Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

....*Sen kalk gel,Orta Asya'dan dal dosdogru Anadolu'nun bagrina sonra bir bakmissin her yerdeler!Yerlesik milyonlarca Ermeni'ye ne oldu peki?Asimile edildiler!Eridiler!Katledildiler!Yetim birakildilar!Sürüldüler!Mal mülklerinden oldular!Sonrada unutuldular!*

(Baba ve Pic -sahife 65-Zaman gazetesinden)

...*Sizi katliamden gecirip sürdügümüz sonrada inkar ettigimiz icin özür dileriz mi diyecekler saniyorsun?*

(Baba ve Pic-sahife 130-Zaman gazetesinden)

...*Tarih boyunca Türklerle durum hep böyle olmus,onlarla arkadaslik edebilmenin tek yolu bu.Onlar Türklügünden feragat etmeyecek ama biz Ermeniligimizden feraGAT edecegiz...*

(Baba ve Pic-sahife 191-Zman gazetesinden)

...*Türklerin degistigine hic inanmiyorum,degisseler bir arpa boyu yol gitseler,hala israrla soykirimi inkar ediyor olmazlardi..*

(Baba ve Pic-sahife 267 Zaman gazetesinden)

...*Nesiller önce 1915 te,Susan yetim kalmasa 2005 te Asya diye bir pic olurmuydu?*

(Baba ve Pic-sahife 375 Zaman gazetesinden)

Bunlar 3 Kasim 2006 tarihli Zaman gazetesinin yazarlarindan Türkiye'nin aydinlarindan biri olan Elif SHAFAK'in romanindan pasajlardir.

Yine 20 Ekim 2006 tarihli Zaman gazetesinden

...*Orhan Pamuk'un bu topraklarda bir milyon Ermeni'nin öldürüldügünü söyledigi icin Nobel aldigini öne sürenler anlasilan bunlarin iyi bir edebiyatci tarafindan söylenmemesi gerektigini ifade etmeye calisiyorlar.Cünkü vicdani olan kimse o cümlenin tersini söylemez.Bu olaylarin nicin oldugu hakkinda farkli görüsler olabilir ama olayin olmamis oldugunu iddia etmek kisinin kendi fikirsizligini itiraf korkusunu yansitir sadece...

Orhan Pamuk öyle biri degil..olaganüstü yetenegini zeki cesaret ve vicdanla birlestiren namuslu biri.Böyle insanlari tasimak tabiiki cemaatlere zor gelir..*

Ethem Mahcupyan-Zaman gazetesi

Zman gazetesi Fetulah Gülen'in sözcüsü,yukarida adi gecen yazarlar Zaman gazetesinin yazarlari yani Türkiye'nin aydinlari diye adlandirilanlardan.

Öyle aydinlarki Türk milletine namussuz vicdansiz fikirsiz diyebilecek kadar aydinlikta kalmislar.

Ve 17 yasindaki Ogün Samast'in arkasinda örgütler araniyor,yani kuzunun altinda buzagi aranmasi gibi birsey.Derin devletlerden bahsediliyor.Türk milletine fasist deniyor,ama kimse cikipta ya arkadas sen hangi hakla bir Türk milletine namussuz,vicdansiz diyebiliyorsun ve bir Türk milletine katil damgasi vurabiliyorsunuz demiyor diyemiyor korkuyor ki Fasistlikle suclanacak diye...

Asil katiller sizlersiniz,Hrant Dink'i sizler öldürttünüz oturun simdi matemini tutun..

saygilarla

Gönderi tarihi:

Aydinlari savunanlar,düsünce özgürlügünü yeterli bulmayip 301 kalkmalidir diyenler, ne oldu neden sustunuz.Sükut ikrardan gelirmis...

Yukardaki topicte yazilanlar uydurma degil,onlar gercekten yazili olan seyler,susmaniz bunlari kabul etmeniz anlamini tasir.Sizler icin Türk milletine vicdansiz namussuz ve katil damgasi vuranlar büyük bir deger tasimaktadir.Nobelle Türk milleti arasinda tercih yapanlar nobeli tercih ettiler.Halbuki Canakkalede gögüslerini saldirganlara hedef tutanlar Türk milletinin namusu icin savastilar,yarin birileri cikipta Türk milletine namussuz desin diye degil.Türk milletinin Türkiye diyerek yurt kabul ettikleri bu topraklari ona layik göremeyenler Türklerin Orta Asyadan Anadoluya gelmis olmalarina hayiflanarak kücümsemekte ve hakaret etmektedirler.keske Orta Asyadan gelmeselerdi buralari yurt edinmeselerdi anlaminda Türklerin Aanadoluya gelmelerini Ermenilerin felaketi olarak kabul eden zihniyet Canakkalede,Kurtulus savasinda can verenlerin neslinden olamaz.Onlar kimlerle yasamak istiyorlarsa buyursunlar onlarla yasasinlar,yeterki Türk milletinden kendilerini soyutlasinlar.

• 2 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
....*Sen kalk gel,Orta Asya'dan dal dosdogru Anadolu'nun bagrina sonra bir bakmissin her yerdeler!Yerlesik milyonlarca Ermeni'ye ne oldu peki?Asimile edildiler!Eridiler!Katledildiler!Yetim birakildilar!Sürüldüler!Mal mülklerinden oldular!Sonrada unutuldular!*

(Baba ve Pic -sahife 65-Zaman gazetesinden)

...*Sizi katliamden gecirip sürdügümüz sonrada inkar ettigimiz icin özür dileriz mi diyecekler saniyorsun?*

(Baba ve Pic-sahife 130-Zaman gazetesinden)

...*Tarih boyunca Türklerle durum hep böyle olmus,onlarla arkadaslik edebilmenin tek yolu bu.Onlar Türklügünden feragat etmeyecek ama biz Ermeniligimizden feraGAT edecegiz...*

(Baba ve Pic-sahife 191-Zman gazetesinden)

...*Türklerin degistigine hic inanmiyorum,degisseler bir arpa boyu yol gitseler,hala israrla soykirimi inkar ediyor olmazlardi..*

(Baba ve Pic-sahife 267 Zaman gazetesinden)

...*Nesiller önce 1915 te,Susan yetim kalmasa 2005 te Asya diye bir pic olurmuydu?*

(Baba ve Pic-sahife 375 Zaman gazetesinden)

Bunlar 3 Kasim 2006 tarihli Zaman gazetesinin yazarlarindan Türkiye'nin aydinlarindan biri olan Elif SHAFAK'in romanindan pasajlardir.

Yine 20 Ekim 2006 tarihli Zaman gazetesinden

...*Orhan Pamuk'un bu topraklarda bir milyon Ermeni'nin öldürüldügünü söyledigi icin Nobel aldigini öne sürenler anlasilan bunlarin iyi bir edebiyatci tarafindan söylenmemesi gerektigini ifade etmeye calisiyorlar.Cünkü vicdani olan kimse o cümlenin tersini söylemez.Bu olaylarin nicin oldugu hakkinda farkli görüsler olabilir ama olayin olmamis oldugunu iddia etmek kisinin kendi fikirsizligini itiraf korkusunu yansitir sadece...

Orhan Pamuk öyle biri degil..olaganüstü yetenegini zeki cesaret ve vicdanla birlestiren namuslu biri.Böyle insanlari tasimak tabiiki cemaatlere zor gelir..*

Ethem Mahcupyan-Zaman gazetesi

Zman gazetesi Fetulah Gülen'in sözcüsü,yukarida adi gecen yazarlar Zaman gazetesinin yazarlari yani Türkiye'nin aydinlari diye adlandirilanlardan.

Öyle aydinlarki Türk milletine namussuz vicdansiz fikirsiz diyebilecek kadar aydinlikta kalmislar.

Ve 17 yasindaki Ogün Samast'in arkasinda örgütler araniyor,yani kuzunun altinda buzagi aranmasi gibi birsey.Derin devletlerden bahsediliyor.Türk milletine fasist deniyor,ama kimse cikipta ya arkadas sen hangi hakla bir Türk milletine namussuz,vicdansiz diyebiliyorsun ve bir Türk milletine katil damgasi vurabiliyorsunuz demiyor diyemiyor korkuyor ki Fasistlikle suclanacak diye...

Asil katiller sizlersiniz,Hrant Dink'i sizler öldürttünüz oturun simdi matemini tutun..

saygilarla

doğru yanları var;bizim aydınlarımız etraflarını çok da aydınlatma taraftarı olmazlar.bu konuda ben de birşeyler söyleyecektim.

ama düşüncelerinin katılmadığım tarafları da var.öncelikle benim ermenilikle hiç ilgim yoktur.soykırım iddialarını da tamamıyla gerçek dışı buluyorum.

fakat yine de çok radikal düşünüp radikal hareket etmek doğru değildir.bu adamlar yurt dışında lobi faaliyeti içerisindeler.kendi açılarından başarılı da oluyorlar.bunda suçlu onlar değil."o zaman sen de aynısını yap, sen de kendini dünyaya anlat.anlatamıyorsan başkalarını suçlama" derler adama.

şu samast'ın da arkasında ki bağlantıların araştırılması çok ciddi bir zorunluluktur.çağdaş hukuk devletleri böyle yaparlar.türkiye'de çağdaş bir hukuk devleti olduğuna göre bu konunun üstüne yüreklilikle gitmeliydi.ama öyle olmadı tabi.yani sizin ülkenizin bir vatandaşını çekip sokak ortasında vuracaklar ve kimse ses çıkarmayacak konu sümen altı mı edilecek.bu konunun böyle aceleyle kapatılmak istenmesi,olayın *** bir cinayet gibi yansıtılmaya çalışılmasının nedeni nedir acaba?

ben şeffaf bir ülkede yaşamak istiyorum.bu ülkede yaşayanların nereden geldiği umrumda değil.herkes çalışarak kazanacak,vatandaşlık görevlerini yapacak.devletin çeşitli kademelerinde kimse vatandaşının aleyhine kendi leyhine hesaplar yapmayacak.şeffaf devlet şeffaf vatandaş istiyorum.

Gönderi tarihi:

Sevgili kardesim,haklisiniz ama yazdiklarinizin bu konunun basligi ile alakasi yok.Tabiiki 50 yildan beri Türkiyeyi yönetenler olsun,tarihciler olsun arastirmacilar olsun bu Ermeni iddialarini ciddiye alip yarin bunlar bizim basimizi agirtacak diye düsünmediler.,hep son dakikalarda ülkeleri uyarma ile siyaset yapildi ve tarihciler arastirmacilar öylesine birseyler söyleyip gectiler.Ermeni kitaplari bütün dünyada yayinlanip satilirken,cizgi romanlar halinde ta cocuklara kadar ulastirilirken bizde Ermenilerle ilgili yazilan kitap sayilari parmakla sayilabilecek kadar azdi,son yillarda artik dönüsecek bir yerimiz kalmadigi icin yazilan kitap sayisida artmaya basladi ama duman bacayi coktan sarmisti.

Benim degindigim konu bu degildi,benim degindigim konu icimizde aydin gecinen ve belirli bir kesim tarafindan alkislanan Türk milletin asagilamayi,katil damgasi vurmayi ve daha agir sifatlar yakistirmayi kendilerine sanat edinmis olanlardi.Ve ben ülkemin aydin kalemleri diye bunlari anlatmaya calistim.Ait olduklari milleti-belkide ait degillerdir öyle görünüyorlardir-gerceklerin tam aksine katillikle damgalamk ancak bu tarz bir aydin olmakla mümkündür.

Samast olayina gelince,evet hukuk devleti gerekni yapmali ve olayi aydinliga cikartmalidir.Bunda sizinle ayni görüste oldugumu ifade edebilirim.Kimsenin kimseyi sokak ortasinda kursunlama hakki yoktur.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Sevgili kardesim,haklisiniz ama yazdiklarinizin bu konunun basligi ile alakasi yok.Tabiiki 50 yildan beri Türkiyeyi yönetenler olsun,tarihciler olsun arastirmacilar olsun bu Ermeni iddialarini ciddiye alip yarin bunlar bizim basimizi agirtacak diye düsünmediler.,hep son dakikalarda ülkeleri uyarma ile siyaset yapildi ve tarihciler arastirmacilar öylesine birseyler söyleyip gectiler.Ermeni kitaplari bütün dünyada yayinlanip satilirken,cizgi romanlar halinde ta cocuklara kadar ulastirilirken bizde Ermenilerle ilgili yazilan kitap sayilari parmakla sayilabilecek kadar azdi,son yillarda artik dönüsecek bir yerimiz kalmadigi icin yazilan kitap sayisida artmaya basladi ama duman bacayi coktan sarmisti.

Benim degindigim konu bu degildi,benim degindigim konu icimizde aydin gecinen ve belirli bir kesim tarafindan alkislanan Türk milletin asagilamayi,katil damgasi vurmayi ve daha agir sifatlar yakistirmayi kendilerine sanat edinmis olanlardi.Ve ben ülkemin aydin kalemleri diye bunlari anlatmaya calistim.Ait olduklari milleti-belkide ait degillerdir öyle görünüyorlardir-gerceklerin tam aksine katillikle damgalamk ancak bu tarz bir aydin olmakla mümkündür.

Samast olayina gelince,evet hukuk devleti gerekni yapmali ve olayi aydinliga cikartmalidir.Bunda sizinle ayni görüste oldugumu ifade edebilirim.Kimsenin kimseyi sokak ortasinda kursunlama hakki yoktur.

saygilarla

Aydınlar konusuna tamamen katılıyorum. hatta şunları da ben ekleyeyim: bu ülkede aydın geçinen insanlar dünya da eşi benzeri bulunmaz insanlardır. daha fazla kazanmak için olur olmaz insanların çığırtkanlığını yapan köşe yazarlarından tutun ünv.lerde ki prof.lara kadar bir çoğu bu ülke insanının sorunlarıyla hiç ilgilenmemeyi, bu halkı küçümsemeyi büyük meziyet sayar. bunları abartmıyorum; yüzyüze konuşma fırsatını yakalarsanız bizzat sizde görürsünüz.kendi milletine bu kadar uzak bu kadar yabancı aydın dünyanın başka yerlerinde var mıdır, çok merak ediyorum.aydınlar sadece kendilerini değil ülkelerini de, ülkelerinin insanlarını da aydınlatmak zorundadırlar.ama bizimdekiler mum gibi kendi diplerini bile karanlıkta bırakır.hatta bir yolunu bulduğunda aşşağılamaya başlar.bununlada gurur duyup heryerde bizim insanlarımız şöyle akılsızdır, böyle beceriksizdir diye anlatır.

neden böyle biliyor musunuz bizim aydınlarımız: abd nin parayı basınca diplomayı veren okullarında 2 yıl takılmakla aydın olunmuyor çünkü.

Gönderi tarihi:

Bu konu hakkında değil de genel durum hakkında yazmak isterim...

Türkiye'de gerçek aydınlar aydın olarak bilinseydi ve yollar açılsaydı Türkiye şu an geleceğini çizebilir konumda olurdu...

Çıkar çatışmaları bitmeden aydınlanma olmayacaktır; çünkü para üzerinden, şan-şöhret üzerinden ilim olmaz...

:zorro:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.