Φ kralx Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 Niçin Müslüman oldum? (Kur'an-ı kerim, Allah?ın adı ile başlıyor, Allah?ın birliğini bildiriyordu. Hayretim arttı. Tevhid dini olan Müslümanlığı seçtim.) Cat Stevens (İngiliz) (İslam, çağları ardında sürükleyen bir dindir. Müslüman olmakla, çağlar üstü dini seçmiş oldum.) Roger Garaudy (Fransız) (Anarşinin ancak İslam ahlakına sahip olmakla önleneceğine inandım. İçkiyi bıraktım, tesettüre girdim ve namaza başladım.) Tina Gfanzil (Alman) (İslam?da, ırk, renk ve dil farkı gözetilmediğini, herkesin eşit olduğunu, namaz kılarken de rütbe ayrımı yapılmadığını gördüm. Müslüman oldum.) Thomas Clayton (Amerikalı) (İslam, en iyi şeyleri ihtiva eder. Hiçbir dinde kardeşlik, İslam?daki gibi değildir.) Dr. Rolf Freiherr (Avusturyalı) (İslam, sevgi, doğruluk, temizlik ve güzel ahlakı emrettiği için müslüman oldum.) A.Uemura (Japon) (İslam?ı akla da uygun bulup müslüman oldum.) Cecilla Cannolly (Avusturyalı) (İlim Çin?de de olsa alın hadisini okudum. İslam?ın ilme verdiği önemi görünce müslüman oldum.) Mr. Board (Amerikalı) (İslam, israf ve cimriliği yasaklayan, maddi- manevi her hususta en güzel kaideleri olan dindir.) Albay Ronald Rockwell (Amerikalı) İslam dünya ve ahiret mutluluğunu gösterdiği için müslüman oldum.) B.Karai (Zengibar) (Paylaşmak istedim, Alıntıdır) Saygılar.. Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 hiçbiri islam doğru din olduğu için dememiş yani araştırdım doğrusunun islam olduğunu farkettim yok birde bize sorun biz niye imansız olduk bakın neler duyacaksınız Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 hiçbiri islam doğru din olduğu için dememiş yani araştırdım doğrusunun islam olduğunu farkettim yok birde bize sorun biz niye imansız olduk bakın neler duyacaksınız Heralde hayatlarında sadece islamı okumadı bunlar değil mi..? Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 Bir gün Hz. Muhammed (a.s.v.) ashabıyla otururken huzuruna bal getirilmiş Hz. Peygamber (a.s.v.) orada bulunanlara "bu nedir?" diye sorduğunda, herkes "Baldır,Allah'ın Rasulü" demiş. Hz. Ali ise ancak tattıktan sonra "BALDIR" cevabını vermiş.Bu durum Peygamberimizin (a.s.v.) hoşuna gitmiş ve "Doğrusunu Ali söyledi" buyurmuştur. " TATMAYAN BİLMEZ" Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 Ellerine sağlık güzel insan... Aslında bu çok net bir cevaptır kendi başına... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 Ellerine sağlık güzel insan... Aslında bu çok net bir cevaptır kendi başına... Teşekkürler ali0 1.. Bu konularda daha yazılacak çok şey var.. İslam dinine kimin nasıl baktığı, Peygamber efendimiz hakkında söylenen övgüler vs..vs.. Saygılar.. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 Merak etme çok yakında onuda bırakırlar...Kendi dinini bir çırpıda bırakıp döneklik yapanlara fazla güvenme derim.... Polemik konusu olsun diye açmadım la boheme.. Bir gerçeği yazdım.. Arkadaşımızda dediki "araştırdım farkettim diyen yok" onlar zaten farklı din ortamında doğmuşlar bütün dinleri bırakıp gelin İslamı araştıralım dememişlerdir heralde, diğer dinlerdende haberdar oldukları kesindir değil mi.? Saygılar.. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 Niçin Müslüman oldum? (Kur'an-ı kerim, Allah?ın adı ile başlıyor, Allah?ın birliğini bildiriyordu. Hayretim arttı. Tevhid dini olan Müslümanlığı seçtim.) Cat Stevens (İngiliz) (İslam, çağları ardında sürükleyen bir dindir. Müslüman olmakla, çağlar üstü dini seçmiş oldum.) Roger Garaudy (Fransız) (Anarşinin ancak İslam ahlakına sahip olmakla önleneceğine inandım. İçkiyi bıraktım, tesettüre girdim ve namaza başladım.) Tina Gfanzil (Alman) (İslam?da, ırk, renk ve dil farkı gözetilmediğini, herkesin eşit olduğunu, namaz kılarken de rütbe ayrımı yapılmadığını gördüm. Müslüman oldum.) Thomas Clayton (Amerikalı) (İslam, en iyi şeyleri ihtiva eder. Hiçbir dinde kardeşlik, İslam?daki gibi değildir.) Dr. Rolf Freiherr (Avusturyalı) (İslam, sevgi, doğruluk, temizlik ve güzel ahlakı emrettiği için müslüman oldum.) A.Uemura (Japon) (İslam?ı akla da uygun bulup müslüman oldum.) Cecilla Cannolly (Avusturyalı) (İlim Çin?de de olsa alın hadisini okudum. İslam?ın ilme verdiği önemi görünce müslüman oldum.) Mr. Board (Amerikalı) (İslam, israf ve cimriliği yasaklayan, maddi- manevi her hususta en güzel kaideleri olan dindir.) Albay Ronald Rockwell (Amerikalı) İslam dünya ve ahiret mutluluğunu gösterdiği için müslüman oldum.) B.Karai (Zengibar) (Paylaşmak istedim, Alıntıdır) Saygılar.. İslam hakkında olumsuz konuşan binlerce yabancı var neden onlardan örnek vermiyorsunuz? http://ex-muslime.de/de/home/home.htm Bunlarda islamın karanlık yüzünü görüp islamdan çıktıktan sonra örgütleşen insanlar.Sizin örnek olarak verdiğiniz insanlar islamın gerçek yüzünü bilmeyen insanlar. Bunlar ise müslüman olduğu halde islamdan çıkmış insanlar.Yani islamı bilen ve yaşayan ve araştırma sonucu işin gerçek yüzünü gören insanlar. Alıntı
Φ Sevket63 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 EFENDIM, sayin Katakuta buraya vermis oldugunuz resimlerde ki insanlarin bir cogu IRAN li kisiler ve SIIA yolunun yolculari bunlari 5 ay once AlMANYA'da bir eylemde duzenlemislerdi. sen herhalde iran'dan ipni koparan ve ben de artik musluman degilim diyenleri bir bilsen,bu adamlarin dine girmis veya dinden cikmis MURTED olmus bunlar icin pek farkeden birsey yok benim bunlar gibi bircok arkadaslarin var ve niye boyle olduklarinida san soyluyeyim .dunya sevgis,i madecilk ,matrealizim, basit hayat,tek dunya anlayisi DÜN KAFİR OLUPTA BU GÜN NİCE MUMİNLER VAR DÜN MUMİN OLUPTA BU GÜN NİCE KAFİRLER VAR MUMIN OLARAK YAŞAYIP KAFİR ÖLENLER VAR kAFİR OLARAK YAŞAYIP MUMİN ÖLENLER VAR Allah, kimi hidayete erdirmek isterse, onun göğsünü İslam'a açar; kimi saptırmak isterse, onun göğsünü, sanki göğe yükseliyormuş gibi dar ve sıkıntılı kılar. Allah, iman etmeyenlerin üstüne işte böyle pislik çökertir. (EN'AM SURESİ / 125) De ki: "En 'üstün ve apaçık' delil Allah'ındır. Eğer O dileseydi elbette tümünüzü hidayete yöneltip-iletirdi." (EN'AM SURESİ / 149) Allah kime hidayet verirse o artık hidayeti bulmuştur; kimi şaşırtıp-saptırırsa artık onlar da hüsrana uğrayanlardır. (A'RAF SURESİ / 178) Allah'ın saptırdığı kimseye artık hidayet verecek yoktur. Ve onları tuğyanları içinde şaşkınca dolaşır bir durumda bırakıverir. (A'RAF SURESİ / 186) saygilar Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 İslam hakkında olumsuz konuşan binlerce yabancı var neden onlardan örnek vermiyorsunuz? Sende onlardan örnek verirsin arkadaşım.. Bunlarda islamın karanlık yüzünü görüp islamdan çıktıktan sonra örgütleşen insanlar.Sizin örnek olarak verdiğiniz insanlar islamın gerçek yüzünü bilmeyen insanlar. Bunlar ise müslüman olduğu halde islamdan çıkmış insanlar.Yani islamı bilen ve yaşayan ve araştırma sonucu işin gerçek yüzünü gören insanlar. İslamın gerçek yüzü sahte yüzü diye bir şey yok, islam ortadadır.. Bütün mesele birazcık araştırmakta bitiyor.. İslamı yanlış yaşayanların faturası islama çıksada bu haksız bir olaydır.. İslamdan çıkanların sayısı çok çok azdır, çıkmalarının nedeni ise, islamı yanlış yaşayanlara bakarak değerlendirmelerinden kaynaklanmaktadır.. Saygılar.. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 EFENDIM,sayin Katakuta buraya vermis oldugunuz resimlerde ki insanlarin bir cogu IRAN li kisiler ve SIIA yolunun yolculari bunlari 5 ay once AlMANYA'da bir eylemde duzenlemislerdi. sen herhalde iran'dan ipni koparan ve ben de artik musluman degilim diyenleri bir bilsen,bu adamlarin dine girmis veya dinden cikmis MURTED olmus bunlar icin pek farkeden birsey yok benim bunlar gibi bircok arkadaslarin var ve niye boyle olduklarinida san soyluyeyim .dunya sevgis,i madecilk ,matrealizim, basit hayat,tek dunya anlayisi Aynı mantıkla kalkar bende derimki,müslüman olduğu idda edilen insanlarda psikolojik sorunları olan,toplumdan istediği ilgiyi göremediği için son çareyi islama girmekte bulan insanlar . İslam dahil tüm dinler bir nevi narkoz etkisi yaptığı için kendilerini uyuşturarak problemlerini bastırmaya çalışıyorlar aynen içinde olduğu proplemi kendini alkole verererk bastırmaya çalışan insanlar gibi. İslamdan çıkan insanlar sizin için bir şey bir şey farketmiyorsa,islama giren insanlar sizin için ne anlam taşıyor söylermisiniz?İslama girip müslüman olanları, islamın sözde hak din olduğuna dair kanıt olarak verirken,islamdan çıkanlarında mantıki olarak islamın batıl bir din olduğuna dair yargılanması gerekirken.,işte tam bu noktada çifte standartı devreye sokarak işin içinden sıyrılmaya çalışıyorsunuz niye boyle olduklarinida san soyluyeyim .dunya sevgis,i madecilk ,matrealizim, basit hayat Basit hayat,maddecilik diye kötülediğiniz şeyler sayesinde tüm bilimsel ve teknolojik icadlar elde ediliyor.Eğer insanlar sizin gibi cennet hayallariyle kendilerini avutsalardı hala mağara devrini yaşıyor olurduk. Peki sizin ahiretiniz çokmu anlaml?.Sonsuza dek hurilerle ****** yapmak,ekmek elden su gölden misali hazır yiyeceklerle çalışmadan üretmeden,araştırmadan tembel tembel keyfialem yapmak çok bilimsel oluyor galiba. Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 Allah, kimi hidayete erdirmek isterse, onun göğsünü İslam'a açar; kimi saptırmak isterse, onun göğsünü, sanki göğe yükseliyormuş gibi dar ve sıkıntılı kılar. Allah, iman etmeyenlerin üstüne işte böyle pislik çökertir. (EN'AM SURESİ / 125) De ki: "En 'üstün ve apaçık' delil Allah'ındır. Eğer O dileseydi elbette tümünüzü hidayete yöneltip-iletirdi." (EN'AM SURESİ / 149) Allah kime hidayet verirse o artık hidayeti bulmuştur; kimi şaşırtıp-saptırırsa artık onlar da hüsrana uğrayanlardır. (A'RAF SURESİ / 178) Allah'ın saptırdığı kimseye artık hidayet verecek yoktur. Ve onları tuğyanları içinde şaşkınca dolaşır bir durumda bırakıverir. (A'RAF SURESİ / 186) eee bunda bizim suçumuz ne? demekki allah dilemeden birşey olmuyor kendim değilde allah beni hidayete erdirdiyse inanmamın ne kıymeti olacak? yoksa allah beni hidayete erdirmeye çalışıyorda ben inatmı geriyorum? allah akıl vermiş hidayete erdirmek istediğinede istemediğinede yani ne yapsak allahın istediğinden çıkamıyoruz bu nasıl sınav kağıdı allah doldurtuyor biz burada neciyiz kurşun kalemmi? Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 Belkide bizim çabamıza göre hidayet veriyor.. Bu nasıl sınav diyorsun, gösterilen çaba, arzu istek, inanç çok önemlidir... İlk önce inanmak gerekiyor gerisi kendiliğinden gelir.. Saygılar.. Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 iyide kardeş allah istemeden olmuyor da inanamıyoruz Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 iyide kardeş allah istemeden olmuyor da inanamıyoruz Allah dilemeden sizin hiçbir şey yapamayacağınız nasıl apaçık ise, Allah'ın bazı şeyleri de sizin dilemeniz üzerine ve sizin rızanız ve isteğinizle yaptığı ve bu şekilde de birçok şeyler yarattığı daha açıktır ki, işte sizin sorumluluğunuz bu noktada, geniş rahmeti ve suçluların cezalandırılması bu noktadadır. İman ve ibadet de bu türdendir. O halde sizin sorumluluğu inkâr etmek için kendi iradenizi bırakıp da Allah'ın, ayrıntısını bilmediğiniz iradesiyle istidlal etmeniz veya Allah'ın sizin iradenize bağladığı iradesini aksine değiştirmeye kalkışıp iradenizi Allah'ın iradesine bağlamanız ve şu halde O dilemeseydi biz müşrik olmazdık; o halde O dilemeyince iman etmeyiz demeniz, Allah'ın tamamen aleyhinizde açık ve kesin bir delilidir. Çünkü Allah'ın iradesini tutanak ediniyorsunuz, hem de Allah'ın dilemediğini diliyorsunuz. Niçin müşrikliği, yalancılığı beğenip tercih ediyorsunuz da, imanda, doğrulukta zorlama istiyorsunuz. Sonra da şirkinizin, iftiranızın cezasını işittiğiniz zaman, Allah imanımızı dilemedi ki, iman edelim, diyerek itiraza kalkışıyorsunuz. Ne biliyorsunuz ki, siz iman etmek dilerseniz Allah dilemeyecekti? (elmalılı tefsiri) Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 Allah dilemeden sizin hiçbir şey yapamayacağınız nasıl apaçık ise, Allah'ın bazı şeyleri de sizin dilemeniz üzerine ve sizin rızanız ve isteğinizle yaptığı ve bu şekilde de birçok şeyler yarattığı daha açıktır ki, işte sizin sorumluluğunuz bu noktada, geniş rahmeti ve suçluların cezalandırılması bu noktadadır Allah dilemeden bizim hiçbir şey yapamayacağız apaçık ise, Allah dilemeden biz bişey yapamayız, bu kouda apaçık !!! ayetler var Bazı şeyleri bizim dilememize göre yapması, mantıksızdır, çünkü örneğin ben iman etmek istersem bunu beceremem çünkü mantığıma uymayan birşeye iman etmem mümkün değil, dolayısıyla burada dileyecek olan Allah olmalıdır, çünkü ben şu an Allah'ın kendini bize bir şekilde inandırmasını canı gönülden istiyorum, ama maalesef kendi mantığıma göre beni kendisine inandıracak bir durum yok. Benim mantığım sadece bir tanedir ve ben o mantıktan başkasını kullanamadığım için kapasitem ancak o kadar sınırlı, ve o kapasiteylede Allah'a imana edemiyorum, burada suç benim değil, bana verilen kapasitede. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 Bazı şeyleri bizim dilememize göre yapması, mantıksızdır, çünkü örneğin ben iman etmek istersem bunu beceremem Tamam işte olay bu.. Sen isteyeceksin Allah yardım edecek... Saygılar.. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 Bunun yanında inanmayanlar için peki yorumunuz ne olacak,onlar da perdelimi yoksa Cevabı bir üst iletide... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 Sen isteyeceksin Allah yardım edecek... Peki Allah istemese ne olacak ? ki istemedi şu ana kadar ! Ne zaman isteyecek ? Ben ne zaman iman edeceğim ? bunlar hep boş taktik, sen isteyipte müslüman göründe gerisi önemli değil mantığı maksat müslümanların sayısı artsınki siz rahatlıkla 2,5 milyar müslüman var dahada artacak iddianızı sürdürün kişisel görüşümdür Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 Peki Allah istemese ne olacak ? ki istemedi şu ana kadar ! Sen istedin mi..? İstediysen eğer henüz olmaması ilerde olmayacağı anlamına gelmez.. bunlar hep boş taktik, sen isteyipte müslüman göründe gerisi önemli değil mantığı Bir kimsenin mülümamn görünmesi bana bir şey kazandırmaz... Boşver 2.5 milyarı varsın on müslüman kalsın yer yüzünde bu yine benim imanımı etkilemez.. Dünyada şu kadar müslüman var tartışması o konu ile ilgili bir tartışmanın devamı içindi.. Değilse 10-100-1000 farketmez.. Allah var imanın var.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 Sen istedin mi..?İstediysen eğer henüz olmaması ilerde olmayacağı anlamına gelmez.. İlerde olacak anlamınada gelmez Boşver 2.5 milyarı varsın on müslüman kalsın yer yüzünde bu yine benim imanımı etkilemez.. Ama benim imanımı etkiler, çünkü zaten iman etmem sadece bir inanç olduğu için çoğunluk psikolojisi benim psikolojimi ister istemez bozar. Örneğin dünyanın küre biçiminde olması ispatlanmıştır ve aksi yoktur ama buna inanan 1 milyar insan varsa 5 milyar inasanda kare biçiminde olduğuna inanıyorsa ben kanıttan emin olduğum için (kanıt gerçektir) 5 milyar insan benim kanıtımı bozamaz. Ama inanç böyle değil , çünkü dünyanın küre biçiminde olması kadar gerçek değil , bu nedenle çoğunluk psikolojisi benim kendime kanıtlayamadığım şeyi zedeler Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 İlerde olacak anlamınada gelmez Olursa olur olmazsa olmaz, ama olmayacakta diyemezsin, olacakta diyemezsin.. Ama benim imanımı etkiler, çünkü zaten iman etmem sadece bir inanç olduğu için çoğunluk psikolojisi benim psikolojimi ister istemez bozar Biliyorsun ateistlerin sayısı bir yaratıcıya inananların sayısından kıyaslanmaya gerek kalmayacak derecede az.. Bu seni ne yönde etkiliyor..? Saygılar.. Alıntı
Φ fantastico Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 Ben ne ateistler ne dinsizler gördüm, gerçeği görmezden gelemez insan, yaşlandıkca farkına varırlar, ölüm yaklaştıkca kalpleri yumuşar, ve iman ederler...İslam dini İman esaslıdır..İnanmak , varolduğunu bilmek ,insan olduğunun farkına varmak , İnanmanın önündeki en büyük engel neyi göze alıp neyi alamamakla alakalıdır...Bir takım duyguları yaşayamama korkusu belkide insanı bu inançtan mahrum eden..Kim bilir sonumuzun nasıl biteceğini... Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 Ben ne ateistler ne dinsizler gördüm, gerçeği görmezden gelemez insan, yaşlandıkca farkına varırlar, ölüm yaklaştıkca kalpleri yumuşar, ve iman ederler...İslam dini İman esaslıdır..İnanmak , varolduğunu bilmek ,insan olduğunun farkına varmak , İnanmanın önündeki en büyük engel neyi göze alıp neyi alamamakla alakalıdır...Bir takım duyguları yaşayamama korkusu belkide insanı bu inançtan mahrum eden..Kim bilir sonumuzun nasıl biteceğini... Bunlar herhalde dunya nimetlerini on planda tutan sahte ateist ve sahte dinsizler. Sahte olduklari icin de yaslandikca olumle gelecek olan cehennem korkusundan dolayi sahte ateistliklerini ve sahte dinsizliklerini bir kenara itip tekrardan dine sariliyorlar. Ne acinacak bir durum! Sahteliklerine mi acisam, korkularina mi acisam. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 Allah dilemeden bizim hiçbir şey yapamayacağız apaçık ise, Allah dilemeden biz bişey yapamayız, bu kouda apaçık !!! ayetler var Bazı şeyleri bizim dilememize göre yapması, mantıksızdır, çünkü örneğin ben iman etmek istersem bunu beceremem çünkü mantığıma uymayan birşeye iman etmem mümkün değil, dolayısıyla burada dileyecek olan Allah olmalıdır, çünkü ben şu an Allah'ın kendini bize bir şekilde inandırmasını canı gönülden istiyorum, ama maalesef kendi mantığıma göre beni kendisine inandıracak bir durum yok. Benim mantığım sadece bir tanedir ve ben o mantıktan başkasını kullanamadığım için kapasitem ancak o kadar sınırlı, ve o kapasiteylede Allah'a imana edemiyorum, burada suç benim değil, bana verilen kapasitede. "çünkü ben şu an Allah'ın kendini bize bir şekilde inandırmasını canı gönülden istiyorum, ama maalesef kendi mantığıma göre beni kendisine inandıracak bir durum yok. " bi daha söyle sonra bi daha söyle ve bi daha söyle.. hadi bırak bu kanalı ve konuş onunla .. mutlaka cevap gelecek bekleee biz de bekleyenlerdeniz Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.