Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Çinli Çiftçinin Öyküsü

Gönderen: Admin, 18-10-2014
  • 967 görüntü
  • 0 yorum

Çinli Çiftçinin Öyküsü

 

Çeviri:

Evvel zaman içinde bir çinli çiftçi varmış ki o çinli çiftnin atı kaçıp gitmiş. O gece çiftçinin bütün komşuları gelmiş ve 'çok kötü' demişler. Bizim çiftçi ise 'olabilir' demiş.

Ertesi gün at geri gelmiş ve gelirken kendisiyle birlikte 7 tane de yabani at getirmiş. O gece çiftçinin bütün komşuları yine gelmiş ve demişlerki 'çok iyi değil mi?'. Bizim çiftçi ise yine 'olabilir' demiş.

Ertesi gün çiftçinin oğlu bu yabani atlardan birsini evcilleştirmeye çalışırken attan düşerek ayağını kırar. O gece çiftçinin bütün komuşarı yine toplanırlar ve 'çok kötü değil mi' derler. Bizim çiftçi ise yine 'olabilir' demiş.

Ertesi gün askerlik şubesi askerleri kapıya dayanır ve oğlunu askere götürmek isterler fakat oğlunun ayağının kırık olduğunu görünce çürüğe ayırtırlar. O gece bütün komşular yine toplanırlar ve 'çok iyi değil mi?' derler. Bizim çiftçi ise yine 'olabilir' demiş.

 

Kısa olarak başımıza gelen olaylar doğanın oluşturduğu ve iyi ve kötü olarak adlandırdığımız olaylardır. Bu olaylar kötüye yol açabileceği gibi iyiye de yolaçabilecektir. İyi denilen bir olayın neye yol açacağı bilinemeyeceği gibi kötü bir olayda da aynısı beklenebilir.

Önerilen Yorumlar

Yorum

Gösterilecek hiç bir yorum yok



×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.