Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ABDullah GÜL Cumhurbaşkanı.

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Gönül isterki hakikaten değişmiş olsunlar. Emin olmasak bile; değiştik diyenler hakikaten değişmemişlerse, değiştiriverilirler.

akepe iktidarının arkasında abedenin israilin olduğunu herkes biliyor.ve abede ile israil bu adamları bu şekilde istiyorlar.o yüzden geri değişim çok zor olur.kendi kafalarına göre bişey yapamadıkları için hiçbirşekilde değişimleri sözkonusu bile olamaz.

• Cevaplar 68
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
size sonuna kadar katılıyorum çok haklısınız.bilmiyorum bu mantelitenin değişmesi için ne yapmak lazım.acaba akepe ya da onlar gibi düşünmeyn bir siyasi oluşumun yüzde kaçla ikidara gelmesi gerekiyor.bence herks haddini bilmeli ve milletin iradesine saygı göstermeli.bu iradeyi eline alanlar kim olursa olsun...çünkü ne yazık ki bu ülkede demokrasi var(!)...

demokrasi diyorlar, ''kendi altını oyacak siyasi görüşlere izin vermez''.

hayır, demokrasi degil izin vermeyen, sadece mevcut olan iktidar sahipleridir asıl izin vermeyen.

faşist düşünce, iktidar aygıtlarına sahipse ve tekelindeyse, işte o kendi siyasi görüşünü yegane görüş gibi satma hevesindedir ya da dayatır. bunun sonucunda şiddet ve toplum içinde bölünmeler yaratır. onun nezninde tek bir görüş geçerlidir, başka görüşü savunmak büyük bir suçdur.

her türlü siyasi düşüncenin özgürce savunuldugu ve vaat edildigi bir atmosfer, normal demokrasiye işaret eder,normal şartlarda bireylerde kendi hür seçimleri ile irade beyanında bulunmalıdırlar.

herhangi bir siyasi düşüncenin demokratik yollardan iktidara gelmesi demek, kendi siyasi rengini yönetim anlayışına yansıtması kadar dogal bir durum olmasını gerektirir. bunun aksi olması, yani her siyasi düşüncenin, farklı kavramlarla aynı yolu savunması demek, gizli bir demokratik faşizmdir, demokratik bir yanılsamadır. (dünyanın efendilerinin asıl savundugu demokrasi budur)

bireyin ve oluşturdugu cemaatin temel hak ve özgürlüklerini garanti altına almak kaydı şartıyla, bir siyasi düşüncenin, kendi öz politikalarını uygulamasından daha dogal birşey olamaz, olmamalıdır.

bireyler, kendi özgür iradeleri ile bu siyaset etme-toplumu yönetme düşüncelerinden kendilerine yakın gördükleri görüşü tercih ederler.

dayatmaların, baskıların, aba altından sopa göstermelerin geçer açke oldugu bir toplumsal yaşamda, seçilen tercihler her zaman isabetli olamaz..

işin dogası geregidir bu.

selametler.

Gönderi tarihi:
akepe iktidarının arkasında abedenin israilin olduğunu herkes biliyor.ve abede ile israil bu adamları bu şekilde istiyorlar

bu o kadar da açık degil ama tartışılabilir.

mesela, israil ve abd içindeki şahinler olarak nitelenen kesimler Gül'ün başkanlıgına karşıydılar, aynı ifadelerle, bizim 'ulusalcı' ve chp de karşı çıktılar.

lehte ve alehte örnekler çogaltılabilir.

tartışmak için degil sadece belirtmek için yazdım.

Gönderi tarihi:
bu o kadar da açık degil ama tartışılabilir.

mesela, israil ve abd içindeki şahinler olarak nitelenen kesimler Gül'ün başkanlıgına karşıydılar, aynı ifadelerle, bizim 'ulusalcı' ve chp de karşı çıktılar.

lehte ve alehte örnekler çogaltılabilir.

tartışmak için degil sadece belirtmek için yazdım.

bende bildiğim bikaç örneği yazayım.israilliler tayyip beye cesaret ödülü vermediler mi?ayrıca seçimden sonra akpnin kazanmasına akplilerden çok onlar sevindi hemen tebrik mesajları yollandı.cüneyd zapsu nun süpürmeyin kullanın sözleri tüm bunlar sanki onların elindeymiş gibi görünmesine sebep oluyor.tabiki muhaif sesler de çıkacaktır.

Gönderi tarihi:
Dileğimiz hayırlı ugurlu olması ama bunu zaman göstericek...Abdüllatif ŞENER'i de YÖK başkanı yaparlarsa hiç şaşırmam...

bence abdullatif şener tziç ten çok daha iyi bir yök başkanı olur çok güzel bir fikir.keşke yapsalar...

Gönderi tarihi:

İsveç düşünce kuruluşu KOF yaptığı bir araştırmada,dünyanın en çok küreselleşen beş ülkesinin ABD,İsveç,Kanada,İngiltere ve Lüxemburg olarak belirlemiş.En sondakiler ise Togo,Chad ve Afrika ülkeleri.

Ulus olarak, evrenselleşn dünyada politik kavgaları bir yana bırakıp,dünyadaki gelişmeleri kavrayacak ekonomik ve sosyal bağımsızlığı sürekli kılacak siyasetler oluşturmak ve uygulamaya sokmak zorundayız. TV den izledim GÜL'e

yapılan ve nezaketten yoksun tavırları...Atanmışların seçilmişlere yapacağı bumu olmalıydı.O zaman bazı kurumlardaki

"Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" tabelalarını sökün indirin.Millette bilsin artık takiyeci ne demekmiş..

Gönderi tarihi:
dini malzeme yapmadan gitsinlerde bu yolda

ıste onu cıkar bence sende aklından.cunku dını malzeme yapmak ıcın oradalar zaten.bence mumkun deıl artık laık olmak.basbakan sunar cumhurbaskanı onaylar...devran boyle doner artık

Gönderi tarihi:
ben en başından beri söylüyorum bunlar değişti buna emin olabilirsiniz.bu konuda içiniz rahat olsun.bir sürü örnek var önümüzde.bakın türkiye de önemli cemaatlerden birinin yurdunun yıkım emri bizzat tayyip ten çıktı.bunu cehape bile yapamzdı ama bunlar yaptılar.onun için bence bu tür korkular yersiz.

Bu yazınızı okuduğumda birden Rize milletvekili olan Şevki YILMAZ ın bir konuşması aklıma geldi.Bu konuşma üç aşağı beş yukarı şöyleydi ama son söylediği cümleyi unutmam mümkün değil.

-Bizler zaman zaman söylediklerimizin aksi davranışlar içinde bulunabiliriz.Ama müsterih olun fikirlerimizden taviz vermiş değiliz biz sadece ve sadece İKİ AYAKLI ******** KANDIRIYORUZ

Gönderi tarihi:

Fetoşun askerleri maçı önde götüyor görünüyorlar... Zaten Fethullah zaman gazetesinde bir kutlama gönderdi sevincinden...

Kemalin askerleri ve Kemalin Cumhuriyetçileri, görüyor, duyuyor, anlıyor...

Fetoşun askerlerine duyurulur... O yalan sevgi sözcükleriniz ve o sahteliklerin ardındakini görüyoruz...

Şuan okuyorum Dr. Necip Hablemitoğlu'nun Köstebek isimli kitabını Cumhuriyetçilerin hepsine okumalarını tavsiye ediyorum, neyle karşı karşıyayız çok net anlayacaksınız...

Gönderi tarihi:
Laik düzen değişecektir diyen Abdullah Gül'e mi bakıcaz,

Laik ve demokratik Cumhuriyete yemin eden Abdullah Gül'e mi?

Hangisine inanıcaz.?

Refah döneminde kabinedeydi, Fazilette kabinedeydi, Saadet Partisinde üst düzeydeydi geldiği yer belli "milli görüş, siyasal islam" şimdi bütün bu geçmişine rağmen tarafsız olacak mı? Ya da daha önemlisi Mustafa Kemal Atatürk'e düne kadar karşı olması, şuandan itibaren değişecek mi?

Geçmiş dönemde içinde bulunduğu bütün partiler "laikliğe" karşı takındıkları poltika yüzünden kapatılmıştı... Ve Abdullah Gül bugünden sonra Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılık gösterecek öyle mi?

Sanırım artık çok geç, herşeyin değiştiğini ve Atatürk ilke ve devrimlerini anayasadan çıkarttıklarını bile görseler bu millet herhangi bir karşı duruş sergilemeyecektir... Çünkü Atatürk'ün ne demek olduğunu bile anlayamamış insanlar değişen sistemin sonuçlarını kestiremezler...

Hayırlı olmasını diliyorum... Ayette dediği gibi, "sizin için şer gibi görünende bir hayır, hayır gibi görünende bir şer vardır" :clover:

Allah Türkiye Cumhuriyetini ve onun kazanımlarını korusun... Yıkmak isteyen altında kalsın... :closedeyes:

ABDULLAH GÜL ün cumhurbaşkanlığı ülkemize hayırlı olacaktır.Evet bu ülkeyi yıkmak isteyenler var.Bir ülke en uzun ama en sağlam yoldan ikiye bölünüp taraftarlar yaratılıp çatıştırılarak yapılır.Şunu herkes bilmeliki bu ülkenin maddi ve manevi değerleri var. bu değerler bir kişi zümre yada sınıfa mal edilemez.bunların başında Cumhuriyet, toprağımız, bayrağımız , dinimiz , dilimiz , Atatürk' ümüz, marşımız ,laiklik.... gelir.Bunlardan birini sahiplenip kimse konuşmasın biz düşman değiliz.

Her Türk vatandaşı bu değerlere sahip çıkar. Öncelikle Atatürk sadece laiklik demek değil.Atamızın sayılamayacak kadar çok mirası var daha sahip çıkılmayan.Ona sahip çıkmak adına kendi çıkarına hizmet edenlere gelince niyetiniz ayan beyan oratda kimi kandırıyorsunuz.nasıl eşi açıık olan biri başabakan, cumhurbaşkanı oluyorsa kapalı olan biri de oolabilir.bu insani bir haktır.kimse bunu kendi lehine çeviremez. beğenmeyen oy vermez. Abdullah GÜl deneyimi ve başarısı test edilerek ülkemiz için yararalı olacağı düşünülüp seçilmiş bir cumhurbaşkanıdır.hayırlı olsun.

• 5 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Tanzanya...

CUMHURBAŞKANI türbanı onaylayacak mı, onaylamayacak mı?

Boş verin şimdi siz onu...

Tanzanya’ya niye gidiyor?

*

İsmet İnönü’den Evren’e, Ahmet Necdet Sezer’e, Menderes’ten Özal’a, Ecevit’e, Demirel’e, bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti adına bir kişi gitmemiş Tanzanya’ya... Gezinti rekoru kırarak, neredeyse dünyada ayak basmadık toprak bırakmayan Tayyip Erdoğan bile gitmedi Tanzanya’ya... Gül niye gidiyor?

*

Svahili dilinde sormuyorum...

Türkçe soruyorum.

*

"Büyükelçiyi özlemiştir" desek...

Tanzanya’da elçiliğimiz yok ki!

Kenya’daki bakıyor oraya.

*

"Ticaret" desen...

Aramızda ticaret micaret de yok.

Zaten adamlar aç.

Milli geliri sadece 723 dolar.

Birleşmiş Milletler un mun gönderiyor da, karınları doyuyor garibanların.

*

"AB ile alakalı" olabilir mi acaba?

Coğrafyam zayıftır ama...

Galiba Afrika’da.

*

"Futbolcu getirebilir" desek...

Kara Kıta’nın 21 ülkesinden topçu var ligimizde, ilaç için bi tane Tanzanyalı yok...

Olsaydı, çoktan getirirlerdi.

*

"Müslüman kardeşlerimiz" mi?

O da değil.

Müslümanlar azınlık.

Çoğunluk, Hıristiyan ve bildiğin kabile...

Ağaçtan oydukları totemlere tapıyorlar.

Büyücüleri filan var.

*

Rahmetli Sadri Alışık’ın "Turist Ömer" filmlerine baktım, oradan esinlenmiş olabilir mi, diye... Orada da adı geçmiyor!

*

E nedir kardeşim?

Merak ediyor insan...

"Ne var Tanzanya’da?"

Gazete arşivlerini taradım...

Bize dair tek bilgi şu:

"Fethullah Gülen’e bağlı cemaatin okullar zincirine, Tanzanya da eklendi... Tanzanya’daki kolejin açılışına, AKP milletvekilleri, eski Yargıtay Başkanı Sami Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı, İzmir Milli Eğitim Müdürü, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı ve bazı işadamları katıldı."

Koleji açmışlar.

Üniversite kurmak istiyorlarmış.

Arsa alamıyorlarmış.

*

Cumhurbaşkanı türbanı onaylayacak mı, onaylamayacak mı? Boş verin şimdi siz onu... Tanzanya’ya niye gidiyor?

Y.Özdil 20.02.2008

Gönderi tarihi:
Tanzanya...

CUMHURBAŞKANI türbanı onaylayacak mı, onaylamayacak mı?

Boş verin şimdi siz onu...

Tanzanya’ya niye gidiyor?

*

.

.

Koleji açmışlar.

Üniversite kurmak istiyorlarmış.

Arsa alamıyorlarmış.

*

Cumhurbaşkanı türbanı onaylayacak mı, onaylamayacak mı? Boş verin şimdi siz onu... Tanzanya’ya niye gidiyor?

Y.Özdil 20.02.2008

Fetulah Gülen'le olan iliskileri zaten ortadadir,bunu hic inkar etmediler.Fetulah bir yana Cankaya bir yana.biri müslüman digeri ise Laiklerden fethedilen yeni Islam kalesi.

saygilarla

Bu arada sevgili Taylan abi arada bi göster kendini yaaaa....! :)

Gönderi tarihi:

Abdullah Gül'ün Cankayaya atanmasi onun Türk ulusunun Cumhurbaskani oldugunu ispatlamaz,Türk ulusunun Cumhurbaskani olmakla Türban Cumhurbaskani olmak arasinda daglar kadar fark vardir.Cankaya türbancilar ve Laiklik karsitlarinin elbirligi ile isgal edilmistir.Abdullah Gül'ün Cankayada oturdugu süre icersindeki ziyaretleri ziyaretcileri ve en son imzaladigi seriat yasasi ile aslinda kimlerin Cimhurbaskani oldugunda ispat etmistir.Türk ulusunun Cumhurbaskani Atatürkcü olur, türbanci degil.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Askerleimiz sehit oluyormus,helikopterimiz düsürülüyormus,karda kista ordumuz Irak daglarinda vatan icin carpisiyormus,bunlar vatan duygusunu damarlarinda hissedenler icin cok önemlidir,Vatan ve millet duygusunu damarlarinda hissedemeyenler,askerin carpistigi milletin dikkatlerinin askerde oldugu bir anda seriat yasasini alelacele Cankayadan gecirtip kenara cekilmisler ve simdi baska bir seriat yasasinin zihinsel calismalarina baslamislardir.Basbakanin gün birlik ve beraberlik günüdür diye halki uyutan konusmasinin ne kadar yalan oldugu köskte kalarak Abdullah Gülle türban icin tartisip imzalamisi icin tehdit etmesiyle ortaya cikmistir.Evet,türban yasasinin Gül tarafindan imzalanmasinin arkasinda Erdoganin Güle yaptigi baski vardir.Erdogan ve takimi bu millete felaket getirebilecek kadar bu ülkenin siyasi sistemine karsidirlar..

saygilarla

Gönderi tarihi:

sayın gül goreve gelediginden beri kac tane yasa yada atamayı veto etti?

sıkıysa etmesinde gorelim... sayın unakıtan yök baskanı icin soylemişti... cunku yok baskanını sayın erdogan hazretleri atamıstı... cumhurbaskanını kim atadı?

şehit vermişiz, canımız yanmıs, ulke icin feda olmusuz, sayın gül harekatın ilk gunu kimi ulkeye davet etti?

aranizda mide bulantısına iyi gelecek bir ilac bileniniz var mı?

benim midem artık bunları kaldırmıyor...

durmak yok yola devam...!!!!!

Gönderi tarihi:

BİR BİLGİNİMİZİN RİCASI

Prof. Dr. Cem Süer'in ricası Değerli arkadaşlar, bildiğiniz üzere 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Cumhur Gül hazretleri, Üniversitemizin gecikmiş açılışı için geldiği Üniversitemizde

Sabancı Kültür Sitesinde yaptığı konuşmada,"Üniversiteler tüm inançların serbestçe yaşandığı yerler olmalı" demiştir. Bilimin ve Üniversitenin, insanlık tarihi boyunca yüklendiği esas görevin, inanç sistemlerinin dogmalarına karşı çıkmak, Allah tarafından konulduğuna ve düzenlendiğine inanılan doğaya ve toplumsal yaşama ait tüm süreçlerin nasıl gerçekleştiğini, dinin söylediklerinden bağımsız olarak, incelemek ve yargılamak olduğunu biliyoruz. Bu gerçeğe karşın, Üniversitelerin "inançların serbestçe yaşandığı yerler" olarak tanımlanması karşısında, bir bilim adamı olarak sessiz kalamadım. Sevgili arkadaşlar, Üniversiteleri, bir

bilim ve teknoloji üretme yerleri olarak görmek yerine, "büyük bir camii" olarak gösteren bu karanlık düşünceyi KINIYORUM. Bu düşünceyi seslendiren 11, Cumhurbaşkanı Abdullah Cumhur Gül hazretleri'ni ve o bunları söylerken kürsü kenarında el-pençe ayakta bekleyen Sayın Rektör Prof. Dr. Cengiz Utaş'ı gösterdiği tepkisizlik nedeni ile KINIYORUM. Şu an yapabileceğim tek şey, düşüncelerimi listemde bulunan siz değerli dostlarımla paylaşmak ve sizlerden bu mesajı duyurabileceğiniz tüm yerlere ulaştırmanızı rica etmekten ibarettir. Prof. Dr. Cem Süer Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.