Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Komşu komşuya bunu yapar mı?


Radya

Önerilen İletiler

Spastik kızları için apartman girişine portatif rampa yaptıran aile komşu şoku yaşıyor. Apartman sakinleri belediyeye şikâyet edip rampayı kaldırttı...

 

İzmirli Mehmet Rıfat Moran ile eşi Nermin Moran spastik kızları Sinem’i yıllarca sırtlarında taşıdı, okula, gezmeye, doktora götürdü.

Sahip oldukları daire üçüncü katta olmasına karşın gençlikleri sayesinde Sinem’i kucaklarında yıllarca taşıyan Moran çifti, yaşlılıkla birlikte zemin katta bir ev sahibi olmaya karar verdi. İki ay önce yeni evine taşınan aile, kızlarının akülü arabasını dışarı çıkarabilmek için girişe ve merdivenlere rampa yaptırdı. Sekiz daireli apartmandaki dört kiracı, kendilerinden izin alınmadan, apartmanın içindeki basamakların rampa ile örtüldüğünü önü sürerek Balçova Belediyesi’ne şikâyet dilekçesi verdi. Belediye yetkilileri, apartman sakinlerinin rızası olmadığı için rampanın kaldırılmasını istedi.

Baba Moran, “Ben bu apartmana mal sokmuyorum ki. Kızımı sokuyorum. Böyle insanlık dışı bir davranış nerede görülmüş? Valilik’ten gelecek cevabı bekliyoruz, eğer istediğimiz kararı alabilirsek hepsine dava açacağız” dedi.

Komşularının tepkisine ve anlayışsızlığına isyan eden Sinem Moran ise “Engellilerin hakları, kanunu var. Elbette bu rampa yasalar sayesinde yerine konulacak, ben de ev hapsinden kurtulacağım” diye konuştu.

 

Tedaviye bile gidemiyor

Salonlarına aldıkları rampaya yaşlı gözlerle bakan Sinem Moran, “Kasılmalarım çok arttı. Fizik tedaviye gidemiyorum. Sosyal hayatım, özel hayatım kalmadı” şeklinde konuştu.

 

 

 

‘Bizim de çocuğumuz var’

Şikâyette bulunan komşular adına konuşan Gürbüz Yanık, “Yaptıkları prosedüre uygun değil. Rampa pislik biriktiriyor, böcek oluyor. Apartmanın girişinde duran küçük rampada tehlikeli. Koşan çocuklar düşebilir. Anne babayız deyip, çocuklarını düşünüyorlarsa, başkalarının çocuklarını da düşünsünler. Şu anda uzlaşma sağlanacak bir durum yok” dedi.

 

 

Milliyet

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.