Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
DUR%20YOLCU.jpg

Çanakkale zaferi alelade bir askeri zafer değildir. Çanakkale zaferi türk askerinin vatan müdafası söz konusu olunca, imkansızlıkları nasıl mükemmeliyetlere çevirebildiğinin. Düşman ayağının vatan topraklarına değmemesi için ne kadar büyük bir bedel ödiyebileceğinin. Ve vatan toprağına göz diken düşmanların nasıl bir bedel ödemeyi göze alması gerektiğinin kanıtıdır.

Türk askerinin, avcı bir kuş kadar savaşçı, kendiside yaralı olduğu halde, göğsündeki kocaman yarayı otla tıkayıp, elinde annesinin resmini tutan yaralı düşman askerini sıhhıye çadırına taşıyacak kadarda şefkat dolu olduğunun kanıtıdır.

Türkü, kürdü, lazı, çerkeziyle yüzbinlerce vatan evladının bugün koyun koyuna uyuduğu çanakkale, "Hasta Adam" denilen vatanın düşman süngüleriyle didiklendiği zaman nasıl uykusundan uyanan bir erkek aslan gibi kükreyeceğinin ispatıdır.

Çanakkale zaferi, Ne "Evliyanların havada yakalayıp düşmana geri fırlattığı top mermileriyle", nede "düşman askerlerini yutan bulutlar" la kazanılmıştır.

Çanakkale zaferi ancak, Türk Komutanlarının büyük askeri dehası, Mustafa Kemal Paşa'nın dünyayı hayran bırakan emsalsiz komutası ve Türk askerinin vatanı müdafa ederken, canını feda etmekten bir an bile çekinmeyip, bomba, top ve mermi yağmıurlarının altında düşmana ölümü pahasına hücum edecek kadar azimli ve cesur olması sayesinde kazanılmıştır.

ata-14.jpg

Daha harbin ilk günlerinde Londra gazeteleri "Mustafa Kemal adındaki bir Türk subayının şimşek gibi saldırıları" ndan bahsetmektedir. Ata'nın tüm dünyayı kendine hayran bırakanbu eşsiz komutanlık yetileri, 20 sahte çıkarmanın arasından gerçek çıkarmanın Arıburnu'na yapılacağını tahmin edip önlem alan büyük zekası. Savaşı kaybeden ingilzilere "yirminci yüzyılın dehasının Türklerden çıkacağını nereden bilebilirdikki" dedirten askeri dehasıyla Çanakkale zaferinin baş mimarıdır.

Ve O'nun askeri. İnsanın anlayış sınırlarını zorlayan büyük cesaretleriyle, Türk Ulusuna bu büyük zaferi hediye ve emanet etmişlerdir.

"Biz ferdi kahramanlık sahneleriyle meşgul olmuyoruz. Yalnız size Bombasırtı vakasını anlatmadan geçemeyeceğim. Karşılıklı siperlerimiz arasında mesafemiz sekiz metre, yani ölüm muhakkak, muhakkak... Birinci siperdekiler hiçbiri kurtulamamacasına tamamen şehit düşüyor, ikincidekiler onların yerine gidiyor. Fakat ne kadar gıptaya sayan bir itidal ve tevekkülle, biliyor musunuz? Öleni görüyor, üç dakikaya kadar öleceğini biliyor, en ufak bir fütur bile göstermiyor; sarsılmak yok. Okuma bilenler ellerinde Kur'an-ı Kerim, cennete girmeye hazırlanıyorlar. Bilmeyenler, Kelime-i Şahadet çekerek yürüyorlar. Bu, Türk askerindeki ruh kuvvetini gösteren, şaşılacak ve övülecek bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebesini kazandıran bu yüksek ruhtur."

M. Kemal Atatürk, Anafarta muharebeleri anısı.

Çanakkale Geçilmez !

teşekkür ederim cyrano çok güzel anlatmışsınız....

atamızın'da dediği gibi...... Okuma bilenler ellerinde Kur'an-ı Kerim, cennete girmeye hazırlanıyorlar. Bilmeyenler, Kelime-i Şahadet çekerek yürüyorlar. Bu, Türk askerindeki ruh kuvvetini gösteren, şaşılacak ve övülecek bir misaldir

iman gücü..............

• Cevaplar 62
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Evliyaları bilemem, ama Kuran'da Allahın inananlara savaşlarda yardım ettiği yazıyor.

İnananların bunu inkar etmesi, inanmayanların da kabul etmesi mümkün olmadığına göre,

sonuçsuz tartışmaları bir yana bırakıp,

tarihimizin bu en anlamlı olaylarından birini, bizleri ayırıcı değil de birleştirici bir maya haline getirirsek daha iyi olur.

Çanakkalede erinden komutanına tüm askerlerimiz bu vatan için canını ortaya koydu.

Peki onlara verilen değer neydi?

Bildiğim kadarıyla Çanakkale gazilerine maaş bile bağlanmadı.

Sayin Trevize,konu Canakkaledir,ve aslinda bu konu üzerinde farkli görüsler olsada bile gercek olan Canakkale'de insanlik tarihinin en büyük ve kanli savaslarindan biri yasanmis ve haksizligin maglubiyetiyle sonuclanmis,Türk vatanininöyle kolay kolay ele gecirilemiyecegi tarihlere Canakkale gecilmez diyeyazilmistir.Herne kadar CAnakkale bogazini gecen denizaltilar olmussa bile onlarda gectiklerine pisman edilmislerdir.

Polemik yapmak tartisma cikarmak icin hazir olanlar maalesef bu anlamli gündede yine tartisma ve polemige yol acmislardir.Canakkale'de Türk askerinin yaptiklarini zaferini kimse inkar edemez,icindehurafe olsun veya olmasin Türk askeri-ki iclerinde henüz lise caginda gencler vardi-Canakkalede destan yazmistir.Budur önemli olan,gerisi bence fasa fisodur.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Bazı insanların konuyu veya fikri değilde, onu kimin yazdığı üzerinden değerlendirme yaptığını görebiliyorum artık :)

"6 YIL HAPİS İSTENECEK

Ziyaretçilere ‘Bir bulut gelip İngiliz Karaliyet Birliği askerlerini içine alıp götürdü. Sarıklı ve yeşil cüpbeliler Türk askerlerinin arkasında görünüp düşman askerlerini korkuttu. Sarıklı ve yeşil cüpbeliler, düşmanın attığı top mermilerini elleriyle tutup düşman gemisine attı. Bir yaralı köpek cephede Türk askerlerine yol gösterdi ve askerlerimizi kurtardı’ gibi hurafeler anlatan kaçak rehberler hakkında, hem haksız kazanç elde ettikleri gerekçesiyle, hem de 5186 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Kanun kapsamında savcılığa suç duyurusunda bulunuluyor. Atatürk hakkında, ‘Savaştan kaçtı, cephe gerisinde kaldı’ gibi sözler kullanan ya da Atatürk’ten hiç söz etmeyen bu sözde rehberlerin, 1-6 yıl hapis cezası istemiyle yargılanabileceği kaydedildi."

http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2004/08/11/504084.asp

Hurafeleri yaratan, orada savaşan kahraman askerlerimiz değildir. Bu anlatılan Hurafelerde "iman gücü" nden falanda bahsedilmemektedir. Bu başka bir şeydir. Bu Çanakkale zaferi gibi bir olayı bile gerici emellere alet etmek. Her alanda ve her platformda Atatürk'Ün şahsına ve fikirlerine saldıranların. Onun Çanakkale zaferinde büyük rolune gölge düşürmek için uydurulan argümanlardır. Bu yüzden bu kişiler Atatürk aleyhine işlenen suçlar kapsamında yargılanmışlardır.

Tabi birilerine butür şeyler fasa fiso gelebilir.

Tabi butür insanları (ki hayatlarında hiç gitmişlerse) Çanakkalede şehitliği ziyaret ederken, Mehmetçiğin kahramanlığının, Atatürk'Ün, Yüzbaşı Hakkı Bey'in Esat Paşa'Nın büyük komutanlık yetilerinin değilde. "Bulut düşmanı yuttu", "evliyalar topları havada yakaladı" gibi hurafeler anlatılarak şehitlerimize, gazilerimize ve komutanlarımıza saygısızlık yapıldığına şahit olmak rahatsız etmiyebilir.

iman gücü, Ata'nın anlattığı bomba sırtı vakasında olduğu gibidir. Bulutların düşman askerini yuttuğu şekilde değil.

Gönderi tarihi:

Canakkale zaferinin hurafelerle kazanilmadigini her akli basinda insan bilmektedir.-Icinde hurafe olsa bile-Canakkalede Türk askeri yani bizim askerimiz bir destan yazdi derken hurafelere ragmen bu destan yazildi anlaminda yazdim.

Ve bu hurafeleri dile getirerek polemik ve tartisma acmanin sadece hurafeleri uyduranlara yarayacagida kesindir.

Atatürk'ün savastan kactigi yalanlarini uyduranlar aslinda savastan kendi atalarinin kactigini söylemeye yüzleri olmayanlardir.Atatürk bütün Canakkale savaslari boyunca cephede Mehmetcigin yanibasindaydi.Cnakkale savasinin kaderini degistiren kisi Yarbay MUSTAFA KEMAl'di.Enver'e ragmen MUSTAFA KEMAL Canakkale'yi gecilmez yapti.

Faso FIso,Canakkale gercegini inkar edenlerin hurafelerinden ibarettir.. B)

saygilarla

Gönderi tarihi:

her aklı başında insan okuduğu, dinlediği için bilir dimi.

İlkokul çocukların çizgi film hazırlayıp Çanakkaleyi anlatan. İçinde Atatürk'ün kendisi değilde adı bir kere geçtiği. ve yukarıda sayılan hurafelerle doldurulmuş bir çizgi filmi izlettirirlerse

Fırsat buldukları anlarda, çocuklara turlar düzenleyip, Çanakkale destanını bu hurafelerle doldurup anlatırlarsa

Oraya türkiyenin heryerinden şehitliğe gelmiş insanların yanına kendini "klavuz" diye tanıtıp bu hurafeleri anlatırlarsa.

Bu miras nesilden nesile aynı şekilde geçmez.

Gönderi tarihi:

Bir düşünün;

Çanakkale savaşı kaybedilmiş.

İstanbul bugün yabancıların elinde.

Türk ulusu ufak bir Anadolu ülkesi.

O zaman yatlarımızı nereye park edecektik?

Hangi sularda keyif çatacaktık?

Yalılarımız, villalarımız nerede olacaktı?

Ufak Anadolu ülkesinde nasıl uluslararası dev şirketler oluşturacaktık.

Yabancı sermaye nereye gelecekti.

Hangi ülke bizi ciddiye alacaktı,

korkacaktı,

benim stratejik ortağım diyecekti.

Bugün Almanya başta olmak üzere dünyaya yayılmış üçüncü kuşak Türklerin vizyonunu,

ülkemize katkısını nasıl yaratacaktık?

Hayır, hiçbiri olmayacaktı.

Silik ve uydu bir küçük ülke olacaktık...

Hepsi o...

Sevgiler....

Gönderi tarihi:
Bazı insanların konuyu veya fikri değilde, onu kimin yazdığı üzerinden değerlendirme yaptığını görebiliyorum artık :)

"6 YIL HAPİS İSTENECEK

Ziyaretçilere ‘Bir bulut gelip İngiliz Karaliyet Birliği askerlerini içine alıp götürdü. Sarıklı ve yeşil cüpbeliler Türk askerlerinin arkasında görünüp düşman askerlerini korkuttu. Sarıklı ve yeşil cüpbeliler, düşmanın attığı top mermilerini elleriyle tutup düşman gemisine attı. Bir yaralı köpek cephede Türk askerlerine yol gösterdi ve askerlerimizi kurtardı’ gibi hurafeler anlatan kaçak rehberler hakkında, hem haksız kazanç elde ettikleri gerekçesiyle, hem de 5186 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Kanun kapsamında savcılığa suç duyurusunda bulunuluyor. Atatürk hakkında, ‘Savaştan kaçtı, cephe gerisinde kaldı’ gibi sözler kullanan ya da Atatürk’ten hiç söz etmeyen bu sözde rehberlerin, 1-6 yıl hapis cezası istemiyle yargılanabileceği kaydedildi."

Hurafeleri yaratan, orada savaşan kahraman askerlerimiz değildir. Bu anlatılan Hurafelerde "iman gücü" nden falanda bahsedilmemektedir. Bu başka bir şeydir. Bu Çanakkale zaferi gibi bir olayı bile gerici emellere alet etmek. Her alanda ve her platformda Atatürk'Ün şahsına ve fikirlerine saldıranların. Onun Çanakkale zaferinde büyük rolune gölge düşürmek için uydurulan argümanlardır. Bu yüzden bu kişiler Atatürk aleyhine işlenen suçlar kapsamında yargılanmışlardır.

Tabi birilerine butür şeyler fasa fiso gelebilir.

Tabi butür insanları (ki hayatlarında hiç gitmişlerse) Çanakkalede şehitliği ziyaret ederken, Mehmetçiğin kahramanlığının, Atatürk'Ün, Yüzbaşı Hakkı Bey'in Esat Paşa'Nın büyük komutanlık yetilerinin değilde. "Bulut düşmanı yuttu", "evliyalar topları havada yakaladı" gibi hurafeler anlatılarak şehitlerimize, gazilerimize ve komutanlarımıza saygısızlık yapıldığına şahit olmak rahatsız etmiyebilir.

iman gücü, Ata'nın anlattığı bomba sırtı vakasında olduğu gibidir. Bulutların düşman askerini yuttuğu şekilde değil.

Cyrano ben Geliboluyu rehber eşliğinde gezmiş biriyim bu bulut olayını bize rehber senin söylediğinin tam tersi anlattı ne dedi biliyormusun?İngilizler kraliyete bağlı birliklerinin 10 kişilik küçük bir Türk birliği tarafından yenilmesini gururlarına yediremedikleri için bir bulut hikayesi uydurdular ve bizim birçok yazarımız bu masala inandı"ve olayın nasıl geliştiğini bizzat yerinde bizlere detaylı bir şekilde anlattı.

Ayrıca rehberler Atatürk'ün Çanakkalede ki kahramanlıklarını ısrarla anlatıyorlar neyin peşindesiniz bilmiyorum ama olaylar sizin anlattığınız gibi değil Çanakkalede.

Ben 3 metrelik evliya olaylarını duymadım ama şu bir gerçektir ki Çanakkalede Allah bizimle beraberdi yoksa o imkanlarla nasıl kazanılacaktı bu zafer?Manevi gücü inkar etmek ve ona hurafe demek ancak inançsızlara göre bir tutumdur.Oysaki günlük yaşantımızda bile öyle olağanüstü olaylar yaşadığımız anlar oluyor ki bunun Allah'tan geldiğini idrak edebilmektir önemli olan.

Mesela beni en çok etkileyen düşman donanmalarının gece gelip demir alıp çıkartmayı sabah yaparız deyip uykuya yatıp sabah uyandıklarında akıntıyla gemilerinin anzak koyuna sürüklenmesidir.Rehberin bize söylediği işte bu bir mucize idi çünkü demirledikleri yerde yoğun öyle bir akıntı olması mümkün değildi ama olmuştu.

Gönderi tarihi:
Cyrano ben Geliboluyu rehber eşliğinde gezmiş biriyim bu bulut olayını bize rehber senin söylediğinin tam tersi anlattı ne dedi biliyormusun?İngilizler kraliyete bağlı birliklerinin 10 kişilik küçük bir Türk birliği tarafından yenilmesini gururlarına yediremedikleri için bir bulut hikayesi uydurdular ve bizim birçok yazarımız bu masala inandı"ve olayın nasıl geliştiğini bizzat yerinde bizlere detaylı bir şekilde anlattı.

Arkadaşım benim dediğimin tam tersinden kastın ne. Eğer okusaydın yazdıklarımı yukarıda zaten. Bunun ingilziler tarafından uydurulduğunu ben belirtmiştim:

Not: Bulut hadisesi ingilizler tarafından uydurulmuştur ilk olarak. Daha çıkarma başlamadan karaya ayak basan 70 keşif gücü askerinin çıkar çıkmaz öldürülmesi askerler arasında moral bozukluğu yaratmasın diye." bulut yuttu" "dua etmeden çıktıkları için böyle oldu" gibi argümanlar üretmiştir ingiliz komutanlar.

önce kişinin yazdığı şeyleri okuyalım sonra, cevap verelim.

Ayrıca rehberler Atatürk'ün Çanakkalede ki kahramanlıklarını ısrarla anlatıyorlar neyin peşindesiniz bilmiyorum ama olaylar sizin anlattığınız gibi değil Çanakkalede.

ben bütün rehberler böyledir gibi bir şeymi söylüyorum arkadaşım. Artık şu insanlar yazdığı şeyleri çarpıtma huyundan vazgeçelim bence, zira böyle tartışma olmaz. Sizi gezdiren rehber yetkin, donanımlı bir rehberdir çoğunluğu gibi.

Ancak bunların yanında, Çanakkalede yaşananları çarpıtarak, hurafelerle bezeyerek anlatanlar vardır. Bunu ben söylemiyorum, Bunu Çanakkale valiliği söylüyor. Bunu Çanakkale il jandarma komutanlığı söylüyor Yukarıda bunların suçüstü yakalandıkları, bunlara karşı ne tür önlemler alındığı, valiliğin ve il jandarma komutanlığının yaptığı çalışmalar alıntıya anlatılmıştır. Asıl sizin neyin peşinde olduğunuzu anlamak güç.

Ben 3 metrelik evliya olaylarını duymadım ama şu bir gerçektir ki Çanakkalede Allah bizimle beraberdi yoksa o imkanlarla nasıl kazanılacaktı bu zafer?Manevi gücü inkar etmek ve ona hurafe demek ancak inançsızlara göre bir tutumdur.Oysaki günlük yaşantımızda bile öyle olağanüstü olaylar yaşadığımız anlar oluyor ki bunun Allah'tan geldiğini idrak edebilmektir önemli olan.

Mesela beni en çok etkileyen düşman donanmalarının gece gelip demir alıp çıkartmayı sabah yaparız deyip uykuya yatıp sabah uyandıklarında akıntıyla gemilerinin anzak koyuna sürüklenmesidir.Rehberin bize söylediği işte bu bir mucize idi çünkü demirledikleri yerde yoğun öyle bir akıntı olması mümkün değildi ama olmuştu.

Konumuz sizin duyup duymamanız değil. Konumuz Çanakkale şehitliğinde, hurafe bezirganlarının bu tür yalanlarla insanları kandırıp kandırmadığı. İnkar edilen şey manevi güç değildir. Israrla bu yöne çekmeye çalışmayın bence.

Bulut geldi düşmanı yuttu,

Yaralı bir kurt askerlerimize yön gösterdi

3 Metrelik evliyalar düşman toplarını havada yakaladı.

Yüzbaşı Hakkı bey'e mayınları döşemesini rüyasına giren şeyh söyledi.

Bunlardan hangisi Manevi gücü anlatmaktadır. Söyleyinde bilelim. Hurafe ile manevi güç arasındaki farkı bildiğinizi varsayıyorum.

Konumuz, Şehitlikte bir kısım insanların, Askerlerimizin ve komutanlarımızın kahramanlığını değilde, hurafeleri anlatmasıdır. Siz bu hurafeleri "manevi güç" olarak görüyorsanız.

www.diyanet.gov.tr adresinde ilgili konulara biraz göz atmanızı tavsiye edebilirim ancak.

Gönderi tarihi:
Arkadaşım benim dediğimin tam tersinden kastın ne. Eğer okusaydın yazdıklarımı yukarıda zaten. Bunun ingilziler tarafından uydurulduğunu ben belirtmiştim:

ben bütün rehberler böyledir gibi bir şeymi söylüyorum arkadaşım. Artık şu insanlar yazdığı şeyleri çarpıtma huyundan vazgeçelim bence, zira böyle tartışma olmaz. Sizi gezdiren rehber yetkin, donanımlı bir rehberdir çoğunluğu gibi.

Ancak bunların yanında, Çanakkalede yaşananları çarpıtarak, hurafelerle bezeyerek anlatanlar vardır. Bunu ben söylemiyorum, Bunu Çanakkale valiliği söylüyor. Bunu Çanakkale il jandarma komutanlığı söylüyor Yukarıda bunların suçüstü yakalandıkları, bunlara karşı ne tür önlemler alındığı, valiliğin ve il jandarma komutanlığının yaptığı çalışmalar alıntıya anlatılmıştır. Asıl sizin neyin peşinde olduğunuzu anlamak güç.

Konumuz sizin duyup duymamanız değil. Konumuz Çanakkale şehitliğinde, hurafe bezirganlarının bu tür yalanlarla insanları kandırıp kandırmadığı. İnkar edilen şey manevi güç değildir. Israrla bu yöne çekmeye çalışmayın bence.

Bunlardan hangisi Manevi gücü anlatmaktadır. Söyleyinde bilelim. Hurafe ile manevi güç arasındaki farkı bildiğinizi varsayıyorum.

Konumuz, Şehitlikte bir kısım insanların, Askerlerimizin ve komutanlarımızın kahramanlığını değilde, hurafeleri anlatmasıdır. Siz bu hurafeleri "manevi güç" olarak görüyorsanız.

www.diyanet.gov.tr adresinde ilgili konulara biraz göz atmanızı tavsiye edebilirim ancak.

sevgili cyrano sizianlamak çok zor inanın.....kime ne anlatmaya ne yapmaya çalışıyorsunuz?yazdığınız.........

Yüzbaşı Hakkı bey'e mayınları döşemesini rüyasına giren şeyh söyledi. diye kim bunların hurafe olmadığını söylüyor.............

arkadaş bunlar hurafe olabilir ama düşmanı yenmesi (o şartlarda)iman gücü sayesinde olmuştur deniyor..........sizin yazdğınız...

Bulut geldi düşmanı yuttu,Yaralı bir kurt askerlerimize yön gösterdi

3 Metrelik evliyalar düşman toplarını havada yakaladı ile alakası ne............

ama sizinde yazdığınız gibi kur-an bilenler kuran okuyor diğerleri şehadet getiriyor............bu iman gücünün var olduğunu anlatmıyormu?????????????

Gönderi tarihi:

Sayın Cryano;

Israrla bu konuyu dini platforma çekiyorsunuz.Hurafe dediğiniz olaylardan bazılarının olup olmadığı hakkında kesin bilginiz var mı..Böyle şeylerin olabileceğine inanmıyor musunuz.Muhtemelen çevrenizde de duyduğunuz,her anlatılan evliya içerikli hikayenin hurafe olduğu kanısında mısınız.Bunlara cevabınız evet se bende size tasavvuf konusunda biraz araştırma yapmanızı önereceğim..

Benim dini bilgimi beni tanıyan arkadaşlarım az çok bilir.Kasdettiğim buradaki arkadaşlarım.Sizin inanmakta zorluk çektiğiniz böyle olayların olabileceğini ben biliyorum.Ha bunu diyanet kabul eder mi,belki açıktan hayır ama kapı arkalarında evet..Bunu şuna benzetebiliriz;Hepimizin bildiği ''Göbek Kaçması''nı doktora kabul ettiremeyiz ama vardır..

Hadi diyelim ki,gerçekten evliyalar yardım etmiş olsun.Bunun şehitlerimizin değerinden eksilttiği nedir.Aksine onları yüceltmez mi bu..Allah yardımı almalarını aşağılayıcı birşey olarak mı görüyorsunuz..Zira biraz araştırırsanız,Allah'ın yardım etmek istediği kuluna birşeyleri vesile kılarak yardım ettiğini görürsünüz.Bu sıkışıkken borç aldığınız arkadaşınız olur,yere düşecekken omzunuzu tutan el,kurak tarlanıza yağan yağmur,vs..Çanakkale'de de belki onları vesile kıldı..

Neyse;Başlarken eleştirdiğim durumun içine düştüm bende.Bu topicte,o hikayeleri hiç anmadan,şehitlerimizi konuşsaydık keşke.Siz hurafe!! dediğiniz olaylardan bahsederek,bunu başlatmasaydınız,topicteki tartışma seyri bu hale gelmeyecekti..

Ölenler vatanları için,göğüslerinde imanlarıyla ölmüş ve şehit olmuşlardır.Bu vatana karşılık kanlarını,canlarını sunmuşlardır.Gerisi çokta önemli değil.Kim ne derse desin bu topic,Çanakkale Şehitleri'nindir..:clover: Bırakın öyle kalsın..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
sevgili cyrano sizianlamak çok zor inanın.....kime ne anlatmaya ne yapmaya çalışıyorsunuz?yazdığınız.........

Yüzbaşı Hakkı bey'e mayınları döşemesini rüyasına giren şeyh söyledi. diye kim bunların hurafe olmadığını söylüyor.............

arkadaş bunlar hurafe olabilir ama düşmanı yenmesi (o şartlarda)iman gücü sayesinde olmuştur deniyor..........sizin yazdğınız...

Bulut geldi düşmanı yuttu,Yaralı bir kurt askerlerimize yön gösterdi

3 Metrelik evliyalar düşman toplarını havada yakaladı ile alakası ne............

ama sizinde yazdığınız gibi kur-an bilenler kuran okuyor diğerleri şehadet getiriyor............bu iman gücünün var olduğunu anlatmıyormu?????????????

arkadaşım iman gücü yoktur diyen varmı.?

suheda arkadaş şehitliklerde böyle şeylerin anlatılmadığını söylemiş. Bende anlatıldığını ve bu tür faaliyetler olduğunu. örnekleriyle ve tespitleriyle anlattım.

Yazılanları anlamak için okuyalım.

Gönderi tarihi:
Sayın Cryano;

Israrla bu konuyu dini platforma çekiyorsunuz.Hurafe dediğiniz olaylardan bazılarının olup olmadığı hakkında kesin bilginiz var mı..Böyle şeylerin olabileceğine inanmıyor musunuz.Muhtemelen çevrenizde de duyduğunuz,her anlatılan evliya içerikli hikayenin hurafe olduğu kanısında mısınız.Bunlara cevabınız evet se bende size tasavvuf konusunda biraz araştırma yapmanızı önereceğim..

Arkadaşım tasavvuf la hurafeler arasında nasıl bir bağ kurdun. Tasavvuf evliyalara yaşarken paye verir. Öldükten sonra onlardan medet ummaz. Evet anlatılanlar hurafedir. Çünkü daha hiç bir savaşta evliyaların düşman toplarını havada yakaladığı falan görülmemiştir. Ne Bedir savaşında, Ne uhud savaşında, ne malazgirt savaşında, ne kudusun geri alınmasında, ne Çanakkale savaşında nede kurtuluş savaşında. Bu hikayelerde Çanakkale savaşından onlarca yıl sonra ortaya atılmış şeylerdir. Hurafelere karşı olmak değilde. hurafelere karşı olmaya karşı olarak nasıl bir imandan bahsedebiliriz.

Benim dini bilgimi beni tanıyan arkadaşlarım az çok bilir.Kasdettiğim buradaki arkadaşlarım.Sizin inanmakta zorluk çektiğiniz böyle olayların olabileceğini ben biliyorum.Ha bunu diyanet kabul eder mi,belki açıktan hayır ama kapı arkalarında evet..Bunu şuna benzetebiliriz;Hepimizin bildiği ''Göbek Kaçması''nı doktora kabul ettiremeyiz ama vardır.

Etmez arkadaşım, diyanette kabul etmez. Din adamlarıda kabul etmez. Sen inanmak istersen hurafelere inanırsın. Cinci hocalara, şifa dağıtan din bezirganlarınada inanabilirsin. Sana illa inanma deme hakkımız yok. Ancak Çanakkale savaşını çarpıtarak, Komutanların ve askerlerin kahramanlığını değilde, hurafeleri anlatarak belli bir amaca hizmet etmeye hiç bir kılıfta giydiremezsin. Özellikle tasavvuf kılıfı hiç olmaz. Çünkü tasavvufla bunlarla tam çelişen bir şeydir.

Hadi diyelim ki,gerçekten evliyalar yardım etmiş olsun.Bunun şehitlerimizin değerinden eksilttiği nedir.Aksine onları yüceltmez mi bu..Allah yardımı almalarını aşağılayıcı birşey olarak mı görüyorsunuz..Zira biraz araştırırsanız,Allah'ın yardım etmek istediği kuluna birşeyleri vesile kılarak yardım ettiğini görürsünüz.Bu sıkışıkken borç aldığınız arkadaşınız olur,yere düşecekken omzunuzu tutan el,kurak tarlanıza yağan yağmur,vs..Çanakkale'de de belki onları vesile kıldı..

..

Arkadaşım Evliyalar, din bilgisi olan insanlardır. Ancak öldükten sonra onlar tekrar aramızda olmazlar. Evliyaların dirilip aramızda dolaştığını vs iddia etmenin İslamla alakası olmadığı gibi ona terste bir şeydir. Adı üstünde hurafedir bütün hurafeler gibi, dinle alakası olmadığı gibi, dinin emrettiklerine aykırı inanışlardır.

Neyse;Başlarken eleştirdiğim durumun içine düştüm bende.Bu topicte,o hikayeleri hiç anmadan,şehitlerimizi konuşsaydık keşke.Siz hurafe!! dediğiniz olaylardan bahsederek,bunu başlatmasaydınız,topicteki tartışma seyri bu hale gelmeyecekti..

..

Bu benim hurafe dediğim olaylar değildir. Bu diyanetten din adamlarına bunları uyduranlar hariç herkesin hurafe dediği şeylerdir.

Bütün hurafeler islam dinine aykırı oldukları gibi, şirk i de kapsaydan çok büyük tezatlıklar ve karşıtlıklar üreten inanışlardır.

İslam dinine göre Hurafecilik küfre kadar giden bir suçtur.

Bütün hurafelerin dine sonradan eklenemye çalışılması gibi. Çanakkale ile ilgili uydurulanlarda. Çanakkale savaşından onlarca yıl sonra çıkmıştır ortaya. Misal Yüzbaşı Hakkı "rüyama şeyh girdi, bana mayınları denize döşe dedi" gibi bir şeyi hiçbir zaman söylememiştir, yazmamıştır. Ancak o öldükten yıllar sonra bu çıkmıştır ortaya.

Çanakkale savaşında savaşan yada komuta eden hiç kimse, düşman toplarını havada yakalayan evliyalardan falan bahsetmemiştir. Bahsettikleri düşman toplarıdır, kendi toplarıdır. nasıl savaştıklarıdır, komutanlarının ne dediğidir. ne kahramanlık gösterdikleridir. Yine savaştan onlarca yıl sonra bu hurafeler çıkmıştır ortaya.

Gönderi tarihi:
:clover:

Sevgili CYRANO,

Acaba diyorum her kazanılmış savaşta bu evliyaları görüyorlar

Peki kaybedlilmiş savaşlarda bu evliyalar ne yapıyorlar?????????????????

Yoksa yenilgilerde evliyalar hayır ben size yardım etmeyeceğim mi diyorlar!

Hala anlayamadık: Türk insanı akıllıdır. Türk yıllarca kanıtlamıştırkı kendine inanırsa herşeyi yapabilecek güce sahiptir...

Gerisi ne Türkiye Cumhuriyeti ilelebet paidar kalacaktır...

Kaybedilmis savaslarda bu evliyalar tatildeydiler herhalde. Ya da uyanmak icin saatlerini kurmadilar ve uyuyakaldilar :unsure:

Gönderi tarihi:

Birseylere inanip inanmamakta özgürsünüz ama bu size baskalarini ******lamak ve alay etmek hakkini vermez.Medeni insanlar medenice tartisirlar,kendinize uymayan görüslerin sahiplerinede saygili olabilmelisiniz.Unutmayin ki her yanlista bir dogruluk payi vardir ve kültürlü insanlar rakiplerini kendilerinden asagida görme hissini duymazlar..

saygilarla

Gönderi tarihi:

işte yine iddia sadece. Kim kimi nerede *****lamış, iddia sahibi olan kişi göstermeli değilmi.

Birinin birine hakaret ettiğini, yada *****ladığını iddia ediyorsa kişi. Göstersin şu yazısında bunu yapmış diye.

Gönderi tarihi:

Sevgili Politika,beni destekleme niyetiyle hareket etmiş fakat yanlış bir ifade kullanmış.Beni *****layabilmek kimsenin haddine değil.İnternet denen bu ortamda,gördüğümüz konuları 2 dakikada apararak,başkalarının fikir tellalığını yapmak oldukça kolay.Kişi karşılıklı tartışmalarda seviyesini belli eder.Birçok konuda tartışabilirim,ama konu din olduğu zaman bu arkadaşların benimle tartışabileceklerine inanmıyorum.Cryano,takıldığı ''hurafe'' argümanıyla!! devam eder,Erdoğan ve Muki ile tartışmak ise,demokrasiye inanmayanla,fikir özgürlüğünü tartışmaya benzer..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Birincisi konumuz din değildir. Biz hurafelerden bahsediyoruz.

ikincisi, "beni tanıyanlar bu konuda ne kadar bilgili olduğumu bilir" , "bunlar benle bu konuda tartışamazlar", gibi laflar yerine. Bilen bildiğini ortaya koymalı :)

Hurafe konusunu kısa kesicem. Bütün hurafeler batıl sayıldığı gibi islam inancında küfür sayılır.

Hurafelerin dinle hiçbir ilgileri olmadığı veya dini hiçbir dayanakları olmadığı gibi. Zaman içinde, rivayetler ve söylentilerle oluşan itikatlardır.

Hurafeleri, din veya inanç adına savunup sonra, mantık kılıfı giydirme mantığını ise anlamak mümkün değildir.

Gönderi tarihi:
Birincisi konumuz din değildir. Biz hurafelerden bahsediyoruz.

ikincisi, "beni tanıyanlar bu konuda ne kadar bilgili olduğumu bilir" , "bunlar benle bu konuda tartışamazlar", gibi laflar yerine. Bilen bildiğini ortaya koymalı :)

Hurafe konusunu kısa kesicem. Bütün hurafeler batıl sayıldığı gibi islam inancında küfür sayılır.

Hurafelerin dinle hiçbir ilgileri olmadığı veya dini hiçbir dayanakları olmadığı gibi. Zaman içinde, rivayetler ve söylentilerle oluşan itikatlardır.

Hurafeleri, din veya inanç adına savunup sonra, mantık kılıfı giydirme mantığını ise anlamak mümkün değildir.

Ne anlatıldığını anladığın konusunda ciddi kaygılarım var.Bak bir çocuğun bile anlıyabileceği şekilde birdaha anlatayım:

*Öncelikle,Çanakkale'de geçtiğini bahsettiğin hikayelerin gerçek olduğunu savunmuyorum.Sadece olabileceğini,''Hayır kesinlikle olmamıştır'' diyemiyeceğimi söylüyorum..

*Hurafeleri savunacak son adamla konuşuyorsun,kelimelerini doğru ve düşünerek seç..

*Bunlara Hurafe diyen sensin.Bu senin fikrin.Hurafe midir,gerçek midir bunu ispatlayacak durumda mısın.E ben de değilim,o halde sen hurafe dersin,ben hayır değil ve böylece gereksizce uzar gider..

*Daha önce de başka bir başlıkta teklif etmiştim,yineleyeyim;Tartışma ve bilgi yüzyüze ortaya çıkar.Ekle benim MSN adresimi,şöyle karşılıklı tartışalım.O zaman bilgimi tartabilirsin sanırım..:closedeyes: Yoksa bende burada her konuda bir profesör edasıyla yazılar yazabilirim.Elimin altında internet var nasılsa dimi..;)

*Ha diline sakız ettiğin şu hurafe sözünün tanımını yapalımda,bilmeyen arkadaşlarımız da bilgilensin:

HURAFE:Dine sonradan eklendiği belli olan asılsız inanç, (Bidat)..Yani dinle alakalı bir konu.Dinini bilmeden,bidatları göremezsin..:)

Ve son olarak bir daha tekrarlıyayım;Bu tartışmaların yeri burası değil,topicin başlığına bak ve bu konuyu burada tartışmaktan vazgeç.Başlatan sensin,bitiren olma nezaketini de göster.İlle de tartışmak istiyorsan,hurafeler diye başlık aç,orada tartışalım..

Anlayabildiğini umarım..

Gönderi tarihi:

- Bulut Geldi düşman askerlerini yuttu

-Evliyalar, düşmanın attığı topları havada yakalayıp düşmana geri atıyordu

- Bir kurt gelip türk askerlerine yolu gösterdi

- Yüzbaşı Hakkı beyin rüyasına giren şeyh ona denzie mayın döşe dedi.

Bunların hepsi hurafedir. Ben bunların hurafe olduğunu biliyorum ve bundan eminim.

Neyi nerede tartışacağımıza tartışanlar karar verir. Hiçbir tartışmanın içinde olmak zorunda değilsin. Saldırganlaşmadan fikirlerini söyliyebilirsin. Yada söylemezsin buda senin tasarrufun.

Amacımız bilginiz tartmak vs değildir, zira merak ettiğimizde senin bu konuda ne kadar bilgili olduğun değildir. Zira öyle bir soruda sormak "arkadaşım bu konuda ne kadar bilgilisin" diye. Ama ikide bir bize bu konuda ne kadar bilgili olduğunu anlatmak yerine, Konu hakkındaki görüşünü söyliyebilirsin. "bunlar benle tartışamaz" , "ben bu konuda çok bilgiliyim" yerine bu bilgini göstericek şekilde katılabilirsin tartışmaya.

Dine sonradan eklenenler o dinle alakalı şeyler değildir.

Neyi tartışacağım veya hangi başlığı açacağım, müsadenle benim bileceğim iştir.

Gönderi tarihi:
- Bulut Geldi düşman askerlerini yuttu

-Evliyalar, düşmanın attığı topları havada yakalayıp düşmana geri atıyordu

- Bir kurt gelip türk askerlerine yolu gösterdi

- Yüzbaşı Hakkı beyin rüyasına giren şeyh ona denzie mayın döşe dedi.

Bunların hepsi hurafedir. Ben bunların hurafe olduğunu biliyorum ve bundan eminim.

İspatla..

Neyi nerede tartışacağımıza tartışanlar karar verir. Hiçbir tartışmanın içinde olmak zorunda değilsin. Saldırganlaşmadan fikirlerini söyliyebilirsin. Yada söylemezsin buda senin tasarrufun.

Ne gariptir ki aynı şeyi ben de senin için düşünüyorum..

Amacımız bilginiz tartmak vs değildir, zira merak ettiğimizde senin bu konuda ne kadar bilgili olduğun değildir. Zira öyle bir soruda sormak "arkadaşım bu konuda ne kadar bilgilisin" diye. Ama ikide bir bize bu konuda ne kadar bilgili olduğunu anlatmak yerine, Konu hakkındaki görüşünü söyliyebilirsin. "bunlar benle tartışamaz" , "ben bu konuda çok bilgiliyim" yerine bu bilgini göstericek şekilde katılabilirsin tartışmaya.

Tavrınız aksini gösteriyor ne yazık ki..Halk dilinde, en kibar ifadeyle ''çark etmek'' deyimini kullanırlar böyle bir durumda..

Dine sonradan eklenenler o dinle alakalı şeyler değildir.

Acaba..;)

Neyi tartışacağım veya hangi başlığı açacağım, müsadenle benim bileceğim iştir.

Benim müsademe kalsaydı,o karşınızdakine parmak sallar pozisyonda,azarlar bir tavırla yazdığınız iletilerin hiçbirini yazamazdınız.O yüzden buyrun dilediğiniz başlık altında dilediğiniz argümanları kullanarak devam edin,müsaade mercii ben değilim..

Son birşey daha;Ne yazık ki yine anlayamamışsın yazdıklarımı..

Gönderi tarihi:

ya şimdi cidden hiç sabahları yayınlanan kadın programları seviyesinde bir laf dalaşına girmeye niyetim yok :)

Ve sanırım arkadaşımızın tartışmak istediği şey konu değil "ben" im.

Ben yine kişileri değil, yazdıklarını tartışmak taraftarıyım.

Tartışmaları ısrarla laf dalaşına çekme gayretlerini ise sadece yorucu buluyorum.

Gönderi tarihi:

birgün bi japonla türk konuşurken türk sorar siz niye nu kadar çalışkansınız?o da derki bizim hiroşimayla nagazakimiz var çalışmamız için.türk de bizim millette çalışmak için hiroşima gibi bir felaket bekliyor heralde der.japonun sözü çok güzeldir." SİZİN ÇANAKKALENİZ BİZİM 10 HİROŞİMA 10 NAGAZAKİMİZE BEDEL"

hafta sonu çanakkledeydim çok ekilendim bu ilk gidişimdi.gitmeyenlere şiddetle öneririm.çok kalabalıktı.dernekler, belediyeler, okullar sferber olmuş insanları oraya taşımışlardı.fakat ne yazıkki bazı gençlerimiz hala oranın önemini anlayamamış olacak ki insana yakışmayan hareketlerde bulundular.(öpüşenler mi dersiniz mezarların anıtların üstlerine çıkanlar mı dersiniz).insanlığımdan utandım.yazıklar olsun gençliğimize, aklı bitek belaltına çalışan gençliğimize.

saygılar

Gönderi tarihi:
ya şimdi cidden hiç sabahları yayınlanan kadın programları seviyesinde bir laf dalaşına girmeye niyetim yok :)

Ve sanırım arkadaşımızın tartışmak istediği şey konu değil "ben" im.

Ben yine kişileri değil, yazdıklarını tartışmak taraftarıyım.

Tartışmaları ısrarla laf dalaşına çekme gayretlerini ise sadece yorucu buluyorum.

Bak seen,ne kadarda önemsiyoruz kendimizi..:D

Laf dalaşı enson isteyeceğim şey.Çok önceki bir tartışmamızda bunu sana açıkça söylediğimi sanıyorum..Davetimi kabul edip yüzyüze tartışma cesaretini gösterebilirsen birbirimizi tanıyabiliriz sanırım..;)

Tartışmak yerine bu tür yaklaşımlarla ancak kendini dev aynasında görür insan... Kişiselleşmesin diyoruz ama zorla kişiselleştiriyorlar ki tartışılan konu kaynasın...

Bir kez daha gördüm ki bu şahısla tartışmak mümkün değil çünkü herşeyi çok iyi bildiğini sanıyor ki sanmak çok tehlikeli bir şeydr...

Saygılar..

:D :D :D

Pardon tartıştığınız konu neydi..;) Ben topicin başlığındaki konu üzerine yazmak için girmiştim.Sizin nerede,neyi tartıştığınıza dikkat etmeniz gerekiyor bence.Hadi Cryano'nun başlattığı birşey var araştırıp yazmış,ardından diğer ikisi aklınca dalga geçecekler..<_< Siz birine saldırırsanız karşılığını alırsınız.Bu canınızı acıtmasın..Kişiselleştiren sizsiniz..

Gönderi tarihi:
fakat ne yazıkki bazı gençlerimiz hala oranın önemini anlayamamış olacak ki insana yakışmayan hareketlerde bulundular.(öpüşenler mi dersiniz mezarların anıtların üstlerine çıkanlar mı dersiniz).insanlığımdan utandım.yazıklar olsun gençliğimize,

saygılar

Selam sysylg,

insanligimdan utaniyorum diyene kadar.., yaziklar olsun gencligimize diye.. bu sekilde düsünüp yazacagimiz yerde

varsa gördügümüz noksan , görülmüyor ise görmesi gerekenlerden..bari gören ler elle alsa bazi seyleri, belki bu yazilar yazilmis olur, birdaha yazilmaz.

saygilar

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.