Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ASIL VATAN HAİNİ KİMDİR?


SeDatsan

Önerilen İletiler

valla hangi perspektiften olursa olsun orhan pamuk haklı görülemez. insan yaşadığı topluma ihanet ediyorsa insanlığından şüphe ederim.yok ermenileri öldürdük,kürtleri katlettik diyen bir adamın da hiç bir görüşüne saygı duymam.bu ülkede yaşıyosan bu ülkenin kurallarına uyacaksın.asıl vatan hainleri belli bence.bitanesi imralıda paşa gibi yatıyor.diğerleri önemsiz artık onu asmadan kimsenin vatan hainliğine hainlik demeyin bence....

 

Ölüm onun için kurtuluş bunu nası anlamıyorsunuz ölmek 1 saniye sürekli ölmek daha zor bunu artık anlayın arkadaşlar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 57
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

o kadar kapılıp gidiyoruz ki siyayetçilere.sağından solundan tut da diğer tüm partide ki olsun,bizi yönetenler olsun,amerika olsun,avrupa olsun hepsinin söylediği bir cümle yanımızda ki adamı öldürme derecesine getiriyor bizleri.1avuç insanın kürdistan kurma hayaliyle olağanüstü hal ilan edildi onbinlerce insan öldü.bu savaş değildi.zorla çıkarılan bir savaş oldu.kendini milliyetçi ilan eden kesim türkiye yi düşünerek güya herkesi birbirine düşürdü.hala da düşürülüyor.

kurtuluş savaşında ermeni de öldü türk de öldü kürt de öldü.

orhan pamuk davası da açıkçası bu kadar abartılmasına gerek yoktu.agzından çıkanı kulagı duymayarak söyledi cezası da mahkemelik oldu olay bu kadar bence.orhan pamugun sicilinde amerika gerçeği var olabilir,bu söyleminden sonra nobel e aday gösterilebilir.ama bize yakışan adamı linç etmek yerine açarsın karşısına bir pankart yazarsın düzgün bir edebiyatla dile getirmek istediklerini verirsin bu şekilde cevabını.ama yok biz nedense linç etmeyi seviyoruz.

EĞİTİM ŞART :excl:

 

yazın içinde teşekkürler sedatsan :clover:

 

Çok haklısınızda ancak bu halkta en çok içinden vurulmaya tahamul edememiştir dışardan ne gelirse hep beraber karşı koyarsın yaiçinden cıkan cürük elmalara ne dersin inanın bu insanın içini kemiriyor orhan pamuk şimdi ırak için neden bir demec vermiyor filistin için zavallı lübnan için neden vermiyor cünkü satımış o adam para alsa yine demec verir ancak para veren yok sanırım saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Asıl ben teşekkür ederim İÇİMİZDEKİ DENİZ.

Konuya gösterdiğin alaka ve düşünsel katkın için. Üstelik düşüncende ki İNSANİ YAKLAŞIMA da aynen katılıyorum. Bizde son zamanlarda LİNÇ HİSTERİSİ yaratıldı. Mersinde başlatılan ve Trabzonda bazı çevrelerin halkı birbirine kırdırma çabalarının çirkin bir oyunuydu bu provakasyonlar. Sözde vatansever mafyacı çeteci ırkçı faşist suç şebekelerinin kışkırtması ve provakasyonu ile, tututklu yakınlarının Ftipi hapishaneler ile ilgili basın açıklaması yapma hakkına saldırıp, bu 4-5 gencin-çocuğun üzerine ağızlarından salyalar saçarak çullanan yüzlerce insanlıktan nasibini almamış barbarlar, tıpkı ilkel çağların vahşi yaratıkları gibiydiler.

O görüntüleri izlerken İNSANLIK ADINA UTANÇ DUYDUM.

 

Orhan PAMUK liberal ve batı AB yanlısı düşünceye sahip bir yazardır. Kendisini sevmiyorum ve yazdıklarını da severek okumadım, ancak ben her insanın kendi düşüncesini özgürce orataya koymasından yanayım. Sözleri hoşumuza gitmese de, beğenmesekte kendisine aittir, sadece kendini bağlar. Linç histerisine dönüştürmeyi doğru bulmuyorum.

O halde bu ülkede DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNDEN bahsedemeyiz. Her düşüncesini ortya koyanı yargılarsak, hapse atarsak, asarsak, faili meçhul olarak katledersek. DEMOKRASİDEN DE BAHSEDEMEYİZ. Sözde ve şekilci bir demokrasidir bizdeki.

 

 

Sizce özgürlügün bir sınırı yokmu örnek biz başörtüsüne karşıyız neden rejim tehlikeye girer diye bu sizce dogrumu evet bu özgürlük degil orhan pamukla şıhsayidin ne farkı var cerkez etemin ne farkı var kürtlerin ne farkı var sen bir vatandaş olursun birbirinle tartışırsın bunu tüm dünya bilmez ama bu adam bir yazar vede okunuyor vede türk hesapta bu özgürlük degil ben buna şöyle bir yanıt vereyim adamın biri köyünden cıkmış istanbula gelmiş ve köyüne küfür etmiş bu adam batıyı abd yi görmüş ve türküyeye küfür etmiştir

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

vatan haini kımdır sizce kımdır bi vatan nın ona vermiş oldugu bazı seylerı kendi menfiatını ve cıkarlarını dusunen kışıdır. bu ulkkeyı sömüren insan vatan haini ola bılırr.

 

 

uzanlar ve caglar işte size örnek ama hala çok saygı görüyorlar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

hain ülkenin aleyhine işbirliği yapan herkestir. dış güçlerle siyasi, ekonomik ya da toprak satışı ile yapılan ihanetler unutulmamalıdır.

 

ve kürt kardeşlerimiz...

 

kardeşlik zor şeydir kardeşini sahiplenmek gerekir. kalleşlik le kardeşlik karıştırılmamalıdır. Elbette kürtler 1000 yıldır bizim içimizden insanlar olmuşlardır ancak bu dış güçlerle işbirliği yaparak vatanı bölmeye çalışanlar benim kardeşim olamazlar.

 

ben benim hakkımı savunanın hakkını ölümüne savunurum. ama iş vatan bölmeye varırda ihanet söz konusu olursa o zaman işler değişir.

 

bizim yanımızda olan vatansever kürt kardeşlerimiz bu işin dışındadır. biz bu vatanı hep beraber kurduk beraber koruyacağız.

 

hangi kökenden geldiğimiz değil hangi topraklarda doğduğumuz ve Türk ulusunun unsuru olduğumuzu bilmek önemlidir.

:unsure:

 

 

birde madalyonun diger yüzüne bakalım halkımız ..... egitimsiz yolsuzlık hırsızlık dolandırıcılık bunlar bizim sucumuz bunlar ekonomiye baglı şeyler sen okutmazsan o insandan ne alacaksın işte adıgımız kapkaccı hırsız millet vekili kendi halkını soyuyor anne cocugunu dövüyor onunla konuşmuyor baba eve içkili geliyoe terör estiriyor yani buna benzer bir çok şey bunlar içimizde cözmemiz gereken şeyler vatan hani bence çok farklı bir evde 5 kardeşsin beraber yaşıyorsun sagın solun düşman dolu seni istemiyorlar müslümanıda istemiyor hıristiyanıda isyemiyor kardeşin biri diger 4 kardeşe silah cekiyor vatan haini budur orhan pamuktur ve bunun gibileri evet bencede o kefeye konulur ancak elimizde bu halk var düşünün adan yazmış bu forumda top oynayanın sevabı kabul olmazmış işte bizim halkımız

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ne kadar kolaydır birilerine ETİKET yapıştırmak. Hele hele bu birileri bizden değilse ve bizim gibi düşünmüyorsa, yandı vurun abalıya. Son zamanlara bazı çevrelerin önüne gelen herkese VATAN HAİNİ dediğine şahit oluyoruz. Bu sıfatı rastgele kullananların yaşayış, kültür, bilinç düzeyine ve hayata bakışına şöyle bir baktığımızda, bu insanların hiçbir birikime sahip olmadan sadece kulaktan dolmalar ve medya dan yapılan şoven yönlendirmeler ile birlikte feodal ilişkiler ile siyaseti tanımladıklarını görüyoruz.

Eğer ille de birilerine VATAN HAİNİ denilecekse. Şöyle bir ülkeyi yöneten hakim erk e gelmiş geçmiş iktidarlara bakılmalıdır.

Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde Emperyalizme karşı verilen dillere destan kurtuluş mücadelesi ile elde edilen ulusal bağımsızlığımızı ve ulusal onurumuzu, başta ekonomik ve siyasal alanda bugün ayaklar altına aldıranlara şöyle bir bakılmalıdır.

EĞER İLLEDE BİRİLERİNE VATAN HAİNİ DENİLECEKSE:

 

Bu ülkenin et ile tırnağı olmuş toplum kesimlerini birbirine karşı kışkırtan dinsel-mezhepsel ve etnik ayrımcılıkla toplum kesimlerinin birbirine düşman olmasını sağlayan bir takım ırkçı ve şoven güruhun yaptığı hataya düşmeyelim. Eğer biz gerçek vatansever isek, önce kendimizi şöyle bir gözden geçirelim. BEN VATANIM İÇİN NE YAPIYORUM. VATANDAŞLIK GÖREVİMİ HARFİYEN YERİNE GETİRİYORMUYUM. Şayet biz gerçek vatan sevgisi ve yurttaşlık bilinci ile doluysak bu bize yeter. Ama ille de birilerini vatan hainliği ile suçlayacak olursak, bu Ne sağcılar, ne solcular, ne Türkler, ne Kürtler,ne Lazlar,ne Çerkezler,ne Türkmenler, ne Aleviler ,ne Sünniler, ne Laikler Ne anti-laikler değil. Ki bu tür ayrıştırmaları da kabul edilir bulmuyorum.

 

VATAN HAİNİ DENİLECEKSE:

-Değil 70 milyon, 175 milyonu doyuracak bu bereketli topraklarda,yeraltı ve yerüstü kaynaklarımızı yerli ve yabancı talancılara yağmalatıp peşkeş çekenlere, nihayetinde ülkede milyonlarca aç işsiz ve yoksul insanın sefalet çizgisinde yaşamasına neden olanlara denmelidir.

 

-Dünyanın en güzel ülkesini götürüp İMF ye teslim edenlere,

 

-Ayrıca AMERİKAYA Köle olup UŞAKLIK EDENLERE.

 

-Memleketi pazara çıkarıp pazarlayanlara

 

-İMF zoruyla 15 günde 15 yasa çıkaranlara,

 

-Şeker ve tütüne konulan kotayı yasalaştıranlara.

 

-Hortumcuların milyar dolarlık yüzlerce borcunu affedip birde üstüne üslük onlara İSTANBUL YAKLAŞIMI numarasıyla kredi verenlere

 

-Hazine arazilerinin yabancılara satışına onay verenlere.

 

-Her türlü kirli işi, mafyacılığı, çeteciliği yapanlara,

 

-Karapara aklayanlara,kayıt dışı istihdam yapanlara,

 

-Hayali ihracat ve vergi kaçıranlara,

 

-İhalelerde yolsuzluk fesat rüşvet yiyen yada tüyü bitmemiş hakkını peşkeş çekenlere

 

-Özelleştirme adı altında devletin en stratejik kurumlarını, yok pahasına altın tepsine yerli ve yabancı talancılara peşkeş çekenlere

Şöyle iyice bir bakılmalıdır. O zaman Atatürk'ün de dediği gibi, şahsi emellerinin ülkenin geleceğinden önde gören hiyanet içerisndeki dahili ve harici bedbahları kolayca görebiliriz.

SAYGILARIMLA..

Sedat.

Evet haklisin Kardesim,seni selamliyorum.

saygiyla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Milli mukaddesatçıydı Enver Abi

En Türkçü, en milliyetçi yazıları onun gazetesinde görmek mümkündü.

Bir de mukaddesatçı tarafı vardı ki...

Gazetesinde değme hocalar.

Televizyonunda hutbeler...

Bayrak her zaman elde, hani maazallah düşer falan diye yere...

Abimiz devamlı surette nöbette!

Ey cemaati müslim!

Enver Abi’yi nasıl bilirdiniz?

Milli mukaddesatçı...Türk İslam sentezcisi. Al satçı!

Finansçılık yapmışlığı da vardı!

Faiz haramdır diye, kâr ortaklığı esaslı para toplama işine de daldı!

Malum, adı faiz olunca günah oluyor, ama kâr ortaklığı adı altında aynı para alınınca sevap!

Parayı topladılar.

Kâr paylarını dağıttılar.

Sonra daha çok topladılar.

Bir gün kapıya kilidi vurdular.

Fakat o sırada Enver Abi’miz, televizyon kanalı için şarkıcı hanımlarla milyarlık anlaşmalar imzalıyor...

Nezaket sahibi bir adam olduğundan, Sibel Abla’mıza, Kadırgalı Seda’ya helikopterle baklava servisi yapıyor...

Baklavaları mübarek elceğizleriyle yediriyordu.

Sonra dönüyor, hatim indirip bayrak ezan dersleri veriyordu!

Şimdi bu saygıdeğer milli mukaddesatçı, Türk İslam sentezcisi Enver Abi, televizyonunu Amerikalı medya şeytanı Rupert Murdoch’a satıverdi!

Böylece Avustralya kökenli, önce İngiliz, sonra Amerikalı olan medya şeytanı Murdoch, en milliyetçi kapıdan Türk basın semalarına dolaysız bir biçimde dalıverdi!

Ki, Murdoch deyince beş saat düşüneceksin.

Sonra dönüp bir onbeş saat daha düşüneceksin.

O medyada tam bir tekeli temsil ediyor.

Amerika’dan İngiltere’ye...

İtalya’dan Çin’e kadar medya yoluyla girmediği yer kalmıyor.

Bush’un en yakın dostudur.

Thatcher’dan sonra Blair’le anlaşmış, onun başa gelmesinde önemli bir rol oynamıştır.

Irak işgalinin en büyük propagandacısı...

Katliam cazgırı...

Gerçekleri yalanla değiştiren bir sahtekar ustasıdır o!

Ki, eğer yalan abidesi dikilecekse günün birinde, hiç kuşkunuz olmasın, onun heykeli dikilecektir!

Şimdi belki şöyle düşünülecektir.

Bizim memleket medyası ağırlıklı olarak Amerikancılardan oluşmuyor mu?

Murdoch’un piyasaya girmesiyle bu hiç de aynı şey değildir.

Elinin nerelere uzanacağı çok yakında daha somut görülecektir.

Ama peki, milli mukaddesatçı...

Türk İslam sentezcisi...

Işıklar saçan Enver Abi’ye ne demelidir?

Milliyetçilik kaç dolar etmektedir?

Mukaddesatçılığın piyasa değeri nedir Enver Abi?

Bu yorumu müslümanlari elestiriyorsunuz müslümanlara hakaret ediyorsunuz diyenlere ithaf etmelisiniz.

ben bir iletimde Enver abinizden cokca bahsetmis fakat acaip hakarete ugramistim,demekki ben yalniz degilmisim davamda.

saygiyla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.