Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Kendi tavsiyenize uymadınız. Oysa, size link vermiştim. Yalnızca oraya yazmalıydınız.

Buyrun:

Lamarc'in bence tartisacak bir seyi yok.

Lamarckizm, Dönüşümcülük ve Ortogenez evrim olgusunun açıklamaları olarak oluşturulmuştur. Artık bu açıklamalar itibar görmemektedir.

Darwin'in evrim açıklaması kabaca doğrudur ama geliştirilmeye ihtiyaç duymuştur.

Modern evrimsel sentez, genleri açıklamasında yer vermeyen Darwin'in evrim açıklamasının geliştirilmiş halidir. Bu modern sentez evrim olgusunun günümüzde en çok kabul gören açıklamasıdır.

Kusura bakmayin ama siz once soyle bir basligin adina bakin. Belki o zaman ruyadan uyanir bunca herbiri kendi bunyesinde onemli konu ve kavrami neden bu basliga tikmaya calisildigini algilarsiniz.

O yuzden son defa yaziyorum. Her konu ve kavrami kendi basligindas tartismak.

• Cevaplar 474
  • Görüntü 70b
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Most Popular Posts

• Doğru... Her çocuğun müslüman olarak doğduğu, annesi babası tarafından başka dine inandırıldığını esas alan bir anlayış, minneti, köleliği, boyun eğmeyi, itaat ve teslim olmayı esas alacaktır. Kaçınıl

• alamet-i farika
    alamet-i farika

çooook uzun zamandır bu forumda bu kadar aklıbaşında bi yazı okumamıştım... ve bu sayfalarda birazdan brnim yazacağım gibi cümleler yazılmasından hiç de hoşlanmazdım taa ki yazını okuyana kadar... t

• insanoğlu bu dünyaya kimi sorumluluklarını yüklerini sırtlamak için gelmiştir.kimileri bu sorumluluktan kurtulmak için ateist olurken kimileri de bu sorumluluklarını yerine getirmek için dindar olur b

Gönderi tarihi:

Ilk cumlen yine suclamak ile birlikte bir algisizligi da ortaya koyuyor. Ben o basliga da yazdim.

Ayrica tavsiyeye uymak icin ortak karar gerekir. 

Neyse siz insiyatifi alarak bu isi yapmissiniz.

Gönderi tarihi:

Ilk cumlen yine suclamak ile birlikte bir algisizligi da ortaya koyuyor. Ben o basliga da yazdim.

Ayrica tavsiyeye uymak icin ortak karar gerekir. 

Neyse siz insiyatifi alarak bu isi yapmissiniz.

Efendim sizin o başlığa yazdığınızı biliyorum ve farkına varsaydınız onun için zaten '' YALNIZCA '' dedim.

Ayrıca, tavsiyeye uymuşum ki ayrı başlık açıp, link vermişim. Bu ortak karar olmuyor mu ?

Suçlamak ile algısızlığı ortaya koyan kimmiş ?

Gönderi tarihi:

Hayir efendim. O yazi sizin ifade ettiginiz cumleye yonelik saskinlik cumlesidir.

Yani "klasik metafizik ya da varliga dayanan felsefi bilim mi, nasil yani" demektir.

Hayır efendim. Gerçekten dönüp baktınızda mı yazdınız bunları ? Oysa, iletininin köşesindeki okla gidip bakabiliyorsunuz o yazılanlara, çok zor değil.

Ben ise, bilim alanında kalıp, bilimin bana söylediğinin dışına çıkmıyor, gözlenebilen kısım dışındaki ile ilgili herhangi bir şey söyleyemiyorum.

Klasik metafizik ve varliga dayanan felsefi bilim mi?

Gönderi tarihi:

Efendim sizin o başlığa yazdığınızı biliyorum ve farkına varsaydınız onun için zaten '' YALNIZCA '' dedim.

Ayrıca, tavsiyeye uymuşum ki ayrı başlık açıp, link vermişim. Bu ortak karar olmuyor mu ?

Suçlamak ile algısızlığı ortaya koyan kimmiş ?

Neyse ben bu tip yazi dili ve uslubunda bir bilgi ve dusunce oldugunu zannetmiyor ve kendi adima bu sekilde yazismayi sonlandiriyorum.

Cunku bir yere varmaz. Sadece "hayir ben degil sen"  icerikli bir yazismayadonusur ki. Bu da benim icin anlamsizdir.

Ayrica ben "ortada bir sorun varsa, bu sorundan taraflar sorumludur " diyerek kendi adima, ozelestirimi de yapiyorum.

Gönderi tarihi:

Hayır efendim. Gerçekten dönüp baktınızda mı yazdınız bunları ? Oysa, iletininin köşesindeki okla gidip bakabiliyorsunuz o yazılanlara, çok zor değil.

Ben ne yazdigimin farkinda ve bilincindeyim ve hic bir yazimda da klasik metafizik diye bir kullanimim yoktur.

Eger gosterebilirseniz bakariz ve sonra da gerekirse de ben size karsi kendimi savunurum.

Benim kullanimim "klasik bilim" dir.

Gönderi tarihi:

Bakin burda, 263 nolu mesaj.

evrensel-insan, 05 Haz 2013 - 13:13 tarihinde , dedi kisnapback.png

Degil cunku klasik bilim bilimi varliktan cikarak degerlendirir, modern bilimin temeli ise varlik degil; varligin gozlemi yani bilgidir. Iste burada felsefenin varlik tabani olan metafizik bilime temel olurken; epistemoloji bilgi olarak bilime temel olur. Fark budur.

Klasik Metafizik nedir ? Sizce ?-sizin sorunuz.

Benim yanitim da bu "garip soru" uzerine

Gönderi tarihi:

Bakin burda, 263 nolu mesaj.

evrensel-insan, 05 Haz 2013 - 13:13 tarihinde , dedi kisnapback.png

Klasik Metafizik nedir ? Sizce ?-sizin sorunuz.

Benim yanitim da bu "garip soru" uzerine

Bu ne o zaman efendim:

Ben ise, bilim alanında kalıp, bilimin bana söylediğinin dışına çıkmıyor, gözlenebilen kısım dışındaki ile ilgili herhangi bir şey söyleyemiyorum.

Bakın tarihe 01.Haziran.2013, 05.Haziran.2013'ten öncedir.

Gönderi tarihi:

Bakin bu da mesaj 268

Alıntı

Klasik Metafizik nedir ? Sizce ?-sizin sorunuz-

Klasik metafizik degil; klasik bilim.-benim yanitim.

Mesaj 273

evrensel-insan, 20 Haz 2013 - 18:43 tarihinde , dedi kisnapback.png

Klasik metafizik degil; klasik bilim. Yani bilimi her yonuyle metafizigin varliksal ontolojik tabanina baglamak. Ustelik ortada tartisma surerken. Modern bilimde ise bilimin temeli epistemoloji yani bilgidir. Metafizik bilimi felsefeye baglarken; epistemoloji bime felsefeyi tasir. Yani bilimsel felsefe, felsefi bilim degil. Varliga dayanan bilim felsefi bilim, bilgiye dayanan bilim bilimsel felsefedir. Yalniz bilgi felsefesi ile bilimsel felsefe farklidir. Cunku zaten hersey bilgidir. Varlik ta bir bilgidir. Cunku varlik kavramsal bilgi ile ortaya konur koyan insanogludur ve yapilandirilmistir.

Bakın konuyu bağlamından çıkarmıştınız. Ben ise bağlama getirmek için bu soruyu ( Klasik Metafizik nedir ? ) sorarak Klasik Metafizik’ten ne anladığınızı öğrenmek istedim. Zira, konuya tekrar dönüp bakarsanız benim, ‘’

( Ben ise, bilim alanında kalıp, bilimin bana söylediğinin dışına çıkmıyor, gözlenebilen kısım dışındaki ile ilgili herhangi bir şey söyleyemiyorum. ) cümleme yaptığınız

( Klasik metafizik ve varliga dayanan felsefi bilim mi? ) yorumu reductio ad absurdum girişimi değil mi? ‘’

Soruma alakasız bir yanıt verdiniz. Şimdi de, ‘’ Klasik Metafizik nedir ? ‘’ soruma ‘’ Klasik metafizik degil; klasik bilim. ‘’ şeklinde bir cevap alıyorum.

Böyle olunca tartışmayı ciddiye almıyorsunuz izlenimi doğuyor. Tartışmanın seyrini takip etmeyip acele cevap vermek gibi bir algı oluşuyor.

Ayrica, benim

( Klasik metafizik ve varliga dayanan felsefi bilim mi? ) boyle bir cumlem yok.

Gönderi tarihi:

...

Gönderi tarihi:

Evet buldum, 238 nolu mesaj.

Alıntı

Burada klasikten sonra virgul koymayi unutmusum. Yani sizin dediginizin klasik bir cumle oldugunu belirtmis ve sormusum "metafizik ve varliga dayanan felsefi bilim mi?" soruyu da ne yazdiginizi verdiginiz gibi algilayip algilayamama adina sormusum. Yani sizin bilim anlayisinizin "metafizik ve varliga dayan felsefi bilim" olup olmadigini sormusum.

Gönderi tarihi:

...

Rica ederim. Benim sonraki mesajlarim zaten bunu acikliyor. Cunku ben hic bir zaman metafizigin klasikligine dair bir iletimim olmadi. Metafizik felsefenin varlik dalidir. Zaten bu acidan klasigi ya da moderni olmaz.

Gönderi tarihi:

Peki oyle olsun.

Umarim ozelestiri yapabilecegin mesajlarini da ileride gorebilirim.

Teşekkürümü geri alıyorum. Çünkü; biraz evvel bunu yazmıştınız. Kaçırmışım ( bu da benim özeleştirim )

Hayir efendim. O yazi sizin ifade ettiginiz cumleye yonelik saskinlik cumlesidir.

Yani "klasik metafizik ya da varliga dayanan felsefi bilim mi, nasil yani" demektir.

Gönderi tarihi:

Teşekkürümü geri alıyorum. Çünkü; biraz evvel bunu yazmıştınız. Kaçırmışım ( bu da benim özeleştirim )

Belki bu mesaj fikrini tekrar degistirir. 305 nolu mesaj.

"Neyse ben bu tip yazi dili ve uslubunda bir bilgi ve dusunce oldugunu zannetmiyor ve kendi adima bu sekilde yazismayi sonlandiriyorum.

Cunku bir yere varmaz. Sadece "hayir ben degil sen" icerikli bir yazismayadonusur ki. Bu da benim icin anlamsizdir."

Ayrica ben "ortada bir sorun varsa, bu sorundan taraflar sorumludur " diyerek kendi adima, ozelestirimi de yapiyorum.

Evet ben kendim hic bir zaman "klasik metafizik" diye bir kullanima sahip olmadigimdan, bunu da sen kullaninca saskinlik ifadesi olarak o mesaj yazildi.

Yalniz anlasildigi uzre, "Klasikten sonra virgulu koymus olsaydim, sen de "klasik metafizik" diye bir sey yaratmayacaktin ve aramizda yanlis algilama olmayacakti.

Gönderi tarihi:

Evet ben kendim hic bir zaman "klasik metafizik" diye bir kullanima sahip olmadigimdan, bunu da sen kullaninca saskinlik ifadesi olarak o mesaj yazildi.

Yalniz anlasildigi uzre, "Klasikten sonra virgulu koymus olsaydim, sen de "klasik metafizik" diye bir sey yaratmayacaktin ve aramizda yanlis algilama olmayacakti.

Hala hatanızı savunuyorsunuz ve topu bana atıyor, ortak etmeye çalışıyorsunuz.

Neyse ki, forumda yazılanlar bir yere gitmiyor :

Yaptığınız ‘’ reductio ad absurdum ‘’

Benim oyle bir girisimim olmadi. Bir seyin sacmaligi sadece yorumdur ve kisiye gore degisir. Noncognitivizm ise bilimseldir ve gosterilebilir.

Çabuk unutuyorsunuz. ‘’ Ben ise, bilim alanında kalıp, bilimin bana söylediğinin dışına çıkmıyor, gözlenebilen kısım dışındaki ile ilgili herhangi bir şey söyleyemiyorum. ‘’ cümleme yaptığınız ‘’ Klasik metafizik ve varliga dayanan felsefi bilim mi? ‘’ yorumu ‘’ reductio ad absurdum ‘’ girişimi değil mi?

Degil cunku klasik bilim bilimi varliktan cikarak degerlendirir, modern bilimin temeli ise varlik degil; varligin gozlemi yani bilgidir. Iste burada felsefenin varlik tabani olan metafizik bilime temel olurken; epistemoloji bilgi olarak bilime temel olur. Fark budur.

Bakın konuyu bağlamından çıkarmıştınız. Ben ise bağlama getirmek için bu soruyu ( Klasik Metafizik nedir ? ) sorarak Klasik Metafizik’ten ne anladığınızı öğrenmek istedim. Zira, konuya tekrar dönüp bakarsanız benim, ‘’

( Ben ise, bilim alanında kalıp, bilimin bana söylediğinin dışına çıkmıyor, gözlenebilen kısım dışındaki ile ilgili herhangi bir şey söyleyemiyorum. ) cümleme yaptığınız

( Klasik metafizik ve varliga dayanan felsefi bilim mi? ) yorumu reductio ad absurdum girişimi değil mi? ‘’

Soruma alakasız bir yanıt verdiniz. Şimdi de, ‘’ Klasik Metafizik nedir ? ‘’ soruma ‘’ Klasik metafizik degil; klasik bilim. ‘’ şeklinde bir cevap alıyorum.

Böyle olunca tartışmayı ciddiye almıyorsunuz izlenimi doğuyor. Tartışmanın seyrini takip etmeyip acele cevap vermek gibi bir algı oluşuyor.

Kendi kendinize gelin guvety oluyorsunuz. Ben klasik bilimden bahsettim klasik metafizik diye de bir yazimim olmadi.

Çabuk unutuyorsunuz demiştim :

"Klasik metafizik ve varliga dayanan felsefi bilim mi? "

Bu yazı size ait.

Gönderi tarihi:

"Neyse ben bu tip yazi dili ve uslubunda bir bilgi ve dusunce oldugunu zannetmiyor ve kendi adima bu sekilde yazismayi sonlandiriyorum.

Cunku bir yere varmaz. Sadece "hayir ben degil sen" icerikli bir yazismayadonusur ki. Bu da benim icin anlamsizdir."

O halde cevap yazmamalısınız.

Gönderi tarihi:

evrensel-insan, 05 Ağu 2013 - 08:26 tarihinde , dedi kisnapback.png

Yukaridaki aciklamadan, asagidaki cumleyi yazdiracak bir algi cikiyorsa....... diyecek bir sey yok. 

Gönderi tarihi:

O halde cevap yazmamalısınız.

Basustune efendim, baska bir arzunuz var mi?

Gönderi tarihi:

evrensel-insan, 05 Ağu 2013 - 08:26 tarihinde , dedi kisnapback.png

Yukaridaki aciklamadan, asagidaki cumleyi yazdiracak bir algi cikiyorsa....... diyecek bir sey yok. 

Bununla beraber okuyunca ister istemez öyle oluyor beyefendi.

Gönderi tarihi:

Aciklama

Basta bir hata yapilmis

Bu hata bir algilamaya donusmus

Bu algilama hata yapani sasirtmis

Sasiran hatasinin ne oldugunu algilamis ve aciklamis

Ayrica aciklamasina da bu hatayi algilamaya donusturene" boyle bir hata yapilmasaydi, boyle bir algi da olusmazdi" diyerek aciklama yapmis.

Bu hatayi yapan farkeden ve aciklayan ve de algiya donusmesinin nedenini aciklayanin artik baska da bir sey diyecegi kalmadigi halde, hala tum aciklamasinin da bosa oldugunu gelen algilamadan anlamis ve hatayi yapan bu konuyu kendi alguisinda da acikliga kavusturmus.

Bu hatayi algiya donustureni de konunun aciklanmasi olarak onun algisina birakmis.

Gönderi tarihi:

Aciklama

Basta bir hata yapilmis

Sasiran önce yazdığını inkar etmiş sonra gösterildiği zaman karşı tarafı suçlayarak mazeret üretmeye kalkmış.

Daha sonra şasiran, bu mazeretin geçersiz olduğu gösterilince hatasinin ne oldugunu algilamis ve aciklamis

Gönderi tarihi:

Aciklama

Basta bir hata yapilmis

Sasiran önce yazdığını inkar etmiş sonra gösterildiği zaman karşı tarafı suçlayarak mazeret üretmeye kalkmış.

Daha sonra şasiran, bu mazeretin geçersiz olduğu gösterilince hatasinin ne oldugunu algilamis ve aciklamis

Orada olan inkar degildir. Inkar bilerek yapilandir. Halbuki hata yapan hata yaptigini bilmemektedir ve onun uzerine o cumleyi yazmistir. Daha sonra hatasinin farkina varinca da INKAR ETMEMIS HATASINI KABUL ETMIS VE ACIKLAMISTIR. Ayrica KARSI TARAFI SUCLAMASI DA HIC OLMAMISTIR. O yuzden de "Diyecek bir sey yok" yazmistir.

Anadoluda bir atasozu vardir.

"Yarasi olan gocunur."

Gönderi tarihi:

Orada olan inkar degildir. Inkar bilerek yapilandir. Halbuki hata yapan hata yaptigini bilmemektedir ve onun uzerine o cumleyi yazmistir. Daha sonra hatasinin farkina varinca da INKAR ETMEMIS HATASINI KABUL ETMIS VE ACIKLAMISTIR. Ayrica KARSI TARAFI SUCLAMASI DA HIC OLMAMISTIR. O yuzden de "Diyecek bir sey yok" yazmistir.

Anadoluda bir atasozu vardir.

"Yarasi olan gocunur."

inkâr

isim (inkâ:rı) Arapça ink¥r

1. isim Yaptığını, söylediğini, tanık olduğunu saklama, gizleme, yadsıma

2. Kabul etmeme, tanımama

Kendi kendinize gelin guvety oluyorsunuz. Ben klasik bilimden bahsettim klasik metafizik diye de bir yazimim olmadi.

Çabuk unutuyorsunuz demiştim :

Bu yazı size ait.

Anadolu'da bir söz daha vardır.

" çevir kazı yanmasın "

original.gif

Gönderi tarihi:

Virgül hatasını anlamadan önce,  öncesinde kabul etmediği " Klasik Metafizik ve varlığa dayanan felsefi bilim mi? " ifadesini gösterilince sahiplenmek ve 

" O yazi sizin ifade ettiginiz cumleye yonelik saskinlik cumlesidir.

Yani "klasik metafizik ya da varliga dayanan felsefi bilim mi, nasil yani" demektir. " diyerek savunmaya çalışmak, kıvırtmaktır ve gerçek budur.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.