Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Petrol devi, sondaj sahalarını temizlemek amacıyla geri dönüştürülmüş EV pilleri kullanacak - işte bu nedenle bu hareket muhtemelen şirketin iddia ettiği kadar büyük değil


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Petrol devi, sondaj sahalarını temizlemek amacıyla geri dönüştürülmüş EV pilleri kullanacak - işte bu nedenle bu hareket muhtemelen şirketin iddia ettiği kadar büyük değil

pumpjacks-3804889.jpg

Petrol endüstrisi, gaz ve kömürle birlikte toplumumuzun ısınma, elektrik, ulaşım ve daha fazlası için kullandığı kirli enerjiyi sağlıyor. Bu enerji kaynakları, çevremize, dünyadaki diğer tüm sanayi sektörlerinden daha fazla kirlilik ve ısıyı hapseden gazlar katmaktadır.

Ancak bazı petrol şirketleri, kendilerini çevreye daha az zararlı göstermek için faaliyetlerini yeniden markalaştırmaya çalışıyor. Bu cephedeki sonuncusu, Birleşik Arap Emirlikleri'nin devlete ait petrol şirketi olan Abu Dhabi Ulusal Petrol Şirketi (ADNOC), petrol sondaj kulelerini "temizlemek" için yeniden tasarlanmış elektrikli araç akülerini kullanacağını duyurdu.

ADNOC'un burada öne sürdüğü Pil Enerjisi Depolama Sistemi, şirketin işleri yapma şekline göre bir gelişmedir; bildirildiğine göre sondaj kulelerinin ısıyı hapseden kirliliğini %25 oranında azaltacaktır; ancak genel olumlu etki, tüm Operasyonun amacı petrol sondajı olmaya devam ediyor.

Birleşmiş Milletler'e göre, "kömür, petrol ve gaz... küresel iklim değişikliğine en büyük katkıyı sağlayanlar olup, küresel sera gazı emisyonlarının %75'inden fazlasını ve tüm karbondioksit emisyonlarının neredeyse %90'ını oluşturmaktadır."

AP, ADNOC'un 2045 yılına kadar "faaliyetlerinde net sıfır emisyona" ulaşmayı hedeflediğini iddia ettiğini bildirdi. Bu kirliliğin asıl nedeni olan kirli enerji kaynaklarının tedarikinden geçiş yapılmadan bunun nasıl mümkün olacağı belirsiz. şirket, yanıltıcı “karbon kredileri” kullanarak genel etkisini gizlemeye çalışacak.

ADNOC'un "iklim değişikliğini hafifletmek" için belirttiği yöntemlerden biri bir grup mangrov dikmek. Yine doğru yönde atılmış bir adım, ancak bunun, tüm küresel petrolün %3'ünü sağlamanın ve yalnızca 2022'deki faaliyetlerinden kaynaklanan 26 milyon tondan fazla ısı tutucu gaz kirliliği yaratmanın neden olduğu iklim etkilerini azaltacağı fikri şüpheli. , en iyi.

Sivil toplum kuruluşu Global Witness'a göre ADNOC, kirliliğini 2030 yılına kadar 2023'e kıyasla %40'tan fazla artırma yolunda ilerliyor.

Şirketin yakın zamanda The Guardian'a göre, hava kirliliğini CO2'den daha güçlü bir ısı tutucu gaz olan (uzun ömürlü olmasa da) metan gazını neredeyse on yıl boyunca Birleşmiş Milletler'den sakladığı ortaya çıktı.

Gezegenimizin aşırı ısınmasına, yaygın hava kirliliğine ve artan şiddetli hava olaylarına neden olan kirli enerji kaynaklarının etkilerini azaltmanın tek yolu, bu kaynaklardan rüzgar ve güneş gibi temiz, yenilenebilir enerji kaynaklarına geçiş yapmaktır. petrol şirketlerinin operasyonlarını yeşil aklama girişimlerine inanmamak.

Kaynak: TCD

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.