Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2007 Ne olmuş sol partililer olmuşsa? Nesine şaşırıyorsunuz... Bence Akp li olmak Dtp li olmaktan farksızdır... sosyal, demokrat, halkçı, ulusalcı, cumhuriyetçi, milliyetçi, bağımsız... bunlardanmı rahatsız oluyorsunuz? Yok sesli düşündüm sadece; bu buluşmaların halkın geneline değil de belirli bir kesime ait olduğu görüşündeydim; sağlam bir delil buldum; okuduğum kaynakta bu toplantıları şişirerek anlatan bir gazeteydi; kaynak da çamur atmaya çalışmadığına göre güvenilir buldum... Hala nerelerde takilmis kalmissiniz,ankete göre yüzde 70 solcuymuslar.sanki solcular bu memleketin insani degilde Marstan geldiler.Orada dedelerimiz ninelerimiz yasinda insanlarda vardi ellerinde Türk bayraklari onlara saygi duyun bari.Onlar oraya kandirilip gönderilmedi,oraya giden insanlarin yüzde 99 u müslümandi ayni zamanda ankette bunuda sormuslarmiydi acaba.Yoksa müslümanlik sizler icin düzeni yikmak,camiden cikmamakmidir,yoksa eline bayrak almak müslümanlik olamazmi.Yoksa sagcilarin baska bayraklarimi var,örnegin yesil ve üzerinde Arapca birseyler yazili olan bayrakmi?Türk milletini sagci solcu diye böldügünüzün farkindamisiniz acaba? saygilarla Bölmüyorum... İfadeye dikkat edin; "sol parti" seçmenlerinin çoğunlukta olduğundan bahsettim; bunu da şuraya bağlayayım: Bir kesim var ki hoşuna gitmeyen kesimi düşman görüyor ve düşmanca bakışını bu tür eylemlerle halka mal ediyor... Yoksa sağ-sol kavramı hakkında çok farklı şeyler konuşabiliriz burada... Beni ilgilendiren büyük çoğunluğun sol ve hatta yine anket sonucuna göre %50-60 arasının CHP seçmeni olması; işte bu noktada kasıtlı yaklaşımı rahatça görebiliyorum; olay bu... Ve ben bu yorumu basında gördüğümden yaptım; bana kalsa Türkiye'de sol denebilecek bir parti de bulunamaz kolay kolay... sevgili politika neden öyle diyorsun solcuları insan olarak bile görmeyenler var. Kendi kalıplarınızda yaklaşmayın insanların insan hakkında fikirlerine; ne haddimize ki birileri gibi insanları sadece hayat görüşünden dolayı insan olmaktan çıkaralım; kötüyse kötü deriz; ama insan her yerde insan... Analayabilmeniz dileğiyle... Sayin Sardunyam haklisiniz,düsünüyorumda,bu ülkede yüzlerce binlerce insan öldürüldü,sagci solcu diye ve hala anketler yapiliyor neymis efendim mitinglere katilanlarin yüzde 70 i solcu imis diye.Hey güzel Allahim,solculugun sagciligin ne oldugu bilinmeden fikirler yürütülmektedir ve yine kiskirtma yine bir kesimi diger kesime karsi yönlendirme.Bunlari kimler yapiyor ve bunlardan ne cikarlari var bu insanlarin.Yani diyorum ki,ülkesinin rejimine sahip cikanlara bu kadar ters düsmek pek hayra alamet degildir. saygilarla Kimsenin kasıtlı iş yaptığı yok... Bu anket sonucunu yayınlayan gazete de mitinglere destek verici yazan bir gazete(isim vermeyeyim diye uğraşıyorum); biraz araştırın istiyorsanız; ortada kasıt yok haber de bu gazetece CHP seçmeninin çokluğu(buluşmalarda) şeklinde verilmiş diğer partilerle toplanınca sol görüş 70 lere varıyor... Daha net oldu mu; sakinleyebildiniz mi; ortada tahrik falan yok... Alıntı
Φ LostsouL Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2007 Meydanlardaki insanların tamamı solcu yada sagcı olsa bile savunduklarının dogru olup olmadıgı önemlidir. Ellerinde Türk bayraklarıyla, Atatürk ilke ve devrimlerine, bu ulkenin bolunmez birlik ve butunluguna sahip cıkıyorsa sagcı solcu yada orta yolcu olmasının bir anlamı olmadıgı kanısındayım... Arkadaslar isterseniz butun mitinglere katılanların darbeci oldugunu soyleyebilrsiniz, hepsinin kominist yada ajan oldugunuda soyliyebilrsiniz, elbetteki inanmak isteyneler bunlarada inanacaktır. Biz o meydanda Bir Türkiye Cumhuriyeti Vatandası olarak vardık. Bir Türk olarak. işte sayın hukumetimzin ve onun gibi dusunenlerin kafasının basmadıgı, daha dogrusu yıkmak istedigi dusunce bizzat budur. Bizi cıkıp Kürt, Cerkez, Laz, Türk diyerek bölmeye calısıyorlar... Bizi cıkıp dindar , dinsiz diye bölmeye calısıyorlar... Ulkemizi kalkıp eyaletlere bölüp utanmadan her eyalate farklı bayrak olması gerektigni soyluyorlar... Bakıyorlarki bunların hepsine karsı cıkan milyonlar meydana cıkıp onlara dunyanın hicbir kosesinde gorulmemiş sekilde demokrasi dersi veriyor, butun dunya bu dersi alıyor bunlar hala cıkmıs utanmadan yuzde yetmişi solcu diyor:) Arkadasım tamamı solcu olsa, sizin ve sizin giblerin bu ulkeyi bölmek istedigi gercegini değiştirirmi bu? Güneş balcıkla sıvanmıyor... elinizdeki medya kurulusları bile artık beceremiyorlar, sizde son gunlerinizde elinzde ne var ne yok saldıryorsunuz.. 22 Temmuza az kaldı... O bindigniz demokrasi treninin altında kalıcaksınız... Son gunlerin tadını cıkartın... Can havliyle butun yasalara saldırıyorsunuz, 5 yıldır işinize gelmeyen değişiklikleri bes dakkada meclise cıkartıyorsunuz, işbu halde şakşakcılarında cıkıp ellerindeki yonetme gucunun buyusune kapılıp, bu halkı kucuk gorme ve *****lama (kendi fikirlerince) egolarınızı tatmin ediyorsunuz... Anlama zorlugu cekenlerin, bundan sonra da anlayabilecegine pek ihtimal vermiyorum. 22 temmuzda sandıga gomuldugunuz zamanda gidip ab ve abd den yardım istersiniz, belki secimleri tekrarlatırsınız kimbilir, magdursunuz ya gidip abilerinize soylersiniz, belki gidip barzaniye sikayet edersiniz oda gelip insanlarımızı öldurtmeye devam eder,,, Ama bunların hicbirnin bir önemi yok... Sizin icin tek önemli olan meydanlara cıkanların solcu olması... Meydanlara cıkan milyonlarca kişi tek bir taskınlık yapmadan, ellerinde Türk bayraklarıyla, en kucuk bir zarar vermeden sokakları gelincik tarlasına cevirmiştir. butun dunya hayran olmus, aynı ölcude sizin rahatsızlıgınız artmıstır... Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2007 Ortak kalıplarda insanların sorun varmış gibi davranması düşündürür beni... Daha önceden de bazı şeyleri aklıma getirmişsem bu bana iyi kanıt olur... Bu bölücülük değil; bir zihniyetin nasıl kendi fikrini çoğulun fikri gibi gösterdiğinin bir delilidir... Bir iletiyi okuyup sahibine kin kusmakla olmuyor bu işler olmamalı; kırk defa mı açıklayacam bazı şeyleri; verdiğim cevapların hepsi sizin bu yazınıza da cevap olur; zahmet edin okuyun... Alıntı
Φ siya ewine Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2007 Bu gazeteler ve yazarlari heralde kendilerini Türkgazetecisi olarak nitelemeyenlerdir.Cünkü ancak bunlar bu tarz yazilar yazabilirler.Birde nerelerden yemlendiklerini söyleyebilseler yüzleri kizarmadan.Bu kadar mi bir gazeteci yalaka olabilir,bu kadarmi bir gazeteci olan bitenlere gözü kapali bakabilir.Bu kadarmi bir gazeteci Atatürk karsitlari ile ayni saflarda sirf kendi ideolojilerine uygun diye yer alabilir. Bunlar icin Türkiye degil paradir önemli olan,kimden daha fazla zirnik koparirsalar onun düdügünü agizlarina almaktan zevk duyarlar.Demekki simdiki düdük tam agizlarina göre. saygilarla her şeyden önce bu ükede herkes mustafa kemal gibi düşünecek diye bi kaide yok olmamalı da.olanları da bu şekilde hiçe sayarak birilerinin yaltakcılarıymış gibi görmek zihniyeti de bi an önce uzaklaştırılmalı beyinlerden.ülkede demokrasi yok diyerek sokağa çıkmış onca insan neden bi başkasının düşüncesine demokrası adına saygı duymuyor.bence asıl sorun burada.ne yazık ki türkiye,kara emeller uğruna her geçen gün sokaklarda ellerinde cinayet bıçağıyla sözde ülkesini korumak için cinayet işleyen insanlarla doldu.bunu farkedip önlem alınması için de köşelerinde halkına bağırarak haykıran bi avuç isanı bu sistemin içinde ezmek bir yarış haline geldi.dilerim insanlar bir gün çok yönlü düşünmeyi öğrenir ve gerçek bilinçli toplumu bi an önce oluşturur. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 her şeyden önce bu ükede herkes mustafa kemal gibi düşünecek diye bi kaide yok olmamalı da.olanları da bu şekilde hiçe sayarak birilerinin yaltakcılarıymış gibi görmek zihniyeti de bi an önce uzaklaştırılmalı beyinlerden.ülkede demokrasi yok diyerek sokağa çıkmış onca insan neden bi başkasının düşüncesine demokrası adına saygı duymuyor.bence asıl sorun burada.ne yazık ki türkiye,kara emeller uğruna her geçen gün sokaklarda ellerinde cinayet bıçağıyla sözde ülkesini korumak için cinayet işleyen insanlarla doldu.bunu farkedip önlem alınması için de köşelerinde halkına bağırarak haykıran bi avuç isanı bu sistemin içinde ezmek bir yarış haline geldi.dilerim insanlar bir gün çok yönlü düşünmeyi öğrenir ve gerçek bilinçli toplumu bi an önce oluşturur. Sokaklarda insanlarin ellerinde bicak degil bayrak vardi heralde o bayrak sizce bicak anlamini tasiyor.Bu ülke Mustafa Kemal ve arkadaslari ile kuruldu bunun icinde onun düsünceleridir bizim icin önemli olan,baskasinin ne düsündügü bizi ilgilendirmiyor yeterki ülkemi huzursuz etmesinler.Sizin baska düsünceye diye saygi beklediginiz düsüncenin ne oldugunu biliyoruz zaten ülkesini korumak icin ellerine bayrak pardon bicak alanlarda o nedenle sokaklara cikmistir. Evet Türkiyedeki medya yalaka bir medyadir,Türk ulusunun medyasi degildir,onlar dedigim gibi kimin düdügü zevk verirse o düdügü agizlarina alir ve calarlar.Türkiyenin bagimsizligindan Laik devlet yapisindan Atatürkcü düsüncesinden rahatsiz olanlar sunu cok iyi bilmelidirlerki bu ülke kanla kurtarildi ve kuruldu,bu ülkeyi kanlari ve canlari ile kurtaran ve kuranlar 80 yil sonra birileri gelsin bu ülkeyi babalarinin ciftligi gibi kullansin diye kurtarmadilar.Demokrasi birilerinin isine gweldiginde tramvay olabiliyorsa arac olabiliyorsa o kimselerin demokrasi bekleme haklarida olamaz. saygilarla Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 Gercek Vatanini sevenler kim,., Vatanini cani kadar sevecek.,Erdeme kimler ulasmis,., Cumhuriyet meydanlarini ,,sol görüsler dolduruyorsa.,., Bu meydanlar Darbeyi cagiriyorsa,,., Darbelerde.,bir Dincinin burnu bile kanamiyorsa,.,. Darbede en cok solcular yargilaniyorsa,., ya demezlermi,.,Vatanini ölüm pahasina bile bu meydanlardan bu vatanin sahiplerini uzaklastiramazsin., VATAN SEVGISI UGRUNA,.,. Artik sunu anlamak lazim.,.Ülkenin insanlarini ,.,sagci solcu diye bölemezsin,., Gelismis Ülkelerde böyle bir kavram yok,.,böyle kavramda bölücülügün ta kendisidir,.,!!! UNUTMA TÜRK GENCI ,.,Böyle kavramlar tarihin .......de geziyor,.,. Bugun Avrupada,.,,.bir secimde.,.yüzde 80,,solcu olur,,. birdahiki secimde..,yüzde 80. sagci,.,.bu kavram ,.,.sag sol olayi degildir,., Bu kavrami Ülkemizi bölmek isteyenlerin,.,halkimizin,., yanlis zaaflarindan yola cikarak,,bilincli olarak isledikleri,., siyasal bir taktiktir,.,. AVRUPAYA GIRMEK ISTEYENLER ILK ÖNCE FIKIRLERINI ÖGRENSIN,,., Ticaret adamlari.,.,sana sirlarini vermezler,.,. Saygilar yamyam frankfurt Alıntı
Φ siya ewine Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 Sokaklarda insanlarin ellerinde bicak degil bayrak vardi heralde o bayrak sizce bicak anlamini tasiyor.Bu ülke Mustafa Kemal ve arkadaslari ile kuruldu bunun icinde onun düsünceleridir bizim icin önemli olan,baskasinin ne düsündügü bizi ilgilendirmiyor yeterki ülkemi huzursuz etmesinler.Sizin baska düsünceye diye saygi beklediginiz düsüncenin ne oldugunu biliyoruz zaten ülkesini korumak icin ellerine bayrak pardon bicak alanlarda o nedenle sokaklara cikmistir.Evet Türkiyedeki medya yalaka bir medyadir,Türk ulusunun medyasi degildir,onlar dedigim gibi kimin düdügü zevk verirse o düdügü agizlarina alir ve calarlar.Türkiyenin bagimsizligindan Laik devlet yapisindan Atatürkcü düsüncesinden rahatsiz olanlar sunu cok iyi bilmelidirlerki bu ülke kanla kurtarildi ve kuruldu,bu ülkeyi kanlari ve canlari ile kurtaran ve kuranlar 80 yil sonra birileri gelsin bu ülkeyi babalarinin ciftligi gibi kullansin diye kurtarmadilar.Demokrasi birilerinin isine gweldiginde tramvay olabiliyorsa arac olabiliyorsa o kimselerin demokrasi bekleme haklarida olamaz. saygilarla keşke her şey böylesine basit ve tek yönlü çözülebilse.ülkemizde demokrasi çanları çalan insanlar nedense bu ülkeden olan vatandaşının farklı bir düşünce üretmesine şiddetle karşı çıkıyor, başkasının ne düşündüğü bizi ilgilendirmiyor diyecek kadar da kapalı düşünebiliyor.ayrıca saygı ve birazcık da olsa anlayış bekleyen farklı düşünceler size neyi ima etti acaba merak ettim doğrusu. bu ülkeyi elbette kanlarıyla canlarıyla bizim halkımız kurtardı ama keşke ülkemizin başında da yine o mazlum ve ülkesini başkalarına peşkeş ceken yöneticileri devirebilecek kadar cesur insanlar olsaydı.bunu yapamıyorllarsa bu güne kadar işleyen sistemde bir yanlışlık olsa gerek.belki de cevabı bu ülkenin laik demokretik halkçı geçinen ve ülkenin yolunu bitürlü açmak istemeyen ordusunda bulmak gerek.tabi siz yine çok aykırı düşündüğümü iddia ederek belki de benı bi şekilde yok edilmesi gereken büyük bir düşman olarak algılayacaksınız.fakat bilmeniz gerekir ki ben de en az sizin kadar bu ülkenin huzuru için temennilerde bulunan iyi huylu bir vatandaşım o kadar... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 keşke her şey böylesine basit ve tek yönlü çözülebilse.ülkemizde demokrasi çanları çalan insanlar nedense bu ülkeden olan vatandaşının farklı bir düşünce üretmesine şiddetle karşı çıkıyor, başkasının ne düşündüğü bizi ilgilendirmiyor diyecek kadar da kapalı düşünebiliyor.ayrıca saygı ve birazcık da olsa anlayış bekleyen farklı düşünceler size neyi ima etti acaba merak ettim doğrusu.bu ülkeyi elbette kanlarıyla canlarıyla bizim halkımız kurtardı ama keşke ülkemizin başında da yine o mazlum ve ülkesini başkalarına peşkeş ceken yöneticileri devirebilecek kadar cesur insanlar olsaydı.bunu yapamıyorllarsa bu güne kadar işleyen sistemde bir yanlışlık olsa gerek.belki de cevabı bu ülkenin laik demokretik halkçı geçinen ve ülkenin yolunu bitürlü açmak istemeyen ordusunda bulmak gerek.tabi siz yine çok aykırı düşündüğümü iddia ederek belki de benı bi şekilde yok edilmesi gereken büyük bir düşman olarak algılayacaksınız.fakat bilmeniz gerekir ki ben de en az sizin kadar bu ülkenin huzuru için temennilerde bulunan iyi huylu bir vatandaşım o kadar... Ben rejimle ilgili düsüncelerden bahsettim ve Atatürkcü düsünce ile Türkiyenin yoluna devam edecegini vurgulamaya calistim.Tabiiki herkes birseyler düsünebilir ben kimsenin düsünmesine itiraz etmedim bizi ilgilendirmez dedim.Ülkemizin peskes cekilmesini önleyecek cesur insanlar var ama bunlar maalesef siyasi arenada degil elestirdiginiz ordunun icindedir.Laik demokratik gecinen derken bile sizinde aynen peskes cekenlwer gibi düsünenlerden farkiniz olmadigini anliyorum.Ben sizi neden düsman göreyi ki yani her karsi görüste olan düsman olsa idi herkes birbirine düsman olurdu.Biz burada tartisiyoruz bazi seyler agirda kacsa sonucta tartismaliyiz ki dogruya ulasalim.Ben Ordunun normal sartlarda siyasete karismasini asla tasvip etmem.Eger ülkede siyaset dogru dürüst ve ülke yararina yürüyorsa,ülkenin gelecegini tehdit etmiyorsa,siyasi kavgalara ordu taraf olmamalidir,ama bir ülkenin gelecegi tehdit altinda ve bu tehdit ülke yönetiminden kaynaklaniyorsa buna dur diyecek birilerinin olmasi gerekir.Türkiyenin sartlarinda bu birileri ne yapalim ki Ordu olmaktadir.Bunu kabul etsekte etmesekte bu böyledir,cünkü Türkiye iktidarlarin diktasi altindadir ve halkin yaptirim gücü maalesef saglikli olmamaktadir.Bugün Türkiye halkin 3 te birinin oylarini almis fakat mecliste cogunluga sahip bir parti tarafindan yönetilmektedir,bu demokrasiye zaten aykiri bir durumdur bu yetmiyormus gibi birde bu cogunluk ülkenin gelecegini tehdit altina sokmustur.Türkiye hem icerden hemde disardan baski altindadirbu baskiya birilerinin dur demesini fazla yadirgamamak gerekir. saygilarla Alıntı
Φ siya ewine Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Ben rejimle ilgili düsüncelerden bahsettim ve Atatürkcü düsünce ile Türkiyenin yoluna devam edecegini vurgulamaya calistim.Tabiiki herkes birseyler düsünebilir ben kimsenin düsünmesine itiraz etmedim bizi ilgilendirmez dedim.Ülkemizin peskes cekilmesini önleyecek cesur insanlar var ama bunlar maalesef siyasi arenada degil elestirdiginiz ordunun icindedir.Laik demokratik gecinen derken bile sizinde aynen peskes cekenlwer gibi düsünenlerden farkiniz olmadigini anliyorum.Ben sizi neden düsman göreyi ki yani her karsi görüste olan düsman olsa idi herkes birbirine düsman olurdu.Biz burada tartisiyoruz bazi seyler agirda kacsa sonucta tartismaliyiz ki dogruya ulasalim.Ben Ordunun normal sartlarda siyasete karismasini asla tasvip etmem.Eger ülkede siyaset dogru dürüst ve ülke yararina yürüyorsa,ülkenin gelecegini tehdit etmiyorsa,siyasi kavgalara ordu taraf olmamalidir,ama bir ülkenin gelecegi tehdit altinda ve bu tehdit ülke yönetiminden kaynaklaniyorsa buna dur diyecek birilerinin olmasi gerekir.Türkiyenin sartlarinda bu birileri ne yapalim ki Ordu olmaktadir.Bunu kabul etsekte etmesekte bu böyledir,cünkü Türkiye iktidarlarin diktasi altindadir ve halkin yaptirim gücü maalesef saglikli olmamaktadir.Bugün Türkiye halkin 3 te birinin oylarini almis fakat mecliste cogunluga sahip bir parti tarafindan yönetilmektedir,bu demokrasiye zaten aykiri bir durumdur bu yetmiyormus gibi birde bu cogunluk ülkenin gelecegini tehdit altina sokmustur.Türkiye hem icerden hemde disardan baski altindadirbu baskiya birilerinin dur demesini fazla yadirgamamak gerekir. saygilarla dediğim gibi beni zaten hemen kafanızın bir yerine ülkesini peşkeş çekenlerin içine aldınız.tabi ki de bazı şeyler ağır kaçacak işte ben de bundan bahsediyorum.ordunungerektiğinde halkın egemenliğini alt üst edecek bir şekilde ellerinde silahlarla sözde ülkesini korumak için halkı savunduğunu siz de söylemişsiniz.işte ben bu zihniyeti algılayamıyorum.ne yazık ki ülkesini korumak için binbir güçlükle bişeyleri aşmaya çalışan insanları da ordunun kendisi engellemektedir.bunun örneklerini geçmişte görmek mümkün.bu ülkede ordunun kendi başına buyruk tavırları yüzünden insanlarımız yok yere ölüyor diğerleri de karşılarına geçip bunu göğüsleri kabara kabara izleyebiliyorlar.zaten bu gun de durumumuz pek iç açıcı değilse bunun sorumlusunun darbeciler olduğunu söylemek doğru olur.bu ülkede temizlikçiler çok iyi iş görüyorlar kapalı kapılar ardında.iyilik maskelerini de yüzlerinden düşürmüyorlar.öyle ya güdülecek ***** bol olduktan sonra.... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 dediğim gibi beni zaten hemen kafanızın bir yerine ülkesini peşkeş çekenlerin içine aldınız.tabi ki de bazı şeyler ağır kaçacak işte ben de bundan bahsediyorum.ordunungerektiğinde halkın egemenliğini alt üst edecek bir şekilde ellerinde silahlarla sözde ülkesini korumak için halkı savunduğunu siz de söylemişsiniz.işte ben bu zihniyeti algılayamıyorum.ne yazık ki ülkesini korumak için binbir güçlükle bişeyleri aşmaya çalışan insanları da ordunun kendisi engellemektedir.bunun örneklerini geçmişte görmek mümkün.bu ülkede ordunun kendi başına buyruk tavırları yüzünden insanlarımız yok yere ölüyor diğerleri de karşılarına geçip bunu göğüsleri kabara kabara izleyebiliyorlar.zaten bu gun de durumumuz pek iç açıcı değilse bunun sorumlusunun darbeciler olduğunu söylemek doğru olur.bu ülkede temizlikçiler çok iyi iş görüyorlar kapalı kapılar ardında.iyilik maskelerini de yüzlerinden düşürmüyorlar.öyle ya güdülecek koyun bol olduktan sonra.... Sizin hangi cepheyi savundugunuzu, anlamis bulunuyorum,sakin demokrasiyi falan demeyin cünkü inandirici degilsiniz.Ben size cok acik acik yazdim ve birseyler anlatmaya calistim ama siz hala kaldiginiz yerden devam etmekdesiniz.Bu ülke demokrasi yalanlari ve paravanalari ile at kosturulabilecek bir ülke degildir.Demokrasiden bahsedip durmussunuz ama mecliste cogunlukta olan partinin antidemokratik secim sistemi ile o cogunluga sahip oldugundan hic bahsetmiyorsunuz,yoksa herseye ragmen o parti cogunlukta olmali ve iktidar oldugu icin herseyi yapabilmelimidir.Nedir söylemeye calistiginiz.Kim bu ülkeye sahip cikacaktir.Amerikami,Avrupa Birligimi,Islam birligimi,PKK mi,yoksa 4 yilda bir gidip bir carpi isareti yapan ama sonrada hakkini arayamayan halkmi. Ülkeyi babalarinin ciftligi gibi kullanan iktidarlar var oldugu sürece Ordu müdahale hakkini kullanacaktir.Bir ülkeyi yönetmek adam isidir ideoloji isi degildir.Adam gibi adamlar ülkenin basina gecip yönetmeye basladiklarinda Ordu kislasinda kendi isine bakar.Bunun baska alternatifi yoktur.Öyle demokrasi kilifina giripte ülkeyi kendi bildiginize yönetemezsiniz.Sizinle bu konu üzerinde tartisacak baska bir nedenim kalmamistir. saygilarla Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Bu yazarımızın makalesi gercekten dogru noktalara dokunmustur. Meydanlarda toplanan milyonların söyledigine değil sadece dekoltesine dikkat eden yazarımızın bu tesbitleri icin kutluyorum. İşin ilginc yanı bir bayanın baska bayanların dekoltesine bu kadar takılıp, milyonların haykırdıklarının önune gecirmesidir. siz bir agaca caput baglamayla, bir milletin Ata'sının mezarını ziyaret etmesini, ona baglılıgını göstermesini bir tutuyorsanız, sanırım size söylenecek baska bir söz kalmıyor.. Anladığı halde...takiye yaparak anlamak ve anlaşılmasını istemeyenlere...yeterlidir bu ifadeler... Daha fazla söze de gerek var mı ki? Takiye yapmanın ilmini almışların...Kavram kaşıklıkları yaratarak laf salatası üretenlerin yazdıklarını okuduktan sonra, Yazılanları akıl süzgeçleriyle değerlendirenlerce olan bitenin anlaşılması için yeterlidir 'LostsouL' un bu açıklamaları... Daha fazla söze de gerek olmadığını düşünüyorum... *** Alıntı
Φ Lafolaberigele Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Katıldığım noktalar da var karşı olduğum noktalarda. Demokrasi kavramı subjektif bir kavram olmaya başlıyor.. Herkes herşeyi kendine göre yontuyor... Halbuki Demokratik Bir Hukuk Devletinde kanun ve kaideler herkes için eşit işletilir. Bunlar tartışılmaz ya da eleştirilmez diye bir kaide yok tabiiki. Ancak şu son örneklerde gördüğümüz kadarda kılıfına uydurulmaya veya aşındırılmaya çalışılmaz... Demokrasi ve Hukukun Üstünlüğü'nü Devletin en üst kademesinden en sade Türk vatandaşına kadar herkesin sindirebilmesi gerekirken yukarındakilerin bazı hal ve tavırları tam bir hayal kırıklığı... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 Demokrasi ve hukukun üstünlügü Demokrasi ve hukukla yönetilen ülkelere özeldir.Demokrasi var demek herseyi yapabilme özgürlügü olarak algilanamaz.Devletin garantisi demokratik kurumlardir,eger bu kurumlar devletin yasamasi icin gereken cabayi gösteremiyorlarsa,devleti ideolojik bir yola sokuyorlarsa buna dur diyecek olan halk bu görevini yapamiyorsa o zaman anayasanin görevlendirdigi baska bir güc bu gidise dur diyecektir.Bu demokrasiye karsi bir eylem anlamini tasisa bile gercek maalesef böyledir.Buna mahal vermemek icin ülkede bütün sorumlu konumlarda oturanlarin Demokrasiye gerektigi gibi deger vermelidr.Demokrasilerde kisilerin ideolojilerinin olmasi dogaldir ama Demokrasiyi kullanarak bu ideoloji yerlestirilemez. saygilarla Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 Demokrasi ve hukukun üstünlügü Demokrasi ve hukukla yönetilen ülkelere özeldir.Demokrasi var demek herseyi yapabilme özgürlügü olarak algilanamaz.Devletin garantisi demokratik kurumlardir,eger bu kurumlar devletin yasamasi icin gereken cabayi gösteremiyorlarsa,devleti ideolojik bir yola sokuyorlarsa buna dur diyecek olan halk bu görevini yapamiyorsa o zaman anayasanin görevlendirdigi baska bir güc bu gidise dur diyecektir.Bu demokrasiye karsi bir eylem anlamini tasisa bile gercek maalesef böyledir.Buna mahal vermemek icin ülkede bütün sorumlu konumlarda oturanlarin Demokrasiye gerektigi gibi deger vermelidr.Demokrasilerde kisilerin ideolojilerinin olmasi dogaldir ama Demokrasiyi kullanarak bu ideoloji yerlestirilemez. saygilarla peki sayın politika. çok eleştirilen AKP hükümeti anayasal olarak hangi suçlerı işlemiştir. demokrasi ve hukukun üstünlügü derken , mevcut hükümet hangi hukuki olmayan kararların altına imza atmıştır. somut olarak hangi kararları almıştır. selamlar. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.