Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Haklı Kürt Hareket'i geliyor meclise...GUMBUR GUMBUR

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Aşkolsun Sayın Erdoğan...

Bahsettik ya "İnsan Hakları"ndan!

Hemde Gümbür Gümbür...

Kardesim git kitap ve tarih oku sen. Medler hakkinda bilgi edin. Selahattin Eyup hakkinda bilgi edin. Kalkmis bir de zazalari ayri irk yapmis. Seni muhattap bile almiyorum. Turkiye' de Kurt yokmus, Kurt Milleti denen bir millet yokmus. Daha neler!

Gönderi tarihi:

siz bu konuda çok bilgilisiniz galiba, peki açıklarmısınız Kürtlerin kökeni nereye dayanır? Ataları kimlerdir, kaç kez devlet kurmuşlar, kaç kez millet olmuşlar, olduysa nerede, ne zaman ve nasıl?

Gönderi tarihi:
Aynı anda yazıyormuşuz... :blushing: bir baktım seninki benden önce postalanmış... :clover:

Tahmin etmiştim Sayın Erdoğan...

Sizinle aynı şeyden dem vuruyor olmamız gururlandırdı...

Kardesim git kitap ve tarih oku sen. Medler hakkinda bilgi edin. Selahattin Eyup hakkinda bilgi edin. Kalkmis bir de zazalari ayri irk yapmis. Seni muhattap bile almiyorum. Turkiye' de Kurt yokmus, Kurt Milleti denen bir millet yokmus. Daha neler!

Okuyoruz zaten merak etmeyin...

Bak sana bir tavsiyem var arkadaşım;

Her yeni gelene naçizane söylerim...

Bir foruma girdiğiniz vakit, muhatap olacağınız kimselerin görüşlerini ve önceki iletilerini inceleyin.

Yoksa aynı şeyleri tekrar tekrar yazmak zorunda kalıyoruz.

Sizde öyle yapın...

Kürtlerin niçin bir millet ve ırk olmadıklarınız daha önce yazdım...

Med'lerle yada bilmem hangi kavimle nasıl bir alakaya sahip olup olmadıklarını da yazdım ve yazdılar...

Kürtlerin tarihi! öyledir ki hangi kaba koyarsanız ona sığar, esnektir...

Çünkü açık ve net bir tarihleri yok.

Bir medeniyet inşa etmemişlerdir çünkü hiç, hep başka medeniyetler altında ezik kalmışlardır ve değişmişlerdir.

Mesela Azeri Türkleri ile Anadolu Türkleri coğrafyaları farklı olduğu halde birbirleri ile anlaşabilmektedir değil mi?

Peki ya birbirlerine onlardan daha yakın coğrafyalarda yaşayan Kürtler ile Zaza'lar ve hatta Kürtler ile Kürtler niçin dil olarak anlaşamıyorlar?

Kürtler için Farsidirler de diyebilirsiniz, Türktürler de diyebilirsiniz ve hatta biraz daha kasabilirseniz durumu Arap ya da Hintlidirlerde diyebilirsiniz. Ne olduklarına dair kesin olarak tek söyleyebileceğimiz şey bir "Irk" ve "Millet" olmadıklarıdır. Hangi Irk'tan geldikleri ise hep tartışma konusu olacaktır çünkü onların ne olduğunu kesin olarak söyleyebileceğimiz kendi öz ve özgün kültürleri ve medeniyetleri dahi yoktur.

Ermeni, Türk, Arap ve Acem kültürleri arasında kalmış, başkalaşmış bir topluluktan öte bir şey değillerdir.

Bakın bu onları küçümsemek değil, aksine diyorum ki onlar diğer Anadolu halkı gibidirler, "Biz" olmuşlardır. Öyle "Kürt" "Türk" diye ayıramazsınız kesinlikle. Doğuda Kürtleşmiş onlarca Türk Boyu vardır... Alevilik kesinlikle bir Kürt ya da Zaza inancı değildir. Alevi Türkmenlerin sonucudur Alevi Kürtlüğü mesela... Şimdi bunu düşünerek Alevi Zaza ve Kürtler ayırın o "Saf Kan Kürt" dediklerinizden... Sonra kız alıp verme ile oluşan karışımı hesaplayarak ta bir kısmını atın... Size Saf Kan Kürt kalmaz ortada tek bir tane bile... Kaldı ki öyle bir Kürt şu son bir kaç bin yıldır da hiç olmamıştır bile...

Gitmiş birde Selahaddin Eyyubi'yi örnek vermiş...

Arkadaşım, senin anladığın manada "Kürt" daha henüz en fazla 85-90 yıl önce belli bir anlama bürünmüş bir kelimeden başka bir şey değildir. O da yine bellidir...

Selahaddin Eyyubi değil ta Türkler Anadolu'ya girdiğinden beridir Türkler ile Kürtler arasında ayrım olmamıştır. "Kürtler" aynen diğer Türk boyları gibi yaşamışlardır. Ta ki Yavuz Sultan Selim ve Şah İsmail mücadelesine kadar... Hatta ondan sonra bile Alevi Türkler/Oğuzlar (avşarlar, çepniler) "Kürtleşmek"te yani Kürtlüğü benimsemekte zarar görmemişler ve Kürtleşmişlerdir... Şimdi siz kim oluyorsunuz da bunu yadsıyorsunuz ve Kürt ile Türk'ü ayrıymış gibi lanse ediyorsunuz... Eğer Anadoludaki iki kardeş Toplumun birbirlerini benimsemeleri suç ise burada iki-üç idamlık suçlu vardır;

İlki Kürtleri kayırıp, Alevi Türklerin yaşamsal kaygılarla Kürtleşmesine neden olan "Yavuz Selim",

Onu bunu yapmaya iten "Şah İsmail"

Ve ikinci olarak bundan iltimas sağlayan, varlığını bu güne kadar bu sayede sürdürebilen, bu uygulamanın en baş menfaatçisi ve destekçisi olan, Kürtleşen ve sizin gibi asıllarını unutan Türkler ile birlikte bugün görünürde sayıca bir miktar oluşturan Kürt Derebeyliği/Feodalizmidir...

Zamanında bu üç unsur olmasaydı eğer, bugün "Kürt" adı Anadoluda en azından Medeniyet inşa edebilmiş diğer Milletler gibi bir Nostaljiden ibaret olacaktı, ki hemde bir medeniyet oluşturamamalarına rağmen...

Ve siz gelipte burada insanlara Tarih okumalarını salık verebiliyorsunuz... Elbette Tarih okuyacağız lakin bunu Tarih'in "T"sinden bile haberdar olmayanlardan ödev almayacağız...

Size, şu muhatap bile almadığınız "Ben" bir soru soracağım haddim olmayarak...

Madem ki Kürtler bir medeniyet inşa edebilmişler, madem ki bir Millet olabilmişler, madem ki bir "Irk"tırlar...

Kürtleri "Kürt" yapan nedir?

Ne vermişlerdir Dünya Kültürüne?

"Kürt" deyince;

"Dili" ile,

"Giyim ve Kuşamı" ile,

"Hayat Anlayışı" ile,

"Özgün/Milli İnancı" ile,

"Milli Devlet Geleneği" ile,

"Milli Tarihi" ile,

Kısacası "Medeniyet" dediğimizde aklınıza gelen her alanda Kürtleri "Kürt" yapan ve Türklerden, Araplardan, Acem/Farslardan, Ermenilerden ayıran özellikleri nelerdir?

Kürt Kültürü neleri kapsar?

Sınırları nelerdir?

Ben size cevaplayayım mı?

Bu soruların cevapları yoktur...

Çünkü hiç bir Millet, bir akarsuyun bir yerden toprağa girip başka bir yerden tekrar çıktığı gibi, Tarih sahnesinden kaybolup binyıllar sonra tekrar hiç bir şey olmamış gibi ortaya çıkamaz... (Ahmet Taner Kışlalı)

Bugün ne Avrupa'da bir takım Macarlıların ortaya çıkıp "Biz Hunların Torunlarıyız" demelerinin bir anlamı vardır (ki geçen yıl Macaristan meclisine başvurdular, kimse sallamadı), ne de bir takım insanların çıkıp "Biz Medlerin Torunlarıyız" demelerinin bir anlamı ve dayanağı vardır (ki zaten kimse sallamıyor).

Ne o Hun-Macarları, mevcut Macarlardan ayırt edebilirsiniz,

Ne de Kürtleri Türklerden, Araplardan veyahut Acem/Farslardan ayırt edebilirsiniz...

Şudur ki; Yaptığınız şey gençliğinizin verdiği heyecandan ve aldığınız gazdan kaynaklanan bir heves ve yanılsamadır.

Demokrasi ve İnsan Hakları kavramlarının farkına vardıkça yanıldığınızı daha da göreceksiniz...

siz bu konuda çok bilgilisiniz galiba, peki açıklarmısınız Kürtlerin kökeni nereye dayanır? Ataları kimlerdir, kaç kez devlet kurmuşlar, kaç kez millet olmuşlar, olduysa nerede, ne zaman ve nasıl?

Merak etmeyin Sayın BlackCADY...

En azından son 2500-3000yıllık bir süre için bu soruya verebileceği bir cevabı yok kendisinin...

Ona göre Kürtler şu son 2500-3000yıllık bir süre içersinde yani İskender, Bizans ve Türk hakimiyetleri esnasında 2500-3000 yıllık bir "Çağ Uykusu"na yatmışlardı ve yeni uyandılar... O yüzden bir medeniyet veremediler 2500-3000yıldır tarihte. Ve o uykuları sayesinde yok olmadılar nedense... Artık nerede uyuyorduysalar bilmiyorum...

Komik yaa, çok komik...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:

Sen kalkip ne hakla ortada olan bir milleti yok sayiorsun? 35 ilyonu yok saymak hangi adalet'e sigar. Gidip okusana objektif kaynaklar ne diyor Turkler ya da Kurtler hakkinda.

Variz iste, ben varim ve benim gibi 30 milyon var.

Kurtleri millet y apan ne mi?

Dilimiz ayri, Kulturumuz ayri ayri dinlerimiz bile var. Ayri orf adetlerimiz var. Yalan mi? Muzigimiz bile farkli!

Adam kalmis resmen yok sayiyor benim guzelim milletimi. Ne munasebet?

Dedim ya siz Kurt dislamaya devam edin. *****************

Gönderi tarihi:

Kimin kökeni nerede zaten tam olarak nasıl bilinecek ki;ama vatandaşlar kararlılıkla ben buyum diyorsa ve kendilerini desteklediğini söyledikleri ortak değerleri varsa köken tartışmaya ne gerek var???

Bugün bir çok insan "Ben Kürdüm" diyorsa tarihe ayrıca başvurmaya ne gerek var;ortada bir sorun varsa zaten bazı şeyler olgunlaşmış demektir;he bu "sera" da olmuştur, ya da "mevsiminde dalından" dır...

"Haklı gelen Kürt" hareketi söylemini tamamen "ırk"çlığı körükler nitelikte buluyorum; hala "Kürt" kavramının doğruluğu ya da niteliği üzerinde konuşanlara da:Bunları geçin artık;yapıcı faaliyetler lazım, diyorum...

:zorro:

Gönderi tarihi:
Sen kalkip ne hakla ortada olan bir milleti yok sayiorsun? 35 ilyonu yok saymak hangi adalet'e sigar. Gidip okusana objektif kaynaklar ne diyor Turkler ya da Kurtler hakkinda.

Variz iste, ben varim ve benim gibi 30 milyon var.

Kurtleri millet y apan ne mi?

Dilimiz ayri, Kulturumuz ayri ayri dinlerimiz bile var. Ayri orf adetlerimiz var. Yalan mi? Muzigimiz bile farkli!

Adam kalmis resmen yok sayiyor benim guzelim milletimi. Ne munasebet?

Dedim ya siz Kurt dislamaya devam edin. *****************

Bana bu koyulaştırdığım iletiniz şeyi hatırlattı;

Hani çocuklar ağlaşırlar ya:

"Bana ne ya, bana ne, bana ne... Varız işte, varız... Alla alla..."

Müziğinizin ne kadarı farklı?

Ya merak etmeyin etnik müziği severim ve dinliyorum da...

Kürt müziğinide severim ama çok bir farklılığı yok, o kadar abartmayın.

Sadece "LEHÇE"si farklı o kadar... (Dil değil, dikkat edin; Lehçe)

Dininiz neymiş merak ettim...

Bana ne, bana ne merak ettim... :)

Şimdi birde 35 Milyon mu çıktı başımıza?

Hani 15-20 milyondu?

Yoksa şu Iraktakileride mi siz Anadolu Kürtleri ile bir tutuyorsunuz?

Ayrı örf adetleriniz ne peki?

Ya da Zılgıt mı mesela? (Araplardan gelmektedir)

Hatta Kan Davası olabilir değil mi? (Araplarda da var)

Belki de Nevruz'dur! (Türk geleneğidir)

Yemek kültürü olabilir mi? (Kürt Böreğinden başka var mı Kürt yemeği, Türklerin yapıp da yemediği, bilmediği?)

Ya da Sayılarıdır onları Milli yapan belki? (Farsi/Acemlerin sayı sistemini kullanırlar)

Dinleri hakikaten kendilerine özgüdür (Türkler İslamiyeti kendi inançları ile idealize ederken Kürtler Araplardan kültürleri ile birlikte birebir kopyalamışlardır ve en katı hali ile almışlardır. Çünkü kendilerine özgü bir medeniyet oluşturma yetisi yoktur, çünkü bir Millet değildirler. Aleviliği bile Türklerden aynılığıyla almışlardır. Merdeniyet inşa edememişlerdir tarih boyunca.)

Bakınız,

Türkiye dışındaki Kürtler beni zerre kadar ilgilendirmiyor.

Sizde umrumda değilsiniz...

Amma ve lakin Türkiye'deki Kürtleri, sizin sevdiğiniz kadar severim...

Bunu çokça yazdım forumda, örnekleri ile...

Hatta Irkçılık yapan sizsiniz, çünkü "Türk" "Kürt" ayrımını siz yapıyorsunuz...

Ben Türkleri ne kadar seviyorsam, Kürtleri de o kadar seviyorum...

Türkler ne kadar var iseler,

Kürtlerde o kadar var...

Sizden tek farkım; Abartmıyorum...

Sadece bu...

Abartmıyorum ve bir yerlerden Tarih uydurmuyorum...

"Varız işte varız, bana ne ya bana ne..." demeden önce sorduğum sorulara net ve açık bir cevap verin...

O Kürtleri "Milli" yapan değerleri teker teker istiyorum sizden...

"Hodri Meydan" demiştiniz, hatırladınız mı?

Sözünüzün arkasında durun...

Tabi ki yazabilecek tek bir şey bulabilirseniz...

Şu Zaza'ları da "Kürt" olarak görmeyiniz kesinlikle.

Zaten en başta Zaza'lar bunu redderler...

Çünkü değildirler zaten.

Hititlerin torunlarıdırlar Zaza'lar.

Kürtlerinde Hititlerin kolu olan "Karduk"lardan geldiği "İDDİA" edilir ama ispatlanamamıştır çünkü yok olup gitmişlerdir... Esameleri okunmaz bugün... Püf...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:
Kime mi hodri meydan diyorum? ****************

binyillardir bu topraklarda yasamamiza ragmen bizleri yani Kurtleri hic cekinmeden ana unsur saymayan her Turk milliyetcisine diyorum. HODRI MEYDAN! Evet bu topraklarin asil evlatlari Turkler'den once Kurtler degil mi? Siz sonradan geldiniz ve size misafirperverlik ettik beraber yasayalim demedik mi? Ve siz ne yaptiniz? Bizi disladiniz ve aniden "asil unsur Turklerdir" demeye basladiniz.

Ben ve benim gibiler milliyetci degildir. Sadece irkci Turk milliyetciligine TEPKI gosteren ve hakkin ne oldugunu bilen ve haklari icin savasan insanlardir.

Eger Turkiye gibi bir yerde yillardir her alanda beraber yasamamiza ragmen benim halkim dislaniyorsa o zaman Turkiye'nin bir parcasi olmamayi istememi kimse yadirgamasin. Hem kalkip beni Kurt kimligimden dolayi TACIZ edeceksin hem de "kes sesini Kurt olayi filan yok" diyeceksin. Olur mu oyle sey?

Daha 10 yil oncesine kada sirf Kurtce konusuluyor diye binlerce insani iceriye atip iskenceye yatirmiyorlar miydi? Ne bicim bir zihniyet bu? Artik ortada bir haksizlik oldugunu nereye kadar inkar edeceksiniz?

Lutfen herkes artik aklini basina alsin ve Kurtlere ne haksizlik yapildigini kabul etsin ve Kurtleri kazanmaya calissin. Su Trabzonlunun dedigi gibi soylemlere izin verilirse Kurt halki zor kazanilir ve bizi kazanamadikca da Turkiye hic bir zaman refah goremez!

ne söylediğinin,nede yapmak istediğinin tam farkında olduğunu sanmıyorum taner.genç ,heyecanlı ,bir o kadarda bilgi donanımı zayıf bir kürt milliyetçisisin sadece.kürt halkını kazanmaktan bahsetmişsin.ama ayrıştıranda senin gibi düşünenler.kürt kimliğinin altını özellikle çizenleride toplum yaşamında,gelenekleriyle ,yaşam biçimleriyle,ticaret anlayışlarıyla iyi tanıdığımı sanıyorum.ve ben almayayım diyorum.

Gönderi tarihi:
ben anlamıyorum bu apo yu asmıyorlar lan bu dtp mensuplarınıda neden içeri atamıyorlar.hep bu özgürlükden kaynaklanıyor.

özgürlükler kısıtlanmassa sonu gelmez.

Şimdi düşün:sen sıkı bir yönetim hali oluşturdun;özgürlükleri kısıtladın;bu adamlar daha çok taraftar bulur emin ol ve daha başka dertler çıkar ortaya,zaten gergin olan ülke belki de bir "içsavaş" akadar sürüklenir;ya da yeni bir bağnaz akımın içinde totaliter bir yönetimle kalır...

Apo asılınca bitmez;dtp mensupları toptan içeri atılınca büyür;özgürlükler kısıtlanınca yeni sorunlar doğar...

Gönderi tarihi:

50 kisilik, Turkiye'nin heryerinden insanlarin oldugu bir universite sinifinda 2 tane kurt varsa 70 milyonluk devletimizde kac kurt vardir? Bi. muhendisi ve tonla para alanlar cvp versin...

cvp: 100 milyon kurt var, 10 milyon turk var .......

İsminde niye abd'nin bir sehrinin adi var ?

Yoksa sen abd tarafindan mi desteklenion, onlar mi verio size paralari, silahlari; ondan mi dagdaki pkk lilarin cogu gavur; ondan mi siz 5 yasindaki cocuga silah veriyorsunuz; ondan mi kadin, coluk, cocuk olduruyorsunuz; ondan mi sizler iraktan savaslar sonunda memleketimize siginan ve toprak isteyen,kurtulus savasinda bizi satanlarsiniz; ondan mi doguda yillarca bizim Kurt kardeslerimizi oldurup kendi cogunlugunuzu saglayan kisilersiniz; ondan mi simdi sen bizleri yaniltmaya ugrasion.....

Ben bu yaz İngiltere'ye gittigimde ordaki tanidiklar vasitasiyla tanistigim bir kurt arkadas: Turkiye'de Turkler bize zulm ediolar, bizi olduruyorlar, onlar fasist diyerekten siginma talep edip oraya tasindi. İyi yapti napalim... Oraya gitmek isteyenler bunu soylesin gavurlar direk aliolar, garanti...

Tarihte hic kurt devleti goren oldu mu ? Yada haritada ? Yada hayalinde ?...

100 pkklı = 0,00(bolee gidio)....00001 TURK

1000 gavur = 0,000.....0001 TURK

pkklı = gavur

100000 pkkli gavur = 0,00....00001 TURK

Kuzey Irak taki 180000 pkkli gavuru kac turk yok eder ? Zor oldu ama hesaplayin...

Gönderi tarihi:

Bak sana matematik hesabı 80 kürt bağımsız(bağımlı bağımsız New york çağrışım yapsın) milletvekili bi anda suç işleyebilirler.Atıyorum vatan hainliği mesela hepsi hapse girer .(İdam edilirlerdi eskiden)bi bakmışsın 0.alsana demokratlık.Ben demokrasi falan anlamam anladığım vatan sevgisidir.Sen bana faşist vb şeyler söyleme değilim.Ama bazen yapacak bişey kalmıyor.

Selahattin eyübi de mi kürt hadi yaa.Nerde yazıyo bu.300 spartalı türk o zaman ıspartalılar hemde.

Objektif kitaplarda okudum.resimli siyah beyaz hemde.yazı o kadar fazla değil.Git sende oku anlayabilirsin.Ama tarih kitabı okuma anlayamazsın.Bi kere objektif tarih kitabı kim kaybettide sen bulasın.Bide 5 kat maaşınla tüh .(.Potansiyel olarak dr likten de kazanacam ha bide meslek saygınlığı diye bişey var(aaa saygınlık dedim pardon vatan h.... line saygınlık dedim.))

Bide bu vardır tarihten adamı alırsın milletine yapıştırırsın.Selahhatin eyübü amerika uşaklını görse sizin kalpten giderdi.

Tüh biz bunu için mi o kadar uğraşıp kudüsü aldık.Bizim torunlar gitmiş uşaklık yapıyo neyse .

Bizde türk milleti olarak kahraman bulalım Fatih Sultan Mehmet .Alpaslan, Metehan (bunu bilmeye bilin çin seddini geçti )Mustafa Kemal aa ama bunlar gerçekten türk!.hepsini saysam sıkırlırsınız.

Bak sen bence kahraman arıyacaksan böyle rambodur ,terminatördür örümcek adamdır. onlardan seç beğen.

Gönderi tarihi:

kisaca sunu dicem kurt yada turk ayrimi yapanlar.. gecmisini bilmiyenlerdir gecmisini bilmiyende gelecegine sahip cikamaz... Teror karsiti olan arkadaslarida ayrimci sanmayin onlar vatan hainlerine ayrim yapiyorlar... Terore destek verenlere karsilar..

Saygilar :clover:

Gönderi tarihi:

ilginc olan bi insan yazi yazmayi ogrenirde bu kadar mi ***** olur.... yukarida biri sunu yazmis

Bak sana matematik hesabı 80 kürt bağımsız(bağımlı bağımsız New york çağrışım yapsın) milletvekili bi anda suç işleyebilirler.Atıyorum vatan hainliği mesela hepsi hapse girer .(İdam edilirlerdi eskiden)bi bakmışsın 0.alsana demokratlık.Ben demokrasi falan anlamam anladığım vatan sevgisidir.Sen bana faşist vb şeyler söyleme değilim.Ama bazen yapacak bişey kalmıyor.

Gönderi tarihi:
ilginc olan bi insan yazi yazmayi ogrenirde bu kadar mi ***** olur.... yukarida biri sunu yazmis

tarkovsky,

Bence asil ayirimi yapanlar Kurtlere ayirim yapanlardir. Bakin Bu forumda bile kalkip herkes "Turkiye'nin asil unsurlari Turklerdir" ya da "Turk'un Turk'ten baska dostu yoktur ve olamaz" diyebiliyorsa, o zaman olan bitenin sucunu kendimiz de aramamiz gerekir.

Saygilar...

Gönderi tarihi:

****************herneyse kaleşnikofla bu vatanı bölemezsiniz .Yaptınız eziyet kendi kendinize.Bide ben kürt vatandaşların istediği siyasi partiden ortamı germeden ve kutsal olan vatanımıza, toprağımıza dil uzatmadan siyaset yapmalarını istiyorum.kendi sorunları açıklamak için şov yapmalarına gerek yok.

Bide terör destek verenleri ne yapalım sence Bizim askerimiz şehit olsun .Adam mecliste teröre destek versin.Vatanı bölmeye çalışsın.Hapse atmayalım mecliste konuşsun bunumu yapalım.Bu ne kadar mantıklı.

Gönderi tarihi:
Şimdi düşün:sen sıkı bir yönetim hali oluşturdun;özgürlükleri kısıtladın;bu adamlar daha çok taraftar bulur emin ol ve daha başka dertler çıkar ortaya,zaten gergin olan ülke belki de bir "içsavaş" akadar sürüklenir;ya da yeni bir bağnaz akımın içinde totaliter bir yönetimle kalır...

Apo asılınca bitmez;dtp mensupları toptan içeri atılınca büyür;özgürlükler kısıtlanınca yeni sorunlar doğar...

Peki ne yapalım.

Apo'yu asma sorun büyür, Dtp'ye dokunma sorun büyür, Kürt hakkı adı altında bölünmeye göz yum yoksa sorun büyür.

Sorun büyümesin diye ne yapmak lazım?

Gönderi tarihi:
Peki ne yapalım.

Apo'yu asma sorun büyür, Dtp'ye dokunma sorun büyür, Kürt hakkı adı altında bölünmeye göz yum yoksa sorun büyür.

Sorun büyümesin diye ne yapmak lazım?

Kürtler tam anlamıyla bölünmeden yanaysa zaten olacağı olur;he hala bazı değerlerle ortakça bezenmişsek bir yolu bulunur aydın ortamlarda;bunu yapmaya çalışanlar da var aslında ama maalesef değişik biçimlerde isimlendiriliyorlar,sonra bir bakmışsın hiçbir ortak yan kalmamış;elinde silah birileri geliyor...

Göz yummak başka şey olayın kaynağına inmemek başka şey...

Kaynak dağlar mı;kaynak Kuzey Irak mı;yoksa kaynak ortadoğuya el atan ve Kürt yerleşimleri üzerinden "etnik" politikalara dayanan siyaset anlayışını yürüten "bazı" "güç odakları" mı???

Kürt'e bunu anlatmak için önce ağırbaşlı, sözü dinlenecek biri olduğunu kanıtlaman lazım; daha da sadeleştirirsek sloganlar atarak birilerinin üzerine yürümekle sorun çözülemez...

Gönderi tarihi:

sorunumuz, kürt sorunu değil. sorun pkk ve benzeri terör sorunudur. tıpkı dünyanın diğer bölgelerinde olduğu gibi. yoksa kürtlere ayrımcılık yapıldığı falan da yoktur zira en yüksek mertebelere kadar erişmiş kürt bireyler olduğu gibi, kamu dairelerine özenle yerleştirilmiş bolca kürt arkadaşımız da mevcuttur. kürt bölgelerinde doktor ya da öğretmen açığının olduğu da doğru değildir, açık donanım ile ilgilidir. doğuda geçim sıkıntısı nedeniyle kaçak elektriğe ya da bilimum ticari kaçakçılığa bile göz yumulmaktadır. ancak yanlış anlaşılmasın geçim sıkıntısı devletle ilgili değildir. hani hep denir ya yatırım yapılmıyor falan. devlet yatırım yapacak durumda değildir zaten. asıl yatırım yapacak güç özel teşebbüsün elindedir. zira yatırımın nerelere yapılacağı gayet iyi bilinir ki; ulaşım sorunu olmama, ucuz nakil için liman gerekliliği, atıktan kurtulmanın en kolay yolu olan suya yakınlık gibi ve daha da fazla başka sebeplerle alakalıdır. doğuda yatırım yapmak oldukça maliyetlidir, zira müşteriniz o bölgeye yakın yerlerde değilse. bu bölgelerde geçim sıkıntısı yüksek olmasına rağmen ne hikmetse aşiret resileri ve yakınları aşırı zengindir. ancak bu zatlar ne kendi bölgelerine ne de başka bir bölgeye yatırım yapmazlar, etraflarındakileri sömürür de üstüne üstlük etraflarındakinide pek güzel yönlendirirler.

ülkemizdeki sorun kürt sorunu değil, pkk ve benzeri terör sorunudur. kürtlerin sorunu ise türkler değil, geçim sıkıntısı ve kendilerini sömüren aşiret reisleri ile kendilerini gram düşünmeyen batılı devletlerdir.

taner arkadaşım işte sorunlarınız ve sorunlarımız bunlar. sen istersen bu sorunlara odaklı birşeyler yazda onları çözmek için birşeyler tartışalım. yoksa "gümbür gümbür" davul sesidir, davulun da sesi uzaktan hoş gelir.

Gönderi tarihi:
Istatistikler soyle diyor (benim hesaplarim ki matematikciyim):

.......

HODRI MEYDAN.

Sizi gördüğüm iyi oldu sayın NewYorkTaner,

Yarım bıraktığınız bir konu başlığından alıntılar yaparak tartışma tarzınızı arkadaşlarımıza sunmak istiyorum. 11 Mayıs 2007 tarihinde "Baykal ilk Meclis secmesin dedi, simdi de Halk secmesin diyor!, Secim kaos derken BAYKAL bey milyarlarca zarara ugratti Turkiye'yi" konu başlığını açtınız. Ve aynı gün size bir cevap yazdım;

ALINTI(NewYorkTaner @ May 11 2007, 03:24 PM) post_snapback.gifYahu bu adamin ne istedigi belli degil. AKP'den Cumhurbaskani secilecek diye ortaligi birbirine karistirdi ve erken secimlere neden oldu. Bu secimler bu ulkeye Allah bilir kac milyar dolara mal olacak, sanki yeterince fakirimiz yok!

Simdi de kalkmis cumhurbaskaninin millet tarafindan secilmesi milli iradeyi bozar diyor. M-I-L-L-I iradeyi bozarmis. Adam MILLI ne demek biliyor musun sen?

Hayirlisi...Bakalim yarin ne atacak ortaya Sayin Baykal!

Bir secim nelere mal olur eknomik acidan biliyor musunuz? dediniz.

Benim cevabım;

Mühendis olmamdan kaynaklı sanırım, özden önce söze takılıyorum. Rakamlarla konuşuyorsak, ciddi olalım. Milyar dolar'dan hatta kaç milyar dolar'dan bahsetmişsiniz; Ufak atınız. Şöyle ki;

Maliye ve Hazine, 2007 bütçesinde genel seçimin maliyetini yaklaşık 100 milyon YTL olarak hesapladı ve bu tutarın Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) aktarılmasını öngördü. Ancak erken seçim nedeniyle ek ödenek açılacağı da gün kadar aşikar, sözüm yok. Fakat hiçbir "ek ödenek" asıl ödeneği geçemez. Matematik bilginize ilerde değineceğim.

Yüzde 10 barajını aşan tüm partilere de, aldıkları oy oranlarına göre, bir sonraki seçime kadar her yıl Hazine yardımı ödeniyor bilirsiniz. Seçimle beraber siyasi partilere de yaklaşık 385 milyon YTL aktarılacak.

Hesap makinesi elinizde farkındayım, devam edelim.

Buradaki tek fark 100 milyon YTL'ye eklenecek miktardır. 385 milyon YTL partilere her tür seçim durumunda aktarılacak kaynaktır, erken seçim sebebi ile değişiklik yoktur.

Matematik bilginiz dahilinde 1 YTL-1 USD kur farkı ile erken seçim maliyetinin kaç MİLYAR DOLAR edeceğini açıklayabilecek misiniz? Ya da açıklayacak birisi var mıdır buralarda?

Saygılar.

dedim.

Buna cevap vermediniz, 4 gün sonra;

Sayın NewYorkTaner,

Forumun değişik köşelerinde yazıştığınız insanlara "cevap ver" , " uydurmacanın kaynağını verin de görelim" tarzında yaklaşımlarınız var. Ama ne hikmetse bu köşeye gelme zahmetinde bulunmuyorsunuz.

Sözlerinizin geçtiği konulara henüz dahil olmadım, çünkü alamadığım cevaplarım var sizden.

Tam da söylediğiniz gibi; "cevap ver" , " uydurmacanın kaynağını verin de görelim"

Sayısal olursa pek makbule geçer. dedim. Yine cevap vermediniz.

Bu mesajdan 3 gün sonra sevgili Politika arkadaşımıza aynı başlık altında;

Sevgili politika,

Ben NewYorkTaner'e ve "ispat nedir, bilen insanlara" 15 gün daha süre veriyorum, bu süre zarfında buralarda değilim. Umarım ve dilerim ki döndüğümde cevaplar olsun, ben de cevaplar verebileyim.

Sağlıcakla kal. dedim. Yine cevap vermediniz.

Görüyorum ki, matematikçi olduğunuzu iddia etmektesiniz. Siz unutursunuz konuları ama bizler unutmayız. Şu konuya da bir mazeret getirseniz memnun olurum.

HODRI MEYDAN diyerek olmaz bu işler. İşinize gelince GÜMBÜR GÜMBÜRsünüz, işinize gelmeyince FISSS.

Sevgili arkadaşlar, buyrun : Söz konusu başlık

Sayın Taner, sizden cevap alabilirsem Haklı Kürt Hareketi ile ilgili başlığınızdaki iddialarınıza da cevap vereceğim. Ancak iş yukardaki gibi olursa, hiçbir sonuç çıkaramayız.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.