Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 Kimsenin kalbini yarıp bakacak halleri yoktu..İstatistik ilmi somut verilerle ilgilenir... Evet bende bundan bahsediyorum temek olarak saygılar Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 Evet bende bundan bahsediyorum temek olarak O halde genel verilere bakılmalıdır.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 O halde genel verilere bakılmalıdır.. Evet genel verilere bakmak mecburen yapmamız gereken şey ama, gerçeği yansıtmıyor yukarıdaki açıkladıklarıma göre saygılar Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 Evet genel verilere bakmak mecburen yapmamız gereken şey ama, gerçeği yansıtmıyor yukarıdaki açıkladıklarıma göre Az bir yanılma payı çok bir şey değiştirmez.. 2,5 olacağına 2 olur.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 2,5 olacağına 2 olur.. anlaştık, 500.000.000 kişi önemlidir benim için Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 anlaştık, 500.000.000 kişi önemlidir benim için Ben dahil olmak uzere, benim tanidigim yuzlerce insan var dine inanmayip da nufus cuzdanlarinda islam yazan. Yani, bu yapilan istatistikler de ise yaramiyor anlayacaginiz. Tatlisu muslumanlarina gelice, onlari nereye koyacagiz bunu bilemiyorum. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 anlaştık, 500.000.000 kişi önemlidir benim için Anlaşıldı tarafsın yanii.. 500 bin 'in içinde görüyorsun kendini.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 Anlaşıldı tarafsın yanii..500 bin 'in içinde görüyorsun kendini.. Taraf olacak bir durum yokki sen ha 2,5 milyar olmuş ha 2 milyar olmuş dedin yani 500.000.000 kişiyi önemsemedin, istisna dedin, bende benim için önemlidir 500 milyon insan dedim. 500 milyon insanın düşüncesi değil, kendisi önemlidir benim için, istatistiki açıdan saygılar Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Fatiha suresi: 1. Bismillahirrahmânirrahîm 2,3,4. Hamd, Âlemlerin Rabbi, Rahmân, Rahîm, hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) maliki Allah'a mahsustur. 5. (Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz. 6,7. Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil. ve bu boyle surup gidiyor... diger surelerde de. Yalniz Kur'an Allah'in sozuyse, soyle olmasi gerekmiyormuydu? 2,3,4. Hesap ve ceza gunu bana mahsustur. 5. Yalniz bana ibadet edebilirsiniz ve yalniz benden yardim dilersiniz. 6,7. Bu yuzden; sizleri dogru yola, nimet verdiklerimin yoluna iletmem sizlere bagli. Gerci deniliyor ki; Kur'an hem salattir, hem duadir, hem kurandir. Bu da din alimlerin uydurdugu birsey mi? Fatiha suresinin ve diger buna benzer surelerin Muhammed sozu oldugunu ortbas etmek icin mi Kur'an hem salattir, hem duadir, hem kurandir deniliyor? Alıntı
Φ dream1907 Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2007 Peygamberlerin devirlerine göre hatta bu devirde yaşasalar bile zeka düzeylerinin çok üst seviyede olduğunu düşünüyorum çünkü kitleleri peşlerinden sürüklemeyi başarmışlardır fakat içlerinde en akıllısı nın Hz muhammet olduğu açıktır Yine herkesce bilinen benimde tekrar da fayda gördüğüm Hz muhammet peygamberliğini ilan etmeden önce dünyada Tek tanrı ve kutsal kitaplar ve peygamberler furyasının olduğu herkesce malumdur yalnız Araplarda böyle bir inanış yoktu gelelim Hz muhammedin neden en zeki peygamber olduğuna Kendisi Okunan ezanda bile adını koydurarak devamlı bir pekiştirme yapmış İnsanların aklına bir mıh gibi kazınmıştır ve devamlı olarak allahın elçisi olduğu her gün 5 vakit ezanla herkese ilan edilmektedir ama bana göre dünyaya yaptığı en büyük iyilik ve onu daha çok önemli yapan biz insanoğluna da çok büyük katkı sağlayan son ibaresidir çünkü hiçbir peygamber son ibaresini kullanmamıştır ki bu ibare olmasaydı bugün her aileden bir peygamberle karşı karşıya kalacaktık olmasına rağmen dünyada halen çıkanları mevcut oda ayrı bir mesele Konu Kuran Allahın sözüy dü başka bir yerde de yazdım ben önceleri herkes gibi inanarak okudum tabi ki soru işaretleri şimşek gibi beynimde çakıyordu fakat toplumsal baskı yüzünden ve büyük günah çarpılırsın dinden çıkarsın gibi korkular yüzünden şimşek gibi çakan soruları beynimde zabtetmeye kendi kendimle çelişkiye düşmeye düşüncelerimi beynimde yok saymaya hiç düşünmemiş gibi yapmaya kısaca kendimi kandırmaya devam ettim ve herşeye sabit bir gözle bakmaya devam ettim tabbi çok sürmedi zamanla bu sorgulamama korkumu aşarak bu yasağı delerek daha bir objektif gözle okumaya başladım bu sefer ilkinden daha çok soru daha çok şimşekler beynimde çakıyor soruların arka arkası kesilmiyordu mantığım çoğunu kabul edemiyordu inanmayla inanmama arasında bir yerdeydim biraz daha zaman sonra daha bir cesaretim toplayarak sorduğum soruların çok doğru olduğunu ama cevapların hiçbirisinin mantığa uymadığını çözdüm ve artık inanmıyordum şunu belirteyim ben sadece dinlere ve peygamberlere inanmıyorum Yaratıcının varlığından şüphem yok Onu bulmak içinde Dinlere ve peygamberlere ihtiyacım yok hiçbirşey yoktan varolmadığı gibi mutlak gerçek bizde yoktan varolmadık ama sorarsanız tamamen sen bu işi çözdünmü diye hayır derim çözdüğüm tek şey Bu evrenin ve içindeki mucizelerin ve bizlerin yani kısaca hayatın kendiliğinden olmadığıdır gerisini bilmiyorum . sonuç olarak gördüm ki Kuran da Bazı ayetlerde peygambere has büyük imtiyazlar sağlayan bölümler var tabi ben yazınca hemen bir açıklama gelecek o öyleydi de ondan dır şu şöyleydi de şundandandır diye zaten bu açıklamalar olmasa inanmayan sayısı acayip artartı çünkü bazı kişiler beyinlerinde çakan şimşekleri bu şekilde bastıma yoluna gitmişlerdir demek aslında böyleymiş hımmm tamam çelişki yok,,,,, o yüzden yazacaklarım için bana açıklama yapmayın şöyleydi de şöyle oldu diye çünkü açıklamalar hep havada kalıyor sadece yazacağım,,, yorumsuz ,,, Bir ayette ( ayet numaraları ve şu ayet bu ayet diye bilmem yanlış anlamayın sadece okurum ) Hz muhametle konuşmak için önce bir fakire sadaka verilmesi gerekir diye bir ibare var açıklama aynen şöyle birzaman sonra hz muhammede herkes akın akın gelince hz muhammet te bu durumdan bunalır Allah ta bunu görerek böyle bir ayet gönderir daha sonra bu ayetin hükmünü kaldıran başka bir ayet daha vardır tam metni aklımda değil özetle peygamberle konuşmak için sadaka verme kuralını kaldırır Bilen arkadaşlar ayetin tam metnini yazabilirler diğer bir ayette Hz muhammede özel( ki açıkça yazılmıştır) sade ona helal olan ve diğer müminlere haram olan Teyze kızıyla evlenme iznidir bunun da tam metnini bilen arkadaşlar yazabilir Galiba Yanlış olmaz sa Teyze kızı Zeynep tir şimdi tabi ki bunlara açıklamalar yapılmıştır aslında o öyle değil dir de şöyledir aslında teyze kızıyla şu yüzden evlenmiştir falan filan ama hiçbirisi mantıklı değil bu benim için ,,inanan arkadaşlara birşey demem bu onların sorunu Fakat bir inandığım birşey daha var Bu kitapların hiçbirisini Tanrı sözü olarak kabul etmesemde Yüce yaratıcı bir şekilde o Kitaplara müdahale etmiştir inancım ,,,artık yazan kişiye ilhammı vermiş tir ne bilmiyorum benim kuranda Allah sözü olarak aldığım tek söz başlangıcıdır sanki o Herşeyi açıklıyor gibi Oku Yaratan rabbin adıyla oku bende okudum devamlı okudum devamlı okudum okudukça sordum sordukça okudum gerçekleri daha iyi kavradım ki bu benim inancım kimseyi bağlamaz Ama sadece şunu söyliyebilirim okurken şartlı okuyun asla demiyorum Bu hakikat değildir diyerek okuyun demiyorum ama Bu %100 hakikattır diyerekte okumayın biraz bu bakışla bakınca ve kafanızdaki soruları dizginlemekten vazgeçinçe belki okuduklarınız farklı boyutlar kazanabilir belkide kazanmaz aynı kalır ben bilmem bildiğim tek şey sorgulamadan hiçbirşeyi kabul etmemektir kısmet olursa diğer kitaplarıda okumak çok istiyorum çünkü milyarlarca inanı olan İncilde Milyonlarca inananı olan tevratta bunu hakediyor çünkü bu Kitaplara inanlarda Aynen Kurana inandıkları gibi inanıyorlar peki kim doğru kim yanlış varmı bilen ??????? Biliyorum ötekiler değiştirilmişti tamam bunu biliyorum okadar da cahil değiliz değiştirilmişti onlar o yüzden hımmm çelişki yok ozaman kaç şimşek söndürdü kimbilir bu cevap ama bende sönmedi aksine yeni sorular çıkardı hiç bitmeyecek sorular Alıntı
Misafir ipek Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2007 Ben kurtulusa erenlerdenim. Dinden ciktim, kurtuldum. Arkadaşım dinden çıkmak için en etken delilin neydi saygılar Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2007 Arkadaşım dinden çıkmak için en etken delilin neydi saygılar Kur'an-i elime alip celiskileri ve bir din kitabinin icine yakismayan sozleri okudukca, bunlar Yaratan'in sozleri olamaz demem ve mantik yurutmem en etken delildir benim icin. Yeterli mi? Alıntı
Misafir ipek Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2007 Kur'an-i elime alip celiskileri ve bir din kitabinin icine yakismayan sozleri okudukca, bunlar Yaratan'in sozleri olamaz demem ve mantik yurutmem en etken delildir benim icin. Yeterli mi? yanlış yorumlamış olamazmısın efendim saygılar Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Sevgili TARAFSIZ ve kralx, sayı konusunda baya tartışmışsınız. İstatistikler var. Tabi ki bu istatişstiklerde hata payı var, özellikle kimlik dinliliğinin yaygın veya dinin kimliğin bir parçası olduğu bir dünyada. Ancak eldeki istatistikler de bunlar. 1. Büyük dinlerin mensup sayısına buradan bakılabilir. 2. Bu da bir budist sitesi, yukarıdaki site ile aynı bilgileri veriyor. Her iki kaynağa göre, Müslümanlar 1.3 milyar civarında. En iyimszer tahminle maksimum 1.5 diye sallayabiliriz. Bu bilgilerden yola çıkarak, kralx'in iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkça görebiliriz. İslamın ne olduğnu ben ve dünyadaki 2,5 milyar insan biliyor seviyor ve bu dinin mensubu..Bu yetreli.. İslam mensuplarının İslamiyeti bildikleri iddiası da koca bir balon. maalesef bu konuda istatistik yok. Sadece samimi itiraflarla öğrenilebilecek bir durum. Daha önce teklif ettim buradan, en yakınınızdaki insanlara sorarak basit bir anket yapabilirsiniz: Çevrenizde Kuran2ı kendi dilinde anlayarak okuyan insan olmadığını veya yok denebilecek kadar az olduğunu göreceksiniz. ..ben önceleri herkes gibi inanarak okudum tabi ki soru işaretleri şimşek gibi beynimde çakıyordu fakat toplumsal baskı yüzünden ve büyük günah çarpılırsın dinden çıkarsın gibi korkular yüzünden şimşek gibi çakan soruları beynimde zabtetmeye kendi kendimle çelişkiye düşmeye düşüncelerimi beynimde yok saymaya hiç düşünmemiş gibi yapmaya kısaca kendimi kandırmaya devam ettim ve herşeye sabit bir gözle bakmaya devam ettim tabbi çok sürmedi zamanla bu sorgulamama korkumu aşarak bu yasağı delerek daha bir objektif gözle okumaya başladım bu sefer ilkinden daha çok soru daha çok şimşekler beynimde çakıyor soruların arka arkası kesilmiyordu mantığım çoğunu kabul edemiyordu inanmayla inanmama arasında bir yerdeydim biraz daha zaman sonra daha bir cesaretim toplayarak sorduğum soruların çok doğru olduğunu ama cevapların hiçbirisinin mantığa uymadığını çözdüm ve artık inanmıyordum şunu belirteyim ben sadece dinlere ve peygamberlere inanmıyorum Yaratıcının varlığından şüphem yok Onu bulmak içinde Dinlere ve peygamberlere ihtiyacım yok hiçbirşey yoktan varolmadığı gibi mutlak gerçek bizde yoktan varolmadık ama sorarsanız tamamen sen bu işi çözdünmü diye hayır derim çözdüğüm tek şey Bu evrenin ve içindeki mucizelerin ve bizlerin yani kısaca hayatın kendiliğinden olmadığıdır gerisini bilmiyorum. Samimi katkıların için teşekkürler arkadaşım. Herkesin birgün özgürce senin gösterdiğin cesareti gösterebilmesini dilerim. Saygılar. Alıntı
Φ restpektif Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 dream1907 bence sadece konuya katilim yapmakla kalmamistir, ayni zamanda "nasil tartisilmali" konusunda da hepimize ornek olmustur diye dusunuyorum. Kin ve nefretin urunu olmayan, acik - kapali hakaretlerden uzak, kendi dusuncesini ve vardigi sonucu "duzeyli" bir sekilde ortaya koyan yazisindan oturu kendisini tebrik ediyorum. Cokca karsilasmadigim bir durum oldugu icin, buna ozellikle deginmek istedim. Arkadasimizin ornekligi, tartisma usulunu somut zemine tasimistir. Iste olay budur! Duzeyimizi koruyarak herseyi tartisabilir, birbirimizi anlayabilir ve karsilikli olarak birbirimizden bazi seyleri ogrenebiliriz. Dream uslubuyla, duzeyin bozulmadan, herseyin elestirilebilecegini kanitladi. Saygiyla.. Alıntı
Φ dream1907 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 dream1907 bence sadece konuya katilim yapmakla kalmamistir, ayni zamanda "nasil tartisilmali" konusunda da hepimize ornek olmustur diye dusunuyorum. Kin ve nefretin urunu olmayan, acik - kapali hakaretlerden uzak, kendi dusuncesini ve vardigi sonucu "duzeyli" bir sekilde ortaya koyan yazisindan oturu kendisini tebrik ediyorum. Cokca karsilasmadigim bir durum oldugu icin, buna ozellikle deginmek istedim. Arkadasimizin ornekligi, tartisma usulunu somut zemine tasimistir. Iste olay budur! Duzeyimizi koruyarak herseyi tartisabilir, birbirimizi anlayabilir ve karsilikli olarak birbirimizden bazi seyleri ogrenebiliriz. Dream uslubuyla, duzeyin bozulmadan, herseyin elestirilebilecegini kanitladi. Saygiyla.. Teşekkür Ederim Amacım kimsenin inancını değiştirmek kendi fikirlerimi empoze etmek değil veya ben haklıyım sen haksızsın gibi bir bakış açımda yok ben sadece düşüncelerimi yazdım sonuç olarak bizi Yaratan diğer tüm Yarattıklarından daha özel birşeyi bize bahşetmiş Beynimizi ve Özgür İradeyi ve Yine sonuç olarak Dinlere ve peygamberlere inanmasamda özümde Nasıl bir insan olduğumu biliyorum haksız olsam bile Yaratanın sırf buyüzden beni cezalandıracağını düşünmüyorum Kitaplara inanmasamda zaten o doğrultuda yaşıyorum ben İnsan olmanın verdiği onur ve haysiyetle vicdan ve adaletle sevgi ve saygıyla bu bana yetiyor . Yinede Cehennem beni bekliyorsa yapacak birşeyim yok .....Tek suçum inandığım gibi yaşamak yaşadığım gibi inanmaksa cezamıda çekerim herkese saygılar kendinize iyi bakın Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 Sevgili TARAFSIZ ve kralx, sayı konusunda baya tartışmışsınız. İstatistikler var. Tabi ki bu istatişstiklerde hata payı var, özellikle kimlik dinliliğinin yaygın veya dinin kimliğin bir parçası olduğu bir dünyada. Ancak eldeki istatistikler de bunlar. 1. Büyük dinlerin mensup sayısına buradan bakılabilir. 2. Bu da bir budist sitesi, yukarıdaki site ile aynı bilgileri veriyor. Her iki kaynağa göre, Müslümanlar 1.3 milyar civarında. En iyimszer tahminle maksimum 1.5 diye sallayabiliriz. Bu bilgilerden yola çıkarak, kralx'in iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkça görebiliriz. Evet BrainSlapper, anlatmak istediğim temel noktaya ilaç olmuşsun senin verdiğin (doğruluğu gerçekliği tartışılır) istatistikler bile durumun karmaşıklığını anlatmaya yetiyor saygılar Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 Sevgili TARAFSIZ ve kralx, sayı konusunda baya tartışmışsınız. İstatistikler var. Tabi ki bu istatişstiklerde hata payı var, özellikle kimlik dinliliğinin yaygın veya dinin kimliğin bir parçası olduğu bir dünyada. Ancak eldeki istatistikler de bunlar. 1. Büyük dinlerin mensup sayısına buradan bakılabilir. 2. Bu da bir budist sitesi, yukarıdaki site ile aynı bilgileri veriyor. Her iki kaynağa göre, Müslümanlar 1.3 milyar civarında. En iyimszer tahminle maksimum 1.5 diye sallayabiliriz. Bu bilgilerden yola çıkarak, kralx'in iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkça görebiliriz. Evet BrainSlapper, anlatmak istediğim temel noktaya ilaç olmuşsun senin verdiğin (doğruluğu gerçekliği tartışılır) istatistikler bile durumun karmaşıklığını anlatmaya yetiyor saygılar Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.