Φ figgaro Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 selam ayşegül..birazda tanışmamıza vesile olur diye gönderiyorum bu şiiri sana..yazılarını yer yer okuyorum..seviyeli oluşun ve hanımefendiliğin çok hoş.. by by.. MİLATTAN ÖNCEKİ ŞİİRLER Bu kez biraz uzun sürdü bu keder İçime ağır bir taş gibi takılıp kaldı Acı, takunyalar giyerek yürürdü yüreğimde Sevincinse tüyden ayakları vardı. Ve sorularım ne çoktu benim Ellerim her taşın altını kuşkuyla aralardı İnanmaz olurdum kimi, göğün mavi, yaprağın yeşil olduğuna Gözlerim her renkte saklı bir karayı arardı. Bu kez biraz uzun sürdü bu keder Kollarımı iki yana açıp, dansetmek istiyorum Mutlu olmak istiyorum, ey kuşlar, ey çiçekler! Ahmet Erhan Alıntı
Φ ayşegül Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2007 selam ayşegül..birazda tanışmamıza vesile olur diye gönderiyorum bu şiiri sana..yazılarını yer yer okuyorum..seviyeli oluşun ve hanımefendiliğin çok hoş.. by by..MİLATTAN ÖNCEKİ ŞİİRLER Bu kez biraz uzun sürdü bu keder İçime ağır bir taş gibi takılıp kaldı Acı, takunyalar giyerek yürürdü yüreğimde Sevincinse tüyden ayakları vardı. Ve sorularım ne çoktu benim Ellerim her taşın altını kuşkuyla aralardı İnanmaz olurdum kimi, göğün mavi, yaprağın yeşil olduğuna Gözlerim her renkte saklı bir karayı arardı. Bu kez biraz uzun sürdü bu keder Kollarımı iki yana açıp, dansetmek istiyorum Mutlu olmak istiyorum, ey kuşlar, ey çiçekler! Ahmet Erhan Tanışmamıza vesile olur diye gönderdiğin şiir nedense içimi acıttı biraz Figgaro...Sonra profiline baktım,orada yazdıkların da öyle.Efkarlısın sen hayata,öyle mi,yanlış mı anladım?Tatilden dönünce daha çok inceleyeceğim seni arkadaşım.Tanıştığıma memnun oldum. Alıntı
Φ figgaro Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2007 Tanışmamıza vesile olur diye gönderdiğin şiir nedense içimi acıttı biraz Figgaro...Sonra profiline baktım,orada yazdıkların da öyle.Efkarlısın sen hayata,öyle mi,yanlış mı anladım?Tatilden dönünce daha çok inceleyeceğim seni arkadaşım.Tanıştığıma memnun oldum. valla ne dicemi şaşırdım ..şiiride ölesine göndermiştim..pardon yaa tatildesiniz..sevinçli ve bol güneşli günlerdesiniz..anladım durumu..aslında içinde, az yada çok acı bulundurmayan şiiride pek bulamıyom..hakkaten niye bukadar acılı şiir yazıyolar yaa..durun ben size kendi şiirlerimden birini göndereyim..acısız... --bu şiiride biricik kaplumbağam Afet hanım için yazmıştım.. KAPLUMBAĞA GÜNLÜKLERİ.. ürpertirdi .. bir çalı çıtırtısı bile.. öyle narin ve ürkek.. görüşüm kayboluşu olurdu.. pürdikkattı.. en ufak seste bile.. öyle asildi ki gözleri.. bakışı kayboluşum olurdu... --iyi tatiller.. Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2007 Ablacığım nerelerdesin.. Sen de seviyorsundur değil mi,İstanbul'u ve boğazı.. Alıntı
Φ ayşegül Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2007 valla ne dicemi şaşırdım ..şiiride ölesine göndermiştim..pardon yaa tatildesiniz..sevinçli ve bol güneşli günlerdesiniz..anladım durumu..aslında içinde, az yada çok acı bulundurmayan şiiride pek bulamıyom..hakkaten niye bukadar acılı şiir yazıyolar yaa..durun ben size kendi şiirlerimden birini göndereyim..acısız... --bu şiiride biricik kaplumbağam Afet hanım için yazmıştım.. KAPLUMBAĞA GÜNLÜKLERİ.. ürpertirdi .. bir çalı çıtırtısı bile.. öyle narin ve ürkek.. görüşüm kayboluşu olurdu.. pürdikkattı.. en ufak seste bile.. öyle asildi ki gözleri.. bakışı kayboluşum olurdu... --iyi tatiller.. Biricik kaplumbağan Afet hanım için yazdığın şiir o kadar güzel ki,özellikle son iki mısrası...Şairsin sen Figgaro...Bir zamanlar benim de Türkan ve Ertuğrul isminde kardeş iki kaplumbağam vardı.İyi ki seni tanıdım,teşekkür ederim,gerçekten. Alıntı
Φ ayşegül Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2007 Ben de seni özledim Diloş'um,yakında geliyorum... Herşeyi anlatacağım,tatilde neler yaşadıysam,bekle beni. Alıntı
Φ ayşegül Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2007 Ablacığım nerelerdesin.. Sen de seviyorsundur değil mi,İstanbul'u ve boğazı.. Leylam,evet ben de seviyorum İstanbul'u ve Boğaz'ı...Tatile giderken Boğaz köprüsünden el salladım İstanbul'a,üzülerek vedalaştım.Fakat ilk defa bu kez,İstanbul'a dönmesem de olur gibi bir hisse kapıldım,burası o kadar başka bir yer ki,her akşam güneşin batışını izleyeceğim diye heyecanlanır mı insan,saatlerce dalgaların kumsala yayılışına baka baka bıkmaz mı,bilmiyorum,aklım karıştı,en sevdiğim İstanbul'uma ihanet ediyormuşum gibi sanki,ama Turgutreis'in evvelce hiç kalmadığım bu bölgesi beni mahvetti,güzel havaların Orhan Veli'yi mahvettiği gibi... Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Bodrum güneşi fena kavurur güzelim dikkat ediyosun dimi Beni unutmadın inşallah senden haber bekliyorum Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2007 artık dönmüş olman gerekir bu bana çook uzun gelen tatilden.. niye sesin çıkmıyor o halde..? üstelik seni bu kadar çok özlemişken.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2007 MAVİ GÖZLÜ DEV, MİNNACIK KADIN VE HANIMELLERİ O mavi gözlü bir devdi, Minnacık bir kadın sevdi. Kadının hayali minnacık bir evdi, bahçesinde ebruliii hanımeli açan bir ev. Bir dev gibi seviyordu dev, Ve elleri öyle büyük işler için hazırlanmıştı ki devin, yapamazdı yapısını, çalamazdı kapısını bahçesinde ebruliiii hanımeli açan evin. O mavi gözlü bir devdi, Minnacık bir kadın sevdi. Mini minnacıktı kadın. Rahata acıktı kadın yoruldu devin büyük yolunda. Ve elveda! deyip mavi gözlü deve, girdi zengin bir cücenin kolunda bahçesinde ebruliiii hanımeli açan eve. Şimdi anlıyor ki mavi gözlü dev, Dev gibi sevgilere mezar bile olamaz: bahçesinde ebruliii hanımeli açan ev... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2007 Ayşegülüm döndün..hani..? Bir sonbahar akşamında Akyaka’ya uzandım biraz. Gök mavi, deniz turkuaz. Martılar sessiz, Kanat sesleri tempolu.. Merhaba der gibi; Sakin belki de biraz. Sonbahar yalnızlığında Gün batımını izlerken; Bir hüzün var sanki havada Biraz gücenmiş, kırılmış gibi. Dağlara dalıyor gözlerim. Süzülüp giden teknenin Motor sesinde saklanıyor, Denizin kıyıya vuran, Sakin dalgası. Uzaklardan duyulan tatlı bir müziğin, Yavaş nağmesine katıyor sessizliğini. Balıkçılar sonbahar yalnızlığını Paylaşmak istercesine, Yavaşça çekiyor ağlarını. Nazlı nazlı batarken güneş. Akşamın karanlığı çöküyor, Ayrılırken içim biraz buruk, Tekrar görüşmek üzere AKYAKA.. Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2007 Ayşegülüm okudum diloşa yazdıklarını.Senin ruhun gezintiye çıkmış.Şimdi bu ne demek dersin belki: Moralim bişeye bozuk oldumu ruhum gezintiye çıkar benim.Aklım başımda olmaz boş bir tenekeden farksız olurum. Boş bakarım,söyleneni anlamam,konuşamam, yazamam hatta yemek bile yapamam. (zaten yapmıyon diyenleri duyar gibi oldum ) En sevdiklerimden bile uzaklaşırım,yerin en en dibine saklanasım gelir Belki anlatamadım ama ben seni anladım arkadaşım. Anneciğine geçmiş olsun inşallah biranönce iyileşir. Sen yüreğini ferah tut.Seni seviyorum hayırlı ramazanlar Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2007 Diloş'um...Çok dağınığım.Sanki zihnimin bütün nötrinoları ikiz kuleler gibi dağılmış,atmosfere karışmış...Foruma gelip yazdıklarınıza bakıyorum ama birşey yazamıyorum.Şimdi anlatamayacağım kadar,daha doğrusu kendim de anlayamayacağım kadar tuhafım...Evet evet,tuhaf...Sana,Sardunyam'a,Leylam'a,Gloria'ya,Ra-Dya'ya,Egzo'ya,Figgaro'ya,diğer sevdiğim dostlarıma birşeyler yazmak istiyorum,ama olmuyor.Bilmiyorum ki,bu hissi anlayabiliyor musun diyeceğim ama,herşeyi anlarsın zaten.Belki telefonda annemin sesi yeteri kadar neşeli çıkmıyor,çünkü ondan aldığım için enerjimi,o hasta olunca ben de oluyorum,panik yapıyorum anneme birşey olur diye.Belki tatilden dönünce,onlarsız olmaz dediğim insanlarsız da olurmuşu anladığım için mahzunlaşıyorum biraz.Belki de nereye gitsem benimle gelen ve içimde külçe gibi oturan bu yalnızlık duygusu...Bilmiyorum ki işte.Kötü zamanlarda saklanırım hep,hani''ikinci yüzüm sen gül biraz,ben ağlayacağım''dediği gibi şairin,göstermek istemem birinci yüzümü...Ama sen ''geldin,hani?''yazmışsın ya,o yüzden işte,geldim ama gelemedim demek zorunda kaldım sana.Kısa zamanda toparlayacağım kendimi...Bütün arkadaşlarıma selam... Ayşegül'üm aleykümselam... İnan bana en az senin kadar tuhafım çok tuhafım aklım almıyor bazı şeyleri, görüyorum, duyuyorum, sıkılıyorum ama hayret hala yaşıyorum... oysa yaşanılası gibi gelmiyor artık hayat tat alma duyularım yitiyormu yavaş yavaş? belki yine başka bir şairin dediği gibi "bu bir demdir gelir geçer" ... Bende saklanıyorum bir yerlere belkide burasıda saklanma yerlerimden biri... Sende gel aramıza saklan... Biz saklarız seni... bazen kendimizden bile saklanasımız gelmiyor mu? Gel benim güzel Ayşegül'üm kendine kendinden daha ağır şeyler yükleme... Sen benim tahmin ettiğim gibi kanatları tülden kelebekler kadar hassassın, öyle ki herşey için bu kadar kaygı taşıyorsun... Bitanem Ayşegül'üm hangimiz yalnız değiliz ki hangimiz vazgeçilmez değiliz ki... Kendini toparlaman uzun sürmesin ve kendine çok fazla kulak asma... Dinledikçe çok dertlenir fazla dinleme... seni özledik hadi gel... Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2007 Evet gel ablacığım,ben de özledim.. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2007 Bugün bu forumda özlediğim herkese benden bir şiir Bu da Ayşegülüme, nerde benim pembe panterim yaaaa çok özledim seni, çok Eskidendi, Çok Eskiden Hani erken inerdi karanlik, Hani yagmur yagardi inceden, Hani okuldan, işten dönerken, Işiklar yanardi evlerde, Eskidendi, çok eskiden. Hani ay herkese gülümserken, Mevsimler kimseyi dinlemezken, Hani çocuklar gibi zaman nedir bilmezken, Eskidendi, çok eskiden. Hani hepimiz arkadaşken, Hani oyunlar tükenmemişken, Henüz kimse bize ihanet etmemiş, Biz kimseyi aldatmamişken, Eskidendi, çok eskiden. Hani şarkilar bizi bu kadar incitmezken, Hani körkütük sarhoşken gençligimizden, Daha biz kimseye küsmemiş, Daha kimse ölmemişken, Eskidendi, çok eskiden. Şimdi ay usul, yildizlar eski Hatiralar gökyüzü gibi gitmiyor üstümüzden Geçen geçti, Geceyi söndür kalbim Geceler de gençlik gibi eskidendi Şimdi uykusuzluk vakti. Murathan Mungan Alıntı
Φ egzorsist Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2007 abla seni özledim nerdesin ki sen hala yuksun ama şaka tabi inşallah sen iyi huzurlu mutlu olda olduğun yerde sen kadar güzel olacaktır seni seviyorum abla ALIŞKANLIK Gitgide alışıyorum sana.... Hiçbir alışkanlık bu kadar güzel olamaz... Ellerin ellerimden uzaksa nasıl güçsüzüm bilemezsin... Yanımda olduğun zamanlar; sigara dumanı gibi ciğerlerime doluyor, alkol gibi damarlarıma yayılıyorsun... Durmadan başım dönüyor verdiğin hazdan... Alışkanlıklar daima korkutur beni... Düşün ki ben yaşamaya bile alışkın değilim... Kendimi kendime alıştıramadım yıllardır... Fakat şimdi sana alışıyorum... Alıştıkça özlemim artıyor, daha yoğunlaşıyor. Yalnız içimde garip bir korku var. Sana alışmaktan değil seni kendime alıştırmaktan korkuyorum... Bir gün sana şimdi verdiklerimden daha güzelini daha değerlisini verememekten korkuyorum... Bir gün ansızın ölmekten ve seni, bana olan alışkanlığınla yapayalnız bırakmaktan korkuyorum... Oysaki her zaman ve günün her saatinde yanında olmalıyım senin... Bana alışmış olmaktan pişmanlık duyacağın bir dakikan bile olmamalı... Bütün zamanlarını zamanlarımla karıştırıp emsalsiz bir zaman bileşiminde yaşatmalıyım seni... Uykularda bile aynı rüyayı görmeliyiz. Her şeyin ve her zevkin yarısı senin olmalı, yarısı benim... "Bana alış" demeyeceğim... Nasıl olsa alışacaksın bir gün... Şimdi çirkinliğimde güzellikler bulan gözlerin, o zaman en güzeli görecek bende! Alışkanlığınla, sevginle yepyeni bir "ben" yaratacaksın benden! İlk defa sevilmenin ürpertileri içindeyim inan. Sevgimle mukayese edebileceğim tek şeyi beni sevmende buldum... Ömrümde kimse bana sevmenin gerekliliğini öğretmedi. Kimseden sevgisini istemedim, verdiler almadım. Bencildim bir zamanlar, sevmek benim hakkım diyordum. Oysaki şimdi bir zamanlar hiç sevmemiş olduğumu kendi kendime biraz da utanarak itiraf ediyorum. Asıl büyük sevgiyi seni sevmekte buldum ve sevgim senin sevginle değerleniyor, ayrı bir anlam kazanıyor... Sevgin olmasaydı değersiz bir cam parçasıydım. Sevginle bir aynayım şimdi. Bana bakanlar baştanbaşa seni görecekler içimde... Bir zincirin iki halkasıyız seninle anlıyor musun? Aynı kadehte karışmış iki içkiyiz. İki kelimeyiz seninle birbirini tamamlayan. Her yerde iki olduğumuz için bir bütün haline geliyoruz durmadan... Alışkanlığım devamlı sana çekiyor beni... Durup durup dudaklarını öpmek geliyor içimden... Saçlarını okşamak geliyor, ellerini tutmak geliyor... Kokunun tenime sindiğini hissediyorum geceleri... Teninin dudaklarımda eridiğini hissediyorum... Boynunun en güzel yerini benden başkası bilemez artık... Seni kimse benim kadar benimle bir bütün olduğuna inandıramaz.... Gitgide bu alışkanlığın içinde kaybolduğumu hissediyorum... Beni yaşadığım zamanın dışına çıkarıyorsun. Bir gün tarih öncesinde yaşıyoruz , bir gün bulutların üstünde... Uzun süren bir baygınlık sonrasının o anlatılmaz baş dönmesi içindeyim... Bütün merdivenler birbirine eklendiği zaman seninle vardığım yüksekliğe erişemez... Açılmış bütün kuyuların derinliği içimde seni bulduğum yer kadar derin değil... Alışkanlık kozasını ören bir ipekböceği gibi gitgide tamamlıyor bizi. Emsalsiz bir oluşun içinde yuvarlanıyoruz. Korkunç bir yangın başladı yüreklerimizde. Özlem, kıskançlık, arzu ne varsa içimizde hepsi birdenbire tutuştu. Alev almayan bir yerimiz kalmadı. Alevlerimiz muhteşem bir kızıllığın içinde yıldızlara kadar uzanıyor. Hiç bir su, bu ateşi söndüremez artık. Nehirle, denizler boşalsa üstümüze hiç sönmeyeceğimizi biliyorum. Bu yangın biz birer kor haline gelinceye kadar sürecek. Önce bakışlarımız alıştı birbirine, sonra parmak uçlarımız... Bu oluş tamamlandığı anda yeryüzünde bizden güçlüsü olmayacak! En mutlu olduğumuz yerde en güçlü de olacağız seninle... Bu bir sonun değil bir varoluşun başlangıcıdır. Geçmişteki tüm alışkanlıkların bana alışmanı önleyemez artık... Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2007 Kısacık bir izin aldım yaşamdan sorandan, yorandan, sızlanıp durandan söz ile manayı zincire vurandan dostlukta zaafını pazarlayandan. sadece kendime gülümsemek adına bir kaçış, zorunluluklar-ötesine. bir vazgeçiş, insanın sunduğundan dopdolu bir yalnızlığı denemesine. şenliğim oldu, gün-gece-gün upuzundu insanı durdurunca zaman da durdu. yarışa, telaşa, hırsa kapanınca zihnimdeki saatler 'şimdi'ye vurdu. deniz de bendim, kızgın güneş de müzik içimde, en derin sessizliğimde. mekanım ne Çeşme, ne de Bodrum’du tatilim öz evimde oldu.(alıntı) Alıntı
Φ ayşegül Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2007 Kısacık bir izin aldım yaşamdan sorandan, yorandan, sızlanıp durandan söz ile manayı zincire vurandan dostlukta zaafını pazarlayandan. sadece kendime gülümsemek adına bir kaçış, zorunluluklar-ötesine. bir vazgeçiş, insanın sunduğundan dopdolu bir yalnızlığı denemesine. şenliğim oldu, gün-gece-gün upuzundu insanı durdurunca zaman da durdu. yarışa, telaşa, hırsa kapanınca zihnimdeki saatler 'şimdi'ye vurdu. deniz de bendim, kızgın güneş de müzik içimde, en derin sessizliğimde. mekanım ne Çeşme, ne de Bodrum’du tatilim öz evimde oldu.(alıntı) Canım,teşekkürler güzel şiirin için.Gerçekten de öz evimizi unutup,uzaklarda,dışımızda arıyoruz dinlenceleri...Bu şiir bana çok şeyler ifade etti.Özümüzdeki zamanı,bizi dışarıdan kuşatan acımasız akışkana rağmen kaybetmeden yaşayabilmek...Ya,bu şiirden acaip kompozisyon çıkar aslında Ra_Dya'm...Sen çok iyi birşeysin,insanın başına gelen iyi şeylerden... Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 Ablacım.. Hoşgeldin..Bütün defterlere bıraktıklarını okudum,duygulandım..Yazılarını,seni gerçekten çok özlemişim..Çok başka bir tat var sende,daha önce de söylemiştim sanki,çok tanıdık bir tat..Her kelimen sıcacık geliyor,sanki sana sayfalarca yazabilirmişim,hiç sıkılmadan okuyacağından emin olabilirmişim gibi..Öyle içten,samimi.. İyi ki geldin,seni seviyorum Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2007 Artık heyecanlandırmıyor beni garlar, peronlar, benzin istasyonları, uykulu mola yerleri, yabancılıklar, bilmediğin dağ rüzgarlarıyla ürpererek uyanmak bir gece vakti, dalgın bakışmalar sonra uykusuz sabahlarda indiğin sahil kasabası daha gövdene uyanmadan serin tuz, kıştan kalma dalgalar bir yerlerde beklediğini sandığımız büyük rüyalar galiba artık heyecanlandırmıyor kimseyi nicedir eksildi içimizden o çekip gitme duygusu eski neşesine bir türlü kavuşamayan kalbim saçıp savurdu buraya gelene kadar içindeki şarkıları şimdi gündelik hayatın sade gürültüsü, kuru düzeni kuşatırken sessizliğimi ardına saklandığım kelimeler kadar bir hayat ölmeden önce okunacak, yazılacak birkaç kitap. MURATHAN MUNGAN Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2007 LOKMAN HEKİMİN SEV DEDİĞİ Bu yürek seni seveceğini biliyordu herhalde Bu kafa seni kuracağını seziyordu hanidir Bire bin veren buğday Elmadaki mayhoşluk Hukuku beşer Çınçınlı hamam Çizmeli kedi Sanki elleriyle komuşlar gibi İkimizden bir işmar Seni sevmemiş olsam sözlerim yarı yarıya Gözlerim yarım . . . Yeşille turuncunun kafa karıştırması bu sevdadan ötürü Tepemizdeki o göçmez tavan Sulardaki yakamoz ortancadaki pembe Ben seni sevdim diye . . . İnsan seni sevince işgüç sahibi oluyor Şair oluyor mesela Meyhaneden cayıyor bir akşamüzeri Caysın be güzel Caysın be iyi Tütünü bırakıyor tütün neyime zarar Keseme zarar ciğerlerime zBu yürek seni seveceğini biliyordu herhalde Bu kafa seni kuracağını seziyordu hanidir Bire bin veren buğday Elmadaki mayhoşluk Hukuku beşer Çınçınlı hamam Çizmeli kedi Sanki elleriyle komuşlar gibi İkimizden bir işmar Seni sevmemiş olsam sözlerim yarı yarıya Gözlerim yarım . . . Yeşille turuncunun kafa karıştırması bu sevdadan ötürü Tepemizdeki o göçmez tavan Sulardaki yakamoz ortancadaki pembe Ben seni sevdim diye . . . İnsan seni sevince işgüç sahibi oluyor Şair oluyor mesela Meyhaneden cayıyor bir akşamüzeri Caysın be güzel Caysın be iyi Tütünü bırakıyor tütün neyime zarar Keseme zarar ciğerlerime zarar sevdama zarar Seni sevince adamın pabuçları eskimiyor Beti benzi yeni çarktan çıkmış gibi . . . Seni sevmeseydim ilkbaharı kodunsa bul İstanbul diye bir kent yoktu ki yeryüzünde Umut diye bir şey yoktu ki seni sevmeseydim Hak hukuk bereket diye Eşitlik kardeşlik hürriyet diye Yüreğime sağlık ne iyi ettim . arar sevdama zarar Seni sevince adamın pabuçları eskimiyor Beti benzi yeni çarktan çıkmış gibi . . . Seni sevmeseydim ilkbaharı kodunsa bul İstanbul diye bir kent yoktu ki yeryüzünde Umut diye bir şey yoktu ki seni sevmeseydim Hak hukuk bereket diye Eşitlik kardeşlik hürriyet diye Yüreğime sağlık ne iyi ettim Metin ELOĞLU Sende çok iyi bişeysin biliyon dimi Ayşegül Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2007 Ablacım sana da bir şiirim var.. ----------------kıyısını arayanlara.. yüzünde duran ışığı içine düşür sokaklarına vursun,en tenhana -göreceksin- keşke demişsen dün aklına takılan uçurtmadır uzan geriye kuyruğundan yakala Ş'yleri çocukluk insanın yalın hali hatırla açıp düğmelerini uyandır bez bebekleri yeniden kur salıncağını,yeniden düş her köşeyi okşayarak geçiyor zaman bak kaç taş yuvarlanacak ellerine acıtmadan... üstünde bir parmak hüzün yaz olsun en terli harflerden seç göğsüne yatır A'yı kaleminle oyaladığın hüznü indirip yüzünden tırnaklarınla birlikte törpüle acılarını kes at yeniden uzat renklilerle beyazları ayır,ayrık otlarını arın bak aldan mora bahçen ve kovanın… üstünde sarhoş ayaklar içinde duran sesi dile düşür rüzgâra çarpsın en uzağına -duyacaksın- ege dökülecek içinden bıraksan alıp yükünü açılacak orta yerdeki G'mi dalgalanır saçların durulur sular uzat en hafif bileklerini ve ellerini iskele babalarına büyüdüğünü söyle güneşi doğur sancılarından düş toprağa bak nasıl çiçek açacak eteklerin... üstünde ovsan çıkmaz lekeler tüm sözcüklerden geçelim giyip giyip çıkaralım gel kadınlar için biçilmiş tüm elbiseleri kırmızı başlığımızı takıp en son kayıp ormanda bulalım kendimizi ezberimizde kurtlara masallar en ütülü giysiler gölgelerimizin... hiçe kadar soyunalım unutup hatırlasak, hatırlayıp unutsak belki tamamlarız eksik yüzümüzü güneşe tutsak dolunay Sevgi KÖSE Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2007 "zamanlar iyi kötü yaşanır gider.." yaşanır gider Ayşegülüm.. sende anladınmı herşeyin boş olduğunu..dönülmez bir yerinde yaşantının uyandınmı ansızın.. gel..kelimelerimiz dokunsun yine birbirine.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2007 b i r i k t i r m e m k a r d e ş i m biriken damlaları bozdurmaya uğradım görevli sormasın mı acılarıma hesap açıp açmadığımı o g ü n b u g ü n a ğ l a m a m h e r ş e y e biriken ağrıları gezdirmeye indim martı sormasın mı lodostan kaçıp kaçmadığımı o g ü n b u g ü n a ğ r ı m a m h e r ş e y e biriken benleri çözdürmeye gittim annem sormasın mı tevazuumu içip içmediğimi o g ü n b u g ü n h i ç i m h e r ş e y e biriken çokları aldırmaya vardım tabip sormasın mı yeni vicdanımı seçip seçmediğimi o g ü n b u g ü n g e ç i m h e r ş e y e Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.