Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

KİM CENNETLİK... İSLAMCI KESİMDE "GAYRIMÜSLÜMLERİN" CENNETE GİDİP GİTMEYECEĞİNİ TARTIŞIYOR... (Çarpıcı yorumlar... Ben koptum.. :))))))))).... )

Önerilen İletiler

• Cevaplar 65
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Bu korkunun danişkasıdır dostum danişkası... :lol::lol::lol:

Esas yürek inanmamakta...

Haydı kolaysa bir dene...

İnanmamak için klavuz...

Araştıracaksın,

İnceleyeceksin,

Sorgulayacaksın,

Karşı geleceksin mantıksızlıklara,

Hurufelerele mücadele edeceksin,x

****** canla başla akıl ve bilimi tartışışacaksın,

İnacı giyim kuşam zanneden *****lerle bunun yürekte birşey olduğunu anlatacaksın...

Kan akıtmamak gerektiğini anlatacaksın bayramlarda,

Mekkeye, kudüse vb. gitmekle birşey kazanılmayacağını avazın çıktığı kadar bağıracaksın sağır kulaklar,

Ezberi kendine yasak edeceksin,

Öyle korkuyla yaklamayacaksın herşeye,

Kul olmayacaksın birkere kimseye bu yaradan bile olsan,

Öyle günün her günü yarada ibadet etmeyeceksin,

Bilimi kendine rehber sececeksin..

Herşeyi ama herşeyi öğrenmek için canla başla mücadele edeceksin,

Eğitimin en önemli araç olduğunu bas bas bağıracaksın kör karanlıklara,

Çağdaş, modern, kültürlü, ahlaklı, vatansever olmanın erdemine varacaksın,

vs. vs. vs...

Ne kadar zor değilmi..

Haydı kolaylıklar.. :D

İnanmamak için klavuz...

Araştıracaksın,

Alınt dip not'tan.

İnanmamak için klavuz lazım. :homestar:

Ezberleyeceksin dememişim dikkat!...

Gönderi tarihi:
Karşı geleceksin mantıksızlıklara,
Bilimi kendine rehber sececeksin
Eğitimin en önemli araç olduğunu bas bas bağıracaksın kör karanlıklara,
Çağdaş, modern, kültürlü, ahlaklı, vatansever olmanın erdemine varacaksın,

Haklı..

Gönderi tarihi:
katakuta ne kadar bayat yazı yazdığının farkındasın bende farkındayım buna rağmen sana karşı cevap yazıyorsam bilki bu kendime ve forumdaki yazı yazanlara saygımdandır bu itibarla şunu yazacağım; "ALLAH'a ve AHİRETE" inanmak "yürek" işidir birde burada inanmakla ne kast edildiği belli detaya girmeyeceğim kişi istediği gibi inanır istediği gibide her olaya eleştirel yaklaşabilir senin inançsızlığın seni alakadar eder (inançsız olduğun yazılarından ve beyanından belli) ama bu sana ve her hangi bir kişiye İslam a inananların "Aziz peygamberi MUHAMMED a.s.v. a" hakaret etme hakkını vermez seni kaale almıyorum ve seni pretostoda etmiyorum

sebebide kopya yapamadığın zaman cevap yazamadığından (bilgi) işi tahrik boyutuna çekmen olayı zaten açıklıyor. Buradan site yöneticilerine şunu yazmak istiyorum lütfen yazdıklarımı tamamen yayınlayın saygılar.

Sayın sarıgöl,bir şey iddia ettğiniz zaman lütfen arkasında durun.Siz,

Kur'an'da birçok kez tekrarlanan İslam'ın temel bir doktrinini inşa etmektedir. Başka hiçbir itikadda benzeri olmayan bir görüş zenginliği ile, "kurtuluş" fikri, burada sadece üç şarta bağlanmıştır: Allah'a iman, Hesap Günü'ne iman ve hayatta doğru ve yararlı işler yapmak

Demedinizmi? Hani bu üç şartı bulunduran kurtulmuş olacaktı.Şimdi niye benim kişilğimle uğraşıyorsunuz.Benim inanıp inanmamam sizi niye ilgilendiriyorki ?Sizin bu iddianızı alıp, karşınıza bir yahudi veya hıristiyan çıkıp aynı soruyu sorabilir. Onlarada mı,allaha ve ahirete inanmak yürek işi deyip istenilen cevabı ***?

Gönderi tarihi:
Sayın sarıgöl,bir şey iddia ettğiniz zaman lütfen arkasında durun.Siz,

Demedinizmi? Hani bu üç şartı bulunduran kurtulmuş olacaktı.Şimdi niye benim kişilğimle uğraşıyorsunuz.Benim inanıp inanmamam sizi niye ilgilendiriyorki ?Sizin bu iddianızı alıp, karşınıza bir yahudi veya hıristiyan çıkıp aynı soruyu sorabilir. Onlarada mı,allaha ve ahirete inanmak yürek işi deyip istenilen cevabı ***?

Bu üç şart sende varmı? ve yahut bü üç şartı İnsanlara kim iletiyor? bü üç şart şu an hangi dinde mevcut?. İnananların inanıp inanmaması ve inananların Hz. Peygambere sevgi beslemesi sizi niye o kadar ilgilendiriyor üstelik hakaretamiz yazı yazmayı size kim veriyor. Benim "YÜREK" im kimseyi alakadar etmez beni bağlar ve semitik din mensuplarında her hangi bir kişide ister "yürek" isterse "gönül" isterse "kalp" der oda sizi alakadar etmez nede olsa onlar inanıyor. Benim nerede ne zaman duracağım belli seyyar değilim bunu kıblesi belli olmayanlar düşünsün.

Gönderi tarihi:
Bu üç şart sende varmı? ve yahut bü üç şartı İnsanlara kim iletiyor? bü üç şart şu an hangi dinde mevcut?. İnananların inanıp inanmaması ve inananların Hz. Peygambere sevgi beslemesi sizi niye o kadar ilgilendiriyor üstelik hakaretamiz yazı yazmayı size kim veriyor. Benim "YÜREK" im kimseyi alakadar etmez beni bağlar ve semitik din mensuplarında her hangi bir kişide ister "yürek" isterse "gönül" isterse "kalp" der oda sizi alakadar etmez nede olsa onlar inanıyor. Benim nerede ne zaman duracağım belli seyyar değilim bunu kıblesi belli olmayanlar düşünsün.

Burada kimin neye inandigi degil, kimin ne tur bir sacmaliga inandigi sozkonusu oldugu icin, Kur'an'daki bircok celiskiyi dile getirmek ve koru korune inanmak istemeyen arkadaslara isik tutmak. Bu yazilanlarin "kemiklesmis iman" sahiplerine isik tutmayacagini biz de biliyoruz herhalde.

Gönderi tarihi:

Sayın sarıgöl,bu üç şart şu an hangi dinde diyerek konuyu saptırıyorsunuz.Bu üç şart hiç bir dinde mevcut değilse,bu ayetin ne işi var kuranda ?

Maide 69 İman edenler ile yahudiler, sabiiler ve hıristiyanlardan Allah'a ve ahiret gününe (gerçekten) inanıp iyi amel işleyenler üzerine asla korku yoktur; onlar üzülecek de değillerdir

Hani insanlar bazen laf olsun torba dolsun kabilinden söz ederler,ancak allaha yakışırmı ?

Siz beni istediğiniz kadar hakaret etmekle suçlasanız bile,şirinlik yaparak cennete sokmak istediğiniz,yahudiler,hıristiyanlar,ve sabiiiler,in muhammedin sahte peygamber olduğuna inandıkları gerçeğini değiştirmiyor.

Gönderi tarihi:
Bakin siz su ise, yahudilik hristiyanligi bunun ikisi birden de muslumanligi kabul etmiyor. Oysa ucunun de kaynagi ayni degil mi? Fark bir tek peygamberlerinin ayri olusu mu? Desenize butun is peygamberlerde bitiyor. Bu durumda Allah'da ortada harcanip gidiyor. Yazik bunlarin ortak Allah'ina, yazik! Dinlerin absurdlugunu benden de daha once uyanip irdeleyen, sorgulayan ve bunlarin sonuclarini aciga cikaran ve yayinlama cesareti gosteren onlarca insana tesekkur ederim. Yoksa ben de halen kor *****, korku basa bela inanip duracaktim din gibi bir muesseseye. Megerse ne gereksizmis.

cokmu zor bir yaraticinin var olduguna inanmak.nasil birhayatiniz var merak ediyorum. siz ölümden sonrasina inanmiyorsunuzdur herhalde. yani yok olup gideceginizimi düsünüyorsunuz. bu harikulade kainat zesadüfenmi oldu.bir sebeb yokmu yaradilista. bu kadar dinsiz ve gayri müslüm dogru yolu buluyor da bir tek sizmi akillisiniz.dini gereksiz buluyorsunuz. kendinize yazik ediyorsunuz. hic kendinize bu sorulari sordunuzmu. yoksa öylesine yasamayimi tecih ediyorsun

Gönderi tarihi:
cokmu zor bir yaraticinin var olduguna inanmak.nasil birhayatiniz var merak ediyorum. siz ölümden sonrasina inanmiyorsunuzdur herhalde. yani yok olup gideceginizimi düsünüyorsunuz. bu harikulade kainat zesadüfenmi oldu.bir sebeb yokmu yaradilista. bu kadar dinsiz ve gayri müslüm dogru yolu buluyor da bir tek sizmi akillisiniz.dini gereksiz buluyorsunuz. kendinize yazik ediyorsunuz. hic kendinize bu sorulari sordunuzmu. yoksa öylesine yasamayimi tecih ediyorsun

bu muhabbet yüzlerce kez yapıldı

forumun heryeri bu muhabbetle dolu

istediğin yeri okuyabilirsin

saygılar

Gönderi tarihi:

Evet ya, Tarafsizin dedigi gibi forum bu konularla dolu, git bir zahmet nerede ne var arastir oku.

Gönderi tarihi:
müslümanların yoruma açık ayetlerde farklı yorumlar getirmesi bir eksiklik degil bilakis zenginliktir

Burda söz konusu olan '' her türlü noksan sıfatlardan uzak diye nitelenen bir tanrı'' dikkatinizi çekerim.Bu şekildeki bir tanrının yoruma açık ayelter göndermesi zenginlik değil,eksikliktir.

:clover:

Önümde iki pusula var. Biri sadece Kuzey'i gösteriyor.

Diğeri de salladıkça heryeri gösteriyor.

Şimdi katakuta'ya güvenip tek yönü gösteren pusulayı mı alayım?

Yoksa diğer arkadaşa güvenip salladıkça heryönü gösteren pusulayı mı alayım?

Heryönü göstermesi zenginlik ya, pusulanın daha çok yön bildiğini gösteriyor :stuart:

Hangisini alırsam yolumu şaşırmam?

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Sayın sarıgöl,bu üç şart şu an hangi dinde diyerek konuyu saptırıyorsunuz.Bu üç şart hiç bir dinde mevcut değilse,bu ayetin ne işi var kuranda ?

Maide 69 İman edenler ile yahudiler, sabiiler ve hıristiyanlardan Allah'a ve ahiret gününe (gerçekten) inanıp iyi amel işleyenler üzerine asla korku yoktur; onlar üzülecek de değillerdir

Hani insanlar bazen laf olsun torba dolsun kabilinden söz ederler,ancak allaha yakışırmı ?

Siz beni istediğiniz kadar hakaret etmekle suçlasanız bile,şirinlik yaparak cennete sokmak istediğiniz,yahudiler,hıristiyanlar,ve sabiiiler,in muhammedin sahte peygamber olduğuna inandıkları gerçeğini değiştirmiyor.

Katakuta.

Bir kaç zamandır yazmıyordum yazdığın cevabi yazılarıda dolayısı ile bilmediğimden cevap yazamıyordum ezcümle yazdığınız yazıyı okuduğumda şunu bir daha anladımki yazdıklarımı anlayamıyorsunuz sebebi'de (o üç şart'ın) hangi dinde mevcut demekle neyi kastettiğimi bile anlamadığından çarpıtmışsın yazmış idim ama bir daha yazayım evvela (o üç şart'ta) sen inanıyormusun bu bir. İkincisi (o üç şart) "İSLAM" da bulunur. Üçüncüsü (o üç şart'ı) İnsanlara kim tebliğ eder birde "İSLAM" Adem as.dan başlar Muhammed a.s.v. (tebliğ,peygamber) biter. Dördüncüsü Maide suresini 68. Ayetten alıp 70. Ayete getirdinmi olay anlaşılır şimdi (MAİDE-68. De ki: "Ey Kitap Ehli, Tevrat'ı, İncil'i ve size Rabbinizden indirileni ayakta tutmadıkça hiçbir şey üzerinde değilsiniz." Andolsun, Rabbinden sana indirilen, onlardan çoğunun tuğyanlarını ve inkarlarını artıracaktır. Sen de kafirler topluluğuna karşı üzüntüye kapılma.

69. Gerçek şu ki, iman edenlerle Yahudiler, Sabiîler ve Hıristiyanlardan Allah'a, ahiret gününe inanan ve salih amellerde bulunanlar; onlar için korku yoktur, onlar mahzun da olmayacaklardır.

70. Andolsun, Biz İsrailoğulları’ndan kesin söz almış (misak) ve onlara elçiler göndermiştik. Onlara ne zaman nefislerinin hoşuna gitmeyen bir şeyle bir elçi geldiyse, bir bölümünü yalanladılar, bir bölümünü de öldürdüler.) verildimi olay meydana çıkar vesselam.

Burada kimin neye inandigi degil, kimin ne tur bir sacmaliga inandigi sozkonusu oldugu icin, Kur'an'daki bircok celiskiyi dile getirmek ve koru korune inanmak istemeyen arkadaslara isik tutmak. Bu yazilanlarin "kemiklesmis iman" sahiplerine isik tutmayacagini biz de biliyoruz herhalde.

Aslında sizin neyi bilip bilmediğinizi'de kimse umursamıyor'da sorun burada zaten "BİLMEDİĞİNİZİ'DE BİLMİYORSUNUZ" olay bu anlaşılmıştır zannedersem bilakis.

Gönderi tarihi:
Katakuta.

Bir kaç zamandır yazmıyordum yazdığın cevabi yazılarıda dolayısı ile bilmediğimden cevap yazamıyordum ezcümle yazdığınız yazıyı okuduğumda şunu bir daha anladımki yazdıklarımı anlayamıyorsunuz sebebi'de (o üç şart'ın) hangi dinde mevcut demekle neyi kastettiğimi bile anlamadığından çarpıtmışsın yazmış idim ama bir daha yazayım evvela (o üç şart'ta) sen inanıyormusun bu bir. İkincisi (o üç şart) "İSLAM" da bulunur. Üçüncüsü (o üç şart'ı) İnsanlara kim tebliğ eder birde "İSLAM" Adem as.dan başlar Muhammed a.s.v. (tebliğ,peygamber) biter. Dördüncüsü Maide suresini 68. Ayetten alıp 70. Ayete getirdinmi olay anlaşılır şimdi (MAİDE-68. De ki: "Ey Kitap Ehli, Tevrat'ı, İncil'i ve size Rabbinizden indirileni ayakta tutmadıkça hiçbir şey üzerinde değilsiniz." Andolsun, Rabbinden sana indirilen, onlardan çoğunun tuğyanlarını ve inkarlarını artıracaktır. Sen de kafirler topluluğuna karşı üzüntüye kapılma.

69. Gerçek şu ki, iman edenlerle Yahudiler, Sabiîler ve Hıristiyanlardan Allah'a, ahiret gününe inanan ve salih amellerde bulunanlar; onlar için korku yoktur, onlar mahzun da olmayacaklardır.

70. Andolsun, Biz İsrailoğulları’ndan kesin söz almış (misak) ve onlara elçiler göndermiştik. Onlara ne zaman nefislerinin hoşuna gitmeyen bir şeyle bir elçi geldiyse, bir bölümünü yalanladılar, bir bölümünü de öldürdüler.) verildimi olay meydana çıkar vesselam.

Kuranın çelişkileri karşısında cevap veremeyip,meseleyi kişişelleştirmek zorunda kaldığınız için, anlamıyorsunuz diye suçu muhataba atmak en kolay yol değilmi ?

Gönderi tarihi:
Burda söz konusu olan '' her türlü noksan sıfatlardan uzak diye nitelenen bir tanrı'' dikkatinizi çekerim.Bu şekildeki bir Heryönü göstermesi zenginlik ya, pusulanın daha çok yön bildiğini gösteriyor :stuart:

Hangisini alırsam yolumu şaşırmam?

Saygılar.

önce hayatın ne menemen bir şey oldugunu, sonra Kur'an'ın neyi hedefledigini bilmek lazım efendim.

yaşamın dışında olanlar degil Kur'an'nı, yaşamın bile ayırdında degildir.

katakuta içinde geçerli

hem tanrısız hemde Tanrı için düşünmekden geri kalmıyor.

yorumun ne oldugu ve ne anlama geldiginin ayırdında olmadıkdan sonra, ne desen boş....

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.