Φ YESHUA Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 Merhaba, Yaraticimizin acilara neden izin verdigini ögrenmek için, acilarin ba$ladigi zamana dönmemiz gerekir. Isyan eden bir Melek ($eytan) Adem ile Havva'yi Tanri'ya itaatsizlik etmeye yönelttiginde, ciddi bir $üphe ortaya atmi$ oldu. $eytan, Tanri'nin gücü hakkinda $üphe uyandirmaya çali$madi çünkü Tanri'nin gücünün SINIRSIZ oldugunu çok iyi biliyodu. Bunun yerine $eytan, Tanri'nin yönetme hakkiyla ilgili $üphe uyandirmaya çali$ti. $eytan, Tanri'nin, yarattigi varliklardan iyi $eyleri saklayan bir yalanci oldugunu söyledi, böylece "O" nu kötü bir yönetici olmakla suçladi. Insanlarin Tanri'nin yönetimi olmadan daha ba$arili olacagini ima etti. Bu, Yaraticimizin Egemenligine yani "O" nun yönetme hakkina yönelik bir saldiriydi. Adem ve Havva Tanri'ya ba$kaldirdilar. Onlar bunu yapmakla "Tanri'nin bizi yönetmesine ihtiyacimiz yok. Neyin dogru neyin yanli$ olduguna kendimiz karar verebiliriz" demi$ oldular. --- Yaraticimiz bu davayi nasil çözebilirdi? --- Yarattigi tüm zeka sahibi varliklara, o isyankârlarin yanildigini nasil ögretebilirdi? --- Her yönüyle en iyi yolun Kendi Yolu oldugunu nasil gösterebilirdi? Bazilariniz "Asileri yok edip, her $eye ba$tan ba$lasaydi" diyebilir. Ama unutmayalim ki Yaraticimiz, amacinin yeryüzünü Adem ile Havva'nin soyuyla doldurmak oldugunu 'söylemi$ti', "O" amaçlarini her zaman gerçekle$tirir. Ayrica Isyankarlari ortadan kaldirmak, Tanri'nin yönetme hakkiyla ilgili $üpheyi ortadan kaldirmayacakti. Diyelim bir ögretmen ögrencilerine zor bir matematik probleminin nasil çözülecegini anlatiyor. Bu arada siniftan zeki ama asi bir ögrenci, ögretmenin problemi çözme yönteminin yanli$ oldugunu iddia ediyor. Bu ögrenci, kendi çözümünün çok daha iyi oldugunda israr etmekle, ögretmenin yetersiz oldugunu ima etmi$ oluyor. siniftaki bazi ögrenciler onu hakli buluyor ve onlar da ögretmene ba$kaldiriyor. *** Bu durumda ögretmen ne yapmali, ne dersiniz? -Bu asi ögrencileri siniftan atarsa, diger ögrenciler bundan nasil etkilenir? -Siniftan atilanlarin hakli oldugunu dü$ünmezler mi? Siniftaki diger ögrenciler, ögretmene saygilarini kaybedebilir ayrica ögretmenlerinin, yanli$inin ortaya çikmasindan korktugunu sanabilirler. Peki YA ÖGRETMEN BA$KALDIRAN ÖGRENCiYE PROBLEMi NASIL çÖZECEGiNi SINIFA GÖSTERMESiNE iZiN VERiRSE NE OLUR? Aslinda Yaraticimiz, bu örnekteki ögretmenin yaptigina benzer bir $ey yapti. 'Cennette' meydana gelen olayin sadece isyankârlarla sinirli olmadigini unutmayalim, olani biteni milyonlarca Melek izliyordu. Yaraticimizin bu isyani ele ali$ tarzi, tüm o melekleri çok etkileyecekti. Acaba Tanri ne yapti? iNSANLIGI NASIL YÖNETECEGiNi GÖSTERMESi içiN $EYTAN'A iZiN VERDi. Bu $ekilde Tanri, insanlarin $eytan'in yönlendirmesiyle, kendi kendilerini yönetmelerine de izin verdi. Örnekteki ögretmen, asi ögrencinin ve ona katilan diger ögrencilerin hatali oldugunu biliyor, ancak iddialarini kanitlamaya çali$malarina izin verirse, bundan tüm sinifin yararlanacagini da biliyor. Bu asi ögrenciler ba$arisiz oldugunda, tüm dürüst ögrenciler, sinifa önderlik etmeye yeterli tek ki$inin, ögretmenleri oldugunu görecek. Ögretmenin bundan sonra ba$kaldiran herhangi bir ögrenciyi neden siniftan atacagini da anlayacaklar. Benzer $ekilde, Yaraticimiz, $eytan ve yanda$i asilerin ba$arisizligini ve insanlarin kendi kendilerini YÖNETEMEDiGiNi görmenin, tüm dürüst insanlarin ve Meleklerin yararina olacagini biliyor. Dünyanin acinasi durumuna bakildiginda, Isyankârlarin iddialarinin ne kadar bo$ ve temelsiz oldugu açikça görülüyor, Yaraticimiz yakinda müdahale edecek ve "ACILARI" sonlandiracak... Ho$çakalin... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 --- Yaraticimiz bu davayi nasil çözebilirdi?--- Yarattigi tüm zeka sahibi varliklara, o isyankârlarin yanildigini nasil ögretebilirdi? --- Her yönüyle en iyi yolun Kendi Yolu oldugunu nasil gösterebilirdi? Ol derdi olurdu !!! Alıntı
Φ YESHUA Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 ----- " Ol derdi olurdu !!! " Tabi ki "Ol" derse 'olur' ancak Yaraticimiz "Astigim astik, Kestigim Kestik" deyip MANTIGA aykiri $eyler yapmaz... Ho$çakalin... Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 ----- " Ol derdi olurdu !!! " Tabi ki "Ol" derse 'olur' ancak Yaraticimiz "Astigim astik, Kestigim Kestik" deyip MANTIGA aykiri $eyler yapmaz... Ho$çakalin... insan haklarınımı düşündü? Alıntı
Φ scgksk Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 Ol derdi olurdu !!! "Ol" deyince olmayı sizin kadar abartanları görmedim. siz kendinizin nasıl meydana geldiğinizi unutup yaradanımızla aklınızca dalga geçmektesiniz. çok biliyosanız siz anlatın nasıl meydana geldiğinizi. belki darwin "ol" demiştir, bizde olmuşuzdur. yada büyük büyük büyük maymun dedelerimizdenmi geldik acaba? Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 "Ol" deyince olmayı sizin kadar abartanları görmedim. siz kendinizin nasıl meydana geldiğinizi unutup yaradanımızla aklınızca dalga geçmektesiniz. çok biliyosanız siz anlatın nasıl meydana geldiğinizi. belki darwin "ol" demiştir, bizde olmuşuzdur. yada büyük büyük büyük maymun dedelerimizdenmi geldik acaba? Bu konu hakkında bildiğim tek şey birşey bilmediğimdir ve hikayelere karnımın tok olduğudur. Alıntı
Φ b@diCAN Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 Bu konu hakkında bildiğim tek şey birşey bilmediğimdir ve hikayelere karnımın tok olduğudur. karnı tol olan bu şekilde saldırmaz...:) her aç olan balıklama atlar sizin gibi tabiri caizse..!!! Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 "Ol" deyince olmayı sizin kadar abartanları görmedim. siz kendinizin nasıl meydana geldiğinizi unutup yaradanımızla aklınızca dalga geçmektesiniz. çok biliyosanız siz anlatın nasıl meydana geldiğinizi. belki darwin "ol" demiştir, bizde olmuşuzdur. yada büyük büyük büyük maymun dedelerimizdenmi geldik acaba? "yada büyük büyük büyük maymun dedelerimizden mi geldik acaba?" Yukarıdaki cümledeki ifade ve yaklaşımınız, Evrim teorisi hakkında en ufak bir araştırmanızın bile olmadığını... Sadece birilerinin ajitasyonlarının etkisi altında kulaktan dolma söylemlerle konuya itiraz ettiğinizi ortaya koyuyor... Galiba siz de "aklınızca dalga geçmektesiniz"... Anlaşılmayan nokta kendinizle mi, yoksa başkaları yada bilimle mi dalga geçtiğiniz.? Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Örnek olarak Isyan eden bir Melek ($eytan) Adem ile Havva'yi Tanri'ya itaatsizlik etmeye yönelttiginde, ciddi bir $üphe ortaya atmi$ oldu. Allah şeytanı istediği gibi yöenetebilir, şeytanın her hareketini kontrol edebilir, Adem ile Havva'yıda kendi yarattığı için herşeyini kendisi yönetebilir, çünü iyiliği ve kötülüğü yaratan yöneten sunan O Başlık konusunda, Yeshua'nın anlattığı herşeyin yapımcısı ve yönetmeni Allah'tır, oradaki olayların, Allah'ın isteği ve yönetimi dışında geliştiği anlaşılıyor. Allah bir şey yaratıyor ve sanki haberi ve yarattığı şeyin yaşamından ve yaşayacaklarından haberi yokmuş gibi, yaratılan şey onun isteklerini yerine getirmiyor, ve bundan şikayet edip ceza veriyor. Bu resmen bir oyundur, çarpık gereksiz bir olgudur, yaratan açısından bir mantığı yoktur bana göre şöyleki Ben bir melek yaratıyorum ve meleği, bana karşı gelmesine programlıyorum, ne diyeceğini nasıl davranacağını ayarlıyorum, sonra insan yaratıyorum bir ceza ve ödül ortamı yaratıyorum, kendi programladığım olaylar neticesinde, kendi yarattığım sistemle, insan KIZARTIYORUM. Herşeyden haberim var, neyin nasıl olacağını her yönüyle biliyorum. Evrenin düşünülemeyecek büyüklüğünü ve dünyanın evrende düşünülemeyecek kadar küçüklüğünü kavradığımda bu olaların ne kadar basit ve sıradan olduğunu, hele hele bunun sahibinin bahsini ettiğim kainatın yaratıcısı olmasının düşünülmesi beni iyice anlamsızlığa itiyor. saygılar Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 karnı tol olan bu şekilde saldırmaz...:) her aç olan balıklama atlar sizin gibi tabiri caizse..!!! hikayeler dedim sayın badican yani kuranı kerimin ve diğer dinlerin yalan olduğunu biliyorum fakat varoluşumuz hakkında kesin bir bilgim yok. Tabiki teorilerim var ama size anlatma gereği duymuyorum, çünkü kesin olarak emin değilim bilmenize gerekte yok zaten benim inancımda kimse sonsuza kadar yanmaz rahat olun siz Alıntı
Φ b@diCAN Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 hikayeler dedim sayın badican yani kuranı kerimin ve diğer dinlerin yalan olduğunu biliyorum fakat varoluşumuz hakkında kesin bir bilgim yok. Tabiki teorilerim var ama size anlatma gereği duymuyorum, çünkü kesin olarak emin değilim bilmenize gerekte yok zaten benim inancımda kimse sonsuza kadar yanmaz rahat olun siz e tamam işte bende onu diyorum..yalan olduğuna inandığın bişeye neden bu kadar emek verip çaba göstermeye çalışıyorsun neden bütün dini islami konulara fikirlerini sunuyorsun?anlatma gereği duymadığın bişey için neden bu kadar kendini paralıyorsun burda ...bana rahat ol diyorsun ama sen rahat olamıyorsun ...belliki içgüdüsel olarak bişeler daha öğrenmenin peşindesin...!!! saygılar... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 e tamam işte bende onu diyorum..yalan olduğuna inandığın bişeye neden bu kadar emek verip çaba göstermeye çalışıyorsun neden bütün dini islami konulara fikirlerini sunuyorsun?anlatma gereği duymadığın bişey için neden bu kadar kendini paralıyorsun burda ...bana rahat ol diyorsun ama sen rahat olamıyorsun ...belliki içgüdüsel olarak bişeler daha öğrenmenin peşindesin...!!!... Sayın Badican, Neden inanmadığımız şeye bu kadar vakit harcadığımızı bu foruma katıldığım ilk günlerde yazmıştım, senin de dikkatine sunayım. Amacımız kimsenin inancıyla da dalga geçmek de değil. Amacımız sadece, "Hak din" diye birşey olamayacağını, "Tanrı"nın insanlara kitap/kural vermiş olamayacağını, Tanrı'nın bir insanı elçi seçmiş olamayacağını; Tanrı'nın bir ırka üstünlük vermiş olamayacağını" ispat etmek ve bütün semitik dinlerdeki inançların ve ibadet ritüellerinin putperest bir kökeninin olduğunu görmek ve göstermek. Peki insanın putperest olmaya hakkı yok mu? Var elbette. Ona saygı duyarız. Hatta şahsen daha çok saygı duyarım, nedeni de en azından bana "benim gibi inanmazsan, yanarsın" demez, kendi halinde tapınır durur. Kimseyi inancından dolayı eleştirmeyiz, küçümsemeyiz. Peki Nereye kadar eleştirmeyiz? Bu inanç, o inanca tabi olmayanların hayatına, yaşayışına, düşüncesine müdahale edinceye kadar. Semitik dinler evrensellik iddiasında bulunan dinler. Ortada everensellik iddiası olduğu için, inansın veya inanmasın herkesi ilgilendiren, bugün olmassa bile yarın herkesin hayatına, düşüncesine, yaşayışına müdahale etme potansiyeli olan dinler bunlar. Ben ve benim gibiler de, bu tehlikenin bertaraf edilmesinin en iyi yolunun, bu evrensellik, tanrıdan gelmişlik, "ebedi/mutlak doğruluk" iddiasının çürütülmesi olduğunu gördüğümüz için, bu dinlerin içinde barındırdıkları inanç ve ritüellerin putperest kaynaklarını burada göstermeye, mutlak doğru ile alakalarının olmadığını göstermeye çabalıyoruz. Yoksa kimseyle alıp veremediğimiz yok, kimseyi mat etmeye çalıştığımız da yok. Saygılar. Alıntı
Φ alimetuliktisat Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Kuran-ı Kerim meali okuduğum vakit şöyle düşünmüşümdür hep. "Herhalde ben inandığım için, bu bariz ayetler karşısında asla şek ve şüpheye kapılmıyorum. İnsanlar ne kadar *** ki haalaa gerçekleri kabullenemiyorlar. Yüzyıllar öncesinde yaşamış insanların başlarına gelen akıbetleri görüp de ibret almıyorlar! " Cımbızlama konusunda mahir olan insanoğlu, aklına yatmayan yerleri çok değil birkaç dakika düşünmekle halledebilecek yetiye sahip aslında. Ya dünyaya gelmesinde emeğin sadece bir kaç dakika olan evlat sözümüzü dinlemediği vakit sinirlenmiyor muyuz? Ya da ne bileyim caydırıcı cezalar verilmiyor mu? Yeri geldiği vakit dövmüyor muyuz? Şimdi akla şu gelebilir. "Biz yakmıyoruz " . Ben de şunu söylerim bu cevabın karşılığında, bir anne-baba da evladına Allah'ın sunduğu nimetleri sunmuyor. Eğer iyi bir evlat olursan "sana altından nehirler akan evler vereceğini, bir yediğin meyvayı bir daha yediğin takdirde hiç yememiş gibi yeni bir lezzet duyacağını, üzerindeki elbiselerin eşi benzeri olmayan ipekten olacağını vadetmiyor"(vs. vs.). Bu kadar ikramın karşılığı elbette ki daha ağır olacak. Aksi takdirde Allah (c.c.) deseydi ki hata işlediğiniz takdirde cezanız sadece biraz azarlanma olacak. Sorarım o takdirde "kim, azarlanmayı göze almazdı?" Neden akla takılan kısım işin ceza boyutu? Neden hiçbir ateist çıkıp da demiyor ki ya Allah neden bu kadar çok bonkör? Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Kuran-ı Kerim meali okuduğum vakit şöyle düşünmüşümdür hep. "Herhalde ben inandığım için, bu bariz ayetler karşısında asla şek ve şüpheye kapılmıyorum. İnsanlar ne kadar *** ki haalaa gerçekleri kabullenemiyorlar. Yüzyıllar öncesinde yaşamış insanların başlarına gelen akıbetleri görüp de ibret almıyorlar! " Kuran'ın mealini okuduğum zaman gördüğüm tek mucize, bukadar çelişkilerle dolu, bu kadar bütünlükten yoksun, bu kadar tekrarlarla dolu, bu kadar masallarla dolu bir kitabın 1 milyar taraftarının olması mucize. Görebildiğim tek mucize bu. Bunun da nedeni, kimsenin o kitabı kendi dilinde anlayarak okumaması. Ya dünyaya gelmesinde emeğin sadece bir kaç dakika olan evlat sözümüzü dinlemediği vakit sinirlenmiyor muyuz? Ya da ne bileyim caydırıcı cezalar verilmiyor mu? Yeri geldiği vakit dövmüyor muyuz? Şimdi akla şu gelebilir. "Biz yakmıyoruz " . Ben de şunu söylerim bu cevabın karşılığında, bir anne-baba da evladına Allah'ın sunduğu nimetleri sunmuyor. Eğer iyi bir evlat olursan "sana altından nehirler akan evler vereceğini, bir yediğin meyvayı bir daha yediğin takdirde hiç yememiş gibi yeni bir lezzet duyacağını, üzerindeki elbiselerin eşi benzeri olmayan ipekten olacağını vadetmiyor"(vs. vs.). Bu kadar ikramın karşılığı elbette ki daha ağır olacak. Aksi takdirde Allah (c.c.) deseydi ki hata işlediğiniz takdirde cezanız sadece biraz azarlanma olacak. Sorarım o takdirde "kim, azarlanmayı göze almazdı?" Annemiz babamız "elini ateşe sokma" demesine rağmen sokmuş isek, annemiz babamız, "demek beni dinşemiyorsun ha" deyip bizi ateşin içine atmıyor, bizi kızgın su ve lav döküp haşlamıyor, bizi kızgın demirle dağlamıyor, deilerimiz yolundukça tazeleyip tazeleyip akıl almaz işkenceler yapmıyor. Neden akla takılan kısım işin ceza boyutu? Neden hiçbir ateist çıkıp da demiyor ki ya Allah neden bu kadar çok bonkör? Kafanı yorma cennetle ilgili sorular da sorduk, çok sorduk. Bu başlıktakine benzer bir soru sorup "Allah varsa neden bebekler ölüyor, neden kuşlar ötmüyor" gibi bir soru sorarak dinsizleşmedik. Nereye elimizi atsak, döküldüğü için semitik dinlerin birer huraflere yığını olduğunu gördük. İslamiyetteki cennet tanımına bakılırsa öyle bir formatlanacaksın ki, sen sen olmaktan çıkacaksın. Dilin bile değişecek, dilin Arapça olacak (bu arada dinde milliyetçilik var mı diyenlerin dikkatine sunulur). Cehennemdeki sevdiklerine üzülen yanların ameliyala alınacak, duygusuzlaşacaksın. Canının her istediğine kavuçacaksın, bir elin yağda bir elin balda. Ama bu yediğin şeyleri boşaltabilecekmisin yoksa sadece tıkınmaya mı programlanacaksın bilemem. Gölgelikler içinde yan gelip yatmak sana göre değil de, saunada iliklerini ısıtmak istersen öyle birşey var mı bilemem. Gölgelik olduğuna göre, "yakıcı güneş" de var ki cennette, gölgelik düşünülmüş, yani cennetin de tercih edilmeyen yerleri var demekki. Mesela sen dağcılıktan hoşlanıyorsun, dağcılık yapabileceğin bir yer olacak mı bilemem. Dağcılık yaparken tadılan adrenalin coşkusunu, ölme, yaralanma riski olmadığı için tadabilecekmisin bilemem. Şurada 9999999999999999999 yıl dinleneyim, ne olsa sonsuza kadar buradayım, bu kadarcık sürenin sonsuzluk yanında lafı mı olur diyeceksin bilemem. neden dinlenme ihtiyacı duyacaksın onu da bilemem. Neden hurilere "ihtiyaç" duyacaksın onu da bilemem. Açlık bir ihtiyaçtır, ihtiyaç ise bir eksikliktir. Cennette ne kadar eksiklik var bilemem. Eksiklik olan yere cennet denebilir mi onu da bilemem. yani bu fantaziyi kuranlar bu soruları cevaplandırmamışlar veya sormamışlar. Benim sorunum değil, zira hepsi hurafe. Çelişkilerle dolu bir fantazi bu. Saygılar. Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 ben anyayla konyanın farkını taaa ortaokul yıllarında gördüm ve kavradım. Bunu başarabilmek için insanın özgürce düşünebilmesi gerek. Yani sizin dininiz size öyle yasaklar getiriyorki özgürce düşünebilmenize bile engel oluyor, heran başınızın ucunda sizi takip eden bir allah var ve onun yasakladığı şekilde düşünemiyorsunuz. Çünkü cehennemde yanmaktan korkuyorsunuz. Müslümanların ve diğer dinlerin en az % 90 ı düşünmeden ve bilmeden o dinlerin mensubu olmuşlardır buna birzamanlar bende dahildim. Camide namaz kılardık eşhedüenlailahe illellah derdim ama niye diyorum kime ne diyorum bilmiyordum çünkü ben arapça bilmiyordum türkiyedeki müslümanların çoğuda arapça bilmiyor Kendi fikrimce ben illede bir allah yoktur demedim kuranı kerimde bahsedilen gibi bir allah yok dedim incilde ve tevratta bahsedilen allah yok dedim. Çünkü allah hata yapmaz diyorsunuz fakat birsürü hatalarının olduğunuda söylüyorsunuz. Örneğin cehennemde sonsuz azap bunu lastik gibi oyana buyana çevirerek kıvıra kıvıra cevaplayarak cevapladığınızı sanıyorsunuz. O merhametlilerin en merhametlisidir diyorsunuz bumu merhametlilerin en merhametlisi sonsuza kadar hangi piskopat yakar birilerini. Birgün gelir en pisikopatı bile bıkar işkence etmekten bunada allahın sabrımı diyorsunuz? hani merhameti nerde kaldı? Tevbe kapısı kıyamete kadar açıktır diyorsunuz Kuranı kerimin haala ulaşamadığı toplumlar var onlar tevbe etmeyide bilmiyorlar ama allah birdir hz muhammet onun kulu ve elçisidir demedikleri için sonsuza kadar yanacaklar. Biz allah birdir ve biz allahın malıyız dediğimizde sonsuz cennet keyfi o garibanların birşeyden haberi yok cumba cehennemin sıcak lavlarınına Yani sonsuz azaptan kurtarıp sonsuz cennet keyfi bir cümleye inanmak kadar basit. Böyle bir haksızlığa göz yumacak bir milleti allah cennete sokuyorda o günahsızları sonsuz azaba sevkediyorsa ben böyle dünyanın adaletine ne diyim derim bende cehennemin yolunu tutarım o bahsettiğiniz allahı görsem bile. Benim allahım olacak allah öyle basit olamaz. Buna benzer birsürü yalanlarınız var ve hiçbirinin cevabını mertçe veren yok hep korku hep korku. Doğruyu aramaktan korkan insanı allahta sevmez. Doğruluğuna eminseniz ki hiçbir müslüman emin değil (allahın sevgisiyle(zoruyla) emin) arayıp bulacağınız şey gene sizin doğrunuz olacaktır. Böylelikle başkalarının demesiyle değil kendi emeğinizle allahınıza kavuşacaksınız yani şirk koşarak sadece günah almazsınız bir ihtimal daha var ki busefer daha büyük bir inançla bağlanabilirsinizde ozaman daha çok ibadet daha çok sevap işleyeceksiniz. Ama doğruluğuna emin değilsiniz bunu emreden peygamberlerinizde emin değildiler. Sizi zannımca bana yaptıkları gibi küçük yaşta böyle uyutuyorlar gelelim şimdi bu konuya bu nekadar mantıklı? çocuk daha sebi 6 yaşında 7 yaşında onu kuran kurslarına gönderiyorsunuz. Neden? kendisi aklı kesmeye başladığında doğruyu yanlışı kendisi seçsede saf allahınız ona böyle beyin yıkanarak ve uyutularak değilde gerçekten inanıldığını görse daha mutlu olmazmı? asırlardan beridir böyle gelmiş böyle gidiyor baba oğulu uyutuyor oğul kendi oğlunu oda onun oğlunu işte dininizin halen daha yaşıyor olmasının tek sebebi. Bırakın çocukları belli bir yaşa geldiklerinde kendileri görsünler bulsunlar aklı kesmeyen bir çocuğa allah 100 tanedir dersenizde inanır 1 tanedir dersende inanır. Ben din öğretmenimizin karayemiş çubuğundan korkmadım ve ezberle dediği ayetleri inadına ezberlemedim. Çünkü ben doğruları insana kabul ettirmek için zorbalık ve korkuyu kullananlara inanmadım. Çünkü zorbalık ve tehditler art niyetli insanların işidir. bugünlük bukadar bunlara devam edeceğim. saygılar şahsınıza Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 e tamam işte bende onu diyorum..yalan olduğuna inandığın bişeye neden bu kadar emek verip çaba göstermeye çalışıyorsun neden bütün dini islami konulara fikirlerini sunuyorsun?anlatma gereği duymadığın bişey için neden bu kadar kendini paralıyorsun burda ...bana rahat ol diyorsun ama sen rahat olamıyorsun ...belliki içgüdüsel olarak bişeler daha öğrenmenin peşindesin...!!! Birileri kalkacak,kendi inanış,varsayım yada ön kabullerini yanlışta olsa, gerçek dışıda olsa dayatmaya varan ısrarcı yaklaşımlarla ballandıra ballandıra anlatacak... Bir başkası bunların yaşamda ki gerçeklerin dışında safsatalar olduğunu ifade edince de... Aynı kişi çıkacak tam bir demagog edasıyla ... "e tamam işte bende onu diyorum..yalan olduğuna inandığın bişeye neden bu kadar emek verip çaba göstermeye çalışıyorsun" diyecek... Doğru ya hep sen yazacaksın...Diğerleri tamam efendim siz bilirsiniz, siz dediyseniz doğru demişsinizdir diyecek... Çünkü; Kafadaki format belli..."Kayıtsız şartsız inanacaksın"... Sorgulamayacaksın...Ne onu, ne onun inancını... Birileri meyve veren ağaç, diğerleri onun dalında armut... Ne demezsiniz efendim...Siz diyorsanız bize sizin ahkam kestiğiniz konularda susmak düşer... Alıntı
Φ b@diCAN Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 Birileri kalkacak,kendi inanış,varsayım yada ön kabullerini yanlışta olsa, gerçek dışıda olsa dayatmaya varan ısrarcı yaklaşımlarla ballandıra ballandıra anlatacak... Bir başkası bunların yaşamda ki gerçeklerin dışında safsatalar olduğunu ifade edince de... Aynı kişi çıkacak tam bir demagog edasıyla ... diyecek... Doğru ya hep sen yazacaksın...Diğerleri tamam efendim siz bilirsiniz, siz dediyseniz doğru demişsinizdir diyecek... Çünkü; Kafadaki format belli..."Kayıtsız şartsız inanacaksın"... Sorgulamayacaksın...Ne onu, ne onun inancını... Birileri meyve veren ağaç, diğerleri onun dalında armut... Ne demezsiniz efendim...Siz diyorsanız bize sizin ahkam kestiğiniz konularda susmak düşer... sanırım abraham arkadaşımızın ne yazdığını okumadan yorum yapıyorsun sayın gecekuşu... hikaye diye adlandırdığı bir şeyle neden bu kadar meşgul oluyor diye sordum sadece bişeyi empoze etmek bizim ne haddimize o sizin işiniz... susmayan neden susmazbir gayesi olması gerek anlatmak istediği birşeyler olması gerek ama bu arkadaş dinlere Kur'an'a hikaye diyebiliyorsa neden sabah akşam bişeyleri iddia etmek zorunda olsun çelişkisini göstermeye çalıştım sadece ... son olarakk:armut olmadan ağacının bir kıymeti kalır mı hiç??sıradan bir ağaç olur heralde:) Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 sanırım abraham arkadaşımızın ne yazdığını okumadan yorum yapıyorsun sayın gecekuşu... hikaye diye adlandırdığı bir şeyle neden bu kadar meşgul oluyor diye sordum sadece bişeyi empoze etmek bizim ne haddimize o sizin işiniz... susmayan neden susmazbir gayesi olması gerek anlatmak istediği birşeyler olması gerek ama bu arkadaş dinlere Kur'an'a hikaye diyebiliyorsa neden sabah akşam bişeyleri iddia etmek zorunda olsun çelişkisini göstermeye çalıştım sadece ... son olarakk:armut olmadan ağacının bir kıymeti kalır mı hiç??sıradan bir ağaç olur heralde:) Sanırım siz de benim son yazımı okumadınız. Bir dinsizin neden İslam'a karşı mücadele etmesinin gerekçesini yazdım orada. Saygılar. Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 sanırım abraham arkadaşımızın ne yazdığını okumadan yorum yapıyorsun sayın gecekuşu... hikaye diye adlandırdığı bir şeyle neden bu kadar meşgul oluyor diye sordum sadece bişeyi empoze etmek bizim ne haddimize o sizin işiniz... susmayan neden susmazbir gayesi olması gerek anlatmak istediği birşeyler olması gerek ama bu arkadaş dinlere Kur'an'a hikaye diyebiliyorsa neden sabah akşam bişeyleri iddia etmek zorunda olsun çelişkisini göstermeye çalıştım sadece ... son olarakk:armut olmadan ağacının bir kıymeti kalır mı hiç??sıradan bir ağaç olur heralde:) bunu bile dine uyarlamışsın badican hiç çevreye verdiğiniz rahatsızlıkları düşünmüyorsunuz. bak alttaki yazıda bazı şeylerden bahsettim karayemiş çubuğuyla korkutularak ne diyeceğimizi bilmediğimiz ayetleri ezberletmeleriniz ve bunları daha beynimiz tertemiz iken zorla beynimize kazımanız ve büyüyünce sizin inancınıza inanmayanları kafir imansız hatta küfürlerle anmanız onları kötüleyip icatlarından faydalanmanız susmayan neden susmaz kendine güvendiği için susmaz susmanın zayıf insan işi olduğunu bildiği için Alıntı
Φ YESHUA Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 Merhaba "TARAFSIZ", ----- " Allah şeytanı istediği gibi yöenetebilir, şeytanın her hareketini kontrol edebilir, Adem ile Havva'yıda kendi yarattığı için herşeyini kendisi yönetebilir " Tabi ki yönetebilir ama asil o zaman "oyun" olurdu! Yarat, programla, programa uygun $ekilde hareket edilsin. Böyle bir $eyin ne yarari olurdu? Yaraticimiz zekâ sahibi varliklar olan Melek ve insanlari "ÖZGÜR iRADEYLE" yaratmi$tir. Bu varliklarin Seçme özgürlüklerini kullanarak Yaraticilariyla "Dost" olabilme firsati taninmi$tir. ----- " iyiliği ve kötülüğü yaratan yöneten sunan O " DEGiL! Kötülügü yaratan "O" DEGiL! "Özgür iradesini" yanli$a kullanan varliklar "kötülük" yapmi$lardir. Siz ekmek biçagini ekmek kesmek için kullanabilirsiniz ama ayni biçagi insan öldürmek için de kullanabilirsiniz. ----- " Allah bir şey yaratıyor ve sanki haberi ve yarattığı şeyin yaşamından ve yaşayacaklarından haberi yokmuş gibi, yaratılan şey onun isteklerini yerine getirmiyor, ve bundan şikayet edip ceza veriyor. " yine "ÖZGÜR iRADE"! Yarattigi varliklarin yanli$ yapma ihtimalleri vardi, "O" bunu tabi ki biliyordu ama onlara neyin iyi neyin kötü olduguyla ilgili yönlendirmeler verdi ve 'yanli$ yaptiklari' taktirde bunun bedelinin agir olacagi konusunda da uyardi. ----- " Ben bir melek yaratıyorum ve meleği, bana karşı gelmesine programlıyorum " Bu da nereden çikti, bu temelsiz bir iddia! ----- " ne diyeceğini nasıl davranacağını ayarlıyorum, sonra insan yaratıyorum " yine yanli$ bilgi! Insanoglu hiç bir $ekilde "ayarlanmi$" degildir. ----- " kendi yarattığım sistemle, insan KIZARTIYORUM. " "Cehennem" yani 'ate$li i$kencehane' ögretisi Tanrisal bir ögreti degildir, insan senaryosudur. (Mukkades Kitaba göre) ----- " Herşeyden haberim var, neyin nasıl olacağını her yönüyle biliyorum. " "Özgür iradeye" Tanrisal müdahale sözkonusu degildir. Ho$çakalin... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2007 YESHUA Tabi ki yönetebilir ama asil o zaman "oyun" olurdu! Yarat, programla, programa uygun $ekilde hareket edilsin. Böyle bir $eyin ne yarari olurdu? Bende onu soruyorum zaten, ne yararı olur, yarat programla yak ! herşeyi kendi yapıyor DEGiL! Kötülügü yaratan "O" DEGiL! Ama herşeyin yaratıcısı o dediniz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! "Herşeyi yaratan o ama kötülüğü yaratan şeytandır, şeytan'ı Allah yaratmadığı için kötülüğüde yaratmamış olacaktır " mı demek istiyorsunuz !!!!!!!!!!!!! Ayrıca şöyle bir durumda var iki yol yaratıyorsun ordan geçecek bir insan yaratıyorsun, o insanın ordan geçeciğinide biliyorsun, çünkü GELECEĞİ GÖREN sensin ve ikisinide sen yaratıyorsun, ve o kendi yarattığın insana diyorsunki o yoldan geçme, doğru yol orası değil, eğer geçersen seni yakarım ! Ama hangi yoldan geçeciğini biliyor, o insanın özgür !!!! iradasini nasıl kullanacağını biliyor ! Insanoglu hiç bir $ekilde "ayarlanmi$" degildir. Allah o insanın, cehennemde yanacağını biliyor mu ? "Cehennem" yani 'ate$li i$kencehane' ögretisi Tanrisal bir ögreti degildir, insan senaryosudur. (Mukkades Kitaba göre) Nasıl yani ? ateşlerde yanmayacakmıyız ? cehennem azabı diye bir şey yok mu ? "Özgür iradeye" Tanrisal müdahale sözkonusu degildir. Annesinin elinden kaçıp, rögar kapağından lağıma düşüp pislikte ölen masum bir çocuğu, Allah yaratmadan önce bilmiyor muydu ? Şöylemi düşünmüş, ben bir çocuk yaratacağım ve rögar kapağından lağıma düşüp ölecek maalesef, yapacak bir şey yok ! ben yinede yaratayım ! Yarattigi varliklarin yanli$ yapma ihtimalleri vardi, "O" bunu tabi ki biliyordu ama onlara neyin iyi neyin kötü olduguyla ilgili yönlendirmeler verdi ve 'yanli$ yaptiklari' taktirde bunun bedelinin agir olacagi konusunda da uyardi. Yarattıığı varıkların yanlış yapacağı ihtimali yok Allah katında, Allah zaten yarattığı varlığın yanlış yapıp kendisine inanmayacağını biliyor, buna rağmen yaratıp, cehennemde bir güzel cayır cayır yakıyor ! yani cehennemlik insanı kendisi yaratıyor ! Alıntı
Φ YESHUA Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2007 Merhaba "TARAFSIZ", ----- " Bende onu soruyorum zaten, ne yararı olur, yarat programla yak ! herşeyi kendi yapıyor " sornunuza net bir yanit vereyim: Programlanmi$ degiliz ve 'yakilmayacagiz' ----- " DEGiL! Kötülügü yaratan "O" DEGiL! Ama herşeyin yaratıcısı o dediniz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! " Her $eye "kötülük" dahil degildir. çocuk istirmarcisini, caniyi, hirsizi tabi ki "O" yaratmadi ancak bu tür insanlar kendilerine verilen "Özgür Irade" hediyelerini 'kötülük' yapmak üzere kullaniyorlar ----- " Herşeyi yaratan o ama kötülüğü yaratan şeytandır, şeytan'ı Allah yaratmadığı için kötülüğüde yaratmamış olacaktır " mı demek istiyorsunuz !!!!!!!!!!!!! " daha önce dedigim gibi "$eytan" 'özgür iradeyle' yaratilmi$ bir Melekti ancak o, 'yüregine' yanli$ $eyler ekti, bunun sonucunda 'kötülük' biçti! ----- " Ayrıca şöyle bir durumda var iki yol yaratıyorsun ordan geçecek bir insan yaratıyorsun, o insanın ordan geçeciğinide biliyorsun, çünkü GELECEĞİ GÖREN sensin ve ikisinide sen yaratıyorsun, ve o kendi yarattığın insana diyorsunki o yoldan geçme, doğru yol orası değil, eğer geçersen seni yakarım ! Ama hangi yoldan geçeciğini biliyor, o insanın özgür !!!! iradasini nasıl kullanacağını biliyor ! " Eger "ordan geçecek bir insan yaratıyorsun" dan kastiniz Tanri'nin ki$ilerin hangi yoldan geçecegini daha öçnce belirledigi konusuysa yaniliyorsunuz, Tanri hiç kimsenin "Kaderini" çizmez. Kisaca, Hangi yoldan geçecegini belirleyen Tanri degildir, ki$i bunu "KENDiSi" belirler, Insanoglu hiç bir $ekilde "ayarlanmi$" degildir. Ayrica dedigim gibi "O" kimseyi yakmayacak! ----- " Nasıl yani ? ateşlerde yanmayacakmıyız ? cehennem azabı diye bir şey yok mu? " Tabi ki yanmayacagiz! "Cehennem azabi" yok çünkü Cehennem yok... * Mukaddes Kitap'ta CEZA: iflah olmaz kötü insanlar yok edilecekler ve onlara bir daha ya$ama firsati verilmez yani "Sonsuz yokolu$" sözkonusu. * Mukaddes Kitap'ta ÖDÜL: Tanri tarafindan "iyi" olarak nitelenen insanlara "Sonsuza dek ya$ama" firsati verilecek. ----- " Şöylemi düşünmüş, ben bir çocuk yaratacağım ve rögar kapağından lağıma düşüp ölecek maalesef, yapacak bir şey yok ! ben yinede yaratayım! " "Saglikli bir kadin saglikli bir erkekle uygun zamanda cinsel ili$kiye girerse çocuk olur", bu kanun ilk çiftten beri var yani Tanri "Ali' yi yaratayim, Veli'yi yaratayim" deyip yaratmaz, bu kanun konmu$ ve buna göre dogumlar meydana geliyor. ----- " Yarattıığı varıkların yanlış yapacağı ihtimali yok Allah katında, Allah zaten yarattığı varlığın yanlış yapıp kendisine inanmayacağını biliyor, buna rağmen yaratıp cehennemde bir güzel cayır cayır yakıyor ! yani cehennemlik insanı kendisi yaratıyor ! " Böyle bir $ey sözkonusu degil. Ayni $eyleri tekrarlamak istemiyorum, yukarida açikça yazacaklarimi yazdim... Ho$çakalin... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2007 ----- " DEGiL! Kötülügü yaratan "O" DEGiL!Ama herşeyin yaratıcısı o dediniz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! " Her $eye "kötülük" dahil degildir. çocuk istirmarcisini, caniyi, hirsizi tabi ki "O" yaratmadi ancak bu tür insanlar kendilerine verilen "Özgür Irade" hediyelerini 'kötülük' yapmak üzere kullaniyorlar Ya o zaman iyiliği niye Tanrı yaratmış olsun ki? Başkası nasıl ki Özgür İradeyi kullanarak "Kötülük" fiilimi gerçekleştiriyorsa, Bende özgür irademi kullanarak "İyilik" fiilimi gerçekleştiriyorumdur. Bence siz biraz kasıyorsunuz gibime geliyor. Tanrı'ya toz konduramıyorsunuz. Bakın "Kötülük"te de o vardır, İyilikte de... Her şey "O"dur... Tanrı hiç bir şeyden "Ayrı" değildir. Ayrı gördüğünüz an tüm görüşleriniz en temelden çürür, yıkılır, tutarsızlaşır... Buna mahkumdur... ----- " Herşeyi yaratan o ama kötülüğü yaratan şeytandır, şeytan'ı Allah yaratmadığı için kötülüğüde yaratmamış olacaktır " mı demek istiyorsunuz !!!!!!!!!!!!! " daha önce dedigim gibi "$eytan" 'özgür iradeyle' yaratilmi$ bir Melekti ancak o, 'yüregine' yanli$ $eyler ekti, bunun sonucunda 'kötülük' biçti! Şeytanın yaptıklarına (ki Şeytan sadece bir nitelemedir aslında) Tanrı izin vermişse eğer, diyelim ki "Kötülük"ü Tanrı yaratmamışsa bile izin vererek insanların "Kötülük" yapmalarına, Birbirlerini öldürmelerine, Tecavüz etmelerine, Hırsızlık yapmalarına mahal vermiştir, izin vermiştir, yardım ve yataklık etmiştir... Eğer Tanrı "İyiliği" yaratmış olsaydı, insanlığa bir iyilik yapar ve "Kötülüğü" şimdiye kadar ortadan kaldırırdı... Her zaman sözlerim Paganistleşmiş Hıristiyanlık son derece inanılma fantastik bir hayal sunmaktan öteye gidemez, iyi bir morfindir, zira Nietcshie'nin söylediği gibi, çünkü 2000yıldır aynı şeyleri söylemekten bıkmamıştır... ----- " Şöylemi düşünmüş, ben bir çocuk yaratacağım ve rögar kapağından lağıma düşüp ölecek maalesef, yapacak bir şey yok ! ben yinede yaratayım! " "Saglikli bir kadin saglikli bir erkekle uygun zamanda cinsel ili$kiye girerse çocuk olur", bu kanun ilk çiftten beri var yani Tanri "Ali' yi yaratayim, Veli'yi yaratayim" deyip yaratmaz, bu kanun konmu$ ve buna göre dogumlar meydana geliyor. Yazdıklarınız arasında tek tutarlı ve mantık olan tanımınız budur. Bu açıdan bakın daha sağlıklı ve tutarlı olur... Saygılarımla... Alıntı
Misafir FISILTI Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2007 Bir gun kirlarda gezintiye cikan bir adam, kenara oturdugu otlardan birinin dalinda, kucuk bir kozanin varligini fark etti. Koza ha acildi ha acilacak. Adam, bunun bir kelebek kozasi oldugunu tahmin ediyordu. boyle bir firsat bir daha ele gecmez diye dusundu ve bir kelebegin dunya yuzu gordugu ilk dakikalara sahit olmak istedi. Dakikalar birbirini kovaladi, saatler gecmeye basladi ama henuz kelebegn kucuk bedeni o delikten cikmadi. Sanki kelebegin disariya cikmak icin caba harcamaktan vazgecmis olabilecegini dusundu. Sanki kelebek elinden gelen her seyi yapmis da, artik yapabilicegi bir sey kalmamis gibi gibi geldi ona. bu yuzden kelebege yardimci olmaya karar verdi. Cebindeki kucuk cakiyi cikarip kozadaki deligi bir cerrah titizligiyle buyutmeye basladi. Boylece, bir-iki dakika icinde kelebek kolayca disari cikiverdi. Fakat bedeni kuru ve kucucuk, kanatlari burus burustu. Adam kelebegi izlemeye devam etti; cunku kanatlaranini her an acilip genisliyecegini ve narin bedenini tasiyacak kadar guclenecegini umuyordu. Ama bunlardan hic biri olmadi. Kelebek, hayatinin geri kalanini, kurumus bir beden ve burusmus kanatlarla yerde surunerek gecirdi. Ne kadar denese de, asla ucamadi. Adamin butun iyi niyetine ve yardimseverligine ragmen anlayamadigi sey; kozanin kisitlayiciliginin ve buna karsilik kelebegin daracik bir delikten disari cikmak icin gereken cabanin, Allah'in kelebegin bedenindeki siviyi onun kanatlarina gondermek ve bu sayede kozanin kisitlayicigindan kurtuldugu anda onun ucmasini saglamak icin sectigi bir yol olduguydu. bu gercegi ogrendiginde, hayat boyu unutamayacagi bir seyi de ogrenmisti. Bazen, hayatta tam olarak ihtiyac duydugumuz sey, cabalardir. Eger Allah, hayatta herhangi bir caba olmadan ilerlememize izin verseydi, o zaman bir anlamda sakat kalirdik. Olabilecegimiz kadar guclenemezdik o zaman. Ve asla ucamazdik...! Sanirim arkadasin sorusuna bu gercek oyku yardimci olabilir Saygilar Alıntı
Φ Sevket63 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2007 Ya o zaman iyiliği niye Tanrı yaratmış olsun ki?Başkası nasıl ki Özgür İradeyi kullanarak "Kötülük" fiilimi gerçekleştiriyorsa, Bende özgür irademi kullanarak "İyilik" fiilimi gerçekleştiriyorumdur. Bence siz biraz kasıyorsunuz gibime geliyor. Tanrı'ya toz konduramıyorsunuz. Bakın "Kötülük"te de o vardır, İyilikte de... Her şey "O"dur... Tanrı hiç bir şeyden "Ayrı" değildir. Ayrı gördüğünüz an tüm görüşleriniz en temelden çürür, yıkılır, tutarsızlaşır... Buna mahkumdur... Şeytanın yaptıklarına (ki Şeytan sadece bir nitelemedir aslında) Tanrı izin vermişse eğer, diyelim ki "Kötülük"ü Tanrı yaratmamışsa bile izin vererek insanların "Kötülük" yapmalarına, Birbirlerini öldürmelerine, Tecavüz etmelerine, Hırsızlık yapmalarına mahal vermiştir, izin vermiştir, yardım ve yataklık etmiştir... Eğer Tanrı "İyiliği" yaratmış olsaydı, insanlığa bir iyilik yapar ve "Kötülüğü" şimdiye kadar ortadan kaldırırdı... Her zaman sözlerim Paganistleşmiş Hıristiyanlık son derece inanılma fantastik bir hayal sunmaktan öteye gidemez, iyi bir morfindir, zira Nietcshie'nin söylediği gibi, çünkü 2000yıldır aynı şeyleri söylemekten bıkmamıştır... Yazdıklarınız arasında tek tutarlı ve mantık olan tanımınız budur. Bu açıdan bakın daha sağlıklı ve tutarlı olur... Saygılarımla... Her insanin ozgur hur iradesi vardir. mesala,aklı başında bir kişiyi, siz sırtınıza alsanız,nereye gitmek istersen seni oraya götüreceğim deseniz,diyelim ki iki yol var biri,tehlikeli yol, öteki tehlikesiz yol.siz baştan o kişiye uyarıda bulunarak her iki yolun durumunu anlatsanız buna rağmen,o kişi beni tehlikeli yoldan götür dese,o tehlikeli yolda başına bir kaza gelse ,size diyebilirmi ki,bak senin yüzünden başıma bu kaza geldi diyemez.çünkü kendi iradesiyle tehlikeli yolu seçmiştir.götüren değil,isteyen suçludur.(güç ve kuvvet yalnız Allah”tandır.bunu felçli hastalar daha iyi bilir.)Götüren Allah”tır, fakat tehlikeli yolda gitmek isteyen,insan suçludur Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.