Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

***ne demeli şimdi..anlayamamışsa bu güne kadar Ata yı kişi..değilmidir ki..şimdiki anlatacaklarımda nafile..olsun hadi bu günde dumana tırmanayım..

****olay..istanbulda başlayıp..trablusgarp a kadar uzanmaktadır..padişah istanbulda haykırmaktadır..son afrika toprağına da girmektedir ecnebi..gitmektedir elden trablusgarp..övünme dövünme halcikleri..amma..düzenli ordusuda yoktur..çok cepheli savaşlar...yıpratmıştır..osmanlı ordusunu..ve padişah..etmektedir bi teklif subaylarına..söyleyin subaylarım kim gitmek ister trablusgarp a...subaylardan ses yok.. çünkü trablusgarpa gidipte düşmanla cenk edecek subaya , yanında gitmesi için vereceği ordu da yoktur..mühimmatta.. ve trablusgarp a gitmek için..mısır ve libya dan da geçmek gerekmektedir..tehlikelidir..kırmızı hatlardır..kafa uçururlar..ve bir ses gelir..ben giderim..şaşkındır padişah ve subaylar..giderim sesi..Mustafa Kemal den gelmektedir..GÖNÜLLÜDÜR..YÜCE GÖNÜLLÜ.. ...ve çıkmıştır yola..yanında bir kaç adamıyla..gizli tutaraktan görevini..geçer iken mısır ve libya çöllerini..giyinmiştirde bir bedevi gibi..tanınmamak için..bilesiniz ki..Gazneli Mahmut amcam etmişti fetih.. taaaa hindistana kadar.yıkmıştıda kast sistemini..eylemişti ahaliyi müslüman...ve yerleşmişti buralara türkmenler..yollar boyunca..ve Mustafa Kemal geçer iken mısır ve libya çöllerinden, oradaki türkmenleri de direniş ve cenk içinde örgütlemektedir..vede orada osmanlıyı tanıyan yerli halkıda.. oradakilerle bir ordu kurmaktır amacı..en azından ecnebi dahada girmesindi anadoluya doğru..yavaşlatmak lazımdı..neysem..Mustafa Kemal in çöllerde olduğunu ve niyetini öğrenen ecnebiler..suikast ve saldırı hallerine geçmiştir..çölde, bir yandan ecnebi suikast girişimleri..bir yandan çöl eşkıyalarının saldırıları..ve oradaki türkmenlerden ordu kurabilme çabasının verdiği yorgunluk..haftalarca çölde geçen uykusuzluk nöbetleri..geceleri çok soğuyupta gündüzleri çokça sıcaklaşan çöl ikliminin de etkisi ile dayanamamıştır o yüce gönüllü Mustafa Kemal..kısmi bir felçlik geçirmiş ve gözlerinden birine inen perde sonucu..kaymıştır gözünün birtanesi..(fotoğraflarına yakından bakarsanız gözlerinden biri sağa doğru kaymış durumdadır.)..ve ölene kadar da kalmıştır öyle..

***ne olmuştur sonrasında..almıştır Mustafa Kemal adamlarıyla trablusgarp ı..Kurtulmuştur son afrika toprağı..amma nolmuştur sonrasında..istanbuldaki padişahımız..vermiştir ecnebilere geri trablusgarp ı..hemde savaşmadan...evetttt...ne demeli şimdi..dimi.. yukarıda öyle demiştim..peki ne demeli arkadaşlar..size bırakıyorum....

İzmir mitingine sevgiler.... :clover:

Gönderi tarihi:

***ne olmuştur sonrasında..almıştır Mustafa Kemal adamlarıyla trablusgarp ı..Kurtulmuştur son afrika toprağı..amma nolmuştur sonrasında..istanbuldaki padişahımız..vermiştir ecnebilere geri trablusgarp ı..hemde savaşmadan...evetttt...ne demeli şimdi..dimi.. yukarıda öyle demiştim..peki ne demeli arkadaşlar..size bırakıyorum....

:clover:

1) Savaş anlayışının; toprak alıp-vermelerin; güç dengelerinin değişimini rahatça takip edebileceğimiz günümüz olaylarından da yola çıkarsak zor durumda olan ve yönetim yetisi belirli bir zümrece özgürlük adı altında elinden alınmış olan hanedan üyesine karşı böylece bir tavır almak hoş olmamış...

2)Mustafa Kemal'i eğer bu şekilde başka önemli değerlerle zıtlaştırarak ve kendi yorumlarınızı, değerlerinizi ön plana alarak anlatırsanız insanlar anlamamakla kalmaz tepki de oluşur...

3)Bilmem bunları yapıcı olarak algıladınız mı!!!

:zorro:

Gönderi tarihi:

ataturkun bır sozu vardır yerı gelecek bu ulke ıcın en degerlı varlıgımı canımı verecegım demıstı

Ataturk bu sozu soylemeden once butun mal varlıgını hazıneye bagıslamıstı.bunun medyaya yansımasını ıstemıyordu ama bı sekılde yansıdı.

halk saskındı cunku boyle bır lıder daha once hıc gormemıslerdı.medya bunu Ataturke sordugunda Ataturk su cevabı verdı.yerı gelecek bu ulke ıcın en degerlı varlıgımı canımı verecegım demıstı.bu sozlerden kımse bısey anlamamıstı.ama Ataturkun anlatmak ıstedıgı hatay meselesıydı.hatayı almak ıstıyordu.ama cok hastaydı tedavı olması gerekıyordu.ama Ataturk tedavıyı secmedı.cunku artık olum kapıdaydı ve bı an once hatayı almak ıstıyordu.

Ataturk gucsuzdu ayakta durması bıle yasaktı bılıyosunuz sıroz hastalıgına yakalanmıstı karnı sısıyordu.Ataturk tedavıyı reddedıyordu cunku hatayı almak ıcın fransaya cok buyuk laflar edecektı guclu gorunmek zorundaydı.hasta yatagındayken fransa Ataturkun sozlerını cıddye almıyacagını bılıyordu.saglıklı ımajı yaratmak ıcın resımler cektırıyordu.resımlerınde ceketıyle karnını gızlıyordu.denıze gırıyor ımajı vermek ıcın denız kenarında resım cektırıyordu ama sırtı donuk bır sekılde cunku karnının o sısmıs halını gostermek ıstemıyordu.bu zaman ıcerısınde fransaya cok agır laflar edıyordu.

4 gunluk program ıcın mersıne gıtmıstı.halk onu lımanda coskuyla karsılamıstı buyuk bır kalabalık vardı hataydan gelenler cogunluktaydı.ama Ataturk rahatsızlıgından dolayı yuruyemıyordu.halkın gozu onunde yurumek zorundaydı.Ataturkun yanına henuz yurumeyı yenı ogrenmıs kucuk bır kız cocugu verdıler.kucuk kız cocugu yuumeyı yenı ogrendıgı ıcın zor yuruyordu Ataturkte zor yuruyordu bunu gızlemek ıcın sankı Ataturk kucuk kız cocugunu taklıt edıyor ımajını vermek ıcın 2 sıde zar zor yuruyorken 4-5 adım sonra Ataturk bır adım daha attı ama otekı adımını atamadı gucu kalmadı.hemen arkasından gelen ısmet pasa elındekı bastonu Ataturke uzattı.ve Ataturk bır elınde kız cocugu bır elınde bastonla lımandan ayrıldılar.

toren alanına geldıklerınde Ataturk hıc oturmadı.cunku onlerınden Turk askerı gecıyordu Turk askerını ayakta selamlıyordu.toren bıras uzadı Ataturkun gucu kalmamıstı ve hemen Turk askerıne mars mars emrını verdı ve Turk askerı toren alanından kosar adım uzaklastı ve Ataturk cok uzulerek soyluyorum kı yere dustu.hemen yanına kostuklarında Ataturk bır emır verdı basın benı bu halımle kesınlıkle fotograflamıyacak.hemen onlem aldılar ve basın Ataturku yere dusmus halıyle fotograflıyamadı.cunku Ataturk hatayı almak ıcın fransaya cok agır laflar edıyordu.guclu gorunmek zorundaydı.yere dusmus halı fransanın elıne gecse fransanın onu dınlemıyecegını bılıyordu.Mustafa Kemal Ataturk fransaya en son restını de cektı bu savas demektı.fransaya dusunmesı ıcın 1 gun sure vermıstı.fransa saatlerce bu konuyu tartıstı ve sonunda hataya gırebılırsınız telgırafını cektı.o zamankı Turkıyenın avrupadakı kredısıne bır bakın.guclı bır Turkıyeyle ıstedıgımızı nasıl yaptırıyoruz.ertesı gun Turk bırlıklerı sabah saatınde hataya gırdıler ve fransız askerlerı sehrın gırısınde Turk askerlerını selamla karsıladılar ve hatayı bu sekılde aldık.hatayı aldıktan sonra Ataturk artk benı tedavı edebılırsınız emrını verdı.hemen Ataturku dolmabahce sarayına goturmek ıstedıler gunduz vaktıydı Ataturk yuruyemıyordu ayakta dahı duramıyordu.emır verdı benı geceleyın gotureceksınız dedı.

sedyeyle gıderken halkın kendısını bu halde gormelerını ıstemıyordu.cunku halkın gozunde Mustafa Kemal Ataturk hep sakaryadakı dımdık ayakta duran baskomutan mutafa Kemaldı.bu yuzden geceleyın yola cıktılar.dolmabahce sarayına geldıklerınde Ataturk bır emır daha verdı.verdıgı emır Turk askerını sarayın onunden uzaklasmasını ıstedı.cunku Turk askerınınde kendısını bu halde gormesını ıstemıyordu.Turk askerlerını uzaklastırdılar ve sedyeyle dolmabahce sarayına getırdıler ve malesef Ataturk bır daha dolmabahce sarayından cıkamadı ve Ataturku kaybettık.ıste bız hatayı bu sekılde cok zor sartlar altında kazandık.

eger Ataturk ulkesı ıcın bu zorluklara katlanmayıp tedavı olmayı secseydı veya Ataturk yere dustugu zaman Ataturkun o halıyle fotograflarını cekselerdı bız bugun hatayı alamayacaktık.yerı gelecek bu ulke ıcın canımı verecegım demıstı ve Ataturk hatayı almak ıcın canını vererek hayata gozlerını yumdu.

Gönderi tarihi:

anladım alio_1..

anlatmak istediğim bu değildi ama..zorda kalmış bir hanedan üyeliğini anlıyorum..çaresizliğide..stratejik yanılgılarıda..belirli bir zümrece özgürlük adına elinden alınmış yetkiyide anlıyorum..

---bakmak ve görmek diyorum..

---ve Mustafa Kemal in zamane olaylar karşısında bir takım şeyleri görebilmiş olmasınıda bizim için bir şans olarak niteliyorum..

---bir emekten bahsediyorum..bir inanmışlıktan..bağımsızlıktan..neden milli şuur uyanmalı..ondan bahsediyorum..

---çaresizliklerinde nasıl yaratıcılığa dönüştürüldüğünden bahsediyorum..

---kurtarıcı beklemenin(hanedan üyesi için) sonrasında o kurtarıcıdan nasıl kurtulanacağı gerçeğinin görülememesinden bahsediyorum..yabancılar ve yerli işbirlikçilerle hanedanlığa verilen imtiyaz..bu katakulli diyorum..

---ve izindeyiz diyorum..rahat uyu diyorum..ATAM... :clover:

---saygılar..

Gönderi tarihi:

Basbakan Erdoganın cumhurbaskanlıgı secimi arefesinde bir sözü vardı.

Biz makam mal mülk peşinde değiliz. Öldügümüz zamn aynı yere gidecegiz, orda makamların bir anlamı olmıyacaktır...

Bunu söylerken Atatürk'tenmi ilham almıstır diye bir an aklımdan gecmedi değil...

Ama sonra ögrendikki ogluna bir kac milyon dolarlık gemi almıs, kendine bes tane trilyonluk villa almıs, yandaslarına bu ulkenin zenginliklerini peşkeş cekmiş. Utandım kendimden.. nasıl boyle bir adam Atatürk'ten ilham almıs olabilir diye...

Dokunulmazlıklarıda kaldıracaktı dimi?

O zaman hesabını nasıl verirdi yediklerini ve sattıklarının?

bahsettigni hanedan uyelerine saygı beklemeniz bugunku hukumete saygı beklemeniz gibidir.. İkiside zorda kalınca bu ulkeyi satmaktan geri duymuyor, beklediginiz saygı bu ulkenin satılmasınaysa kusura bakmayın...

Biz Ata'mızdan böyle ögrenmedik..!!!!

Gönderi tarihi:
bahsettigni hanedan uyelerine saygı beklemeniz bugunku hukumete saygı beklemeniz gibidir.. İkiside zorda kalınca bu ulkeyi satmaktan geri duymuyor, beklediginiz saygı bu ulkenin satılmasınaysa kusura bakmayın...

Bahsi geçen dönemde etkin olan İttihatçılara saygı duymam;ama bu adamlar tarafından yönetim elinden alınmış olan "SAYGIDEĞER" hanedan üylerine laf atmam;laf atanı da o zamanın "hanedan değişikliğini" anlayamamış olarak görürüm...

Fanatik bir biçimde bu topraklarda büyük bir medeniyeti var etmiş insanların torunlarına laf söylemek doğru değildir...

Tekrar tekrar söylemem gerekecek galiba; bu yaptığınız Atatürk konusunu gündeme getirirken başka önemli değerlere kendi düşünceniz doğrultusunda çamur atmaktır ve çok büyük bir kesimi konudan soğutmanıza neden olur...

Gönderi tarihi:

güzel kardeşim aliO_1....

mesele;

_kıtalar yönetmiş bir hanedanlığın son uzantılarının içinde bulundukları hezeyan..ve bu hezeyanlar sonrasının yarattığı şaşırılmışlık değil...

_teokratik monarşiyle yönetilmiş bir ulusun girdiği yönetimsel çıkmaz değil...

_başta halife olarak duran padişah ve yanıbaşında duran şeyhülislam abimize ülkede yapılacak her değişiklikte yada bu domates yensin mi..yenmesin mi..diye danışılan..sözü buyruk olan..hatta matbaa yı senelerce sonra ülkemize sokan..bir fetva ustasının olmuş olması değil...

_fetihçi anlayışın viyana kapılarına kadar sürüklediği ordunun içinde bulunduğu çıkmaz değil...

_90 bin türk askerinin sarıkamışta bir hayalle savaştırılması uğruna ki çoğu öldü..bir tek rus bile göremeden..hatta kızıllığı güneşin doğuşu ve batışında görerekten can vermeleri değil..

_son zamanlarda hanedan ın..ve hanedan üyelerinin gereksiz harcamaları..israfları..korkuları(ki haliçte senelerce ruslar boğazlardan geçiş yapacak korkusuyla zamanın padişahınca dünyanın en muazzam türk deniz donanması çürümeye bırakılmıştır..ve içindeki askerlere senelerce maaş verilmiş..ama gemiler senelerce aynı yerde demirlemiş..güvertede askerler tavuk falan bile beslemeye başlamış..asker savaşma yeteneğini de kaybet miş..ya daha neler ..han gi birini anlatayım..ve mesele bunlarda değil...

_mesele ne biliyormusun..

"Atatürk çe uyandırılmış bir milli şuur..ve bağımsızlık benim karakterimdir...sözünün.. sözde değil özde oluşu...ve icraat güzel kardeşim..icraat..

--ve ilk icraatımızda şu olsun..Atatürk ü anlamak..anladığını sanmak değil...

(not:yukarıda anlattığım hususlar elbetteki 600 yüzyıl bir ulusa hükmetmiş ve de dünya da sözü geçmiş bir hanedanlık anlayışının bazı olumsuz yönleriydi..olumlu yönleride vardı tabi..meraklısı çıkarsa olumlu yönlerde anlatılır..)..

ben kendimce..zamana yere ve olaylara göre yapılandan bahsettim..Mustafa Kemal ve icraatlarından..

---- :clover:

Gönderi tarihi:

İkinci iletim diğer arkadaşaydı;söyledikleriniz de tartışılabilir şeyler ama bu başlık içindeki uzlaşır tutumunuza lafım yok zaten...

Saygılar...

Gönderi tarihi:

Mustafa Kemal'i anlamak.

Özellikle bugünlerde daha iyi anlamak şart. Figgaro çok güzel bir topic açmış ve çok güzel bir kelam etmiş. Kurtarıcı beklemek ve sonra o kurtarıcıdan kurtulmayı beklemek. Ne kadar güzel. Ve ne kadar gerçek.

Atatürk bir kurtarıcı değildi o bir devrim adamıydı, liderdi, zekası üstün ve ileri görüşlü bir aydındı. Gerçek bir aydındı. Dipnotları, tespitleri çok doğru ve yerindeydi ileri görüşlülüğünün sınırsızlığını günün şartlarında çok iyi değerlendirme fırsatı buluyoruz.

Onun mücadele ettiği günlerdede içeride muhalifleri vardı o muhaliflerin hemen hepsi saltanatçı ve hilafetçilerdi. Bugün ki muhalifleride aynı zümreden. Atatürk bağımsız ve egemen bir millet var etmekten sözediyordu, dediğini yaptı. Onun aramızdan ayrılışından sonra geldiğimiz noktada egemenlik ve bağımsızlık duvarlarımız yıkılmak üzere. İşte bu yüzden Atatürk'ü anlamak ve anlatmak çok önemli. Çünkü bu şansı her millete nasip etmiyor Allah.

Türk milleti özel bir millet bu milletin tarihi, yapıtları, kurduğu devletler ve onların yıkılışları kayıtları ile önümüzde. Ne nasıl ve neden oluşmuş, nasıl sonuçlanmış, tarih bilmek bu yüzden önemli. Aynı hataları tekrar etmekten ve hep aynı sebeplerden yıkılmış Türk Devletleri. Yani içeriden. Çünkü temelleri ne kadar sağlam atarsanız atın binanızın içeriden çürümesine göz yumarsanız mutlaka yıkılacaktır.

Ve yıkılacak binalarda dinamitler hep içeri yerleştirilmektedir. Türkiye'nin şuanki sorunları içeridedir. Hastalığı yayan ve yaratanlar dinamitleri içeriden patlatmak istiyorlar. Bölücü ve irticacı hastalıklar Cumhuriyet binamızı içeriden çökermek için özellikle planlanmış uzun vadeli hastalıklar. Bu hastalık malesef bulaşıcı. Bir kısım insanımız bu virüsün farkında olmadan taşıyıcısı olarak ülke bedenini hasta etmeye çalışıyor. Bindiği dalı kesiyor ve gerçekten farkında değil. Farkına vardırabilmek çok önemli, Atatürk bu hastalığın tek çaresi. Emperyalizm hastalığına karşı, bağımsızlık ve egemenlik mücadelesi vermiş olan büyük önder bu hastalığın zayıf noktalarını iyi biliyor ve muayenenin formüllerini önümüze sermiş bulunuyor.

Emperyalizmin uşakları hastalığı yok sayıyor bununla yetinmeyip hastalığın tek ilacını ortadan kaldırmanın yollarını arıyor.

Atatürk'ü yeniden anlamak ve doğru anlamak her Türk'ün vazifesi. Tehlikeyi yok sayanlar o hastalığın bedene iyiden iyiye yayılmasını arzu edenler. Onları iyi tanımak ve önlemleri iyi almak hayati önem taşıyor.

Selametle

Gönderi tarihi:
Tekrar tekrar söylemem gerekecek galiba; bu yaptığınız Atatürk konusunu gündeme getirirken başka önemli değerlere kendi düşünceniz doğrultusunda çamur atmaktır ve çok büyük bir kesimi konudan soğutmanıza neden olur...

"çok büyük bir kesimi konudan soğutmanıza neden olur..."

Konudan derken hangi konudan söz ediyorsunuz?...

Yanıtı yine sizin satır aralarınızda."Atatürk konusunu gündeme getirirken " ifadeside size ait...

Yani özetle birilerinin Atatürk' ten soğuyabileceği olasılığına dikkat çekiyorsunuz...

Ve bende size hadi canım sende diyorum...

Atasıyla arasına yüz yıllar öncesinin mesafesini oturtmuş...Size ait bu satırları yazan bakış açısı ve zihniyet...Ata'sından buz gibi soğuk duruyor farkında değil misiniz?...

İsterseniz bize ilk okul çocuklarını kandırmaya yönelik taktiklerle akıl vereceğinize gerçek kişiliğinizi ortaya koyan yaklaşımları sergileseniz...

Hakkınızda daha tutarlı bakış açıları yaratabilirsiniz...

Örneğin; Bu arkadaşımız," Atatürk'ü en az Hilafetinin temsilcileri kadar atası olarak kabul edebiliyor..." diyebiliriz...

YADA TERSİNİ...

Nedersiniz..."Atatürk''ün önderliğinde Cumhuriyetin ve onun o zamanki yasama organın hilafetin ortadan kaldırılmasını yasallaştırdı diye ondan soğumadığınızı...

Hilafetin ve şeriat yasalarının kaldırılmasının bu ülke için yararlı olmuştur fikrine sahip olduğunuzu" düşünebilirmiyiz?

Gönderi tarihi:

Meydanlara cıkan insanları gördükce, özellikle son mitingten sonra Can Dündar'ın bir tesbiti vardı:

Ankara Tandoğan'a gelen milyonlar, Ata'm uyan ulke elden gidiyor diye bagırıyorlardı...

Çağlayan'da Ata'ya bu seslenişin cevabını yine halkın kendisi verdi, Atatürk'ün attıgı temellerden yetişenler gerektiği zaman emanete sahip cıkacaklarını gösterdiler.

Ve son olarak İzmir'de insanlar Rahat Uyu Ata'm diye bagırdılar...

Bugun Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lidere sahip olma şansının ne demek oldugunu bilen milyonlarca insan var bu ulkede...

Birilerini tanımlamasına yeniden adlandırmasına gerek oldugunu sanmıyorum. Her gecen gün Mustafa Kemal Atatürk'ün haklılıgını ispatlıyor...

Tehlike yokmus gibi, yada tehlike unsuru yokmus gibi davrananlar umarım biraz daha arastırıp ögrenirlerse Atatürk'ün ne söylemek istedigini anlayacaktır.

Onlar anlayana kadar zaten biz bu vatan icin gerekeni yaparız...

Gönderi tarihi:

MİTİNGLER DÜNYA VATANDAŞLARINI DA ETKİLEDİ

Kadınların ve gençlerin çoğunluğu oluşturduğu geniş halk kitlelerinin, onurlu ve cesur haykırışı, dünya basınında geniş yer bulurken, dünya halklarının da kendilerini sorgulamalarına neden oldu.

"If we could just get the Iraqi people to follow the same passion as Turkey, we would be out of there as fast as we could load the planes and ships."

Eğer Iraklılarda, Türklerdeki gibi bir heyecan olsaydı, uçaklarımızı ve gemilerimizi hemen çekmemiz gerekirdi.

"I can only dream of the day when huge numbers of secular Americans demonstrate against the radical Christianists that continue to rule their "god"forsaken country."

Türklerin aksine, Amerika'da milyonlarca insan devletimizi ele geçiren radikal hristaynlar (Bush) aleyhine bir protesto gösterisi düzenleyebilecekleri ni sadece hayal edebilirim

MUSTAFA KEMALI ANLAMAK DÜNYAYI ANLAMAKTIR,.,

BU VATAN , BU MİLLET BU BAYRAK BİZİM,.,.,Birimiz hepimiz.,.,., hepimiz birimiz icin

Evet bu Miting damgasini vurmustur ,,Türkiye,,, Dünyaya biz variz,.,Dünya haklari yalniz degilsiniz Dün canakkalede

Bugünde soguk savas,ta

Savasi kazanmak istedik vede kazandik,.,

Dünyaya ismini yazdiran Büyük Önderin ATATÜRK,ÜN,,,Cumhuriyetin Cocuklari.,.Dün nasilsak Bugünde öyleydik,.

Bunu anlamakta zorluk cekenler ,,bugünde Dünyanin gözü önünde tarih dersi verilmistir,.,ve yenilmislerdir

Türkiyemizde bugünden itibaren .,.yeni sayfa acildiysa,.,

ASIL SAYFA DÜNYA INSANLIGI ICIN ACILMISTIR .,.,BUNUN ETKILERINI BÜTÜN DÜNYA HALKLARI HISSEDECEKTIR

Cünkü bu zaffer siradan bir zaffer degildir,.,Bu Türklerin zafferidir,.,bütün dünya halklari icin

Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunlar ,,Aslinda dünya üzerinde oynanmak istenen büyük oyundur,,!!

Bu zaffer Erzuruma kadar ses getirmisse,.izmirde Bayrak tutan eller ,,Dadaslar ülkesi

Erzurumda,da tutmustur,,.,Dün nasil tutduysa bugünde öyle tutmustur,.,

Evet arkadaslar inanin bu zafferin degerini bilirsek ,,yediden yetmise

Dünya insanligi bizlerin sayesinde onlarda yeni sayfalar acacaktir

Artik bunun dönüsü yoktur,..Avrupa bile bunun etkilerini,,,sonuna kadar hissedecektir

vede tarihte yeni sayfa acilmissa buda Türklerin sayesindendir,., ,,

bu arada vesile olan AKP,,yide tesekkür etmek gerekir,.,

cünkü onlarinda artik ülkemiz üzerinde vede dünya

üzerinde oynanmak istenen oyunlari gördüklerini inaniyorum

Cünkü O bayraklar Erzurumdada Alni dik havadaydi

Tesekkürler Türkiye Tesekkürler Dünya Halklari icin

sen varya sen.,,.,, en büyüksün.,.dört mevsim gibi en güzelisin,.,

TESEKKÜRLER TÜRKIYEM

:shuriken: yamyam frankfurt

Gönderi tarihi:
"çok büyük bir kesimi konudan soğutmanıza neden olur..."

Konudan derken hangi konudan söz ediyorsunuz?...

Yanıtı yine sizin satır aralarınızda."Atatürk konusunu gündeme getirirken " ifadeside size ait...

Yani özetle birilerinin Atatürk' ten soğuyabileceği olasılığına dikkat çekiyorsunuz...

Ve bende size hadi canım sende diyorum...

Atasıyla arasına yüz yıllar öncesinin mesafesini oturtmuş...Size ait bu satırları yazan bakış açısı ve zihniyet...Ata'sından buz gibi soğuk duruyor farkında değil misiniz?...

İsterseniz bize ilk okul çocuklarını kandırmaya yönelik taktiklerle akıl vereceğinize gerçek kişiliğinizi ortaya koyan yaklaşımları sergileseniz...

Hakkınızda daha tutarlı bakış açıları yaratabilirsiniz...

Örneğin; Bu arkadaşımız," Atatürk'ü en az Hilafetinin temsilcileri kadar atası olarak kabul edebiliyor..." diyebiliriz...

YADA TERSİNİ...

Nedersiniz..."Atatürk''ün önderliğinde Cumhuriyetin ve onun o zamanki yasama organın hilafetin ortadan kaldırılmasını yasallaştırdı diye ondan soğumadığınızı...

Hilafetin ve şeriat yasalarının kaldırılmasının bu ülke için yararlı olmuştur fikrine sahip olduğunuzu" düşünebilirmiyiz?

Böyle bir şey demedim...

Soğuma konusunda ise şunu söyleyeyim:Osmanlı tarihimizin baştaçlarındandır;bunun bilincinde olan bir çok insan var,sırf kendi görüşlerinizi ve hanedana bakışınızı dile getirmek için Türkiye Cumhuriyeti'nin ortak değerleri kullanılmamalıydı dedim;arkadaş da anlayışlı çıktı zaten...

Güle güle şovalye...

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Şudur;

1. Atatürk o kadar büyüktür ki sizin bizim gibi faniler bu kadar büyüklüğü hiçbir zaman anlayamaz, yani boşa uğraşma!

2. Atatürk baş öğretmen baş komutan, her zaman ve çağda mutlak önder, ölümsüz lider, sonsuz güçtür,

Yüce Atatürk, hani derler ya ''atam atam sen kalk ben yatam'dır.

Ey gericiler, ey yobazlar, ey liberaller, ey cumhuriyetçi olmayanlar, ey cehapa'ya oy vermeyenler

siz Atatürk'ün ne kadar yüce olduğunu asla anlayamayamazsınız....

ne kadar anlarız deseniz de hep takiye yapmaktasınız, biz biliriz siz bilemezsiniz.

bozan

Gönderi tarihi:
Şudur;

1. Atatürk o kadar büyüktür ki sizin bizim gibi faniler bu kadar büyüklüğü hiçbir zaman anlayamaz, yani boşa uğraşma!

2. Atatürk baş öğretmen baş komutan, her zaman ve çağda mutlak önder, ölümsüz lider, sonsuz güçtür,

Yüce Atatürk, hani derler ya ''atam atam sen kalk ben yatam'dır.

Ey gericiler, ey yobazlar, ey liberaller, ey cumhuriyetçi olmayanlar, ey cehapa'ya oy vermeyenler

siz Atatürk'ün ne kadar yüce olduğunu asla anlayamayamazsınız....

ne kadar anlarız deseniz de hep takiye yapmaktasınız, biz biliriz siz bilemezsiniz.

bozan

hadi anlat..öğret bana..uslandır..iyi bir söz dinleyenimdir...ne bilirsin Mustafa Kemal hakkında...?...nedir yaşamında Mustafa Kemal in yeri..?....

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.