Φ 13thWarrior Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2008 Söyleyebilirmisin bana 1 tane ülke, islam kurallarına göre yönetiliyor ve refah/huzur içinde olsun. Ben Kuran kurallarını değerlendirirken onları da referans alırım. İşte değinmek istediğim nokta burası.Sen nereden biliyorsun onların gerçekten Kur'an'ın hükümlerine göre yaşadığını.Gerçekte çoğu devlet müslüman gibi görünür ama o müslümanlık tahrip olmuştur artık.Kendilerince müslüman geçinirler. Buradaki suç İslamda değil onu hakkıyla yaşayamayanlarda.Peygamber efendimiz döneminde yanlız başına bir kadın Şam'dan (Suriye) Mekke'ye hac için giderken niye kimse dönüp ona yan gözle bakmıyor.İnsanlar neden o dönemde zekat verecek bi insan bulamıyor.Sonra zekatlarını bi ağaca asıyorlar aylarca kimse elini bile sürmüyor.Çünkü islamı gerçek manada yaşıyorlar. Alıntı
Φ anti madde Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2008 Sen ki daha kendi vücudundan bi habersin.Kalbin nasıl atıyor,gözün nasıl görüyor,kulağın nasıl işitiyor hiç merak etinnin mi?Bunlar tesadüfen mi oluştu.Eğer tesadüfen diyorsan çok yazık sana! Kur'an'ı önyargısız olarak bi okuyun diyorsun.Kur'an'da sana ters düşen bi ayet varsa söyle bilelim. İyi de o gözü, kulağı , kalbi yaratan Tanrının Allah olduğuna nasıl kanaat getirebiliyorsunuz sayın Warrior. Dünya üzerinde Tanrı olarak kabul görülen bir tek İslamın Allahı mı var? Ya o dediğiniz uzuvları Lopar dinindeki Tanrı Luot-hozin yaratmışsa, veya Allebrogre dininin tanrısı Allabrorks, veya Yahudilerin tanrısı Yehova, hatta benim kendi kafamda oluşturduğum Tanrı modelinin yaratma ihtimali yok mu?? Şayet bu Tanrıların yaratma ihtimali yok diyorsanız, hepsini teker teker tetkik edip gerçek tanrı olmadıklarını, hepsinin insanların uydurduğu hurafelerden ibaret olduklarını kanıtlamanız gerekiyor. Ben şahsen İslamın tanrısını tetkik ettim, ve diyorum ki yok öyle bir Tanrı, bu organları Gallerlilerin tanrısı Tsernunnos'un dahi yaratmış olma ihtimali var ama İslamın Tanrısının yok. Alıntı
Φ anti madde Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2008 Allah savaşı emretmiyor.Allah başkalarına yardım eli uzatmamızı istiyor.Şimdi Dünyanın çeşitli yerlerinde insanlar açsa bunun sebebi Allah değil Allah'ın emirlerini yerine getirmeyen insanlardır.İşin bi de şu boyutu var.Bugün beline Bomba takıp insanları katleden kişilerde bunu Allah emrediyor diye yaptığını zannediyor. Allahın savaş emretmediğine emin misiniz Sayın Warrior: " Hiçbir zulüm ve baskı kalmayıncaya ve din yalnız Allah'ın oluncaya kadar savaşın...(bakara 193)" Radikal İslamcıların bu ayeti yorumlamalarına bakarsanız bütün dünya üzerinde tek bir Tevhid bayrağı dalgalanana kadar cihadın devam etmesi gerekiyormuş, yani ABD ve diğer sömürgeci devletler İslam topraklarından çekilip kendi evlerine dönse dahi onlar açısından cihad devam edecek. Ayrıca şu beline bomba dolayıp sivillerin arasında patlatan insanlar bu eylemi kendi kafalarına göre veya cahillikten dolayı değil, direk İslam peygamberinin sünnetini örnek alarak yapıyorlar. Şöyle ki İslam peygamberi Taif şehrinin kuşatılması sırasında elindeki üç adet mancınıkla Taif şahrini taş yağmuruna tutmuştu. O zamanlar mancınıklar lazer güdümlü bir teknolojiye sahip olmadıkları için bu saldırılarda sivil halk, kadınlar, çocuklar, yaşlılar da hedef oluyorlardı. İşte İslam peygamberinin bu sünnetini örnek alan radikaller, sivillerin de canlı bomba eylemlerinde hedef alınmasına icazet veriyorlar. Alıntı
Φ 13thWarrior Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2008 İyi de o gözü, kulağı , kalbi yaratan Tanrının Allah olduğuna nasıl kanaat getirebiliyorsunuz sayın Warrior. Dünya üzerinde Tanrı olarak kabul görülen bir tek İslamın Allahı mı var? Ya o dediğiniz uzuvları Lopar dinindeki Tanrı Luot-hozin yaratmışsa, veya Allebrogre dininin tanrısı Allabrorks, veya Yahudilerin tanrısı Yehova, hatta benim kendi kafamda oluşturduğum Tanrı modelinin yaratma ihtimali yok mu?? Şayet bu Tanrıların yaratma ihtimali yok diyorsanız, hepsini teker teker tetkik edip gerçek tanrı olmadıklarını, hepsinin insanların uydurduğu hurafelerden ibaret olduklarını kanıtlamanız gerekiyor. Ben şahsen İslamın tanrısını tetkik ettim, ve diyorum ki yok öyle bir Tanrı, bu organları Gallerlilerin tanrısı Tsernunnos'un dahi yaratmış olma ihtimali var ama İslamın Tanrısının yok. Peki neden Kur'an'da bahsedilen herşey gerçek?Neden Haber verilen Olaylar teker teker gerçekleşiyor? Alıntı
Φ 13thWarrior Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2008 Allahın savaş emretmediğine emin misiniz Sayın Warrior: " Hiçbir zulüm ve baskı kalmayıncaya ve din yalnız Allah'ın oluncaya kadar savaşın...(bakara 193)" Radikal İslamcıların bu ayeti yorumlamalarına bakarsanız bütün dünya üzerinde tek bir Tevhid bayrağı dalgalanana kadar cihadın devam etmesi gerekiyormuş, yani ABD ve diğer sömürgeci devletler İslam topraklarından çekilip kendi evlerine dönse dahi onlar açısından cihad devam edecek. Ayrıca şu beline bomba dolayıp sivillerin arasında patlatan insanlar bu eylemi kendi kafalarına göre veya cahillikten dolayı değil, direk İslam peygamberinin sünnetini örnek alarak yapıyorlar. Şöyle ki İslam peygamberi Taif şehrinin kuşatılması sırasında elindeki üç adet mancınıkla Taif şahrini taş yağmuruna tutmuştu. O zamanlar mancınıklar lazer güdümlü bir teknolojiye sahip olmadıkları için bu saldırılarda sivil halk, kadınlar, çocuklar, yaşlılar da hedef oluyorlardı. İşte İslam peygamberinin bu sünnetini örnek alan radikaller, sivillerin de canlı bomba eylemlerinde hedef alınmasına icazet veriyorlar. Bana Peygamber efendimiz zamanında yaşandığını iddia ettiğin şu olayları nereden öğrendiğini söyleyebilir misin?Allah savaşmayı zülum ve baskıdan kurtulmak için emrediyor.Keyif için değil Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2008 Peki neden Kur'an'da bahsedilen herşey gerçek?Neden Haber verilen Olaylar teker teker gerçekleşiyor? Örnek verebilirmisiniz? Alıntı
Φ 13thWarrior Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2008 Örnek verebilirmisiniz? Tabi ki Google'den Kur'an mucizeleri yaz bakalım.Neler çıkıyor karşına.Onlara uydurma demeye kimsenin hakkı yok hepsi bilimsel olarak ispatlanmış gerçeklerdir. Yersoy islam inancna sahip ülkelerden biraz bahsetmiştik.Peki islam inancına sahip olmayan ülkelerin durumu nasıl.Ben söylim mi?İçi çürük bi ağaca benziyor.Dışta çok güçlü gibi görünüyor.Ama Ahlaki açıdan çökmüş durumda.15 yaşındaki gençlerin %70 sigara uyuşturucu vb maddeler kullanıyorlar.Nüfusun %50'sinin babası annesi belli değil değil.Zİna mahsulu.Peki bunlara diyecek bi şeyin yok mu? Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2008 Yersoy islam inancna sahip ülkelerden biraz bahsetmiştik.Peki islam inancına sahip olmayan ülkelerin durumu nasıl.Ben söylim mi?İçi çürük bi ağaca benziyor.Dışta çok güçlü gibi görünüyor.Ama Ahlaki açıdan çökmüş durumda.15 yaşındaki gençlerin %70 sigara uyuşturucu vb maddeler kullanıyorlar.Nüfusun %50'sinin babası annesi belli değil değil.Zİna mahsulu.Peki bunlara diyecek bi şeyin yok mu? Öncelikle Kuranmucizelerini burada çok tartıştığımızı hatırlatayım. Onların bir çoğu üzgünüm ama uydurma. Güncel bilimle alakası yok. Forumları biraz takip ederseniz göreceksiniz. Bu nedenle sizden örnek istemiştim. Diğer ülkerleri de tartışırız tabii. Burda kimse yanlı yorumlarda bulunmuyor. Ama kimse bana kalkıp da islama göre yönetilen veya msülüman toplumlarda suç oranının düşük olduğunu, toplum ahlakının güzel olduğunu söyleyemez. O yüzden öncelikle kendimizi bir tartışalım derim. İçi çürük ülkelerden neden etkilernip de bizim de içimizin çürümeye başladığını tartışalım. Sonra da islamın bundaki etkisini objektif değerlendirelim... Alıntı
Φ 13thWarrior Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2008 Yersoy hangi dine mensupsun?(Lütfen yanlış anlama sadece merak) Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2008 Yersoy hangi dine mensupsun?(Lütfen yanlış anlama sadece merak) Yok neden yanlış anlayım? Ben herhangi bir dine mensup değilim. Tümünü yanlış buluyorum. İlk insanların Tanrı anlayışından tut, son tek tanrılı dinlere kadar, insanın merakı sayesinde şekillendiğini ve aralarında bir fark olmadığını, birbirlerinden etkilendiklerini ve bu şekilde evrildiklerini düşünüyorum. Saygılarımla... Alıntı
Φ 13thWarrior Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2008 Yok neden yanlış anlayım? Ben herhangi bir dine mensup değilim. Tümünü yanlış buluyorum. İlk insanların Tanrı anlayışından tut, son tek tanrılı dinlere kadar, insanın merakı sayesinde şekillendiğini ve aralarında bir fark olmadığını, birbirlerinden etkilendiklerini ve bu şekilde evrildiklerini düşünüyorum. Saygılarımla... Çok teşekkürler...Meşgul ettiğim için üzgünüm bu da son sorum.Yazacağın yorumu okuduktan sonra yarın ki Biyoloji ve Edebiyat yazılısına çalışıcam. İmzanda Ulu Önder Atatürk'ün resmini gördüm ve aklımda senin senin milli duyguları güçlü bir insan imajın oluştu.Peki biz Çanakkale'de ve yurdun dört bir tarafında büyük bir mücadele verdik ve bu mücadelede hiç şüpesiz İslamında katkısı vardı.Bununla ilgili düşüncelerini merak ediyorum. Saygılarımı sunarım... Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2008 Çok teşekkürler...Meşgul ettiğim için üzgünüm bu da son sorum.Yazacağın yorumu okuduktan sonra yarın ki Biyoloji ve Edebiyat yazılısına çalışıcam.İmzanda Ulu Önder Atatürk'ün resmini gördüm ve aklımda senin senin milli duyguları güçlü bir insan imajın oluştu.Peki biz Çanakkale'de ve yurdun dört bir tarafında büyük bir mücadele verdik ve bu mücadelede hiç şüpesiz İslamında katkısı vardı.Bununla ilgili düşüncelerini merak ediyorum. Saygılarımı sunarım... teşekkür ederim. Bu sorun aslında geniş bir tartışma konusu. Hatta istersen yeni bir başlık açalım ve orada tartışalım. Ama şunu söylemekde fayda var diye düşündüm: Ben Atatürkçü bir insanım ve Cumhuriyetime sonuna kadar bağlıyım. En az inanan arkadaşlarımız kadar ben de canımla kanımla savaşırım benzer bir durumda. Dini görüşlerin farklı olduğuna inanıyorum. Milli görüşler üzerinde elbette etkisi vardır (genişçe tartışınca ortaya koyabiliriz belki). Ama ben insanların dinleriyle değil de insanlığa/ülkelerine yaptıkları katkı referansında değerlendiriyorum... Şehitlerimiz... Hepsini büyük bir saygı ile anıyorum... Bugünkü herşeyimizi, her özgürlüğümüzü Atatürkün önderliğinde onlara borçlu değil miyiz? Saygılar... Alıntı
Φ Cengizhan212 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2008 İslamın kaynağı nedir?Kur'an-ı Kerim dimi.O zaman islam nedir.Kur'an'ın hayata tatbik edilişi.Mezhepleri kimler ortaya çıkarmıştır İmam şafi, imam-hambeli imam-maliki imamı azam ebu hanifi vb. zatlar.Kur'anda böyle bi şey yoksa islamda da yoktur...Günümüzde kimi şeyler islamın olmazsa olmazı gibi görülmekte ama nedense Kur'an da hiç adı geçmiyor.Çünkü gün geçtikçe insanlar islama yeni şeyler yüklüyorlar.Oysa bunların dinde yeri yokturdur.Kur'anda olmayan bi şey İslamda zaten olamaz. İslam'ın kaynağının Kur'an olduğu söylenir ama uygulama farklıdır. İslam daha çok, Mezhep, Hadis, Şeriat, Şeyh, İmam vs. kurallarına göre tatbik edilir. Benim burada islamda kasteddiğim Kur'an'a riayet edilerek yaşanan İslamdır Dünyanın hiç bir yerinde (bireysel olarak yaşayanlar hariç), Kur'ana riayet edilerek yaşanan İslam yoktur. Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2008 Dünyanın hiç bir yerinde (bireysel olarak yaşayanlar hariç), Kur'ana riayet edilerek yaşanan İslam yoktur. Olamaz zaten, teori hatalı. Pratiği olamaz... Alıntı
Φ Cengizhan212 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2008 Olamaz zaten, teori hatalı. Pratiği olamaz... Neden hatalı? Neden olamaz? Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 Peki biz Çanakkale'de ve yurdun dört bir tarafında büyük bir mücadele verdik ve bu mücadelede hiç şüpesiz İslamında katkısı vardı.Bununla ilgili düşüncelerini merak ediyorum. Herkesin bir şeyleri başarırken manevi bir desteğe ihtiyacı vardır. Kendinin, eşinin, çocuklarının, akrabalarının, dostunun, daha özgür ve refah içinde yaşacayacağını bilerek savaşmak büyük bir güçtür. Atatürkün nasihatları ve sağladığı güven savaşanlar için büyük bir manevi güçtür Allah yolunda savaşmak, büyük bir güçtür İntikam duygusuyla savaşmak büyük bir manevi güçtür vs. vs. vs. Durum böyle olunca, bir şeyleri öne çıkarmak yanlıştır. Müslüman olduğumuz için mi savaşı kazandık ? tabiki hayır, öyle olsaydı, müslümanların durumu böyle olmazdı Müslüman olmayan ülkeler, yaptığı savaşları yahudi hristiyan olduğu için mi kazandı ? tabiki hayır etkenleri çok iyi analiz etmek gerekiyor saygılar Alıntı
Φ kelam Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2008 adamın biri her zaman yaptığı gibi saç ve sakal tıraşı olmak için berbere gitti.onunla ilgilenen berberle güzel bir sohbete başladılar.değişik konular üzerinde konuştular birden allah ile ilgili konu açıldı... berber;'bak adamım ben senin söylediğin gibi allahın varlığına inanmıyorum.' adam;peki neden böyle diyorsun? berber;bunu açıklamak çok kolay bunu görmek için dışarıya çıkmalısın.bana söyler misin eğer allah var olsaydı bu kadar çok sorunlu,sıkıntılı,hasta,terk edilmiş sorunlar olur muydu?allah olsaydı kimse acı çekmez,birbirini üzmezdi.allah olsaydı bunnların olacağını sanmıyorum. adam bir an durdu ve düşündü gereksiz bir tartışmaya girmek istemediği için cevap vermedi.berber işini bitirdikten sonra adam dışarıya çıktı.tam o sırada caddede uzun saçlı sakallı bir adam gördü.adam bu kadar dağınık göründüğüne göre uzun süredir tıraş olmayalı uzun bir süre geçmişti.adam berberin dükkanına geri döndü ve;biliyor musun ne var bence berber diye bir şey yok. berber;bu nasıl olabilir?ben bir berberim ve ben burdayım. adam;hayır yok.olsaydı caddede yürüyen uzun saçlı adamar olmazdı. berber;hımmm.berber diye birşey var ama o insanlar bana gelmiyorsa ben ne yapabilirim ki? adam;kesinlikle doğru.püf noktası bu.allah var ve insanlar ona gitmiyorsa bu gitmeyenlerin tercihi.İŞTE DÜNYADA BU KADAR ÇOK ACI VE KEDERİN OLMASININ NEDENİ BU. Alıntı
Φ kelam Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2008 Herkesin bir şeyleri başarırken manevi bir desteğe ihtiyacı vardır. Kendinin, eşinin, çocuklarının, akrabalarının, dostunun, daha özgür ve refah içinde yaşacayacağını bilerek savaşmak büyük bir güçtür. Atatürkün nasihatları ve sağladığı güven savaşanlar için büyük bir manevi güçtür Allah yolunda savaşmak, büyük bir güçtür İntikam duygusuyla savaşmak büyük bir manevi güçtür vs. vs. vs. Durum böyle olunca, bir şeyleri öne çıkarmak yanlıştır. Müslüman olduğumuz için mi savaşı kazandık ? tabiki hayır, öyle olsaydı, müslümanların durumu böyle olmazdı Müslüman olmayan ülkeler, yaptığı savaşları yahudi hristiyan olduğu için mi kazandı ? tabiki hayır etkenleri çok iyi analiz etmek gerekiyor saygılar müslümanlar inançlarını kaybettikleri için bu durumdalar.peki çanakkalede bunca imkansızlığa rağmen nasıl başardık.giyecek tek pabuç bulamk imkansızdı.silah yoktu.açlık hat safadaydı.şehit olan askerlerin üzerinden kuran çıkması neden güçler karşısında bunca yokluğa rağmen kazandığımızın delilidir. Alıntı
Φ YARASA Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2008 İŞTE DÜNYADA BU KADAR ÇOK ACI VE KEDERİN OLMASININ NEDENİ BU. Yahu dünyada aç ve yoksulluğun sebebi bu mu? Bu arada Allah'ın varlığını kelime oyunları ile ispatlayacaksanız vay halinize Alıntı
Φ mimoza Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2008 Bu arada Allah'ın varlığını kelime oyunları ile ispatlayacaksanız vay halinize Siz olmadığını (haşa) başka bir şekilde mi ispatlamaya çalışıyorsunuz da bunu söyleyebiliyorsunuz? Alıntı
Φ Macron Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2008 Siz olmadığını (haşa) başka bir şekilde mi ispatlamaya çalışıyorsunuz da bunu söyleyebiliyorsunuz? Çok bilge ve güçlü bir yaratıcının varlığını aklen ve vicdanen kabul etmekle birlikte, yaratıcının tarifi hakkında kimsenin birşey bilemeyeceği kanaatindeyim. Ayrıca yaratıcının yarattıkları tarafından bilinmesi, kendine ibadet edilmesi, kendi için aç susuz kalınması gibi bir komplex sahibi olduğuna inanmıyorum. Yaratıcı insanı yaratırken ona akıl, vicdan ve his gibi çok asil yetiler vermesi insanın doğruyu ve güzeli bulmasında en yeterli klavuz olduğunu düşünüyorum. Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2008 Siz olmadığını (haşa) başka bir şekilde mi ispatlamaya çalışıyorsunuz da bunu söyleyebiliyorsunuz? Olmayan birşeyin olmadığının ıspatı nasıl yapılır? mademki böyle bir soru sorabiliyorsunuz bu sorumada cevap vermek zorundasınız. Var olan birşeyi duyu organlarımızın herhangi biriyle algılatabilir ve ıspatlayabiliriz. Peki olmayan birşeyin olmadığını nasıl ıspatlarsınız? Örnek olarak tanrıyı alma istersen başka birşey al mesela 50000 bacaklı kurbağa nın olmadığını nasıl ıspatlarsın? Alıntı
Φ YARASA Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2008 Siz olmadığını (haşa) başka bir şekilde mi ispatlamaya çalışıyorsunuz da bunu söyleyebiliyorsunuz? Mantık ve sorgulamanın (gerçemçilik) adı ne zaman "sıkıştığında topu soyta at gitsin" (hurafe) oldu? Bizler olup olmadığını daha doğrusu olduğunu tartışan ve gösteren verileri tartışırız. Olmayan şeyin olmadığına dair ispat olmaz, olan şeyin ispatı yapılır. Olmayan şeye var diyen ispat etmelidir; ki bu yüzden ortaya konulan veriler tarafımızca tartışılır. Diğer bir söylemle, biz olmadığını değil, olduğunu söyleyenlerin verilerini sınarız ki doğru olup olmadığını test edelim ve inanalım. Her söylenene inanacaksak işimiz var demektir. Bilim bunu öğretir... Alıntı
Φ Marjan Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2008 Mantık ve sorgulamanın (gerçemçilik) adı ne zaman "sıkıştığında topu soyta at gitsin" (hurafe) oldu? Bizler olup olmadığını daha doğrusu olduğunu tartışan ve gösteren verileri tartışırız. Olmayan şeyin olmadığına dair ispat olmaz, olan şeyin ispatı yapılır. Olmayan şeye var diyen ispat etmelidir; ki bu yüzden ortaya konulan veriler tarafımızca tartışılır. Diğer bir söylemle, biz olmadığını değil, olduğunu söyleyenlerin verilerini sınarız ki doğru olup olmadığını test edelim ve inanalım. Her söylenene inanacaksak işimiz var demektir. Bilim bunu öğretir... insanoğlu kör topal algısıyla üstün mantığıyla ispat istiyor . insanoğlunun dünyayı düz olarak addetiği deviri de gördü bu dünya dünya düz değil yuvarklaktır diyende aynı karşılık veriyordur o vakit kanımca e ispat et , ispat et yuvarlak olmadığını ispat et . mağaradaki adama benziyorsunuz sırtını güneşe dönmüş , dünyayı duvardaki gölgelerden ibaret sanıyorsunuz . Bi zaman yüzünü güneşe dönmeyi keşfedeceksiniz , yalnız vakit geçmiş olacak Alıntı
Φ YARASA Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2008 mağaradaki adama benziyorsunuz sırtını güneşe dönmüş , dünyayı duvardaki gölgelerden ibaret sanıyorsunuz .Bi zaman yüzünü güneşe dönmeyi keşfedeceksiniz , yalnız vakit geçmiş olacak Şimdi yazınızın tümünü kendinize yazılmış gibi okuyun lütfen. Bakalım görebilecek misiniz... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.