi değil.

Açık ve net bir tehdit ve “vatanı satmak” da bildiğiniz gibi bu günlerde herkesin herkese yönelttiği bir suçlama.

Özdemir İnce mesela “bilirkişi olarak” kabul edilecekse memleketin yüzde 47’si çoktan dar ağacına gittiydi bile.

Geri kalanı da İsmail Türüt ve arkadaşları halledecek anlaşılan.

Ne güzel! Ne mutlu bir ülke!

Ve bu hâlâ tehdit olarak kabul edilmiyor öyle mi?

Gazetelerimizin derdi hâlâ kimin türban taktığı, kimin takmadığı öyle mi?

Aklımızı yitirmiş olmalıyız..

Bana kalırsa Tarhan Erdem’in yapması gereken yeni araştırma aşırı milliyetçiliğin veya dürüst olalım, “faşistliğin” ne kadar yaygın olduğu üzerine olmalı. Ne kadar yaygın ve hangi boyutta.

Memlekette Hrant Dink’in öldürülmesinden büyük mutluluk duyanlar kaç kişidir? Çoğunlukta mıdırlar? Memleket komple bütün Kürtleri, komple bütün Ermenileri, komple bütün Rumları, komple bütün “bir arada yaşayalım”cıları, devam edelim, komple bütün homoseksüelleri, dinsizleri, saçını uzatanları yok edilmesi, öldürülmesi, olmazsa her türlü ezaya zulme tabi tutulması gereken insanlar olarak mı görüyor? Veya bu tip şeyler marjinal midir? Oran nedir?

Bunu bilmeden yaşamanın doğru olmadığını düşünüyorum.

Ve evet kendimi çok fena tehdit altında görüyorum.

• Cevaplar 74
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Tek kelimeyle S.A.Ç.M.A.L.A.M.I.Ş

Ermeni değiliz demek ırkçılık olmadığı gibi Ermeniyiz demekte hain olmak değil.

Bu tür lakırtıların kimseye faydası olmaz katilleri öveceksin öleni yereceksin sonra bide karadenizliyim diye övüneceksin. Gereksiz yere gerginlik.

Gönderi tarihi:

Atatürk Milliyetçiliğini ırk milliyetçiliği sananlardan da bu beklenir zaten. Öldürülen kim olursa olsun arkasından küfür edercesine bu tür davranışlara girmek çok çirkindir bana göre. Ölen vatandaş kötü birşey yaptıysa öbür tarafta hesabını veriyor zaten. Öldüren vatandaş da dünyadaki eziyetini çekiyor. Birileri de tutup milliyetçi kesiliyor ve şarkı yapıyor...

Türk Milliyetçiliği bu topraklarda yaşayan herkesi kapsayan bir milliyetçiliktir.

Hepimiz Türk'üz... Burada yaşadığımız ve ekmeğini yediğimiz sürece...

Gönderi tarihi:

Hrant Dink olayında da bu sayfalarda Türüt benzeri söylemleri çok okuduk ne yazık ki.Ülke insanımızın kapasitesi bu .Rüzgar nereden eserse!

Gönderi tarihi:

Sevgili Gelincik oda gözümden kaçmadı.

Hrant Dink öldürüldükten sonra "hepimiz ermeniyiz" diye slogan atan insanları toptan ermeni ve vatan haini ilan eden kimi arkadaşlar şimdi baya açı değiştirmiş :)

keşke şimdi gösterdikleri doğru yaklaşımı o zamanda gösterebilselerdi.

Gönderi tarihi:

din,dil,ırk fark etmez sonuçta ortada öldürülen bir insan ve geride bıraktığı bir ailesi var.her ne olursa olsun ölüye ve ailesine saygı duymak gerekir.bu türküyle birlikte o ailenin acıları daha da artmıştır.aynı olayın sizin başınıza geldiğini düşünün bi.yabancı bir ülkedesiniz azınlıksınız...

şimdi bu gerginliğe o ailenin acılarını hatırlatmaya hem de bu şekilde gerek varmıydı

:clover:

Gönderi tarihi:

1994 te Solingende Neo Naziler Türklerin evlerini yakınca. "Hepimiz Türk'üz" pankartıyla yürüyen binlerce Alman'ında kimse artık alman olmadığını türk olduğunu düşünmemiştir. İnsanlık anlamıştır o soylu eylemin ne anlattığını.

Peki 1994'te Solingende evi yakılan Türkler'den herhangi biri ''ALMAN KANI ZEHİRLİDİR'' demiş midir acaba?

Verdiğiniz örnekler tutarlı olursa ne anlatmak istediğinizi daha iyi anlayabilir insanlar. Hangi fikri savunduğunuz hiç belli değil.

Giriş bölümünde diyorum bu arkadaş benim fikrimde, Gelişme bölümünde biraz kopmalar olsa da aynı fikirdeyiz diyorum, Fakat sonuç bölümüne geldiğinde bambaşka şeylerden bahsediyorsun Sevgili Cyrano...

Saygılar...

Gönderi tarihi:

bende hepimiz ermeniyiz söylemine karşı olan birisi olarak derim ki

anlatmaya çalışılanı anlamamak için sözler eğilip bükülebilir..

bir insanın etnik kökeni..yazdığı ve savunduğu sözler yüzünden öldürülmesi kadar çirkin ve insanlık dışı bir şey olamaz..tabiki kınayacağız..bunda anlaşılmayacak bir durum yok sanıyorum..anlamak istenmezse o başka tabi.

yeter ki

ırkçılık sadece türklerin yaptığı ve körüklediği bir duruş olarak gösterilmeye çalışılmasın..

şöyle bir bakmak bile yeterli tabloyu görmek için..geriye dönüp bakmamıza gerek bile yok şu günlerde..

ne bu şarkının sözleriyle ifade edilen düşünce şekli

ne de bir yazarı öldürmekle düşünceleri öldürebileceğini sanan zihniyetin zavallılığı

nede sadece türkleri ırkçı gibi göstermeye çalışanların savunulacak yeri yoktur bana göre..

vatanını milletini içerden yada dışardan iteklenen beslenen oyunlarla bölmeye parçalamaya değiştirmeye alt üst etmeye kardeşleri birbirine düşürmeye çalışanlara karşı söyleyecek sözlerini

insani değerlerini yitirmeden çekinmeden.. düşüncelerini ifade ederek izin vermeyeceğini söyleyenler mi ırkçılığı pohpohlayıp işine geldiği tarafa yontmaya çalışıyor..

açım değişmedi değişmezde.. sözlerimde öyle..ama herkes görmek istediği tarafından bakıp anladığına göre..laf uzar gider..

Gönderi tarihi:

Bir adamın bir yazısının içinden bir cümle alındı. Gözümüze sokuldu ve hep beraber "aha bakın adam Türk'ün kanı zehirlidir diyor" verildi.

Peki mahkeme ne yaptı bir bilirkişi heyeti atadı. Bilirkişi heyeti ne rapor verdi ? :

yazının tam olarak anlaşılabilmesi için ilgili paragrafın bulunduğu dizinin tümüyle incelenmesi gerektiğini belirterek, suçun oluşmadığını bildirdi.

Yazı neydi ?

"Ermeni kimliğinin 'Türk'ten kurtuluş yolu gayet basittir. 'Türk'le uğraşmamak. Ermeni kimliğinin yeni cümlelerini arayacağı alan ise artık hazırdır. Gayrı Ermenistan'la uğraşmak. 'Türk'ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan Ermeni'nin Ermenistan'la kuracağı asil damarında mevcuttur. Yeter ki bu mevcudiyetin farkında olunsun. Bu farkındalığın asıl sorumlusu ise diasporaya yayılmış Ermenilerden ziyade Ermenistan yönetimleridir. Ermenistan hükümetlerinin sorumluluklarının bilincinde olmaları ve gereğini yerine getirmeleri aslolandır."

Yazar çıktı yazdıklarına açıklık getirdi. Ermeni kimliğinin 50 yıldır Türk Düşmanlığı dışında hiçbir amaç ve saik edinmemesini eleştirdiğini söyledi.

"Üslubumdan ve niyetimden eminim. Ceza almamam gerekirdi. Çünkü bu yazıda Ermeni kimliği üzerine yazıyorum. Dizinin önceki bölümlerinde, Diaspora Ermenilerine seslenerek, Türk'e olan öfkelerini kendi kimliklerinden dışlamalarını ve kendi kimliklerinde olumsuz rol oynayan Türk'le uğraşmamalarını belirtmiştim. Türk kimliğinin dışlanmasıyla oluşacak boşluğu Ermenistan'ın varlığı ile doldurmalarını önermiştim. Burada, 'Türk'ten boşalan zehirli kan' derken, Türk düşmanlığını kastediyorum. 'Bu zehirli kan da Türk düşmanlığıyla zehirlenmiş Ermeni kanıdır ve boşalmalıdır' diyorum." Hrant Dink.

Dinlemedik. Dinlemek işimize gelmedi. Paragrafın içinden bir cümleyi cımbızlayıp üstünden elli tane slogan atmak hoşumuza gitti.

Bir insanın nasıl oluyorda. Aynı yazı yüzünden hem Ermeni Diasporası tarafından afaroz edilip hemde Türk Düşmanı ilan edilebileceğinide düşünmedik. Yani aynı yazı yüzünden biz adamı vatan haini ilan ettik. Ermeni Diasporası'da onu afaroz etti ve başta Mutafyan olmak üzere fanatik Ermeniler tarafından dışlandı. Yani orada yazının ne anlattığını anlayanlar biz değildik Ermeni diasporası ve fanatik ermenilerdi. Onlar yazının neyi anlattığını ve neyi eleştirdiğini çok iyi anladı ve Dink'i afaroz ettiler.

Kaçınız bu yazının tamamını okudunuz ?

Netice: Türkiye Cumhuriyeti Yargısı. Bu yazıda Türklüğe hiçbir hakaret olmadığına karar verdi. Ama bizim "Uzman ceza hukukçusu" "yılların savcısı" forumdaşlarımızdan daha iyi bilecek değil ya hakimlerimiz.

Gönderi tarihi:
Peki 1994'te Solingende evi yakılan Türkler'den herhangi biri ''ALMAN KANI ZEHİRLİDİR'' demiş midir acaba?

Verdiğiniz örnekler tutarlı olursa ne anlatmak istediğinizi daha iyi anlayabilir insanlar. Hangi fikri savunduğunuz hiç belli değil.

Giriş bölümünde diyorum bu arkadaş benim fikrimde, Gelişme bölümünde biraz kopmalar olsa da aynı fikirdeyiz diyorum, Fakat sonuç bölümüne geldiğinde bambaşka şeylerden bahsediyorsun Sevgili Cyrano...

Saygılar...

o zaman girişi gelişmeyi sonucu bir bütün olarak okumayı dene. Artı yazılarımı seninle aynı fikirde olmak için falan yazmıyorum :)

Anlatmaya çalıştığın ne ?

Hrant Dink "Türk Kanı Zehirlidir" dedi diyorsun öylemi. Adamın yazısını oku. Açıklamasını oku. Mahkemenin atadığı bilirkişinin görüşünü oku. Mahkemenin verdiği gerekçeli kararı oku.

Ondan sonra sen neye dayanarak bunu söylediğini iddia ettiğini belirt.

Bir kişiyi önce idam edip. Ardından idamını haklı kılacak suçmu yaratacağız.

Neyin derdiki ?

Adam yazdığı yazının ne olduğu bile bilinmeden. 301 le toplumun karşısına "vatan haini" , "türk düşmanı" olarak çıkarıldı. Mahkeme salonunda değil, mahkeme önlerinde yargılandı, karanlık odalarda idam kararı verildi. Sokak ortasında infaz edildi.

Sonunda mahkeme, suçsuz olduğuna Türklüğe hakaret etmediğine karar verdi.

Ne önemi var, o öldü katilleri kimilerince kahraman oldu. Sahi hiç sızlamıyormu vicdanlar ?

Gönderi tarihi:
Ne önemi var, o öldü katilleri kimilerince kahraman oldu. Sahi hiç sızlamıyormu vicdanlar ?

dedi veya demedi yada suçlu veya suçsuz...bu saaten sonra ne fark ederki...Hrant Dink'in ailesinin olduğu unutulmamalı.bu türkü ve kaset acılarını dindirmeye çalışan aileye çok yardımcı olmuştur(!) -_-

bunu yapan insanların Cyrano'nun dediği gibi içleri sızlamıyomu???

Gönderi tarihi:
ne bu şarkının sözleriyle ifade edilen düşünce şekli

ne de bir yazarı öldürmekle düşünceleri öldürebileceğini sanan zihniyetin zavallılığı

nede sadece türkleri ırkçı gibi göstermeye çalışanların savunulacak yeri yoktur bana göre..

vatanını milletini içerden yada dışardan iteklenen beslenen oyunlarla bölmeye parçalamaya değiştirmeye alt üst etmeye kardeşleri birbirine düşürmeye çalışanlara karşı söyleyecek sözlerini

insani değerlerini yitirmeden çekinmeden.. düşüncelerini ifade ederek izin vermeyeceğini söyleyenler mi ırkçılığı pohpohlayıp işine geldiği tarafa yontmaya çalışıyor..[/b]

Irkçı bir cinayetin katillerine övgüler düzen bir şarkıyı "vatan savunma" sıyla özdeşleştiren tabiki ırkçılığı pohpohluyordur. Tabiki işine geldiği gibi yontuyordur. Buda "insanı değerleri yitirmeden düşüncelerini ifade etmek" değildir.

Yazdığındanda hiçbir şey anlamadım açıkçası. Bu şarkı sana göre ırkçıysa, bunu savunmanın vatan savunmasıyla ne gibi bir alakası var.

Yok değilse o halde neden kabul edilemez.

Konuya bunu kaynak yapmışsında. kimse "sadece türkler ırkçıdır" falan demiyor. Zira tartışılan kişiler "türklerin temsilcisi" falan değil. artı ırkçılığada "ama şunlarda ırkçı, bunlarda ırkçı" diye bir mazeret olmaz.

Gönderi tarihi:
sayın cyrano zorla ırkçılık etiketi vurmaya çalışıyorsunuz ben ne kadar yok desemde siz nakarata bağladınız onun için daha bişi söylemiycem...:) yine işinize gelen yerleri cevaplamışsınız Hrant DİNK'in "Türk'ün zehirli kanı" demekle ne kastettiğinide açıklarmısınız...ve bu söz ırkçılığa giriyormu girmiyormu onuda söylerseniz seviniriz çünkü hep sizin söyledikleriniz doğru :D

bak arkadaşım yukarıda yazdım "Türk'ün zehirli kanı" senin ifaden Hrant Dink'in değil. Çünkü o bunu söylememiş.. Ayrıca yazısında ne kastettiğini bu ülkenin mahkemeleri söyledi gerekçeli kararında.

Ama herbiriniz ülkenin ne iyi hukukçusu , hakimi , savcısı olduğunuz için. Mahkemeden daha iyi bilirsiniz tabi.

Kulaktan kulağa oyunu gibi, oturup hiçbirinizin adamın ne yazdığını okuduğunuz falan yok. O birine şunu yazmış demiş o öbürüne. Netice Hrant Dink demişki "Türk kanı zehirli". Sonra kulaktan kulağa oyunu sonucunda yeni oluşan cümle üzerinden yüz yane slogan.

Gönderi tarihi:
sayın cyrano zorla ırkçılık etiketi vurmaya çalışıyorsunuz ben ne kadar yok desemde siz nakarata bağladınız onun için daha bişi söylemiycem...:) yine işinize gelen yerleri cevaplamışsınız Hrant DİNK'in "Türk'ün zehirli kanı" demekle ne kastettiğinide açıklarmısınız...ve bu söz ırkçılığa giriyormu girmiyormu onuda söylerseniz seviniriz çünkü hep sizin söyledikleriniz doğru :D

o yazının oncesı var sonrası var.o bır dızı yazı. o yazıda ermenı kımlıgı uzerıne yazı yazıyorum.ermenı kımlıgını sorguluyorum.orda ermenı dıasporasına seslenıyorum.dıyorum kı senın kımlıgını ofkelendıren senın turke karsı olan dusmanlıgındır.sen kendı kımlıgınden bu ofkeyı dıslamak zorundasın.turk kanı zehırlı degıl.ben ne turkluge hakaret ettım nede baska bır kımlıge bunu yapmam.bunlar bızım ısımız degıl.mahkemede boyle bır karar cıkarsa ben artık bu ulkede yasamam dıyorum.yasamak dogru olmaz dıyorum.eger ben turke dusmansam benım bu ulkede yerım olmaz. (hrant dınkın agzından)

umarım acıklayacı olmustur..

Gönderi tarihi:
Atatürk Milliyetçiliğini ırk milliyetçiliği sananlardan da bu beklenir zaten. Öldürülen kim olursa olsun arkasından küfür edercesine bu tür davranışlara girmek çok çirkindir bana göre. Ölen vatandaş kötü birşey yaptıysa öbür tarafta hesabını veriyor zaten. Öldüren vatandaş da dünyadaki eziyetini çekiyor. Birileri de tutup milliyetçi kesiliyor ve şarkı yapıyor...

Türk Milliyetçiliği bu topraklarda yaşayan herkesi kapsayan bir milliyetçiliktir.

Hepimiz Türk'üz... Burada yaşadığımız ve ekmeğini yediğimiz sürece...

Anlaşılan bazı arkadaşlarımız konuya son yazılan cevabı okuyorlar.

Dışardan gelsem bu siteye ve yazılanları okusam sanki biz cinayeti destekliyoruz gibi görürüm. Oysa yazdıklarımız ortada...

Bizler de 'Katilin ifadesinde geçen cümlelere göre' cevap veriyoruz. Katil diyorki Türk kanı ****** dediği için vurdum. Bunu sorguluyoruz. Fakat Cyrano arkadaşımız diyor ki siz bizden iyi mahkemesiniz...

Peki bu gençlerimiz bu çocuklarımız kulaktan dolma bilgilerle gidip Bush'u da vurmazlar mı?

Birilerini eleştirmek yerine ortada olan örneği eleştirelim. Ölen ölmüş öldüren öldürmüş... Bunun artık dönüşü yoktur. Bundan sonrası için konuşalım...

Ve ayrıca: Rahmetli Hrant Dink'in bile eleştirdiği Ermeni topluluğunu biz neden göklere çıkarıyoruz?

Madem Hrant Dink Ermenilerin Türkler hakkındaki düşüncelerine karşıysa... Ermenilerde bir sorun var demektir? O halde biz neden Ermeniyiz diyoruz kardeşim?

Bakın ben size durumu özetleyeyim ve saçmalığı gözler önünde izleyin:

- Ermenilerin öncü gazetecilerinden Hrant Dink görünürde Türk'lere hakaret içeriyor gibi görünse de Ermenileri topa tutan bir yazı yazıyor.

- Bizim yurdum insanından biri çıkıp yazıyı yanlış anlıyo.

- Birileriyle birlik olup Hrant Dink'i öldürüyor.

- Cinayetten sonra konu her yerde tartışılmaya başlanıyor.

- Ve bir anda... Hrant Dink'in bile eleştirdiği Ermenileri sahipleniveriyoruz. Hepimiz Ermeni oluveriyoruz.

- Eğer Hrant Dink öldürüldüyse tek suçu Ermenileri eleştirmesidir bunu siz de yazılarınızda belirtiyorsunuz.

Tekrar diyorum... Dink'in bile eleştirdiği Ermenileri göklere çıkarmak kadar saçma birşey var mıdır?

Hepimiz Türk'üz kardeşim ölen ölmüş öldüren çoktan öldürmüş önüne geçilememiş elden gelen birşey var mı? yok...

Yapıcı çözümler bulunmalı ve gençlerin beyinlerinin yıkanması önlenmelidir.

Çünkü önümüzde Türk Milliyetçiliğini adam öldürmek olarak görenler var malesef...

''Benim Yaradılışımda Fevkalade olan birşey varsa, TÜRK OLARAK DÜNYAYA GELMEMDİR'' Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk

Saygılar...

Gönderi tarihi:
Sevgili Gelincik oda gözümden kaçmadı.

Hrant Dink öldürüldükten sonra "hepimiz ermeniyiz" diye slogan atan insanları toptan ermeni ve vatan haini ilan eden kimi arkadaşlar şimdi baya açı değiştirmiş :)

keşke şimdi gösterdikleri doğru yaklaşımı o zamanda gösterebilselerdi.

Sayın büyük insan gözünden hiç birşey kaçmıyor. :)

Hrant Dink öldürüldüğüne sokağa çıkıp hepimiz Ermeniyiz diyenlerin yaptığınıda doğru bulmadım hala bulmuyorum yarında bulmayacağım. Ama hepsi haindir hepsi ermenidir demedik dikkat ediyorumda siz bazı şeyleri birbirine karıştırıyorsunuz.

Açı falan değiştiğimiz yok ne Ermeniyim, nede Ermeniyim diyenlerin hepsi hain. Ve bununla beraber yapılan türküyü ve klibi kınıyorum. Hoş olmadı faydadan çok zararı olacak diye düşünüyorum.

Şarkıyı benimseyip seven arkadaşlarımızda ırkçı olamaz. Siz nasıl hepimiz Ermeniyiz diyenlerdenseniz bizde hepimiz Türküz diyenlerdeniz. E madem Ermeniyiz demekte sizin için sakınca yok Türküz denildiğindede olmasın.

Şarkı yanlıştır ama sizin bazı yorumlarınızda o kadar yanlış.

Gönderi tarihi:

guneslıgece

hrant dınkı ermenılerı topa tutan ermenılerı elestıren ermenı ınsanına ermenı halkına laf ettıgı yok.ermenı dıasporasına ve basındakı adamlara turklere olan dusmanlıgından ofkesınden dolayı elestırıyo.her ıkı tarafın kardeslıgı adına cok guzel mesajlar verıyo.bır yazarla hrant dınk aralarında konusurken dıyokı yazar. hrant,eger ben bu ulkenın basbakanı olursam senıde kultur bakanı yapacam su ulkedekı kılıselerını tamır et dıyo.hrant bı hısımla adamın ustune atlıyo ıkı yakasından tutup hıddetle sen ne dıyorsun ne dedıgının farkındamısın eger ben bu ulkenın kultur bakanı olursam ılk once bu ulkenın camılerını yapacam tamır edecem dıyor.

bır tv programında akp mılletvekılı turan comezı dınlıyodum.ermenılerın bıze karsı neler hıssettıklerını gozlemek ıcın ermenıstana gıdıyo.ve cok guzel seyler anlatmıstı kardeslık adına.ermenıstanın en uc koylerıne kadar gıttım dedı cok guzel agırlandım ve barıs adınada da cok guzel sozler soylemıstı.program sunucusu sordu.ya dedı hıc mı kotu bı olay olmadı hıc mı bır tartısma yasamadın.bı kavgamız oldu dedı.benı yemege davet ettıler sohbet edıyoruz.onume bı yemek geldı.bı baktım bu benım annemın yaptıgı yemek.tadına baktım aynı tat aynı lezzet.sasırdım dedı.sonra bı yemek daha geldı.yıne benım annemın yaptıgı yemekten.onume turk yemeklerı gelıyo dedı.sesımı cıkarmadım sohbete devam ettık dedı.en son yemegın ustune ırmık helvası gedı dayanamadım artık.ya tamam yemeklere bıse demedımde su ırmık helvasınıda bızden caldınız demıs ve baslamıslar tatrtısmaya.ıste yemek bızım dı ırmık helvası bızımdı sızındı ılk bız yaptık sız yaptınız tartısırken konu eskı gunlere donunce anlasmaya varıyorlar.ve bunun bır anadolu kulturu oldugu konusunda anlasıyorlar.demek ıstedıgım bız bu ınsanlarla cok uzun yıllar bırlıkte yasadık aynı yemeklerı yedık aynı turkulerı soyledık.bırbırımızden hıc bır farkımız yok.aynıyız aynı kulturun ınsanlarıyız.tamam ermenı dıasporası turklere ofkelı olabılır ama bunu ermenı halkına mal etmek kadar da yanlıs bısey olamaz.

Gönderi tarihi:
Irkçı bir cinayetin katillerine övgüler düzen bir şarkıyı "vatan savunma" sıyla özdeşleştiren tabiki ırkçılığı pohpohluyordur. Tabiki işine geldiği gibi yontuyordur. Buda "insanı değerleri yitirmeden düşüncelerini ifade etmek" değildir.

Yazdığındanda hiçbir şey anlamadım açıkçası. Bu şarkı sana göre ırkçıysa, bunu savunmanın vatan savunmasıyla ne gibi bir alakası var.

Yok değilse o halde neden kabul edilemez.

Konuya bunu kaynak yapmışsında. kimse "sadece türkler ırkçıdır" falan demiyor. Zira tartışılan kişiler "türklerin temsilcisi" falan değil. artı ırkçılığada "ama şunlarda ırkçı, bunlarda ırkçı" diye bir mazeret olmaz.

o şarkıyı savunanlardan bahsetmedim..anlamadığınız bölümde

ben kendi bakış açımdan bahsettim bunda anlaşılmayacak bir yan yok..

madem anlamamışsınız açıklayım.

---vatanını milletini içerden yada dışardan iteklenen beslenen oyunlarla bölmeye parçalamaya değiştirmeye alt üst etmeye kardeşleri birbirine düşürmeye çalışanlara karşı söyleyecek sözlerini

insani değerlerini yitirmeden çekinmeden.. düşüncelerini ifade ederek izin vermeyeceğini söyleyenler mi ırkçılığı pohpohlayıp işine geldiği tarafa yontmaya çalışıyor..

açım değişmedi değişmezde.. sözlerimde öyle---

dedim çünkü...

araya gelip laf atmayı marifet sanan bazıları gibi

rüzgar nerden eserse o tarafa gidenler furyasının dışında kaldığımızı...........anlamak istemeselerde bir kez daha belirttik..

yeterince açık olmuştur umarım..

"ama şunlarda ırkçı, bunlarda ırkçı" diye bir mazeret olmaz.demişsiniz..

ne güzel yazmışsınız.. sözle ifade edilince güzel duruyor cyrano

ama dünyaya şöyle bir bakarsak..

gerçekler bu sözlerin yanından bile geçmiyor..

Gönderi tarihi:

Sevgili Frozen

Ne söylersen söyle önyargıları aşamazsın... Kendileri en doğru bakış açısını yakalamışlar (!) herkesi o açıya çekmeye çalışıyorlar... Zaman zaman açılar denk düşüyor o zamanda açı değiştirenler var diyorlar... Oysa bişeyin değiştiği yok biz dünde milliyetçiydik, bugünde... dünde ırkçı değildik bugünde, dünde... cinayetleride bu cinayetleri kullanarak bölücü söylemlerde bulunanları kınadık bugünde... Ermeniyiz de demedik, cinayetide hoş görmedik... Bu birilerinin zoruna mı gidiyor?

İsmail Türüt'ün yaptığını ayıplıyorum... Bir cinayet ne olursa olsun haklı görülemez... Hukuk devleti olduğumuzu iddia ediyorsak varsa suçun hukuk çerçevesinde değerlendirilmesini savunuyoruz... Eğer biz katillerin eline çeşitli gerekçe verirsek ya da bunu hoşgörürsek bizim verdiğimiz şehitler için başkalarıda kendilerinde hak bulur... Ve biz söyleyecek söz bulamayız...

Cinayet büyük bir suçtur... Yapanda yaptıranda bunu onaylayanda aynı oranda suçludur... Benim fikrim budur...

Gönderi tarihi:

Ne Hrant Dink'in öldürülmesini,ne de ''Hepimiz Ermeni'yiz,hepimiz Hrant Dink'iz'' söylemlerini hoş görmem mümkün değildir!Fakat, bu ülkede, öldürülen bir Ermeni vatandaşımız için gösterilen bu tepkiyi ve duyarlılığı, maalesef bir tek şehitimiz için göstermeyecek derecede Türk düşmanı adamlar yaşıyor ve bunlar da kendilerine ''aydın'' diyorlar dözde..Bu tiplerin kim olduklarını çok iyi biliyoruz.Bugün hergün PKK terörü yüzünden şehitler veriyoruz ama bu ''sözde'' aydınlardan hiçbirisinden bu zamana kadar bu şehitlerimiz için bir tek yakınma,sızlanma veya tepki geldi mi dersiniz?Ben hiç sanmıyorum!M Ali Birand,Hadi Uluengin,Baskın Oran,Ali Bayramoğlu,Fehmi Koru gibi adamlar bu ülke için her türlü kötülüğü isteyecek nitelikteki insanlardır!Çünkü bu adamlar artık Türk'lüklerini kaybetmişler,Soros'un paralı askerleri haline gelmişlerdir!Nerde Türk'e ve Türklüğe bir saldırı söz konusuysa, bilin ki bu adamların parmağı vardır!Bugün Hrant Dink için gösterdikleri bu hassasiyeti maalesef meclise giren PKK uzantısı DTP için göstermiyorlar!Bazı şeyleri daha iyi analiz etmenizi diliyorum..Saygılar.

Gönderi tarihi:

yaşatmak için ölme sırası bize gelene dek...

hepimiz hala ermeniyiz !!!

hepimiz hala hrant'ız...

NoT : kefenimiz cebimizde ilgilenenlere duyrulur.

Gönderi tarihi:

'Bir milletin ecdadının yüceliği anlaşılana dek'

Hepimiz Türk'üz...

Hepimiz doğuştan bu vatan uğruna Şehit'iz...

Kendilerine başka millet arayanlara da kapı dönmemeleri üzeri kilit...

Ata'm izindeyiz...

Gönderi tarihi:
Anlaşılan bazı arkadaşlarımız konuya son yazılan cevabı okuyorlar.

Dışardan gelsem bu siteye ve yazılanları okusam sanki biz cinayeti destekliyoruz gibi görürüm. Oysa yazdıklarımız ortada...

Bizler de 'Katilin ifadesinde geçen cümlelere göre' cevap veriyoruz. Katil diyorki Türk kanı ****** dediği için vurdum. Bunu sorguluyoruz. Fakat Cyrano arkadaşımız diyor ki siz bizden iyi mahkemesiniz...

Hayır arkadaşım ben yazıyı buraya kopyalayana kadar. Aynı şeyi söylüyordun. Sende Hrant Dink'in "türk kanı zehirlidir" dediğini iddia ediyordun. Zira solingen örneği için oradaki türkler "alman kanı zehirlidir " demedilerki diyordun. Boşver o yüzden.

Peki bu gençlerimiz bu çocuklarımız kulaktan dolma bilgilerle gidip Bush'u da vurmazlar mı?

Birilerini eleştirmek yerine ortada olan örneği eleştirelim. Ölen ölmüş öldüren öldürmüş... Bunun artık dönüşü yoktur. Bundan sonrası için konuşalım...

Ve ayrıca: Rahmetli Hrant Dink'in bile eleştirdiği Ermeni topluluğunu biz neden göklere çıkarıyoruz?

Madem Hrant Dink Ermenilerin Türkler hakkındaki düşüncelerine karşıysa... Ermenilerde bir sorun var demektir? O halde biz neden Ermeniyiz diyoruz kardeşim?

Bakın ben size durumu özetleyeyim ve saçmalığı gözler önünde izleyin:

- Ermenilerin öncü gazetecilerinden Hrant Dink görünürde Türk'lere hakaret içeriyor gibi görünse de Ermenileri topa tutan bir yazı yazıyor.

- Bizim yurdum insanından biri çıkıp yazıyı yanlış anlıyo.

- Birileriyle birlik olup Hrant Dink'i öldürüyor.

- Cinayetten sonra konu her yerde tartışılmaya başlanıyor.

- Ve bir anda... Hrant Dink'in bile eleştirdiği Ermenileri sahipleniveriyoruz. Hepimiz Ermeni oluveriyoruz.

- Eğer Hrant Dink öldürüldüyse tek suçu Ermenileri eleştirmesidir bunu siz de yazılarınızda belirtiyorsunuz.

Tekrar diyorum... Dink'in bile eleştirdiği Ermenileri göklere çıkarmak kadar saçma birşey var mıdır?

Hepimiz Türk'üz kardeşim ölen ölmüş öldüren çoktan öldürmüş önüne geçilememiş elden gelen birşey var mı? yok...

Yapıcı çözümler bulunmalı ve gençlerin beyinlerinin yıkanması önlenmelidir.

Çünkü önümüzde Türk Milliyetçiliğini adam öldürmek olarak görenler var malesef...

''Benim Yaradılışımda Fevkalade olan birşey varsa, TÜRK OLARAK DÜNYAYA GELMEMDİR'' Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk

Saygılar...

Birisi şöyle yaptı böyle yaptı değil. Hrant Dink, Sözde Ermeni Soykırımı yasalarına karşı çıkan tek Ermeni Cemaat liderlerlerindendi dünyada.

Adam Ermenilerin kendi aralarındaki tartışmalarda bir yazı yazdı. Ve Tüm dünyada Ermeni kimliği ve politikasının "türk karşıtı " olmak veya "türklerle hesaplaşmak" tan öteye gitmediğini. Ve Ermenilerin artık "türk" ten kurtulup yeni bir kimlik kazanmalarını yani. Türk karşıtlığı dışında bir siyaset, bir kimlik, bir amaç belirlemeleri gerektiğini. Ermenistan'ı fanatik Ermeni diasporasının değilde Ermenistan hükümetinin yönetmesi gerektiğini söyledi.

Ne oldu adama 301 le dava açıldı adam kamuoyunun karşısında Türk düşmanı, vatan haini iddiasıyla çıkarıldı. Mahkeme salonları önünde şovlar yapıldı. Linç girişimleri oldu. Hayatta siyasetten ve milliyetçilikten tek anladığı slogan atmak ve birilerini linç etmeye çalışmak olanlar şovlarını yaptılar. Adamın yargılandığı davaya konu olan yazısını bir kere bile okumamış olanlar internet platformlarında artık millete gına getiren o bildik sloganlarını tekrarladılar. Adama karşı bir toplumsal linç kampanyası başladı.

Mahkemenin atadığı bilirkişi heyeti daha ilk incelemesinde "paragrafın tümü okunmalı, isnat edilen suç oluşmamıştır" desede kimin umurunda. Adamın yazısından bir cümleyi cımbızla alıp. Tırnak içinde kullandığı Türk ibaresinin etrafındaki tırnaklarda kaldırılıp önce adamın ağzından Türklüğe hakaret eden bir cümle kuruldu bunun üstünden adam yargılandı.

Sonunda adam öldürüldü. Ve şimdi kalkıp ya birisi yanlış anladı, biriside öldürdü gibi basite indirgemek ?

Sonra ne demek ermenileri sahiplenmek ya. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ermenileri tabiki sahipleneceğiz tabiki koruyacağız. Onların diğer vatandaşlardan dahamı az değeri var ? Onlar vergi ödemiyormu? Onlar askerlik yapmıyormu ?. Bu güne kadar bir tane bile Asala militanı türk ermenisi yakalandımı ?. Türkiye Ermenileri Ermeni diasporası tarafından "davayı satmış, hainler" olarak görülür. Ve Cumhuriyet kurulduğundan beri bu insanlar ülkemizde kendi halinde yaşadılar.

Misafir
Bu başlık cevaplara kapatılmıştır.
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.