Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Fotoğraflar bu yaz turistlerin ne kadar çılgınca kontrolden çıktığını gösteriyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Fotoğraflar bu yaz turistlerin ne kadar çılgınca kontrolden çıktığını gösteriyor

Geçtiğimiz birkaç ayda turistler her zamankinden daha küstahlaşmış görünüyor.

Bu yaz bazı gezginler anıtları tahrif etti ve yaban hayatına fazla yaklaştı.

Fotoğraflar, ABD ve Avrupa'daki turistlerin sıcak hava dalgası uyarılarına pek aldırış etmediğini gösteriyor.

2023 yazının turistler açısından tarihteki en çılgın yazlardan biri olduğu ortaya çıkıyor.

İtalya'nın Roma'daki Kolezyum'u da dahil olmak üzere ulusal anıtları tahrif etmekten, ABD milli parklarındaki yaban hayatına çok fazla yaklaşarak kaderi baştan çıkarmaya kadar, turistler son birkaç ay içinde defalarca kendilerini küstah davranışlarla manşetlerde buldular.

Vahşi turistlerle ilgili hikayelerde son zamanlarda yaşanan artış muhtemelen bu yaz yurtdışına seyahat eden insan sayısının çokluğuyla bağlantılı. CBS News'in 5 Temmuz'da bildirdiğine göre, çevrimiçi seyahat acentesi Hopper'dan alınan veriler, bu yıl uluslararası seyahatlere olan talebin geçen yılınkini geride bıraktığını gösterdi.

Sıcak hava dalgası uyarılarını geçiştirmekten kaplıcalara ellerini sokmaya kadar, turistlerin bu yaz kontrolden çıktığını söylemek yanlış olmaz ve bu fotoğraflar bunun kanıtıdır. Bir göz at.

Temmuz ayında turistler, sıcaklıkların 130 Fahrenheit dereceye ulaştığı şiddetli bir sıcak hava dalgasının ortasında Kaliforniya'daki Ölüm Vadisi'ni ziyaret ederken fotoğraflandı.

death-valley-4171906.jpg

Uzun zamandır dünyanın en sıcak yeri olarak kabul edilen Ölüm Vadisi, kurak manzarası ve terleten sıcaklıklarıyla büyülenen turistler için gerçek bir sıcak nokta haline geldi.

Bununla birlikte, son birkaç haftadır bölge, 16 Temmuz'da sıcaklığın 130 Fahrenheit veya 54,4 santigrat dereceye kadar yükseldiği şiddetli bir sıcak hava dalgasıyla karşı karşıya kaldı.

Ulusal Hava Durumu Servisi veya NWS ile Ulusal Park Servisi veya NPS'nin tekrarlanan sıcaklık uyarılarına ve tavsiyelerine rağmen, gezginler sürüler halinde vadiye gitmeye devam etti.

Bu fotoğraf, NPS'ye göre parktaki sıcaklıkların 121 Fahrenheit veya 49,4 santigrat dereceye ulaştığı 18 Temmuz'da çekildi.

Hatta bazı turistler, potansiyel ölümcül ısıyı bizzat deneyimlemek amacıyla Ölüm Vadisi'ne bile gittiler.

Sıcaklıkların 1913'teki 134 Fahrenheit veya 56,6 santigrat derecelik rekoru kıracak derecelerde olduğu Ölüm Vadisi'nde çekilen fotoğraflar, yolcuların şiddetli sıcaklık seviyelerini gösteren dev termometrelerin önünde akıllı telefonlarını açıp selfie çektiğini gösteriyor.

20 Temmuz'da The Weather Channel'a konuşan bir park bekçisine göre turistler "böylesine sıra dışı bir yerde yaşamanın nasıl bir his olduğunu hissetmek istiyorlar."

Başka bir turist, Channel 4 News'e 17 Temmuz'da paylaşılan bir videoda, Ölüm Vadisi'ni ilk kez ziyaret ettiğini çünkü "Dünyanın en sıcak gününde" orada olmanın "harika bir şey" olacağını düşündüğünü söyledi.

ABD'nin başka yerlerinde, milli parklara akın eden turistlerin bir kısmı, kendilerini tehlikeye atarak yerel yaban hayatına çok fazla yaklaştılar.

Bu yaz Yellowstone Milli Parkı'nda bizonlar için en kötü yazlardan birine dönüştü.

Park hizmetinin ziyaretçileri 2000 kiloluk hayvanlardan en az 25 metre uzakta kalmaları konusunda uyarmasına rağmen, turistlerin bizonlara selfie çekmek gibi şeyler yapamayacak kadar yaklaştıklarını gösteren çok sayıda video ortaya çıktı.

Bazı karşılaşmalar insanların ve bizonların tehlikeye girmesiyle sonuçlanmıştır. Mayıs ayında bir turistin onu nehir kıyısından çıkarması üzerine bir bizon buzağısına ötenazi uygulandı. The New York Times'ın haberine göre, haziran ayında vahşi yaşamı beslemek, dokunmak, alay etmek, korkutmak veya kasıtlı olarak rahatsız etmek gibi kabahatlerden suçunu kabul eden turist, buzağıya yardım etmeye çalıştığını söyledi.

Temmuz ayında Yellowstone'da bir kadının bir bizon tarafından delinmesinin ardından park hizmeti, hayvanların çiftleşme mevsimi olduğu için yaz aylarında yabani hayvanlara, özellikle de bizonlara yaklaşma konusunda uyardı.

yellowstone-national-park-2946040.jpg

Açıklamada "Bison daha çabuk tedirgin olabilir" denildi. "Bu süre zarfında ekstra dikkatli olun ve onlara ek alan bırakın."

Bu arada İtalya'da çok sayıda turistin, binlerce yıldır ayakta kalan antik bir anıt olan Roma'daki Kolezyum'u tahrip ettiği görüldü.

Kolezyum her yıl 6 milyondan fazla ziyaretçi çekmektedir. Geçtiğimiz aylarda bu ziyaretçilerden bazıları, yaklaşık 2000 yıldır ayakta kalan antik Roma anıtına iz bırakmanın iyi bir fikir olduğunu düşündü.

İtalyan haber ajansı ANSA'nın bildirdiği gibi, Kolezyum'a yönelik vandalizm 16.000 dolar para cezası ve beş yıl hapisle sonuçlanabilir.

Manşetlere ilk çıkan, İngiltere'nin Bristol kentinde yaşayan 27 yaşındaki bir fitness eğitmeniydi ve bir YouTube videosunda binanın duvarlarına "Ivan+Haley 23" anahtarını kullandığı görüldü. Ivan Dimitrov, kimliğinin belirlenmesinin ardından Roma belediye başkanına ve savcılığa bir özür mektubu yazarak Kolezyum'un yaşının farkında olmadığını söyledi.

O zamandan bu yana benzer örnekler ortaya çıktı; İsviçreli bir gencin, bir tur rehberi tarafından Kolezyum'a adının baş harfini kazırken filme alındığı ve daha sonra kızın ebeveynlerinin kendisine "O sadece küçük bir kız" dediğini söyleyen bir olay da dahil.

Tıpkı Ölüm Vadisi'nde olduğu gibi, İtalyan hükümetinin yaygın sıcaklık uyarılarına rağmen turistler Kolezyum'u ziyaret etmeye devam etti.

Reuters'in haberine göre, Roma'da sıcaklıkların 107,24 Fahrenheit veya 41,8 santigrat derece rekor seviyeye yükseldiği 18 Temmuz'da, aşırı sıcağa göğüs geren bazı turistler kendilerini güneşten korumak için şemsiye kullanarak fotoğraflandı.

Reuters'in bildirdiğine göre, sağlık bakanlığı insanları sıcak hava dalgasının tehlikeleri konusunda uyarmak için kırmızı hava uyarıları yayınlamasına rağmen turistler şehirde görüldü.

colosseum-601763.jpg

İtalya'daki sıcak hava dalgasının ortasında, turistler Trevi Çeşmesi'nde selfie çekerken fotoğraflandı.

ABD'den gelen bazı ziyaretçiler, aşırı hava koşullarına ve diğer ziyaretçi akınına rağmen Avrupa tatil planlarına sadık kalmaya kararlı.

Associated Press'e konuşan 25 yaşındaki bir turist, kendisinin ve arkadaşlarının durumdan en ufak bir endişe duymadığını söyledi.

AP'nin 13 Temmuz tarihli haberine göre, "Bir nevi para biriktirdik ve bunun anlamlı bir gezi olduğunu biliyoruz" dedi. "Hepimiz 20'li yaşlarımızın ortasındayız. Bu, hayatlarımızda bir değişiklik."

"Bu özel bir şey. Kalabalık bizi caydırmıyor. Florida'da yaşıyoruz. Sıcakta hepimiz Disney World'e gittik. Hepimiz iyiyiz."

Vatikan'da bazı turistler güneş ışınlarından korunmak için Roma haritaları ve gazeteler kullanılarak fotoğraflandı.

Roma'nın ortasında, Papa'nın ikamet ettiği şehir devleti Vatikan da her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlıyor.

Ancak ziyaretçilerin hepsi şiddetli sıcağa hazırlıklı gelmiş gibi görünmüyordu. AccuWeather'a göre sıcaklığın 98 Fahrenheit veya 36,6 santigrat dereceye ulaştığı 9 Temmuz'da çekilen bir fotoğraf, şehir haritasının altında barınan bir turisti gösteriyor.

İtalya'nın başka yerlerinde binlerce turistin sıcaktan kaçmak için plajlara akın etmesi fotoğraflandı.

BBC'nin haberine göre, geçen hafta Sicilya'daki bir şehir olan Catania'da sıcaklıklar 117,68 Fahrenheit veya 47,6 santigrat dereceye yükseldi.

Sıcaklık aynı zamanda şehrin elektrik kablolarına da zarar vererek elektrik kesintilerine yol açarak binlerce turistin ve yerel halkın klima ve suya erişimden mahrum kalmasına neden oldu.

Daily Mail, İtalya Sivil Koruma ve Deniz Politikaları Bakanı Nello Musumeci'nin, durumun Katanya'ya "diz çöktürdüğünü" söylediğini bildirdi.

Turist akını aynı zamanda kutsal binaların aynı anda hem ziyaretçi hem de ibadet eden kalabalıkları nasıl barındırabileceğine dair soruların ortaya çıkmasına neden oldu.

san-pietro-857151.jpg

Associated Press, güney Avrupa'daki ülkelerde turizm seviyelerinin bu yaz pandemi öncesi seviyelere ulaştığını veya bu seviyeyi aştığını gördüklerini bildirdi.

AP'nin bildirdiğine göre, ziyaretçi sayısının çokluğu muhtemelen ulusal ekonomilerin canlandırılmasında değerli bir rol oynuyor, ancak bu durum aynı zamanda bu ülkelerin başkalarının ibadet edeceği kutsal alanları ziyaret eden turistlerle nasıl ilgilendikleri konusunda sorulara da yol açtı.

AP'nin Türkiye'deki Ayasofya camisinde paylaştığı fotoğraflar, sanat ve mimariyi fotoğraflamak için ibadethaneyi ziyaret eden kalabalıklarla dua etmeye gelenler arasında keskin bir ayrım olduğunu gösteriyor.

Kaynak: Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.