Eveeet son filmler konusuna gelirsek...
Interstellar'ı vizyona girdikten bir süre sonra izlemiştim. Tabii ki büyülendim. Çok müthişti. Fakat daha Interstellar mucizesini kavrayamamışım! Biraz boş vaktim artınca şu filmi baştan düşünerek, her repliğe dikkat kesilerek yeniden izleyeyim dedim. İyi ki de demişim! Ben aslında bir izlemede bu filmden hiç bir şey anlamamışım!
Hatta ikinci izlemede de bir şey anlamadım! Ardından defalarca izlemeye başladım! Sonuç şu oldu: Daha önce gelmiş geçmiş en iyi film koltuğunda Artificial İntelligence (Yapay Zeka) filmini oturtuyordum. Bu film bu koltuktan kalkacak gibi de değildi! Ama kararım değişti. Gelmiş geçmiş en iyi film koltuğundan onu kaldırıp Interstellar'ı o koltuğa oturttum! Tabii Artificial İntelligence ayakta kalmadı, ikinci en iyi film koltuğuna geçti. Ama bu kararı almak kolay olmadı. Ama Interstellar çok yönlü, çok müthiş bir film!
Bu filmdeki müthiş vurgular anlatmakla bitmez. Artificial İntelligence'da felsefi vurgular beni sarsmıştı ama Interstellar bambaşka! Çok müthiş bilimsel vurgulamalar var. Bilim her zaman felsefeye on basar! Bu kesin! Gerçi Interstellar da saf bilim kurgu sayılamaz. Kaçınılmaz olarak felsefi vurgular içermek zorunda. Ama bilimsel yönden çok tatmin edici!
Bu filmi tek iletide değerlendirmek olanaksız! Bu film hakkında kitap yazılır, kitap! Ben ömrümde böyle film görmedim! Hâla bu film üzerinde düşünüyorum. İzlenimlerimin bir sınırı yok. Fakat dileğim şu ki bu filmin devam filmini mutlaka çekmeli Christopher Nolan usta! Usta, yap şu filmin ikincisini be! Hadi Christopher Nolan usta be! Yap şunu!