Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

ibadet her yerde yapılır, yapılmalıdır.

hele namaz, bu ibadet her yerde kılanabilir.

bu bireysel bir hakdır.bence hiç bir sakıncası yok.

Kur'an'i ilkelere hiç girmeden söylüyorum bunları.

gayet evrensel olan/olması gereken ilkeler açısından söylüyorum.

ibadet etmek isteyen varsa en azından 'köstek' olunmaz.

daha dogrusu uygun bir yer tahsis edilmelidir.

sadece bu 'basit' okul örneginden bahsetmiyorum.

her alandan bahsediyorum.

ibadet etmeme özgürlügünü de sonuna kadar savunuyorum.

bunlar hak ve özgürlüklerle alakalıdır.

gelişmişlikle alakalıdır.

• Cevaplar 64
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Bakin Ibadette yerinde olmali ole okul koselerinde otobus ustunde yapilacak is degil...Ne Muhammed'in devrinde yasiyoruz nede savas devrinde..Elimizde her turlu ikanda var...Camilere giren para mi odemekde?Hayir...

la_bohéme...Muhammed derken kimden bahsediyorsunuz.Lütfen saygılı olalım.O sizin emsaliniz vs.değil.Çok üzüldüm çook.Ayrıca okullarda mescid olması ndn zorunuza gidiyor.Gidin bakın hmn hmn bütün yabancı ülkelerin okullarında kilise var.Burdaki okulda mescid olmaı ndn sorun oluyor.AB ye girmeye çalışıyorsunuz!Fakat AB de bunu yapıyor,bunu uyguluyor.Karşıysanız o zmn girmek içinde uğraşmayacaksınız.

Gönderi tarihi:
ibadet her yerde yapılır, yapılmalıdır.

hele namaz, bu ibadet her yerde kılanabilir.

bu bireysel bir hakdır.bence hiç bir sakıncası yok.

Kur'an'i ilkelere hiç girmeden söylüyorum bunları.

gayet evrensel olan/olması gereken ilkeler açısından söylüyorum.

ibadet etmek isteyen varsa en azından 'köstek' olunmaz.

daha dogrusu uygun bir yer tahsis edilmelidir.

sadece bu 'basit' okul örneginden bahsetmiyorum.

her alandan bahsediyorum.

ibadet etmeme özgürlügünü de sonuna kadar savunuyorum.

bunlar hak ve özgürlüklerle alakalıdır.

gelişmişlikle alakalıdır.

Yeni ve en önemli sorunumuzda bu değilmi...

Türkiye'de ibadet edememe sorunu var değilmi?

Türkiye'nin köylerinde kasabalarında ve şehirlerinde okul sayısına nazaran kaç cami var biliyormusunuz?

İstanbul gibi bir şehirde okulların yetersizliğinden öğrenciler balık istifi sınıflarda ilkel koşullarda okuyor ama saraylara benzetilmiş içi boş camilerle dolu her yer.

Ama bunlar hiç dikkatinizi çekmiyor nedense.

Okullar ibadet yerimidir, yoksa çocukların sağlıklı koşullarda, medeni olarak yetişmesi için eğitim ve öğretim yerimidir?

İnsaf ve izan diliyorum.

Gönderi tarihi:

Türkiye'nin köylerinde kasabalarında ve şehirlerinde okul sayısına nazaran kaç cami var biliyormusunuz?

İstanbul gibi bir şehirde okulların yetersizliğinden öğrenciler balık istifi sınıflarda ilkel koşullarda okuyor ama saraylara benzetilmiş içi boş camilerle dolu her yer.

Okullar ibadet yerimidir, yoksa çocukların sağlıklı koşullarda, medeni olarak yetişmesi için eğitim ve öğretim yerimidir?

İnsaf ve izan diliyorum.

Ya arkadaşım ders saati dışında kimseye bulaşmadan kendince namaz kılan bir grubun ne zararı var;namaz izni diye bir olay var da çok bulduğunuz camilere gidilmiyo mu sanıyosunuz siz hala;hayır ne alaka şimdi;bir insan düşünün;ibadetinin vakti geçiyor;bakıyor şöyle kalabalıktan uzak bir mekan da var;kılıyor;şimdi bu olay ders saatine gelmediği sürece(eğitim aksamıyor),diğerlerini rahatsız etmediği sürece(Ortalıkta değil),ne zararı olur;kaldı ki kendine bu işi görev bilen biri namazını kılınca kendini çalışmaya daha hazır hissetmez mi(insan psikolojisi)???

:zorro:

Gönderi tarihi:

İnsaf ve izan diliyorum.

arkadaşım ben mi yaptım camileri?

bana ne diyorsun.

okulları genelde devlet yapar

camileride civarındaki vatandaşlar yapar.

ben ne yazıyorum siz ne diyorsunuz.

bunlar birbirinden alakasız konular.

devlet vatandaşını bu anlamda teşvik edemiyorsa buda devleti yönetenlerin sorunudur.

hem kimene ki camilerin sayılarının çok olması, yani kimi alakadar eder.

okkul sayısı az, yetmiyor diye camileri mi yıkalım.

okul sayısını fazlalaştıralım demiyorsunuz da hemen bildik ezber olan okul ile cami sayısını karşılaştırıyorsunuz.

geçiniz efendim bunları, bu tür yorumlar bence çok absürt.

okulların içler acısı durumunun dikkatimi çekmedigini nasıl anladın, sallıyormusun yoksam.

bazılarının da nedense cami çoklugu ve içlerinin 'saray' gibi olması dikkatine batıyor galiba.

bir şey söyleyeyim.

türk okullarına bugün tamamen meteryalist bir anlayış hakim.

cami ise bundan farklı anlama geliyor.

biraz sorunu burada arayın ve zırt pırt okul ile camiyi karşılaştırmayın. bu argüman sıktı artık.

neye insaf ve izan diliyorsun, şahsen ben anlamadım.

Gönderi tarihi:

İnsaf ve izan diliyorum.

Sevgili Keskinkalem,

Ne diyorlar sana? Camilerle okulların sayısını karşılaştırma diyorlar. Neden? Mahçuplar çünkü. Bunun cevabı işlerine pek de uygun değil. Ne diyorlar sana? Camileri mi yıkalım? diyorlar. Sayıyı eşitlemek için bile olsa, hiç okul yapmaktan bahsetmiyorlar. Hatta var olan az sayıdaki okulun içine de ibadethane açıyorlar.

Sen sormaya devam et kardeşim, sıkılan sıkılsın. Zor sorudur nitekim. Yüreği olan çıkar cevaplar.

Gönderi tarihi:
Sevgili Keskinkalem,

Ne diyorlar sana? Camilerle okulların sayısını karşılaştırma diyorlar. Neden? Mahçuplar çünkü. Bunun cevabı işlerine pek de uygun değil. Ne diyorlar sana? Camileri mi yıkalım? diyorlar. Sayıyı eşitlemek için bile olsa, hiç okul yapmaktan bahsetmiyorlar. Hatta var olan az sayıdaki okulun içine de ibadethane açıyorlar.

Sen sormaya devam et kardeşim, sıkılan sıkılsın. Zor sorudur nitekim. Yüreği olan çıkar cevaplar.

yok kardeş.

benim bir şeyden sıkıldıgım yok.

okulda çok olsun .

camide çok olsun.

ben sıkılmam.

bu zamana kadar ne okullardan ne de camilerin sayısından sıkıldım.

benim hayatım okul kardeşim.

:)

kim neden sıkılıyor herkes şöyle dobra dobra söylese ya....ahh nerde o günler.

Gönderi tarihi:

kapak182827.jpg

Arınç'dan protestoya tepki

GÖNÜLLÜ olarak gittiği Şırnak'ın Güçlükonak İlçesi'ndeki mayınlı saldırı sonucu şehit olan Piyade Yarbay Melih Gülova'nın Manisa'daki cenaze töreninde yuhalanan ve vatandaşların yoğun tepkisiyle karşılaşan TBMM Başkanı Bülent Arınç, basın toplantısı yaptı, “Bu söylenen sözleri misliyle kendilerine iade ediyorum. Hiçbirine müstehak değilim. Yüzlerine misliyle iletiyorum. Başım dik, alnım açık'' dedi.

MANİSA (DHA)

Gönderi tarihi:

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ..???

- Ulkemizde, Din görevlisi memur sayısının.. 87.000 oldugunu,

- Cami sayısının... 77.000 oldugunu,

- Her 345 kişiye bir cami düştügünü.

- Halen inşaatı devam 1140 cami oldugunu,

BUNA KARSILIK......

- Ulkemizde, Okul sayısının 67.000 oldugunu,

- Eğitim SEN'e göre 200 bin, Hükümete göre 96 bin öğretmen açığı oldugunu!

- Hastane sayısının 1220 oldugunu,

- 60 bin kişiye bir hastane düştügünü,

- Sağlık Ocağı sayısının 6300 olduugunu (Alt yapıdan yoksun, çoğunda hekim yok),

- Doktor sayısının 77.344 oldugunu,

- Her 870 kişiye 1 doktor düştügünü,

- Türkiye'de hastanelerde sadece 189 bin yatak kapasitesi bulunurken, aynı anda 26 milyon kişinin camilerde namaz kılabildiğini.

- Buna rağmen önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde yeni yapılması gereken sağlık kuruluşu/hastane sayısı 30-40 arası ifade edilirken,

inşaatı sürmekte olan cami sayısının 1340'a ulaştığını.[1]

- Türkiye'de her 345 kişiye bir cami düşerken, 60 bin kişiye bir hastane düştügünü.[2]

- Almanya'da 70 bin Sağlık Kuruluşuna karşı sadece 8 bin kilise, Fransa'da ise 60 bin sağlık kuruluşu ve sadece 9 bin kilise oldugunu.

-Almanya'da 11 bin 332, Fransa'da 4 bin kütüphane varken, 70 milyon nüfusu olan Türkiye'de bu sayının sadece 1435 oldugunu.

- Turkiye'de sadece 13 ilde Devlet Tiyatrosu oldugunu,

- Diyanete bağlı Kuran Kursu sayısının ise 82 ilde mevcut olup sayısının, 3 bin 852 oldugunu,

- Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) yaptığı araştırmaya göre, 14..403 tane cami yaptırma derneğinin bulunduğu,

Türkiye'de, maalesef sadece 1 opera, 11 bale, 10 heykel, 18 resim, 18 sinema, 38 tiyatro derneği bulundugunu.[3]

Bu durumda , geleceğin nerede arandığını.???

- Türkiye'de 14.403 Cami yaptırma ve kuran kursu derneği varken, " Dini faaliyetleri kontrol - altında tutmak icin kurulan " DİB'na ne gerek oldugunu !

- DİB'nın 1997 yılında 66 trilyon olan bütçesinin, 2006 yılında 1.2 katrilyona çıktıgını.

- 8 Bakanlığın bütçesinin, Diyanet İşleri Başkanlığından daha az oldugunu.

- Dört bakanlığın toplam bütçesi ve 22 Üniversitenin toplam bütçesi ise DİB bütçesine eşit oldugunu.

DİB Bütçe'sini yıllar itibariyle dokumunun :

1997 66 Trilyon 751 Milyar 962 Milyon

1998 119 Trilyon 679 Milyar 140 milyon

1999 180 Trilyon 824 Milyar 159 Milyon

2000 270 Trilyon 362 Milyar 931 Milyon

2001 302 Trilyon 130 Miyar 110 Milyon

2002 553 Trilyon 364 Milyar 200 Milyon

2003 771 Trilyon 267 milyar

2004 1 Katrilyon 126 milyon 41 bin

2005 1 katrilyon 122 trilyon 41 milyar lira

2006 1.209.692.000 YTL

2007 1.176.969.000 YTL

2008 1.221.605.000 YTL oldugunu,

DİĞER BAKANLIKLARLA BÜTÇE KARŞILAŞTIRMASI

Diyanet İşleri Başkanlığı 1.122.203.000

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI 783.047.000

DIŞİŞLERi BAKANLIĞI 562.643.000

BAYINDIRLIK VE iSKAN BAKANLIĞI 677.219.000

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI 687.265.000

SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI 280.095.000

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAK. 249.296.000

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI 632.417.000

ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI 404.396.000 OLDUGUNU BİLİYORMUYDUNUZ.......

ULKEMIZDE , BAZI SİYASİLER, ÇAREYİ EĞİTİMLİ VE SAĞLIKLI TOPLUM YARATMADA DEĞİL,

DİYANET VE CAMİDE ARAMIŞTIR DERSEK,

YANLIS BİR SAPTAMA YAPMIS OLUR MUYUZ ACABA.??

--------------------------------------------------------------------------

[1] Devlet İstatistik Enstitüsü verileri,

http://www.meb.gov.tr/istatistikler.htm,

http://www.die.gov.tr/tkba/istatistikler.htm

Eğitim Sen, Eylül 2004 Eğitimin Sorunları Raporu,

Sabah Gazetesi, 15.06.2004, Fatih ERTÜRK'ün haberi.

[2] Sabah Gazetesi, 15.06.2004, Fatih ERTÜRK

[3] Ankara Ticaret Odası'nın "AB Kapısında Sivil Toplum Dosyası" konulu araştırma dosya

Daha Hala Okulda İbadet edilse ne var yer olsa ne var diyorsunuz bende *** diyorum yazık herkes inancını özgürce yapsın ama her yerde değil her şartta değil siz asıl isteğinizi söyleyin sadece namaz kılmakla olmaz bunda nevarsa çarşaflıda gelsin öğrenciler bunda ne var isteyen erkeklerde takke giysin bunda ne var haremlik ve selamlık ta olsun bunda nevar derim ben biryerinden almayın olayı . çünkü siz yarında çarşafla okulda ders görenlere ,gösterenlerede nevar bunda diyeceksiniz okullar eğitim yerleridir eğitim zamanıdır ibadet edilecek binlerce yer ve onlarca boş zaman vardır .Ama Hayatını bu yöne adamış Kendini dine vermiş Tüm hayatını bu yönde yaşayan giyimiyle yaşam tarzıyla olan kişilerde İmam hatip de okuyabilirler kimsede birşey demez

Gönderi tarihi:
BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ..???

Biliyorlar sevgili dream1907. Hiç bilmez olurlar mı?

İtiraf etmeye cesaretleri yok sadece. Samimi değiller çünkü.

İstatistikler için teşekkür ederiz.

Gönderi tarihi:
ALINTI(Taylan Abi @ Jun 9 2007, 08:32 AM)

Sevgili Keskinkalem,

Bunlar mi mahcup. Valla hic sanmiyorum. *******.

Gönderi tarihi:

İnsaf ve izan diliyorum.

Sevgili Keskinkalem,

:clover:

Gönderi tarihi:

3534367.jpg

o zaman buyrun...

buyrun icislerimize talimat

polisimiz görev basina..bes senedir durdugumuz hata..

Askerimizede talimat...disardaki elebasi 500.kisiyi k.Iraktan cikarmak

Apo nerden cikmisti...

buyrun...Sayin Basbakanimiz hakimiyet sizde...!!!

Asker degil polis devleti olalim..oldukta kim istemedi....

Askerimiz degilmi yillardir söylüyor biz görevimizi yaptik bundan sonra size ait

Doguya yatirim......

desenize satmaktan doguya yatirima sirami geldi....

bir bes sene daha erzurum dogunun istanbulu olacak ...dedilermi acaba ...!!!

hakikatten bes senede erzurumda ne degisti...!!!

Gönderi tarihi:

Genelkurmay Nisan Ayında açıklamıştı Kuzey Irağa askeri operasyon şartmıdır, evet şarttır. Peki faydası olurmu, evet olur. Ama bunun için askeri gücün yanında siyasi iradede gereklidir. Askeri gücümüz yerinde ama siyasi irade???

Başbakan açıklamıştı asker isterse ve gerekli görürse bunu açıklar bizde gerekeni yaparız. Şimdi ne diyor???

Hatta dahada ileri gidiyor, terörü bitirmek için uzlaşı gerek. Kimlerle uzlaşacağız Barzani, Talabani. Yani Amerika. Uzlaşırken biz ne kazanacağız ??? Ne feda edeceğiz ??? Amerika başbakana habire söz veriyor, başbakanda millete söz veriyor ama ortada icraat yok. Amerika pkk konusunda Türkiye çok yalnız kaldı ilerleyen yıllarda daha fazla desteklenmeli gibi saçmalığın ötesinde bir alay ifadesi ile milletimizle dalga geçiyor. Amerika'nın Kuzey Irakta kendi askerine yönelik en ufak bir saldırıda neler yaptığını ise tüm dünya biliyor.

Bu iktidar Amerikan iktidarıdır. Amerika'nın çıkarlarına yönelik kararlar çıkartır. Aksini idda eden Akp'nin terör ve ekonomi konusunda bu güne kadar aldığı bağımsız kararları ifade etsin.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.