Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Pkk neyin mücadelesini veriyor?


KesKiNkAleM

Önerilen İletiler

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, terör örgütü elebaşısı için ''Sayın Öcalan'' dediği gerekçesiyle yargılandığı davada 6 ay hapis cezasına çarptırıldı Diyarbakır 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Türk ile avukatı katılmadı.

 

Dava dosyasını inceleyen mahkeme heyeti, sanığın suç ve suçluyu alenen övdüğünün tüm dosya kapsamı ile sabit olduğunu, sanığın eylemine uyan 5237 sayılı TCK'nin suç ve suçluyu öven 215/1 maddesi uyarınca, sanığın aynı sözleri aynı konuşma içinde birden fazla tekrar etmesi ve ayrıca bir partinin genel başkanı olması sebebi ile halk üzerinde bırakacağı etki de nazara alınarak 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasını kararlaştırdı.

 

DTP Genel Başkanı Türk, 18 Ocak 2006 tarihinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda DTP'li belediye başkanlarının katılımıyla düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, ''Silahların tamamen susması için yoğun çaba harcadığımız mevcut durumda, sayın Öcalan üzerinde ki tecridin ağırlaştırılmasının, toplumsal kaygıları çok daha derinleştirdiği görülmektedir'' demişti.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 83
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bağlar Semti’nde toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, Mesut Barzani’nin babası Molla Mustafa Barzani’yi ölümünün 28’inci yıldönümünde anmak için toplantı yapmak istediklerini ancak valiliğin izin vermediğini söyledi. Ellerinde Molla Mustafa Barzani’nin fotoğrafları bulunan grup caddede basın açıklaması yaptı.

 

10 kişi gözaltına alındı

Bu arada, PKK terör örgütü yandaşları, ’Ya Kürdistan ya ölüm’ sloganları atmaya başladı. Gruptan Gazi Daş adındaki bir kişi ise Kürtçe olarak yaptığı açıklamada Kenan Evren’in Türkiye’nin 8 eyalete ayrılmasıyla ilgili görüşüne akılcı yaklaşım diyerek sahip çıktı. Polis, 10 kişiyi gözaltına aldı. ‰ Sayfa 10’da

 

 

VE BEKLENEN OLDU

 

Bölücüler Evren’e destek verdi

Diyarbakır’da “Ya Kürdistan, ya ölüm” sloganlarıyla gösteri yapan terör yandaşları Kenan Evren’in “ Türkiye 8 eyalete bölünebilir” açıklamasının dikkate alınmasını istediler

 

Her geçen gün “provokasyonun” dozunun artıran terör örgütü PKK yandaşları, peşmerge reisi Mesut Barzani’nin babası olan Molla Mustafa Barzani’nin 28’inci ölüm yıldönümü nedeniyle Diyarbakır’da yasadışı bir gösteri yaptı. Polisin müdahale ettiği gösterilerde küstahça sloganlar ve 7.Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in yaptığı açıklamalara verilen destek mesajları damgasını vurdu. Kentin, Bağlar Semti’ndeki Körhat Caddesi’nde toplanan yaklaşık 300 kişilik bölücü grup, bir düğün salonunda Molla Mustafa Barzani’yi ölümünün 28’inci yıldönümünde anmak için toplantı yapmak istediklerini ancak valiliğin buna izin vermediğini iddia ettiler. Ellerinde Molla Mustafa Barzani’nin fotoğrafları ile caddede basın açıklaması yapan grup, “Ya Kürdistan ya ölüm’’, “Kürtlere özgürlük” sloganlarıyla Türkiye Cumhuriyeti devletine meydan okudular.

 

Akılcı yaklaşımmış!

Bölücü grup adına kendisini Kürdistan Partisi İnisiyatifi Sözcüsü olarak tanıtan Gazi Daş isimli kişi açıklama yaptı. Kürtçe yapılan basın açıklamasında, anma toplantısı yapmalarına izin vermedikleri gerekçesiyle devletin bazı kurumlarına sözlü saldırılarda bulunuldu. Yasal olmayan bazı oluşumların imzasını taşıyan basın açıklamasında, Kenan Evren’in sözlerine de atıflarda bulunularak Evren’in ‘yıllarca Kürtlere düşmanlık yaptığı’ ileri sürüldü, onun bile Türkiye’in 8 eyalete ayrılmasıyla ilgili görüş açıkladığı vurgulanarak bunun akılcı yaklaşım olduğu vurgulandı.

 

10 kişi gözaltında

Basın açıklamasında şu küstah açıklamalara yer verildi: “Lider Mustafa Barzani, bütün Kürtlerin kalbinde yaşıyor. Onu anma toplansını yasaklamak, Kuzey Kürtlerinin kalbinde onun sevgisini ve saygısını daha da arttırdı ve büyüttü.” Açıklamanın ardından polisin uyarılarına rağmen yürümekte ısrar eden gruptan 10 kişi gözaltına alındı.

 

Öcalan’ın ağzıyla konuşuyor

HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan da Tarım İş’in Olağan Genel Kurulu’nda Kenan Evren’e yüklenenler arasındaydı. Türkiye’nin pek çok sıkıntıyla karşı karşıya bulunduğunu söyleyen Okuyan şu sözlerle Evren’i eleştirdi “12 Eylül’de darbe yapmış, 7 sene Cumhurbaşkanlığı makamında oturmuş bir zat böyle bir açıklama yapıyor. Marmaris’te, Bodrum’da nü resimler yapan bu şahıs, teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın ağzıyla konuşur gibi eyalet sistemini savunuyor.”

 

Kendi işine baksın

“Türkiye 8 eyalete bölünebilir” açıklamasını yapan Kenan Evren’e sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerden tepkiler gelmeye devam ediyor. Tarım-İş 17. Olağan Genel Kurulu’nun açılışında konuşan Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, AKP hükümetinin tarım politikalarını eleştirdikten sonra sözü Kenan Evren’in açıklamalarına getirdi. Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ve ABD Dışişleri Başkanı Condoleezza Rice’ın açıklamalarının da Türkiye’nin üniter devlet yapısına yönelik olduğunu ifade eden Kılıç, Evren’i, “1980’de ihtilal yapmış, 24 Ocak kararlarını getiren ve uygulayan sensin. Anayasa’daki hak ve özgürlükleri doğrayan sensin. Şimdi bir de bu konuda konuşuyorsun” sözleriyle eleştirdi. Kılıç şöyle devam etti: “Kenan Evren’in bu şekildeki söylemini kesinlikle reddediyoruz. Herkes emeklilik döneminde kendi işine baksın. Eğer, bunu Anayasa’nın geçici 15. maddesine sığınarak yapıyorsa o maddenin de değiştirilmesini istiyoruz.”

 

Diyarbakır’da Molla Mustafa Barzani’yi anmak için toplanan ve polise direnen bölücü örgüt yandaşları gözaltına alınarak Emniyet’e götürüldü.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Abd, Dtp ile yakın temasta.

 

ABD’nin Adana Başkonsolosu Eric Green, DTP Mardin İl Binası’nı ziyaret etti. Gazetecileri dışarı çıkaran İl Başkanı Ferhan Türk, ABD’li Green ile kapalı kapılar ardında konuştu.

 

Önce Mardin’e uğrayıp DTP ile ilişkiye geçen Başkonsolos Green’in Irak’a sınırı olan illeri tek tek dolaşacağı belirtildi

 

ABD’nin Adana Konsolosu Eric F. Green, dün Mardin’e gelerek ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Vali Mehmet Kılıçlar’ı makamında ziyaret eden Konsolos Green, gazetecilerin sorularını cevapladı. Green,bölgede bazı işadamları, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları ile görüşmek ve bölgesel, ekonomik ve siyasal gelişmeleri yerinde görmek için geldiğini dile getirdi.

 

Basına kapalı görüştüler

Valilik’teki görüşmesinden sonra DTP Mardin İl binasını ziyaret eden Green, burada DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’ün kardeşi İl Başkanı Ferhan Türk ile basına kapalı görüştü. Geceyi Mardin’de geçiren Başkonsolos Green’in, bugün Habur Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulunmak üzere Şırnak’a gideceği belirtildi. (İHA)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kenan Evren 12 Eylülde getirmek istedikleri eyalet sistemi ile aslinda kendi gercegini acikladi.Eyalet sistemi bugün bircok ülkede yürürlüktedir.Bu ülkelerin bölünme tehditi altinda olmamalari ise tabiiki Türkiyede böyle bir sistemin nekadar akilci oldugu tartismasini acacaktir.

Bence Türkiyede özellikle Amerika ve AB nin istekleri dogrultusunda AKP nin basbakani tarafindanda gündeme getirilen sonra aldigi tepkilerle gündemden simdilik kaydi ile cekilen eyalet sistemi,Türkiye'nin bölünmesinden baska hicbir sey degildir.Bu tamamen Güneydogu'ya özerk bir statü vermek amacli olarak sözüm ona Türkiye genelinde bir uygulama paravanasi arkasinda bir girisimdir.Tamamen üniter yapiya dolayisi ile Atatürk'ün Misak'i Milli felsefesine karsi bir yapilanmadir.Bu sadece Misak'i milli hudutlari yönünden tehlikeli degil ayni zamanda Türkiye'nin Laik yapisinada bir saldiriya dönüsecektir.

Dünya ülkeleri icersinde bugün icin en kritik dönemecte olan ülke Türkiye'dir.Birakin dünyayi Avrupa dedigimiz Bati'da bile devletin düzenini,sinirlarini silah zoru ile degistirmek icin ayaklanan bu ayaklanmaya fiili ve düsünce yolu ile yardim ve yataklik yapmak en büyük suclardandir.Ne varki Türkiye'de bilhassa son birkac yildir bu suc acik acik islenmektedir.Malum odaklar ve yetkililer AB-ABD eksenli olmalari nedeni ile bu suclari özgürlük kiliflari icine yerlestirerek resmen Türkiye'nin bölünme sürecine katkida bulunmaktadirlar.

PKK partisi HDP'nin calismalari yarinki Türkiye Kürdistani icindir.Sokak ve caddeler PKK lilarin ve yandaslarinin ellerindedir.Milletin can ve mal güvenligi kalmamistir.

Türkiye'nin bölünmesi calismalarina eylemlerle yazilarla sözlerle ortak olanlarin özgürlük paravanasinin arkasina saklanmalarina göz yumanlar da aynen Türkiye'yi bölmeye calisanlar kadar sucludurlar,bu sucun adının ne odugunuda herhalde herkes bilmektedir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ağızlarının içindeki baklaları yavaş yavaş çıkartıyorlar, dağda terör yapmaktan, ovada siyaset yapmaya, Türkiye'nin Kürdistan gerçekliğini kabul etmesi gerekliliğine, 8 eyalete bölünmeye. meğer içlerinde neler tutuyorlarmış.

 

pkk ve onu destekleyen Kürtler neyin haklı mücadelesini verdiklerini sanıyorlar? Abdullah Öcalan terör başılıktan sayın Öcalan'a kadar evrim geçiriyor, bu topraklarda onca kanı dökenler hangi haklı gerekçe ile bunu savunabilirler?

 

Daha düne kadar Pkk'ya destek veren Suriye ve İran yılanın onlarıda sokmaya başlaması ile şimdilerde dağlarda pkklı avlıyorlar. Kuzey Irak'ta kurulması öngörülen Kürdistan'a ne Suriye, ne İran ne de Türkiye ve hatta nede Araplar olumlu bir yaklaşım göstermeyecekler. Bütün bu şartlar altında kurulması muhtemel Kürdistan'ın orada yaşaması mümkün olmayacak, peki bütün bunları Abd ve İsrail görmüyormu? elbette görüyorlar, zaten onların Kürdistan devleti kurmak için çabalamalarının asıl sebebi de bu, ortadoğuda çıkartmak istedikleri kargaşaya malzeme bulacaklar. Ateşe kendi ellerini değil maşayı sokacaklar, maşalar ve başlarıda hazır. Barzani, Talabani ve Öcalan.

 

Bütün bunları olup biterken Türkiye ne yapıyor, seyirci olmaktan başka. Dost ve müttefik Abd (!) bu konuda Türkiye'ye ne vaad ediyor? :excl: Rice açıklama yapıyor Türkiye Kuzey Irak'ta kurulacak yeni devlet için tehlike unsurudur Abd Irak'tan çekilirse bu Türklerin işine yarar ve Irağa girerler. (!) açıklaması yapıyor; Türkiye terörist bir ülkemi ki tehlike unsuru içeriyor? Türkiye teröre ya da kimyasal silaha destekmi veriyor ki, Abd ve Irak için tehlike arzediyor?

 

Türkiye Cumhuriyeti kendi sınırlarını koruyamayacak kadar acizmi? yanıbaşında meydana gelecek çatışmalara ve orada ortaya çıkması muhtemel yangına seyirci kalacak kadar eli kolu bağlanmışmıdır?

 

İkiz kuleleri yıkıldıktan sonra ortadoğuyu birbirine katan Abd ve kaçırılmış bir askeri için Lübnan'ı ateşe veren İsrail kadar kendi çıkarlarını savunacak iradeye sahip değil mi? El Kaide için tüm dünyada büyük çaplı yaygara kopartan Abd'ye karşın 23 yıldır süregelen ve bir hiç uğruna kaybedilen Mehmetçiklerimizin katillerine destek verenler bizim dostumuz ve müttefikimiz olabilirler mi?

 

Azıcık vicdanı ve sağduyusu olan bütün bunları film seyreder gibi seyretmez.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, terör örgütü elebaşısı için ''Sayın Öcalan'' dediği gerekçesiyle yargılandığı davada 6 ay hapis cezasına çarptırıldı Diyarbakır 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Türk ile avukatı katılmadı.

 

Dava dosyasını inceleyen mahkeme heyeti, sanığın suç ve suçluyu alenen övdüğünün tüm dosya kapsamı ile sabit olduğunu, sanığın eylemine uyan 5237 sayılı TCK'nin suç ve suçluyu öven 215/1 maddesi uyarınca, sanığın aynı sözleri aynı konuşma içinde birden fazla tekrar etmesi ve ayrıca bir partinin genel başkanı olması sebebi ile halk üzerinde bırakacağı etki de nazara alınarak 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasını kararlaştırdı.

 

DTP Genel Başkanı Türk, 18 Ocak 2006 tarihinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda DTP'li belediye başkanlarının katılımıyla düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, ''Silahların tamamen susması için yoğun çaba harcadığımız mevcut durumda, sayın Öcalan üzerinde ki tecridin ağırlaştırılmasının, toplumsal kaygıları çok daha derinleştirdiği görülmektedir'' demişti.

 

Taşıdığı soyada bak ettiği laflara bak!!!soyadının büyüklüğü altında ezilmiş olmalı....

Keskinkalem benim merak ettiğim Ahmet Türk için gerekli müdahaleyi yapanlar neden Baydemir için yapamıyor bu adamın dokunulmazlığımı var?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

gecmıste pkk nın yapmıs oldugu propagandada ınsanları cok kolay bı sekılde kandırablıyolardı.bunda malesef bızımde sucumuz var.kurt kokenlı vatandaslarımızı dısladık esıt deıldık onlarla dıllerıne konusmasına ızın vermedık yayın yapmalarına gazete dergı cıkarmalarına.dagdan ınen bır pkklı bunları dıle getırerek ınsanları kandırabılıyodu.gecte olsa bu yasaları cıkardık yasalar onunde hemen hemen esıtlıgı sagladık.sımdı pkknın yapacagı propaganda kalmadı.keske bu yasayı ab nın baskısıyla cıkarmayıp kendı ıstegımızle 20-30 yıl oncesınden cıkarabılseydık.durum daha farklı olabılırdı.

tehlıkenın nerden geldıgı acık.harıtalar yayınlıyolar acıkca soyluyolar senın ulkenı ben bolecem dıyor ama bız hala onların pesıne takılıyoruz.keskınkalemınde belırttıgı gıbı surıye ve ıranla yapılacak bır ısbırlıgı amerıkanın pkk nın sonun hazırlayacaktır.ne pkk kalır amerıkada ortadogudan defolup gıder.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bu ülkede bir gerçek var oda pkk sorunu gerçekliği bu sorunun nedeni olarak Kürtlerin kendi dillerinde konuşamama meselesini etken görmüyorum, bir milletin bir tek dili vardır ama insanlar özel hayatlarında ya da ortamlarında etnik dillerini konuşabilir. ama bu sorun kan dökmeye etken gösterilemez. Ayrıca bu ülkede tek etnik dil Kürtçe değil, onlarca farklı dil var ve anadolunun her tarafı ihmal edilmiştir... nedense başka etnik dilleri olanlar böyle bir yaygara kopartmazken, Kürtlere Avrupa dahil, içeride ve dışarıda çok büyük bir destek var....

 

ırkçılık ve faşizmden söz eden arkadaşlar sanırım bunu unutuyorlar, Türkiye'de Türkçülük yüzünden bir terör yapılmadığı halde, bu yüzden terör örgütleri kurulmadığı halde, Türkçülük ve millyetçilik yapanlar birer tehlike unsuru olarak adlandırılmak isteniyor, oysa bu ülkede bir Kürtçülük sorunu var ve bu gerçek... bu yüzden binlerce gencimizi şehit verdik hala devam etmekte.... bu terörü yaratanların ve bunu destekleyenlerin Kürt halkının huzur ve refahı için mücadele ettiğine çocuk bile inanmaz, akıl sahibi ve vicdan sahibi insanlar görüyor ve biliyor ki, bu kanlar bölücülük adına, bölgede kargaşa ve devlet düşmanlığı çıkartmak adına dökülüyor...

 

ama nedense bazı çevreler dillerine doladıkları milliyetçilik ile bu meseleye değinmiyorlar bile.... her fırsatta Türk milliyetçileri karalanıyor ama Kürtçülük kavgası güdenleri görmezden geliyorlar...

 

selamlar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dil sorunu bence teröre neden olamaz.Kültürel ve ekonomik sorunlarda terörü hos gösteremez.Kürt sorunu Türkiye'de yeni degildir,Sevr anlasmasi ile Ermenilerin yani sira bayram eden kesimlerden biride ayrilikci Kürtlerdir.Türkiye'de benim bldigim kadari ile Kürtlere karsi bir cephe yoktur.Öyle olsa idi, ne Kürtlerden milletvekili sectirtilirdi nede TSK ne subay yapilirdi nede Cumhurbaskani olabilirlerdi.Ben sahsen Kürtlere ayricalik yapildigini kabul etmiyorum,Kürtler demiycem ayrilikci Kürtler dil,kültür ve ekonomik sorulari hep kendi ayrilikci ideolojileri icin kullanmislardir.Türkiye'nin hemen her bölgesi bu ekoomik sorunlarla bogusmaktadir.Karadeniz,Dogu Ic Anadolu,Trakya bu sorunlardan bagimsiz degildir.Eger ekonomik sorun terörist yetistiriyorsa Türkiye'de her iki kisiden birinin terörist olmasi gerekirdi.Bunlar maksatli propagandalardir.Aynen Kars, Ardahan ve bazi Dogu illerimizdeki is adamlarinin,Ermenistan kapisi acilirsa Dogu Anadolu bölgesi kalkinir diye gercekci olmayan bir yaklasimla baska cevreler hesabina konusmalari gibi.Yani,Gürcistan,Azerbeycan,Iran sinir kapilari acik,dolayli olarak Ermenistanda bundan cikar sagliyor.Siz Dogu Anadoluyu kalkindiramamissiniz bir Ermenistan kapisi acilinca Dogu Anadolu kalkinir diyorsunuz,ayiptir beyler bunlara cocuklar bile güler.

Türkiye capinda bir kalkinma kültür hamlesine gereksinim vardir.

Türkiye'de Laz'da Cerkes'de Arnavut'ta Kürtte ve varsa baska etnik kökenli hepside kendi dillerini konusabilmektedirler.Hic kimsenin basina jandarma dikilmis ve kendi dilini konusamazsin demiyor.Türkiye'nin resmi dili Türkcedir.Bunun disinda resmi iknci bir dil aramak bölücülüktür.Bugün Türkiye sinirlari icersinde dogmus büyümüs kimliginde Türk vatandasi yazili sayisiz Kürt yurttaslarmiz maalesef iki kelime Türkce konusamamaktadirlar.Bu okulsuzluktan egitimsizlikten degildir bu sartlandirilmisliktandir.Tabiiki egitim alaninda almamiz gerekn cok büyük mesafeler var,bu konuda maalesef cok geri kalmisiz.Ekonomi konusundada aynen böyledir,insanlar ekmek parasi kazanma ümidiyle büyük sehirlere akin etmektedirler,Istanbul'un nüfusu 25 mil.yaklasmistir belkide gecmektedir.Bunlar son 50 yilda Türkiyede kalkinma adina hicbirseyin yapilmamis oldugunu ama bol bol yalan atildigini göstermektedir.

Güneydogulu yurttaslarimiz kizmasinlar ama,maalesef kurunun yaninda bazen yasda yaniyor.PKK bölücü örgüte ona yardim ve yataklik yapanlara adi kimligi meslegi ne olursa olsun birlik ve bütünlük icinde karsi durmamiz sarttir,Türkiye Cumhuriyetini kimse kolay kolay bölemez ve böldüremez,Iste buna kalkismanin sonuclari cok aci olur,bu nedenle bu acilari yasamak istemiyorsak o zaman ülkemizde teröre asla gecit vermemek lazimdir.

Ülkemizde yasayan herkesin refaha ve huzura hakki vardir,Refah ve huzur tek bir zümre icin degildir herkes icindir,bu refah ve huzur icin herkese görev düsmektedir,istersek bunu basarabiliriz kimsenin burnunun kanamasi gerekmiyor bunu basarmak icin.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Taşıdığı soyada bak ettiği laflara bak!!!soyadının büyüklüğü altında ezilmiş olmalı....

Keskinkalem benim merak ettiğim Ahmet Türk için gerekli müdahaleyi yapanlar neden Baydemir için yapamıyor bu adamın dokunulmazlığımı var?

 

Haklısın sevgili suheda. :)

Baydemir için yapamıyorlar değil yapmıyorlar değerli arkadaşım.

Osman Baydemir'i koruyanlara karşın ses çıkartamıyorlar. Dokunulmazlıkların en etkilisi Amerika'nın sağladığıdır.

Baydemir Nevruz Bayramı için Talabani'ye ve Barzani'ye resmi davette bulunacak kadar kendini bu ülkeden bağımsız görmekte, bölgede çıkartılması muhtemel petrolde bile önceliğin bölge halkına tanınmasını ifade edecek kadar ayrılıkçı düşünmekte.

Nasıl oluyoruna gelince, oda çok net ortada Baydemir ve onlar gibiler şimdilik birer maşa. Maşayı ellerinde tutanlarda işleri bitmeden onu bırakmazlar.

 

selametle

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Haklısın sevgili suheda. :)

Baydemir için yapamıyorlar değil yapmıyorlar değerli arkadaşım.

Osman Baydemir'i koruyanlara karşın ses çıkartamıyorlar. Dokunulmazlıkların en etkilisi Amerika'nın sağladığıdır.

Baydemir Nevruz Bayramı için Talabani'ye ve Barzani'ye resmi davette bulunacak kadar kendini bu ülkeden bağımsız görmekte, bölgede çıkartılması muhtemel petrolde bile önceliğin bölge halkına tanınmasını ifade edecek kadar ayrılıkçı düşünmekte.

Nasıl oluyoruna gelince, oda çok net ortada Baydemir ve onlar gibiler şimdilik birer maşa. Maşayı ellerinde tutanlarda işleri bitmeden onu bırakmazlar.

 

selametle

 

Sevgili arkadaşım,işte benim burda beynim duruyor ister anlayışsızlığıma ver istersen anlamak istemediğime ver..

Öyle bir adam ki!!!o çirkin suratı ile kalkıp Türkiye Cumhuriyetine hesap sorabiliyor hapisteki terörist başının zehirlendiği yalanını ortaya atıp aklı sıra gövde gösterisi şeklinde etrafında kendi gibi biçareleri toplayıp meydan okuyor yani bir Allah'ın kulu çıkıpta bu herife "SEN KİMSİN? SEN BU CESARETİ NEREDEN ALIYORSUN?"diye soramıyor.

Daha önceki yaptıklarını yeniden yazmaya gerek yok herhalde herkesin bilgisi vardır,ve bana göre birileri dur demediği sürece Baydemir gelecekte Türkiyenin Barzanisi olucaktır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sevgili arkadaşım,işte benim burda beynim duruyor ister anlayışsızlığıma ver istersen anlamak istemediğime ver..

Öyle bir adam ki!!!o çirkin suratı ile kalkıp Türkiye Cumhuriyetine hesap sorabiliyor hapisteki terörist başının zehirlendiği yalanını ortaya atıp aklı sıra gövde gösterisi şeklinde etrafında kendi gibi biçareleri toplayıp meydan okuyor yani bir Allah'ın kulu çıkıpta bu herife "SEN KİMSİN? SEN BU CESARETİ NEREDEN ALIYORSUN?"diye soramıyor.

Daha önceki yaptıklarını yeniden yazmaya gerek yok herhalde herkesin bilgisi vardır,ve bana göre birileri dur demediği sürece Baydemir gelecekte Türkiyenin Barzanisi olucaktır.

Değerli Suheda :clover:

 

Aslında aklı ve vicdanı olan insanların bunu anlaması çok zor ancak dünyada işler böyle yürüyor.

Efendiler ve köleler.

Patronlar ve uşaklar.

Emperyalistler ve onun yardımcıları.

Dünya devleri ve maşalar.

yani karşılıklı çıkara dayalı ilişkiler.

bu adama dur diyecek çok adam var bu ülkede.

bu adam gibilerede.

ama asıl sorulması gereken iktidar neyi bekliyor?

Öcalan'a dün göz yumanlar bugün Baydemir'e göz yumuyor.

onlar için bölgenin durulmaması gerekir, kimsenin farkına varmaması gerekir.

 

Türkiye içeriden yönetilmedikçe bu adamlar bu cesareti her zaman bulacaklar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu neden böyledir dersiniz?Biraz gecmise gidin yani taa Mesut Yilmaz'a kadar!

Ne demisti Mesut Yilmaz?

AB nin yolu Diyarbakir'dan gecer...

Eger dogru hatirliyorsam hafizam beni yaniltmiyorsa, aynen böyle demisti Mesut Yilmaz.

(Ha bu arada Mesut Yilmaz'da Rizeliydi,bu Rizede ben sadece cay olur diye biliyordum,ama daha neler oluyormus görüyoruz iste:Sevki Yilmaz'da Rizeliydi,ne demisti de kacmisti?P...... meclisi,Hasan Mezarci diye birisi daha vardi saniyorum,oda Cumhuriyete ve Atatürk'e bol bol küfürler etti sonrada kendini peygamber ilan etti ki Hasan Mezarcida Rizeliydi,baska ha Mesut Yilmaz da Rizeliydi ve AB nin yolu Rizeden pardon Diyarbakirdan gecer dediydi.Mesut Yilmaz'in en büyük hemsehrisi kimdir,tabiiki AKPnin baskani ve basbakani R.T.Erdogan.Erdogan da Diyarbakir icin birseyler söylemis olacak saniyorum ama hatirlamiyorum daha dogrusu Erdogan'in ne söyledigini de önemsemiyorum.Bütün bunlarin söylenmesinden sonra heralde Osman Baydemir'e göz yumacaklar.Cünkü adam Diyarbakir Belediye Baskani.Türkiye'nin AB elcisi olabilecek kapasitede.Sirtini oksamalari lazimki AB bizi sevsin de;bakin Türkler nasil yola geldiler diye bizi 50 yildan önce AB ye alsinlar diye)

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ben galıba yanlıs anlasıldım.bugune kadar bız bu yasaları cıkarmadık ve su bır gercek pkk bunu kullanıyodu ınsanları kandırıp daga cıkmasına sebep oluyodu.ıste turkler sızın dılınızı konusmanıza ızın vermıyor kurslar acmanıza gazete dergı cıkarmanıza ızın vermıyor dıye propaganda yapıpıyolardı.bız bu yasalrı 30 yıl oncesınden cıkarsaydık pkk neyın propagandasını yapacaktı.yasaları cıkardıkta ne oldu bolundukmu parcalandıkmı dıl kursları acıldı talep olmadıgından hepsı kapandı yanı deısen bısey olmadı.bız bu yasaları cıkarmayarak pkknın elıne koz verdık.ınsanlarımızı kandırdı daga cıkardı zaten bunun savunulacak hıcbır tarafı yok.bız tabıkı terore neden olacak bırsey yapmadık.ama bız kurt kokenlı vatandaslarımızı dısladık buda bır gercek.pkk sorunu var dıye onlara farklı bır gozle baktık ben bu bakısları gordum.onlar kurt kokenlı dıye agır sozler soyledık ben bu sozlerı duydum.bundanda cok buyuk rahatsızlık duyuyorum..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ben galıba yanlıs anlasıldım.bugune kadar bız bu yasaları cıkarmadık ve su bır gercek pkk bunu kullanıyodu ınsanları kandırıp daga cıkmasına sebep oluyodu.ıste turkler sızın dılınızı konusmanıza ızın vermıyor kurslar acmanıza gazete dergı cıkarmanıza ızın vermıyor dıye propaganda yapıpıyolardı.bız bu yasalrı 30 yıl oncesınden cıkarsaydık pkk neyın propagandasını yapacaktı.yasaları cıkardıkta ne oldu bolundukmu parcalandıkmı dıl kursları acıldı talep olmadıgından hepsı kapandı yanı deısen bısey olmadı.bız bu yasaları cıkarmayarak pkknın elıne koz verdık.ınsanlarımızı kandırdı daga cıkardı zaten bunun savunulacak hıcbır tarafı yok.bız tabıkı terore neden olacak bırsey yapmadık.ama bız kurt kokenlı vatandaslarımızı dısladık buda bır gercek.pkk sorunu var dıye onlara farklı bır gozle baktık ben bu bakısları gordum.onlar kurt kokenlı dıye agır sozler soyledık ben bu sozlerı duydum.bundanda cok buyuk rahatsızlık duyuyorum..

 

Sevgili Jön

 

Sen yanlış anlaşılmadın aslında meselenin tamda çıkış noktasına parmak bastın. Ama bu mesele gerçek bir meselemiydi? Yoksa sünimiydi? asıl önemli olanda bu... Kürtlere haksızlık yapıldığını ise düşünmüyorum yani en azından Kürt oldukları için haksızlık görmediler, Anadolu insanı tümden haksızlığa uğradı, alevisi, sünnisi, bününüyle yani... Ancak hiç bir sorun bölücülük ve terör yapılmasına mazeret olacak boyutta olamaz....

 

Dağa çıkmak için mazeret bulmak isteyenler istediğini bulur.... Kavga çıkartmak isteyen illaki bir sebep bulur... Önemli olan millet olduğunun bilincine sahip çıkmaktır... Kendilerini bu milletten soyutlamak isteyenler birilerini kullandılar hala kullanmaktalar...

 

Güneydoğuda işsizlik ve sosyal adaletsizlik varsa bunun en birinci sorumluları o bölgedeki aşiretlerdir.... ve bölgeye gönderilen kamu hizmetlilerinin yaşadıklarına sebep olanlardır... Devlet bu konuda büyük sorumluluk sahibidir... Vatanın her karışını ve vatandaşın her bireyini sosyal güvenceye, güvenliğe almak görevidir... İş imkanı sağlamak, eğitim bunları yapmak zorundadır... Rahmetli Recep Yazıcıoğlu'nun bir sözü var çok beğeniyorum..."Devlet hiç bir şeyden korkmaz ve kimseyi korkutmaz" ve "gidemediğin yer senin değildir".... galiba sorunun bir parçasıda budur...

 

selamlar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

tabıkı gercek bır mesele deıldı.masum olan kurt kokenlı vatandaslarımızı kendı amacları ıcın kendı cıkarları dogrultusunda kullandılar.pkk nın amacı tabıkıde ulkemızde yasayan kurtlerı savunduklarından veya cok sevdılerınden dolayı daga cıkmıyolar.kendı amacları ıcın dıs guclerın cıkarları ıcın bızımle kurt kokenlı vatandaslarımızın arasını bozmak ıcın kısacası bızı bolmek ıcın ugrasıyolar.pkk bugune kadar zaten kendı basına hıcbır ıs yapmadı yapamazda hep masum ınsanların arkasına sıgınarak cırkın yuzunu gosterır.nevruz bayramında cıkacak olaylar gıbı kucuck cocukları one surecekler onların arkasına sıgınacaklar.baharın geldıgını mujdeleyen nevruz bayramını ve bu amacla cıkan ınsanların sarkasından yıne cırkın yuzunu gosterecek.yanı hep bıseylerın arkasına sıgınacak.

 

sadece kokenı kurt oldugu ıcın buyukk haksızlıklar gorduler ben boyle oldugunu dusunuyorum goruyorum ve yasıyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

tabıkı gercek bır mesele deıldı.masum olan kurt kokenlı vatandaslarımızı kendı amacları ıcın kendı cıkarları dogrultusunda kullandılar.pkk nın amacı tabıkıde ulkemızde yasayan kurtlerı savunduklarından veya cok sevdılerınden dolayı daga cıkmıyolar.kendı amacları ıcın dıs guclerın cıkarları ıcın bızımle kurt kokenlı vatandaslarımızın arasını bozmak ıcın kısacası bızı bolmek ıcın ugrasıyolar.pkk bugune kadar zaten kendı basına hıcbır ıs yapmadı yapamazda hep masum ınsanların arkasına sıgınarak cırkın yuzunu gosterır.nevruz bayramında cıkacak olaylar gıbı kucuck cocukları one surecekler onların arkasına sıgınacaklar.baharın geldıgını mujdeleyen nevruz bayramını ve bu amacla cıkan ınsanların sarkasından yıne cırkın yuzunu gosterecek.yanı hep bıseylerın arkasına sıgınacak.

 

sadece kokenı kurt oldugu ıcın buyukk haksızlıklar gorduler ben boyle oldugunu dusunuyorum goruyorum ve yasıyorum.

 

Son cümle hariç canım kardeşim :clover:

haksızlığa uğramaya başladılarsa eğer bu insanlarda artık bir şüphe ve endişe başlamasından kaynaklanıyor.

öyle bir hale geldik ki, bütün Kürtler pkk'yı destekler gibi geliyor, oysa alakası yok, bunu biliyoruz ama ne yazık ki içimize nifak tohumları ekmeyi başardılar... -_-

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sadece kokenı kurt oldugu ıcın buyukk haksızlıklar gorduler ben boyle oldugunu dusunuyorum goruyorum ve yasıyorum.

 

Yanılıyorsun sevgili arkadaşım olay hep bu şekilde empoze edildi,zaten kışkırtmada ki en büyük faktörlerden biride bu,"bakın siz hor görülüyorsunuz"denildi onlara oysaki böyle bir durum söz konusu bile değil hepimiz bu ülkede aynı şartlarda yaşıyoruz hatta Kürd vatandaşların artıları var bizim yok bile,dikkat edersen nufus patlaması yaşanan doğu illeri olduğu halde devlet çocuk başına yardım parası ödüyor oralara artı eğitim için her çocuğa fonlardan para ödeniyor oysaki istatistiklere bakıldığı zaman Türkiyenin en fakir ilk iki ili bir Kastamonu diğeri Bayburttur ama ne hikmetse o şehirlere bu tip yardımlar gitmiyor gitmediği gibi kimse kalkıpta bunun hesabını sormuyor bile....

Asıl kendi içerlerinden mevcut olan feodal yapıyı kırmaları lazım fakat ne kadar üzücüdür ki bunu bizzat kendilerine söylediğiniz zaman alıcağınız cevap ki ben bu forumda bir kürd arkadaştan aldım"ağalar olmazsa biz aç kalırız"oysaki onları asıl sömüren feodalizm bunun farkında bile değiller.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sevgılı suheda haksızlık goruyolar ve gormeye devam edıyolar.sadece parasal yonden bakma.yasal olarak hemen hemen esıtlıgı sagladık.ama toplumun bakıs acısı hala deısmedı kurt kokenlı ınsanlara karsı.yasadıgım olaylar var cok sevdıgım kurt kokenlı arkadaslarım var bır cok turkten daha cok savunuyolar bu vatanı.ama cogu ınsanlar bu kurt kokenlı arkadaslarımı dınlemıyo bıle hemen onyargıyla bakıyolar ve sen kurtsun dıyıp kestırıp atıyolar.bana bakarken sevgı dolu gozlerle bakarken yanımdakı kurt kokenlı arkadasıma oel bır bakıyolarkı onu *****lar gıbı.bunlar benı rahatsız edıyo.bunlar sadece bır ornek ve bu ornekler o kadar fazlakı

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bakin iste sevgili arkadasim,toplumun bakis acisi degismedi derken bile toplumu hangi sifatla sucladiginizi farketmiyorsunuz.30.000 insanini PKK terörüne kurban veren bu toplum PKK nin kökenini biliyormu bilmiyormu,sorun burada basliyor zaten,Gerek meclisteki Kürt kökenli milletvekilerimiz,gerek Türkiye'nin bazi meslek alanlarini ellerinde bulunduran Kürt isverenlerimiz gerekse Türkiye'nin her tarafina yayilmis olan Kürt yurttaslarimizdan bugüne kadar sehit cenazelrinin kaldirilisi dakikalarinin disinda ne PKKya meydan okuyan bir yaklasim oldu nede Türkiye bölünemez diye bir demokratik ses cikardilar.Bana diyemezsiniz, korkudan diye.Hayir korkudan degil.

Benimde bircok Kürt arkadasim var,Türk oldugu gibi ama ben Kürt arkadaslarima onlar Kürt'tür gözü ile bakmadim bakmiyorumda,yani benimle onlari birbirimizden ayirmiyorum,bu nedenlede arkadasiz onlarla.Kürtlere farkli bakislarla olanlarin mevcudiyetini tabiiki inkar etmiyorum ama ayni seyler onlar icinde gecerlidir,onlarinda Türklere farkli gözlerle bakanlarivar helede bu PKK olaylari basladigindan itibaren.Aslinda burada Kürt TÜrk diye bir ayirim yapar gibi yazmak bile beni üzmektedir ama tartistigimiz konu öyle yazmamizi gerektiriyor,gercekte böyle bir ayirim hic olmamistir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Toplumun Kürt asıllılara bakış açısı neden değişti? Ben kendi çocukluğumda böyle bir ayrımı farketmezdim... Bu sorun ne zaman başladı, nasıl başladı, bunları anlamak gerekir... Pkk'yı destekleyen Kürtler eşitlik mi istiyorlar? Hangi alanlarda eşit değiller? Bize tanınıp onlara tanınmayan haklar varmı? !!!

 

Büyük şehirlerde yaşanan gasp, kapkaç, yankesicilik ve artı terör olayları % 90'ı Kürt asıllı gençler tarafından yapılıyor... Peki bunu nasıl açıklıyorlar adamlar aç ne yapsınlar? Neden açlar, onlar açta diğerleri değil mi? Bu sorun yani Pkk terörü eşitlik için yapılmıyor bu açık... Kürt asıllı bazı insanlar kendi içlerinde başlayan bu ayrılıkçı düşünceyi yine kendileri yok etmeliler... Neden farklılık güdüyorlar, neden kendi dillerinde eğitim hakkı istiyorlar da bölgeye iş imkanı istemiyorlar? Madem haksızlık var bu haksızlık bölgeye iş imkanı götürmemek ve eğitim sağlamamaktır... Dağlara çıkanlar bunu mesele yapmadılar, biz farklıyız, dilimiz, kökenimiz farklı dediler, şimdi farklı bir devlet kurmak istiyorlar...

 

Bu vatanı ve milletini seven her kim olursa olsun birlik için mücadele eder, ayrılıkçı kelam eden, ben başkayım diyen, eşitlik ve hak istemiyor... başkalaşmak ve rakip olmak istiyor...

 

selamlar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

türkiye cumhuriyetin'de çok önemli mevki ve makamlar'da onlarca kürt vatandaşları vardır.

zamanında cumhurbaşkan'lığı ve başbalan'lık yapmış,emniyet,ordu,meclis,adalet bakanlığı gibi yerlerde görev almışlardır .....nerede haksızlıklar........

her doğulu yada kürt pkk'lı değildir tabiki...kürtleri pkk gibi görenlerin pkk zihniyetinden hiç bir farkıyoktur.

çünkü ikisinin amacı'da kürt ve türk halklarını birbirine düşürmek düşman etmektir....

pkk T.C'nin bölünme mücadelesini veriyor............

görmemek bilmemek için, kör olmak akılsız olmak gerek..........

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hep PKK dediniz.Ben melez bir insanım babam türk annem kürt Diyarbakırlıyım.Yaşım 20 bu yaşıma kadar bir çok olay gördüm bir kısmını size anlatayım.Yıll 1992 vedat aydın olayı. Milletvekili vedat aydın cenaze törenin binlerce insan katıldı.Evim ise olaya yakın bir yerdeydi.Surların yanı açık bir alan olduğunda hep top oynardık.Vedat aydın gömek için yürüyüşe çıkan topluluğu görünce yanlarına doğru giitik.Çocukluk işte merak bizimkide.Cenaze götürülüceği mezarlık , oyun oynadığımız mevki üzerindeydi.surların üzerinde askerler vardı.Topluluğun üzeinde helikopterler uçuşuyordu.Birden etrafa ateş açıldı.surlar üzerinde bulunan askerler topluluğa ateş açmaya başladı helikoptlerle ateş açıldı.Onlarca ölü yüzlerce yaralı

benim gördüğüm baana yeter 5_6 yaş civarındaki bir çocuk annesi kucağında yaralı bir şekilde yatıyordu.Son sözleri şunlar ana lımın leğıstın (anne beni vurdular).Bu kimin gözün önünde çıkar.Kanlar içinde binlerce kişi.Yıl 2006 yine bir yine bir cenaze töreni diyarbakır yapılan progandalar kendi halkının kendi memleketine çok aşırı bir zarara uğratı iş yerlerden devlet binaları ağır zarar uğradı.Yaw anlamıyorum insan nasıl memlekitine zarar verir.Galiba halkımın üzerindeki bu oynan politika kendilerine zara vermesini sağlıor.Suç kimde acaba devletemi yoksa bu progandaları yapanlardamı.Bence devletinde çok büyük payı var.Çok şey yaşatı burdaki millete devlet.Suçun ne kürt olmak.Devlete bunu farkına vardı sanki biraz.Atık pek üzerine gelmiyor halkımın üzerine..BU da proganda yapan kişilere insanlarımız kaptırmıyoz.2006 yılında Çıkan olaylarda birçok kişi yaralandı ölü sayısı az olsada hep çocuklar gidiyor.Bayn bir muhabirin sözleri.Bu olayı unutmayacığını.Üzerine doğru koşan 10 yaşları civarında bir çocuğun koştuğunu ve elinin gögğüsünün üzerinde olup eli kanlar içinde gördüğünü.Yanıma yığılıp düştüğünü ve çocuçuğun son sözünün '' ABLA VURULDUM'' .Bu muhabirin sözleri gördükleri herhangi bir gazete yada tvde yayınlamadı.Dahasıda var kısadan alayım birsz dedim.Haberleri izleriz bombalı saldırılar düzenleniyor.Pkk tarafında yapıldığını ortay çıktığı söyleniyor.Ama kafamı karıştıran şu pkk olarak adlandırdıkları doğuda millet olupta onlara kan püstürüyorlar.Ama bombalı saldılarda ben hiç türkiye üzerinde yaşayan bir kürt yaptığını duymadım.Ya suriye yada ırak asılı söyleniyor.Ha bide epeydir uygulanan bir sistemi söyleyim.Doğuda yaşayıan bir vatandışın askerlik sistemi . Öncelikle acemilik batıda daha sonra ustalık olarak doğuya veriliyor.Burda yani benim yaşadığım yer olarak askere giden kişilerin hepsi bu şekilde.Dağa çıkan doğulu askere gidipte doğuda görev yapanda doğulu.Mesele şu kardeşi kardeşe vurmak.Ben az bir şey anlatayım dedim size. Ölüm artık beni pek korkutmuyor hep onla yaşayınca insan alışıyor burası böyle işte.Ya yolda yürürken çıkan olay sebebiyle açılan bir kurşuna ölecez.Yada askeredeyken kardes dediğim beni görewimde ölüdrecek.******* OLSUN BÖyLE POLİTiKALARA.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.