Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Mutlu Müslümanlar - Happy Muslims - Pharrell

Gönderen: Admin, 11-05-2014
  • 3.820 görüntü
  • 2 yorum

Mutlu Müslümanlar - Happy Muslims - Pharrell

Önerilen Yorumlar

Yorum

Enteresan bu video çok büyük tartışmalara neden olmuş. Nasıl mı? BBC'ye göre video'nun altında bulunan yorumlardan birkaç'ı şöyle:
'Bu video helal mi yoksa haram mı?'
'Üzülüyorum çünkü İngiliz müslamanları kendilerinin mutlu olduklarını göstermek zorundalar'

Peki bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

 

Tartışamaya burada devam edebiliriz:

 

http://www.turkish-media.com/forum/topic/340207-bu-video-helal-mi-yoksa-haram-mi-mutlu-muslumanlar/

Yoruma sekme

 

Happy British Muslims” (Mutlu Britanyalı Müslümanlar) isimli bu videoda Müslüman kadınlar, erkekler, Avrupalılar, aslen Doğu ülkelerinden gelenler, başörtülüler, başı açıklar, modern görünümlüler, geleneksel olanlar, bekârlar, aileler, meşhur akademisyen ve aktivistler, sıradan insanlar... Hepsi de Batılı bir şarkı eşliğinde dans ediyorlar.

 

Verilen isme bakılırsa iki noktanın altı özellikle çiziliyor; Birleşik Krallık’ta yaşamaktan ve Müslüman kimliğinden memnuniyet. Biz de buralıyız, biz de uyumluyuz, biz de sizin gibi insanız ve mutluyuz, aynı zamanda çok çeşitliyiz demek istiyorlar.

 

Aslında dünyanın farklı yerlerinde aynı şarkıya çekilen çok sayıdaki klipten sadece biri olmasına rağmen bu videonun çok ses getirmesi, önemli bir soruna temas etmesinden kaynaklanıyor...

 

Türkiye’de İmam- Hatip lisesi ya da İlahiyat fakültesi mezunları, bu niteliklerinden dolayı kendi sosyal ortamlarında gayet itibar sahibi iken, ‘başka’ ortamlarda kendi dinî, sosyal ve kültürel kimliklerini belli etmekte az ya da çok tereddüt gösterirler.

Yoruma sekme


×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.