Φ birkacsoz Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2007 Dinden çıkmak için Kur'an okunur. Başka türlü dinden çıkanı görmedim. o dediginizi sizin gibi tam kuranı kerimi bilmeyenler yani senin gibiler çıkar herkes degil dinden ayrıyeten aklı olan o bilimsel dedigi her şeyi allah yaratır insanlar icat ederler bazı şeleri sende somut delil diye tuturuyorsun merak ediyom dünyada senin gibi hiç bişeye inanmayanların sayısımı yoksa islamiyete olanların sayısımı çok bir düşün sen istersen sana akıl kanıtı !!!!!!!!!!!!!! Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2007 o dediginizi sizin gibi tam kuranı kerimi bilmeyenler yani senin gibiler Saygı duyuyorum bu görüşüne, ama katılmıyorum. Forumda herşey açık seçik tartışılıyor, bilenler bilmeyenler diye ayıramıyoruz, iddiası ve bilgisi olan kişiler forumda tartışıyorlar zaten. merak ediyom dünyada senin gibi hiç bişeye inanmayanların sayısımı yoksa islamiyete olanların sayısımı çok bir düşün sen istersen sana akıl kanıtı !!!!!!!!!!!!!! eğer bu istatistiği kanıt ve akıl olarak benimsemişsen, bende sana şunu rahatlıkla söyleyebilirim ! dünyada islam dinine inanmayanların sayısı ezici bir çoğunlukta olduğu için, bende islam dinine inanmıyorum. işte sana akıl kanıtı Alıntı
Φ birkacsoz Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2007 Saygı duyuyorum bu görüşüne, ama katılmıyorum. Forumda herşey açık seçik tartışılıyor, bilenler bilmeyenler diye ayıramıyoruz, iddiası ve bilgisi olan kişiler forumda tartışıyorlar zaten.eğer bu istatistiği kanıt ve akıl olarak benimsemişsen, bende sana şunu rahatlıkla söyleyebilirim ! dünyada islam dinine inanmayanların sayısı ezici bir çoğunlukta olduğu için, bende islam dinine inanmıyorum. işte sana akıl kanıtı sız hem bu dunyada hemde ahırette pısman olcagınız seylerı yapıyorsunuz Allahla ılgılı cok delıl var ama sız kendınızı bunlardan mahrum bırakıyonuz pekı sız kıme ınanaıyonuz onu da bılmıyorsunuz aslında kım oldugunuzu bılmıyorsunuz gerceklerden kacuyorsunuz ama nereye kdar sıze rısalı nur kulluıyetından cok kanıt gosterırım ama sızz ınanmamakla ısrara edıyorsunuzz kendınızı yok edıyorsunuz sadece acıyorum size????????? Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2007 Allahla ılgılı cok delıl var ama sız kendınızı bunlardan mahrum bırakıyonuz Delil sandığın/saydığın şeyleri buraya yaz da, bakalım delil miymiş, yoksa desteksiz inançmıymış? pekı sız kıme ınanaıyonuz onu da bılmıyorsunuz aslında kım oldugunuzu bılmıyorsunuz gerceklerden kacuyorsunuz ama nereye kdar Ben tanıyorum TARAFSIZ'ı, o da kim olduğunu biliyor, ben de. Masallara inanmıyoruz. Gerçeği arıyoruz. Gerçek olarak yuttural masalları bir tarafa itiyoruz. sıze rısalı nur kulluıyetından cok kanıt gosterırım ama sızz ınanmamakla ısrara edıyorsunuzz kendınızı yok edıyorsunuz sadece acıyorum size????????? Biz ideolojik bir saplantı içinde değiliz, sen getir o kanıtları. hakikaten kanıt ise, yaopacak birşey yok. Gerçeği seve seve kabulleniriz. Zaten Ulaşmak istediğimiz şey o. Yok kanıt diye yutturulan şeyler, inançtan ibaretse, itiraz ederiz elbette. Saygılar. Alıntı
Φ birkacsoz Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2007 Delil sandığın/saydığın şeyleri buraya yaz da, bakalım delil miymiş, yoksa desteksiz inançmıymış?Ben tanıyorum TARAFSIZ'ı, o da kim olduğunu biliyor, ben de. Masallara inanmıyoruz. Gerçeği arıyoruz. Gerçek olarak yuttural masalları bir tarafa itiyoruz. Biz ideolojik bir saplantı içinde değiliz, sen getir o kanıtları. hakikaten kanıt ise, yaopacak birşey yok. Gerçeği seve seve kabulleniriz. Zaten Ulaşmak istediğimiz şey o. Yok kanıt diye yutturulan şeyler, inançtan ibaretse, itiraz ederiz elbette. Saygılar. size küçüken bole masalar mı anlatıyolardı demeki anne babanız dogruyu biliyolar yani imanlı insanlar yazıki size dogruyu gösterememişler siz kanıt diye tuturun sizin kalp gözünüz kör size ne solense boş ya işallah erken fark edersiniz bu yaptıklarınızın sizin adınıza üzülüyoruz ya siz araştırıyormusunuz ki islamı siz neye inanıyorsunuz ateistmisiniz peki saygılar Alıntı
Φ birkacsoz Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2007 Afrikada binlerce çocuk açlıktan ölüyor.Allah onlara rızık vermeyi unutmuş galiba ? Maide 112- Havariler:" Ey Meryemoğlu İsa, Rabbin bize gökten bir sofra indirebilir mi?" dediler. İsa da: "İnanıyorsanız Allah'tan korkun" dedi. . . . Sözde bu kadar mucizelere tanık oldukları halde, hala gökten sofra indirilmesini istiyorlar,ekstradan mucize istiyorlar,emin değiller. Adalet ilkesi gereği olarak,kıyamete kadar her insanın böyle bir talebte bulunabilmesi ve ayette söylenenin gerçekleşmesi gerekir. Buyurun allahtan gökten hazır bir sofra indirmesini isteyin bakalım gerçekleşecek mi ? sen şunu düşünemiyosun yada dünya imtihan dünyası o insanların denenmedi,gini nerden biliyon senin düşüncen dogru degil allah peyganber efendimiz boluk içinde degildi bizim ondan ne fazlamız varki boluk içinde yaşıyalım biz ben dünyayı degil ahireti tercih ederim ama sen dünya hevesi var sende çoooooooook yanlış düşünüyorsun sen Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2007 sen şunu düşünemiyosun yada dünya imtihan dünyası o insanların denenmedi,gini nerden biliyon senin düşüncen dogru degil allah peyganber efendimiz boluk içinde degildi bizim ondan ne fazlamız varki boluk içinde yaşıyalım biz ben dünyayı degil ahireti tercih ederim ama sen dünya hevesi var sende çoooooooook yanlış düşünüyorsun sen Ben düşüncemi değil, hakkında bilgisiz olduğun kurandan ayetler yazdım.Kurana doğru değil diyorsan orasına bir şey diyemem.Bizde zaten onu anlatmaya çalşıyoruz. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2007 sen şunu düşünemiyosun yada dünya imtihan dünyası o insanların denenmedi,gini nerden biliyon senin düşüncen dogru degil Sana bir soru Bir insan var, Allah'a mükemmel şekilde inanıp ibadet ediyor ama sefalet ve acı içinde iki kolu kopmuş, özürlü, para yok pul yok hiçbir zaman rahat yaşamamış ! Dünya hayatını hiç olmadığı kadar ezik ve bitkin yaşamış ve ölmüş ! Bir insan var, Allah'a mükemmel şekilde inanıp ibadet ediyor ama bütün hayatı zenginlik içinde, çok rahat, insanlara yardım ediyor, hayır sever, bütün organları sağlam hiçbir sorunu yok ! dünya hayatını sonuna kadar mükemmel ve mutlu yaşamış ve ölmüş ! Şimdi bu iki eşit olmayan ve imtihanda sandığın insanın, ahirette gidecekleri yer neresedir ? Alıntı
Φ birkacsoz Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2007 Sana bir soru Bir insan var, Allah'a mükemmel şekilde inanıp ibadet ediyor ama sefalet ve acı içinde iki kolu kopmuş, özürlü, para yok pul yok hiçbir zaman rahat yaşamamış ! Dünya hayatını hiç olmadığı kadar ezik ve bitkin yaşamış ve ölmüş ! Bir insan var, Allah'a mükemmel şekilde inanıp ibadet ediyor ama bütün hayatı zenginlik içinde, çok rahat, insanlara yardım ediyor, hayır sever, bütün organları sağlam hiçbir sorunu yok ! dünya hayatını sonuna kadar mükemmel ve mutlu yaşamış ve ölmüş ! Şimdi bu iki eşit olmayan ve imtihanda sandığın insanın, ahirette gidecekleri yer neresedir ? bizim amel dedigimiz şey burda devreyue giriyor zenginse zekatını veriyor ibadetlerini yerine getiriyors neden olmasın yeri cennet ama dedigin şekilde biri sakatsa haline isyan ediyors neden cehenem olmasın yeri gerçi hepsini allah bilir bana düşmez cennete girecekleri ayırmak hdim degil bole şeyler gerçek diyom senlen msnde sohbet etmek isterim fikirlerin çok zıt degil :????????????????????????????????? Alıntı
Φ birkacsoz Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2007 Ben düşüncemi değil, hakkında bilgisiz olduğun kurandan ayetler yazdım.Kurana doğru değil diyorsan orasına bir şey diyemem.Bizde zaten onu anlatmaya çalşıyoruz. HAŞA öyle bişey olamaz kuran peygenbe(allah vardır ben bütün içtenligimlen inanıyorum bunlara ben müslüman allahtan başka yaratıcı yoktur:!!!!!!!!!!!!!! Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2007 birkaçsöz ikisininde yeri cennettir ama dünyevi durumlarını tekrara gözden geçir istersen !!! eşitlik ilkesini yeniden gözden geçir senlen msnde sohbet etmek isterim fikirlerin çok zıt degil fikirlerim tarafsız olduğu için zıt gelmiyor olabilir. Her hangi bir tarafı temsil etmiyorum, sadece sorguluyorum gerçeğin peşindeyim. Ama sonuçta bir tanrı inancına sahibim, tabiki dinlerdeki uydurma tanrı değil bu, çünkü hakkında hiçbir bilgi yok varlık(kainat ve yaşam) kavramı dışında. msn de yazışma fikrine sıcak bakmıyorum, insanlara faydalı yada faydasız olmak için, burayı uygun görüyorum, davetin için teşekkürler. Alıntı
Φ birkacsoz Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2007 birkaçsöz ikisininde yeri cennettir ama dünyevi durumlarını tekrara gözden geçir istersen !!! eşitlik ilkesini yeniden gözden geçir fikirlerim tarafsız olduğu için zıt gelmiyor olabilir. Her hangi bir tarafı temsil etmiyorum, sadece sorguluyorum gerçeğin peşindeyim. Ama sonuçta bir tanrı inancına sahibim, tabiki dinlerdeki uydurma tanrı değil bu, çünkü hakkında hiçbir bilgi yok varlık(kainat ve yaşam) kavramı dışında. msn de yazışma fikrine sıcak bakmıyorum, insanlara faydalı yada faydasız olmak için, burayı uygun görüyorum, davetin için teşekkürler. ama onların yaşadıgı olayları bilmiyoruz günahtan nekadar kaçındıklarını bilmiyoruz yaşamlar okadar önemli degil bence günahlardan nekadar kaçındıkları önemlidir senin tanrın kim benimki allah meyili olman beni mutlu eti inanın :)evet ikisi cennetlik yeri katılıyorum burda size Alıntı
Φ nbuffy Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2007 Kuran gökten indi ise,neden Allah mekandan münezzehtir,Allah her yerdedir diyorsunuz? Kuran allahtan geldiğine göre,kuran gökten indi demek=allah gökte demek ile aynı değilmi? Neden mesela başka yerden gelmemişte,gökten geliyor? sız nerden gelmesını ısterdınız katakuta bey hahahahaa Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2007 HAŞA öyle bişey olamaz kuran peygenbe(allah vardır ben bütün içtenligimlen inanıyorum bunlara ben müslüman allahtan başka yaratıcı yoktur:!!!!!!!!!!!!!! Dur arkadaşım heyecenlanma. Ben sana dedim kurandan haberin yok diye. allahtan başka yaratıcı yoktur: Bak bu konuda da kurana karşı geliyorsun.Allahtan başka yaratıcılar var ama onlar çirkinmiş, en güzeli alllah mış. Ben demiyorum valla, kuran diyor,sakın itiraz etmeye kalkma. Müminun 14 Sonra nutfeyi alaka (aşılanmış yumurta) yaptık. Peşinden, alakayı, bir parçacık et haline soktuk; bu bir parçacık eti kemiklere (iskelete) çevirdik; bu kemikleri etle kapladık. Sonra onu başka bir yaratışla insan haline getirdik. Yaratanların en güzeli olan Allah pek yücedir. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2007 ama onların yaşadıgı olayları bilmiyoruz günahtan nekadar kaçındıklarını bilmiyoruz yaşamlar okadar önemli degil bence günahlardan nekadar kaçındıkları önemlidir cümlenin başlangıcına dikkat et, şöyle demişim "Bir insan var, Allah'a mükemmel şekilde inanıp ibadet ediyor" Allah'a mükemmel şekilde inanmak zaten günahlardan arınmaktır. senin tanrın kim benimki allah meyili olman beni mutlu eti inanın Tanrımın kim olduğunu bilmiyorum, tümevarım mantığıyla inanıyorum, bunun dışında hiçbir delilim yok. evet ikisi cennetlik yeri katılıyorum burda size evet ikiside cennetlik ama ikisi eşit şartlarda imtihan olmamışlar, burada Allah'ın çok büyük bir haksızlığı sözkonusu Aynı imkanlar sağlanmıyor ama aynı ödül sağlanıyor, bu da Allah'ın eşitlikten yana olmadığını gösterir. Çok sorgulaman gerekiyor, korkmadan sorgularsan tarafsızca mantık yürütürsen çok büyük hataların olduğunu görebilirsin ama sizden beklemiyoruz tabi, bizim hedef kitlemiz çocuklar, kafası karışık olanlar yada dinden çıkmaya meyilli olanlar. saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2007 bazılarıda din masallarına inanır, o da kişilerin sorunudur Dinler masal falan değildir ama farzedelimki öyle, bizim buna inanmamız sizin ilkel çorbaya inanmanızı mı gerektirir..? Bu nasıl bir argüman böyle..? Dinler tarihsel ve toplumsal bir gerçekliktir, masal değildir.. Saygılar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2007 Dinler tarihsel ve toplumsal bir gerçekliktir, masal değildir.. Doğru. Dinler tarihsel ve toplumsal gerçekliktir. İnsanın düşünsel boyutta katettiği mesafeleri gösterir. Birikimin tarihini gösterir. Yoksa tanrı'dan gelmişlik falan iddiası hikayedir. Saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2007 Doğru. Dinler tarihsel ve toplumsal gerçekliktir.İnsanın düşünsel boyutta katettiği mesafeleri gösterir. Birikimin tarihini gösterir. Yoksa tanrı'dan gelmişlik falan iddiası hikayedir. Dinlerin masal olmadığını söylüyorum arkadaşım.. Gerçekliğinin nasılını kastetmiyorum.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2007 Dinler masal falan değildir ama farzedelimki öyle, bizim buna inanmamız sizin ilkel çorbaya inanmanızı mı gerektirir..? xlark tades ilkel çorba diye bir şey yok, o müminlerin masalı kazanda yemek mi yapıyoruz ? ayrıca dinler masaldır, çünkü hiçbir gerçekliği yoktur sadece hayallere göre gelişen büyük olaylardan dolayı nesilden nesile aktarılan bir kavramdır. (kişisel görüşümdür, felsefe) Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2007 İlkel çorba kimin söylemi bir zahmet bir araştır tarafsız.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2007 İlkel çorba kimin söylemi bir zahmet bir araştır tarafsız.. araştırdım buldum !!! HY (Pozitif bilimler uzmanı galiba) başkada bulamadım (bilimsel kaynaklardan) Alıntı
Φ birkacsoz Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2007 araştırdım buldum !!! HY (Pozitif bilimler uzmanı galiba) başkada bulamadım (bilimsel kaynaklardan) ya siz herşeyi masal olarak görüyorsunuz kuranı bir açın kuranı kerim her zaman için indirilmiştir bunları siz biliyorsunuz ama gerçekten kabulenemiyorsunuz ya bi düşnün okadar hiristiyan insan müslüman oluyor sizce masalmı mantıklı düşünün o kadar kitap var ya anlatan risalayi nur var siz bence beyninize inanmayalım komutu vermişsiniz yani başka açıklaması yok bunun bence:( Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2007 ya bi düşnün okadar hiristiyan insan müslüman oluyor sizce masalmı mantıklı düşünün o kadar kitap var ya anlatan risalayi nur var hristyanların sayısı müslümanlardan daha fazla, islam dışıdaki inananların saysısıda ezici bir çoğunlukla daha fazla bir hristiyanın müslüman olması önemli değil, zaten bir dine inanıyor, sadece değişiklik yapıyor, müslümanında hristiyan olması önemli değil çünkü yine sadece din değiştiriyor. Zaten bunların sayılarıda az, hergün binlerce insan bu değişikliği yapmıyor, milyarlarca insan içinden ara sıra böyle kişi veya kitleler çıkıyor. siz bence beyninize inanmayalım komutu vermişsiniz yani başka açıklaması yok bunun bence Tanrıya inanıyorum, inanmamaya şartlanmış değilim İnanacak başka, mantıklı bir şey olsaydı inanırdım, ama yok !!! sizin kitaplar falan gerçeği göstermiyor, kişisel bir inanca kitlesel bir adaptasyon sağlanmış ve geçmişten günümüze kadar gelmiş ve tabu olmuş. siz önecelikle inanılacak delillerinizi bize sunmalısınızki analiz edelim, saygılar Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2007 araştırdım buldum !!! Sen hangi arama motorlarını kullanıyorsun arkadaşım.. Ben bildik arama motorlarına "ilkel çorba" yazdığım zaman sadece H.Y sityeleri çıkmıyor.. Tekrar denesene.. SAygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 17 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 17 Nisan , 2007 Sen hangi arama motorlarını kullanıyorsun arkadaşım..Ben bildik arama motorlarına "ilkel çorba" yazdığım zaman sadece H.Y sityeleri çıkmıyor.. Tekrar denesene.. SAygılar.. bak ne demişim başkada bulamadım (bilimsel kaynaklardan) kazanda yemek tarifi gibi değil olay, ilkel çorba diye bir şey yoktur, canlılık çorbadan oluşmamıştır. Herşeyi birbirine karıştırarak (çorba gibi) canlılık oluştuğu uydurmadır ve bilimsel bir dayanağı yoktur. Madde ve enerjinin birbiriyle etkileşimleri için geniş bir zamana ve ortama ihtiyaç var, kazana değil saygılar Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.