Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

KİM CENNETLİK... İSLAMCI KESİMDE "GAYRIMÜSLÜMLERİN" CENNETE GİDİP GİTMEYECEĞİNİ TARTIŞIYOR... (Çarpıcı yorumlar... Ben koptum.. :))))))))).... )

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
hiç bir şey söylemeden hala rast gele konuşuyorsunuz.genel kabul görmüş tarihsel deneyimi açık müslüman yaşayışı bellidir

yorumun, farklı düşünmenin olmadıgı yer var mı? İnsandan ve bütün hayatını kuşatan bir vakıayla karşı karşıyayız.

müslümanların yoruma açık ayetlerde farklı yorumlar getirmesi bir eksiklik degil bilakis zenginliktir.

Kur'an ilimlerinin bir metodu vardır ve salla pati kimse kafasına göre meallere dayanarak konuşamaz, he yok biraz derinlemesine anlamak isterseniz yardımcı kitapları edinmeniz lazım, okumanın yaşı yok ama Kur'an'a yaklaşmanın bir ölçüsü var.

siz Kur'an okudugunuzu iddia ediyorsunuz ama bunu entellektüel kaygılarla yapmadıgınız çok açık, el insaf ya bari genel kaidelere uyalım.bizim görüşlerimizi dinlemeyin ya da kabul etmeyin lakin daha akli olun, en basit konularda bile açık yakalamış ruh haline girmeniz gülünç kaçıyor

genel kabul görmüş tarihsel deneyimi açık müslüman yaşayışı bellidir.

Sayin aslan34, sizlerin yaptigini birakin da arada sirada da olsa ben de yapayim, yani rast gele yazayim. Eglenceli oluyormus megerse, tevekkeli degil sizler hep yapiyorsunuz :stuart: Gene yazmak zorunda birakiyorsunuz beni; Kur'an apacik bir kitap olduguna gore aslinda ne yardimci kitaplara, ne de yorumlara gerek var. Yapilan yorumlar da Kur'an'daki celiskileri duzeltemez, duzeltemiyor da. Allah kelami denilen Kur'an'in Allah'in kelami olduguna dair deliller de gene bakiniz: Kur'an'da var. Sahidi de Muhammed! Ne komik bir tablo degil mi...

• Cevaplar 65
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Cevap yazmakta ve gayrımüslümanlık konusunda acele olduğum ortadayken siz kalkın kişisel bir düşünce belirtin.

Konumuz kimin cennetlik olup olmadığıdır...

Siz doğmalarınızın doğruluğunla bizleri ezmeye kalkacaksınız...

Ve bizlerde Tanrının umurunda bile olmayan sessizliğinde bir insan olar sessiz kalacağız öylemi..

Varın eşleriniz, çocuklarınız, analarınız, babalarınız cennetin tüm bereketini yaşayın..

Ama şunu unutmayın..

Benim ağabim, ablam, annem, babam, arkadaşlarımdan biri sizin tabirinizle cehennemda cayı cayır yanarken siz bana cennetin keyfini anlatmaya kalkın...

Olacak şey değil...

Geçin bunları

Geçin..

Benim korku ve tereddüte ihtiyacım yok...

Varsın korku ve inançlarınız sizin olsun...

Varsın cennetler sizin olsun sonsuza kadar...

Ama ben cennette bile emeksiz bana verilecek şeyleri elimin tersiyle itmeye rağzıyım...

Ama siz bu dünyaın eksiklerini öbür tarafta bulacağınızı sanıyorsunuz..

Öyle sanmaya devam edin çünkü ben tüm eksiklerin bu dünyada tamamlanmadan....

Öbür tarafta tamamlanacağını hiiç ama hiiiiç sanmıyorum..

Size kolaylıklar dilemekten başka çarem yok..

Kalın sağlıcakla... :)

Buyurun buradan yakın :)

Birden tuhaf bir savunmaya geçtiniz. Cennetine inanmadığınız bir dinin cehennemini neden sizi üzüyor ve neden bu kadar acıklı sahnelerle kendinize ve ailenize acımanıza sebep olmuş, anlayamadım. Bizim ahiret adına kurduğumuz cennet tasavvurları sizi neden ilgilendirsin? Çok ilginç...

Korkuya gelince, yazılarımızı birer defa daha okuyun, korkuyu kim yazmış ya da direk bir ayna bulun, oraya bakın :) Dünyada eksik olan ney biliyor musunuz? Köşk, saray villa tipi evler değil efendim. ADALET, SEVGİ ve MERHAMET. Biz bunların hasretini çekmekteyiz. Korkuya gelince, o sizlerin ve sizin malzemeniz olanların ağzında sakız...

Cennet zaten bizim olacak efendim. Duamız tüm insanların olmasından yana...

Sevgilerle...

Gönderi tarihi:
Sayin aslan34, sizlerin yaptigini birakin da arada sirada da olsa ben de yapayim, yani rast gele yazayim. Eglenceli oluyormus megerse, tevekkeli degil sizler hep yapiyorsunuz :stuart: Gene yazmak zorunda birakiyorsunuz beni; Kur'an apacik bir kitap olduguna gore aslinda ne yardimci kitaplara, ne de yorumlara gerek var. Yapilan yorumlar da Kur'an'daki celiskileri duzeltemez, duzeltemiyor da. Allah kelami denilen Kur'an'in Allah'in kelami olduguna dair deliller de gene bakiniz: Kur'an'da var. Sahidi de Muhammed! Ne komik bir tablo degil mi...

Bu kitabın anası muhkemdir yani apaçıktır

siz ne yapıyorsunuz

anlaşılması belli bir birikim gerektiren ayetleri salla pati yorumladıgınızı sanıyorsunuz ama en basit kavramsal çerçeveyi bile anlamaktan acizken yapıyorsunuz bunu.

bu olmaz kusura bakmayın,

ama şu olabilir yaklaşım tarzıda önemlidir ve Kur'an'a inanan kimselerin yaklaşımını Kur'an destekler ve bunun terside geçerlidir.

herşeyin ötesinde sorun sizin kafanızda çözümlenmiş ve siz zaten inkar üstüne bina ediyorsunuz ve Kur'an'ın çelişkili oldugunu söylemeniz başlı başına absürt bir yaklaşım.

siz ve sizin gibilerin daha çok Din/ler konusuyla ilgili olmanız lazım ve bunun çerçevesi en genişten tutmanız lazım.

entellektüel bir kaygı degil sizinki, şartlanmışlık yani siz zaten kabul etmediginiz bir şeyi devamlı öen sürüyorsunuz buda sizin ve gibilerin tribünlere oynadıgınız açık kanıtı ve entellektüellik degil

nedir peki ? ;

propagandacısınız

bunlar vakıayı anlamaya dönük tespitler acizane

vesselam.

Gönderi tarihi:
Cennet zaten bizim olacak efendim. Duamız tüm insanların olmasından yana...

Sevgilerle...

Ama kitabınız Kur'an hiçte sizin gibi düşünmüyor..

Bende bu çelişkiyi anlayamıyorum...

Bakın tekrarlıyorum...

(Allah indinde hak din ancak İslam’dır.) [Al-i İmran 19]

(Sizin için din olarak İslam’ı beğendim.) [Maide 3]

(İslam’dan başka din arayan, bilsin ki, o din asla kabul edilmez.) [Al-i İmran 85]

(Allah’a ve Resulüne inanmayan [kâfir olur] kâfirler için de çılgın bir ateş hazırladık.) [Feth 13]

(Allah’a itaat edin, Peygambere itaat edin. İşlerinizi boşa çıkarmayın.) [Muhammed 33]

Biliyorum ki sizde şunu söyleyeceksiniz...

Bu bir tefsir konusudur. Bakın sizin o hiç anlamadığınız kitapta ne yazıyor: "Şüphesiz iman edenler; yani yahudilerden, hıristiyanlardan ve sâbiîlerden Allah'a ve ahiret gününe hakkıyla inanıp sâlih amel işleyenler için Rableri katında mükâfatlar vardır. Onlar için herhangi bir korku yoktur. Onlar üzüntü çekmeyeceklerdir. " (bakara 2/62) Demek ki gayrimüslimler de cennete girebilecekler...

Ve bizde buna inanacağız öylemi...

Sevgili arkadaşım...

Akıl var mantık var...

Adam hayatı boyunca hıristiyan, yahudi vb gibi bir dine inanmış ve sonrada müslümanlara göre ahiret gününde hakkıyla inanmasını bekliyorsunuz...

Yahu el insanf...

O da Allaha'a başka bir yol ile ulaşmaya çalışmaya çalışmış öyle değilmi...

Konu başlığını iyi okursanız bu ikilemin din hocalarını bile farklı yorumlara sebep olduğunu görürsünüz...

Bize ne kalmış...

Sevgiyle kalın...

Gönderi tarihi:

hangi çelişkiden bahsediyorsunuz

tam anlayamadım da.

Gönderi tarihi:
5 mart günü Hürriyette yayınlanan bir habere göre Prof. Süleyman Ateş,özetle şunları söylüyordu: “Kimin cennete gideceği, kimin cehenneme gideceğini belirleme hakkını Allah'ın hiç kimseye vermediğini hatırlattıktan sonra, "Bizim Allah'ın rahmetini daraltmaya; son din mensuplarından başka kimsenin cennete girmeyeceğini iddiá etmeğe hakkımız var mı? Kur'an, peygamberler ve İláhi dinler arasında bir ayırım yapmıyor ki? Son din ne ise, ilk din de odur" diyordu.

Prof. Ateş, Kuran'da yer alan muhtelif ayetlerle de görüşlerini destekliyordu. Aslında, ayetleri kendine göre yorumlamaya çalışıyordu demek daha yerinde olur.

Sevgili Dipnot,

Süleyman ateş, eğer ateşten korkuyorsa boşversin böyle şeyleri.

Ne anlayacakki Kurandan? O zaten baştan inanmış..

Herşeyi evirecek, çevirecek, eyecek ve bükecek ve sonunda da en başta yaptığı gibi yine inanacak.

Kuran'ı bize sorsunlar, biz kafirlere.

Kurana göre her kim ne iyilik yaparsa yapsın, eğer islama inanMaMışsa yaptıklarının hepsi boşadır ve kendisi cehennemin yakıtıdır.

100,101. O gün cehennemi; gözleri Zikr’ime (Kur’an’a) karşı perdeli olan ve onu dinleme zahmetine dahi katlanamayan kafirlerin karşısına (bütün dehşetiyle) dikeriz!

102. İnkar edenler, beni bırakıp da kullarımı dost edineceklerini mi sandılar? Biz cehennemi kâfirlere konak olarak hazırladık.

103,104. (Ey Muhammed!) De ki: “Amelce en çok ziyana uğrayan; iyi iş yaptıklarını sandıkları halde dünya hayatındaki çabaları kaybolup giden kimseleri size haber verelim mi?”

105. Onlar, Rab’lerinin âyetlerini ve O’na kavuşacaklarını inkar eden, böylece amelleri boşa çıkan, o yüzden de kıyamet gününde amelleri için bir terazi kurmayacağımız kimselerdir.

106. İşte böyle. İnkar etmeleri, âyetlerimi ve Peygamberlerimi alay konusu yapmaları yüzünden onların cezası cehennemdir.

Na-hak yere kendinizi helak etmeyin beyler, bayanlar!

Her kim ne kadar iyilik yapsada, eğer islama/Kurana inanMaMışsa yaptıklarının hepsi boşa çıkacaktır.

Yani iyilik ve Kötülükten önce; "inanmak önemli".

Kimse iyilik yaptım diye boşu boşuna cennet hevesine girmesin.

Bu arada cennete gideceklere de üzücü bir haberim var.

Cennet'te kalabilmek de tam garanti değil.

Allah isterse sizi cennetten cehenneme de atabilir.

Hatta cehennemdekini bile sonradan cennete atabilir.

Böyle bir ihtimal nasıl olabilir bilmiyorum ama bu ihtimal bile var:

HÛD SÛRESİ/

106. Mutsuz olanlara gelince; cehennemdedirler. Onların orada şiddetli bir soluyuşları vardır.

107. Onlar, gökler ve yerler durdukça orada ebedi olarak kalacaklardır. Ancak Rabbinin dilemesi başka. Şüphesiz Rabbin istediğini yapandır.

108. Mutlu olanlara gelince, gökler ve yerler durdukça içinde ebedi kalmak üzere cennettedirler. Ancak Rabbinin dilemesi başka. Bu onlara ardı kesilmez bir lütuf olarak verilmiştir.

Saygı ve sevgilerimle.

Gönderi tarihi:
100,101. O gün cehennemi; gözleri Zikr’ime (Kur’an’a) karşı perdeli olan ve onu dinleme zahmetine dahi katlanamayan kafirlerin karşısına (bütün dehşetiyle) dikeriz!

102. İnkar edenler, beni bırakıp da kullarımı dost edineceklerini mi sandılar? Biz cehennemi kâfirlere konak olarak hazırladık.

103,104. (Ey Muhammed!) De ki: “Amelce en çok ziyana uğrayan; iyi iş yaptıklarını sandıkları halde dünya hayatındaki çabaları kaybolup giden kimseleri size haber verelim mi?”

105. Onlar, Rab’lerinin âyetlerini ve O’na kavuşacaklarını inkar eden, böylece amelleri boşa çıkan, o yüzden de kıyamet gününde amelleri için bir terazi kurmayacağımız kimselerdir.

106. İşte böyle. İnkar etmeleri, âyetlerimi ve Peygamberlerimi alay konusu yapmaları yüzünden onların cezası cehennemdir.

Na-hak yere kendinizi helak etmeyin beyler, bayanlar!

Her kim ne kadar iyilik yapsada, eğer islama/Kurana inanMaMışsa yaptıklarının hepsi boşa çıkacaktır.

Saygı ve sevgilerimle.

evet buraya bende katılıyorum.

Allah iman eden ve salih amel işleyen kullarından razı olacagını bir çok ayetinde belirtmiştir açıkcası;

NİSÂ SÛRESİ(122) İman edip salih ameller işleyenleri de ebedî olarak kalacakları, içlerinden ırmaklar akan cennetlere koyacağız. Allah gerçek bir va'dde bulunmuştur. Kimdir sözü Allah'ınkinden daha doğru olan?

MÂİDE SÛRESİ(9) Allah, iman edip salih ameller işleyenler hakkında, "Onlar için bir bağışlama ve büyük bir mükafat vardır" diye vaatte bulunmuştur.

ÂL-İ İMRÂN SÛRESİ(57) "İman edip salih ameller işleyenlere gelince, Allah onların mükafatlarını tastamam verecektir. Allah zalimleri sevmez."

ÂL-İ İMRÂN SÛRESİ(195) Rableri onlara şu karşılığı verdi: "Ben, erkek olsun, kadın olsun, sizden hiçbir çalışanın amelini zayi etmeyeceğim. Sizler birbirinizdensiniz. Hicret edenler, yurtlarından çıkarılanlar, yolumda eziyet görenler, savaşanlar ve öldürülenlerin de andolsun, günahlarını elbette örteceğim. Allah katından bir mükafat olmak üzere, onları içinden ırmaklar akan cennetlere koyacağım. Mükafatın en güzeli Allah katındadır."

TEVBE SÛRESİ(102) Diğer bir kısmı ise, günahlarını itiraf ettiler. Bunlar salih amelle kötü ameli birbirine karıştırmışlardır. Umulur ki Allah tövbelerini kabul eder. Çünkü Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

salih amel ile kötü amelin arasını açalım ve yapılan bütün iyilikler Allah temelli olmadıkca yani O'nun rızasına uygun olmadıkca O'nun katında kıymeti harbiyesi yoktur.

Allah'a hakkıyla iman ettikten sonra bunda garipsenecek bir durum yoktur.

KEHF

100. Ve o Gün hakkı inkar edenlerin karşısına cehennemi çıkarırız.

103. De ki: "Size, yapıp-ettiklerinde en büyük kayba uğrayan kimseleri haber vereyim mi?"

104. "Bunlar, güzel işler yaptıklarını zannettikleri halde, dünya hayatının peşinde tüm çaba ve koşuşturmaları eğri ve çarpık olan kimseler[dir]:

105. Rablerinin mesajlarını ve O'nun huzuruna çıkarılacakları gerçeğini inkar yolunu seçen kimseler işte böyleleridir.Bunun içindir ki, böylelerinin bütün yapıp-ettikleri boşa gitmektedir: Çünkü Kıyamet Günü onlara hiç değer vermeyeceğiz.

Hakkı inkar edenlerin yaptığı hiçbir iyiliğin Allah'ı inkar suçunu örtemeyeceğini göstermektedir ayetler.Eger ki Allah'ı Rab olarak tanıyıp yaptıgımız iyilikleri O'nun rızasını kazanmak için yapmıyorsak bundan daha büyük zulüm ve kötülük olamaz.

Yok Allah'ı tanımıyor ve gönderdigi Kitaba ''masal'' diyorsak, o zaman da gocunmayı gerektirecek herhangi bir şey yoktur.

Gönderi tarihi:
Bu arada cennete gideceklere de üzücü bir haberim var.

HÛD SÛRESİ/

106. Mutsuz olanlara gelince; cehennemdedirler. Onların orada şiddetli bir soluyuşları vardır.

107. Onlar, gökler ve yerler durdukça orada ebedi olarak kalacaklardır. Ancak Rabbinin dilemesi başka. Şüphesiz Rabbin istediğini yapandır.

108. Mutlu olanlara gelince, gökler ve yerler durdukça içinde ebedi kalmak üzere cennettedirler. Ancak Rabbinin dilemesi başka. Bu onlara ardı kesilmez bir lütuf olarak verilmiştir.

Saygı ve sevgilerimle.

HUD süresine gelince;

Gayb olan hakkında kesin sonuçlu konuşamasakda, Allah'ı hakkıyla tanıyanlar O'na iman ederler.

Şüpesizki Rab olan Allah her istedigini yapmaya kadirdir, buna ne şüphe.

O'ndan geldik ve yine O'na dönücüleriz ve hakkımızda ne buyurursa razıyız, isterseniz siz razı olmayın...

Allah'ın dilemisinin dışında hiçbir şey yoktur.

108. Mutlu olanlara gelince, gökler ve yerler durdukça içinde ebedi kalmak üzere cennettedirler.Ancak Rabbinin dilemesi başka. Bu onlara ardı kesilmez bir lütuf olarak verilmiştir.

Bu ayetdeki '' ardı kesilmez lütuf'' ları dikkatinize sunarım ve afaki yorumlar da yapmak istemiyorum.

saygılar

Gönderi tarihi:

İnsan bi noktaya kilitlenince etrafı sadece o kilidin değilinden izlemeğe mahkum eder kendini.

Bakın sayın Dipnot, İslam ile tanışmamış demek, Kuran ve Peygamberi ile de hiçbir suretle muhatap olmamış insanlar demektir. Yani bu insanlar, ister yahudi, ister hristiyan olsun, Tek İlaha samimi ve dürüst bir bağlılık ile bağlanırlarsa, cennetliktirler. Sizin merhametiniz buna imkan vermeyi düşünemese de İslam buna kapıları kapatmaz.

Ancak Kuran ve Peygamberle bi şekilde muhatap olmasına rağmen, ikisini de reddeden insanlar hangi dinden olurlarsa olsunlar, bu halleriyle azaba mahkum olurlar.

İnce bir nüans vurgulamak isterim, ölene kadar -kendileri dışında kimse- o insanların bundan nasiplenmesine engel olamaz. Yani hidayet nasip olabilir. Bizim duamız da bu yöndedir. Ancak kendi bildiklerine kendilerini mahkum eden insanlar için "kalpleri mühürlü" hitabı kullanılır, Kuran'da ve azap o kimseler için vurgulanır.

Kuran'a inandığımız için biz değil de inanmayanların okuyup yorumlaması fikrine gelince, çok anlamsız ve basit bir akıl yürütme... Biz Kuran ile birlikte diğer dinleri de ele alıp iman etmediğimiz bu dinlere bakıp dinimizi daha iyi ve etraflıca tanıma imkanına sahip de oluyoruz. Lakin kafirler, hep "dışarı"dan burun kıvırmayı tercih ederler ve aslında bu halleriyle neyi eleştirdiklerini de bilmezler. Bu tıpkı gecenin karanlığında, dışarıdaki ağacın içeriye akseden gölgesine "öcü" diyen çocuğun hali gibidir. Ne ışığı yakabilir ne de pencereye yaklaşır, gölgeye bakar ve sadece isim kor.

Gönderi tarihi:

Sevgili Su DaMLaSı...

Öncelikle bir konuda anlaşalım....

Bugün ülkenmizin geleceğinde rol oynayan ve Cumhuruyetimizin kuruluş aşamasından bugüne kadar ki temel felsefemiz ve mücadele edilmesi gereken kavramlara bir göz atalım

· devinimsizliğin,

· dinginliğin,

· gericiliğin,

· tutuculuğun,

· bağnazlığın,

· çağdışçılığın,

· koyun gibi güdülme arzusunun,

· koyun gibi iz sürmenin (sıcakta giden bir koyun sürüsünde öndekini ölüm çukuruna sürün, gerideki bütün koyunlar bu ölüm çukurunun içine atlar),

· vatan hainliğinin,

· Arapça-Farsça sözcük kullanmayı aydın sanmanın,

· bilimsel gelişmenin temel dayanağı olan eleştiri-özeleştiriyi yasaklamanın,

· şüpheciliğin dinen yasaklanması vb.

· pek çok olumsuzlukları

Maalesef üzerinde taşıyan kitlelerin yaratılmasının ülkemiz insanı gibi feodal yapıdan kurtulamayan ve bilimden uzak oluşu / olduruluşu sebebiyle bundan çıkar sağlayan sömürücü güçler yatmaktadır.

İşta tam bu durumda da yukarıda karabasan ülkenin üzerine salınmaya çalışan bu kavramlara ne yazıkki dinler, hurafeler ve uydurma masallar en etkili araç olarak görevini yerine getirmektedir.

Vahşi kapitalizmin (emperyalizmin) özellikle 1950 yılından sonra Türkiye’de İslamı güçlendirmek için verdiği uğraşlardan ne yazıkki meyvesini vermeye başlamıştır ve tedirginligimiz de bu noktadadır...

Tekrar belirtiyorum dinini sade, göstermelikten uzak, onu ticari ilişkisinde kullanmayan, politikaya bulaştırmayan demakrat, laik, aydınlıkçı, Atatürk'e ve laik yapısına bağlı ülke gerçeklerini ve çevresel tehditleri algılayan bilime inanmış müslümanlarla bir alıp veremediğimiz yok/olmadı/olamazda...

Öncelikle sizlerin bu oyunlara karşı uyanık olunuması karşısında hepimize büyük görev düşmektedir...

Şahsi ve kişisel tüm çaba ve inancım bu yöndedir ve ömrümün sonuna kadarda yukarıda alt alta saydığım toplumsal çöküntüyü hızlandıran, doğma, gerici ve ticanilerle demokratik haklar çerçeveside sonuna kadar mücadele edeceğimi de bilirtmek istiyorum...

Sevgiyle kalın...

Gönderi tarihi:
Tekrar belirtiyorum dinini sade, göstermelikten uzak, onu ticari ilişkisinde kullanmayan, politikaya bulaştırmayan demakrat, laik, aydınlıkçı, Atatürk'e ve laik yapısına bağlı ülke gerçeklerini ve çevresel tehditleri algılayan bilime inanmış müslümanlarla bir alıp veremediğimiz yok/olmadı/olamazda...

Dedikten sonra..

Evrim teorisini kabul etmeyenleri bilim dışı addetmek..

İnanan bir kimse icat, keşif vs yapamaz demek..

Yine inanlardan bilim adamı olmaz demek..

Süslü sözcükler arasına materyalizm felsefesini serpiştirmek..

Kutsal değerlerimizle alay etmek..

Vs..vs..

Boşversene Dipnot..:)

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Nedir kutsal değerin senin arkadaşım...

Herşeyi dini ve Allahı karıştırmakmı..

Hiç akıl, mantık, bilgi, teknoloji, gelişme, ilerleme nedir bilmezmisiniz siz..

Hergün dua edip zamanınız bütün gününü camilerde, medreselerde, kuran kurslarından geçirin mi yazıyor kutsalınız sizin..

Kutsal sandığınız şeyler ile toplumu zehir zemberek yaptınız yıllardır..

Ülkeyi ne hale getirdiniz..

Hizmez ettiğin alan işte bu..

Ve birşey yaptığınızı sanıyorsunuz..

Din alimi kesildiniz başımızda..

Sanki bizler birşey bilmiyoruz..

O yolları bizler yıllar öncesinden geçtik..

Sen kalk bana burada kur'an öğretmeye kal...

Haydi oradan haydı...

Az önce bahsettim...

Bu kadar sizin kitabınız..

Bugün ülkenmizin geleceğinde rol oynayan ve Cumhuruyetimizin kuruluş aşamasından bugüne kadar ki temel felsefemiz ve mücadele edilmesi gereken kavramlara bir göz atalım

· devinimsizliğin,

· dinginliğin,

· gericiliğin,

· tutuculuğun,

· bağnazlığın,

· çağdışçılığın,

· koyun gibi iz sürmenin (sıcakta giden bir koyun sürüsünde öndekini ölüm çukuruna sürün, gerideki bütün koyunlar bu ölüm çukurunun içine atlar),

· vatan hainliğinin,

· pek çok olumsuzlukları

Maalesef üzerinde taşıyan kitlelerin yaratılmasının ülkemiz insanı gibi feodal yapıdan kurtulamayan ve bilimden uzak oluşu / olduruluşu sebebiyle bundan çıkar sağlayan sömürücü güçler yatmaktadır.

İşta tam bu durumda da yukarıda karabasan ülkenin üzerine salınmaya çalışan bu kavramlara ne yazıkki dinler, hurafeler ve uydurma masallar en etkili araç olarak görevini yerine getirmektedir.

Vahşi kapitalizmin (emperyalizmin) özellikle 1950 yılından sonra Türkiye’de İslamı güçlendirmek için verdiği uğraşlardan ne yazıkki meyvesini vermeye başlamıştır ve tedirginligimiz de bu noktadadır...

Gönderi tarihi:
Bu kitabın anası muhkemdir yani apaçıktır

siz ne yapıyorsunuz

anlaşılması belli bir birikim gerektiren ayetleri salla pati yorumladıgınızı sanıyorsunuz ama en basit kavramsal çerçeveyi bile anlamaktan acizken yapıyorsunuz bunu.

bu olmaz kusura bakmayın,

Anlamaktan aciz lafi acilmisken; aciz olanin burada kim oldugu sorusu irdelenmeli bence. Bizler okudugumuzu anliyoruz, anliyoruz -ki dogrulugunu, yalan yanlisligini sorguluyoruz.

ama şu olabilir yaklaşım tarzıda önemlidir ve Kur'an'a inanan kimselerin yaklaşımını Kur'an destekler ve bunun terside geçerlidir.
E herhalde yani, inanmayana Kur'an birsey ifade etmez. Musaade edin de o celiskilere inanan insanlari destekleyiversin Kur'an.

herşeyin ötesinde sorun sizin kafanızda çözümlenmiş ve siz zaten inkar üstüne bina ediyorsunuz ve Kur'an'ın çelişkili oldugunu söylemeniz başlı başına absürt bir yaklaşım.

Valla absurdlukte Kur'an'daki celiskiler uzerine baska absurdluk tanimam.

sizin gibilerin daha çok Din/ler konusuyla ilgili olmanız lazım ve bunun çerçevesi en genişten tutmanız lazım.
Inanin ki oyle de oluyor zaten. Butun bunlari kafadan uydurup da yazmiyoruz buraya herhalde, oyle degil mi?

ktüel bir kaygı degil sizinki, şartlanmışlık yani siz zaten kabul etmediginiz bir şeyi devamlı öen sürüyorsunuz buda sizin ve gibilerin tribünlere oynadıgınız açık kanıtı ve entellektüellik degil

Bunu sizlere kac kez daha soyleyecegiz acaba? Hristiyan bir ulkede dunyaya gelmis olsydik ve gene biz biz olsaydik, bu sefer de hristiyanliktaki celiskileri bulup onu elestirirdik, yaaaaaaaaaaa!

propagandacısınız

Neyin propagandasi peki, bir de onu soylerseniz aydinlanmis oluruz.

Gönderi tarihi:

emperyalizmin İslamı kendisi için birincil tehdit gördügünü, tam bir ters yüz edişle algılayan bir zihin ancak slogan üretir bilim degil

Osmanlı emperal isteklere izin vermedigi için iç/dış odaklar tarafından tarih sahnesinden kaldırıldı.

neyse konumuz tarih degil.

Gönderi tarihi:
Anlamaktan aciz lafi acilmisken; aciz olanin burada kim oldugu sorusu irdelenmeli bence. Bizler okudugumuzu anliyoruz, anliyoruz -ki dogrulugunu, yalan yanlisligini sorguluyoruz.

E herhalde yani, inanmayana Kur'an birsey ifade etmez. Musaade edin de o celiskilere inanan insanlari destekleyiversin Kur'an.

Valla absurdlukte Kur'an'daki celiskiler uzerine baska absurdluk tanimam.

Inanin ki oyle de oluyor zaten. Butun bu kafadan uydurup da yazmiyoruz buraya herhalde, oyle degil mi?

Bunu sizlere kac kez daha soyleyecegiz acaba? Hristiyan bir ulkede dunyaya gelmis olsydik ve gene biz biz olsaydik, bu sefer de hristiyanliktaki celiskileri bulup onu elestirirdik, yaaaaaaaaaaa!

Neyin propagandasi peki, bir de onu soylerseniz aydinlanmis oluruz.

bari anlamış gibi cevaplar yazmayınız

bir tarafsız daha

:stuart:

sevgiyle kalın

Gönderi tarihi:
Sevgili Su DaMLaSı...

Öncelikle bir konuda anlaşalım....

· devinimsizliğin,

· dinginliğin,

· gericiliğin,

· tutuculuğun,

· bağnazlığın,

· çağdışçılığın,

· vatan hainliğinin,

· pek çok olumsuzlukları

Öncelikle sizlerin bu oyunlara karşı uyanık olunuması karşısında hepimize büyük görev düşmektedir...

Şahsi ve kişisel tüm çaba ve inancım bu yöndedir ve ömrümün sonuna kadarda yukarıda alt alta saydığım toplumsal çöküntüyü hızlandıran, doğma, gerici ve ticanilerle demokratik haklar çerçeveside sonuna kadar mücadele edeceğimi de bilirtmek istiyorum...

Sevgiyle kalın...

Sizi tebrik ediyorum, silahı bulmuşsunuz. Lakin silahın sahibini bulamayışınız bu tartışmamızı uzatır. Hedef gösterdiğiniz kitle azımsanamayacak kadar büyük ve bu kitle Türk ve bu kitle müslüman... Her topluluğun içinde o topluluğa zarar veren yandaş(?)lar olur. Bu bir kontröl mekanizmasının işidir.

O halde lütfen sap ile samanı karıştırmadan, sözlerimizi süzerek konuşalım. Yoksa bu mevzu hepimizi bir diğerimize "yabancı" eyler.

Konuları ele alırken de hedefinizi (yanlış yaşayan insanlar yerine) insanların bizzat inançlarına yöneltirseniz, asla birliktelik ve dostluk mesajları vermiş olmazsınız. İyi niyetiniz ise gölgede kalır.

Daha dikkatli olmanızı dileyerek,

Sevgilerimle...

Gönderi tarihi:
Nedir kutsal değerin senin arkadaşım...

Herşeyi dini ve Allahı karıştırmakmı..

Hiç akıl, mantık, bilgi, teknoloji, gelişme, ilerleme nedir bilmezmisiniz siz..

Hergün dua edip zamanınız bütün gününü camilerde, medreselerde, kuran kurslarından geçirin mi yazıyor kutsalınız sizin..

Kutsal sandığınız şeyler ile toplumu zehir zemberek yaptınız yıllardır..

Ülkeyi ne hale getirdiniz..

Hizmez ettiğin alan işte bu..

Ve birşey yaptığınızı sanıyorsunuz..

Din alimi kesildiniz başımızda..

Sanki bizler birşey bilmiyoruz..

O yolları bizler yıllar öncesinden geçtik..

Sen kalk bana burada kur'an öğretmeye kal...

Haydi oradan haydı...

Az önce bahsettim...

Bu kadar sizin kitabınız..

Yaa demek öyle..

Oradan camiden çıkmayan biri gibi mi görünüyorum.. ::)))

Akıl mantık bilim ve teknoloji amatör olarak ilgilendiğim konulardır, işiminde bir parçasıdır bunlar..

Ama evrimi kastetme lütfen..:)

Saygılar...

Gönderi tarihi:

Bakın tekrarlıyorum...

(Allah indinde hak din ancak İslam’dır.) [Al-i İmran 19]

(Sizin için din olarak İslam’ı beğendim.) [Maide 3]

(İslam’dan başka din arayan, bilsin ki, o din asla kabul edilmez.) [Al-i İmran 85]

(Allah’a ve Resulüne inanmayan [kâfir olur] kâfirler için de çılgın bir ateş hazırladık.) [Feth 13]

(Allah’a itaat edin, Peygambere itaat edin. İşlerinizi boşa çıkarmayın.) [Muhammed 33]

Biliyorum ki sizde şunu söyleyeceksiniz...

Bu bir tefsir konusudur. Bakın sizin o hiç anlamadığınız kitapta ne yazıyor: "Şüphesiz iman edenler; yani yahudilerden, hıristiyanlardan ve sâbiîlerden Allah'a ve ahiret gününe hakkıyla inanıp sâlih amel işleyenler için Rableri katında mükâfatlar vardır. Onlar için herhangi bir korku yoktur. Onlar üzüntü çekmeyeceklerdir. " (bakara 2/62) Demek ki gayrimüslimler de cennete girebilecekler...

Ve bizde buna inanacağız öylemi...

Sevgili arkadaşım...

Akıl var mantık var...

Adam hayatı boyunca hıristiyan, yahudi vb gibi bir dine inanmış ve sonrada müslümanlara göre ahiret gününde hakkıyla inanmasını bekliyorsunuz...

Yahu el insanf...

O da Allaha'a başka bir yol ile ulaşmaya çalışmaya çalışmış öyle değilmi...

Konu başlığını iyi okursanız bu ikilemin din hocalarını bile farklı yorumlara sebep olduğunu görürsünüz...

Bize ne kalmış...

Sevgiyle kalın...

Eski Ahid: Tevrat: Tekvin, Çıkış, Levililer, Sayılar ve Tesniye; Yeşu, Hakimler, Ruth, Kralların dört kitabı: I ve II. Samuel, I. ve II. Krallar; I ve II. Tarihler; Ezra, Nehemya; Tobith, Judith, Ester, Eyup, Mezmurlar, Süleyman'ın Meselleri, Vaiz, Neşideler Neşidesi, Süleyman'ın Hikmeti, Ben Sirah'ın Hikmeti, İşaya, Baruh'la birlikte Yeremya, Ezekiel, Daniel; On iki Küçük Peygamber: Hoşea, Yoel, Amos, Obadya, Yunus, Mika, Nahum, Habakkuk, Tsefanya, Haggay, Zekarya, Malaki; I ve II. Makkabiler.

Yeni Ahid: Dört İncil: Matta, Markos, Luka ve Yuhanna; Resullerin İşleri; Pavlus'un on dört mektubu: Romalılara, Korintoslulara I ve II. Mektuplar, Galatyalılara Mektup, Efesoslulara Mektup, Filipililere Mektup, Koloselilere Mektup, Selaniklilere I ve II. Mektuplar, Timoteosa I ve II. Mektuplar, Titusa Mektup, Filimona Mektup, İbranilere Mektup; Petrus'un iki mektubu; Yuhanna'nın üç mektubu; James'in Mektubu, Yehuda'nın Mektubu ve Vahiy

Aslında yazmayacaktım ama kişi "İSLAM" dan bahsedip birde ahkam kestimi olmuyor yukarıda verdiğim "Eski ve Yeni ahit"in kabulu 1546-Trent konsilinin kabul ettiğidir daha geriye gidersek "Tevrat ve İncillerin" ne kadar tahrif olduğunu herkes kabul eder ve ne kadarda "Kitabı mukaddes" Üretildiğini herkes bilir şimdi (Bakara-62. Ayet'

KUŞKUSUZ, [bu ilahî kelâma] i-man edenler ile Yahudi inancının takipçilerinden, Hristiyanlardan ve Sâbiîlerden Allah'a ve Ahiret Günü'ne inanmış, doğru ve yararlı işler yapmış olanların tümü Rablerinden hak ettikleri mükafatları alacaklardır; ve onlar ne korkacak, ne de üzüleceklerdir) diyen Ayeti al "siyak,sibak" arkasındaki ayeti alma sonrasındaki ayeti alma üstüne üstlük birde yorum ekle olmaz buradaki vurgu şudur;Kur'an'da birçok kez tekrarlanan İslam'ın temel bir doktrinini inşa etmektedir. Başka hiçbir itikadda benzeri olmayan bir görüş zenginliği ile, "kurtuluş" fikri, burada sadece üç şarta bağlanmıştır: Allah'a iman, Hesap Günü'ne iman ve hayatta doğru ve yararlı işler yapmak. Bu kritik noktada -yani, İsrailoğulları'na yönelik bir davetin tam ortasında- bu doktrinin ifade edilmiş olması, Yahudilerin, Hz. İbrahim soyundan gelmelerinin kendilerine "Allah'ın seçilmiş halkı" olarak kabul edilme imtiyazını verdiği bâtıl inancı nedeniyledir. Şimdi buradan derimki nacizane Bakara 62. Ayetin evvelini ve sonrasınıda okumak vede ona göre yazmak gerek yoksa yazılanlar "çarpıtma ve üzerinede uydurma yorum olur"Kişiler bildikleri konuda yazsınlar bilmedikleri konuda soru sorabilirler mahzuru yok.

Gönderi tarihi:
KUŞKUSUZ, [bu ilahî kelâma] i-man edenler ile Yahudi inancının takipçilerinden, Hristiyanlardan ve Sâbiîlerden Allah'a ve Ahiret Günü'ne inanmış, doğru ve yararlı işler yapmış olanların tümü Rablerinden hak ettikleri mükafatları alacaklardır; ve onlar ne korkacak, ne de üzüleceklerdir) diyen Ayeti al "siyak,sibak" arkasındaki ayeti alma sonrasındaki ayeti alma üstüne üstlük birde yorum ekle olmaz buradaki vurgu şudur;Kur'an'da birçok kez tekrarlanan İslam'ın temel bir doktrinini inşa etmektedir. Başka hiçbir itikadda benzeri olmayan bir görüş zenginliği ile, "kurtuluş" fikri, burada sadece üç şarta bağlanmıştır: Allah'a iman, Hesap Günü'ne iman ve hayatta doğru ve yararlı işler yapmak. Bu kritik noktada -yani, İsrailoğulları'na yönelik bir davetin tam ortasında- bu doktrinin ifade edilmiş olması, Yahudilerin, Hz. İbrahim soyundan gelmelerinin kendilerine "Allah'ın seçilmiş halkı" olarak kabul edilme imtiyazını verdiği bâtıl inancı nedeniyledir. Şimdi buradan derimki nacizane Bakara 62. Ayetin evvelini ve sonrasınıda okumak vede ona göre yazmak gerek yoksa yazılanlar "çarpıtma ve üzerinede uydurma yorum olur"Kişiler bildikleri konuda yazsınlar bilmedikleri konuda soru sorabilirler mahzuru yok.

Hıım çok ilginç !! Mesela ben,allaha ve ahiret gününe inansam,elimden geldiği kadar iyi işler yapmaya çalışsam,ama buna rağmen muhammede inanmıyorum,o ******* ***** desem kurtulurmuyum ?

Çünkü saydığınız bu üç şartın içinde muhammede inanmak yok.

Gönderi tarihi:
Sarigol, ya durmadan Kur'an'dan sureler yazip durma cevap olarak, zira gereksiz yere yazmis oluyorsun. Bunlari hepimiz zaten biliyoruz. Daha anlamli seyler yazsan, okuyanlar icin daha cok yararli olur kanisindayim.

Ölü balık ve akıntıdan kurtulup;" İnsan olup ve hayatı hayvanlardan daha az anlamak ne hazin şey" e gelmekte güzel, güzelde savana'lardamı yoksa ehlileştirilip şehirde beslenenlerdemi gerçekleşiyor bu "hayat'ı anlamak" onu çözemedim aydınlatılırsam çok sevinirim vede saygılarımı sunarım.

Gönderi tarihi:
Hıım çok ilginç !! Mesela ben,allaha ve ahiret gününe inansam,elimden geldiği kadar iyi işler yapmaya çalışsam,ama buna rağmen muhammede inanmıyorum,o sahtekarın tekidir desem kurtulurmuyum ?

Çünkü saydığınız bu üç şartın içinde muhammede inanmak yok.

katakuta ne kadar bayat yazı yazdığının farkındasın bende farkındayım buna rağmen sana karşı cevap yazıyorsam bilki bu kendime ve forumdaki yazı yazanlara saygımdandır bu itibarla şunu yazacağım; "ALLAH'a ve AHİRETE" inanmak "yürek" işidir birde burada inanmakla ne kast edildiği belli detaya girmeyeceğim kişi istediği gibi inanır istediği gibide her olaya eleştirel yaklaşabilir senin inançsızlığın seni alakadar eder (inançsız olduğun yazılarından ve beyanından belli) ama bu sana ve her hangi bir kişiye İslam a inananların "Aziz peygamberi MUHAMMED a.s.v. a" hakaret etme hakkını vermez seni kaale almıyorum ve seni pretostoda etmiyorum

sebebide kopya yapamadığın zaman cevap yazamadığından (bilgi) işi tahrik boyutuna çekmen olayı zaten açıklıyor. Buradan site yöneticilerine şunu yazmak istiyorum lütfen yazdıklarımı tamamen yayınlayın saygılar.

Gönderi tarihi:
"ALLAH'a ve AHİRETE" inanmak "yürek" işidir

Bu korkunun danişkasıdır dostum danişkası... :lol::lol::lol:

Esas yürek inanmamakta...

Haydı kolaysa bir dene...

İnanmamak için klavuz...

Araştıracaksın,

İnceleyeceksin,

Sorgulayacaksın,

Karşı geleceksin mantıksızlıklara,

Hurufelerele mücadele edeceksin,x

******* canla başla akıl ve bilimi tartışışacaksın,

İnacı giyim kuşam zanneden *****lerle bunun yürekte birşey olduğunu anlatacaksın...

Kan akıtmamak gerektiğini anlatacaksın bayramlarda,

Mekkeye, kudüse vb. gitmekle birşey kazanılmayacağını avazın çıktığı kadar bağıracaksın sağır kulaklar,

Ezberi kendine yasak edeceksin,

Öyle korkuyla yaklamayacaksın herşeye,

Kul olmayacaksın birkere kimseye bu yaradan bile olsan,

Öyle günün her günü yarada ibadet etmeyeceksin,

Bilimi kendine rehber sececeksin..

Herşeyi ama herşeyi öğrenmek için canla başla mücadele edeceksin,

Eğitimin en önemli araç olduğunu bas bas bağıracaksın kör karanlıklara,

Çağdaş, modern, kültürlü, ahlaklı, vatansever olmanın erdemine varacaksın,

vs. vs. vs...

Ne kadar zor değilmi..

Haydı kolaylıklar.. :D

Gönderi tarihi:
Bu korkunun danişkasıdır dostum danişkası... :lol::lol::lol:

Esas yürek inanmamakta...

Haydı kolaysa bir dene...

İnanmamak için klavuz...

Araştıracaksın,

İnceleyeceksin,

Sorgulayacaksın,

Karşı geleceksin mantıksızlıklara,

Hurufelerele mücadele edeceksin,x

******* canla başla akıl ve bilimi tartışışacaksın,

İnacı giyim kuşam zanneden *****lerle bunun yürekte birşey olduğunu anlatacaksın...

Kan akıtmamak gerektiğini anlatacaksın bayramlarda,

Mekkeye, kudüse vb. gitmekle birşey kazanılmayacağını avazın çıktığı kadar bağıracaksın sağır kulaklar,

Ezberi kendine yasak edeceksin,

Öyle korkuyla yaklamayacaksın herşeye,

Kul olmayacaksın birkere kimseye bu yaradan bile olsan,

Öyle günün her günü yarada ibadet etmeyeceksin,

Bilimi kendine rehber sececeksin..

Herşeyi ama herşeyi öğrenmek için canla başla mücadele edeceksin,

Eğitimin en önemli araç olduğunu bas bas bağıracaksın kör karanlıklara,

Çağdaş, modern, kültürlü, ahlaklı, vatansever olmanın erdemine varacaksın,

vs. vs. vs...

Ne kadar zor değilmi..

Haydı kolaylıklar.. :D

ve tasadüflere inanacaksın dimi.. :)

Ve bir ek, bütün bunları bu tür cevaplara asla kurban etmeyeceksin...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.