Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Bayramınız kutlu olsun tüm dostlarım...Hayatınız,tüm boyutlarda bayramlar gibi mutlu olsun...İçiniz sevinç dolsun,bayram sabahları başucunuzda yeni ayakkabılarınızla uyandığınız çocukluk günleriniz gibi...Dermansız dertler hiçbirinize uğramasın,Allah kimselere muhtaç bırakmasın,yaşam acı tecrübelerle öğretmesin derslerini...

Ülkemiz huzurlu olsun...

Forumumuzda nice mutlu bayramlarda,hep birlikte olmak nasip olsun....Foil_Wrapped_Hard_Fruit_Candy.jpg

• Cevaplar 217
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

uzak nedir?

kendinin bile ücrasında yaşayan biri için

neresi daha uzak?

yada gidecek yer ne kadar uzak olabilir?

sevgili ayşegül sorular hiç bitmiyor değilmi yada hayatla kavgamız :) mutlu ve huzurlu bir bayram geçiriyorsundur umarım.. :hug:

Gönderi tarihi:
:clover: ayşegül arkadaşım kusurumu bağışla forma biraz az uğrayabildim sizin de ramazan bayramınız kutlu ve mutlu olsun herşey gönlünce olsun saygılar :clover:
Gönderi tarihi:

Buz Gibi

Ask iyidir bak

Duyumunu artirir insanin

Hele don gomlek sabahlari

Tiras olacagini duyarsin

Yeni gomlegini giyecegin gelir

Bir yeni bicim eklersin insan olacaga

Masaya, merdivene, aynali dolaba

Derken ardindan sipin isi bir kahvalti

Amanin dersin bu ne delice gidis

Paldir kuldur acar miydi fistik agaci

Ispinoz dusunur muydu

Deli olan kasinir miydi

Kollarin upuzun Walt Whitman'i okumaktan

Agzin desen bir karis acik

Sokaklar yok mu, o sokaklar

Once bir yesile iskilli

Evlerde buyumeler, alip basini gitmeler olacak

Kizip duracaksin ustune basina konan toza

Televizyondaki ise

Usanmak, hizini eksiltmek dendi mi

Cin ifrit kesileceksin birden.

Hey gidi duyumuna yandigimin dunyasi

Alip verecegin olacak ille

Ask mask buz gibi yasayacaksin.

bayramın kutlu olsun benim güzel Ayşegülüm...

sessizce gelip gitmesen olmazmı, geldiğinde ve gittiğinde oynat buraları hatta yeri yerinden oynat be Ayşegülüm... :hug::flowers:

Gönderi tarihi:
Buz Gibi

Ask iyidir bak

Duyumunu artirir insanin

Hele don gomlek sabahlari

Tiras olacagini duyarsin

Yeni gomlegini giyecegin gelir

Bir yeni bicim eklersin insan olacaga

Masaya, merdivene, aynali dolaba

Derken ardindan sipin isi bir kahvalti

Amanin dersin bu ne delice gidis

Paldir kuldur acar miydi fistik agaci

Ispinoz dusunur muydu

Deli olan kasinir miydi

Kollarin upuzun Walt Whitman'i okumaktan

Agzin desen bir karis acik

Sokaklar yok mu, o sokaklar

Once bir yesile iskilli

Evlerde buyumeler, alip basini gitmeler olacak

Kizip duracaksin ustune basina konan toza

Televizyondaki ise

Usanmak, hizini eksiltmek dendi mi

Cin ifrit kesileceksin birden.

Hey gidi duyumuna yandigimin dunyasi

Alip verecegin olacak ille

Ask mask buz gibi yasayacaksin.

bayramın kutlu olsun benim güzel Ayşegülüm...

sessizce gelip gitmesen olmazmı, geldiğinde ve gittiğinde oynat buraları hatta yeri yerinden oynat be Ayşegülüm... :hug::flowers:

''Kendi halinde''yazdın ya başlıkta sen benim için Sardunum...

Sessizce gelip gitmezsem,buraları ve hatta yeri yerinden oynatırsam,tanımımın dışına çıkmış olurum o zaman.Çıkayım o zaman tamam...Utanmayım...HEHE!!!!!!!Hepsi şaka şaka....SENİ ÇOOOOOK SEVİYORUM,bilmiyorsun...

Ya çok fena oluyor bu,sanki ben başka birini seversem Diloş'um darılır sanıyorum,kız lisesi alışkanlığı işte...Ya Diloşum,ben bu forumda kimleri sevemem,söyleyebilir misin bana???????

Gönderi tarihi:

Sessizce gelip gitmezsem,buraları ve hatta yeri yerinden oynatırsam,tanımımın dışına çıkmış olurum o zaman.Çıkayım o zaman tamam...Utanmayım...HEHE!!!!!!!Hepsi şaka şaka....SENİ ÇOOOOOK SEVİYORUM,bilmiyorsun...

Ya çok fena oluyor bu,sanki ben başka birini seversem Diloş'um darılır sanıyorum,kız lisesi alışkanlığı işte...Ya Diloşum,ben bu forumda kimleri sevemem,söyleyebilir misin bana???????

kendi halinle salla buraları Ayşegül'üm :P:wub:

utanma kız, ben aldırdım o duyguyu yıllar önce şair olmaya karar verince, Hasan Hüseyin Abim dedi şair olacaksan kelimelerden saklanmayacaksın, kelimeler seninle oynamayacak sen onlarla oynayacaksın, o günden bugüne utanmadan konuşuyorum Allah biliyor... :stuart: halk arasında buna arsızmı deniyor :unsure::D Hasan abi bu kadarını kasdetmemişti belki abarttım galiba... :sweatingbullets:

sen oynat yeri yerinden ki sende bu potansiyel var :wub:

bende SENİ ÇOOOK SEVİYORUM ve bence sakıncası yok, Diloş ne karışırmış yolarım onun saçını başını :angry::P beni sevebilirsin Ayşegül'üm geri kalanı sevmesende olur... B)

Gönderi tarihi:
:clover: ziyaretiniz için teşekkür ederim arkadaşım sizin de gecmiş bayramınız kutlu ve mutlu olsun en güzel günler sizin olsun saygılar :clover:
Gönderi tarihi:

ben gibi bir afet-i devran dururken, bu başkalarını sevmek lakırdısı da nerden çıktı kuzum.. :glare: sen söylememiş ol..ben de duymamış olayım.. listeni biliyorsun..;ben..ben..yine ben..!!! :w00t:

Ayşegüllll..sen beni öldüreceksin emin ol..bayram şakasımıydı yoksa..hadi itiraf et..

bitanem lise çağlarımızı atllatalı bir hayli zaman oluyor.. :whistling: kaldı ki ben o yıllarda da böyle değildim..hala gülüyorum.. amacın da buydu bence..sana darıldım evet ama sebebi ayaklarının ucunda gelip gitmendi..ama şimdi bu yazdığından sonra onuda unuttum..

bak şöyle yapalım..;sen beni sev..sardunyamda beni sevsin..bende beni seviyim.. :w00t: gördünmü nasılda herşeyi yoluna koydum şıp diye.. :whistling::shifty::grin::hug:

Bugün sayfalarınıza Can Dündar serpiştirmeye karar verdim..sebep çok açık..bu adamı seviyorum.. :wub: tanısa eminim o da beni severdi.. :w00t:

Teypte eski bir Cohen şarkısı:

Yolumu gözleyen bir kadını terk ettim / karşılaştık bir süre sonra /

Gözlerinin feri sönmüş dedi bana: / Aşkım, ne oldu sana?/

Böyle gerçeği söyleyince / ben de doğru söylemeye çalıştım ona /

Senin güzelliğine ne olduysa? dedim,/ benim gözlerime de o oldu.

* * *

8-10 dizeye sıkışmış hazin bir aşk hikayesi

Buruk; kırılmış oyuncaklar kadar

Ve yenik; keşkeli cümleler gibi

Bu sözcüğü kaç konuşmanızın başına eklemişseniz onca ıskalamışsınızdır hayatı

Dört mevsimlik bir sene olsa ömür, "keşke", onun güzüne denk gelir.

Hepten vazgeçmek için erkendir, telafi etmek için geç

Mağlubiyetin takısıdır "keşke"...

Kaçırılmış fırsatların, bastırılmış duyguların, harcanmış hayatların, boşa yaşanmış ya da hakkıyla yaşanamamış yılların, gecikmiş itirafların ağıtıdır.

Çarpılıp çıkılmış bir kapıda, yazılıp yollanmamış bir mektupta, gözyumulmuş bir haksızlıkta, vakit varken öpülmemiş bir elde, dilin ucuna gelip ertelenmiş bir sözdedir.

Feri sönmüş bir çift gözde ya da yitip gitmiş bir güzelliğin ardından iç çekişte

"Yolunu gözlemeseydim" ,"öyle demeseydim", "terk edip gitmeseydim", "en güzel yıllarımı vermeseydim" diye diye sızlanır gider.

* * *

"Keşke"nin panzehiri "İyi ki"dir.

İlki ne kadar pısırıksa, ikinci o denli yiğittir.

"Keşke", çoğunlukla bir "ahh"la kopup gelir ciğerden.. esefler, hayıflanmalar, yerinmeler sürükler peşinden

"İyi ki" ise, muzaffer bir "ohh"la büyür; cüretiyle öğünür.

"Keşke"li cümlelerde nasıl yaşanmamışlığın, yarım kalmışlığın o ezik tuzu kuruluğu varsa, "iyi ki"lilerde de göze alabilmişliğin, riske girebilmişliğin, tadına varabilmişliğin mağrur yaraları kanar.

Okulu hiç kırmamışsınızdır, sinemada öpüşmemişsinizdir; dokundurtmamışsınızdır kendinize, bir kez olsun gemileri yakmamışsınızdır.

Konuşmanız gerektiğinde susmuş, koşacağınız zaman durmuş, sarılacağınız yerde kopmuşsunuzdur.

Bir insana, bir işe, bir davaya ömrünüzü adamışsınızdır.

O insanın, o işin, o davanın, bunu hak etmediğini sezmenin hayal kırıklığındadır "keşke"...

"Şimdiki aklım olsaydı" dövünmesindedir.

Geriye dönüp baktığınızda, ayıplara, yasaklara, korkulara, tabulara feda edilmiş, "Ne derler" e kurban verilmiş, son kullanma tarihi geçmiş bir yığın haz, bilinçaltından el sallar.

"Keşke" cilerin hayatı, kasvetli bir pişmanlıklar mezarlığıdır.

"İyi ki" öyle mi ya?!

Onda, yara bere içinde de olsa, yana yana, ama doyasıya yaşamış olmanın iç huzuru ve haklı gururu haykırır.

* * *

"İyi ki"lerinizi toplayın bugün ve "keşke"lerinizden çıkartın.

Fazlaysa kardasınız demektir.

Aldırmayın yüreğinizdeki kramplara, mahzun hatıralara? Rüzgarlarla koştunuz ya?

"Keşke"leriniz, "İyi ki"lerden çoksa?

Telafi için elinizi çabuk tutun.

Tutun ki, yolunuzu gözlerken terk ettiğinizle bir gün yeniden karşılaştığınızda siz susarken, feri sönen gözleriniz "keşke" diye nemlenmesin...

Gönderi tarihi:

İğdem bende beni seviyorum kız, Ayşegülde beni seviyor, sende beni seviyorsun valla güzel oldu bu... :grin: çok makbule geçti buralardan daha bir çok makbule geçer diye tahmin ediyorum... :w00t:

Herşeyi yoluna koyma konusundaki yeteneğine hayranım canım ne kadar becerikli ve herşeyi yerli yerince düzenleyen bir arkadaşım var ne kadar gururlansam az :shifty:

bu arada Ayşegül gene masa altındamı ne bir bakarmısın nerede? ben bu masayı ortadan kaldıralım diyorum Ayşegülüm saklanacak masa bulamasın gelsin aramıza saklansın... nasıl fikir ama dahimiyim neyim canım... :whistling::w00t::hug:

Gönderi tarihi:

İnsan duygularını kendi sözleriyle ifade etme aczine düşerse,ya da içindekileri isimlendiremezse şiir arar...İçimdeki acıyı (sebepsiz) betimleyecek bir şiir aradım,bir iki mısracık...Özdemir Asaf'ın ve Behçet Necatigil'in şiirlerinden okudum ayaküstü,kabalcı kitabevinde.Sanki boğazım şişmiş de eczaneden acele alfasilin alıp yutmam lazımmış gibi,tamamen iyileşme içgüdüsüyle yani,sonra Özdemir Asaf'ın bir şiirinin ilk kıtası birazcık uyar gibi oldu bana,Necatigil'in ''Sevgilerde''kitabını da bırakmıyorum ama,kucağımda...Kafeye oturup Necatigil'in kitabının arka sayfasına Asaf'ın şiirini yazdım,kızımın dershaneden çıkmasını beklerken...Günlerden perşembe,aylardan ekim,yıl 2007,saat 17.51.

GÜNBEGÜN

Benim mezarlarımda ölü yok;

Hep yaşamış olanlar var...

Anılarımda biryer

Dinmeksizin acıyor

Günbegün,

Bundan.

Güldüğümü görenler

Bana bakıyor,

Görüyorum.

Ağlasam geçer,

Biliyorum...

Ağlanmıyor.

Gönderi tarihi:

Canım Ayşegülüm

bende şuan Orhan Velinin, İstanbulu dinliyorum gözlerim kapalı şiirini dinliyorum...

iyi geliyor şiir değilmi?

iyi geliyor iyi...

Gönderi tarihi:
Canım benim tıklayıver...

Web Siteme Git :hug:

Beni düşündüğün için bin öpücük...Ama Ra_dya'm,teselli olamadım hiç mi hiç...Çünkü O benim dostum.Aynı frekansta olduğum,aynı dili konuştuğum,sessizlikte aynı düşünceleri kelimeler olmadan paylaştığım,gözlerine en temiz,en saf baktığım,aynı yollarda yürüdüğüm dostum...Çok zamanlar bekledim belki,aynı zamanlarda yaşayabilmek için...Ayrılmak istemeyişim o yüzden.

Gönderi tarihi:
Beni düşündüğün için bin öpücük...Ama Ra_dya'm,teselli olamadım hiç mi hiç...Çünkü O benim dostum.Aynı frekansta olduğum,aynı dili konuştuğum,sessizlikte aynı düşünceleri kelimeler olmadan paylaştığım,gözlerine en temiz,en saf baktığım,aynı yollarda yürüdüğüm dostum...Çok zamanlar bekledim belki,aynı zamanlarda yaşayabilmek için...Ayrılmak istemeyişim o yüzden.

:crying::crying::crying:

Gönderi tarihi:
nasılsın Ayşegülüm..? :hug:

resim4bl7.jpg

İyiyim, canım arkadaşım benim.Baktım,Diloşum bana birşey yazmış diye heyecanlandım,''nasılsın Ayşegül'üm''deyişin,bugünün bütün yorgunluğunu aldı.Biraz sıkıntılıydım,Oğuz bey'i yurt dışına gönderiyorlar filan diye,ilk şoku atlattım çok şükür,alıştım fikren,onun eşsiz yardımlarıyla,yani bağırdı çağırdı bana,esip gürledi,ne zamana kadar beni koynunda tutacaksın dedi,azar işitince hemen kendime geldim,Oğuz oğlum,biliyorsun değil mi?

Gönderi tarihi:
İyiyim, canım arkadaşım benim.Baktım,Diloşum bana birşey yazmış diye heyecanlandım,''nasılsın Ayşegül'üm''deyişin,bugünün bütün yorgunluğunu aldı.Biraz sıkıntılıydım,Oğuz bey'i yurt dışına gönderiyorlar filan diye,ilk şoku atlattım çok şükür,alıştım fikren,onun eşsiz yardımlarıyla,yani bağırdı çağırdı bana,esip gürledi,ne zamana kadar beni koynunda tutacaksın dedi,azar işitince hemen kendime geldim,Oğuz oğlum,biliyorsun değil mi?

hayır bilmiyordum..oğlun demek;Oğuz Bey.. :) ne çabuk büyüdü de "Bey " oldu diye düşünüyorsundur şimdi..anneler çocuklarının büyüdüğünü bir türlü kabul edemezlermiş bilirsin..50 yaşında da olsa gözünde o hep aynı çocuk kalırmış..

şimdi senin içinde bir burgu varmışda içinde dönüyormuş gibi.. canın öylesine yanıyor değil mi.. :( tahmin edebiliyorum birtanem nedeni açık..

bize ne kadar zor gelse de doğanın kanunları var Ayşegülüm..onlara karşı koyamıyoruz..en iyisi olduğu gibi kabul etmek..bunu yapmanın öyle basit olmadığının farkındayım..ama dirensen de değiştiremiyorsun zaten..

bırak Oğuz o uzak iklimlerde kendini bulsun..senden uzakta da olsa mutlu olsun..

sende bu topraklarda ve sadece kendinle mutlu olabilmeyi şimdi sana ne kadar zor gelsede denemelisin..yapabilirsin..biliyorum..

kaldı ki yalnız değilsin..biliyorsun di mi..? :wub:

Gönderi tarihi:
yani bağırdı çağırdı bana,esip gürledi,ne zamana kadar beni koynunda tutacaksın dedi,azar işitince hemen kendime geldim.

:lol::stuart::hug:

76jspn2.gif

Bu senin için canım giderken Oğuz'a verirsin :sweatingbullets::clover:

Gönderi tarihi:

Güzel dostlarım,sizler iyi ki varoldunuz hayatımda...İyi ki...O kadar içten paylaşıyorsunuz ki hayata dair şeyleri,ufak vaya büyük,sıkıntılı ya da sevinçli...Teşekkür ederim,çok...Saat gecenin biri,az önce bir karadeniz nişanından geldim,hemen üstümdekileri atıp sizler bana birşey yazdınız mı acaba diye bilgisayar köşeme yumuldum,hala kulaklarımda kemençe sesi,horon gümbürtüsü...Hasbinallaaaah,neymiş ki bu?Birkaç gündür Behçet Necatigil okuyorum ya yeniden,sevgilerde,o kitaptan bir şiir yazacağım sizler için,sayfa 78 'de.Çok seviyorum bu şiiri bugünlerde,son kısımları bana babamı hatırlatıyor...

ÖLÜ UTANIYOR

Elim hiçbir işe yatmadı,

Ömür sürdüm faydasız.

Yaşamaz ölürdüm

Siz olmasanız.

Pek çoğunuz benim için sıkıntıya girdi,

Sırtınızda yük gibiyim adeta.

Bir yardımınız daha lazım şimdi

Size zahmet,son defa.

Ormanlardan odunumu getirdiğiniz gibi,

Fırınlarda hamurumu pişirdiğiniz gibi,

Lütfen beni mezarıma bırakıverin

Bildiğiniz gibi.

(20.Asır I,5 Şubat 1947)Behcet_Necatigil.jpg

Gönderi tarihi:

Seninle şu an o kadar konuşmak istedim ki Ayşegül...

Akşamdan beri şaşkınım...

Senden sonra biraz araştırma yaptım ve hayatımda yepyeni bi pencere açıldı biliyormusun.

Hayatta hiçbir şeyin sebepsiz olmadığına inanırım.

Hayatımıza kattığımız her insan ayrı bir öğreti ve deneyim.

Sen benim hayatıma kattığım çok tatlı bişeysin ve büyük ihtimalle seni hayatıma katışım sebepsiz değilmiş Ayşegülüm.

Dün geceden beri sessiz gecemin içinde bir misafirim var.

Küçük bir kuş,öle güzel ötüyor ki şu anda duysan inan mest olursun,yanılmıyorsam bu bir bülbül...

Tuhaf olan şu aslında,bu kuş hayatımın belli dönemlerinde hep ortaya çıkıyor.

Yani bu seranatı bana ilk kez yapmıyor.

Çocukluğumda,genç kızlığım da, bundan önceki evimde yaşarken de dinledim bu şarkıyı...

Ve bir his bana onun uğuruna inandırdı.

Bülbül ne kadar yürekli bir kuştur bilirmisin,gülün dikenine aldırmaz.

Bende hayatım boyunca dikenlere aldırmadım,hangimiz kusursuzuz dimi Ayşegülüm...

Her bir dikeni görmezden gelerek sevdim hayatımda ki herkesi...

Azönce balkona çıktım,tam benim mutfak balkonunun altında ki ağaçta.

ama bu gece sadece bana şakımıyor.

Çok uzaktan bir kuş sesi daha geliyor.

Geceyi yırtarcasına inatla,aralarında ki mesafeye aldırmadan birbirlerine şakıyorlar.

Tıpkı sen le ben gibi ve diğer uzakta ki dostlarımla yaptığım gibi.

Yolu sevgiden geçen herkesle birgün bir yerde buluşulur...

Canımsın,tatlı rüyalar görüyorsundur inşallah,öptüm arkadaşım :clover:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.